מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינת תינוק בממד?הודיה08/08/2011
האם מותר לתינוק לישון בממד? בממד יש פתח איוורור קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינת תינוק בממד? - תגובה
ד``ר דני וולף12/08/2011אם לא נמצא בקומת קרקע או פחות, ומאוורר היטב מותר, אולם תמיד עדיף בחדר רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטוס מובנה ברכב חדשאלון07/08/2011
ברכב חדש שאני מעוניין לקנות יש בלוטוס מובנה שמשתלב עם הרמקולים ברכב.
האם יש קרינה משמעותית מבלוטוס מובנה?
האם ניתן לנטרל את הקרינה ע"י כיבוי הבלוטוס ושימוש בו רק בעת הצורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטוס מובנה ברכב חדש - תגובה
רם דישון07/08/2011הבעיה אינה בשידור הבלותות', שהוא חלש מאד, אלא בעובדה שהנייד משדר בתוך הרכב בזמן שיחה.
אם אתה משוחח הרבה בסלולרי, עדיף-מבחינה בריאותית- להוסיף מכשיר נוסף ("דו") או דיבורית קבועה עם אנטנה חיצונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מבלותות'
אלון08/08/2011קודם כל תודה על התשובה המהירה.
האם הקרינה קיימת רק כאשר מדברים בפלאפון או כל כל הזמן יש קרינה בין הפלאפון והבלותות.
שאלה נוספת, מה כוונתך משוחח הרבה בפלאפון ברמת דקות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מבלותות' - תגובה
ד``ר דני וולף08/08/2011הבהרה: יש להבדיל בין שני מקורות קרינה, שהן אגב באותו התדר. א. הקרינה בין הבלוטוס לבין מכשיר הפלאפון, כלומר הקרינה שהפלאפון מוציא עם הבלוטוס כדי לתקשר עם הדיבורית, הרמקולים. קרינה זו זניחה לחלוטין, אף שהיא קיימת כל זמן שהבלוטוס מופעל, כלומר כל הזמן.
ב. הקרינה של הפלאפון עצמו המתחבר לתחנת הממסר. קרינה זו היא חזקה כשאתה מדבר במכונית, בלי אנטנה חיצונית. קרינה זו קיימת רק בזמן הדיבור בפלאפון, ולכן כדאי לא לדבר מעל 10 דקות מתוך הרכב, בייחוד לא כאשר נמצאים ילדים ותינוקות באוטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אלון08/08/20111. האם קיימת קרינה גבוהה גם כאשר אין כל דיבורית ומדברים עם פלאפון באוטו. ?
2. האם כוונתך ש 10 דקות מצטברות במהלך היום הן בגדר הסביר?
3. מה הכוונה בתוספת של מכשיר 'דו' או דיבורית עם אנטנה חיצונית בנוסף לבלוטוס?
תודה על התשובות המהירות,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
רם דישון08/08/20111. כן.
2. כן.
3. ישנם מכשירים עצמאיים לרכב שמאפשרים לנהל שיחות מהרכב עם אותו מספר טלפון. בדוק עם החברות- המוכרנים בקניונים יסבירו לך ביתר פירוט (ועם המחירים השערוריתיים של השירות).
יש דיבוריות שאתה מכניס אליהן את המכשיר בזמן הנסיעה, אבל האנטנה שלהם היא חיצונית. בדוק לגבי המכשיר הספציפי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוני מיים אלחוטיים - האם יש בעיה?יעקב07/08/2011
שלום
לאחרונה התחילו להתקין אצלינו מוני מיים אלחוטיים (למי שרוצה)
יש בעיה עם המונים הללו?
תודה יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוני מיים אלחוטיים - האם יש בעיה? - תגובה
רם דישון07/08/2011תלוי במרחק מהבית.
כללית- לא רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם רוצים לבדוק - איזה סוג בדיקה ?
יעקב07/08/2011איזה סוג בדיקה צריך לבצע?
כמו של סלולר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם רוצים לבדוק - איזה סוג בדיקה ? - תגובה
רם דישון07/08/2011כן, אבל כדאי לעשות עבודת הכנה:
1. לבדוק מי הוא יצרן המונים ולבדוק אצלו באיזה תדר הם משדרים (מידע זה חשוב למי שמודד).
2. לבדוק בעיריה באיזו תדירות (כל כמה דקות) מתבצע שידור. העיריות מנסות להעלות את התדירות לחמש דקות על מנת ל"תפוס" פיצוצים בצנרת. לא יקרה אסון אם יורידו את התדירות לפעם בחצי שעה. בריאות האזרחים שווה יותר מכמה מ"ק של מים.
3. אם המונה מחוץ לבית, ובמרחק של 5 מטרים ממנו- אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות נוספות
יעקב08/08/2011מה שאתה כותב זה מעניין
כי מזכיר הישוב אצילנו טוען שהשידור הוא פעם ביום... ולא כל כמה דקות או חצי שעה
נאתגר אותו שוב...
אישית את המונה של הבית שלי אני לא מחליף והוא ישאר מהדגם הישן (לא אלחוטי)
(זה נתון לבחירתנו)
השאלה שלי היא האם אין בעיה עם האנטנות שאמורות לקרוא ולשדר את הנתונים מהמונה?
האם יש מרחק סף לאנטנות הנ"ל?
הרי אני מניח שהמונה לא משדר ישירות למערכת- אלא יש אנטנות בדרך.... אני צודק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מספר שאלות נוספות - תגובה
רם דישון08/08/2011אם השידור הוא פעם ביום- אין בעיה אפילו אם המרחק קצר.
מספר מטרים מהאנטנה - אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון סלולרי SARנירית07/08/2011
שלום
אני מעוניינת לרכוש מכשיר סלולרי. האם יש חשיבות לSAR של המכשיר או שאין לכך הרבה משמעות כי הקרינה תלויה בהרבה גורמים סביבתיים?
האם קרינה לפי יצרן של 1.08 SAR היא סבירה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפון סלולרי SAR - תגובה
רם דישון07/08/2011השתמשי באוזניה ושכחי מה- SAR.
1.08 הוא בינוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב ניידd07/08/2011
שלום-רב,
1. עד כמה מסוכנת הקרינה ממחשב נייד?
2. יצא לי לקרוא שהמטען פולט יותר קרינה מהמחשב. האם זה נכון?
3. האם הקרינה של הראוטר מסוכנת?
4. אם המחשב והמטען מכובים, האם הם מהווים סכנה מבחינת הקרינה?
5. אם שמים את המחשב על השולחן ולא על הגוף, האם הוא מהווה סכנה מבחינת הקרינה?
תודה-רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשב נייד - תגובה
רם דישון07/08/2011חפשי בפורום. התשובות לשאלות אלו נטחנו כבר עד דק בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל עם טרנספורמטורs06/08/2011
שלום. אני בשבוע 6 להריון, ונאלצתי לשהות כ-5 דקות בין שני עמודי חשמל עם טרנספורמטורים. המרחק היה של כ-5 מטר מעמוד אחד וכ-10 מטרים מעמוד שני. האם משך כזה של זמן שהיה עלול היה להזיק להריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עמוד חשמל עם טרנספורמטור - תגובה
רם דישון06/08/2011לא נגרם כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל, דווקא השאלה היתה במקומה
גיא29/08/2011"מדוע כאשר מחזיקים מכשיר מדידת קרינה אלקטרומגנטית ביד, הערך יורד".
ואם כך, מהו הערך האמיתי וכיצד צריך למדוד, באחיזה ביד או כשהמכשיר מונח,
שהרי כאשר אתה מבצע מדידה, אתה הולך עם המכשיר ביד לאורך קירות וכד'. במצב כזה, ברור שהמדידה תהיה נמוכה משמעותית ויתכן ששדות חזקים מפוספסים.
אשמח גם לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חבל, דווקא השאלה היתה במקומה - תגובה
רם דישון29/08/2011קרא בהוראות השימוש של המכשיר.
אם אין בידך, עשה ניסוי בו תניח את המכשיר בנקודה קבועה ואחוז אותו במספר צורות. צורת האחיזה כאשר הקריאה היא מקסימלית היא הצורה הנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאה לא ברורה של EMFאלון05/08/2011
שלום רב לחברי הפורום.
רכשתי קורא שדות TRIFIELD 100XE - CALIBRATED FOR 50HZ
על מנת שאוכל למדוד ערכי שדות אלקטרומגנטיים מזיקים בבית שלנו ושל המשפחה.
ביצעתי מדידה לפני כחודש (במצב MAGNETIC) וברוב האיזורים של הדירה הערכים היו בין 1 ל-2.
כמובן, עלו מאוד בהצמד למכשירי חשמל פועלים, שקעים ומפסקים של אורות.
אתמול החלטתי לבצע מדידה נוספת באיזורים שהם קירות משותפים ביננו לבין השכנים אשר שם כמובן אין לי שליטה מה נמצא מאחורי הקיר.
לתדהמתי גיליתי, שבאיזור המיטה היכן שאנחנו שמים את הראש והיכן שלפני כחודש ערכים היו קטנים מ-1 (מרחק של 50 ס"מ מהקיר!) נמדד שדה של 7! - הערך יציב כמעט לאורך כל הקיר ופוחת משמעותית כשעולים או יורדים עם המד בגובה הקיר.
אבל התופעה המוזרה היא שאם אני מניח את כף ידי בין המד לבין הקיר באיזור שבו נמדד ערך של 7 - הערך צונח לפחות מ-1 ועד כמה שידוע לי כף יד לא אמורה לחסום שדות אלקטרומגנטיים.
אשמח לקבל הסבר לתופעה,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קריאה לא ברורה של EMF - תגובה
רם דישון05/08/20111. כנראה שמעברו השני של הקיר קיים קו חשמל שעבר דרכו זרם בזמן שמדדת.
2. מי אמר שכף יד לא חוסמת שדה אלקטרומגנטי? תכולת המים ברקמה בולעת את רוב הקרינה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות...
אלון05/08/2011תודה על התשובה...
מה מומלץ לעשות במקרים כאלה שהקרינה נובעת מקו חשמל של שכנים שהזרם בו לא רצוף במשך כל היום?
האם יש לכך הסכנות בריאותיות?
להזכיר מדובר באיזור הראש על המיטה בחדש שינה.
מדוע השדה המגנטי לא פוחת בצורה חזקה כשמתרחקים כמו שקורה כשאני מודד שדה ממכשירי חשמל?
בצמוד ממש לקיר נמדד שדה של 15 ואילו 50 ס"מ משם הוא היה 7 ורק במרחק של 80 ס"מ הוא ירד אל מתחת ל-2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לעשות... - תגובה
רם דישון05/08/20111. ראשית, בדוק בלילה באיזור הראש.
2. קצרה היריעה בפורום לענות מדוע השדה אינו יורד כמו באיזורים אחרים. מטרת הפורום אינה ללמד הנדסת חשמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
רמי06/08/2011השדה קיים/לא קיים לסירוגין כל פעם במשך כמה שעות - כנראה תלוי אם מכשירי חשמל המחוברים לקו מתח פעילים.
כאשר קיים נמדד הערך 7 במצב MAGNETIC.
אם המכשיר מונח בלי שאני מחזיק אותו בידי הוא מודד באותו מקום בדיוק 3.
מתוך סקרנות - איך מגע ידי יכול לשנות שדה מגנטי? מהידע המאוד בסיסי שלי אני מבין שאילו הייתי מודד במצב ELECTRIC אז יש לכך השפעות מכוון שהגוף שלי קולט את הזרם ומשמש כאנטנה אבל במדידה של שדה מגנטי..?
נ.ב. - הערכי מדידה במצב ELECTRIC זהים לחלוטין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות - תגובה
רם דישון06/08/2011קח קורס מזורז באנליזה וקטורית, למד על משוואות מקסוול ולאחר תרגול רב תוכל להבין מה קורה. אני חוזר: אין מטרת הפורום ללמד הנדסת חשמל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההמלצה?
רמי06/08/2011הבנתי, אשתדל ללמוד את הנושאים הנ"ל :-)
מה ההמלצה שלך בנוגע למיקום המיטה והשדה החשמלי/מגנטי?
1) האם שדה לא רציף בערכים של 7 מיליגאוס מזיק?
2) האם ניתן לחייב את השכן לתקן את הקו מתח?
האם המדידה בכלל מצביעה על משהו לא תקין או שאלו ערכים תקינים מקו מתח של שכנים?
3) האם חיבור מכשירים נוספים לקו הזה יכול להגדיל את השדה כך שגם הרחקת המיטה למרחק של מטר מהקיר לא תועיל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה ההמלצה? - תגובה
רם דישון06/08/20111. לטווח ארוך (שנים)-עלול להזיק.
2. אני בספק. בהנחה שבקו הפאזה והאפס מופרדים, מדובר בהשחלת חוט נוסף בצינור בקיר. לא סוף העולם, אבל בהחלט הוצאה שהשכן לא יבין מדוע הוא צריך לשאת בה.
3. לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל להסביר עניין השחלת החוט הנוסף?
גיא29/08/2011באם יש לי מקרה דומה ואני מוכן לממן זאת לשכן, מה עלי לבקש כדי להנמיך קרינה מקיר משותף? למה התכוונת "בהשחלת חוט נוסף" וכיצד חוט נוסף ינמיך את הקרינה?
תוכל להסביר עניין השחלת החוט הנוסף? - תגובה
רם דישון29/08/20111. כל מוליך נושא זרם גורם לשדה אלקרטומגנטי סביבו.
2. ברוב המכשירים הביתיים, המוליכים של הפאזה והאפס (עזוב את השמות- מה שחשוב הוא שהזרם באחד הוא הפוך בכיוונו לשני) סמוכים זה לזה, ואז השדות שלהם מבטלים האחד את השני.
3. יש מקרים בהם המוליכים הללו אינם סמוכים (לדוגמא בחיווט של תאורה), ואז השדה של האחד אינו מבטל את השדה של השני. במקרה כזה יכול להיות ששינוי התוואי של האפס יעזור.
4. לפני שנכנסים למהלך כזה כדאי לבדוק אם אין יותר מאיפוס אחד בלוח. זו משימה של חשמלאי שמבין בהארקות. החוק דורש איפוס אחד, וקורה שחשמלאים נחושים לעשות \"יותר טוב" ומאפסים להארקה פעמיים. ביטול איפוס אחד עשוי אף הוא לפתור אתהבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטול איפוס
אסף25/09/2012שאלת המשך לרם דישון או לאחרים
בבתים דו משפחתיים צמודי קרקע , ישנם בתים שעושים איפוס בלוח החשמל של דירה אחת (למשל קומה ראשונה) וגם בלוח החשמל של קומה שניה.
בקומה הראשונה ישנה קרינה גבוהה , וכשמנתקים את האיפוס לבדיקה קצרה (אפילו רק בדירה זו) - נוכחתי שהקרינה יורדת בצורה משמעותית.
אני מתענין בדרך שיש לבצע את הניתוק בצורה שמקובלת על ידי חברת חשמל .
האם יש לך נסיון בזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביטול איפוס - תגובה
רם דישון26/09/2012למיטב ידיעתי, התקנות העדכניות דורשות איפוס בנקודה אחת בלבד. האיפוסים המרובים נעשו בעבר, לפני שהיתה מודעות לתוצאה השלילית של פעולה זו. את התובנה הזו לקחתי מהמלצות של מומחי חברת החשמל! מבחינתך, הנקודה החשובה ביותר היא שההארקה תהיה תקינה (ונראה לי שזה אכן המצב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפוס בנקודה אחת - למה התכוונת
אסף26/09/2012רם תודה
קצת לעדן את השאלה. חיבור הארקה בנקודה אחת מ ה N של השנאי של חברת חשמל , קרוי הארקה בשיטת TN-S . וזה אומר ניתוק של האיפוס בבית הדו משפחתי בשני לוחות החשמל של שתי הדירות. זוהי שיטה שמחויבת ע"י חברת חשמל בבתי ספר ואז אין בכלל Ground loops שגורמים לשדות מגנטיים . קיים מסמך די חדש של ח"ח - ששמו המלצות חברת החשמל להפחתת חשיפת תלמידים לשדות מגנטיים - מדריך להקטנת שדות מגנטיים בבתי ספר. הוא דן במספר נושאים , נושא האיפוס נמצא בעמוד האחרון.
כשאתה אומר
"למיטב ידיעתי, התקנות העדכניות דורשות איפוס בנקודה אחת בלבד"
האם אתה מתכון לשיטה TN-S שבה יש איפוס רק על יד השנאי , או שאתה מתכוון שבבית בן שתי דירות - מומלץ לאפס רק בדירה אחת מהשתיים .
תודה
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איפוס בנקודה אחת - למה התכוונת - תגובה
רם דישון26/09/2012כוונתי היתה איפוס בנקודה אחת מתוך השתיים.
אשמח אם תשלח לי את המסמך (או קישור אליו) בדוא"ל פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטול איפוס - תגובה נוספת
ברונו30/09/2012האיפוס חייב להיעשות בנקודה אחת בלבד.
איפוס דרוש גם לצורך הקטנת התנגדות לולאת תקלה (לשאול חשמלאי על זה).
באופן תאורטי (וגם מעשי) ניתן לבטל בקלות על אחד האיפוסים ולהשאיר רק בדירה השנייה. המצב עלול לגרום להחלפת מצב היפותטי של מחלה בגלל ה"קרינה" להתחשמלות ממשית למקרה שבדירה השנייה עושים שיפוצים או דברים דומים. לכן רצוי במקרה הזה לבצע את האיפוס במקום "ניטרלי" כגון ארון המונים שבגדר (אם יש כזה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...
ברונו30/09/2012תגובתך האחרונה מראה לדעתי בעיה במכשיר.
אכן גם לפי התאוריה וגם לפי ההוראות השימוש במכשיר שלך, הגוף יכול להשפיע על מדידות שדה חשמלי, אך לא על מדידות שדה מגנטי. הייתי אומר שהמכשיר לא עובר למצב הנכון (שדה מגנטי)או שהקריאה לא נכונה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמלקרן05/08/2011
שלום רב
אנו משפצים בית ויש ארון חשמל צמוד לעמוד בטון , ליד העמוד נמצא חדר ילדים עם מיטת במה שבה ישן הבן שלי. האם העמוד ימנה את הקרינה מהארון חשמל והאם קיים ארון חשמל שמונע קרינה , לשמל עם עופרת? בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארון חשמל - תגובה
ד``ר דני וולף05/08/2011לא אין חומר שמונע מהשדה המגנטי לחדור. כדאי למדוד את השדה המגנטי במיטה של הילד, או להרחיק את המיטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המרחק הבטוח מהארון חשמל
קרן07/08/2011>ודה רבה על תגובתך. בבקשה , תוכל להגיד לי מה צריך להיות מרחק בטוח מארון חשמל לאדם השוהה לאורך זמן בקרבתו?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה המרחק הבטוח מהארון חשמל - תגובה
רם דישון07/08/2011ניתן לענות על שאלה זו רק לאחר מדידה בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר לתמונות _תשובה להערתך
סער קדרון07/08/2011באתר משרד איכות הסביבה במפה שלהם רשום שבאותו אזור/סביבה קיים
מתקן גישה אלחוטי שמשדר בעוצמה של 40 מיקרו ואט לסמ"ר.
מדובר על מספר מתקנים שנמצאים על עמודי תאורה בסביבת חניון.
תודה רבה על התייחסותך.
השאלה האם מהכירותך כול מתקן כזה הינו מתקן גישה אלחוטי שמשדר בעוצמה של 40 מיקרו ואט סמ"ראו שסך כול המתקנים משדר בעוצמה של 40?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקדי שידור סלולר_שאלו מצורפסער קדרון04/08/2011
להלן התמונה כפי בקשתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקדי שידור סלולר_שאלו מצורפ - תגובה
רם דישון04/08/2011קשה לי לחוות דעה.
מחד, זה אכן נראה כמו אנטנה סלולרית, אבל מאידך ההתקנה חובבנית מאד, ואינה אופיינית להתקנה שלחברות הסלולר (אלו מתקינות בצורה הרבה יותר מקצועית). נסה לשלוח עוד תמונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקדי שידור סלולר_תמונות
סער קדרון07/08/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת הקודמת הייתה אותה תמונה
סער קדרון07/08/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמונה נוספת הקודמת הייתה אותה תמונה - תגובה
רם דישון07/08/2011יתכן מאד שאלו אכן אנטנות סלולריות. חפש נתונים באתר של המשרד להגנת הסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקדי שידור סלולר_שאלותסער קדרון04/08/2011
שלום רב ד"ר,
1.סמוך למקום מגורי במרחק של 160 מ' מביתי קיימים שני מוקדים סלולארים :
האחד אנטנת עוקץ אשר עוצמת הקרינה הינה 45 מיקרו וואט לסמ"ר.
השניה אנטנה משתפלת אשר עוצמת הקרינה הינה 100.59 מיקרו וואט לסמ"ר.
עוצמת הקרינה המצרפית הינה 110.19 מיקרו וואט לסמ"ר.
האם בהתאם לטווח המרחק מביתי ולעוצמת הקרינה המצרפית הינו עומד בתקן?
2.ע"פ משרד איכות הסביבה בהתאם לרמות החשיפה המרביות המותרות לחשיפה
רצופה וממושכת (10% מסף החשיפה הבריאותי) : בתחום תדרים של 400MHz–2000MHz צפיפות הספק (W/m2) הינה 2000/ f ובתחום תדרים של 2GHz– 300GHz צפיפות הספק הינה 1 .
כיצד אני מעביר זאת ליחידה של מיקרו ואט לסמ"ר. לרוב צפיפות ההספק נמדדת במילוואט לסמ"ר או ואט למ"ר אבל באתר משרד איכות הסביבה עוצמת המשדרים הינה מיקרו ואט לסמ"ר.
3.ע"פ נתוני משרד איכות הסביבה כאשר במקום כלשהו קיים משדר למשל בבניין משרדים
מצויינת עוצמת השידור ותאור נקודה בה התקבלה תוצאה מירבית.
האם עוצמת השידור הרשומה מתייחסת לכול משרד,קומה או שאני מחוייב להביא מכשיר בכדי למדוד במקום בו אני נמצא .
4. בתמונה שצרפתי האם מדובר במוקד שידור סלולרי ,ראוי לציין שמדובר על חניון פתוח והיו פרוסים כמה מתקנים סמוג זה בסביבית החניון.
רב תדודת לכם מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקדי שידור סלולר_שאלות - תגובה
רם דישון04/08/20111. אתה מערבב מושגים שונים. כלהאתרים המנויים באתר המשרד עומדים בתקן הקיים כרגע. לגבי התקן של מנהלי הפורום- יש למדוד במקום ספציפי עלנמת לדעת.
2. מחוץ לתחום הפורום, נסה למצוא מקדמי מעבר באינטרנט או חשב בעצמך.
3. עצמת השידור הרשומה מתייחסת רק לנקודה בה נמדדה. כן, אתה חייב למדוד בכוחות עצמך בנקודות המעניינות אותך.
4. לא ראיתי כל תמונה שצירפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במכוניות?שירי04/08/2011
שלום, ראיתי לפני כמה ימים כתבה בטלויזיה על קרינה סלולרית במכוניות, נאמר שם שגם דיבורית לא מפחיתה את הקרינה בתוך המכונית. האם זה נכון? הדיעה הרווחת היא שאנטנה חיצונית של הדיבורית מקטינה את הקרינה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה במכוניות? - תגובה
רם דישון04/08/2011תלוי איזו דיבורית. דיבורית בלותות' לא מפחיתה. דיבורית עם אנטנה חיצונית כן מפחיתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שירי04/08/2011תודה על התגובה
האם האנטנה מפחיתה משמעותית? כלומר, כמו דיבור בסלולרי במקום בו יש קליטה טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לשאלה - תגובה
רם דישון04/08/2011אנטנה חיצונית מפחיתה יותר מכך, במיוחד שאין מצמידים את הנייד לאוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוסחא לחישוב עוצמת קרינהליי04/08/2011
שלום.
אבקש לשאול האם קיימת נוסחא לחישוב גס של עוצמת קרינה בתדר 50 הרץ כפונקציה של מרחק ?
ז"א באם בנקודה מסוימת הקרינה היא 200 מילי אז כמה יהיה במרחק של 2 מטר מאותה נקודה ?
תודה
חנוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוסחא לחישוב עוצמת קרינה - תגובה
רם דישון04/08/2011קח קורס מזורז באנליזה וקטורית, למד על משוואות מקסוול ולאחר תרגול רב תוכל לחשב זאת.
למען האמת, אין נוסחה כללית כזו. צריך לדעת פרמטרים רבים נוספים כדי לחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה בסמוך לחדר שנאיםורד02/08/2011
לאחרונה הסתבר לי שבמהלך 4 השנים האחרונות ישבתי בסמוך לחדר שנאים, כשרק קיר גבס מפריד בין שולחני לחדר השנאים (השולחן צמוד לקיר). בבדיקה של חברת חשמל התגלו ערכים של בין 12-25 , להבנתי, הרבה יותר גבוהים מהמותר.
כמובן שעברתי משרד. שאלתי היא, האם עליי לעבור איזשהן בדיקות רפואיות? האם נשקפת סכנה לבריאותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה בסמוך לחדר שנאים - תגובה
ד``ר דני וולף03/08/2011קרינה כזו לאורך 4 שנים ושעות מרובות ליום מהווה סיכון. היא מעלה את שכיחות הסרטן. כמובן, מדובר בנתון סטטיסטי לגבי אוכלוסיות שלמות. אינך צריכה לעבור שום בדיקות מיוחדות מעבר לבדיקות הסקר הרגילות, וכמובן, אם את מעשנת, קודם כל להפסיק לעשן, ולהימנע ממסרטנים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנות סלולריותאורן01/08/2011
שלום,
במקום העבודה מעבירים אותנו לבניין חדש,
מסביב לבנין, קימות 4 אנטנות, כאשר 2 מהן פונות לחדרי (עם חלון)
אחת במרחק 50 מטר והשניה 200 מטר.
חדרי נמצא בקומה החמישית , כאשר האנטנה הקרובה היא בקומה 14, כיוון 10 מעלות
והשניה בקומה 6 כיוון 210 מעלות.
בדיקת הקרינה העלתה שבחדרי יש 0.8 מיקרווואט לסנמטמטר רבוע.
האם אני צריך להיות מודאג ?
יש לציין שאני נמצא בחדר 10 שעות ביום !
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מאנטנות סלולריות - תגובה
רם דישון01/08/2011העוצמה הזו נחשבת לבטוחה. אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה סלולארית
אורן02/08/2011רם, תודה על התגובה.
מה היא רמת העוצמה שכבר נחשבת למסוכנת?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה סלולארית - תגובה
ד``ר דני וולף02/08/20111 מיקרוווט לסמ2 .
אולם את יכולה בקלות רבה לשים נייר חוסם על החלון, שגם יקטין את קרינת האולטרסגול של השמש, וגם יוריד במעל 90 אחוזים את קרינת האנטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממשדר שלטרמי01/08/2011
שלום לפורום הנכבד
חשבתי לאחרונה להכנס לתחום ההטסה של טיסנים בשלט רחוק,במיוחד מסוקים חשמליים
שמתי לב שהשלטים של המוצרים האלה,בחלקם אלחוטיים ויש גם בתדר 2.4GHZ
אלה משדרים פולטי קרינת רדיו יש גם מסוקים מיניאטוריים באורך 20סמ אבל גם הם מופעלים בשלט רדיו בתדר 2.4
אינני יודע הרבה על השלטים האלה, אבקש לשמוע את דעתכם בנושא
האם השימוש בהם עלול להוות סיכון? באיזו רמה הם פולטים קרינה? עד כמה היא בעייתית?
איך ניתן להישמש בהם בביטחה
אני מבין שיש להחזיק את השלט קרוב לגוף בזמן השימוש, לכן כל השאלות האלה
בתודה על הערותיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממשדר שלט - תגובה
רם דישון01/08/2011אין לי מושג מהו הספק השידור שלמכשירים אלו, אך אני מניח שהוא אינו גבוה כי יש קו ראיה לטיסן. מאחר ולא אוחזים אותו קרוב לראש, ולא במשך שעות וימים, אינני רואה בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)