פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• מיקרוגל
    רן
    21/11/2008

שלום, החדר שלי ממש מול המטבח, כך שכשאני יושב בחדרי ולומד המיקרוגל שבמטבח נמצא במרחק של 2 מטר ממני. ככה שכל פעם שמישהו מבני המשפחה מכין אוכל אני "סופג" את הקרינה שמגיעה מולי ממרחק קצר זה. אני יכול לסגור את הדלת אבל אני לא יודע כמה זה עוזר כי הקיר של החדר שלי הוא קיר גבס ולא בטון. שנים רבות שזה המצב. האם יש לי ממה לחשוש? אני בדקתי קצת בנושא ואני די מבולבל - מצד אחד מתריעים שזו קרינה מסוכנת, אבל מצד שני אורך הגל גדול יותר מקרינת חום וקרינת אור נראה. אור נראה לא יכול לחדור דלת, דקה ככל שתהיה ובטח שלא קיר גבס אז אולי אני סתם חושש. אשמח אם תעשו לי סדר בדברים. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיקרוגל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקרוגל

ד"ר זמיר שליט"א
    21/11/2008

מרחק 2 מטר מהמיקרוגל, בטוח, זה בדוק.
    אין לך מה לחשוש או להסתתר מאחורי קירות גבס, כי כבר אין צורך לבלום את הקרינה, היא דועכת ממש עד לרקע לאחר כ- 2 מטר. קיר גבס בולם אותהחלקית, אולם אין צורך במיגון זה.
    נא להוריד רמת כוננות ספיגה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רבה על ההרגעה

רן
    21/11/2008

אם לא איכפת לך, אתה יכול להסביר לי מעט מדוע הקרינה הזו נחשבת מסוכנת אם היא לא מייננת ואף בתדירות נמוכה מהאור הנראה והחום. הרי האנרגיה שהיא עוצרת בחובה לא מספיקה לשבירת קשרים כימיים אורגניים, אז מאיפה הסכנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לרן

זמיר שליט"א
    22/11/2008

קרינה בלתי מייננת באמת לא יכולה ליינן (לסלק אלקטרונים מאטומים ובכך לגרום להם להיות טעונים חיובית - דהיינו יונים). קרינת רנטגן מסלקת אלקטרונים, בכך מייננת, והכל מובן. חלק מהיונים נקראים רדיקלים חופשיים, שמנסים מייד לגנוב אלקטרון ממוליקולה שכנה, ובכךך לשנות אותה, ואם זנה במערכת ביולוגית, גניבה כזאת יכולה לשנות מבנה חלבון, לגרום פגיעה ב- DNA, שתגרום למוטציה, וכיוב'. מה שקורה עם קרינה סלולרית, שאינה מייננת, שכאשר תאי הגוף נחשפים לה, הם עצמם מתחילים לייצר יונים מסויימים, שחלקם רדיקלים חופשיים, ופגיעתם רעה ממש כמו רדיקלים הנוצרים על ידי מכונת רנטגן, או איזוטופים רדיואקטיביים. כל זה נתגלה בשנת 1995. פיזיקאים, ואנשי משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה, לא מעדכנים עצמם כמו שצריך, ומכך, אינם מכירים במחקרים שגילו את זה, ומכחישים כל נזק מקרינה סלולרית, אלא אם כן היא מטגנת את הנחשף. אבל את האמת את לשנות. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי קרינה
    עומרי
    21/11/2008

עם בפלאפון אני מדבר עם רמקול זה טוב? איך להוריד תרמת קרינה לגמרי? אוזניות? האם אוזניות קשת עגולות כאלו עם בד שחור שאני מחבר לנגן או מחשב מגינות על האוזן מקרינה? עם לא אז איזה כן? מסך מחשב ישן זה מסוכן? כדאי לי להחליף לאלסידי או פלאזמה? ואיך בכלל אפשר להיות מוגן מהקרינה כמה שיותר? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי קרינה

הוספת תגובה

• כיצד להוריד את רמת הקרינה ?

ד"ר זמיר שליט"א
    21/11/2008

המרחק גורם לדעיכת הקרינה בריבוע, ככל שיגדל, מה טוב.
    אם אתה מדבר בסלולרי עם רמקול, זה טוב מאד, הקרינה לראשך תהיה זניחה.
    אוזנית מורידה פי 20, דהיינו נשאר 5%, ויש לקחת בחשבון את העוצמה בה משדר הטלפון, כתלות בקליטת השרת: כשהקליטה טובה, יורה השרת לטלפון לשדר ברמה נמוכה, בהתאם, ולהיפך.
    אוזניות לא מגינות מהקרינה. הכיטובות אלו אוזניות הניגמרות בצינור אוויר, אבל אלו כרגע לא נימכרות בארץ, אבל בקרוביימכרו שוב.
    מסך מחשב ישן (שפופרת קתודית) מקרין לפנים קרינה בתדר נמוך מהסלולרי, ובנוסף מקרין לכל הכיוונים שדה מגנטי ניכר, ולעיתים חזק אפילו מאד.
    מסך שטוח LCD או פלזמה, מקרין (כמעט) רק שדה מגנטי, אבל זה ניכר, וכדאי לא להתקרב גם אליו.
    כיצד להיות מוגן ? כפי שאמרתי המרחק ישמור עליך הכי טוב. יש גם בד בולם קרינה סלולרית לחלוטין, מתוצרת בגדי עבודה ברוש (בהנהלת המהנדס יוסי סוקוניק)..
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

עומרי
    22/11/2008

אז בעצם מכמה שיותרק רחוק ממסך מחשב או פלאפון ככה הכי טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרחק ממסך ומסלולרי

זמיר שליט"א
    22/11/2008

ממסך מהטיפוס הישן (שפופרת קתודית) צריך לשמור בערך מרחק יד פשוטה, כ- 60 ס"מ. הוא מייצר גם שדה מגנטי לכל הכיוונים, ומרחק כזה לכל כיוון כבר בטוח. מסך LCD או פלזמה, אינו קורן כמעט, אבל יש ממנו עדיין שדה מגנטי ניכר, כך שכדאי לשמור בערך אותו מרחק. גם סלולרי יש להרחיק מהראש בערך אותו מרחק, ולדבר עם הרמקול, או עם אוזנית. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרחק ממסך ומטלפון

זמיר שליט"א
    25/11/2008

ממסך שמור מרחק יד פשוטה. בטלפון בדחבור ברמקול שים לפניך במרחק דומה. בשימוש באוזנית, הרחק מהגוף למרחק דומה. אל תדבר עם הטלפון צמוד לראש, ואל תשים אותו בכיס גם במצב כוננות. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אוזנית?

לירון יעל
    25/11/2008

תודה רבה על העזרה, אך לא הבנתי מה זה אוזנית לעומת אוזניות? האם הכוונה היא לאוזנית בלוטוט' (שן כחולה) לעומת אוזניות קוויות? ואם כן, אז לא הגיוני שגם אוזנית תעביר קרינה מכיוון שהיא משדרת וקולטת ? ובסופו של דבר, אם אני כן משתמש באוזניות קוויות, כי אין לי אפשרות לבלוטוט', האם זה מפחית קרינה ? תודה, לירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזנית

זמיר שליט"א
    25/11/2008

אוזנית היא רק על אוזן אחת. כדאי להשתמש באוזנית קווית, כי היא מקטינה את הקרינה פי 20, דהיינו נשאר כ- 5%. אוזנית אלחוטית blue tooth מקרינה כל הזמן כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע. בקרוב ישווקו מחדש אוזנית הנגמרת בצינור אוויר אל האוזן, זאת מורידה את הקרינה לגמרי. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבורית ברכב ומטען סלולרי
    חגית
    21/11/2008

האם דיבורית קבועה ברכב מסוכנת עקב כך שהמכשיר נמצא במצב של טעינה כל הזמן? האם מטען של סלולרי שמחובר לחשמל אך מנותק מהמכשיר ואינו טוען אותו פולט קרינה? האם טעינת טלפון דיגיטלי אל-חוטי פולטת קרינה? האם כדאי להוציא את מטען הטלפון האל-חוטי מחדר השינה? האם סלולרי של מירס המשמש כמכשיר קשר מסוכן יותר מסלולרי רגיל? אני מדבר בו בעבודה באופציית מכשיר הקשר כמעט ללא הפסק. איזה מרחק הוא בטוח מקוטל יתושים חשמלי (זה עם המנורה הסגולה המוקפת במיתרים גלויים) ? האם כדאי להמנע מציוד הקפי למחשב אל-חוטיים (מקלדת,עכבר וכו')?

הוספת תגובה

• כל המטענים מקרינים אבל חלש מאוד

ד``ר דני וולף
    21/11/2008

כל סוגי המטענים מקרינים, הם מקרינים במתח של החשמל הביתי ובעוצמות חלשות מאוד. דינו של מטען הפלאפון כדינו של מטען סוללות רגיל והוא עובד בהספק של כמה ואטים. כלומר, הטעינה, הן של הפלאפון, הן של הטלפון האלחוטי בבית ואחרים היא חלשה מאוד, ובמרחק של 20-30 ס"מ היא זניחה. כמובן שאם לוקרים את הפלאפון שהוא בטעינה ושמים אותו ליד האוזן מקבלים קרינה.
    טלפון מירס מקרין יותר חזק מאשר פלאפון של חברות אחרות, גם אם מדברים אתו כמכשיר קשר. ציוד היקפי למחשב אלחוטיים קרינתם זניחה.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחמם אלגורי
    מאיה
    21/11/2008

ד"ר שלום,
    *האם מחמם אלגורי פולט קרינה יותר ממחמם רגיל? parabolic electric heater .

* ברצוני לרכוש מכשיר המודד קרינה ממסך טלויזיה ומכשירים אחרים והאם אותו המכשיר מודד גם קרינה סלולרית או אני צריכה לרכוש שני מכשירים המודדים שני סוגי קרינות?

לקביעת תור
    סגירה
    מחמם אלגורי

הוספת תגובה

• מחמם

ד"ר זמיר שליט"א
    21/11/2008

כל מחמם חשמלי פולט שדה מגנטי, ויהי שמו אשר יהי.
    להערכתי, במרחק 1 מטר, ידעך השדה עד לרקע.

באשר למכשירים:
    מהטלוויזיה ניתן למדוד במד קרינה כמו זה שמודד קרינה מאנטנות, אבל זה לא יהיה מדוייק כי התדר בטלויזיה נמוך בהרבה מסלולרי, לפיו מודד המכשיר. אולם מדידה נראית לי מיותרת: פשוט לשמור מרחק 3 מטר מהטלוויזיה ואז אין לך סיכון מהקרינה שלה.

אם בכל זאת את רוצה לקנות מכשירים, אני ממליץ על מדי AlphaLab
    ניתן להקליד בגוגל תקבלי תפריט, ותבחרי את הראשון.
    יש בו מד שדה מגנטי דיגיטלי (עולה כ- $185, ומד קרינה סלולרית דיגיטלי. עולה כ- $320.
    אם יהיו לך בעיות לבחור תוכלי להתקשר איתי, ואעזור לך.
    אני לא מקבל אחוזים מיצרני המכשירים.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לבדיקת קרינה

מאיה
    01/12/2008

ד"ר שליט"א שלום. מה המכשיר הכי טוב מהאתר של החברה שנתת לי בשביל בדיקת קרינה מאנטנות? אני רואה שהמכשירים ממוספרים... האם לרכוש מכשיר מספר 10?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר למדידת קרינה

זמיר שליט"א
    01/12/2008

אכן מכשיר מס. 10 של AlphaLab הוא המכשיר לו התכוונתי. אני לא בטוח שיש להם במלאי, כי הפסיקו לייצרו, ומוכרים את מה שבמלאי. הכי טוב שתשאלי קודם בדוא"ל שלהם. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למודד קרינה

מאיה
    03/12/2008

ד"ר שלום, התקשרתי לחברה והם אמרו שעדיף שאקח את המכשיר מספר 2. TriField Meter הבחור שדיברתי איתו אמר שמספר 10 הוא יותר מקצועי ושאני לא צריכה אותו כיוון שהוא עולה יקר. אמרתי לו שלא אכפת לי מהכסף כשמדובר במכשיר מודד קרינה העיקר שיהיה הכי אמין. כי המכשיר שהוא הציע עולה רק 155$ והוא מראה דיוק של +-30 לעומת מכשיר מספר 10 שעולה 320$ מראה דיוק של +-10 שזה יותר טוב אבל הוא טוען שזה מקצועי מידי בשבילי. אני סומכת יותר על הדעה שלך מאשר הדעה שלו. איזה מכשיר לדעתך יותר כדאי לי לקנות? האם דיוק של +-30 זה לא אמין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    04/12/2008

אני לא זוכר מה את רוצה למדוד, האם קרינה סלולרית, או שדה חשמלי ממכשירי חשמל.
    המכשיר שעולה 155 $ מודד שדה מגנטי, אגב, זה הדגם הפחות טוב, יש דגם יותר יקר משהו, כמו 185 $ שניתן לקרוא עליו באותה רשימה של נתוני המכשיר. כדאי לראות שם גם את מד השדה המגנטי הדיגיטלי שלהם, המופעל עם שני כפתורים. אני לא זוכר את מספרו.
    בקשר למכשיר שעולה 320 $ , הוא בכלל מודד קרינה סלולרית.
    לכן, אל תקני לפני שתסבירי היטב מה את צריכה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר לבדיקת קרינה סלולרית

מאיה
    05/12/2008

ד"ר שלום. בשרות לקוחות הם טוענים שהמכשיר שעולה 155$ מודד גם קרינה סלולרית וגם שדה מגנטי שזה נשמע לי מוזר כי המכשיר זול יחסית. כעיקרון חיפשתי מכשיר שמודד גם קרינה סלולרית וגם שדה מגנטי אבל יותר חשוב לי קרינה סלולרית (קרינה מאנטנות) כיוון שאנחנו עוברים דירה ובשביל לא לגלות אנטנות אחרי המעבר החלטתי לבדוק לפני. אז לדעתך לקנות את המכשיר ב320$? אני יודעת שישנה גם חברה שנקראת Chauvin Arnoux האם אתה מכיר אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קרינה

זמיר שליט"א
    05/12/2008

החברה הצרפתית מוכרת לי היטב, קניתי את המכשיר היקר שלהם, במשהו כמו 5,500 E ועוד כיול בתקן 17925 ISO, במעבדה הלאומית הצרפתית, שעלה רק 400 $. החברה מצוינת, מכשירים מעולים, את המכשירים הזולים שלהם איני זוכר בעל פה, ניתן לראות באינטרנט. יש להם סוכן בארץ בפרדס חנה. אם תצטרכי אמצא את שמו. באשר למכשיר של אלפאלאב, אני ממליץ על זה שעולה 329 $ מהיכרות של 5 שנים. אני גם משאיל אותו ללא תשלום לכל דורש. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למכשיר

מאיה
    10/12/2008

ד"ר שליט"א אני ממש מצטערת שאני משגעת אותך בקשר למכשיר . התקשרתי אליהם שוב על מנת להזמין את המכשירים (לבדיקת קרינה סלולרית ב320$ ולבדיקת שדה מגנטי AC Milligauss Meter שעולה 280$) והטכנאי שדיברתי איתו מתעקש שזה יקר מידי ושאקח את המכשיר ב155$ שמודד קרינה סלולרית, שדה מגנטי ועוד משהו. אפילו רשום עליו This meter is the only one which combines magnetic, electric, and radio/microwave detectors in one package, so that the entire nonionizing electromagnetic spectrum is covered In addition, the magnetic setting and the electric setting measure true magnitude האם יש לך הכרות מסויימת עם מכשיר זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב נייד
    תמר
    19/11/2008

שלום רב, ברצוני לדעת אם קרינה שפולט מחשב נייד (בערך בן 4 שנים) מזיקה. לעיתים אני נוהגת לעבוד בזמן שמחזיקה את בני התינוק עלי.במרחק של כ-50 ס"מ מהמסך. מסוכן ? תודה על ההתיחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ממחשב נייד

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב נייד

ד"ר זמיר שליט"א
    20/11/2008

מחשב נייד מקרין שדה מגנטי כ- 10 מיליגאוס, כאשר 2 נחשב בטוח בספרות הרפואית, כי מעליו ב- 3 עולה סיכון לסרטו פי 2. אני מסכים עם לא יותר מ- 1.
    השדה המגנטי מהמחשב הנייד דועך עד כ- 30 ס"מ עד לרקע, לכן 50 ס"מ זה כבר בקרינת הרקע.
    הרקע לא תמיד אפס, לעיתים בחורף כבר מדדתי 4. שלא נדע מצער.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב נייד או נייח ? מה עדיף

תמר
    29/11/2008

תודה על תשובתך, ויש לי שאלת המשך בעניין - בתי בת השמונה יושבת מול המחשב לעיתים מס' שעות רצוף. האם המרחק שיש למדוד הוא מהמסך או מקצה המחשב ? האם מחשב נייח פולט פחות קרינה (מחשב נייח עם מסך שטוח LCD ) וכדאי שתשב מול מחשב נייח? תודה שוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב נייד או נייח ?

זמיר שליט"א
    29/11/2008

במחשב נייח, מסך מהטיפוס הקודם, יש לשמור מרחק יש פשוטה של מבוגר, כי קורן לפנים, אולם גם לפנים וגם ליתר הכיוונים מגיע ממנו שדה מגנטי ניכר, שעד מרחק זה הוא דועך. ממסך שטוח LCD אין קרינה לפנים, וגם השדה המגנטי חלש, אבל לא כדאי להתקרב פחות ממרחק יד, וזאת בגלל הנזק שעלול להיגרם לעיניים מקריאה ממרחק קטן מדי. ממחשב נייד יש שדה מגנטי על המקלדת, כ- 10 מיליגאוס, ואני ממליץ, לא להשאיר את היידים יותר מההכרחי, ולא לשים אותו על הברכיים, אלא רק על שולחן. כדאי לקנות מקלדת קטנה המתחברת ל- USB, או לכל חיבור אחר, ושהיא תהיה בין המקליד למקלדת של המחשב הנייד, כך מורידים את הקרינה המגיעה לידיים כמעט לאפס. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בירור בנוגע לקרינה ממחשב נייד

שלומית
    28/02/2009

קודם כל זה נפלא לראות שיש מענה מקצועי לשאלות חשובות שכאלו ברשת. שאלותי הן: 1. כשאני לא עובדת עם המחשב על המחשב, אני לעיתים מניחה אותו מולי, למשל על המיטה. הסיבה היא שהבנתי כי מומלץ מאוד שלא לשים אותו עלי בשום צורה. שאלותי בעניין זה: האם הקרינה נפלטת מהמחשב הנייד רק כלפי מטה? האם על המיטה הקרינה מוסטת לצדדים? האם היא נספגת במיטה ויש מכך סכנה נוספת? האם כשהמחשב על השולחן, השולחן עצמו קולט חלק מן הקרינה ולמעשה מגן עלי בצורה זו ? 2. האם הקרינה הנפלטת מממחשב נייד שונה אם הוא מחובר לחשמל או עובד על סוללה? 3. האם הקרינה מהמחשב הנייד שונה במידה ומאתר הרשת האלחוטית עובד או לא? וכן - במידה ומעוניינים להיות מחוברים שעות רבות, האם יש הבדל מבחינת הקרינה בין עבודה עם חיבור קוי לעומת עבודה באמצעות רשת אלחוטית? 4. במידה ומחברים מכשירים באמצעות חיבור בלוטות', האם נגרמת בשל כך קרינה נוספת? 5. פעמים רבות ישנו חיבור אלחוטי למקלדת ועכבר, אשר איני בטוחה על איזו טכנולוגיה הוא עובד. במידה ועל חיבור בלוטות', אזי שאלה זו חוזרת על הקודמת, אך במידה ומדובר בטכנולוגיה שונה, האם יש בכך סכנה מוגברת? 6.סוג תאורת המסך שלי היא תאורת led. האם הקינה הנפלטת ממנה נמוכה יותר? אני מודה מראש והמון על תשובות לשאלות אלו ! בברכה, שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בירור בנוגע לקרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    28/02/2009

המחשב הנייד משרה סביבו בעיקר שדה מגנטי, וזה מתפשט לכל הכיוונים, לכן לא כדאי לשים אותו, על הרגליים, או בכלל לגוף. כמה מחשבים ניידים שבדקתי הישרו שדה מגנטי בעוצמה של כ- 10 מיליגאוס, אולם נתבשרתי מאדם שהשאלתי לו מכשיר מדידה, שהנייד שלו הישרה שדה מגנטי הרבהיותר חזק.
    המשרד לאיכ"ס מרשה חשיפה ל- 2 מיליגאוס ל- 24 שעות (אחרי שהם הירשו בעבר 1.000 מיליגאוס, וירדו ל- 10, ועכשיו 2 מיליגאוס. אני לא מוכן יותר מ- 1 מיליגאוס.
    שולחן אינו מגן מפני שדה מגנטי, כי זה אפילו עובר סלעים או קירות כאילו היו אוויר.
    השדה המגנטי לא נספג בעצמים כגון מיטה, או שולחן.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה בנושא מחשב נייד והריון

נורית
    03/03/2009

אני נוהגת לשבת הרבה עם מחשב נייד על הרגליים, מחובר באלחוטי לראוטר. לאחרונה גיליתי שאני בהריון, ורק עכשיו (אני בשבוע 6) עלה בדעתי שאולי זה לא טוב לעובר. כמובן שלאור התשובות פה - אפסיק לשבת עם הנייד על הרגליים, אבל האם עלי גם לחשוש מישיבה עליו ליד שולחן? האם עדיף להשתמש במחשב רגיל? והאם יכול להיות שנגרם נזק לעובר? ואם כן - איך אפשר לדעת? האם אלו נזקים שמגלים אותם בבדיקות האולטרא-סאונד? מה יכולות להיות ההשלכות של קרינה כזו על העובר? ואם כבר אני שואלת - כיצד עלי להתנהג במצב של הריון מבחינת כל הקרינות המסוכנות בסביבתי? למשל - טלפון סלולרי, ואולי יש עוד דברים שאני אפילו לא מעלה על דעתי? בתודה מראש על התשובות! אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

ד"ר זמיר שליט"א
    03/03/2009

כדאי מייד להפסיק עם הנוהג של מחשב נייד על הרגליים, אלא על שולחן. רצוי לא להשתטח על המחשב אלא לשמור מרחק גם כשהוא על השולחן. המרחק מבטיח בטיחות. רצוי בכלל לעבוד איתו עם מקלדת נוספת קטנה, בגלל השדה המגנטי הניכר שהוא משרה על סביבתו, כך שיש להרחיק את המחשב יותר רחוק מהגוף. כך גם אפשר לעבוד עם המחשב הנייד על המיטה. אגב אז רצוי לשים את המחשב על ספר גדול, או למצוא אריח קרמי גדול, חדש, שזרקו מהבניין שבונים ליידך, ולשים אותו מתחת למחשב, אחרת אם המחשב על המיטה, זה עלול לבלום את האוורור שלו, ולגרום להפסקת הפעולה.
    נזק לעובר, אני מקווה שאין, אם היה נזק ניכר, היה נפסק ההריון.
    כדאי בהריון להפחית סיכונים במידת האפשר. בלי סלולרי על הגוף, אלא רחוק ממנו, ולדבר רק עם אוזנית. להתרחק ממטענים לסוגיהם, ובכלל מכל מכשיר חשמלי. אפילו במטבח להתרחק מהשעון של התנור החשמלי, אפילו כשהתנור אינו עובד, כי השעון עושה שדה מגנטי חזק. להתרחק מהתנור, ומתנור מיקרוגל, לא לישון עם סדין חשמלי פועל. לא לעשות פן לשערות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המפורטת

נורית
    04/03/2009

עזרת לי מאוד ואני שמחה שקיים פורום כזה. בברכה, אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן אפשר לבדוק את הקרינה מהמחשב?

ענבל
    28/06/2009

שלום
    היכן אפשר לבדוק את הקרינה מהמחשב? איזה מחשב (דגם וכו')הכי בטוח לשימוש? יש לי תינוק קטן ואני עובדת על המחשב שעות ארוכות. אודה לך תשומת הלב.
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן אפשר...

ד"ר זמיר שליט"א
    29/06/2009

אין צורך לבדוק את הקרינה. היא דומה מאד במחשבים הניידים, שדה מגנטי של כ- 10 מיליגאוס, יש להתרחק מרחק של יד פשוטה, אז הנזק זניח. אני עובד עם מקלדת קטנטונת נוספת, ועכבר, כך אני רחוק מהמחשב.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראוטר

חיים
    06/05/2009

דר' שליט"א שלום, רשמת וביקשת שמי שהתקין ראוטר סלולארי שיודיע לך...
    אז רציתי לדעת מה הכונה ראוטר סלולארי (האם הכוונה לראוטר למחשב)? האם הוא נקרא סלולארי?
    ולשם מה יש לדווח על כך?
    שאלה נוספת:
    האם שימוש במחשב נייד שלא מחובר בצורה אלחוטית אלא בצורה חוטית אל מחשב נייח, האם גם אז ישנה קרינה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראוטר

ד"ר זמיר שליט"א
    29/06/2009

התכוונתי ראוטר אלחוטי שהתקינה חברה סלולרית, זו מין אנטנה סלולרית בתוך חדר העבודה שלך.. אני פשוט מעוניין לבדוק כמה הקרינה בדיוק.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ראוטר אלחוטי מוזמן לבדוק

יעלה
    19/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ראוטר...

ד"ר זמיר שליט"א
    20/07/2009

תודה, אני מחפש ראוטר של חברה סלולרית, לא של בזק.
    מה הראוטר שלך ? אנא עני.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר שליטא יש לי ראוטר סלולרי

ליאת אור פלץ
    22/10/2009

אתה מוזמן לבוא לבדוק
    052-5375395
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסך LCD

רן
    10/03/2011

מסך דק LCD בטוח בהרבה ממסך CRT - המסכים הגדולים והמגושמים שפולטים כמויות עצומות של קרינה.
    מנסיון מסכי הCRT פוגעים גם בעיניים.
    ובכללי, LCD נורא זול היום וחוסך מקום, אין סיבה שלא להחליף את המסך הישן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב

ענבל
    25/06/2009

שלום,
    אני כותבת את הדר' שלי ולכן אני מבלה שעות מאו מאוד ארוכות מול המסך של המחשב.
    אני מרגישה משהו לא נעים באיזור הריאות ולפעמים קצת כאב ראש.
    רציתי לשאול האם ישיבה ממושכת מול המסך מקרינה בצורה מסוכנת?
    בנוסף - מהן הגבולות של צפיית תינוק בן שנה וחצי - מרחק מהמסך, משך זמן וכו'.?
    תודה רבה
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרחק מאנטנה סלולרית שמשדרת בעצמה 100
    ד``ר דני וולף
    19/11/2008

במרחק 90 מ' מביתי ישנה אנטנה סלולרית של סלקום המשדרת בעוצמה 100.
    האם הדבר מסוכן ? יש לי ילדים קטנים.
    האם זו עוצמה חוקית בארץ ?
    תודה, תמר.

הוספת תגובה

• קרינה מאנטנה סלולרית

ד"ר זמיר שליט"א
    20/11/2008

על פניו, הסיכון שלכם נמוך, אבל, כדי לדייק יותר, אנא תבקשי מהמשרד להגנת הסביבה טלפון
    02-649-5869 את סקר הבטיחות של אנטנה זו (צריך לתת כתובת מדוייקת), את היתר ההקמה ואת היתר ההפעלה.
    כשתקבלי את אלה בדוא"ל, תשלחי לי, אני אבדוק, ואמסור גם למהנדס מעולה שמשתף פעולה איתנו, שבודק את החישובים, הספקים וכל זה. הוא יענה לך ישירות אם מוצא סיכון.
    קחי בחשבון שיתכן שתיעני במשרד הנ"ל קצת בהתחמקות, בלשון המעטה, אבל בסוף תקבלי.

במקביל תוכלי לקבל מכשיר מדידה (שולחים את הבעל) ולמדוד בעצמך. זה כמובן ללא תשלום.

ניתן גם למגן את החלונות בציפוי. אותו מבצעות שתי חברות. בדקתי שהציפויים שלהן בולמים קרינה סלולרית היטב. טלפונים - לפי דרישה. אני לא מקבל אחוזים מאף אחת.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיבור טלפון ושקע חשמל מאחורי המיטה.
    אריק
    19/11/2008

שלום ובוקר טוב.. בראש המיטה שלי יש חיבור של קו טלפון אליו מחובר קו האינטרנט והחוט של הטלפון. בנוסף יש שקע חשמל אליו לא מחובר כלום. האם זה מסוכן? תודה...!

הוספת תגובה

• חיבור טלפון ושקע חשמלי

ד"ר זמיר שליט"א
    20/11/2008

לעניות דעתי אין סיכון מהם, אבל לייתר ביטחון אני מציע לשמור מרחק לפחות 50 ס"מ.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבלי טלפון ואינטרנט לא מקרינים

ד``ר דני וולף
    21/11/2008

כבלי טלפון ואינטרנט לא מקרינים, שקע חשמל שאין בו כלום לא מקרינים
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה ליד שקע חשמל
    גדעון
    17/11/2008

ראיתי פה הרבה שאלות בקשר לשינה ליד שקע חשמל ורשמתם שהוא לא פולט קרינה אבל עדיין מומלץ להיות כ60 ס"מ ממנו. הבעיה אצלי שהשקע נמצא ממש ליד הראש.. במרחק סנטימטר. זה מסוכן? יש משהו לעשות בנידון? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה ליד שקע חשמל

הוספת תגובה

• שקע חשמל שלא מופעל לא מסוכן

ד``ר דני וולף
    18/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מאנטנה סלולרית
    ענבר
    17/11/2008

כ-230 מטר מביתינו יש אנטנה סלולרית ליד מבנה של בזק . האם אנחנו בטווח בעייתי? דיברתי עם המשרד לאיכות הסביבה ושם אמרו שזו אנטנה שקיבלה את כל האישורים. במידה ואכן האנטנה פולטת קרינה המסכנת אותנו האם יש דרך להתגונן או פשוט להשלים עם המצב

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מאנטנה סלולרית

הוספת תגובה

• 230 מטרים מהאנטנה לא מסוכן

ד``ר דני וולף
    18/11/2008

230 מטרים מהאנטנה לא מסוכן.
    ההיתרים שנתנו מהמשרד לאיכות הסביבה, הם לא בדיוק מה שמבטיח אותנו האזרחים, מלהיחשף לסיכונים, אולם הפעם את לא מסתכנת.
    תמיד אפשר למדוד, ולעתים גם מתפלאים לגלות מקורות קרינה נוספים חבויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום בהמשך למודעות בנוגע לקרינת
    ה
    16/11/2008

אל פסק רציתיל שאול האם הדבר נוגע רק למערכות אל פסק מרכזיות גדולות או למערכות אל פסק קטנות למחשבים יחידים? האם ישנה דרך אחרת להגן על ציוד מחשוב ובדיקה יקר? ה האם ישנה דרך להפחית את רמת הקרינה במקרה ומדובר במערתכ אל פסק מרכזית במבנה בעל ציוד בדיקה ומחשבים רבים אשר ממוקם במרכז המבנה ? תודה על תשובותיכם J

הוספת תגובה

• אלפסק מקרין חזק הפתרון רק המרחק

ד``ר דני וולף
    18/11/2008

כל אל פסק מקרין די חזק, מובן שאל פסק גדול יותר מקרין יותר. אין דרך לחסום את השדה המגנטי, והדרך היחידה היא להתרחק מהמכשיר.

והחצי המלא של הכוס, מספיק להתרחק מטר - שניים מהאל פסק, ואפשר כמובן להעביר חוט חשמל למחשב ולא צריך לשים את האל פסק ליד המחשב וליד הרגליים

בברכה

ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול בסיר סיליקון
    אורי
    15/11/2008

האם בישול/אפיה בסיר מסיליקון עמיד עד 200 מעלות מסוכן לבריאות? האם הסיליון מוציא רעלים בזמן אפייה? ומה לגבי סיר אלומיניום?

לקביעת תור
    סגירה
    בישול בסיר סיליקון

הוספת תגובה

• בישול בסיר סיליקון

ד"ר זמיר שליט"א
    21/11/2008

אני מצטער שלא ראיתי שאלה זו עד היום.
    לא ברור לי מה זה סיר מסיליקון, האם התכוונת לסוג של זכוכית, כמו קורנינג ? אם זו הכוונה, אין ממנו שום סיכון.
    גם מסיר אלומיניום אין סיכון.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטנה סלולרית
    לי
    14/11/2008

שלום, יש במקום עבודתי אנטנה של חברה סלולרית. מיקום האנטנה הוא על קיר בטון ,ומעבר לצד השני של הקיר ממוקם משרדי. כך שיוצא שהמרחק הוא אפסי. האנטנה מוקמה במקום ספציפי זה בגלל חוסר קליטה בתוך החברה מה ההשלכות של אנטנה מסוג זה? האם קיר הבטון מגן? תודה לי

לקביעת תור
    סגירה
    אנטנה סלולרית

הוספת תגובה

• אנטנה סלולרית

ד"ר זמיר שליט"א
    21/11/2008

אני מתנצל שלא ראיתי שאלה זו עד היום.
    היות והאנטנה נמצאת ממש מעל החדר בו את עובדת, הקרינה זניחה, כי אלומת השידור נשלחת סביב בדומה לבייגל, ובמרכז אין (כמעט) קרינה.
    את הגנת קיר הבטון אינך צריכה לקרינה הסלולרית. לעומת זאת, אין לדעת אם לייד הקיר הגובל איתך לא הציבו שנאים ושאר מכשירים, העלולים להשרות שדות מגנטיים חזקים סביבם, ואלה עוברים קיר בטון כאילו היה אוויר.
    אי לכך, תוכל לקבל בהשאלה מכשיר מדידה (ללא תשלום כמובן), ולמדוד בעצמך את השדה המגנטי, אם מגיע למשרדך.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארון חשמל דירתי בחדר שינה
    נוגה
    14/11/2008

שלום רציתי לברר מה מקור הקרינה בארון חשמל דירתי: השעון,הפאזות,הכבלים הראשים שמגיעים מהפאזות לארון,המפסקים?אני שואלת בגלל שהארון הדירתי שלי ממוקם בפינת חדר השינה,החדר קטן מאד(2.5X3.0) אין הרבה מקום הארוןההחשמל מכיל מפסקים של אותה קומה ,שעון חברת חשמל והכבלים הראשים של ההזנה מהפאזות לארון הפאזות הראשיות והחיבור של חברת חשמל(חיבור הדירתי תלת פאזי) ממקום בגג הרעפים מה המרחק המומלץ להרחיק את המיטה מהארון החשמל? איזה פתרון ניתן לעשות כגון :בד מיוחד,צבע מיוחד,רשת כדי להפחית את הקרינה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ארון חשמל דירתי בחדר שינה

הוספת תגובה

• ארון חשמל בחדר השינה

זמיר שליט"א
    14/11/2008

ארון חשמל מייצר שדה מגנטי חזק, אבל הוא דועך בהקדם, עד כ- 60 ס"מ. אנא מקמו את המיטה כמה שיותר רחוק. 1.5 מטר כבר טוב. אנא שימו לב שמצד שני של הקיר לא תהיה מיטה של ילד, כי השדה המגנטי עובר קירות כמו אוויר. במקרה ותרצו למדוד בכל זאת מה השדות המגנטיים בחדרי הדירה אוכל להשאיל לכם מכשיר מדידה (ללא תשלום כמובן). תוכלו להתקשר כדי לתאם קבלת המכשיר. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הגורם לקרניה

נוגה
    14/11/2008

איזה רכיבים בתוך הארון גורמים לקרינה הכבלי הזנה הפאזות המפסקים מה הגורם המרכזי נוגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימת פחמן חד חמצני
    מאיה
    14/11/2008

ד"ר שלום, אני ובני בן השלושה חודשים גרים בחו"ל ויש לנו חימום מרכזי בבית שנעשה ע"י גז. בחודש האחרון מאז שהוא בן חודשיים בערך הוא התחיל להקיא ולבכות לפני זה , הרופא אמר שכנראה יש לו בחילה לפני ההקאה כי אחרי שהוא מקיא הוא נרגע. וכל הזמן הזה לי היו כאבי ראש בבית ועייפותץ אני והוא היינו ישנים 14 שעות בלילה ועדיין עייפים. חשבתי שזה בגלל שינוי עונה אך לאחרונה גילינו שהיה סיכוי גדול שהיה לנו פליטת פחמן חד חמצני מהמחמם המרכזי כיוון שהמחמם המרכזי נמצא במרתף ואין שם סירקולציה של אוויר. רק בימים האחרונים חזרנו לעצמנו וגם שמנו סירקולציה במרתף. האם לדעתך נגרם נזק לבני לתווך הארוך? אני יודעת שהCO מונע מהחמצן להגיע לאיברים כמו המוח . האם המקרה שהיה לנו במשך חודש (הסימפטומים היו כחודש) גרמו נזק כלשהו למוח או איבר אחר בגוף? ועוד שאלה, לאחר שנושמים את הגז הזה תוך כמה זמן בערך נעלמים הסימפטומים?(בשביל לדעת כמה זמן היה לנו את הגז בבית) אודה מאוד על התשובך מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    נשימת פחמן חד חמצני

הוספת תגובה

• פחמן חד חמצני

ד"ר זמיר שליט"א
    14/11/2008

דחוף !!
    המצב ממש מסוכן אצלכם, רוצי לקנות מכשיר המתריע על נוכחות גז CO באוויר, אחרת אתם עלולים פשוט למות שם. תבקשי הדרכה בהפעלת המכשיר.
    תאווררי את החדרים במידת האפשר, אני מכיר את המציאות, יכול להיות גשם ושלג, אבל תנסי במידת האפשר לאוור.
    רוב הסיכויים שהנזק הפיך, ולא נשאר כלום.
    כדאי מאד מהרגע להיזהר !!
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    יוני
    12/11/2008

ד"ר דני וולף וד"ר זמיר שליט"א, שלום אני עובד בחברת סיגנט טכנולוגיה - משווקת מורשה אורנג' בעבודתי אני מוכר אביזרים לסלולרי, אביזרי שמע ובין היתר אוזניות Bluetooth. שאלתי היא מה רמת הקרינה שפולטת אוזנייה כזו איך היא שונה ,מבחינה קרינה, על פני אוזנייה חוטית ובהשוואה לקרינה של מכשיר סלולרי אם תוכלו להפנות אותי לגוף מסויים, משרד הבריאות או מישהו מוסמך ומוכר שיכול באופן רשמי להגיד לי אותו דבר אני אודה לכם מאוד. מקווה שתוכלו לעזור לי על מנת להעלות את תודעת הלקוחות ולהגיבר את המכירות. :) תודה רבה. יוני.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• קרינת אוזניות

ד"ר זמיר שליט"א
    12/11/2008

קרינה מאוזנית bluetooth היא כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
    קרינה מאוזנית רגילה היא פי 20 פחות מקרינת הטלפון, דהיינו 5% .
    כידוע לך קרינת הטלפון תלויה בקליטת השרת, ככל שהיא טובה יותר, הטלפון ישדר חלש יותר.
    יש אוזנית הנגמרת בצינור חלול לאוזן, לא מעבירה שום קרינה לאוזן, כי באים אליה רק גלי קול. כזאת שיווקו פעם בארץ והפסיקו, כעת יש מו"מ לחידוש מכירתה בישראל.
    משרד הבריאות לא יתן לך שום נתון, הם בכלל מכחישים כל נזק.
    יש לי איתם חילוקי דעות תהומים, בועדות הכנסת שם אני מופיע כנציג ציבור.
    אגב תוצאה דומה להפחתת קרינה מאוזנית רגילה, התקבלה בזמנו ממעבדה של הכור בנחל שורק, וכך דווחה בועדות הכנסת.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

יוני
    12/11/2008

עזרת לי מאוד! תשובה מעולה תודה ויום טוב יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה