מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איפה ניתן לרכוש/ להשכיר מד קרינהאלכס24/12/2008
שלום רב איפה ניתן לרכוש/ להשכיר מד קרינה משולב לא יקר שיכול למדוד גם את הקרינה של האנטנות, וגם קרינה של מכשירים ורשת חשמל ביתיים . ראיתי כאן בפורם אחד שנקרא tri field , אך לא הצלחתי למצוא איפה ניתן לרכוש או לשכור אותו אותו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד קרינה
ד"ר זמיר שליט"א24/12/2008היצרן הוא alphaLab. אבל לכל מטרה צריך מכשיר אחר.
לשדה מגנטי ממכשירי חשמל ומקווי חשמל, במקום ה- tri-field יש להם אחד חדש דיגיטלי, עם שני כפתורי הפעלה.
לקרינה סלולרית יש את ה- RF field strength meter.
ניתן לקנות את המכשירים אצל היצרן, תקליד את שמו בגוגל, וניתן גם בארץ אצל אנווירוסנס,ברעננה. טל. 09-774-4514 שם בעל העסק יאיר פרויליך.
הוא יתן לך 50% הנחה בהשכרה, ו- 25% בקנייה.
אני לא מקבל אחוזים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע, אך
אלכס25/12/2008הטלפון שלו לא מחובר . יש לך אולי את המספר המעודכן שלו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלכס
זמיר שליט"א27/12/2008זה המספר שיש לי כבר כ- 3 שנים, כנראה לאחרונה החליף מספר, החברה אנווירוסנס נמצאת ברעננה, תברר ב- 144, שם המנהל יאיר פרויליך והוא כנראה, גם כן מרעננה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניטור רדיולוגי
דנה27/12/2008שלום רב, רציתי לדעת כיצד מוניטור רדיולוגי (לגילוי קרינה מייננת) פועל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעולת מוניטור רדיולוגי
זמיר שליט"א27/12/2008מונה הגייגר הוא מכשיר למדידת קרינה, המונה את קצב פגיעת החלקיקים בו. הגייגר יכול לאתר קרינת אלפא ובטא ביעילות של 100%, וקרינת גמא ביעילות 1%. מונה הגייגר מורכב משפופרת גלילית מוארקת שמהווה קתודה ובמרכזה תיל הטעון חיובית בהפרש מתחים של 350 עד 500 וולט לעומת השפופרת. השפופרת מכילה גז או תערובת של גזים בלחץ נמוך (למזער את מספר האינטראקציות בין חלקיקי הגז). כאשר נכנס לשפופרת חלקיק (פוטון או חלקיק טעון), הוא גורם ליינון הגז, היום החיובי שנוצר נע אל הקתודה והאלקטרון שנפלט נע אל האנודה. תוך כדי התנועה בתוך השפופרת נוצר יינון משני וכך נוצר פולס חשמלי במערכת. כל פולס מציין את הגעתו של חלקיק קרינה אחד אל הגלאי. מערכת אלקטרונית המחוברת לגלאי, מונה את מספר החלקיקים. המערכת מסוגלת למנות עד 500 חלקיקים בשנייה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהמיקרוגלשירה23/12/2008
שלום! רציתי לשאול האם מיקרוגל עם חלודה על הדפנות הפנימיות פולט קרינה מעל הנורמה ומסוכן לבריאות? האם יש להחליף מיקרוגל כזה? תודה על התשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מהמיקרוגל
ד"ר זמיר שליט"א23/12/2008מיקרוגל פולט קרינה חזקה, כי כך הוא פועל, הוא מבשל את האוכל. חלק מהקרינה נפלט וגם עובר את רשת המגן.
בטוח שגם המיקרוגל שלך פולט קרינה חזקה, ולא משנה אם יש חלודה על הדפנות הפנימיות. אי לכך, התרחקי מייד עם ההפעלה לפחות 2 מטר, ואל תתני גם לפעוטות להיות קרוב יותר כשהוא פועל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיקרוגל פולט קרינה החלודה לא משנה
ד``ר דני וולף23/12/2008המיקרוגל מקרין חזק, אולם רוב הקרינה נספגת ברשת המגינה, ולא משנה אם היא חלודה או לא.
אינני מודאג מקרינת המיקרוגל לזמנים כל כך קצרים, בוודאי שלא צריך לשים את הראש בתוך המיקרוגל כדי לראות טוב יותר את הצלחת מסתובבת ממרחק של כמה סנטימטרים, וגם לא לשים את היד במצב היכון כדי לפתוח את המיקרו בזמן. פשוט התרחקו מהמיקרו ושום דבר לא יקרה
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוני מיםגליה23/12/2008
עד כמה מסוכנים מוני מים שמותקנים בתוך הבתים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוני מים
ד"ר זמיר שליט"א23/12/2008קרינתם כמו טלפונים סלולרים.
הם משדרים איזה מספר מדי דקה.
אין מהם סיכון יותר מטלפון סלולרי, וכדאי לא להתנחל ממש עליהם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במקום העבודהאלכס23/12/2008
שלום רב , במקום עבודה שלי נמדדה קרינה בעקבות תלונות מסך מרצד אצל קולגה. ידוע שבקומה מתחת יש חדר שנאים. במקום שאני יושב בו נמדדו כ- 2 מיליגאוס . בקיר במרחק כ- 4 מטר ממני נמדדו יותר מ- 10 מיליגאוס. מה המשמעות של הבדיקה הזאת? אנחנו שוהים בחדר הזה כ- 9 שעות 5 ימים בשבוע כבר 3 שנים. מה עלינו לדרוש מההנהלה. יש לציין שביקשנו כבר לפני 3 שנים בדיקה אך ההנהלה התעלמה. האם יש משמעות משפטית לדבר הזה? תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה במקום העבודה
ד"ר זמיר שליט"א23/12/2008אתם מקרה גבולי.
משרד הגנת הסביבה מתיר חשיפת הציבור ל- 2 מיליגאוס במשל 24 שעות. פעם התירו 1000, לאחר מריבות אתי הורידו ל- 10 ולבסוף ל- 2 , אבל זה לא תקן רשמי כי אין תקן, אלה המלצות. חברת החשמל לא מכירה בפחות מ- 1000 מיליגאוס.
אני לא מסכים ליותר מ- 1 , אבל מי שומע לי ?
מה שאתם יכולים, רק להתרחק מאותו קיר במידת האפשר.
צעד מישפטי, כאשר מדובר במבוגרים, נתון לכישלון.
מחקרים הראו שמעל 2 בחדר שינה, מכלה סיכון ללאוקמיה בילדים פי 2. זה לא אומר ש- 2 כבק בטוח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבש קליט סללוריוסי23/12/2008
הבוס שלי מחזיק מכשיר כזה במשרד. נאמר לי שלעיתים הוא הפעיל אותו,על מנת שהעובדים לא ידברו בניייד. אם תוכלו לומר לי מה סכנות הקרינה במכשיר כזה אהיה אסיר תודה. המכשיר המדובר הוא בגודל של חפיסת סיגריות. יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבש קליטה סלולרית
ד"ר זמיר שליט"א23/12/2008מכשיר כזה, יש עליו גם 3 אנטנות קטנות, משבש קליטה סלולרית, אבל מקרין חזק.
אם המכשיר קרוב לבוס, אז הוא סופג קרינה חזקה.
מה שמגיע אליכם במרחק כ- 5-6 מטר זה כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, וזה נחשב כגבולי ללא פוגע.
כשאתה מדבר בסלולרי שלך בחוץ, וללא אוזנית,, אתה בדרך כלל חוטף הרבה יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת הסלולארי על הראשנטלי23/12/2008
שלום, בת 30. לצערי בשימושי יותר מ 10 שנים נייד סלולארי. אני משתדלת להנמיך שעות דיבור בסלולרי אך אולי נעשה כבר נזק.. בלילות כשאני מנסה להרדם אני מרגישה "עומס" בצד אחד של הראש, במקרה בצד שבו אני משוחחת בנייד. איך ניתן לדעת שחלילה לא נעשה נזק? איך אפשר לבדוק מבועד מועד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לראש - נטלי
זמיר שליט"א23/12/2008הקרינה הסלולרית פותחת פתחים מיקרוסקופיים בכלי הדם במוח, ודרכם יוצא נוזל של הדם ומצטבר בחללים במוח, לכן ניגרמים לחצים במוח, שלעיתים גורמים לכאבי ראש. יש אנשים שזה מופיע אצלם יותר. זו נקראת פריצת ה- BBB המחסום בין הדם למוח. בדרך כלל כשמפסיקה החשיפה לקרינה, הנוזל נעלם לאחר זמן, אבל גם יכול להיגרם נזק בפגעה בריקמת המוח עצמה. מה עושים ? קודם כל מדברים רק עם אוזנית, כשהטלפון רחוק גם במצב כוננות מהראש ומהגוף בכלל. צריך לחכות כמה ימים ולראות אם הלחץ נעלם. אני מקווה שכן. אם לא יעלם לגמרי, כדאי לפנות לרופא בהקדם. הבעייה שרוב הרופאים אינם מתמצאים בנזקי קרינה, אבל אם יש משהו חשוד, הרופא אמור לשלוח לבדיקה יותר יסודית, כגון MRI וכיוב'. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר 10 שנים קרינה יש לשים לב
ד``ר דני וולף23/12/2008צריך להבדיל בין התחושות הזמניות הלא נעימות של השימוש בפלאפון כמו כאבי ראש, זמזום באוזניים וכיו"ב. התופעות הזמניות הנן כולן בר חלוף ועוברות בתוך יום יומיים אם לא משתמשים בפלאפון.
לעומת זאת הנזקים הרצניים יותר כמו סרטן לא עלינו שנוצרים כנראה אצל אנשים בודדים בעלי מבנה גנטי מסוים, ולאחר עשרות שנות שימוש בטלפון, הם חמורים.
עצתי היא שתפסיקי לדבר בטלפון לשבוע, או שתעברי לדבר עם אוזניות, ואם המצב ימשך לכי לרופא שיבדוק אותך ויחליט על המשך הבדיקות. לשלול בוודאות גידול שנובע מהטלפון (ACUSTIC NEURINOMA; או גידולי מוח אחרים או גידולים בבלוטת הרוק) זה רק ב- MRI, אם כי בלי שום סימנים נוספים, כמו בדיקות שמיעה לא טובות וסימנים נאורולוגיים אחרים, אין הצדקה לביצוע בדיקה יקרה זו.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם. ד"א לאיזה רופא
נטלי24/12/2008אני צריכה לפנות במידה וזה לא עובר. נוירולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל רופא משפחה
ד``ר דני וולף24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בזמן טעינת הפלאפוןפאר23/12/2008
שלום, ליד מיטתי ישנו המטען למכשיר הסלולארי האישי, וכשאני הולכת לישון אני מטעינה אותו (נמצא כ-מטר ממני) למשך הלילה. בן-זוגי אמר לי שדווקא בזמן טעינה המכשיר פולט קרינה גבוהה במיוחד ומסכן אותי יותר. שאלתי האם יש אמת בדבר? (למיטב ידיעתי הקרינה היא באותה רמה עם ובלי טעינה, והפרט הזה חדש לי לגמרי). כמו-כן רציתי לשאול האם יש טווח זמן מסויים שמעבר אליו השימוש בסלולארי נעשה מסוכן במיוחד, -נניח פר יום, או מס' שעות בשבוע, או ביום?.... או כמות זמן לשיחה ?... וגם: - עד כמה ההבדל משמעותי אם הדיבור הוא עם או בלי אזניה? תודה רבה, :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני בני הזוג צודקים
ד``ר דני וולף23/12/2008לפלאפון יש קרינה של גלי רדיו אתם הוא מתקשר עם האנטנה וכך אפשר לדבר. הקרינה הזאת משתנה לפי הקרבה לאנטנה באזור הדיבור. הקרינה הזאת קיימת גם כשהטלפון נמצא בסטנד ביי כשלא מדברים אתו בכלל. קרינה זו איננה משתנה כשמטעינים את הטלפון.
קרינה נוספת היא קרינת השדה האלקטרומגנטי בתדירות הביתית, כלומר הקרינה מהמטען בזמן שטוענים את הטלפון. אגב הקרינה במקרה זה היא מהמטען עצמו, (הקופסה שנכנסת לשקע בקיר) ולא מהחיבור לטלפון, והיא קיימת (אמנם פחות) גם כשהטלפון סיים להיטען. הקרינה היא דיי חזקה אם כי במרחק של מטר היא אמורה להיות אפסית, תבדקי רק אם המרחק של מטר הוא מהטלפון וגם מהשקע בקיר אליו תקוע המטען.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ענית, אבל
פאר25/12/2008לא התייחסת לשתי השאלות האחרות שלי: - האם יש טווח זמן מסויים מוגדר שמעבר אליו הסיכון גובר? - האם יש הבדל משמעותי בשיחה עם אזניה או ללא? תודה שוב, פאר :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין זמן לדיבור בטלפון כמה שפחות!!!
ד``ר דני וולף25/12/2008אין טווח זמן מסוים שמעבר אליו הסיכון גובר. כל חשיפה לקרינה נספרת ונרשמת. דיבור עם אוזניות מוריד את הקרינה לטווח נמוך מאוד ובכל מקרה חובה להשתמש בו וגם כך לקצר בשיחה תמיד טוב.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריוםנטלי22/12/2008
שלום רב לכם אנא ממך דר דני וולף רציתי לשאול אתכם שאלה - בני בן 8 חודשים אמור לעבור בליעת בריום שבמהלכה מצלמים אותו - קרינת רנטגן , מספר צילומים כדי לבדוק את מעבר הבריום עד לקיבה על מנת לשלול רפלוקס ועוד כל מיני מחלות שונות אני חרדה ביותר מבדיקה זו אנא הרגיעו אותי ולו במעט האם קרינת רנטגן מסוכנת באופן בלתי הפיך לתינוק? האם יכול להיגרם לו נזק? אודה לכם מאוד על תשובתיכם המהירה כי אני אמורה לתת את הסכמתי אני ממתינה לתשובתך דר' דני וולף היקר ותודה לך דר זמיר על התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום ושט בריום לתינוק
ד``ר דני וולף22/12/2008צילום ושט בריום לתינוק כרוך בקרינה מייננת משמעותית. אינני יודע מה כל השיקולים לבדיקה זו. אני סומך על הרופאים שהם עשו את כל השיקולים הן של הקרינה והן של חשיבות הבדיקה.
לעניות דעתי, כדי לבדוק רפלוקס, לא עושים היום שימוש בצילום ושט בריום, בגלל הקרינה, אלא יש שיטות אחרות כמו גסטרוסקופיה, ניתור חומציות, וכיו"ב
הייתי ממליץ לך לקבל חוות דעת נוספת של אחד מבתי החולים הגדולים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זמן השימוש המותר בפלאפוןאיתי22/12/2008
אני בן 17 , וחברה שלי ואני נוטים לדבר הרבה בפלאפון\טלפון...אנחנו חברים כשנה ואני מעריך כי יוצא לנו לדבר כל יום בערך שעה (מתחלקת בין פלאפון לטלפון אלחוטי)...אני יודע שזה לא בריא ואני בטוח שנזק נגרם. שאלתי היא מה היא הרמה המשוערת המסוכנת של דיבור בפלאפון ביום? אני שמעתי מחבר שזה 5 שעות בשבוע אך אני לא סומך על זה... אשמח לקבל תשובה בקרוב... תודה, איתי =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן השימוש המותר בטלפון סלולרי
ד"ר זמיר שליט"א22/12/2008המידע שקיבלת חלקי ולא מדוייק.
עוצמת הקרינה תלוייה במידהת הקליטה של השרת, בה קלט את הטלפון שלך, קלט טוב, יורה לטלפון לשדר חלש ולהיפך.
חבל שתהרוס את הבריאות לפי מידע השאוב ממחקר אפידמיולוגי, או סתם סטטיסטיקה, כי אם תיפגעו זה יהיה לכם 100%.
ככל שתדבר יותר בסלולרי, תגדיל את הסיכוי ללקות במחלת גיל הרבה לפני הזמן. למזלנו, ה- DNA בתאים גדול מאד, וגנים משמעותיים תופסים בו חלק קטן, לכן רוב הפגיעות (מוטציותץ) ב- DNA לא מתבטאות במחלות, אבל עם הגיל מצטברות פ]גיעות בגלל גורמים כימיים וקרינות, עד שמתחילות גם פגיעות בגנים משמעותיים.
אנא, עשו לי טובה אישית, וקנו אוזניות, ובהן תדברו, כשהטלפון רחוק מהגוף.
בקרוב ישווקו בארץ אוזניות חדשות, עם צינורות אוויר לשתי האוזניים, כך ששום אלקטרוניקה לא מגיעה לאוזניים.
מוח יש אחד, ואין לו חלקי חילוף.
כל טוב, וחג שמח,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריוםנטלי21/12/2008
שלום רב לכם רציתי לשאול אתכם שאלה - בני בן 8 חודשים אמור לעבור בליעת בריום שבמהלכה מצלמים אותו - קרינת רנטגן , מספר צילומים כדי לבדוק את מעבר הבריום עד לקיבה על מנת לשלול רפלוס ועוד כל מיני מחלות שונות אני חרדה ביותר מבדיקה זו אנא הרגיעו אותי ולו במעט האם קרינת רנטגן מסוכנת באופן בלתי הפיך לתינוק? האם יכול להיגרם לו נזק? אודה לכם מאוד על תשובתיכם המהירה כי אני אמורה לתת את הסכמתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברום לתינוק
ד"ר זמיר שליט"א22/12/2008אני מעדיף שעל זה יענה חברי המלומד ד"ר וולף, כי הוא גם מומחה לרפואת ילדים.
מה שאני יכול להגיד כאן, שצריך לשקול תועלת מול נזק אפשרי, אם הכרחי לבדוק, אז הכרחי, ואין ברירה.
הקרינה בבדיקה כזאת היא קצרה מאד, והנזק מיזערי .
אנא חכי לשמוע מה יגיד ד"ר וולף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנהאלון21/12/2008
שאלה האם אנטנה אשר ממוקמת מעל בנין משרדים(על הגג) המשרדים שמתחת מקבלים גם את הקרינה מהאנטנה? המשרד|המבנה אשר קיים מתחת לאנטנה גם מקבל קרינה ? אם כן האם העוצמה חזקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחת לאנטנה
ד"ר זמיר שליט"א22/12/2008מתחת לאנטנה, ממש אין קרינה, כי האלומה מתפשטת בדומה לבייגל מסביב, ולמטה זה כמו בחור של הבייגל.
אין לך מה לדאוג שם.
כל טוב, וחג שמח,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מגנטית כמעט 2 מיליגאוסמאיה20/12/2008
ד"ר זמיר שליט"א וד"ר דני וולף היקרים. ברגע שנכנסתי לפורום הזה התמלאתי במידע שימושי וכמובן הופתעתי מכמה דברים . בעקבות כך רכשתי מכשיר לא יקר מAlpaLab כמו שד"ר שליטא הציע באחת התשובות הקודמות. המכשיר נקרא TriFiield Meter המודד קרינה סלולרית וקרינה אלקטרית וקרינה מגנטית (הקרינה המגנטית הכי טובה במכשיר זה- זה מה שאמרו לי בחברה שלהם) הוא מאוד רגיש לקרינה מגנטית. בזמן שבני בן ה-5 חודשים ישן בחדר שלנו בדקתי שם את הקרינה המגנטית בכל החדרים ורק בחדר שלנו (שלי של בעלי ושל הבן שלי) הקרינה המגנטית היתה כמעט 2 מיליגאוס. ובחדר לא דלקו שום מכשירים חשמליים. אני מאוד מוטרדת מהעניין.בני שהה בחדר זה מאז שנולד כמעט 24 שעות ביממה. מה יכול להגרם מקרינה כזאת לתינוק כאשר הוא נחשף אליה במשך 5 חודשים יום-יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה נוספת
מאיה21/12/2008היום הלכתי לבדוק את הדירה שאנחנו הולכים להשכיר ובכל החדרים המדידה לא ירדה מ-0.6 מיליגאוס ובאחד החדרים המדידה הייתה 1 מיליגאוס. בחדרים לא מחובר שום דבר חשמלי כי הדירה ריקה. האם מדידה כזאת נורמלית או שמשהו לא בסדר בדירה? מתחת לקומה שלנו בצד יש מוני חשמל של מספר דירות אולי זה מה שהפריע למדידה. כמה מיליגאוס בדר"כ זה נורמלי בשביל חדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה נוספת של לאה
ד"ר זמיר שליט"א22/12/2008אני מדדתי עכשיו אצלי, הרקע היה 1.2 בזמנים אחרים הוא 0.1-0.2 מיליגאוס, דהיינו פשוט הרקע גבוה בגלל מיטענים חשמליים בין הקרקע ליונוספירה (כשיש עננים בחורף, זה מלווה ברקע מגנטי גבוה), זה יכול להיגרם גם בגלל סערות מגנטיות, וכתמים בשמש. לא נראה לי שיש להיבהל מזה.
השורה האחרונה: אין לך בעיה.
כל טוב, וחג שמח.
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי כמעט 2 מיליגאוס.
ד"ר זמיר שליט"א22/12/2008אנא בדקי אם עובר קו חשמל בחוץ, וקרבי אליו את מכשיר המדידה, יתכן שהשדה המגנטיממנו, ואז הוא ידעך כאשר מתרחקים ממנו.
סיבה נוסף יכולה להיות שההארקה אינה תקנית, מסיק שאחד השכנים עשה שיפוץ, והחליף צינור מים ממתכת בצינור פלסטיק, בכך יכול לקלקל את כל ההארקה, שאמורה להיות לצנרת מים רציפה.
נא לבדוק, יכו להיות שההארקה סודרה על ידי חשמלאי עם רשיון נמוך, או שישן בשיעור כשלמדו הארקה.
הייתי מציע לבדוק מייד את ההארקה, קודם כל לבד, לייד שעוני המים של הבניין, פשוט שההארקה מחוזקת כמו שצריך. ואם יש צורך, יש להזמין לתיקון בעל מקצוע עם רשיון גבוה של חשמלאי.
אני נוכחתי בכמה דירות ישנות בתל אביב, , שהשדה המגנטי ירד פלאים לאחר תיקון ההארקה.
כל טוב,
וחג שמח,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה ליד הבית
מאיה22/12/2008תודה רבה על התשובה, הרגעת אותי. האם אנטנה סלולרית 100 מטר מהבית מקרינה? זה אזור של בתים אז אני מקווה שהאנטנה לא מקרינה חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוארון חשמל
מאיה22/12/2008בנוסף ישנו ארון חשמל גדול בחוץ(בצורת תיבה ענקית שכתוב עליה "high voltage"). מחוץ לבית שלי(בערך 5 מטר מהבית). הארון חשמל הוא של כל הרחוב. האם חוטי החשמל של כל הרחוב מגיעים ליד הבית שלי בגלל הארון? ומה המרחק שארון החשמל מקרין אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארון חשמל על הרחוב
זמיר שליט"א22/12/2008מרחק 5 מטר מארון חשמל על הרחוב בדרך כלל מספיק. אין צורך להתנחל לייד הארון, ולא לעמוד ליידו. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה 100 מטר מהבית של לאה
זמיר שליט"א22/12/2008רוב הסיכויים שאין ממנה סיכון. בפרט אם לא רואים אותה מתוך החדרים. כל טוב, וחג שמח, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה לייד הבית
ד"ר זמיר שליט"א25/12/2008קרינת האנטנה ממרחק 100 מטר, ברוב המקרים לא מסוכנת, בפרט אם אחד הבתים מסתיר את האנטנה ממך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה בשכונה
אורי27/12/2008במרחק כ100 מטר מהבית (כמו במקרה של לאה) מוצבת אנטנה סלולרית ואף בית לא מסתיר אותה כיון שאני גר בקומה שלישית ובין האנטנה וביני ישנם רק מספר בתים פרטיים בעלי קומה אחת. כאשר אני בבית ומדבר בפלאפון יש לי קליטה מלאה בסלולרי (מתוך הבית). הקליטה המלאה בעיקר בחדרים שפונים לצד של האנטנה. בסלון למשל יש קליטה חלקית כי החדרים מסתירים את האנטנה. האם זה אומר שישנה קרינה מסויימת מהאנטנה כיוון שיש קליטה מלאה בבית? יש לי ילדים קטנים בבית שישנים בחדרים ואני פוחד שיש קרינה. חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטה מלאה בבית
אורי30/12/2008האם קליטה מלאה בבית מראה על קרינה מאנטנה ? במרחק 100 מטר מהבית שלי ישנה אנטנה סלולרית. חייב לציין שהבית עשוי קירות גבס פנימיים וחיצוניים. יש לי קליטה מלאה בשני חדרים בבית 0החדרים הפונים לכיוון האנטנה) האם יש סיכוי שהאנטנה מקרינה לבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטה מלאה בבית
ד"ר זמיר שליט"א30/12/2008שרות סביר אתה מקבל כאשר הקרינה מאננטנה היא כמיליונית של 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, כך טוען ראש אגף קרינה במשרד איכ"ס.
גם אם אתה לא רואה את האנטנה, יש קרינה מהחזרות, היא חלשה, אבל מספיקה לתת שרות.
מהטלפון שלך בו אתה מדבר ללא אזנית, אתה חוטף קרינה פי כמה מאות מהרקע שיש לך בחדרי הדירה.
מהאנטנות לא לדאוג.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה בשגונה של אורי
ד"ר זמיר שליט"א30/12/2008ממרחק 100 מטר, כמעט בכל המקרים שאני בדקתי, הקרינה שהגיעה לחלונות לא עברה 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, עם זה אפשר לחיות, כי אז בחדרים יש לא יותר מ- 0.1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
הכי בטוח זה למדוד. אוכל להשאיל לך מכשיר מדידה (כמובן ללא תשלום) ותמדוד לבד. הבעייה שאני עוד כמה שעות טס לחו"ל, ואחזור רק ב- 20 לינואר. אש אם תרצה למדוד אנא תתקשר אתי ותתאם מתי לקחת את המכשיר.
ההדרכה נמשכת כדקה.
השורה האחרונה, לא נראה מקום לדאגה.
כל טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה 2 מיליגאוס
זמיר שליט"א27/12/2008קודם כל בדקי שוב, ובדקי גם במיגרש רחוק מכל חשמל, אולי הרקע גבוה בגלל סערה מגנטית, כתמים בשמש או מטענים בין הקרקע והיונוספירה. אלה יכולים לגרום לפעמים לקריאות גבוהות. אם הקריאה אמיתית, כדאי מייד לנסות לתקן את המצב. אם הקרינה לא מגיעה ממקור חיצוני ברור, אז, יתכן מאד שההארקה בבניין לא תקינה, אולי שכן ביצע שיפוץ, והחליף צינור מתכת בצינור מפלסטיק. שווה לבדוק. אם לא זה, כדאי לשנות את תיכנון הדירה, והעברת חדר שינה של הילד ושלכם, לאיזור בו הקרינה הכי נמוכה, אם זה אפשרי. ערך 2 מיליגאוס הוא גבולי, ובחורף ימים רבים בכלל הרקע ללא שום מיכשור חשמלי עובר אותו. אני מדדתי לאחרונה באזור בו בדרך כלל יש 1 מיליגאוס, ולעיתים הגיע עד 3, אבל לאחרונה יום אחד הגיע ל- 5 !! אני לא אוהב שעובר 1, אבל משרד איכ"ס מאשר 2 . פעם הם אישרו 1000, אח"כ ירדו ל- 10, ועכשיו מאשרים 2 . כדאי לבדוק ולפעול בהקדם. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלדות ועכברים אלחוטייםאוהד20/12/2008
שלום רב 1. הייתי מעוניין לדעת האם יש קרינה ממקלדות ועכברים אלחוטיים? (כתוב על האריזה שהם משתמשים בטכנולוגיה של 27Mhz) זה הסט 2. במידה ויש, האם הקרינה מסוכנת? 3. האם ככל שהמקלדת והעכבר רחוקים מהמשדר/מקלט הקרינה גדולה יותר? תודה אוהד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למקלדת ולעכבר אלחוטי קרינה זניחה
ד``ר דני וולף20/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה עם מחשב נייד על בירכייםניר19/12/2008
שלום רב
רכשתי לאחרונה מחשב נייד ורציתי לדעת האם ניתן לעבוד על המחשב כאשר הוא לא מחובר לחשמל על ברכיים?
שאלתי שנייה היא חשבתי לרכוש מוצר אשר עוזר לעבוד בצורה נוחה על ברכיים ומונע את התחממות הברכיים(מוצר זה מבודד את חום המחשב ומתחתיו יש ריפוד בכדי שהיה נוח להניח את המחשב על ברכיים האם מבחינה בראותית עבודה עם המחשב הנייד על ברכיים ללא חיבורו לרשת החשמל בשילוב אם מוצר העזר נגד התחממות בטוחה לשימוש מבחינה בראותית?
תודה מראש
וסוף שבוע נעים ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב נייד על הברכיים
ד"ר זמיר שליט"א19/12/2008תוכל לענות בעצמך על השאלה, אם תדע שמחשב נייד מייצר שדה מגנטי של כ- 10 מיליגאוס, כאשר מעל 2 כבר מסוכן אפילו לפי משרד איכ"ס. אני לא אוהב שזה עובר 1 מיליגאוס.
אי לכך מחשב נייד רק על שולחן, לא על הברכיים. אם אין ברירה, שים על הברכיים את התיק שלו, ועליו עוד ספר, כך שממרחק, השדה המגנטי יהיה כבר זניח.
אם יש לאדם מיגבלה בתנועה, ניתן לעבוד על המיטה, לשים כר עבה על הברכיים, עליו ספר גדול ועליו את המחשב, זה כבר פחות או יותר בטוח. אין לשים את המחשב ישירות על הכר, כי זה יבלום את קירור האוויר שלו, המחשב יתחמם ועלול להיתקע, ולהתקלקל.
בלי חיבור לחשמל, המחשב מייצר שדה מגנטי חלש יותר, אבל יש בכל זאת להיזהר כמו עם חיבור.
התחממות הברכיים לא כל כך מדאיגה, כמו חימום חלקים אחרים של האדם, שהנזקים עלולים להיות שם קשים, בעיקר קשיי פיריון, שנפוצים לאחרונה בשני המינים העובדים במחשבים.
כדאי להיזהר מאד, מאשר להתחרט.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק ומנוע דיזלאורי19/12/2008
שלום רב, יש לי שאלה שמאוד מדאיגה אותי. התינוק שלי היה חשוף למספר דקות למנוע דיזל של משאית כבדה. הוא היה בחדר כאשר המשאית חנתה ממש מול החלון והאגזוז שלה היה מול החלון והמשאית היתה מותנעת והעשן שלה מילא את החדר בעשן. רק אחרי מספר דקות באתי וראיתי מה קורה. החדר היה מלא עשן ופתחתי את החלונות בחדרים האחרים בשביל לנסות לאוורר כי החדר נשאר מסריח למספר שעות אחר כך.המנוע שלה מסיבי והעשן מאוד סמיך. האם לדעתך נגרם נזק בלתי הפיך חס וחלילה?התינוק רק בן 4 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב קרה
אורי19/12/2008היום בבוקר זה שוב קרה כשישנו קמנו בבוקר והחדר היה מפוצץ עשן מהאגזוז דיזל של השכן. הפעם הוא הדליק את המשאית והשאיר אותה דלוקה כשעה וכל העשן נכנס לחדר. האם החשפות כזאת לתינוק מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב קרה.
ד"ר זמיר שליט"א19/12/2008רכב דיזל חייב לעמוד לאחר התנעת הבוקר עם מנוע פועל כדי למלא אוויר למעצורים שלו.
אתה צריך לסגור את החלונות לפני זה.
החשיפה לעשן דיזל אכן מסוכנת לתינוקות ולגדולים, ובגדול..
כל טוב,
זמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק ומנוע דיזל
ד"ר זמיר שליט"א19/12/2008נזק יש, רק הוא קטן, כי התינוק היה חשוף רק זמן קצר.
תחשוב שאתה הלכת איתו שעה ברחוב, ושם הוא חוטף מנות עשן נראה, ממנועי מדיזל,
וקרינה בלתי נראית מפליטת מנועי בנזין, שהיא מסרטנת עם תעודות.
פשוט להיזהר !!
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)