מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מלוח חשמלגילי20/07/2011
שלום רב. מספר שאלות לי אליכם,סליחה מראש על האריכות: בבית פרטי בבנייה ממוקם לוח החשמל (תלת פאזי-40*3) מחוץ ובצמוד לקיר הממ"ד. האם יש סכנה במיקום שולחן עבודה מצדו הפנימי של קיר זה (בממ"ד עצמו)? ויותר מכך, האם עלינו לשלול מכל וכל שימוש בחדר זה כחדר שינה - בהתחשב בכך שהקיר היחידי עליו ניתן למקם מיטה הוא אותו קיר שמצדו האחר לוח החשמל? ועוד- בחדר שינה לו קיר משותף עם ממ"ד וצמוד לקיר זה ראש המיטה. האם קיימת בעיית קרינה? אם כן,האם חיפוי קיר זה בגבס/עץ/אחר עשוי להפחיתה? ולבסוף, האם יש תועלת אמיתית ב"מיגון לוח חשמל מקרינה" והאם זוהי פעולה שסביר לנקוט בבית פרטי? רוב תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מלוח חשמל - תגובה
רם דישון20/07/2011נראה לי שעובי הקיר והמרחק מהיושב ליד השולחן עד לקיר מספיקים כדי להוריד את הקרינה לערך בטוח. בכל מקרה צריך יהיה למדוד לאחר סיום הבניה ובמקרה הגרוע להרחיק את השולחן מספר סנטימטרים נוספים. קיר גבס שקוף לקרינה זו. נראה לי שמה שלא צמוד לקיר הנגדי ללוח אינו מהווה שום סיכון. לגבי מיגון- אני מוכן לעיין בהצעה מעשית. חוות דעת כללית אינה שווה הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטרדויד20/07/2011
שלום רב ,
תודה על הפורום המצוין.
1. יש לי בתוך הבית הפרטי (בקיר של חדר שינה) ארון חשמל נוסף לזה שנמצא בחוץ (בקיר של הסלון). בבדיקה שערכתי עם מד קרינה קטן שקבלתי משכן עולה שכאשר מתרחק מהארון- אין קרינה. האם זו בדיקה מספקת? מה ההערות/המלצות שלכם?
2. מתלבט לגבי מחשב נייד בבית בין: מודם / ראוטר. מה הנזקים בכ"א? מה ההערות/המלצות שלכם?
3. מקלדת אלחוטית למחשב - מה הנזקים? מה ההערות/המלצות שלכם?
תודה רבה!
דויד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר - תגובה
רם דישון20/07/20111. הבדיקה מספקת והתוצאה הגיונית.
2. מודם חוטי עדיף.
מקלדת אלחוטית- קרינתה חלשה מאד (כי היא צריכה לעבור מרחק קטן מאד). המהדרין מעדיפים מקלדת חוטית. לשיקולך בין נוחות לבטיחות מירבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קרינה מטיפולים פוטודינמייםעומר19/07/2011
שלום, אני רוצה לשאול לגבי טיפולים פוטודינמיים (טיפולים רפואיים בעזרת אור).
ספציפית אני מתעניין לגבי טיפול באקנה בעזרת אור כחול.
אנשים הרי דואגים מקרינה של טלפון סלולארי שהיא הרי פחות עוצמתית בקרינה
של אור, אז מעניין אותי אם יש סיבה שטיפול באור לא יהיו מסוכן כמו קרינה מטלפון
סלולארי אם לא יותר כי הרי אור הוא קרינה יותר חזקה מאשר גלי רדיו - אני
מתבסס על הספקטרום של קרינה אלקטרומגנטית
בכל מקרה, אני מתעניין בטיפול הזה של אור כחול ורציתי לשמוע את דעתכם
לגבי הסכנה של זה, אני מצרף גם לינק של כמה עובדות על עוצמת הטיפול ואורכי
הגל שמשתמשים בהם:
העוצמה של האור: 26273.0 uW/cm2
ואורך הגל: 415.20 nm
לי אישית קשה להבין את סדר הגודל של המספרים האלה,
אני אודה לכם מאוד אם תתייחסו לשאלה שלי.
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי קרינה מטיפולים פוטודינמיים - תגובה
ד``ר דני וולף22/07/2011אין קשר בין הקרינה לטיפול באקנה באור כחול לבין קרינה מטלפון סלולרי, או קרינה אלקטרומגנטית בכלל.
הקרינה באור כחול לאקנה, כרוכה בסיכון מהסוג שקרני השמש גורמות, אבל הרבה פחות. הסיכון הוא מסרטני עור למניהם, אבל הסיכון מזערי, ובמעקב קבוע לא מסכנים את החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לאור הכחול
עומר29/07/2011אם אור הוא סוג של קרינה אלקטרומגנטית, אז למה אין לזה קשר לקרינה
של טלפון, אם לשמל מסתכלים על הספקטרום של הקרינה האלקטרומגנטית
אז נראה שלאור יש תדירות יותר גבוה ואנרגיה יותר גדולה מאשר לגלי רדיו,
ושאור נראה הוא לא בטווח של קרינת UV שנמצאת בשמש.
האם יש סיבה שטלפונים סלולאריים (שהקרינה שלהם בכלת אנרגיה נמוכה יותר)
יגרמו לאנשים לחשוש מסרטן, אבל האור מטיפולים פטודינמיים לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקשר לאור הכחול - תגובה
רם דישון30/07/2011קצרה היריעה מלהסביר את כל העקרונות הפיסיקליים שמאחורי השאלה. חפש ברשת, אך זכור שמדובר בלימוד ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במשרדרותם18/07/2011
שלום,
עברתי למשרד חדש במקום עבודתי, ובבניין ממולי ישנה אנטנה גדולה של פרטנר שמשקיפה ממש על המשרד שלי...
בבדיקה שנערכה לפני כ 4 חודשים במקום העבודה, נאמר כי הקרינה במשרד שלי עומדת על 1.2, כאשר בשאר החדרים בקומה הקרינה היא 0.3-.0.5.
האם יש לי ממה לחשוש?
עליי לבקש לעבור מקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה במשרד - תגובה
רם דישון18/07/2011סביר גבולי. אנחנו נוהגים להמליץ על ערך מירבי של 1, ו-1.2 הוא טיפה יותר- לא משמעותי.
יש לי שתי הערות:
1. בקשי לראות את הדוח. "נאמר" לא מספיק טוב.
2. וודאי שמדובר במיקרוואט לסמ"ר. מספר ללא יחידות אינו שווה מאומה.
3. ממליץ לצפות את החלון ברדיד חוסם קרינה. יש דבר כזה, ולא יקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיפוי עצמות והעברתה לתינוקתגליה17/07/2011
שלום\
בעלי עבר מיפוי עצמות בתחילתו ניתן לו חומר בהזרקה אשר הינו רדיואקטיבי, במהלך השעות בהן יש להמתין בכדי שהחומר ייספג, חיבק ונישק את ילדתינו בת החצי שנה, שאלתי היא האם יש אפשרות כי הקרינה עברה לילדה ואםכן מה עליי לעשות, לאיזה רופא לפנות, אנא ענו לי בבקשה בהקדם כי אני קצת בהסטריה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממיפוי עצמות והעברתה לתינוקת - תגובה
ד``ר דני וולף18/07/2011לצערי אינני איש בשורות. הקרינה עברה במידה זעומה, אבל עברה בהחלט, וחבל.
אין צורך לעשות כלום, וגם לא לחשוב על זה, כי אין מה לעשות עם המידע הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לחוות דעת על אנטנהאריק15/07/2011
שלום רב,
יש לי נתונים לגבי אנטנה בחו"ל. צירפתי בקובץ תמונה את המדדים השונים (יתכן והתרגום שלהם אינו מושלם אך ודאי ברור לאנשי מקצוע).
אשמח לקבל חוות דעת לגבי עוצמת הקרינה, מרחק בטחון נדרש למגורים.
האנטנה היא מסוג UMTS.
תודה רבה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקשה לחוות דעת על אנטנה - תגובה
רם דישון15/07/2011חסר נתון קריטי:
האם ההספק שנקוב בטבלה הוא P או EIRP? (לאנשי מקצוע השאלה ברורה!)
אם EIRP, מרחק הבטחון הוא 100 מטר. אם P- לפחות 1000 מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בלב שכונת מגורים
אריק16/07/2011ראשית כל תודה על התשובה.
אין לי נתונים נוספים, אך מאחר והאנטנה ממוקמת בלבה של שכונת מגורים, קשה לי להאמין שיציבו אנטנה שמרחק הבטחון הנדרש ממנה הוא 1,000 מטר...
(או שאני תמים?)
האם מרחק 85 מטר הוא גם "סביל? במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה בלב שכונת מגורים - תגובה
רם דישון16/07/2011זה כבר תלוי בכיוונים. באיזה מדינה מדובר?
אם תוכל להמציא את כל נתוני האתר (אזימוטים, סוג אנטנה, גובה האנטנה, האזימוט לבית בו מדובר, הפרש גבהים)- ניתן יהיה לחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים
אריק16/07/2011אנטנה UMTS (לא יודע אם זה נחשב סוג האנטנה).
גובה אנטנה: 33 מטר
אזימוט לבית (כלומר כאשר האנטנה היא במרכז המעגל): 200-210 מעלות.
מרחק לדירה: 85 מטר
גובה דירה: אין נתון מדויק, אך הדירה היא בקומה 5.
מדינה: הולנד
זה מה שיש לי גם בהתבסס על הטבלה שצירפתי.
מקווה שזה מספיק..
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נתונים - תגובה
רם דישון16/07/2011זה עדיין לא מספיק. דרוש לי האזימוטים של האנטנות על התורן.
ללא נתון זה- המצב גבולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE: נתונים
אריק16/07/2011יש בטבלה בהודעה הראשונה ששמתי, עמודה של Main Beam Direction,
אך אני מבין שזה לא מספק.
בכל מקרה, לא נראה שאוכל להשיג מידע נוסף.
תודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE: נתונים
אריק16/07/2011במבט שני על זה - ה-gr בעמודה Main Beam Direction יתכן משמעותו הזווית, לפיכך זה מכוון ל-10, 110, ושניים (?) ל-240.
צירפתי שוב את הטבלה של האנטנה המדוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבדיקה נוספת
אריק16/07/2011הביטוי gr אכן מבטא את האזימוט של האנטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
RE: נתונים - תגובה
רם דישון16/07/2011נכון. לא שמתי לב.
אם כך, כמו שכתבתי, המצב גבולי. אני ממליץ לרכוש מכשיר מדידה פשוט ולמדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת בלוטות'יוגב15/07/2011
שלום,
מה המרחק המינימלי מהתקן בלוטות' (כלשהו) שבו הקרינה היא אפסית מההתקן ?
(לדוגמה, אוזניית בלוטות' כאשר היא לא בשימוש אך דולקת, איפה מומלץ להחזיק אותה? אולי בכיס? )
תודה רבה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה קודמת
ד``ר דני וולף15/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים באוזניםשירן15/07/2011
החזירו לי את הבטלפון מתיקון והחזקתי אותו קרוב אליי ופתאום התחלתי לשמוע צפצופים באוזנים וזה לא מפסיק לי עד עכשיו כאילו זה היה ממש חזקקק ואז פתאום זה נחלש האם זה נובע מהקרינה?
ואני רוצה לציים שלא ישנתי כל הלילה
האם זה צירוף מיקרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצופים באוזנים - תגובה
ד``ר דני וולף15/07/2011תבדקי אם אין קרינות חריגות מאוד מהטלפון, קרוב לוודאי שלא ואז זה באמת צרוף מקרים. קשה להאמין ששעות וימים לאחר דיבור בפלאפון תופעות כפי שאת מתארת ממשיכות. את גם יכולה לעשות הפסקה מלדבר בפלאפון, ואחרי שהסימפטומים יעברו לנסות שוב ולראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ"ד וגז ראדוןמלאכי14/07/2011
שלום לכם!
שמעתי שיש סכנה לשהות ולישון בממ"ד. אני ישן בממ"ד בדר"כ פעם בשבוע בקומת קרקע. האם יש בעיה מבחינת גז ראדון?
אם ישנו נתב אל חוטי בחדר, יש יותר קרינה מאשר בחדר עם קירות רגילים?
תודה רבה! אני ממש מעריך את הפורום החשוב הזה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ"ד וגז ראדון - תגובה
ד``ר דני וולף15/07/2011צריך לאוורר טוב טוב טוב את החדר כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלותות'יוגב14/07/2011
שלום למומחים,
מה המרחק המינימלי מהתקן בלוטות' (כלשהו) שבו הקרינה היא אפסית מההתקן ?
(לדוגמה, אוזניית בלוטות' כאשר היא לא בשימוש אך דולקת, איפה מומלץ להחזיק אותה? אולי בכיס? )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלותות' - תגובה
ד``ר דני וולף15/07/2011הקרינה מאוזניות בלוטוס היא מזערית אבל היא עובדת כל הזמן. היא כל כך מזערית, שכמעט שאין בעיה איתה, פרט למצב שהולכים איתה כל הזמן על האוזן, אז הקרינה מתמידה, והיא נכנסת ישר לאוזן, ולא יוצאת משם. כל מקום אחר שמחזיקים את האוזניות, אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוגב15/07/2011אוקיי.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבר לפלאפוןשרה14/07/2011
כיוון שאין לנו קליטה של פלאפון בבית ובמרתף בבית, פלאפון יתקינו לנו מגבר לשיפור הקליטה.
מה ידוע לגבי קרינה ממגבר כזה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ"ד וגז ראדון - תגובה
שרה14/07/2011צריך לאוורר טוב, טוב, טוב את החדר כל יום ולשאוב אבק.
ראוטר לשמור מרחק של מטר ממנו, הממד לא משפיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לכך - תגובה
רם דישון14/07/2011שמרי מרחק של מטר מהמגבר. התקנתו קרוב לתקרה פותרת את הבעיה.
לגבי מכשיר מדידה- חפשי ברשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למגבר לפלאפון שהותקן
שרה15/07/2011מדובר באנטנה קטנה שמותקנת בגג בגובה ש2ל מ' מעל החדרים - ז"א שזה נמצא במרחק של 3-4 מ' מאנשים שנמצאים בחדרים שמתחת. במפרט האנטנה כתוב - 800-2500 Mhz , ואז יש את המגבר שנמצא בתוך הבית בגובה 2.20 מ' מהריצפה בפינה של מסדרון והמרחק ממנו לאנשים גם 3-4 מטר.
שאלותי - האם המרחק בין המכשירים לאנשים הוא תקין?
האם האנטנה למעלה שולחת אותות למגבר כל הזמן וגם יוצרת קרינה שיכולה להזיק?
אני מתכוונת לקחת מד קרינה אלקטרומגנטית כדי לבדוק את זה. מה דעתכם
מודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
שרה15/07/2011מהאנטנה הקטנה שנמצאת למעלה עובר כבל עד המגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
רם דישון15/07/2011נראה לי שאין כל בעיה. המרחקים מספיקים.
מכשיר מדידה יתרום רבות לשקט הנפשי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חטפתי קרינה ?מישהי13/07/2011
לפני כשמונה חודשים החתחלתי להשתמש בפעם הראשונה בחיים שלי בWIFI דרך הסלולרי כאשר אני שוכבת ושמה את המכשיר ככה מעל הפנים והגרון . לפני חצי שנה התחלתי להרגיש תחושה של חנק והתחילו לי בחילות ולאט לאט זה המשיך לסחרחורות לא סיבוביות כלומר תחושה של לחץ בראש וכאילו זרמים תופסים אותי ומזיזים את הראש שלי כמו נדנדה קדימה ואחורה בתנועות קטנות לאט לאט זה המשיך להרגיש לי גם בפרצוף עצמו תחושה של לחץ ומן רגש של עלבון שתקוע לי בפרצוף או תחושה כאילו יורד סוכר או דם אוזל או לא יודעת איך להגיד את זה .
וזה נהיה יותר גרוע התחושות גם באזור הוושט של בהלה ודכאון שאין קשר סיבתי או סביבתי וזה ממשיך לכיוון של כובד בגוף וקושי בהליכה כי משהו לוחץ את הראש ואזור הפרצוף האף ומקשה על הנשימה כלומר קושי בהכנסת אויר ואז ההליכה מרגישה יותר איטית
הייתי אצל נורולוג שקבע על סמך EEG שזה לא בעיה אורגנית אלא אולי חרדה ולי זה נראה טיפשי ביותר כי אני לא טיפוס שחושב הרבה ומפחד ואין שום סיבה שיהיו לי חרדות כי החיים שלי שקטים ורוב הזמן אני עסוקה בדברים שאני אוהבת ובנוסף כל הסיפטומים מורגשים לאורך כל היום כל שעה כל דקה כל שניה סבל שלא יתואר ויאוש גדול שהרופאים מנפנפים אותי ופותרים את זה שאומרים לי שזה חרדה
חרדה שנמשכת כבר חצי שנה בכל שניה ללא הפסקה ???? או אולי זה קרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חטפתי קרינה ? - תגובה
ד``ר דני וולף13/07/2011זה בטוח לא קרינה!!
ובאבחנה מבדלת: מקום ראשון, מקום שני ומקום שלישי: עצבים, חרדות, דיכאון וכיו"ב
קראי בגוגל GLOBUS HYSTERICUS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
מישהו14/07/2011אינני רוצה לחלוק על הממוחה
אבל, השתמשי בעבר עם ראוטר אלחוטית והתחילו לי כאבי ראש וכל מיני תחושות לא טובות.
הפסקתי להשתמש והפסיקו הבעיות.
למי שאמרתי את זה צחקו עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך - תגובה
ד``ר דני וולף14/07/2011אם היית במרחק של 1 מטר מהראוטר, ואם כאבי הראש נמשכו שעות ארוכות לאחר שלא היית בקרבת הראוטר, גם זה כנראה לא מהראוטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון מאנטנות במקום העבודה:יעל13/07/2011
שלום רב לכם,
באיזור מקום עבודתי יש כ-5 אנטנות סלולאריות. אני כרגע מנסה להכנס להריון, ומעוניינת לדעת עד כמה הסיכון מקרינה בעייתי עבורי.
אני נמצאת במקום העבודה כ-8 שעות בערך, במהלך 5 ימים בשבוע.
להלן נתוני האנטנות:
בבניין שאני עובדת בו, על הגג (בניין בן 4 קומות, אני עובדת בקומה השניה), יש אנטנה אחת מסוג מתקן גישה אלחוטי. לפי אתר משרד איכות הסביבה, עוצמת הקרינה (מיקרו ואט לסמ"ר) הוא 33. יש לציין כי מבחינת מיקום האנטנה ממוקמת ממש מעלינו, אם כי מפרידות בינינו לאנטנה 2 קומות.
במרחק 88 מ' מהבניין שלנו לכיוון צפון מזרח יש אנטנה נוספת מסוג מתקן גישה אלחוטי, ולפי אתר משרד איכות הסביבה, עוצמת הקרינה (מיקרו ואט לסמ"ר) היא 0.63.
במרחק 102 מ' מהבניין שלנו לכיוון צפון מערב, יש אנטנה נוספת מסוג אתר זעיר פנימי, ולפי אתר משרד איכות הסביבה, עוצמת הקרינה (מיקרו ואט לסמ"ר) הוא 20
במרחק 150 מ' מהבניין שלנו לכיוון מערב יש עוד שתי אנטנות:
אחת היא אנטנת תורן על הגג, לפי אתר איכות הסביבה עוצמת הקרינה שלה היא 2.2 (מיקרו ואט לסמ"ר).
אנטנה שניה באותו מקום היא אנטנת עוקץ, עומת קרינה (מיקרו ואט לסמ"ר) 45.
עד כמה כל זה מהווה בעיה? כמו כן, האם ניתן לסמוך על הנתונים הנמצאים באתר איכות הסביבה? איך יכולים להיות כאלו פערים בין עוצמות הקרינה של האנטנות (33 מול 0.63 למתקן גישה אלחוטי?).
אשמח לתשובתכם.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכון מאנטנות במקום העבודה: - תגובה
רם דישון13/07/2011רכשי מכשיר מדידה ומדדי בעצמך. זו העצה הטובה ביותר שיש באפשרותי לתת. לפרטים נוספים- פני בדוא"ל פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעניינת ועוד שאלה קטנהמירון12/07/2011
שלום רב,
1) אני גר במרתף , וכידוע הקליטה במקום שכזה לא משהו ,ולכן גם הסלולארי מתאמץ ומקרין יותר כאשר הוא במצב שיחה. שאלתי היא אם אני מדבר בסלולארי עם דיבורית בלוטוס כאשר הטלפון מונח כמטר ממני, האם גם אז אני חשוף לקרינה שהנייד פולט ואף מתאמץ? או שאני חשוף רק לקרינה שהבלוטוס מוציא?
2) אני משתמש בכרטיס רשת חיצוני עם אנטנה שמתחבר לUSB של המחשב על מנת להתחבר לאינטרנט. אני ממקם את ההאנטנה כמה שיותר רחוק ממני (כמטר וחצי), האם המרחק סביר?
ממש תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה מעניינת ועוד שאלה קטנה - תגובה
רם דישון12/07/20111.מטר הוא מרחק סביר בהחלט. קרינת הבלותות' זניחה, מה שמשחק כאן הוא הסלולרי.
2. גם כאן המרחק סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מעניינת ועוד שאלה קטנה - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף13/07/2011לחדד קצת את התשובה. הקרינה מאוזניות הבלוטוס היא רק הקרינה של הבלוטוס עצמו, ולא משנה כמה הפלאפון מתאמץ. הקרינה של אוזניות הבלוטוס מזערית. יחד עם זאת, גם הקרינה המזערית הזו כשהיא נמצאת בתוך האוזן, ובעיקר כשהולכים אם האוזנייה כל הזמן על או בתוך האוזן זה מצטבר, וזו למעשה התוספת שלי לתשובה. בסיכום, הבלוטוס במקרה שלך פתרון נהדר, בתנאי שתשים אותו על האוזן רק כשאתה מדבר ולא כל הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם!
מירון13/07/2011כפי שחשבתי.
לד"ר וולף- אני אכן שם את הדיבורית רק כשאני מדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה קטנה
מירון14/07/2011מה בנוגע לשיחה עם אוזניות חוטיות במרתף? האם אז הקרינה חזקה/פחות חזקה מאשר לדבר בלי אוזניות בכלל?
ממש תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוספה קטנה - תגובה
רם דישון14/07/2011אוזניות עדיפות תמיד על הצמדה לאוזן, בכל מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל חשמל וכבל אנטנה של YESאמיר12/07/2011
שלום. אני מתכנן שיפוץ בחדר הילדים ובניית קיר מגבס. למעשה בכל צד של הקיר תהיה מיטת ילדים. (כלומר משני צידי הקיר). בתוך קיר הגבס אני מתכנן להוביל כבל חשמל לנקודות חשמל + 2 כבלי אנטנה לשני ממירים (ממיר בכל צד של הקיר). למעשה שני הילדים (בני 6) ישכבו לאורך שני הכבלים שימצאו בתוך הקיר לאורך המיטות ולרוחב המיטה (בצד של הראש). האם קיימת סכנת קרינה מהתכנון הנ"ל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כבל חשמל וכבל אנטנה של YES - תגובה
רם דישון12/07/2011מכבלי האנטנות אין בעיה.
לגבי כבלי החשמל- וודא עם החשמלאי שמוליכי האפס ילכו יחד עם מוליכי הפאזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מקופסה - כבל YES
אלה28/12/2011שלום,
אני גרה ביחידת דיור שצמודה לבית של בעלי הדירה שלי.
ממיר YES אחד נמצא אצלי ביחידה.
הכבל של YES שנכנס לממיר בסלון עובר דרך החדר שינה (שצמוד לבית של בעלי הבית) ונכנס דרך הקיר דרך קופסה קטנה (בערך בגודל 7X7 ס"מ).
המיטה שלי בדיוק מתחת לקופסה הזו.
האם זה מסוכן והיא פולטת סוג כלשהו של קרינה ועדיף להזיזה או לשנות כיוון שינה?
תודה רבה,
אסתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה מקופסה - כבל YES - תגובה
רם דישון28/12/2011אין קרינה מהקופסה ומהכבלים.
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)