מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלאי מתכות (כמו בשדה תעופה/קניון)ציפי02/12/2008
האם מזיק לנשים בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לא מייננת לזמן קצר לא מזיקה
ד``ר דני וולף03/12/2008ככלל, קרינה לא מייננת, לזמן קצר של דקות ואפילו שעות באופן חד פעמי לא מזיקה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממטען של מחשב ניידחן02/12/2008
שלום רב , במסגרת עבודתי עליי לעבוד בערך 9 שעות ביום על מחשב נייד , לאחרונה עלו בי השאלות הבאות : 1. הבנתי שעדיף לא לשים את המחשב על הרגליים אלא על שולחן , כמו כן עדיף לחבר מקלדת למחשב ולא להשתמש במקלדת של הנייד . האם יש עוד הנהגות ריחוק שצריך לשמור ? 2.האם יש פליטת קרינה מהמטען ? בעבודה הוא נמצא מול הרגליים שלי כי הוא שוכב מתחת לשולחן העבודה ובבית הוא ממש על המיטה לידי - ולפעמים אני משאירה אותו כל הלילה בחשמל ליד הראש , האם זה בעייתי וזה כמו מטען של פלאפון ? 3.התינוק שלי בן חצי שנה תמיד לוקח לי את הטלפון ומכניס לפה - האם זה מסוכן - כמובן שזה בזמן שאין שיחה פעילה . ? 4. ממה שכתוב כאן אסור אפילו לתת לו לשמוע את הקול של אביו בטלפון , האם זה נכון ? המון תודה אתם עושים עבודת קודש חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממטען של מחשב נייד
ד"ר זמיר שליט"א02/12/2008המטען הזה מקרין שדה מגנטי ממש חזק על סביבותיו.
מינימום מרחק שיש לשמור ממנו 60 ס"מ, אבל כדאי להתרחק כמה שמרשה הכבל שלו.
המחשב הנייד מקרין שדה מגנטי חלש יותר, של כ- 10 מיליגאוס. אני לא אוהב שהשדה יותר
מ- 1 מיליגאוס, אבל בספרות הרפואית, לא מזהירים עד 2 מיליגאוס. אירגון הבריאות העולמי כבר ירד עד ל- 2 מיליגאוס. פעם הם היו ב- 1,000 מיליגאוס. זו לא שגיאת הקלדה.
אגב, חברת החשמל עד היום דבקה ב- 1,000 מיליגאוס, כסף להקרנת הציבור, כאשר משרד איכ"ס כבר ירד ל- 10, אבל אומר שמעל 2 כבר מסוכן. עולם מסובך...
את הטלפון כדאי לא לתת לילד להכניס לפה, כי הוא עלול להיות מזוהם מאד. מה כבר אין מוצץ ?
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטען מקרין יותר מהמחשב. פלאפון בפה
ד``ר דני וולף03/12/2008המטען של המחשב הנייד מקרין חזק יותר מאשר המחשב עצמו. גם כשהמחשב מכובה, המטען מקרין. להרחיק כמה שאפשר מהגוף. שלא כמו המקלדת והמחשב עצמו, המטען אפילו לא משמש לעבודה, ואני בטוח שאפשר להיות מספיק יצירתיים כדי למצוא לו מקום מרוחק עד כמה שניתן מהגוף, מטר זה מספיק.
להכניס טלפון סלולרי לפה של תינוק זה להקרין לו ישר לתוך הגולגולת מבלי לתת לקרינה אפשרות לצאת משם, אלא בהחזרים להישאר שם עמוק עמוק. גם כשאין שיחה הפלא פון מקרין כל כמה שניות. החליפי את הפלאפון במוצץ מיד
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממטען של טלפון אלחוטי ונטלפון
בטי16/04/2009שלום רב,
שלוש שאלות בבקשה:
1. מבלי משים עמדתי מספר דקות ארוכות צמודה (אזור האגן היה צמוד) למטען שבאותה שעה הטעין טלפון נייד או טלפון אלחוטי (לא בדיוק שמתי לב איזה סוג מכשיר זה היה). האם חשיפה כזו בפרק זמן של כ 10 דקות יכולה לגרום לפגיעה באזור השחלות (כלומר לגרום לממים בעובר פוטנצאלי או לפגיעה בפוריות)?
2. יש לי מסך פלזמה שנרכש לפני כארבע שנים. הוא של איזה חברה סינית לא מוכרת במיוחד. מכל מקום לא קיבלתי את המסך עם מדבקה של TCO. כשהתקשרתי בשעתו לספק הוא הסביר לי כי אין שום בעיה וכי פשוט לפס יצור הזה לא הצמידו מדבקות היות ולכל מהסכים מהפלאזמה את בעיה של פליטת קרינה בעייתית. האמנם?
3.יש לי מיטה הצמודה לקיר שבעברו השני צמוד מקרר. האם עלי להרחיקה מהקיר כמטר בכל פעם שברצוני לשון בה או שזו היסחפות?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממטען...
ד"ר זמיר שליט"א18/04/2009עניתי לפניה זו, אבל עכשיו אני רואה שהיא אינה על הלוח.
1. מספר דקות בשדה מגנטי, לא מהוות סיכון.
2. מסך פלזמה מקרין שדה מגנטי מסויים, יש לשמור מרחק מנו. מרחק יד פשוטה מספיק. לא משנה אם יש לה תו TCO או לא. המרחק מבטיח הגנה.
3. ממקרר יש שדה מגנטי די ניכר, של כ- 15 מיליגאוס לייד המדחס. שדה זה עובר קירות כמו אוויר. מרחק של 1 מטר מספיק בטוח, אבל ליתר ביטחון הייתי מוסיף עוד, כמה שגודל החדר מאפשר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכבר אופטיאמא בדרך02/12/2008
שלום רב, מצטערת אם שאלה קצת מטורפת. אני משתמשת בעבודה בעכבר אופטי מדגם TEAC. ארשום לך את הפרטים: OPTICAL MOUSE WITH FCC STANARDS RATING :5V----100 MA האם העכבר הזה פולט אור אינפרא אדום או שזה סתם נורה אדומה. אני בהריון בתחילת חודש 6 העכבר פשוט התהפך לי והאור היה מכוון לבטן במשך כמה שניות. אני דואגת לעובר ונורה מוטרדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכבר אופטי
ד"ר זמיר שליט"א02/12/2008פשוט תשכחי ממנו.
הקרינה היא אינפרא אדומה, אין בה שום סיכון, לא לך ולא לעובר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת אינפרה אדום לא מזיקה
ד``ר דני וולף02/12/2008קרינת אינפרה אדום לא מזיקה אם לא נכנסת לעין ישירות
שיהיה לך המשך היריון פורה ומוצלח
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור קטן
אמא בדרך03/12/2008תודה, כלומר גם אם זה היה מכוון לבטן , עדיין אין מה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה- תענו בקשה
אמא בדרך03/12/2008אני מסכימה ששאלה טיפשית, אבל למה דר' התכוון שאם זה מכוון לרשתית העין? אני הרי לא יודעת איך כרגע יושב העובר. אגב עכבר התהפך לי עוד כמה פעמים, שלחתי את הבוס שלי לקנות חדש- רגיל. קרא לי מטורפת- אבל קנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מזיק, נקודה
ד"ר דני וולף03/12/2008קרינה אינפרה אדום לא מזיקה, נקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מינימלי מאנטנותגבי30/11/2008
בפורום הזה פורסמו לפני כמה חודשים תשובות לגבי אנטנות המוצבות במרחק של 400-500 מטר, התשובה הייתה שהן עלולות לסכן וצריך למדוד (ראה תשובות ב-5/2008), עכשיו אני קורא ש-200 מטר זה מרחק מספיק. לא ברור הניגוד בתשובות, אני לא מאמין שאנטנות נעשו פחות מסוכנות. קראתי שמדינות רבות כגון שוויץ המרחק הנדרש הוא אפילו 600 מטר והתקן מחמיר באלפי אחוזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק מינימלי מאנטנות
ד"ר זמיר שליט"א01/12/2008גם זה נכון וגם זה נכון.
הכי חשוב זה מה הספק האנטנה, ובאיזו עוצמה היא משדרת למעשה. היא יכולה להיות במרחק 500 מטר ולשדר חזק מאד, או במרחק 50 מטר ולשדר חלש מאד.
כאן, על סמך מדידות, דרשנו שהמרחק מבתי מגורים לא יהיה לא פחות מ- 300 מטר, וזאת בגלל עשרות רבות של מדידות שהראו שב- 200 מטר, הקרינה בדרך כלל לא עלתה על 1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
זה גם תואם עם הצרפתים, שם נעשה מחקר שהראה שעד 300 מטר עוד היו סימנים של כאבי ראש, והפרעות שינה.
אם כבר השוויצרים, אצלם התקן טוב יחסית, 4.2 מיקרוואט לס"מ רבוע, כך את זלצבורג
0אוסטריה) שם התקן הוא 0.1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
מעשית בארץ כמעט בכל מקום הקרינה כיום לא עוברת 1 מיקרוואט לס"מ בעיקר בגלל הקמפיין של חברות הסלולר להראות שהקרינה אינה חזקה, למרות שהם מכחישים כל נזק...
אגב אין תקן לחשיפת הציבור אלא המלצות ICNIRP שהן בלוף המבוסס רק על חימום הרקמות, ועל העיקרון בו פעם רימו את הציבור להגיד: מה שלא צולה אותי, לא מזיק לי. זה נתגלה כמושגה ביותר. בארץ לאחר שהתווכחו איתי רבות שאין נזקים, הורידו במשרד איכ"ס את ה- "תקן" ל- 10% מערכו, אבל גם זה לא מספיק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרחק הוא עניין של פשרה
ד``ר דני וולף01/12/2008אין כללים ואין ודאות, הרי בסופו של דבר כולנו רוצים גם להשתמש במכשיר שבלעדיו אנחנו לא הולכים לשירותים. עד שלא יוכח חד משמעית, המרחק תמיד יהיה עניין של פשרה. תחושת הבטן שלי לגבי רוב האנטנות הסלולריות המפוזרות היא, שמרחק של 200 מטרים ממקום שציבור ילדים נמצא בו, עלול להתברר כמסוכן, וחובה להרחיק את האנטנות במרחק כזה מהילדים, למרות שכאמור, עדיין לא הוכח דבר באופן סופי. ובכל מקרה המאבק שלך הוא לא אתנו, אלא עם המשרד עוכר הסביבה, שמשתף פעולה עם החברות האלו, שבשביל 50 א"ג לדקה, יטגנו לך את המוח ויסכנו את הדורות הבאים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק או עוצמת קרינה?
ציפי02/12/2008עד כמה שהבנתי, מה שחשוב הוא עוצמת הקרינה הנמדדת ולא המרחק. הגן של בתי מרוחק כ 130 מטר מאנטנה, אך מדדתי שם רמות קרינה נמוכות ביותר. האם יש למרחק כשלעצמו יש חשיבות אם רמת הקרינה הנמדדת נמוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק או עוצמת קרינה
ד"ר זמיר שליט"א03/12/2008קובעת רק עוצמת הקרינה, אבל אותה יש למדוד בכמה מקומות, כדי לקלוט החזרות שונות מבניינים ומעצמים בשטח, גם במקומות שאין קרינה ישירה מהאנטנה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה על האורך ותודה מראשנועה30/11/2008
יש לי מספר שאלות אשמח אם אפשר יהיה לענות אפילו על חלקן: 1. כאשר אני לא מדברת בנייד והוא רק דלוק מה המרחק המינימלי עליו להיות מבתי התינוקת? האם זה אותו מרחק כשאני מדברת בו? 2. מדוע אומרים שהקרינה פוגעת יותר בילדים (בגלל שהמוח עדיין לא הבשיל)? 3. במושב שלי יש אנטנה סלולרית קרובה מאוד לבית. נעשתה בדיקה של והממצאים העלו שאין קרינה- איך זה יכול להיות והאם בדיקות אלה שנעשות ע"י המשרד לאיכות הסביבה מהימנות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות של יעל
ד"ר זמיר שליט"א01/12/20081. מרחק מהגוף של טלפון במצב כוננות, - אותו מרחק כמו שהטלפון במצב דיבור. לפחות מרחק יד פשוטה. כנ"ל המרחק המינימלי לגבי התינוקת, אולם כדאי להרחיק את הטלפון ממנה כמה שאפשר.
2 הקרינות פוגעות יותר בילדים, בגלל 3 סיבות:
א. בגלל שהגולגולת שך יךד דקה יותר,
ב. בגלל שבילד יש יותר תאים מתחלקים, בהם ה- DNA במקומות רבים הוא נפתח,
ובהם הוא חד גדילי, ויותר פגיע.
ג. בילדים מערכת העצבים נבנית, והיא יותר רגישה.
היה נימוק רביעי אולם הוא היה קשור בתדרי השידור של הדור ה- 2, שאורך הגל שלהם תאם לגולגולת של ילד, וגרם בו לתהודה (רזונאנס) שהגבירה את קליטת האנרגיה ב-30 - 40%.
שידורי הדור ה- 3 בתדר גבוהיותר, וזה כבר לא גורם תהודה בראש הילד.
יש עוד נימוקים לא מיוחדים לילדים:
כל מתכת על הגוף ובפרט בראש, משמשת כאנטנה, שקולטת את הקרינה ומקרינה אותה
בסביבתה הקרובה. (מסגרת מתכת של משקפיים, קשת, צמיד, רצועה ממתכת של שעון, תיל
מתכת בחזיה, וכיוב').
כל טוב,
זמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכת משמשת כאנטנה- שתי שאלות
מאיה02/12/2008יש לי שתי שאלות שמטרידות אותי קצת 1..בחדרינו ישנו וילון העשוי רצועות מתכת מאונכות (כמו טריסים דקים) מתשובתך ליעל הבנתי שזה משמש גם כאנטנה. מה המרחק הממוצע שכדאי לשמור מהחלון (בגלל הטריסי מתכת) בגלל הקרינה שהם קולטים ופולטים? 2. יש לי עוד שאלה שתישמע טיפשית מחוסר הידע שלי בעניין- האם הקרינה שהטריסים מקרינים ,במידה והם מקרינים,האם זו קרינה סלולרית כמו מאנטנות או קרינה כמו ממכשירי חשמל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתריסי מתכת של מאיה
זמיר שליט"א02/12/2008תריסי מתכת כמו כל מתכת, קולטים קרינה סלולרית, ומשדרים אותה לסביבתם הקרובה. כך פועל כל עצם ממתכת, כולל ברזלים בקיר, ועצמים על הגוף: מסגרת משקפים ממתכת, קשת בשיער, צמיד, סתימות בשיניים, תיל מתכת בחזיה, וכיוב'. אבל הקרינה דועכת מהם במרחק קצר, כך שלכל היותר, במרחק 60 ס"מ הקרינה כבר כמו הרקע. הקרינה הסלולרית הניקלטת, ניפלטת גם בתדרים הסלולריים, ולא בתדר הנמוך של הרשת. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר אנטנות סלולרית בשכונהשירלי איפרח29/11/2008
שלום רב, אנו גרים בשכונה צפונית חדשה באור עקיבא (בני ביתך) במרחק כ- 500 מטר מאיתנו עומדות להן 3 אנטנות סלולריות. ברצוני לדעת איך ניתן לבדוק את רמת הקרינה באזור מגוריי והאם הוא מסוכן...וכן איך אפשר לגרום לאותו אדון נכבד להוריד את האנטנות מגג המפעל שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנות בשכונה של שירלי
זמיר שליט"א29/11/2008במרחק 500 מטר אין שום סיכון מהאנטנות, גם כמחצית ממרחק זה כבר בטוחה לגמרי. עם זאת כדאי להסתכל על בתי השכנים אם לא צצה שם אנטנה חדשה, זה יכול להיות צינור אנכי, או קופסא בממדים כ- 60 ס"מ, או דוד שמש ללא קולטים, אלו אנטנות מוסוות. במקומך לא הייתי דואג. גם אין לנקוט בפעולה מצדך, יתכן שאלה שיותר קרובים יכולים לפעול. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה..ושאלה נוספת
שירלי איפרח30/11/2008תודה רבה על התגובה המהירה, אז אני מבינה שבמרחק כזה ילדיי מוגנים מפני קרינה מהאנטנות האלו...?? או בכל מצב שווה בדיקה (סליחה על הנודנקיות..) ??? יש מרחק מקסימלי שהאנטנות האלה משדרות קרינה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק בטחון
זמיר שליט"א01/12/2008אכן 500 מטר זה מרחק בטוח מהאנטנות, גם לילדים. אם את מדברת בסלולרי ליידם, הם מקבלים קרינה רבה יותר מאשר מאנטנות מ- 100 מטר. המרחק הבטוח תלוי בעוצמת השידור של האנטנה. אם היא משדרת חזק, המרחק הבטוח גדול יותר. ממדידת אנטנות רבות בארץ, אני אומר ש- 500 מטר זה מרחק בטוח. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדין חשמלי בזמן הריוןאורי29/11/2008
ד"ר שלום. קראתי את התשובה שניתנה לרווית ונחרדתי. כאשר הייתי בחודש השני /שלישי להריון נרדמתי על סדין חשמלי עובד (סדין חשמלי למיטה זוגית(הוא היה על טמפרטורה נמוכה אם זכור לי נכון) למשך הלילה. התינוק נולד לפני כחודשיים תודה לאל. האם לדעתך ישנו נזק כלשהו חס וחלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה המודאגת
זמיר שליט"א29/11/2008אמנם החשיפה לשדה מגנטי מעלה את הסיכון לחולאים שונים, אבל לא כל אחד חולה בהם, כיוון שה- DNA שלנו הוא עצום, כ- 3מיליארד בסיסים, והפגיעות שאפילו גורמות למוטציות, הן רק בחלק קטן, כ- 5% מה- DNA, וגם בו רק ב- 1 מתוך שלושה בסיסים עלול ליצור איזה נזק. למעשה גם כשיש פגיעה, ברוב המקרים מתקנת אותה מערכת מאד מתוחכמת ומהירה. יפתיע אותך לשמוע, שבכל תא מהגוף בממוצע ניגרמות פגיעות חימצון ב- DNA (מהרדיקלים החופשיים) בממוצע, 10,000 ביממה לכל תא, אבל כמעט כולן מתוקנות, ואלה שלא, מצטברות כמו שאמרנו. כמובן שחשיפה למזהמים כימיים ולקרינות מגדיל את יצירת הרדיקלים, ואת הפגיעות. אגב, אצל חולדה זה כ- 100,000 לכן משך חייה כ- 2 שנים, רק פגיעות שמערכת התיקון לא מתקנת, נשארות, ומצטברות. מכל זה, למרות שניגרמות פגיעות אנחנו לא מרגישים בהן, ורק כאשר הן מצטברות עם הגיל, מופיעות מחלות הגיל, בפרקים, בעצבים, ומחלות סרטן ואחרות. לעומת זאת יש גם מוטציות נקודתיות במקוות חיוניים שגורמות מייד לפגיעה נראית. אבל אם אין בתינוק שום נזק שהיה ניתן לגילוי בבדיקות שעבר כבר, אז פשוט, תשכחי מזה, ואני מתכוון לכך. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא אנטנות
אורי30/11/2008קודם כל תודה על ההסבר. אכן נרגעתי. יש לי עוד שאלה בנושא אחר- האנטנות. על הבית חולים שבו ילדתי ישנם הרבה אנטנות סלולריות... הן ממוקמות מסביב לאחד הבניינים של הבית חולים... במרחק של בערך 20 מטרים אם לא פחות ממחלקת יולדות. שהיתי בבית חולים הזה כיומיים בלידה וגם לפני הלידה ביקרתי שם מספר פעמיפ בזמן ההריון .כל פעם לבערך 8 שעות. האם קרינה כזאת מאנטנות מזיקה לי ולתינוק? מה עוצמת הקרינה של מרחק כזה מאנטנות? אודה לך שוב על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לסדין חשמלירווית28/11/2008
כיוון שאני סובלת מקור אני משתמשת בסדין חשמלי ונכנסת למיטה כשהוא עובד לכמה דקות. אח"כ אני מכבה אותו, רציתי לשאול האם מדובר בקרינה גבוהה? הסדין שלי עם תו תקן האם זה אומר משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מסדין חשמלי
ד"ר זמיר שליט"א28/11/2008הקרינה המזיקה מסדין חשמלי היא שדה מגנטי, והוא חזק, כ- 40 מיליגאוס, ויש סדינים שמקרינים הרבה יותר חזק.
לכן טוב את עושה כשאת מכבה את הסדין לפני הכניסה למיטה.
כדאי שהסדין יפעל לפחות שעה, כדי שיחמם את המיטה היטב, אבל תמיד לפני שנכנסים, יש לכבות אותו. הצרה לא נגמרת כאן: כדאי גם לנתק אותו מהשקע, כי כל עוד הוא מחובר הוא משרה שדה חשמלי.
השדה המגנטי החזק גורם לרבים נדודי שינה, ואינם יודעים ממה, ואז לוקחים כדורי שינה, ובכך מוסיפים חטא על פשע...
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי מסדין חשמלי
מאיה28/11/2008האם השדה המגנטי הוא חזק כאשר הסדין החשמלי מכובה אך עדין מחובר לשקע? בזמן ההריון היו כמה ימים שהייתי ישנה על סדין חשמלי. כיביתי אותו לפני כניסתי למיטה אך לא הוצאתי אותו מהשקע? מה הנזק שיכול להגרם לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדין חשמלי
זמיר שליט"א28/11/2008כאשר הסדין החשמלי, אין ממנו שדה מגנטי, אולם נשאר שדה חשמלי, שהשפעתו חלשה בהרבה מהמגנטי. אותו יש להפסיק על ידי הוצאת הכבל מהשקע. אם ישנת בהריון עם סדין מכובה, עדיין נחשפת עם העובר לשדה חשמלי, אולם בגלל שהשפעתו חלשה בהרבה מהמגנטי, ניתן להניח שהנזק לעובר היה מיזערי אם בכלל. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביספינול Aמאיה28/11/2008
האם ישנה סכנה בפליטת ביספינול A מבקבוקי מים מינרליים גדולים (של 18.9L)? מידי שבוע אני מקבלת שני בקבוקים כאלה מהסופר ומחזירה את הבקבוקים הריקים לסופר. על התחתית של הבקבוק ישנה סיפרה 7 בתוך משולש חצים. ידוע לי שזה מכיל BPA. בגלל שהבקבוקים עוברים מאדם לאדם ז"א לוקחים בקבוק של מישהו וממלאים שוב במים ונותנים למישהו אחר. אי אפשר לדעת לאיזה רמת חום הבקבוק נחשף בבית או ברכב של אדם אחר. החשש שלי הוא לחומר פיספינול A וכמובן לכימיקלים נוספים. השאלה שלי האם לדעתך יכול להפלט חומר זה למים בגלל שהבקבוק משומש או שהבקבוק צריך להיות בהרתחה על מנת שזה יקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Bisphenol A in mineral water
ד"ר זמיר שליט"א28/11/2008טוב שאת שואלת, כי החומר ביספנול A, וניגזרותיו, נראים לי כמסרטנים לפי נוסחאות המבנה שלהם, אפילו אם עדיין לא הוכרזו ככאלה. הם פוגעים בפעילות הורמונלית ובמערכת החיסון. מחקר פולני יפה של SZYMANSKI ועמיתיו משנת 2006 מתאר את הסיכונים ואת קביעת המזהם במים מבקבוקים, מהבקבוקים שאת ציינת. החומר BPA נוצר בעת הפילמור של הפלסטיק המשמש להכנת הבקבוק. הוא משתחרר לתוך התכולה, בפרט שהחומר חומם, שהתכולה היתה חמוצה, או שהבקבוק נוקה באופן מכני או בעזרת חומרי ניקוי. החוקרים גילו כ- 0.2 מיליוניות הגרם בתוך ליטר מים מבוקבקים. יתכן שבארץ הבקבוקים נחשפים לחום רב יותר, אז יתכן ששאריות ה- BPA במים גבוהים יותר. אין להניח שמישהו מרתיח את הבקבוק על תכולתו, אולם אם הבקבוקים כמה שעות בשמש עולה הזיהום במים. את הזיהום שגרם המשתמש הקודם, הוא כבר שתה, כך שזה פחות פוגע במשתמש הבא.
להיות מעשי, חוששני שחומרי הדברה המזהמים מזונות שונים מאפילים על מזהמים אלה במים, אבל זו בהחלט בעייה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטליה27/11/2008
שלום רב, כששמים פלאפון ליד מסך מחשב הוא משבש את התמונה של המסך לעתים. שאלתי היא, האם זה מקלקל את המסך? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלולרי לייד מסך המחשב
ד"ר זמיר שליט"א27/11/2008סלולרי פולט שדה מגנטי ניכר, וקרינות שידור, לעיתים חזקות מאד, אלה מתערבים בפעילות המסך, ובהחלט עלולים לגרום לקילקולים.
חבל לקלקל את המסך סתם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר הנתמך ברשת ישנהט.ק.24/11/2008
שלום ברשותי מכשיר נייד מדגם NOKIA 3520. לאחרונה היו הפרעות בקליטה באיזורים מסוימים ונאמר לי ע"י הספק שיתכן ומורידים אנטנות של הרשת הישנה שרלוונטית למכשיר שלי ולכן הקליטה יורדת. בהקשר לכך יש לי כמה שאלות: *האם הקרינה חזקה יותר ו/או מסוכנת בגלל הקשיים בקליטה? *האם החברה המספקת לי את השירות, המכשיר והקו אינה מחויבת להודיע לי שיש קרינה רבה יותר בעקבות השינויים שהיא עורכת? *האם בשל כך מחובתה לספק אלטרנטיבות ללא תשלום נוסף? בתודה ט'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מהנוקיה באיזור נמוך קליטה
ד"ר זמיר שליט"א24/11/2008באיזור נמוך קליטה, הטלפון שלך מקרין רצח. זה בדוק. להצמיד אותו לראש זה פשע ממש.
החברה לא מחוייבת לך לשום דבר מלבד לתת לך שירות.
אם באיזור מסויים יש להם בעייה, הם מכוסים, כי הם יטענו שזו בעייה שניכפתה עליהם, ולא יכלו זמן מה לתת שירות יותר טוב.
זה לא צריך לשנות לך הרבה, הרי אתה מסתובב בחוץ, ולא יושב כל היום בבית, באיזור נמוך הקליטה.
אל תשכח לדבר עם אוזנית, ולהרחיק תמיד את הטלפון מהגוף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרינה באזור בלי קליטה - נוראית
ד``ר דני וולף25/11/2008בכל מקום שאין בו קליטה, ולגבי המכשיר שלך, - אין קליטה - הקרינה נוראית.
חברות הסלולר מגבות את עצמן בכל החוקים והתקנות האפשריות, ויחד עם זאת, הייתי פונה לעורך דין ושואל גם לעצתו, אולי בכל זאת ניתן לעקוץ את הדינוזאורים הפושעים בגדר החוק.
מניסיוני עם חברות הפלאפון לחץ ציבורי, ויציאה לתקשורת תפחיד אותם הרבה יותר, ואת זה כדאי לך לעשות, למשל לפנות למדורים המתאימים בעיתון ידיעות, או מעריב וכיו"ב
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאה של בדיקת קרינהאריה24/11/2008
שלום ערכתי בדיקת קרינת חשמל בדירתי. הערכים הם בסביבות ה- 0.4 . אני יודע שמבחינת התקן זה בסדר, אבל בתכלס מה המשמעות האמיתית של זה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה עושה סלט מכל היחידות ועוצמות
ד``ר דני וולף24/11/2008שלום אריה
לצערי אתה עושה סלט מכל היחידות ועוצמות הקרינה. יש עוצמת שדה חשמלי, יש שטף מגנטי, ועוד ועוד. שלא לדבר על כך שאינך מציין באילו יחידות מדובר. אם אתה מתכוון לשדה מגנטי בעוצמת
0.4 מיליגאוס זה מצוין.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להפחית חשיפה לPCB's?שרית23/11/2008
באילו דברים בסביבתי הקרובה נמצאים
PCB's- PolyChlorinated Biphenyl? ושאני יכולה להתרחק מהם,
חוץ מזיהום אויר, שזה מחייב לעבור מקום מגורים?
כלומר איך ברמת האזרח הפשוט (ולא ברמה של מה שהמדינה צריכה לעשות),אני יכולה להפחית את החשיפה שלי לPCB's?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעילות ה- PCB וכיצד להימנע ממנה
ד"ר זמיר שליט"א23/11/2008ה- PCBs אינם "בנים יחידים" אלא קרובים של חומרי הדברת מזיקים (pesticides), כגון מדביר חרקים כלורואורגני, DDT (=דיכלורו-דיפניל- טריכלורו-אתאן): הוא ונגזרותיו, מסיסים כאמור, בשומן, נצברים בכמויות בשומני גוף של חיות ואנשים. פגיעתם קשה במיוחד היות והם תמוססים בשומני הגוף, כולל גם בעטיפה השומנית ("מעטפת שוואן") של האקסונים (שלוחות) של העצבים. נגזרות ה-DDT הרבות, רעילות באופן דומה: חומר ההדברה PBB (פולי-ביפניל-ברומי), וקרוביו, ה-PCBs (פולי-ביפניל-כלוריים), בנזן-הקסאכלוריד BHC (benzene hexachloride), לינדן (lindane) שהוא איזומר של ?-BHC (?-benzene hexachloride), והקסאכלורוציקלוהקסאן ?-HCH (?-hexachlorocyclohexane) . כולם מסרטנים "עם תעודות" וניפלטים ממיפעלי תעשייה, ומפוזרים על גידולים חקלאיים למיניהם.
לכן לא מספיק להתרחק מאיזור תעשייה, כי חומרים אלה נמצאים גם באיזורי חקלאות, לייד כל ישוב.
חלק מחומרים אלה נמצא על פירות וירקות, חלקם בתוך הפרי (תות, תפוח עץ ואחרים), ולא מספיק לשטוף אותם.
השורה האחרונה, ניתן רק בזהירות מונעת להישמר מנזקי אלה, במה שניתן לעשות, להתרחק מהזיהום, לשטוף כל פרי וירק, וכדאי להעדיף אורגנים (עם תעודות, שיש לכל יצרן, וניתן לעקוב באינטרנט).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מד קרינה להשכרהירון23/11/2008
שלום
ישנו באתר radiation מד קרינה להשכרה ב-179 ש"ח.
האם זה רציני ?
האם כדאי להשכיר מד קרינה כזה בכדי למדוד את הקרינה בביתי ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד קרינה להשכרה
ד"ר זמיר שליט"א23/11/2008מדי הקרינה שם בהחלט נותנים לך מושג טוב מה הקרינה, ובעל החברה שולח אותם במידת הצורך לכיול במיפעל בארה"ב.
דיוק מושלם אין מה לחפש, כי תמיד הקרינה מגיעה בקפיצות, אבל דיוק המכשירים שלו בהחלט סביר.
חברה זו תרמה לי מכשיר אותו אני משאיל, עם מכשירים אחרים שקניתי בכספי, ללא תמורה.
אבל אצלי צריך למצוא זמן שהמכשיר הוחזר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה סלולאריתערן23/11/2008
שלום ד"ר, אני גר במקביל לכביש אשר יש בו קווי מתח גבוה וגם 2 אנטנות סלולריות הנמצאות כל אחת במרחק כ-300 מטרים מהבניין בו אני גר. אני לא פונה עם המרפסת לכיוון הכביש אלא גר בעורף. לפני שקניתי את הדירה ביצעתי בדיקות קרינה והתוצאות יצאו אפסיות לגבי קרינת חשמל וסלולארי (מתחת ל-0.1 בכל הדירה ). כעת כשאני כבר גר בדירה, אני יכול לומר בוודאות שאני מרגיש שישנה קרינה מסויימת, (אני מאוד רגיש לזה , שיחה בטלפון סלולארי המוצמד לאוזן ואפילו שימוש בדיבורית גורמת לי לכאבים אמיתיים בראש ). שאלתי היא , האם יכול להיות הדבר אפילו שביצעו בדיקות ואמרו לי שהקרינה אפסית ? מה היית ממליץ לי לעשות ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למדוד שוב
ד``ר דני וולף23/11/2008"אלרגיה לשדה חשמלי", מאוד קשה לסמוך על האבחנה, והתחושה. מתיאור הסביבה נראה לי שהקרינה בביתך היא כקרינת הרקע ולא מעליה, למרות זאת מדידה חוזרת לא תזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)