פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• חשמל סטטי
    אורי
    17/12/2008

האם חשמל סטטי מזיק? יש לנו חשמל סטטי באופן תמידי בבית כיוון שיש שטיח מקיר לקיר והאקלים יבש פה. יש לנו גם תינוק בבית האם זה משפיע עליו איכשהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשמל סטטי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשמל סטטי ממש לא מזיק

ד``ר דני וולף
    18/12/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשמל סטטי

דני
    15/01/2009

בוקר טוב
    חשמל סטטי ממים שיוצאים מהברז? יש דבר כזה?
    לפעמים אני פותח ברז וכשהמים נוגעים ביד מרגיש מין כאב כמו חשמל.
    מה זה יכול להיות?
    האם יש בזה סיכון או נזק אפשרי חס וחלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשמל סטטי לא מזיק נקודה.

ד``ר דני וולף
    15/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאפון
    אלון
    16/12/2008

בקשר לפלאפון (מתקפל) כמו מירס למשל האם המצב כשהפלאפון לא מקופל (כשלא מתקשרים ממנו) זה אותו מצב של הפלאפון ככשהוא מקופל? מבחינת שידור קרינה. אני שאולת כי אני משאירה את הפלאפון ברכב בדיבורית כשהוא במצב לא מקופל (בלי להתקשר)

לקביעת תור
    סגירה
    פלאפון

הוספת תגובה

• ובקשר לקירות הבטון

אלון
    16/12/2008

ואם מדובר בקרינה של חשמל רגיל הקיר מוליך קרינה ? לא עוברת דרכו אלה מוליך קרינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מונה חשמל וארון כבלים
    אורי
    16/12/2008

שלום, מתחת לסלון של הבית שלי יש בערך 7 מוני חשמל של כל הבניין. באיזה מרחק מהם הקרינה נעלמת? וליד דלת הכניסה של הדירה שלי ישנו ארון שהוא לחיבור כבלים בטלויזיה של כל הבניין. האם ישנה קרינה מארון זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מונה חשמל וארון כבלים

הוספת תגובה

• כבלים לא מקרין בכלל, כבלי חשמל מסוכ

ד``ר דני וולף
    16/12/2008

חצי הכוס המלאה - כבלים וארון כבלים זניח מבחינת קרינה.
    כבלי חשמל שמן הסתם עוברים מכל הבית ומגיעים לשעון החשמל של הדירות מקרינים חזק, ובכל שעות היום. אני מניח שבמרחק של מטר - שניים הקרינה תהיה זניחה, קרינת רקע, אולם כדאי למדוד. אגב השדה המגנטי של הקרינה עובר קירות, עובר בטון "כמו קונוסים באימון כדורגל"
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבלי חשמל

אורי
    16/12/2008

תודה על המענה המהיר. האם יתכן שבגלל שהמוני חשמל נמצאים תחתיי אז כבלי החשמל של הדירות הצמודות אלי עוברים בקירות שלי גם? בנוסף יש ארון חשמל אצלי בתוך הדירה כמה מרחק עדיף לשמור ממנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לקירות בטון
    אלון
    15/12/2008

תודה על התשובה הקודמת לא הבנתי בקשר לקירות האם קיר בטון מוליך קרינה או שמה הקרינה חודרת דרכו?שהקרינה עוברת דרכו הבנתי ,אבל השאלה האם הוא עצמו מוליך גם את הקרינה למשל הבנתי שמתכת מוליכה קרינה

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לקירות בטון

הוספת תגובה

• לחדד את השאלה

אלון
    15/12/2008

בקשר לקירות בטון או מדרגות מבטון יש בתוכם מתכות בדר"כ ברזל ? האם הם גורמים להולכת הקרינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחדד את השאלה

ד"ר זמיר שליט"א
    15/12/2008

הברזלים משמשים כאנטנות, וגם משדרים את מה שקלטו לסביבתם הקרובה. זה יכול להיות לייד הקיר.
    אבל בשביל זה צריכה להיות התחנה חזקה מאד.
    אני מדדתי מצב כזה בבתים שליידם היתה תחנת רדיו חזקה, אבל מדובר בקרינת רדיו, ולא סלולרית.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה הקודמת

אלון
    17/12/2008

חלק מהסלון ממקום מתחת לחדר המדרגות אשר מעליו נמצא ארון חשמל מצד שמאל של המדרגות בפינה הסמוכה למדרגות אני שואלת כיון שלא ברור לי אם המדרגות מוליכות קרינה?המדרגות עשויות מבטון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל בקיר ובמדרגות

ד"ר זמיר שליט"א
    18/12/2008

כל עצם מברזל קולט את הקרינה כמו אנטנה, ומשדר אותה על סביבותיו, אבל במרחק כ- 60 ס"מ זה כבר דועך עד לרקע.
    אם מישהו יושב על מדרגות שחשופות לקרינה, הוא מקבל את הקרינה מהברזל במדרגות, ישר לגוף.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קירות בטון

ד"ר זמיר שליט"א
    15/12/2008

קיר בטון לא מעביר כמעט קרינה סלולרית, יכול להיות שעובר משהו בסדר גודל של 5%.
    קרינות רדיו מסחרי כן עוברות דרך הקיר, בפרט רדיו AM.
    אבל, בקיר יש ברזלים שהם קולטים קרינות ומשדרים אותן לסביבתם הקרובה.
    אם השידור חזק, אז הקרינה ניתנת למדידה גם בחדר, לייד הקיר בצד הקרינה..
    זה בדרך כלל לא המצב ביחס לקרינה מאנטנות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיר גבס

מאיה
    16/12/2008

אם קירות מבטון מעבירים אולי 5% קרינה סלולרית מאנטנות אז כמה אחוזים בערך מעביר קיר גבס? בתוך קיר הגבס יש גם שיכבה דקה של בידוד (isolation) העשויה מצמר גפן זכוכית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיר גבס

זמיר שליט"א
    17/12/2008

קיר גבס מעביר יותר מ- 5%, כמה ? מזמן לא מדדתי מקיר כזה כך שאיני זוכר. אולם הוא משמש בעיקר כקיר פנימי, אז תפקידו כבולם קרינה די זניח. רק להזכיר ששום קיר אינו בולם שדה מגנטי ממכשירי חשמל, ובמשרדים בהם בחדר אחד יש אלפסק לייד קיר גבס פנימי, יש שדה מגנטי חזק, שעובר את הקיר כאילו היה אוויר, אל החדר השני, ופוגע ביושבים שם. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאפון השאלה הגיע?

אלון
    17/12/2008

בקשר לפלאפון (מתקפל) כמו מירס למשל האם המצב כשהפלאפון לא מקופל (כשלא מתקשרים ממנו) זה אותו מצב של הפלאפון ככשהוא מקופל? מבחינת שידור קרינה. אני שאולת כי אני משאירה את הפלאפון ברכב בדיבורית כשהוא במצב לא מקופל (בלי להתקשר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלולרי במצב מקופל (=בכוננות)

ד"ר זמיר שליט"א
    18/12/2008

הסלולרי בכוננות משדר כל דקה או כדומה,
    סיגנל חזק כדי שהשרת שלו יקלוט אותו וידע שהוא זמין.
    זה נכון לכל הטלפונים של כל החברות.
    אגב הטלפונים של מירס משדרים בעוצמה חזקה מאד,
    וגם הסיגנלים האלה שלהם חזקים. להרחיק מהגוף !!
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נייר אלומיניום חוסם קרינה?

מאיה
    17/12/2008

לצערי הבית שלי עשוי כולו מקירות גבס.גם הקירות החיצוניים. זו הבניה במקום שאני גרה. וכמו בכל מקום אחר גם פה יש לא קצת אנטנות. כנראה שאין מה לעשות בנידון פשוט לחיות עם זה. קראתי באחת התשובות שנייר אלומיניום חוסם קרינה. האם הוא חוסם גם שדה מגנטי? על אחד הקירות בבית שלנו (קירות גבס) יש ארון חשמל וצידו השני של הקיר פונה לתוך הבית. במידה ואשים חתיכת נייר אלומיניום על הקיר שפונה לבית, האם זה יעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נייר אלומיניום חוסם קרינה ?

ד"ר זמיר שליט"א
    18/12/2008

נייר אלומיניום חוסם היטב קרינה סלולרית, אבל לא שדה מגנטי ממכשירי חשמל, ומארון חשמל, אותם הוא בכלל לא בולם.
    ארון חשמל משרה שדה חשמלי חזק, גם לתוך החדר, וכמובן נייר אלומיניום לא יעצור אותו.
    קירות גבס לא מגינים מקרינה סלולרית וקרינות רדיו. במידה ויש ליידכם מקור קרינה סלולרי,
    ניתן לבלום אותו על ידי הדבקת ציפוי (נגד על סגול) בחלונות, וניתן להצמיד ציפוי כזה גם על הקיר, אבל זה עולה כסף, 120 ש"ח למטר רבוע.
    לא כל ציפוי מגן, אבל המתקין יודע איזה כן מגן, ויש לו גם מכשיר מדידה.
    אם תרצי אפנה אותך למודד (אני לא מקבל אחוזים).
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימת קרינה ממיקרוגל

יוסי
    30/04/2015

שלום רב
    האם נייר אלומיניוo יכול לחסום קרינה ממקרוגל
    ואם כן האם הקרינה מוחזרת ומוגברת לכיוון השני
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימת קרינה ממיקרוגל - תגובה

רם דישון
    03/05/2015

כן. נייר אלומיניום חוסם קרינה. היא מוחזרת לכיוון השני אבל לא מוגברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר שבולם קרינה בתדר נמוך

בני
    17/11/2015

איזה חומר יכול לבלום קרינה אלקטרומגנית בתדר נמוך 50HZ מעמודי חשמל ?
    או להסית או להפחית את הקרינה מהאיזור המוגן ?

בהנחה ואנו רוצים להגן כל איזור מסויים

בני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטנה ליד הבית

מאיה
    19/12/2008

תודה רבה על ההצעה אך לצערי אני גרה בקנדה ופה זה נראה שהם לא כ"כ מיחסים חשיבות לעניין האנטנות. כל מי ששאלתי שגר ליד האנטנות לא כ"כ מתרגש מהעניין. מאחורי הבית שלי במרחק 100 מטר יש אנטנה סלולרית (ממה שראיתי עם 3 "רמקולים"- האנטנה נראת כמו רמקול בעיניי) והבית עשוי כולו מגבס גם הקירות החיצוניים. החלונות שלי לא פונים לכיוון האנטנה אלא לצד השני. מאחורי הקיר שלי שפונה לאנטנה, ישנו חדר שלא שייך לדירה שלי והחלונות שלו מופנים לכיוון האנטנה אך הוא עשוי גם כולו מקירות גבס. למרות שהוא מגבס האם לדעתך הוא בולם את הקרינה? ובמידה ואעשה מדידה האם בכל שעות היום האנטנה משדרת באותה עוצמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• של מי האנטנה

מאיה
    19/12/2008

איך אפשר לדעת לאיזה חברה שייכת האנטנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קירות וקרינה

זמיר שליט"א
    17/12/2008

פשוט לא הבנת את ההבדל בין הולכת חשמל ומעבר קרינות שידור. הקיר אינו מוליך חשמל, אולם מעביר חלק קטן מהקרינה דרכו, זה גם תלוי בתדר: קרינות רדיו, בפרט AM המיושן, עוברות הרבה יותר טוב מקרינה סלולרית. הברזל מוליך חשמל, אולם בקיר הוא משמש כאנטנה, קולט את הקרינה, אבל מייד משדר אותה בחזרה לסביבתו הקרובה. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקיר והקרינה

זמיר שליט"א
    17/12/2008

הקרינה חודרת את הקיר. היא אינה חודרת נייר אלומיניום, האם מובן כך ? כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קירות בטון

ד"ר זמיר שליט"א
    18/12/2008

קרינות שידור חודרות דרך הקיר, לא מועברות דרכו.
    קרינה סלולרית חודרת מעט, וקרינות רדיו הרבה יותר. הקיר עצמו לא מליך קרינה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיר בטון

זמיר שליט"א
    19/12/2008

עניתי על כך כמה פעמים: קיר בטון לא מוליך כמו מתכת, אלא הקרינה הסלולרית חודרת מעט דרכו כל טוב, זמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה עם חדר שנאים פחות משלוש מטר
    ravit
    15/12/2008

שלום, במסגרת עבודתי אני יושבת במרחק שהוא פחות משלוש מטר מחדש שנאים. מה הסיכון בו אני נמצאת? האם יש חוק שמחייב את העובדים לשלוש מטר לפחות מחדר שנאים? כיצד נקרא החוק? בנוסף כפי שהבנתי מטכנאים רמת הקרינה בחדר עלולה להגיע לפי שתיים ממה שרצוי. כיצד עליי לבדוק את הדבר ומה ההשלכות? הבנתי שכפול מהתקן זה לא כל כך נורא האם כך הדבר?

הוספת תגובה

• שנאים פחות משלושה מטרים

ד"ר זמיר שליט"א
    15/12/2008

משנאים יש לחשוש,
    אבל יתכן שבחדר זה השנאי(ם) בצד שני, כך שלא יגיע אליך שדה מגנטי ניכר.
    מכל מקום כדאי למדוד.
    אני יכול להשאיל לך מכשיר מדידה, ותמדדי לבד (זה כמובן ללא תשלום),
    הבעייה שהמכשיר מודאל וחוזר כל הזמן, צריך לנדנד לי מדי כמה ימים עד שהוא זמין.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ravit
    15/12/2008

תודה רבה על התגובה המהירה אני אצור איתך קשר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאפון
    אלון
    15/12/2008

יש לי ידידה שמדברת זמן ארוך בפללאפון יכולה לדבר כ שעה וחצי בשיחה... השאלה אם אני יושב במרחק של כשני מטר \מטר וחצי ממנה האם הקרינה משפיע עלי ואני הופך "למדבר פאסיבי" ?

לקביעת תור
    סגירה
    פלאפון

הוספת תגובה

• במרחק כזה אין בעיה

ד``ר דני וולף
    15/12/2008

איך יש לך סבלנות לשבת ליד ידידה, ולשמוע אותה מדברת שעה וחצי???? ולא איכפת לך שבסוף תהיה לך ידידה עם אלצהיימר, או סרטן לא עלינו.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדור השלישי שיהרוג את הדורות הבאים
    ד``ר דני וולף
    15/12/2008

בשתי מלים, שקרים, נתונים מגמתיים, סילוף עובדות, זריית חול בעיניים.
    כל האנרגיה של החברות הסלולריות מופנית לערוץ אחד: להקים עוד ועוד אנטנות באין מפריע!!!
    יש כאן הרבה תשובות להרבה בעיות, והמכנה המשותף של כולן הוא שקרים וטיוח עובדות.
    קודם כל, הקרינה האלקטרומגנטית עדיין לא נחקרה מספיק, אבל רוב המחקרים והעובדות מצביעות על נזק, הן ברמת הדי-אן-אי, הן ברמת התא, הן בהורמונים (מלטונין) וכולם עלולים לגרום סרטן. והגרוע מכל, כיוון שאיננו יודעים את המנגנון המדויק של הנזקים של הקרינה, ההשערות אומרות שקרינה בפולסים או קרינה ברמות גבוהות ליד רמות נמוכות מסוכנת יותר מקרינה אחידה, כך שזה שהדור השלישי מסתכרן או במלים אחרות זורק 1500 פולסים בשנייה במקום להיות רציף יותר עלול להתברר כפגיעה הגדולה ביותר בבריאותנו. בנוסף כיוון שהבת שלי למדה בשנה שעברה על חוק שימור האנרגיה, אינני מכיר דרך להעביר יותר נתונים בפחות אנרגיה. אין ארוחות חינם, וככל שיש יותר נתונים, פס רחב יותר, כך האנרגיה הכללית שעוברת גדולה יותר, וגם אם היא עוברת בפולסים מהירים וקצרים זו לא הבטחה לבריאות ואריכות ימים, אולי בשביל סמנכ"ל הטכנולוגיות של אורנג' שמנסה להאכיל את כולנו בשקרים וחצאי אמיתות.
    נכון שככל שיש יותר אנטנות מכשירי הקצה מתאמצים פחות, אולם, סך הקרינה רק עולה ועולה ועולה. הרי פעם היו שליש אנטנות מהיום ודיברנו בכיף ובשמחה. את האנטנות הנוספות, פי שלושה במספר, הקימו רק בשביל הדור השלישי ומעלה. בכל העולם וגם בארץ פחות מ- 10 אחוזים של המשתמשים משתמשים בדור השלישי (והשלישי פלוס) !!!! (אפילו שלהרבה יותר אנשים יש מכשירים מהדור השלישי, וגובים מהם דמי שימוש – הרי זו המטרה של החברות הסלולריות - רק פחות מ- 10 אחוז של המשתמשים, משתמשים בזה באמת) וגם אילו יהיו מוכנים לוותר על זה, לו ידעו, שבכך נקטין את כמות האנטנות בשני שליש. בקיצור, את הדור השלישי צריכים בעיקר חברות הפלאפון, אילו שבשביל 50 א"ג לדקה יטגנו לכולנו את המוח, ואם באמת סמנכ"ל הטכנולוגיות דואג לקרינה של כולנו, שיפסיקו עם הדור השלישי (והשלישי פלוס) לאלתר, ושלא יספרו לנו סיפורים כיצד ריבוי האנטנות מקטין דווקא את הקרינה ומוסיף בריאות ואושר לחיינו.

הוספת תגובה

• כל מילה אמת, אבל מה עושים ?

ערן
    19/12/2008

כיצד עוצרים את המפלצת הקפיטליסטית הזו ? חשבתי על הבחירות עכשיו ועל לבחור בירוקים, אבל מה לעשות שאותם מעניין יותר נושא המיחזור (שזה בסדר גמור) אבל יש בארץ פחות מודעות לנושא הקרינ.ה שהיא באמת זו שמסרטנת אותנו וגורמת לנזק מיידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוצמת הקרינה בדור 3.5 לעומת דור 2.5
    דורון
    14/12/2008

שלום רב, לפי מיטב הבנתי עוצמת הקרינה בדור 2.5 נמוכה מעוצמת הקרינה בדור 3.5. במידה והבנתי נכון, אשמח לקבל תגובה לאחר קריאת דברי אלון ברמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות של אורנג': "אלון ברמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות של אורנג', הסביר למה התפיסה בציבור לא כל כך נכונה. הוא הסביר שככל שיש יותר אנטנות סלולאריות באיזור גאוגרפי מסויים, כך ציוד הקצה מפעיל פחות "כח" בכדי להסתנכרן עם הרשת והדבר מקטין את רמת הקרינה באיזור. הדבר הפוך מהדעה הרווחת בציבור שיותר אנטנות מגדילות את רמת הקרינה באיזור. כמו כן נאמר שבדור השלישי, מבחינת ציוד קצה והטכנולוגיה עצמה, רמת הקרינה יותר נמוכה. מכשירי דור שלישי מסתנכרנים עם הרשת 1500 פעמים בשניה, לעומת הדור השני שמסתנכרן 2 פעמים בשניה. הדבר מקטין את רמת הקרינה הנפלטת מציוד הקצה וככל שיש יותר אנטנות, כך אפשר להקטין את עוצמת השידור של האנטנות הנמצאות באיזור. טכנולוגית הדור השלישי מבצעת ביקור אוטומטי של רמת הקרינה הנפלטת מרכיביה, ודואגת שרמת הקרינה תשאר ברמה שנמוכה יותר מהתקן הישראלי. אפשר לומר שבדור השני יש יותר קרינה מהדור השלישי. בנוסף, הודגש שחברת פרטנר משוכנעת שהתשדורת איננה מסוכנת וכי אין שום סיבה לחשוש מסכנות הקרינה וזאת מכיוון שהתשדורת מועברת (ברשת אורנג' לפחות) ברמת קרינה שפחותה בהרבה מהתקן הישראלי המחמיר."

הוספת תגובה

• הסמנכ"ל משקר, מסלף עובדות ונתונים.

ד``ר דני וולף
    15/12/2008

בשתי מלים, שקרים, נתונים מגמתיים, סילוף עובדות, זריית חול בעיניים.
    כל האנרגיה של החברות הסלולריות מופנית לערוץ אחד: להקים עוד ועוד אנטנות באין מפריע!!!
    יש כאן הרבה תשובות להרבה בעיות, והמכנה המשותף של כולן הוא שקרים וטיוח עובדות.
    קודם כל, הקרינה האלקטרומגנטית עדיין לא נחקרה מספיק, אבל רוב המחקרים והעובדות מצביעות על נזק, הן ברמת הדי-אן-אי, הן ברמת התא, הן בהורמונים (מלטונין) וכולם עלולים לגרום סרטן. והגרוע מכל, כיוון שאיננו יודעים את המנגנון המדויק של הנזקים של הקרינה, ההשערות אומרות שקרינה בפולסים או קרינה ברמות גבוהות ליד רמות נמוכות מסוכנת יותר מקרינה אחידה, כך שזה שהדור השלישי מסתכרן או במלים אחרות זורק 1500 פולסים בשנייה במקום להיות רציף יותר עלול להתברר כפגיעה הגדולה ביותר בבריאותנו. בנוסף כיוון שהבת שלי למדה בשנה שעברה על חוק שימור האנרגיה, אינני מכיר דרך להעביר יותר נתונים בפחות אנרגיה. אין ארוחות חינם, וככל שיש יותר נתונים, פס רחב יותר, כך האנרגיה הכללית שעוברת גדולה יותר, וגם אם היא עוברת בפולסים מהירים וקצרים זו לא הבטחה לבריאות ואריכות ימים, אולי בשביל סמנכ"ל הטכנולוגיות של אורנג' שמנסה להאכיל את כולנו בשקרים וחצאי אמיתות.
    נכון שככל שיש יותר אנטנות מכשירי הקצה מתאמצים פחות, אולם, סך הקרינה רק עולה ועולה ועולה. הרי פעם היו שליש אנטנות מהיום ודיברנו בכיף ובשמחה. את האנטנות הנוספות, פי שלושה במספר, הקימו רק בשביל הדור השלישי ומעלה. בכל העולם וגם בארץ פחות מ- 10 אחוזים של המשתמשים משתמשים בדור השלישי (והשלישי פלוס) !!!! (אפילו שלהרבה יותר אנשים יש מכשירים מהדור השלישי, וגובים מהם דמי שימוש – הרי זו המטרה של החברות הסלולריות - רק פחות מ- 10 אחוז של המשתמשים, משתמשים בזה באמת) וגם אילו יהיו מוכנים לוותר על זה, לו ידעו, שבכך נקטין את כמות האנטנות בשני שליש. בקיצור, את הדור השלישי צריכים בעיקר חברות הפלאפון, אילו שבשביל 50 א"ג לדקה יטגנו לכולנו את המוח, ואם באמת סמנכ"ל הטכנולוגיות דואג לקרינה של כולנו, שיפסיקו עם הדור השלישי (והשלישי פלוס) לאלתר, ושלא יספרו לנו סיפורים כיצד ריבוי האנטנות מקטין דווקא את הקרינה ומוסיף בריאות ואושר לחיינו.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר -סכנת חיים
    שובל
    13/12/2008

לאחרונה דיברתי במכשיר הפלאפון שברשותי במשך עשרות דקות. התחלתי לסבול מאובדן זכרון כאבי ראש ותחושה מוזרה. כמו כן, בכל פעם שקרבתי את מכשיר הטלפון לראשי, התחלתי לסבול מכאבים בראש. לאור זאת, החלטתי לרכוש מכשיר קרינה די פשוט מדגם s-077, לבדיקת קרינה ממיקרוגלים. המכשיר מחולק ל2 תחומים אדום וירוק כאשר נכתב כי התחום הירוק הבטוח נע עד 5- mw/cm2 ואילו התחום האדום נא מעל 5 - mw/cm2. בדקתי מול 6 מכשירי פלאפון סלולרים והמחוג בקושי זז עד כמעט ללא תזוזה. כשקרבתי לפלאפון שלי, עלה המחוג מעל לתחום האדום ואף חצה את טווח הסקאלה האדומה בחלק מהזמן. האם תוכלו לפרש לי התוצאה? איני בטוח האם זה מיליוואט או מיקרווואט. האם התחום האדום לגבי קרינת מיקרו=הזמן טכנאי במיידית משמעותו סכנת נפשות בהצמדת אותו הפלאפון לראש. רבותי התשובה חשובה ודחופה מעין כמוה! כל מי שיכול לעזור אנא עזרו. בדקתי עם המכשיר גם מתחת לקווי מתח גבוה, מנורות, טלויזיות, מחשבים- ללא שום תזוזה ושוב בפלאפון שלי - מעל סקאלת האדום.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר -סכנת חיים

הוספת תגובה

• בקרינה לזמן קצר אין סכנה

ד``ר דני וולף
    14/12/2008

נתחיל מהסוף, בקרינה לזמן קצר אין סכנות בלתי הפיכות. הסכנות הן מקרינה מצטברת של חודשים שנים ועשרות שנים. אז בואי נפסיק קודם כל את ההיסטריה. שנית, המדידה עם המכשיר הזה לא מיועדת לפלא פון, וכלל לא מיועדת לזרם בתדירות הביתית. אם הרגשת כאבי ראש ותחושה מוזרה מהפלאפון זו סיבה מספקת לדבר עם אמצעי הגנה, וייתכן אפילו לבדוק את הטלפון באופן מקצועי, ולשקול אמצעים נגד החברה שמכרה לך פלאפון מקולקל.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של קרינה
    ערן
    13/12/2008

שלום ד"ר, אני מאוד רגיש לקרינה אלקטרומגנטית, וחשיפה לקרינת טלפון סלולארי ואפילו דיבורית ברכב גורמים לי להרגשה כללית רעה ואני מיד מזהה אותה, כי היא גורמת לי תחושה מאוד ספציפית שבין השאר תסמיניה הם : עייפות, חוסר ריכוז וקצת כאב ראש ומעין תחושה מאוד ספציפית של מועקה ברורה. לפני כחודש עברנו דירה, ומאז אני חש את אותן תחושות שהזכרתי לפני כן, ואני לא טועה לגביהן. אני יכול לומר שבימים שלפני שעברנו לדירה , והייתי בא לדירה בכדי לבדוק דברים, גם הייתי מרגיש את התחושה הזו במשך אותו היום לאורך כל היום. בבדיקות קרינה שביצעתי בדירה (סלולרי וחשמל) התוצאות יצאו אפסיות והראו שאין כל קרינה חריגה בדירה עצמה. האם אני מפספס כאן משהו ? אני מכיר את ההרגשה במפורש ויודע שהיא אמיתית. האם יכול להיות גורם קרינה אחר שמשחק כאן תפקיד ? האם יכול להיות משהו שלא בדקתי ויכול להשפיע ? תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    השפעה של קרינה

הוספת תגובה

• תוספת להבהרה

ערן
    13/12/2008

מאחורי הבניין שלנו ישנו כביש ראשי (המרפסת שלי לא פונה לכביש הזה), ולאחריו ישנה אנטנה סלולארית .בסה"כ האנטנה במרחק כ-300 מטר מאיתנו ,שנאמר לנו שזה תקין, אבל אין בניינים או משהו אחר שחוסם בין הבניין שלנו לבין האנטנה. כאמור - בבדיקה לא התגלתה קרינה חריגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לקרינה אלקטרומגנטית קשה לאבח

ד``ר דני וולף
    14/12/2008

רגישות לקרינה אלקטרומגנטית ללא ספק קיימת, אולם מאוד קשה לאבחן אותה, ואין ספק שיש הרבה יותר מקרים של אבחנות סרק, שהם למעשה השפעה פסיכולוגית, שמרגישה כמו אמיתית, וגם בכך אין לזלזל. הרגישות לקרינה יכולה להיות מרמות מאוד מאוד נמוכות, שבוודאות אינן מזיקות, אולם למי שרגיש לכך עלול לגרום סבל רב, לכן המחלה רגישות לקרינה אלקטרומגנטית. הרגישות, כשהיא קיימת, היא לכל סוגי אורכי הגל, או לסוג מסוים אחד של אורך גל. הייתי בשלב ראשון מזמין בדיקה עם מכשיר מיוחד שבודק את כל אורכי הגל השונים, מבצע בדיקה כזאת הן בבית הישן, הן בבית החדש, ומנסה לראות אם יש אולי איזה אורך גל וקרינה שלא הייתה בבית הישן וישנה בבית החדש. אח"כ אם גם זה לא מגלה כלום מנסה לאטום את כל החלונות עם חומר מיוחד בולם קרינה ואח"כ מתקדם בשלבים.
    בשלב ראשון הייתי מציע לך להתקשר עם ידידי המלומד הד"ר זמיר, שהוא יבצע לך את בדיקות הקרינה בכל אורכי הגל בשני הבתים.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    14/12/2008

בהיותך רגיש לקרינות אלמ"ג, יתכן מאד שפיספסת בבית נקודות "חמות" שעדיין קרינתן נמוכה לאדם "נורמלי" ומספיק מטרידה אדם אלרגי לקרינות. יש כאלה כ- 8% באוכלוסיה.
    יש נקודות שסביבן יש שדה חשמלי יחסית גבוה, שאפילו אינו מגיע ל- 1 וולט למטר, והן כבר בהחלט יכולות לגרום לך טירדה רבה. הן נמצאות בנקודות חשמל, וסתם בסביבת מכשיר חשמלי אפילו מכובה, שעדיין מחובר לחשמל, ובכבל יש הפרש מתח, שכבר נותן שדה חשמלי.
    יש דברים טריוויאלים כמו טלפון סלולרי בכיס, או קו חשמל העובר בקיר חדר השינה לייד הראש, מיטה עם מנוע חשמלי, שחובה לנתק מהחשמל !! אפילו כשהיא מכובה היא מיטרד אלמ"ג ניכר כפי שמדדתי בכמה מקומות.
    כדאי להרחיק את המיטה מהקיר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עידכון לנושא

ערן
    19/12/2008

מבחינה חשמלית אין קרינה בבית בכלל באף נקודה(0.2 מיליגאוס) , פרט למקום בו נמצא ארון החשמל בתוך הדירה, שם ישנה קפיצה אבל ממש למרחק של 30 סנטימטר בלבד. וזו גם נקודה שלא שוהים לידה. אבל , שמתי לב שבכל הבית ישנה קרינה סלולארית של -0.002 (כן, במינוס), אבל בפינה אחת ספציפית של הסלון, זו שקרובה למרפסת , ישנה קרינה אומנם לא משמעותית : 0.020 , לא במינוס הפעם, אומנם מזערית אבל האם יכול להיות שהיא גורמת לי לאי נוחות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    19/12/2008

לא פירטת מה נבדק אצלך, כי יש קרינות רדיו, ויש שדה מגנטי מקוי חשמל, ןמכשירי חשמל.
    כל אחד מאלה הוא חתונה אחרת, מבחינת התדרים שנמדדו, אבל ההשפעה על גוף האדם דומה מאד.
    אנא פרט מה יצא אפסי, ונראה איך נתקדם, וניתן להתקדם.
    כל טוב
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שנבדק הוא

ערן
    20/12/2008

1. בדיקת קרינת חשמל, כאמור בהודעה הקודמת - תוצאות של 0.2 מיליגאוס. 2. בדיקת קרינה סלולארית - תוצאות של 0.002- (התוצאה יצאה שלילית), פרט למקום מסויים בבית ליד המרפסת ששם התוצאה היתה : 0.020 . תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שנמדד אצל ערן

זמיר שליט"א
    20/12/2008

המודדים מטעם איכ"ס מודדים במקרים רבים במיליוואט לס"מ רבוע, במקום במיקרוואט. מה זה נותן ? שאתה רואה את התוצאה נמוכה, אפילו אם היא לא כל כך נמוכה.. תבדוק את היחידות, נראה לי שהמדידה הראשונה של 0.002 זה 2 מיקרוואט לס"מ רבוע, והמדידה השניה זה 20 מיקרוואט. אנא בדוק שם וענה לי. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה בנוגע לערכי מדידה

קרן
    20/12/2008

האם במכשיר שהינך משאיל לקרינת רדיו (קרינה סלולרית) הערכים הם במיקרוואט לס"מ רבוע. כלומר, אם נמדד 0.5 אז הכוונה היא ל-0.5 מיקרוואט ואם נמדד 1 אז הכוונה ל-1 מיקרוואט? אם נמדד במכשירך בחזית הבית (תריסי הסלון) 1 יחידה ובצד השני נמדדו ערכים של 0.02 יחידה אז הכל בסדר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה הבהרה

ד"ר זמיר שליט"א
    22/12/2008

אכן כן, היחידות הן במיקרוואט לס"מ רבוע.
    ערך של 0.02 נחשב בטוח למדי.
    אני חושש רק מקרינות העוברות 1.0 מיקרוואט לס"מ רבוע.
    כל טוב, וחג שמח,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לד"ר זמיר

אריה
    21/12/2008

היחידות במדידת הקרינה הסלולארית הן מיקרוואט לסמ"ר. 1. בדיקת קרינת חשמל, כאמור בהודעה הקודמת - תוצאות של 0.2 מיליגאוס. 2. בדיקת קרינה סלולארית - תוצאות של 0.002- (התוצאה יצאה שלילית) מיקרוואט לסמ"ר, פרט למקום מסויים בבית ליד המרפסת ששם התוצאה היתה : 0.020 מיקרוואט לסמ"ר. ועדיין אני משוכנע שישנה קרינה משום שאני חש זאת מפורשות, האם פיספסתי סוג של בדיקה ? האם 0.020 מיקרוואט לסמ"ר , לעומת -0.002 שהיתה לי בדירה הקודמת זה מה שעלול לגרום לתופעות הלוואי המפורשות האלה ? אנא עזרתכם. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידה אצל עדי, הבהרה של אריה

ד"ר זמיר שליט"א
    22/12/2008

0.2 מיליגאוס בשדה מגנטי, נחשב רקע טוב, אבל הרקע אינו קבוע, הוא משתנה בגלל סערות מגנטיות, והופעת כתמים על השמש.
    לפני יומיים קפץ הרקע ליידי עד ל- 5.0 מיליגאוס, שלא מדדתי אף פעם קודם, בעבר הגיע בחורף, הרבה פעמים עד 3.0, ופעם אחת עד 4.0 .
    קרינה סלולרית של 0.02 מיקרוואט לס"מ רבוע, נחשבת בטוחה.
    אבל לאדם הרגיש לקרינות אלמ"ג, יכול להיותץ במדידה רקע נמוך, אבל כמה דקות לאחר זאת, עליה עד הערכים שמניתי, וזה גורם סימנים קשים אצל הרגישים לאלמ"ג.
    יכול להיות גם שהרגיש או מישהומבני המשפחה, הולך עם סלולרי בכיס, וזה שולח מדי דקה סיגנל חזק לשרת, להודיע שהנ"ל זמין, וזה גורם לסימנים הקשים.
    אפשרות אחרת, למדוד שדה חשמלי חלש, וזו מדידה רגישה הרבה יותר ממגנטי, או מקרינות שידור, כי זה מודד אלפיות וולט. אוכל להשאיל מכשיר למדידה עצמית של שדות כאלה, ללא תשלום כמובן.
    כל טוב, וחג שמח,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוד חשמלי מתחת לבית
    מאיה
    12/12/2008

ד"ר שלום אנחנו כנראה הולכים להשכיר בית שהחימום המרכזי שלו הוא ע"י מים חמים (ידוע לי שבארץ אין דבר כזה אנחנו נמצאים פשוט בחו"ל-קנדה שפה בלי חימום אפשר לקפוא למוות). זו קבוצה 6 בתים שמחוממים ע"י דוד חשמלי אחד. והדוד רובו נמצא מתחת לבית שלי. הם הציעו לי דירה שיש לה קיר משותף עם הדוד החשמלי ודירה שיש תחתיה את הדוד (נראה לי רק מתחת לסלון כי החדרים בקומה למעלה. האם זה סיכון להשכיר את אחת הדירות האלו? מה המרחק שבכלל צריך לשמור מדוד חשמלי (הוא נראה לי גדול כי הוא מחמם 6 דירות) האם יתכן שיש חוטי חשמל מהדוד שנמצאים ברצפה של הבית אם הדוד נמצא מתחת לבית?

לקביעת תור
    סגירה
    דוד חשמלי מתחת לבית

הוספת תגובה

• מימום מיים מרכזי בדרך כלל סולר

ד``ר דני וולף
    14/12/2008

חימום מים בדרך כלל לא מקרין חזק. לדעתי, מדובר בכלל בחימום מים מרכזי על סולר ולא על חשמל. בכל מקרה הכי בטוח למדוד
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתוב electric

מאיה
    14/12/2008

על החדר (שנמצא בדיוק מתחת לבית שנשכיר) כתוב electric-water בגלל זה נשמע לי על חשמל. בבניינים למשל ראיתי שמעל החדר של הדוד מים חמים יש ארובה שניתן לראות שהמים מחוממים על גז. לעומת הבית הזה שהדוד שמחמם 6 או יותר דירות אין מעליו שום ארובה וגם רשום Electric. במידה וזה על חשמל האם הקרינה גבוהה לדעתך? כיוון שהדירה בדיוק מעל הדוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתוב electric

ד"ר זמיר שליט"א
    15/12/2008

אם זה לא חדר שנאים, אלא מערכת לחימום מים עבור חימות תת ריצפתי בדירות, אזי, מחמם נמצא בתחתית הדוד, ואז המרחק עד לקומה מעליו מספיק כדי שהשדה המגנטי של מחמם המים, ידעך עד לרקע.
    על פניו לא נראה לי מסוכן.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארון חשמל על קיר הבית

מאיה
    15/12/2008

אני אנסה לבדוק אם זה חדר שנאים... אנסה לראות בפנים. אך על קיר הבית שלי יש ארון חשמל קטן( 50 ס"מ על 50 ס"מ) והוא נמצא רק על היחידה שלי ולא על ה-5 דירות האחרות. כנראה זה ארון חשמל של כל הדירות שסביבי. האם זה אומר שעל הקיר הזה (הקיר של הבית שלי) עוברים חוטי חשמל של על הדירות שסביבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארון חשמל על קיר הבית

ד"ר זמיר שליט"א
    15/12/2008

רוב הסיכויים שבקיר הנגדי לארון החשמל יש שדה מגנטי ניכר, שלא להגיד חזק.
    יש להתרחק ממנו או להציב שם ספריה, או עציץ גדול.
    בהזדמנות כדאי למדוד.
    אני אשאיל לך מכשיר, הבעייה שהוא מושאל וחוזר. צריך להתקשר מדי כמה ימים עד שהוא זמין.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה וזה חדר שנאים

מאיה
    15/12/2008

תודה רבה על ההצעה. עכשיו אני נלחצת טיפה כיוון שאינני יודעת אם יש שם חדר שנאים. האם חדר שנאים קיים בכל בניין? במידה ואצליח להכנס לחדר הזה (הוא נעול אבל אנסה לבקש מפתח או לשאול מישהו) איך אזהה אם יש שם שנאים? הם אמורים לבלו כך שלא אפספס אותם? אם זה חדר שנאים אז כדאי להתרחק מהדירה כלל ולא להשכיר אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוך וקרינה סלולרית
    אילנה
    12/12/2008

אני מתגוררת כ 200 מטר מאנטנה סלולרית גדולה ברצוני לדעת מהי רמת ההגנה או הסיכוך שמספקים קירות ותקרת הדירה מפני הקרינה. אני מניחה שממומלץ שחדר הילדים יהיה עם מספר הקירות המקסימלי כלפי האנטנה או שעדיף בממ"ד שבו הקיר מבטון

לקביעת תור
    סגירה
    סיכוך וקרינה סלולרית

הוספת תגובה

• סיכוך וקרינה סלולרית

ד"ר זמיר שליט"א
    12/12/2008

לא אמרת אם את רואה את האנטנה. אם כן, הקרינה ממנה עלולה להיות יותר חזקה מאשר אם היא מוסתרת על ידי בתים או עצים.
    בכל מקרה, ממרחק 200 מטר, קרינת האנטנות שאני בדקתי, ובדקתי רבות, הגיעו ברמה נמוכה מאד, כך שמעבר לקיר למעשה הקרינה זניחה.
    אין צורך לחשוב על מיגון מאנטנה ממרחק כזה.
    אינך מתחשבת כאן, בכך שלקירות יש גם חלונות ומשם הקרינה אם ישנה, נכנסת חופשי, ומוחזרת מקירות החדר, כך שיש להתחשב בכך בהערכת הקרינה הנכנסת, באם היא ברמה מזיקה.
    באשר לממ"ד, למעשה אין הבדל בהנחתת הקרינה מקיר בלוקים חיצוני.
    במקומך לא הייתי דואג.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוך מקרינה סלולרית

אלכסנדרה
    17/12/2008

על גג מעל המרפסת שלי, קומה עליונה, ניצבת אנטנה סלולרית, במרחק של כ-10 מ'. בדעתי להקים פרגולה מעל המרפסת, מתוך ההנחה שאם לא אראה את האנטנה, גם היא לא "תראה" אותי. מה החומרים שלא יעבירו הקרינה? בתודה מראש אלכסנדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרגולה וחומר בולם קרינה - לאלכסנדרה

זמיר שליט"א
    20/12/2008

מצטער על התגובה המאוחרת, לא ראיתי את מכתבך. חומר בולם קרינה לשים על הפרגולה הכי פשוט ויעיל זה פח מגולבן. יש פחים יפים שמרכיבי הפרגולות מכירים. ניתן גם לכסות את הפח מלפנים כדי שהבית לא ייראה כמו שכונת עוני. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרגולות - סנטף מונע קרינה

אבי
    23/08/2012

אני יודע שאפשר לבנות היום פרגולות שיש בהם סנטף. ולהבנתי סנטף מונע קרינה.

מה שלא ברור לי זה האם יש דקים שגם הם מונעים קרינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוך

אלכסנדרה
    21/12/2008

תודה על תשובתך. האם ניתן להשתמש בפח מגולבן מחורר ? (יותר אסתטי, מעביר קצת אור וגם לא דורש כסוי מהצד הפנימי) אלכסנדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פח מגולבן מחורר

ד"ר זמיר שליט"א
    22/12/2008

ניתן להשתמש בפח מגולבן מחורר, רצוי חורים קטנים.
    פח עם חורים לא יבלום כמו פח שלם, וןעכשיו צריך לדעת מה עוצמת האנטנות על הגג, אם הן חזקות, הייתי מממליץ על פח שלם.
    צריך לבקש ממשרד איכ"ס 02-649-5869 את סקרה הבטיחות וכן היתרי הקמה והפעלה של האנטנות על הגג. לא להזכיר את שמי שם. ישלחו לך בדוא"ל.
    כשיהיו אלה ביד, נא לשלוח לי בדוא"ל, ואעביר למהנדס, שיחווה דעתו ויענה לך ישירות על הסיכון האפשרי.
    כל טוב,וחג שמח,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוך

אלכסנדרה
    23/12/2008

בזמנו ביקרת בביתנו והוצאת דו"ח, אלא שהאנטנה עברה שינויים מאז. אני שולחת אליך בדואר ציור המתאר את כוונתי בענין הפרגולה ואודה על תגובתך. אלכסנדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוך אלכסנדרה

זמיר שליט"א
    25/12/2008

את התרשים קיבלתי, ועניתי בדאר רגיל. היות והאנטנה עברה שינויים, כדאי שתבקשי ממשרד הגנת הסביבה, את סקר הבטיחות שלה, וכן היתר הקמה והיתר הפעלה, בטלפון: 02-649-5869 אל תזכירי את שמי שם. את החומר תעבירי בדוא"ל למהנדס שלנו רם דישון. תוכלי לשאול אותו את כל השאלות. הוא יראה לפי נתוני השידור היכן עוברת האלומה, ומה חוזק הקרינה. תפני לפני זה אלי בדוא"ל, ואשלח לך את הדוא"ל שלו. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוך - פרגולה

אלכסנדרה
    02/01/2009

תודה רבה על תשובתך בדואר. זכרונך אכן לא מטעה אותך. רפפות יעבירו אור ואויר בעוד שקרוי בלוחות מלאים יצליל את הגג ויחשיך אותו. נשמח להיות איתך בקשר עם שובך, בתודה אלכסנדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינת מנוע מזגן
    ענבל
    12/12/2008

כבר שאלתי בעבר על קרינת מנוע מזגן, אבל גילית שבחדר שאני יושבת שתקרתו נמוכה, מותקנים על הגג הרבה מנועי מזגן. האם אין סכנה לשבת בחדר כזה(זה מבנה חד קומתי) ויתכן שאני ממש יושבת מחתחת למנוע , איני יכולה בדיוק להעריך כי המנועים מותקנים על הגג וקשה לחשב בדיוק את מיקום הישיה מתחת אליהם. האם מתחת לפתחי האוורור של המזגן (יש 2 כאלו באולם הנ"ל) יש יותר קרינה או שזה לא משנה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרינת מנוע מזגן

הוספת תגובה

• הכי בטוח למדוד

ד``ר דני וולף
    12/12/2008

הקרינה היא היכן שהמנוע נמצא ולא פתחי האיוורור.
    הכי בטוח למדוד
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטה ממוקמת מאחורי קיר טלפון אלחוטי
    ענבל
    11/12/2008

שלום. האם זה תקין שמיטת ילד בחדר ממ"ד תהיה מאחורי קיר שבו ממוקם: 1. מסך פלזמה שנמצא בסלון 2. טלפון אלחוטי אשמח לקבל תשובה מהירה. תודה.

הוספת תגובה

• מיטה מאחורי מיפגעים אלמ"ג

ד"ר זמיר שליט"א
    11/12/2008

מסך פלזמה מייצר שדה מגנטי חזק מאחור, שעובר את הקיר כאילו היה אוויר. אי לכך יש להרחיק את המקום בו ישן הילד לפחות 1 מטר מהמקום מול הפלזמה.
    באשר לטלפון אלחוטי, הוא משרה שדה מגנטי חלש הרבה יותר, שאחרי הקיר זה כבר לא מזיק. הטלפון והכן שלו משדרים קרינה סלולרית חלשה, שאחרי הקיר היא כבר דעכה לרמה בלתי מזיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממסך מחשב LCD
    דני
    11/12/2008

בוקר טוב לפני כמה חודשים החליפו לי את המחשב בעבודה למחשב LCD (לא חדש) מאז אני מרגיש לא נח עם המסך. גם בעייה ישנה של שלג בעניים התחזק אצלי. האם מסך LCD יכול לפלוט קרינה. האם מסך לא תקין למשל שנפל או כל דבר אחר יכול להיות בעייתי לבריאות?

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ממסך מחשב LCD

הוספת תגובה

• LCD מקרין הרבה פחות מ- CRT

ד``ר דני וולף
    11/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה

דני
    11/12/2008

אבל רציתי לשאול יש מצב שמסך ספציפי לא תקין ומסוכן יותר עקב משהו שלא תקין במסך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה