מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מאנטנהחסויה12/01/2009
אני מתעניינת ברכישת בית במרחק של 300 מטר מאנטנה של פרטנר X: 189874 Y: 661665 סוג מוקד שידור: 2 סוג אתר: תורן קרקעי תאריך היתר הקמה: 9/8/2005 תאריך היתר הפעלה: 4/12/2007 בדיקה תקופתית אחרונה בתוקף לשנה: 27/11/2007 היתר קרינה: יש היתר עוצמת קרינה - מיקרוואט לסמ'ר: 2 אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 0.43 תאור מקום בה נמדדה תוצאה מרבית: מפלס קרקע מה המרחק הבטוח מאנטנה זו? כמה קרינה תהיה במרחק של 300 מטר?? האם הטווח תקין ? ( אצלי תקין זה ברמות המחמירות כאילו לא היתה אנטנה או במצב בו הקרינה מאוד חלשה ולא משפיעה.) תודה מראש על עזרתך המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
אני13/01/2009סליחה על ההתערבות, אבל כיצד את מקבלת פרטים לגבי האנטנה- מהמפה של המשרד לאיכות הסביבה או שיש עוד מקור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלי מאני
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009פרטים על האנטנה ניתן לקבל ממשרד איכ"ס בטלפון 02-649-5869.
יש לבקש סקר בטיחות, היתר הקמה והיתר הפעלה.
תקבלי את זה בדוא"ל. את זה לשלוח אלי, ואני אעביר גם למהנדס שלנו, שיענה לך ישירות מה הסיכון. תבקשי את הפרטים בתור אם מודאגת, רצוי לא להזכיר את שמי כשמבקשים את הפרטים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי ...
חסויה13/01/2009נראה לי שלא ענית לי על השאלה אלא לזו שהצטרפה לשאלה. בכל מקרה אני שואלת שוב אולי אני לא הבנתי . אם אני טועה ובכל זאת צריך עוד מידע מלבד המידע שמצויין למטה אנא ציין זאת המידע הורד מהאתר של המשרד לאיכות הסביבה אני מתעניינת ברכישת בית במרחק של 300 מטר מאנטנה של פרטנר id: : 6142 שם החברה: פרטנר מספר אתר: TE0157D עיר: סביון כתובת האתר: בית עלמין רח' שורש רשות המקומית בתחומה הוקם האתר: המרכז תחום שיפוט: מגשימים X: 189874 Y: 661665 סוג מוקד שידור: 2 סוג אתר: תורן קרקעי תאריך היתר הקמה: 9/8/2005 תאריך היתר הפעלה: 4/12/2007 בדיקה תקופתית אחרונה בתוקף לשנה: 27/11/2007 היתר קרינה: יש היתר עוצמת קרינה - מיקרוואט לסמ'ר: 2 אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 0.43 תאור מקום בה נמדדה תוצאה מרבית: מפלס קרקע צילום טיפוסי: קישור לקובץ תמונה דברי הסבר: עדכון 42, נובמבר 2008 מה המרחק הבטוח מאנטנה זו? כמה קרינה תהיה במרחק של 300 מטר?? האם הטווח תקין ? ( אצלי תקין זה ברמות המחמירות כאילו לא היתה אנטנה או במצב בו הקרינה מאוד חלשה ולא משפיעה.) תודה מראש על עזרתך המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה של פרטנר
זמיר שליט"א14/01/2009המידע הזה לא מספיק, צריך לבקש ממשרד איכ"ס 02-649-5869 סקר בטיחות שלה, עם היתר הקמה והיתר הפעלה. הם ישלחו לך בדוא"ל, תשלחי לי, אבדוק ואשלח למהנדס שלנו (המתנדבים) והוא יבדוק הרבה יותר יסודי. הוא יודיע לכם ישירות אם יש סיכון וכיצד זה מתבטא, ומה כדאי לעשות. מזיכרון אני אומר שאנטנה זו היתה פעם פעילה למדי. אנא הודיעו לי מה הולך כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי לך את פרטי האנטנה במייל תודה
חסויה14/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאנטנה של שיר
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2009לא קיבלתי חומר ממך.
קיבלתי מאחרים.
אנא בדקי אם שלחת לפי הכתובת הנכונה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי שוב
חסויה14/01/2009שלחתי שוב מכתובת הדואר שלי על שם עופר . מקווה שקיבלת :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי שוב
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2009מעופר קיבלתי, והעניין בטיפול.
לא ראיתי את הקשר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
חסויה13/01/2009כנראה שקו מתח זה עובר משנאי לארון חשמל מרכזי שממוקם גם כ 30 מטר לערך מביתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתוספת של שיר -קו מתח
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2009עם זה אין לך בעייה, כי טווח הביטחון מקו במיקום כזה, כ- 10 מטר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהודע של שיר
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009נראה שהאנטנה הזאת לא תסכן אותכם.
כדאי בכל זאת לבקש ממשרד איכ"ס בירושלים את סקר הבטיחות של האנטנה (את חייבת למסור כתובת מדוייקת שלה), וכן היתר הקמה והיתר הפעלה. תקבלי את אלה לא כל כך בקלות, סדוא"ל, ואז תשלחי לי. אני אבדוק ואשלח גם למהנדס שלנו. הוא יענה לך ישירות מה מידת הסיכון אם יש, ויפרט מדוע.
הטלפון של משרד איכ"ס הוא 02-649-5869. לא להזכיר את שמי שם, אלא לבקש בתר "אמא מודאגת" וכיוב'.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009עניתי על זה (אין סיכון, לבקש סקר בטיחות והיתרים ממשרד איכ"ס),
אנא ראי תשובתי שם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
קרן13/01/2009אני יודעת כי ישנה אנטנה סלולרית במרחק כ-160 מטר מביתי ואני רואה אותה (אין אף בית שמסתיר אותה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה300 מטרים מאנטנה אין בעיה
ד``ר דני וולף14/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה300 מטרים מאנטנה אין בעיה
ד``ר דני וולף14/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2009נראה שעניתי על כך. אנא בדקי.
בכלך מקרה זה לא מספיק.
בקשי ממשרד איכ"ס את סקר הבטיחות של האנטנה, בטלפון 02-649-5869,
ואת זה שלחי לי, ויבדוק את זה המהנדס שלנו, שיענה לך ישירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אוכל לדעת מה רמת הקרינה?ד``ר דני וולף12/01/2009
אני מעוניינת לקנות שטח הקרוב כ 20 מטר לחדר שנאים תת קרקעי שאמור להכיל 2 שנאים של 1000kva לכל שנאי
מכוון שמדובר בשכונה חדשה שעדיין לא נבנו בה הבתיים אני מניחה שהשנאים לא עובדים ומדידה לא תעזור.
איך אוכל לדעת מה רמת הקרינה. האם יש נוסחא לחישוב?
המגרש מרוחק כ 20 מטר מהשנאי.
מה הוא ערך קרינה תקין לגמרי ? כמה מיליגאוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר טרנספורמציה תת קרקעי
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009מרחק בטוח ברוב המקרים הוא כ- 10 מטרים, אז 20 מטרים נראה לי בטוח.
להיות עודיותר בטוח, ניתן למדוד.
אוכל להשאיל מכשיר למדידה עצמית. כשאחזור מחו"ל, ב- 20 בינואר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית על הגגניר12/01/2009
שלום רב, לאחרונה גיליתי שישנה אנטנה סלולרית על גג הבניין בו אני מעוניין לשכור משרד שתי קומות מתחת לגג. אני מעוניין לדעת האם האנטנה מסוכנת או שאינני צריך לחשוש מלשכור את המשרד בכל זאת? בברכה, ניר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה על הגג
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009בדרך כלל אין קרינה מתחת לאנטנה שעלולה לסכן אותך. הקרינה מתפשטת מרוב האנטנות לכל הכיוונים, והאלומה דומה לבייגל, כאשר במרכז כמעט אין כלום.
עלול להיות נזק, אם מבניין סמוך תוחזר הקרינה כאילו פגע שם כדור טניס, וזה יוחזר לחלון משרדך העתידי. אבל זה עלול להיות סיכון מיזערי.
בגדול, אין בדרך כלל סיכון במצב שאתה מתאר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל חשמל ליד מקום עבודהעינב11/01/2009
שלום, אני עובדת במשרד אשר בסמוך לו עוברים חוטי חשמל- ממש מול הקומה השנייה בה אני עובדת עוברים כבלי החשמל (לא גבוהים או גדולים במיוחד, אך אינני יודעת להגיד בוודאות אם מדובר במתח גבוה ועד כמה גבוה...) אני נמצאת במשרד במשך כעשרים שעות שבועיות והינני בהריון. קו המתח מרוחק כשניים וחצי מטרים מן הבניין (ואני מרוחקת עוד כשלושה מטרים בתוך הבניין), האם הדבר מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבל חשמל לייד מקום העבודה
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009מרחק 5 מטר מקו חשמל שכונתי, בדרך כלל בטוח,
אם השדה המגנטי המושרה מעל 10 מיליגאוס, מסך המחשב עלול לרצד.
אם לא מרצד, זה יכול להיות סימן טוב. אבל, כדי להיות בטוח, כדאי למדוד.
אוכל להשאיל מכשיר מדידה עצמית, קטן, פשוט, וקל.
הבעיה שאני כרגע בחו"ל. אחזור לארץ ב- 20 לחודש.
אפשר להתקשר איתי לאחר תאריך זה לתיאום.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהאני11/01/2009
שלום רב, אני מתעניינת בקנית דירה. מבדיקת הסביבה עולה שהדירה נמצאת במרחק 80 מטר מבניין שעל גגו קיימות אנטנת של פרטנר - תורן על הגג- עצמה 3.8 וכן אנטנת עוקץ של פלאפון בעצמה 30. המידע מתוך המפה של נענע. מבדיקת המפה של המשרד לאיכות הסביבה עולה כי בבנין שבו האנטנות יש מתקן גישה אלחוטי בעצמת קרינה קטנה מ- 0.5 של פלאפון.. אני לא רואה במפה זו פרוט לגבי האנטנות. האם יש כזה פרוט במפה של משרד הסביבה לגבי האנטנות. אציין, כי הדירה נמצאת בקומה 3. האנטנה נמצאת בבניין המרוחק 80 מטר על קומה יותר גבוהה אבל בין הבניין שבו הדירה מפרידים בניינים נוספים המסתירים פיזית את האנטטנות. בנוסף, בסמוך לדירה קיים עמוד חשמל אין שם שנאי אבל לדברי מוכר הדירה העמוד משמש לתאורה בלבד. על העמוד למטה ישנו השלט של חברת חשמל "מתח גבוה". האם זה מראה באמת על מתח גבוה או שזה שלט סטנדרטי, כי המדובר בעמוד "רגיל" בלי שנאים וכו' איך אני מקבלת עוד פרטים לגבי הנושא של עמוד החשמל? ומה לגבי האנטנות? מה דעתכם לגבי רמת הקרינה שם (יש לי ילד קטן) איזה עוד בדיקות מומלץ לי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - אני
ד"ר זמיר שליט"א11/01/2009באשר לאנטנות הסלולריות, היות והן מוסתרות על ידי בתים, אז ניתן לשכוח מהן.
באשר לאמוד החשמל, אני צריך לדעת מהו "בסמוך" , וגם כיצד נראה העמוד, ואז ניתן להעריך איזה שדה מגנטי משרים הכבלים שהוא נושא.
אבקש למדוד את המרחק מהדירה לקו החשמל, ולתאר את העמוד, האם הוא ממתכת עם 4 רגליים ?
או צורה אחרת.
כשאדע את אלה, אוכל להעריך מה השדה המגנטי.
ניתן גם למדוד את השדה המגנטי, אוכל להשאיל לכם מכשיר מדידה. הבעייה שאני עכשיו בארה"ב ואני חוזר לארץ רק ב- 20 לחודש. אם רלוונטי, תתקשרו בטלפון אחרי תאריך זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אני11/01/2009תודה על התשובה המהירה. נדמה לי אבל שקראתי באחת ההודעות הקודמות שמה שחשוב לגבי האנטנות זה השדה המגנטי ולא אם מוסתר על ידי בניינים סמוכים? האם מהמידע שמסרתי קודם ניתן להעריך מה השדה המגנטי לגבי האנטנות, כי זה די מטריד אותי. מהנתונים שמסרתי ניתן ללמוד על כך או שאחפש עוד פרטים? אגב, הדירה נמצאת בר"ג. נראה לי שאם העניינים יתקדמו (מבחינת המחיר וכו) נבקש את חוות דעתך בצורה מסודרת (כמובן בתשלום). לגבי העמוד חשמל, מדובר למיטב זכרוני בעמוד בן 4 רגליים שגובהו עד לגובה הקומה שלישית בערך אבל הוא מחזיק רק כבל חשמלי ואין עליו עוד דברים.- שנאים, קופסאות וכו (לדברי המוכר- משמש לתאורה בלבד?) מבחינת המרחק בינו לבין מרפסת הדירה- מספר מטרים ספורים בלבד. כאמור, אם הדברים יתקדמו, אבקש לקבל כאמור מידע מבוסס ומדויק, אבל מה כרגע נראה לך, כי אם זה מסוכן מדי אנחנו נרד בכלל מהנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהודעה של אני
ד"ר זמיר שליט"א13/01/2009לגבי קרינת האנטנות, מתחשבים יותר בשדה החשמלי בתדרי השידור, וזה נמדד במיקרוואט לס"מ רבוע. אם בניין מסתיר את האנטנה, הקרינה המגיעה ממנה, בדרך כלל זניחה.
מהנתונים של הקו החשמלי, ההערכה שלי שיהיה כ- 1 מיליגאוס בקו הבית, ופחות מזה בדירה, וזה עשוי להיות בסדר.
הכי כדאי זה למדוד לבד, ואוכל להשאיל מכשיר מדידה.
אני חוזר מחו"ל ב- 20 לחודש. נא להתקשר איתי יותר מאוחר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי תת קרקעיחסויה11/01/2009
מה המרחק הבטוח ביותר למגורים משני שנאים תת קרקעים של 1000kva ? מה המרחק הבטוח ביותר למגורים משני שנאים קרקעים של 630kva ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק למדוד
ד"ר זמיר שליט"א11/01/2009היות ואינני מהנדס חשמל, ואין לי טבלאות מתאימות לכך, אני מעדיף למדוד את השדה המגנטי בפועל.
ההערכה שלי לשני אלה ש- 15 מטר עשוי להיות מרחק בטוח.
אם אתם תרצו למדוד אשאיל לכם מכשיר.
אני חוזר לארץ ב- 20 בינואר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ"דאורית כהן11/01/2009
בדירתנו חדר ממ"ד המשמש כחדר מגורים ובו ישנים שלושת ילדנו רצינו לדעת האם קירות הבטון פולטות קרינה והאם יש בעיה להשתמש בחדר זה? יש לציין שחלון החדר פתוח רוב הזמן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ"ד חייבים לבדוק קרינה מייננת
ד``ר דני וולף11/01/2009הממ"דים הישנים היו מקרינים קרינה מייננת מסוכנת.
החדשים כבר לא.
חייבים לבדוק את רמת הקרינה המייננת בכל ממ"ד על ידי מומחי קרינה!!!
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממחשב בממ"ד
נטלי16/01/2009האם קרינה ממחשב בחדר ממ"ד מתגברת? ובקשר לתשובה לגבי קרינה מממ"ד- מה נחשב כדירות חדשות וישנות, בערך מאיזה שנה זה חדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממחשב בממד
ד"ר זמיר שליט"א17/01/2009להתייחס אליה כמו בכל מקום אחר, להתרחק מרחק יד פשוטה.
בממ"ד עלול להיות רקע רדיואקטיבי גבוה בפרט אם לא מאוורר, ואם נמצאים בתחום קרינת המחשב (שדה מגנטי) נזק של אחד מגביר את הנזק של השני.
הרדון הניפלט מהבטון של הממ"ד דועך למוצרי פירוק שחלקם יציבים ונדבקים לחלקיקי אבק ושוקעים לרצפה.
כדי להוריד את הרקע הרדיואקטיבי של הממ"ד יש לאוורר אותו מדי פעם, ולשאוב בשואב אבק את הרצפה. לא לטטא, אלא רק לשאוב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה ממ"ד ישן ? בן כמה שנים ?
אמא מודאגת21/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של רדיו ממכשיר ניידחוה11/01/2009
שלום רב! אני בחודש שלישי להריון ואני צועדת מידי יום כ-30 דקות. במהלך הצעידה אני הולכת עם הטלפון הנייד שלי כדי לשמוע מוזיקה מהרדיו. הנייד מחובר לרצועה ליד שלי, קרוב לכתף. האם יש כאן סכנה? האם יש עדיפות לIPOD? תודה רבה, חוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר רדיו קולט ולא פולט קרינה
ד``ר דני וולף11/01/2009מכשיר רדיו לכשעצמו קולט קרינה ולא פולט קרינה!! מכשיר IPOD לא פולט בכלל קרינה. הפלאפון ככזה, ולא כמכשיר רדיו, פולט קרינה מידי כל כמה עשרות שניות גם כשלא מדברים בו אלא הוא רק בסטנד ביי. אם אין לך בעיה לשמוע רדיו במכשיר רדיו, IPOD או אחר עדיף, כמובן.
גם כך קרינה לזרוע, ומרחק של מעל 20 ס"מ משאר האברים לא תזיק לא לך ולא לעובר.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חוה11/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לגבי קרינה - בלותות וראוטר.רועי09/01/2009
שבת שלום. יש לי 2 שאלות לגביי סוגי קרינה. 1. האם מסוכן להסתובב עם הפלאפון עליי כל היום כשהבלותות במצב פעיל? (הפלאפון יהיה עליי בכיס בכל אופן, השאלה לגביי הבלותות'...) 2. האם ראוטר אלחוטי הוא דבר מסוכן? יש לי 2 מחשבים בבית ויש לי ראוטר מבזק. שאלתי את בזק והראוטר פולט קרינה מייננת. בכל מקרה, מקריאה בפורום הבנתי שהקרינה נעלמת במרחק מסויים מהראוטר.. האם זה נכון או שהקרינה תהיה תקפה בכל הבית? והאם גם הכרטיס רשת האלחוטי של המחשב השני פולט קרינה? תודה רבה ושבת שלום !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
רועי09/01/2009שכחתי שאלה נוספת... האם אוזניית בלותות' מקרינה כל הזמן או רק בזמן שיחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד"ר זמיר שליט"א09/01/2009אוזנית בלוטות פולטת כל הזמן קרינה אבל חלשה, כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע. לאחרונה ראיתי מודל, שנכנס למכסה כמו של עט, שפלט קרינה חלשה יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות
ד"ר זמיר שליט"א09/01/20091. את הטלפון במצב כוננות אסור להחזיק בכיס, כי כל דקה הוא משדר סיגנל חזק להודיע לשרת שנושאו זמין. האוזנית של בלוטות פולטת בערך 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, על אף שראיתי מודל חדיש שפולט פחות מזה. לכן כדאי להחזיק את האוזנית במקום שקל להגיע, ולשים על הראש רק בעת שיחה. את הטלפון להחזיק בתיק יד, רחוק מהגוף. זה לא COOL אבל זה חוסך צרות.
2. ראוטר אלחוטי פולט קרינה בלתי מייננת, שממרחק 1 מטר היא דועכת עד לרקע.
כרטיס רשת פולט קרינה שממרחק 60 ס"מ כבר דעכה עד לרקע.
שם המשחק הוא מרחק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה קטנה...
רועי10/01/2009קודם כל תודה רבה.. לגביי הטלפון אקח את זה לתשומת הלב ואלך איתו בתיק. לגביי הראוטר זה דגם של סימנס sl2 מבזק, התקשרתי לשאול את רמת הקרינה והם אמרו שהיא מייננת אני לא זוכר את המספר אבל זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מהראוטר
זמיר שליט"א10/01/2009הקרינה מהראוטר (נתב בעברית) אינה מייננת. מי שאמר לך שהיא מייננת, לא מבין בנושא זה שום דבר. יש מספיק צרות גם מקרינה בלתי מייננת, כי היא גורמת לתאים ליצר בעצמם רדיקלים חופשיים (כמו שניגרמים על ידי קרינה מייננת בכל חומר, חי ודומם, גם במים). הרדיקלים גורמים נזקי חימצון לתאי הגוף, ובכך סכנתם. לפני כ- 3 שנים עדיין נמכרו נתבים שקרינת השידור שלהם היתה מסוכנת, לאחרונה נמכרים נתבים שקרינם חלשה, ולאחר כ- 60 ס"מ דועכת עד לרקע. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההראוטר שלי די ישן
רועי10/01/2009הראוטר שלי דיי ישן... האם אתה ממליץ על איזה ראוטר אלחוטי לקנות עם קרינה חלשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר ישן
זמיר שליט"א10/01/2009ראוטרים ישנים שנמכרו על ידי בזק היו חזקים, אבל אחרים, שהובאו מארה"ב קרינתם היתה חלשה. כמובן אי אפשר להוציא כלל. בטוח שלא בדקתי את כל המודלים. מה שניתן לעשות, אשאיל לך מכשיר מדידה, תמדוד, ותחזיר לי. הבעייה שכרגע אני בארה"ב, ואני חוזר רק ב- 20 לחודש, אז תתקשר אתי לאחר תאריך זה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי באיזה אזור?
רועי11/01/2009באיזה איזור אתה גר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של מישהו
ד"ר זמיר שליט"א11/01/2009אני גר ברמת גן, אולם כרגע אני בארה"ב.
אני חוזר ב- 20 לחודש. אנא התקשרו איתי לאחר תאריך זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טווח האטננה של הנתב הוא פונקציה
אמא מודאגת10/01/2009אנני זוכרת בן כמה שנים הנתב האלחוטי שבביתי , אבל הטווח שלו הוא 100 מטר ( 3COM ) האם גם במקרה זה זה שדה קרינה של עד 60 ס"מ ? האם הוא מהישנים המקרינים באופן מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה - אמא מ ודאגת
ד"ר זמיר שליט"א11/01/2009אפילו שהנתב בעל טווח של 100 מטר, יתכן שרמת הקרינה ממרחק 1 מטר כבר אינה מסוכנת.
היות וזה נתב ישן, הייתי ממליץ על מדידה עצמית.
אשאיל לכם מכשיר ותמדדו.
עד אז תנסו לשנות את מיקום הנתב שלא יהיה קו ראייה למי שנמצא בחדר, או להסתיר את הנתב בעזרת נייר אלומיניום בין הנתב לגוף האדם.
אבל בשום אופן לא לעטוף את הנתב בנייר האלומיניום.
כשתמדדו אפשר יהיה לדעת אם יש סיכון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מהנתב+ שאלה נוספת
אמא מודאגת25/01/2009ראשית אני רוצה להודות לך באופן גורף על הפורום והתשובות המפורטות והמהירות . אני אסירת תודה לך על כל העזרה שאתה ושותפיך לפורום מציעים , ועל המודעות שבה אני חיה מאז שניכנסתי לפורום. לגבי הנתב האלחוטי לבנתיים הזזתי אותו למרחק של כ- 2 מ' .הוא כמובן מחובר לנתב חוטי של בזק ( ECI הישן ) , והאחרון נשאר צמוד למחשב. העניין הוא שכל המחשב צמוד לקיר שמצידו השני יש ספת סלון. כיון שהסברת שלמרות שאין קו ראיה הקרינה עוברת את הקיר , נלחצתי שמי שייושב על הספה נחשף לקרינה של הנתבים והמחשב. האם כך ? האם ברגע שהעברתי את הנתב האלחוטי נפתרה הבעיה ? האם אני צריכה להעביר גם את הנתב החוטי רחוק יותר? האם מרחק של 2 מ' לפחות הוא נחשב בטוח ? העברתי לארון בצד השני של החדר ) אגב למה לא לעטוף אותו בנייר אלומיניום ?האם התכוונת שאשים למשל מאחורח הספה יריעה של אלומיניום ואז זה מגן על יושביה ? וברשותך עוד שאלה בנושא הקודם בו התכתבתי איתך- חימום בקבוקי פלסטיק לתינוק: הסברת שבחום הפלסטיק מפריש רעלים ולכן לא לעשות סטריליזציה במיקרוגל, אלא בדרכים שמרניות. ובכן , גם אש מתחת לסיר מים רותחים מחממת את הפלסטיק ל- 100 מעלות לפחות, ולפי משרד הבריאות יש להשאיר את הבקבוקים לפחות 5 דקות ברציפות על להבה קטנה , אחרת אין סטריליזציה ממש והתמ"ל הרי הוא כר פורענות לחיייקים.האם גם בתהליך חימום זה משתחררים רעלים ? ומה עם חימום המזון שבבקבוק בכלי מיוחד לכך עם מיים רותחים ( הכלי על טרמוסטאט מחמם את המיים כל זמן השימוש בו ) ? שוב יש חשיפת פלסטיק לחום. אני לא כל כך יודעת מה לעשות עכשיו. אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר MP4ורד09/01/2009
קראתי בפורום זה על שלל מכשירים שפולטים קרינה מסוג זה או אחר. השאלה שלי היא האם מכשיר MP4 פולט קרינה מסוג כלשהו, אם כן איך נזהרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מ 4 MP
ד"ר זמיר שליט"א09/01/2009הקרינה היא שדה מגנטי, יחסית חלש, אבל כדאי בכל זאת להרחיק מהגוף וחלקיו לפחות 30 ס"מ, כי אז קרינתו דועכת עד לרקע.
ניתן להביא את המכשיר אלי ואני אמדוד כמה הקרינה ממנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי תת קרקעיחסוי09/01/2009
האם לבנות בית במרחק של כ 20 מטר משנאי הוא בעייתי? מכוון שמדובר בשכונה חדה איני יודעת את עוצמת השנאי . אבל בו נלך על המקסימום האפשרי שאתה מכיר. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאי תת קרקעי
ד"ר זמיר שליט"א09/01/2009השדה המגנטי מהשנאי חזק מאד, אולם עד 10 מטרים הוא דועך עד לרקע, כך ש- 20 מטר זה מרחק בטוח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסויה10/01/2009ראשית תודה על תשובתך . על השנאי רשום 922/66p מה זה אומר? איך אפשר לדעת את עוצמתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון צמוד למחשב נייח- מסוכן ?עומר דגן07/01/2009
כשאני ישן הראש שלי צמוד למארז המחשב הנייח (המיטה במרחק של כ 2 ס"מ ). ובנוסף למחשב, על המארז עומדת אנטנה של הראוטר האלחוטי . רציתי לשאול מבחינת הקרינה שיוצאת ממנו והסכנות: 1. האם זה מסוכן לישון כך כשהמחשב פועל? 2. האם זה מסוכן לישון כך כשהמחשב כבוי אך מחובר לחשמל ? 3. האם האנטנה מסוכנת? 4. אני משתמש במחשב נייד , האם הקרינה שיוצאת ממנו מסוכנת? (נאמר לי שזה מסוכן לשים אותו על הברכיים, מחשש לסרטן ערמונית). זה משנה אם זה על בטריה או מחובר לחשמל בנוסף לבטריה? 5. טלפון נייד- האם להשתמש באוזניה או לא? תודה רבה רבה לך ד"ר זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשהמחשב עובד מסוכן כשכבוי לא
ד``ר דני וולף08/01/2009קשה לי להבין כיצד מגיע מחשב לכדי 2 ס"מ מהמיטה, קרי מהראש. כשהמחשב עובד, מסוכן מאוד אתה חוטף קרינה בדיוק למוח, ואין חלקי חילוף.
כשהמחשב כבוי לגמרי, ולא על סטנד ביי, אין קרינה, אולם הראוטר ממשיך להקרין כל עוד הוא מחובר לחשמל. האם גם את הראוטר אינך יכול להרחיק עד כדי 60 ס"מ מהראש לפחות? אם לא צריך לנתק את הראוטר מהחשמל בזמן השינה.
בברכה,
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה עוד הבהרה
עומר דגן09/01/2009תודה רבה על התגובה.
רק לשם הבהרה, כשהמחשב כבוי והוא מחובר לחשמל, יש בעיה לישון ליידו?
דבר נוסף, צירפתי 2 תמונות של המיטה שלי ומה שלידה (המחשב הנייח ושקעי החשמל מצד ימין ומצד שמאל). מעוניין לדעת - האם זה מסוכן לישון כך ?
על מארז המחשב הנייד עומדת האנטנה של הראוטר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכונת צילום בזמן ההריוןיפעת זכריה07/01/2009
אני בשבוע 10 פלוס 5 ימים להריון, עובדת בעבודתי מול מכעונת צילםן מס' רב של שעות משהוא כמו 4 שעות רצופות ביום: * האים יש במכונת צילום קרינה שמזיקה * האים זה מסוכן לאשה בהריון להיות מספר רב של שעות מול המכונה. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונת צילום כמו כל מכשיר חשמלי מקרי
ד``ר דני וולף08/01/2009מכונת צילום כמו כל מכשיר חשמלי מקרינה, יש לה שדה מגנטי המגיע גם לעובר, וזה מסוכן.
שום מגן לא יעצור את השדה המגנטי, אלא המרחק בלבד. אני מניח שמרחק של מטר - מטר וחצי יספיקו כדי להוריד את השדה המגנטי לרמות אפסיות.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב CRיפית07/01/2009
מה המרחק שצריך לשבת מהכיוון של הצד של מסך CRT כדי לא לקבל קרינה? האם גם המחשב עצמו (לא המסך ) מעביר קרינה? מה המרחק שיש לשבת ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הן המחשב, הן המסך, הן אל-פסק מקריני
ד``ר דני וולף08/01/2009הן המחשב, הן המסך CRT הן אל פסק מקרינים די חזק.
מרחק של 60 ס"מ עד מטר אמורים להספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודם אלחוטי או קווי מה עדיף?ניצן מיכאלי07/01/2009
יש לי מחשב שמחובר במודם קווי וגם מחשב נייד. האם עדיף לפתוח עוד עמדה קווית בשביל המחשב הנייד כדי למנוע קרינה בבית? או כדאי לקנות מודם אלחוטי? בתודה מראש ניצן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממודם אלחוטי קרינה אפסית
ד``ר דני וולף07/01/2009אין בעיה עם מודם אלחוטי, הקרינה אפסית
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)