מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ד"ר שליטא הנכבד שאלות:אורית31/12/2008
ד"ר שליטא היקר שלום, יש לציין שפורום זה מוצלח ועונה על הרבה שאלות של המשתתפים . למה אתה מפחד שלא יזכירו את שמך במשרד להגנת הסביבה. ממתינה לתשובה אורית פינטו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורית
זמיר שליט"א01/01/2009אינני מפחד שיזכירו את שמי במשרד איכ"ס. יש לי איתם מחלוקת כבר כ- 9 שנים משהתחלתי להשתתף במאבקים הציבוריים כנגד הקרנת הציבור, להופיע בועדות בכנסת ובפורומים אחרים, היצגתי את הנזקים מהקרינות, ובהתחלה נתקלתי ביחס לא אוהד, אם לומר את המעט. כיום משרד זה ישר קו אתי בחלק ניכר ממה שהיצגתי, לגבי הסיכונים לציבור, בפרט בצורך בזהירות מונעת. הצגת השם שלי במשרד זה מייד מכניסה אותם למיגננה, שיתכן שבעטייה לא יקבל הפונה את המידע שמבקש, אלא עלולים להתחמק ולהפנות לאתר שלהם ולמידע שלא תמיד נגיש, או יודיעו לו ש-"הכל לפי התקן המחמיר ביותר", מה שממש אינו נכון, ושאר תשובות שאינן מדוייקות, גם כאן אם לומר את המעט, ובידי תשובות כאלו מהעבר. לכן כדי שהפונה יקבל תשובה יותר עניינית ומפורטת, אני מציע להימנע מלהזכיר את שמי, כדי שלא יתייחסו אליו מראש עם תוית שהוא פונה מטעמי. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתגלי30/12/2008
שלום רב, אני כותבת לכם מכיוון שאני מאוד מודאגת ולאור כל המקרים של חיילי צה"ל לאחרונה החלטתי לכתוב פה ולהתייעץ עימכם. אחי היום בן 26 השתחרר מצה"ל לפני כמה שנים לאחר שירות סדיר ביחידת לוחמה אלקטרונית . לא כ"כ ידעתי מה זה אומר לוחמה אלקטרונית כלומר , מה הם בדיוק עושים שם עד אשר נודע לי שעיקר עבודתם הוא עם אנטנות ועם כל מיני פולטי קרינה אחרים למיניהם . לאחרונה אני מוצאת את עצמי יושבת וחושבת ובעיקר מפחדת שתפקידו זה עשוי לגרום לו לסרטן , לא שחלילה עכשיו יש דברים אבל אני נורא לחוצה ומפחדת ורוצה לברר איתכם האם ניתן לחלות בסרטן עקב החשיפה הזאת . שנית , האם יש דרך להיבדק באופן כלשהוא ע"מ למנוע סרטן . מהו זמן ההתפרצות של מחלת סרטן מרגע החשיפה לקרינה? האם אחי בסכנה? האם ידוע לכם במקרה אם בצה"ל מקפידים על רמת קרינה שלא מסכנת את החיילים ? והאם נתקלתם במהלך תפקידכם בחיילים ששירתו בתפקידים מסוג זה אשר חלו בסרטן בעקבות כך? אני יודעת ששאלתי הרבה שאלות , זה כי אני פשוט קצת היסטרית . אשמח אם תוכלו להשיב לשאלותיי. תודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי המודאגת ובצדק
ד"ר זמיר שליט"א30/12/2008הבעייה מוכרת, ויותר חריפה ממה שאת מתארת, כי יש מקורות קרינה גבוהים לייד החיילים, ומכמה מקורות שמעתי שאינם מקבלים תידרוך מתאים. לאחרונה העברתי לגורם הקובע כאן את מחאתי החריפה על כך, והוא יודע את האמת. העניין שצ.ה.ל. לא מספק מידע על ניפגעים, ומטייח מקרים של פגיעות. עמיתי וידידי פרופ' ריכטר כבר חקר מקרים בהם בצהל ניפגעו מקרינות, ולא קיבל נתונים מרשויות צ.ה.ל. גם זמן החביון מעת החשיפות להתפרצות מחלות סרטן, נמצא קצר יותר מהמתואר בספרות לגבי חולים אזרחיים.
למעשה כל הנחשף לקרינות ניפגע, המזל, שה- DNA מאד גדול, וברובו אם קורות מוטציות כתוצאה מהקרינה, לא מורגש הדבר, לכן מחלות כגון סרטן מתבטאות בדרך כלל רק בגיל מבוגר. אבל חיילים שנחשפים לקרינות, חלקם לוקים במחלות גיל כבר בגיל צעיר. למעשה אין דרך לבדוק, מחוץ לבדיקות רצף ה- DNA, וזה לא מעשי ויקר בצורה בלתי רגילה, ולא תמיד נותן תוצאה שניתן לזקוף על חשבון הקרינה.
עצה שלי, ניתן למדוד את הקרינות, אוכל לספק לבנך מכשיר מדידה קטן, למדידה עצמית. הבעייה שאני עוד כמה שעות טס לחו"ל, ואחזור ב- 20 לחודש.
ניתן להתקשר אתי לאחר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקרוגל + תינוקאמא מודאגת30/12/2008
שלום, אודה על תשובתכם המהירה למספר שאלות בנושא- לאחרונה התחלתי להשתמש במיקרוגל הביתי והישן שלנו ( כבר למעלה מ- 12 שנה ברשותי )לסטריליזציה של בקבוקי התינוק שלי וחימום האוכל שלו ( לא חלב, אלא מוצקים כמו ירקות עוף וכדומה). בן זוגי טוען כי הילד אוכל מזון עם "קרינה" , כי הקרינה נספגת במרכיבי המזון. האם נכון ? האם יש משמעות לעובדה שהמקרוגל ישן , ואז אולי ייצרו בטכנולוגיות שפחות מונעות זליגת קרינה ? הדלת שלו שמורה ותקינה בעיני, אך האם ההגנה שלה יורדת עם הזמן ? אולי מרב שימוש ?האם יכולה להיות זליגת קרינה גם ללא פגיעה הנראת לעין בדלת ? לפעמים כשהוא עובד כ- 10 דקות ( אפית פשטידה למשל ) החלק העליון החיצוני של המכשיר שנראה לי מתכתי מתחמם וטיפה מתנפח. מיד לאחר תום השימוש הוא חוזר לצורתו התקינה.מה המשמעות של זה ? המיקרוגל מונח על השיש ובמרחק של כ- 30 ס"מ מונחת גם קופסת המטרנה של התינוק, כדרך קבע. האם היא סופגת ושומרת בתוכה קריה בכל פעם שאני מפעילה את המיקרוגל ? ומה עם הבקבוקים שלו והמוצצים שיושבים באותו מרחק ? האם אתם ממליצים לקנות מיקרוגל חדש שמיוצר בטכנווגיה עדכנית המגינה יותר מנזקי הקרינה ? אני בהחלט לא מעונינת להיכנס להוצאות מיותרות , אבל בריאות המשפחה מעל הכל. בתודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת מיקרוכל והתינוק.
ד"ר זמיר שליט"א30/12/2008יש להפסיק מייד סטריליזציה של בקבוקי התינוק מפלסטיק, כי הוא פולט בתנור ביןם יתר הדברים גם דיוקסין שזה מסרטן עם תעודות.
בקבוקים מזכוכית - אין בעייה בכלל.
אם המזון עומד לייד התנור לא קורה לו כלום, ואינו סופג קרינה ברמה מזיקה. לא נשאר בו שום קרינה.
כלל ברזל: לאחר הפעלת תנור מיקרוגל יש לזוז במהירות ולהתרחק עד 2 מטר לפחות ממנו עד גמר החימום.
לא הייתי מחמם את המטרנה בתנור מיקרוגל, אלא באמצעים שמרניים בלבד. יש חשש שהחימום החזק גורם ליצירת תרכובות שאענן בריאות ביותר, בפרט לתינוקות. החומר על כך מועט, וכדאי להפעיל זהירות מונעת ונבונה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל....
אמא מודאגת31/12/2008לד"ר זמיר שליטא, תודה על תשובתך המפורטת. ברשותך עוד מספר שאלות - 1. האם הרתחה בסיר עם מים רותחים ( סטריליזציה אחרת ) אינה גורמת לחימום של הפלסטיק והפרשת חומרים מסרטנים ?הרי גם פה חום קיצוני מעורב. כמו כן עלי לציין שבקבוקי הפלסטיק שלי הם של בי -פריי ( ללא ביספינול A ) וכן גם הסטריליזטור שלהם ( קופסא מיוחדת למיקרוגל ) ולכן הם אמורים לא להפריש רעלים . האם אכן כך ?האם החומר שאתה מדבר עליו שונה מביספינול A ומצוי בכל פלסטיק-פולימר שהוא ? איך אחרת משרד הבריאות מאשר להם למכור וממליץ על המוצרים האלה , הרי מדובר בתינוקות!!!! ומה עם כלים מיוחדים למיקרוגל שעשויים מ - PP /פולימר שנחשב בטוח בנושא ?עכשיו אני ממש מבולבלת. 2. אנני מחממת לו מטרנה, אלא אוכל שלנו טחון ( עוף תפוחיאדמה וכו'). אז אם הבנתי ממך נכון כל זמן שאני מחממת בכלי זכוכית ( קערית אגב אין להשיג בקבוקי זכוכית יותר כי זה לא בטיחותי , רק פלסטיק לסוגיו השונים) אז זה בסדר או שבכל חימום נוצרות תרכובות מסוכנות? 3. אימצתי לי את כלל הברזל - תודה. 4. מה לגבי שאלותי על המכשיר. האם העובדה שהוא" זקן" הופך אותו למסוכן יותר או לחילופין פחות ממוגן ממכשירים שמיוצרים בטכנולוגיה עדכנית ? האם יש זליגת קרינה גם אם צורתו החיצונית ניראת ללא פגע לרבות הדלת ואטימתה ? 5. יש לי מצלמות אלחוטיות בבית ורואוטר אלחוטי שפועלות שעות על בסיס יומיומי. האם יש קרינה מסוכנת מהראוטר ו/או מהמצלמות ? שוב תודה מראש על תגובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה לגבי סעיף 1
אפרת15/02/2009במהלך השנה האחרונה בצעתי סטרליזציה לבקבוקי בי-פרי עבור בני בן השנה. האם זה מסוכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטריליזציה לבקבוקי בי פרי
זמיר שליט"א15/02/2009איני מכיר את החומר הזה בשמו המסחרי שאת מציינת, אם יש לך יותר נתונים אולי אוכל להעריך את הסיכון. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי גיל המכשיר
רם15/02/2009כל עוד הדלת תקינה, המכשיר דולף במידה מזערית. אם מתרחקים מהמיקרוגל בזמן החימום, אין בו סיכון. הטכנולוגיה של היום אינה שונה מזו שלפני 12 שנה- הדלת ושיטת מניעת זליגת קרינה נותרו זהות. התנפחות החלק העליון (לא הדלת) הנה חסרת משמעות לנושא זליגת הקרינה, אבל הייתי מציע לחזק את כל הברגים סביב התנור. ייתכן שבמשך השנים הם התרופפו, ולכן המכסה מקבל בטן בחימום. אם את עדיין חוששת- רכשי מכשיר מדידה מסחרי זול. הוא אינננו המדויק או המתוחכם ביותר, אבל ייתן תמונה ברורה על הזליגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת
זמיר שליט"א15/02/2009אני זוכר שעניתיבפירוט על זה לפני כחודש וחצי, אנא ראי תשובתי בארכיב. לענות שוב זה מורכב, כי זמן התגובה הניתן לי קצר ביותר, ואחריו התגובה לא מתקבלת... לכן אנא בדקי תשובתי במקור. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימום וסטריליזציה של אוכל תינוק במי
ד``ר דני וולף16/02/2009אני מסכים בכול עם ידידי המלומד הד"ר זמיר שליט"א, רק רציתי לעשות קצת סדר בבלגן:
א. חימום אוכל או בקבוקים מפלסטיק, או מטרנה על ידי מיקרוגל לא מעביר את הקרינה!!!!!!!!!
כך גם אוכל שעומד ליד המיקרו, וכל מיני צורות של קרינה אלקטרומגנטית. קרינה אלקטרומגנטית לא נספגת בשום דבר, לא מועברת על ידי שום דבר, לא מזון לא שתייה ולא כלי אוכל!!! הקרינה עלולה לגרום נזק רק בקרינה ישירה על הרקמות "קרינה און ליין", ולא במעבר דרך מדיה אחרת, הסופגת את הקרינה ומעבירה אותה לאחר מכן! אז מהבחינה הזאת אפשר להירגע, אין שום נזק לאף אדם, וגם לא לתינוק ממזון שחומם במיקרו.
ב. לגבי היווצרות חומרים רעילים בזמן חימום במיקרו, או סטריליזציה, המצב קצת יותר מסובך, אבל גם כן אין לדעתי שום חשש. הסטריליזציה במיקרו נעשית על ידי מים שרותחים והם הם העושים את הסטריליזציה ולא הקרינה הישירה של המיקרו על הבקבוקים וחימומם. בקבוקי התינוקות מיוצרים כך שלא תהיה שום בעיה של הרתחתם לצורך סטריליזציה.
ג. לגבי מכשיר המיקרו, בוודאי שלא צריך לדחוף את הראש לתוך המיקרו, ורצוי להתרחק ממנו לאחר נעילת הדלת, אולם קצת זליגה ואורך כמה דקות לא תזקנה.
ד. הסכנה הגדולה ביותר של חימום בקבוקי מטרנה לתינוקות במיקרו היא שהאמצע של הנוזל מתחמם הרבה יותר מהדפנות ולכן אם אנחנו מודדים את החום ביד או בהזלפת טיפה מהבקבוק על היד לבדוק את חום האוכל של התינוק, אנחנו לא מרגישים את החום האמיתי, והיו מקרים רבים שתינוקות קיבלו כוויה בפה ובלוע מהאוכל מבקבוק שחומם במיקרו. לכן צריך לנער היטב היטב את הבקבוק לאחר חימומו במיקרו כדי שהטמפרטורה בכל האוכל תשתווה ואז לבדוק ולהגיש לתינוק. פרט לכך אין חשש שהאוכל יתקלקל מחימום האוכל ל- 37 מעלות גם לא במיקרו.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימום בקבוקי פלסטיק
סולו17/12/2009ד"ר דני וולף שלום
בקשר לחימום בקבוקי פלסטיק מכל סוג שהוא אם קיימת בו גמישות ולו מעטה .הוה אומר שתרכובת הבקבוק מכילה פטלאטים .אני ממליץ לך לכתוב בגוגל "disppearing male" אולי ולצפות בארבעים ומשהו דקות של נשימה עצורה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון לגבי חימום בקבוקי פוליקרבונט
שחר20/12/2009ללא כל קשר ל"קרינה": פוליקרבונט, שהוא החומר שממנו עשויים מרבית בקבוקי התינוקות הפלסטיים, מכיל כמויות קטנות של ביספנול, מונומר או אוליגומר שעלול לפגוע בכבד.
חימום הבקבוק, בפרט בקבוק ישן שדפנותיו צברו עם הזמן סדקים זעירים, גורם לפליטה של אותו חומר והנ'ל מוצא דרכו, עם האוכל, לגופו של הפעוט.
אין לכך דבר וחצי דבר עם מיקרו-גל או "קרינה". אותו הדין גם לבקבוק שחוטא במים רותחים או שחומם במים חמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!אדם29/12/2008
ראשית אודה לכם על עזרתכם מקרב לב. ראיתי שישנן שאלו תשחוזרות על עצמן פעמים רבות בפורום, מדוע אם כן אינכם מעלים דיון קבוע של שאלות נפוצות? דיון כזה נהוג בפורומים ומטרתו היא מענה תמידי לשאלות נפוצות שחוזרות על עצמן. ועכשיו לשאלה שלי:האם אפשר לקבל הסבר מהם סוגי הקרינות השונות אשר מסרטנות ואשר אינן מסרטנות? לפי הבנתי - קרינה מסרטת היא קרינה מיינת, ולא מסטרנת היא קרינה לא מייננת. האם תוכלו לפרט את סוגי הקרינות השונות? למשל ממה נובעת קרינה חשמלית ( מטוסטר ממפזר חום מרמקולים וכו' )? כיצד הקרינות השונות הללו מביאות לתוצאות זהות של חימצון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינות - לאדם
ד"ר זמיר שליט"א30/12/2008יש לך שביבי מידע. כדאי שתקרא, תקליד בגוגל BIOINITIATIVE REPORT . אתה מערבב מושגים.
לעשות סדר, קרינה מייננת מסלקת אלקטרונים מאטומים וגורמת ליינונם, חלק מהיונים נקראים רדיקלים חופשיים הגורמים נזקי חימצון ב- DNA , ובמרכיבי התא האחרים (חלבונים ושומנים בעיקר)ויש גם פגיעות ישירות של הקרינה ב- DNA. לגבי קרינה בלתי מייננת, היא לא מספיק חזקה כדי לסלק אלקטרונים ולכרום ליינונ, אבל נמצא לפני כ- 13 שנים, שתאי הגוף הנחשפים מגיבים ביצירת רדיקלים חופשיים, ואלה, בעודף בעיקר, גורמיםפ נזקי חימצון ואפילו שברים ב- DNA, די דומה לנזקים של קרינה מייננת.
באשר לנזקי שדה מגנטי, ממכשירי חשמל, הנזקים דומים לנזקי קרינות שידור, למרות ההבדל העצום בתדר, שני הסוגים גורמים עוד נזקים, כגון, סילוק יוני סידן מתאי עצב, הפעלת גנים קדם מסרטנים, ועוד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולריתגליה29/12/2008
שלום האם מונה מים אלחוטי ,הנמצא בקומת קרקע ,מסוכן לגרים בקומה ראשונה? למה למעשה הם נחשפים,מבחינת קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית
ד"ר זמיר שליט"א29/12/2008מונה מים אלחוטי משדר כמו טלפון סלולרי.
תחשבי שעומד אדם מתחת לקומה ראשונה, ומודיע מדי דקה הודעה קצרה של כמה שניות.
כך משדר הטלפון של מונה המים.
אין סיכון ממנו למי שגר בבית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לקרינהרני28/12/2008
שלום, סמוך למקום העבודה שלי יש אנטנות סלולריות. על פי התקן - אין חריגה, אך אני באופן אישי מרגיש תחושה של כבדות על הראש, טשטוש, סחרחורת וכאבי ראש כמה דקות אחרי שאני נכנס למשרד,, ואני מאמין שזאת תוצאה ישירה של החשיפה לקרינה (למרות שיש שכבת מיסוך על החלון). כמובן שמרבית העובדים שאיתם אני מדבר על כך לא מרגישים את אותם הדברים, אבל נראה לי שכמו בהרבה דברים אחרים - הרגישות שלי גבוהה יותר. האם יש דרך להוכיח רגישות בנאדם לקרינה? אצל איזה סוג רופא אני יכול לבדוק האם קיים נזק מצטבר (החל מגיל 16 היו לי סחרחורות לא מוסברות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לקרינה
ד"ר זמיר שליט"א28/12/2008יש אנשים כ- 8% מהאוכלוסיה שהם רגישים לקרינות. הם חשים בקרינות אפילו אם הן חלשות מאד.
כנראה זה מתאים לך.
כדאי למדוד את הקרינה. אוכל להשאיל לך מכשיר למדוד את הקרינה אבל אני טס ביום ג' לארה"ב, כשאשוב בתאריך 20 בינואר, תוכל להתקשר אתי.
איזו שכבת מיסוך על החלון איני יודע, ואם היא יעילה.
יתכן גם שבמשרד יש קרינה, מאנטנת הגבר על התקרה, או מטלפונים סלולרים של חברים לעבודה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לקרינה אלקטרומגנטית
ד``ר דני וולף29/12/2008רגישות לקרינה אלקטרומגנטית קיימת ללא צל של ספק, אולם היא הרבה יותר נדירה ממה שנהוג לחשוב, ורוב האנשים החושבים שהם רגישים, ההרגשה אצלם היא פסיכולוגית, וכמעט אין אפשרות להבדיל בין הרגשה שהיא אמיתית ולבין הרגשה שהיא פסיכולוגית כי שתי ההרגשות ( זו האמיתית, וזו הפסיכולוגית) מרגישות ומתנהגות אותו הדבר.
הדרך היחידה להבדיל בין הרגשה אמיתית ובין הרגשה מדומה היא ניסיון ותהיה; לנסות בעיניים סגורות, להיחשף לקרינה מכל הסוגים ולנחש בעיניים סגורות מתי מקור הקרינה עובד, ומתי מקור הקרינה לא עובד. במקרה שלך אולי ניסיון של חופשה של שבוע יכולה לעזור לראות אם יש בעיה או לא, אם כי גם אצלי כשאינני רגיש לכלום, כל הרגשת העייפות שלי הייתה משתפרת לאחר שבוע חופש.
לציין שרגישות לקרינה אלקטרומגנטית אינה בהכרח קשורה לנזקים אחרים מצטברים הגורמים לסרטן או למחלות אחרות בהשוואה לאותה חשיפה אצל אלו שלא רגישים לקרינה.
לציין עוד דבר. יש כל מיני דרגות וביטויים של רגישות לקרינה אלקטרומגנטית, החל מהרגשת אי נוחות, זמזום באוזניים ואפילו שריפה בכל העור בכל שבריר של קרינה, ועד להרגשת אי הנוחות שכולנו מרגישים מי פחות ומי יותר כשמצמידים פלאפון לאוזן.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממערכת UPSרונית28/12/2008
שלום , יש לי 2 שאלות : 1)האם יחידות המידה למדידת קרינה ממכשירי חשמל זהה לזו של קרינה מאנטנות סלולריות? 2)אני יושבת בחדר שבינו לבין חדר השרתים מפריד מסדרון.מערכת ה-UPS נמצאת בצמוד לקיר שגובל במסדרון. אני יושבת מרחק של 5 מטר ממערכת ה-UPS לפני כמה חודשים הזמנו מודד קרינה שמצא שהקרינה הכי גבוהה בחדר היא 0.93 מיליגאוס וטען שהקרינה נמצאת רק במסדרון ולא משפיעה על החדר . האם אפש לסמוך על תוצאות הבדיקה שלא ישתנו ? כמו כן אנו חוששים משום שאנו עוברים במסדרון כמה פעמים ביום ונחשפים לקרינה הגבוהה שנמצאת במסדרון ,האם עלינו לדאוג? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממערכת UPS
ד"ר זמיר שליט"א28/12/20081. היחידות אינן זהות: קרינה ממכשירי חשמל נמדדת כשדה מגנטי, בתדר רשת החשמל 50 הרץ, ליתר דיוק, כשטף מגנטי: ביחידות מיליגאוס. קרינה סלולרית נמדדת כשדה חשמלי בתדר של מיליוני הרץ, ביחידות מיקרוואט לס"מ רבוע.
מערכת האל פסק UPS משרה שדה מגנטי חזק מאד, אולם לאחר כ- 2 מטר הוא דועף עד לרקע, לכן 5 מטר זה בטוח.
משרד איכ"ס מרשה לחשוף את הציבור ל- 2 מיליגאוס למשך זמן בלתי מוגבל. אני יותר מחמיר, ולא מוכן יותר מ- 1 . אגב, משרד איכ"ס אישר עד לפני שנים ספורות עד 1000 מיליגאוס, אח"כ ירד ל- 10 ועכשיו ירד ל- 2 .
לעיתים בחורף בגלל מיטנעם בעננים, או סערה מגנטית, או הופעת כתמים על השמש,
עולה הרקע פעמים רבות עד 3 מיליגאוס, ולפני כחודש מדדתי פעם אפילו 5 מיליגאוס,
במקום שיש בדרך כלל כ- 1 .
השורה האחרונה: במסדרון שלכם השדה המגנטי לא מסוכן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממערכת UPS
רונית26/01/2009שלום בהמשך לתשובתך לא כ"כ הבנתי האם חשיפה של כמה פעמים ביום למשך כמה שניות כל פעם לשדה מגנטי גבוה (מעבר במסדרון שמאחורי הקיר שלו יש UPSׂ )היא מסוכנת? תודה ,רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה ל- UPS
זמיר שליט"א26/01/2009חשיפה של שניות בכל פעם, לשדה מגנטי של UPS, אינה מסוכנת. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי מתקשריםנועה27/12/2008
איך מזמינים הביתה את הבדיקה ללא תשלום שקיימת של הקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי מתקשרים ?
ד"ר זמיר שליט"א27/12/2008אני משאיל כבר כ- 3 שנים מכשיר (ללא תשלום)למדידה עצמית של הקרינה. הדרכה נמשכת כ- 1 דקה.
הבעייה שאני טס לחו"ל, ומי שיהיה אצלי בבית לא ישאיל את המכשיר.
לכן יש לחכות שאחזור, לא לפני ה- 20 בחודש.
בינתיים ניתן לשכור מכשיר מדידה מחברת אנווירוסנס, ברעננה, המנהל יאיר פרויליך. אם אומרים לו שאני שלחתי, הוא נותן 50% הנחה. אני לא מקבל אחוזים.
על טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל - מדידת קרינה
אורית30/12/2008יעל שלום , אוכל לעזור לך ללא תשלום. רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוכח?נועה27/12/2008
האם כל מי שטוען שעוד לא הוכח שקרינה סלולרית םוגעת בצורה כחשהי צודק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכח !
ד"ר זמיר שליט"א27/12/2008אפילו משרד הבריאות שניסה להתחמק ממה שפורסם בספרות הרפואית, לא יכול להתחמק אחרי שאנשיו חקרו ומצאו שהשימוש בסלולרי גרם לסרטן.
למציאת הרבה חומר מוסמך, אנא הקלידי בגוגל: BIOINITIATIVE REPORT ותראי שם.
אל תתני לעבוד עליך בעיניים (עישון אמרנו ?).
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהליעד27/12/2008
בוקר טוב, האם סוגי מאכלים שנמצאים בתווך קרינה סופגים קרינה? בתודה ליעד שפירא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ומאכלים
ד"ר זמיר שליט"א27/12/2008חימום אוכל בתנור מיקרוגל נעשה בקרינה בלתי מייננת, שרק גורמת לטילטול המוליקולות, ויצירת חום, המנוצל בבישול. בהפסקת הפעולה, לא נשארת קרינה. מה שנשאר זה החום של המזון (הצלחת לא מחממת מהקרינה, אלא במגע עם המזון שהתחמם), ושינויים שחלו במוליקולות רבות של המזון בגלל החימום, אבל קרינה לא נשארת שם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...?
ליעד27/12/2008תודה רבה לתשובתך אבל כוונתי בין היתר, אם מהאנטנה יש קרינה לכיוון דירתי (טלפונים,טלויזיה,אנטנה סלולרית.....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מהאנטנה
זמיר שליט"א27/12/2008השאלה כללית מדי, אבל אענה כמיטב יכולתי: מהאנטנה לא חייבת להיות קרינה על דירתך, יש אנטנות שמשדרות לכיוונים מסויימים, ואם הבית שלך לא בכיוון, אינו מוקרן. יש גם שהאלומה עוברת מעל הבית שלך. בכל מקום צריך לבדוק את סקר הבטיחות של האנטנה, אותו ניתן להשידג מהמשרד להגנת הסביבה. טל, 02-649-5869 כל מכשיר שידור בנוי שכדי שישדר, דהיינו שולח קרינה, ניתן גם למדוד אותה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון ירוק צמוד לבית-מסוכן? דחוףשלומי25/12/2008
שלום, אנו עומדים לשכור בית ברחוב מרדכי שבשכונת תל-גנים ברמת גן, וצמוד אליו קיים מעין "ארון חשמל" (אין לי מושג אם מדובר בחשמל או משהו אחר), מחלקו העליון יוצאים שני גופים: האחד דמוי מוט עגול ולבן באורך של 1מ' ובעל קוטר של 5ס"מ לערך, והשני דמוי אנטנת טלביזיה של פעם (כאלה שהיו על הגגות בשנות ה70). הארון צבוע ירוק, גובהו בערך 1.70מ', רוחבו בערך 1מ' ועומקו בערך 20ס"מ. הארון נעול במנעולים. לדברי אחד השכנים, ארון זה משמש לשליטה על הדלקת תאורת הרחוב. הארון ממוקם על המדרכה ואינו מתוחם בגדר. מאחר ויש לי ילדים ותינוקת בת יומה, שאלתי היא מהו אותו ארון? האם מדובר בארון שבסה"כ מכיל מתגים (שאלטרים) ואינו מסוכן? האם מדובר בארון של המשרד לאיכות הסביבה שמכיל אנטנות לניטור?? ובקיצור האם מדובר בארון שמכיל בתוכו חומרים/גופים או פעילות מזיקה כלשהיא? כלומר האם יתכן ויש קרינה מסוכנת למי שביתו צמוד לארון מסוג זה? דיברתי עם חברת החשמל והם לא ידעו לתת לי תשובה. תשובתכם מאוד חשובה לי כדי לקבל החלטה מהירה על חתימה או אי חתימה על חוזה השכירות. תודה, שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארון ירוק
ד"ר זמיר שליט"א26/12/2008עניתי לך.
קח מכשיר, מדוד והחזר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלומי26/12/2008ברצוני להודות להנהלת האתר ובמיוחד לד"ר שליט"א על מהירות התגובה ועל עזרתו הנדיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bluetoothרעות24/12/2008
שלום, לאבי הופעל הbluetooth כחודשיים מהפלאפון שלו ללא תשומת ליבו וידיעתו. הוא דיבר מהפלאפון (אולם הוא אינו מרבה לדבר הרבה) ועשה שימוש יומיומי רגיל. רציתי לדעת אם הbluetooth שהופעל גורם לקרינה והוא עלול להזיק.. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטוס כמעט לא מוסיף קרינה
ד``ר דני וולף25/12/2008השאלה ממש לא ברורה. אם את מתכוונת שהייתה לפלאפון אוזנייה ושדיברו עם הטלפון רגיל, איפוא הייתה האוזנייה?? מה פירוש בלוטוס מופעל??
כך או כך, אם הוא דיבר בפלאפון כרגיל כשהבלוטוס מהפלאפון עבד, תוספת קרינה אפסית. וגם כך חודשיים, כשלא מרבים לדבר, הלוואי על כל בית ישראל, ובייחוד על ילדי ישראל
בברכת חנוכה שמח
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbluetooth
רעות25/12/2008הכוונה היא לתוכנת bluetooth בפלאפון דור 3 שמפעילים אותה בכדי להעביר קבצים, שירים אחד מהשני..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנת blue tooth בדור 3
זמיר שליט"א25/12/2008התוכנה לא אמורה להגביר את קרינת הטלפון, אבל הקבצים שהם גדולים בהרבה, יעברו יותר זמן. הרי את הסרטים רואים בטלפון כאשר הוא מרוחק מהראש , וזה בסדר, כדאי גם לשמוע את השירים רק ברמקול. הייתי מציע בזמן שיחה טלפונית רגילה, להשתמש באוזנית, ולהרחיק את הטלפון מהגוף. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שנאים מול דירת מגוריםטל24/12/2008
רכשנו דירה בקומה שניה (על עמודים), הדירה משקיפה על חצר ובה חדר שנאים- 2 שנאים, כ"א 630, ביחד 1260. חדר השנאים רחוק מהדירה מטרים ספורים בלבד, 5 מטר אולי פחות. ניסיתי לבדוק עם חברת חשמל שאומרים שאם המרחק הוא מעל 3 מטר, אין כל סכנה. שאלתי- מה יכולות להיות ההשלכות של חדר השנאים המתוארעל הדירה? האם מומלץ לבצע בדיקת קרינה? האם הקרינה גבוהה יותר בשעות מסוימות? יש לנו ילדים קטנים, כך שהמצב מאד מלחיץ האם ניתן לעשות משהו כדי למגן את חדר השנאים? האם יש צורך למגן בכאלו עוצמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר שנאים ליד חדר ילדים מחייב בדיקה
ד``ר דני וולף24/12/2008ייתכן מאוד שחברת החשמל צודקת והשדה המגנטי שמגיע לדירתך הוא נמוך מאוד, אולם בלי בדיקה מדוקדקת לא הייתי ישן בשקט.
אתה חייב למדוד את השדה המגנטי, תוכל לפנות לידידי הצדיק המלומד הד"ר שליטא להשאלת מכשיר ולמדוד בעצמך את השדה המגנטי בחדר הילדים ובדירה כולה
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאורית
זמיר שליט"א01/01/2009במדידת קרינה עצמית, אני משאיל מכשירים (ללא תמורה), וגם נתרמו לי שלושה מכשירים. אודה לך אם תפרטי כיצד תעזרי כאן. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר שנאים לייד חדר ילדים מחייב בדיק
ד"ר זמיר שליט"א01/01/2009כפי שכתב ידידי המלומד ד"ר וולף, יש לבדוק, ובהקדם.
אני אשאיל לך מכשיר למדידה עצמית.
הבעייה כרגע, שאני בארה"ב, וחוזר רק ב- 20 בחודש.
מה שצריך לעשות, קודם כל להרחיק את המיטות ככל האפשר ממקור השדה המגנטי,
אם תרצו לחכות עד אז. ובינתיים נסה מבחן פשוט, הפעל מחשב על קיר המקום החשוד. אם המסך מרצד, סימן שהשדה המגנטי מעל 10 מיליגאוס.
אם יש בעייה, ניתן גם לשכור מכשיר מחברת אנווירוסנס ברעננה, המנהל יאיר פרויליך. מספר טלפון איני מוסר, כי זה שברשותי הוחלף, ואני בחו"ל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי אוזניות לפלאפוןנטלי24/12/2008
האם יש הבדל בין שימוש באוזניות BLUTOOTH אלחוטיות לאוזניות רגילות? מה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני סוגי האוזניות טובים.
ד``ר דני וולף24/12/2008שני סוגי האוזניות טובים, בוודאי טובים מאשר בלי כלום.
לכל סוג יתרון משלו, אוזניות הבלוטוס מקרינים בעוצמה נמוכה מאוד כל הזמן, ואילו האוזניות האחרות מעבירות חלק מזערי מהקרינה של הפלאפון אולם כשהפלאפון מתאמץ מאוד במרחק רב מהאנטנה, הן די חזקות, ומקרינות ישר למוח.
הכי טוב להשתמש ברמקול של הפלאפון ממרחק של כ- 60 ס"מ מהגוף אז אין קרינה בכלל, או אוזניות עם צינורית הולכה, שעדיין אינן בהישג יד בארץ.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי אוזנית
ד"ר זמיר שליט"א24/12/2008יורשה לי להוסיף על דברי ידידי המלומד, ד"ר וולף: לפני כמה ימים ראיתי כבר דוגמאות לאוזניות חדשות, שהביא לי יצרן אוזניות ישראלי, עם צינורות אוויר לאוזן, שבאות לשתי אוזניים. מעבירות אפס קרינה, אסטתיות, ויעילות מאד, מתיישבות על כל אוזן.
יהיה פירסום הולם לאוזניות אלו, או תשאלי אותי מדי שבועיים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן להשיג אוזניות מהסוג הזה
דניאל בראל23/06/2009שלום,
הייתי מעוניין לדעת היכן ניתן לרכוש אוזניות מהסוג הזה (שלא פולטות קרינה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזניות עם צינור אויר
ד``ר דני וולף23/06/2009לו היית מסתכלת בראש העמוד היית רואה את הטלפון היכן ניתן להשיג את האוזניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה...
שירה12/07/2009איפה ניתן להשיג אוזניות שלא פולטות קרינה בכלל? שאלה נוספת אני מעונניינת לקנות פלאפון שלצערי, יש בו רמת קרינה יחסית גבוהה 1.18 W/kg. השאלה אם אני משתמשת באוזניה זה מפחית את רמת הקרינה ל-0? האם זה הופך את השימוש בפלאפון יחסית לבטוח? ודבר נוסף, אם כאשר אני סתם משתמשת בפלאפון לא דווקא לדיבור, אלא לשליחת הודעות נגיד גם אז הקרינה שהוא פולט גבוהה?
תודה שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
ד"ר זמיר שליט"א15/07/2009ראשית אנא קראי את ההודעה לעיל.
אוזניות עם צינור אוויר מנחיתות את הקרינה באופן מעשי לאפס מבחינת נזק.
שנית תרחיקי את הטלפון מהגוף, לכל הישומים, סמסומים וכיוב'. כי גם אם הטלפון לא בשיחה, או לא משדר הודעה, הוא משדר מדי דקה או זמן דומה, (תלוי בשרת) סיגנל חזק, להודיע שאת זמינה לכל שיחה. לכן אין טעם לדסקס כל מצב לחוד, כי במציאות הכל מתערבב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנהשיר24/12/2008
שלום רב, כשרכשתי את דירתי לא הייתה אנטנה בקירבתה .ב5 שנים האחרונות התקינו אנטנה בומבסטית כ-60 מטר מדירתי .( אנטנה של סלקום) הזמנתי מודד לפני כשנתיים ונאמר לי שבסלון הקרינה 1.50 בחדר השינה 0.60 ובאמבט 0.90 עוד אמר שבחדר זה מזערי האם זה נכון ? ומה לגבי הסלון 1.50 אמר שניתן לרכוש חלון רשת נגד קרינה בערך 3000 ש"ח האם זה מספיק כדי להיות מוגנת ? אם לא ההגנה של החלון האם אפשר להיות בסלון ?אמנם זנחתי את הנושא אבל לאחרונה מאד מודאגת בגלל כאבי ראש חזקים אמנם אחת לחודש אבל בכל זאת החלטתי לקחת את הנושא בצורה רצינית אשמח מאד לתשובתך בברכה ותודה שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מאנטנה - מיגון
ד"ר זמיר שליט"א24/12/2008צריך לפעול בכמה מישורים:
1. במקום חלון רשת כל כך יקר, ניתן לצפות את הזכוכית בציפוי שקוף בולם קרינה סךולרית, ןקרינת על סגול, במחיר 120 ש"ח למטר רבוע. זה בולם למעל מ- 99% מהקרינה, ולמתקין יש מד קרינה.
אם תרצי אשלח לך מס טלפון שלו.
אני לא מקבל אחוזים.
2. בקשי ממשרד איכ"ס 02-649-5869 את סקר הבטיחות של האנטנה (כתובת מדוייקת !), וכן היתר הקמה והיתר הפעלה. נא לא להזכיר את שמי שם, כחי הם לא אוהבים אותי (ויש להם סיבות טובות לכך). תגידי שאת אמא מודאגת, לילדים יש כאבי ראש, וכיוב'.
היא תשלח לך את המסמכים בדוא"ל, ושלחי לי אותם בהקדם. אני אעביר אותם למהנדס והוא יודיע לך ישירות תוך יום מה מדת הסיכון.
3. פעולה ציבורית, הפגנת שכנים, סגירת בית ספר, רעש עם תיקשורת. החברות הסלולריות רגישות לכך.
שמרי על קשר,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)