מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוטי חשמלאורי10/12/2008
אני גרה בבית פרטי בשכונה שאין בה עמודי חשמל וחוטי חשמל למעלה. אלא כולם מתחת לאדמה . השכונה היא גדולה וכולה ככה. בצמוד למדרכות ישנם ארונות חשמל בערך כל 10 מטר. הרבה פעמים אני שמה את בני בעגלה על הכביש ליד הבית ויושבת לידו. האם זה מסוכן כיוון שעוברים חוטי חשמל מתחת? לפעמים אנחנו יושבים גם בחצר של הבית שלי והאדמה שם שקעה בערך כ50 ס"מ ב3 שנים האחרונות. בגלל שהיא שקעה זה אומר שחוטי החשמל יותר קרובים לפני השטח או שהם גם שוקעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לזמן קצר לא מסוכנת
ד``ר דני וולף11/12/2008ככלל קרינה אלקטרומגנטית (בלתי מייננת) מסוכנת רק אם החשיפה היא למשך שעות כל יום ובמשך שנים. לשבת קצת ליד חוטי החשמל לא מסוכן.
הטמנת חוטי החשמל מתחת לאדמה היא הפתרון המודרני לקרינה אולם בתנאי שהם עמוקים מספיק. רק להסתיר את חוטי החשמל מהעין, ולהטמין אותם מטר אחד מתחת לאדמה לא עשינו כלום. לכן בתשובה לשאלתך: לגבי הסביבה, הרחוב, הדרך, גינת הבית, המדרכה אין בעיה, אולם לגבי הבית שבו את מתגוררת כדאי לבדוק את השדה המגנטי.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה על חוטי חשמל
אורי11/12/2008הבית בן 20 שנה בערך אם לא יותר. גם בזמנו היו מטמינים את חוטי החשמל עמוק? אנו גרים בבית הזה כשנתיים ואני יושבת עם בני בחוץ מאז שהוא נולד למשך כמה שעות כל יום (הוא בן חצי שנה תודה לאל) האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוכן
ד``ר דני וולף11/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובל מקרינת מסכים - למי לפנות?גל10/12/2008
אני סובל מקרינת מסכי מחשב ומכשירים אחרים. מבקש לדעת למי לפנות על מנת לאבחן ולטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לקרינה אלקטרומגנטית נדירה
ד``ר דני וולף10/12/2008רגישות לקרינה אלקטרומגנטית קיימת אולם נדירה מאוד מאוד, והרבה יותר פסיכולוגית מאשר אמיתית. אין למי לפנות, קשה לאמת זאת בצורה אובייקטיבית, אולי אם סוגרים לך את העיניים, ובוחנים אותך פעם באמצעות מסך שלא מחובר לחשמל, ופעם באמצעות מסך מחובר לחשמל בהפרש של דקות ארוכות בינהם, ואתה מצליח להרגיש את הקרינה במבחן זה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גל12/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירים בחדרkhri10/12/2008
שלום יש לי טלויזה בחדר עם 2 ממירים פועלים+ראוטר אלחוטי ומודם סה"כ 4 מכשירים וראוטר המשדר למחשב נייד שגם נמצא דלוק כל הזמן בחדר אלא במצב המתנה. האם כמות הקרינה גדולה מאד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במרחק 60 ס"מ - מטר הקרינה זניחה
ד``ר דני וולף10/12/2008במרחק 60 ס"מ עד מטר מהמכשירים הקרינה זניחה, כמו קרינת רקע.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור לחשמל ליד המיטהיעל10/12/2008
הבנתי שלא כדאי לטעון סלולרי או אלחוטי ליד מיקום הראש במיטה. מה לגבי מכשירים אחרים - מנורת לילה? טלפון חוטי בעל צג הדורש חשמל? האם כל מכשיר חשמלי הוא בעייתי, או רק כזה עם שנאי, והאם כל שנאי הוא בעייתי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאי בעייתי ביותר
ד``ר דני וולף10/12/2008כל שנאי בעייתי ביותר ומקרין חזק מאוד. לגבי מנורת לילה פחות בעייתי, טלפון חוטי בעל צג הדורש חשמל, אם הוא לא על סוללות, אז יש לו שנאי!
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק שמירה משנאי
מאיה10/12/2008*במרחק פחות ממטר מהמיטה שלי ישנו שעון מעורר מסך דיגיטלי עם רדיו, אין לו תקע רגיל אלא כמו תיבה בגודל 3ס"מ על 5 ס"מ(כמו לטלפון אלחוטי בערך) האם זה אומר שזהו שנאי? *האם השנאי מקרין כאשר הוא מחובר או השקע שאליו הוא מחובר הוא זה שמקרין? * ומה המרחק שצריך לשמור משנאי שמחובר לשקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת
מאיה10/12/2008עכשיו ראיתי שעל התקע (הקופסא)של השעון המעורר כתוב AC/CA adapter האם זה אומר שזה שנאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהודעה של מאיה
ד"ר זמיר שליט"א10/12/2008כן זה שנאי. להתרחק !
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק שמירה משנאי
ד"ר זמיר שליט"א10/12/2008זהו אכן שנאי, והוא משרה שדה מגנטי חזק..
אם את במרחק 60 ס"מ לפחות, אז השדה המגנטי ממנו דועך עד לרקע.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה בפני אנטנה סלולריתשי09/12/2008
האם ניתן לשדר לכיוון האנטנה הסלולרית באותו תדר ובכך לשבש את פעילותה ולהשביתה ובכך למנוע שידורים ממנה ובסופו של דבר לאלץ את מקימי האנטנה להזיז אותה ? שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זה לא יעבוד
ד``ר דני וולף09/12/2008אפשר כן לשבש את הקליטה עם מקרינים הרבה "רעשי רקע" אולם לא באמצעים שלנו ובעלויות מאוד גבוהות, וגם אז השיבוש לא יהיה מאוד משמעותי.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריותקרן09/12/2008
דירתי ממוקמת: 120 מטר מאתר זעיר פנימי בעוצמה 2 200 מטר מ-2 אנטנות המשדרות כל אחת בעוצמה של 27 האם דירה שממוקמת במרחקים הללו בטוחה או שחייבים למדוד כדי לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב- הנתונים ממפת משרד איכות הסביבה
קרן09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבדוק שוב את הנתונים
ד``ר דני וולף09/12/2008תבדוק שוב את הנתונים קרינה של 2 ואט נראה לי מעט מדי
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאנטנות באמת משדרות חלש והמרחק מספי
ד``ר דני וולף09/12/2008אם הנתונים נכונים, ואם הקרינה של האנטנה שנמצאת 120 מטרים מדירתך היא בעוצמה של 2 ואט, או אפילו 20 ואט (אם נפלה טעות דפוס) והאנטנה המרוחקת 200 מטרים משדרת בעוצמה של 27 ואט אני מניח שהמרחק מספיק בטוח, והקרינה תהיה אפילו פחות מקרינת רקע.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני טעיתי - ראה הערותיי
קרן09/12/2008תודה על תגובתך. מרחק מביתי כ-190 מטר עוצמת קרינה - מיקרוואט לסמ'ר 218 (מאתיים ו-18) אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 24.22 לגבי האנטנה השניה היא נקראת אתר זעיר חיצוני ולפי הרשום אכן משדרת 2 האם הדבר מחייב בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מבלבל את הנתונים
ד``ר דני וולף09/12/2008אתה עושה סלט מכל הנתונים, לגבי האנטנה השנייה אתה כנראה מתכוון ל2 ואט הספק, ולגבי האנטנה הראשונה באמת עוצמת קרינה. השאלה איפוא נמדדה הקרינה, אם עוצמה כזאת נמדדה במרחק 190 מטרים זה חזק מאוד ואני לא מאמין שזה כך. בכל מקרה בעוצמות כאלו כדאי להזמין בדיקה פרטית ובלתי משוחדת ולא אצל משתפ"ים, כי זה נשמע מאוד מדאיג, אבל נראה לי שוב שאתה טועה גם הפעם.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
קרן09/12/2008אני מצטער אם בלבלתי אותך. הנתונים נלקחו מתוך המפה של איכות הסביבה ולא (!) נמדדו במרחק של 190 מטר. ביתי ממוקם במרחק 190 מטר מאנטנה זו. ושוב, האם נראה מצב מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנות ממרחק 120 ו- 200 מטר
ד"ר זמיר שליט"א10/12/2008על פניו לא נראה לי שהקרינה המגיעה אפילו מהאנטנות מ- 200 מטר תעבור 1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
המרחקים נראים לי בטוחים, אומנם חסרים כאן נתונים על כיוון האנטנות, אולי הן מכוונות בכלל לכיוון אחר.
כדי להסיר כל ספק, כדאי למדוד, ובזמנים שונים, בפרט כאשר עכשיו ניתנים שירותי הדור ה- 3 ובקבצים שעוברים שם, קבצי וידאו, הגדולים פי 10,000 מקובץ קול, של דור 2. כלומר בשעה ששכן שלך מזמין משחק כדורגל, הקרינה באותו זמן באנטנה על ידך, עלולה להיות חזקה.
כל טוב,
זמיר
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל של הבנייןאנה09/12/2008
שלום רב, בביתי ארון החשמל של הבניין ממוקם בלובי שזה בדיוק מתחת לחדר שינה של ביתי. זהו ארון עם 8 מוני חשמל. אני יודעת שכל חוטי החשמל של כל הדירות עוברים ברצפת החדר (ולא בקירות). הרצפה מכילה רשת צפופה של ברזל. האם יש פה סכנת קרינה ואם כן איפה אפשר לקבל מכשיר מדידה באיזור חיפה. בתודה מראש, אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום ברזל לא עוצר את השדה המגנטית
ד``ר דני וולף09/12/2008שום ברזל או בטון לא עוצר את השדה המגנטי, שהוא החלק המסוכן של הקרינה האלקטרומגנטית.
תתקשרי עם ידידי המלומד ד"ר זמיר שליט"א ותתאמי איתו לקבלת מכשיר מדידה.
אין דרך אחרת
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במשרדאלירן08/12/2008
לאחר כשבוע עבודה בן כ-20 שעות במשרד חדש התברר לי שמאחורי הקיר בצמוד עלי נמצא צד של מסך מחשב מן הסוג הישן. כמובן שאשנה את סידור הישיבה, אבל רציתי לשאול האם בשבוע שישבתי שם קרינת המחשב עלולה לגרום נזק? שאלה נוספת, כמה זמן מרגע כיבוי מכשיר כמו מחשב או טלוויזיה נפסקת הקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע וחודש וחצי שנה לא מזיקים
ד``ר דני וולף08/12/2008גם קרינה של כמה חודשים לא מזיקה. מה גם שלדעתי המרחק שבין המסך למקום מושבך מספיק והותר.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממנוע מזגןענבל07/12/2008
אני יושבת במשרד חד קומתי שעל הגג שלו פחות או יותר מעל המקום שאני יושבת מותקן מנוע מזגן. האם זה מסוכן או שבמרחק כזה כבר הקרינה אינה קיימת? (איני יכולה בדיוק להעריך אם הוא נמצא ממש מעלי או לא בדיוק) תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוע מזגן מקרין הרבה המרחק מספיק
ד``ר דני וולף07/12/2008מנוע מזגן מקרין די חזק, אולם המרחק של שני מטרים בערך אמור להספיק.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת מנוע מזגן
אלירן08/12/2008אני יושבת במשרד ואיני בטוחה שגובה התקרה שעל גגה מותקן המנוע הוא שני מטר ממקום מושבי שכן מדובר במבנה די חדש עם תקרות לא גבוהות. האם יש סכנה במצב כזה לשבת מתחת למנוע מזגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מטר וחצי מספיק
ד``ר דני וולף08/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת מחשבטל06/12/2008
האם קרינת מסך מחשב עלולה לגרום נשירת שיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת מחשב ונשירת שיער
ד"ר זמיר שליט"א06/12/2008לי לא נראה.
ממרחק יד פשוטה, קרינת המסך אינה גבוהה מקרינת הרקע.
יש סיבות יותר ברורות לנשירת שיער, עליהן כדאי להתייעץ עם רופא עור.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת מסך מחשבטל06/12/2008
האם כשמסך המחשב (CRT) כבוי אבל המחשב דלוק עדיין נפלטת ממנו קרינה (מהצדדים ומאחוריו)? כמה זמן מרגע כיבוי המחשב הקרינה נפסקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסך מחשב כבוי
זמיר שליט"א06/12/2008יש הבדל בין מסך כבוי, לבין מצב שנראה ככבוי, בגלל שהמחשב נכנס לתרדמה, או השבתה מכוונת של הדיסק הקשיח, לפי תכנון שלך. אם המסך כבוי לגמרי, השדה המגנטי ממנו אינו אפס, כי יש שם יחידות שבכל אופן משרות שדה מגנטי חלש.. אם המסך פועל, למרות שהמחשב בהפסקה זמנית, כאמור, המסך לא מראה כלום, אולם יש ממנו עדיין שדה מגנטי, בגלל שיש יחידות שפועלות. רק אם תוציא את המסך מהתקע, לאחר דקה בערך, השדה המגנוי ממנו יהיה אפס. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה יש קרינה מאוד מאוד נמוכה ולא..
אלי07/01/2009תראה יש קרינה מאוד מאוד נמוכה ולא מסוכנת. אני אפילו יכול להגיד לך שאם אתה רחוק מהמחשב בערך 1 מטר אפילו פחות אז גם כשהוא דלוק (המסך צריך להיות מכובה) לא תהיה קרינה פוגעת!!! ואם מישהוא שואל אם המחשב כבוי יש קרינה? אז זה ברור שלא (כל מפגר יודע שלא) ואני עובד במקצוע העוסק בקרינת חומרים אז אין מה לדאוג כל עוד המסך כבוי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה יש קרינה מאוד מאוד נמוכה ולא מ
אלי07/01/2009תראה יש קרינה מאוד מאוד נמוכה ולא מסוכנת. אני אפילו יכול להגיד לך שאם אתה רחוק מהמחשב בערך 1 מטר אפילו פחות אז גם כשהוא דלוק (המסך צריך להיות מכובה) לא תהיה קרינה פוגעת!!! ואם מישהוא שואל אם המחשב כבוי יש קרינה? אז זה ברור שלא (כל מפגר יודע שלא) ואני עובד במקצוע העוסק בקרינת חומרים אז אין מה לדאוג כל עוד המסך כבוי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במידה ויש אנטנה בשכונהאורי06/12/2008
ד"ר שלום רב. אני ומשפחתי הולכים להשכיר דירה בבניין 4 קומות. יש לנו אופציה לבחור איזה קומה אנחנו רוצים לגור. הקומה הראשונה היא ממש על האדמה (הבניין הוא ללא עמודים) האם יתכן שיש חוטי חשמל מתחת לבניין הפולטים קרינה?(יש לי תינוק בבית שמבלה את רוב יומו על הריצפה). אינני יודע אם ישנן אנטנות על הבניין לכן אני פוחד לגור בקומה האחרונה. מבין ארבעת הקומות מה לדעתך הקומה הכי בטוחה לגור בה מבחינת חשש לקרינה? אייני גר בארץ כרגע אלא בקנדה והבנייה פה שונה במקצת. הבניין עשוי מלוחות עץ וקירות גבס (לא כמו בארץ מבטון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במידה ויש אנטנה בשכונה
ד"ר זמיר שליט"א06/12/2008משה יקר,
אני מכיר את הבנייה בארה"ב ובקנדה, כי גרתי שם.
נראה לי שאספקת החשמל מגיעה מקווי החשמל, ואם מתחת לאדמה, הקו אמור לא לעבור מתחת לדירת הקרקע, אלא לייד הבניין, מתחת למדרכה, וכיוב'.
הכי טוב שתסתכל שם, אם תראה את אספקת החשמל לאותו בית.
בדירות עליונות, יכולה בהחלט להיות קרינה מהסביבה, מאנטנות על בניינים סמוכים בשכונה.
לא צריך להפריע לך אם יש אנטנה על הגג בבית שם תשכור דירה, כי קרינתה הולכת לכל הכיוונים, כמו בייגל, כך שבדירות מתחת לאנטנה אין קרינה, אלא במרחק כ- 50 עד 300 מטר היא מגיעה לאדמה.
אני הייתי לוקח דירת קרקע.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעלית
אורי06/12/2008תודה רבה על העזרה. בהחלט עזרת לי להחליט. אבדוק אם ארון החשמל נמצא בקומת הקרקע. בבניין ישנה מעלית. האם המעלית פולטת קרינה או שדה מגנטי או רק המנוע שלה? תודה שוב משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אורי06/12/2008מצטער אבל יש לי עוד שאלה... ישנה חניה תת קרקעית מחוממת. מתחת לקומה הראשונה. האם ישנה סכנה מסויימת בכך במידה ואגור בקומת הקרקע? או עדיף קומה שניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחניה מחוממת
זמיר שליט"א06/12/2008הנתונים עכשיו משנים את התמונה. החימום הזה עלול להיות קשור באספקת זרם, וזה כבר עלול להיות של כל הקומה, אז יתכן שאספקה כזאת צמודה לדירה בקומת הקרקע.. לכן, אם כך, לפי ההגיון עדיף לקחת קומה מעליה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעלית
זמיר שליט"א06/12/2008המעלית היא רק תא התלוי על כמה כבלים. הקרינה בה אפסית, אולם יש לוח פיקוד, ושם יש שדה מגנטי די חלש', אבל לא צריך להיצמד אליו. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמדוד ידידי למדוד
ד``ר דני וולף06/12/2008בהשכרת דירה לתקופה ארוכה, או בקנייה אני הייתי מודד את כל סוגי הקרינה בבית בדיוק כפי שכדאי לראות מה מצב הרעש ומה מצב השכנים בבית כזה. אין כמו מדידה מדויקת. אתה עלול לגלות כל מני הפתעות שאפילו לא חשבת עליהן, וכמובן רק לרעה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בחדר תינוקלנה04/12/2008
שלום רב, הייתי רוצה לשאול מספקר שאלות 1. יש מודם אל חוטי בחדר התינוק, האם הוא פולט קרינה? עד כמה היא מסוכנת? באיזה מרחק מהמודם אפשר למקם את המיטה ואת השידה? 2. שקע של בזקף ללא טלפון מחובר - האם פולט קרינה, באיזה מרחק ממנו אפשר למקם את המיטה והשידה? 3. החדר הוא בעצם חדר ביטחון - מה הסיכונים? האם בגלל שמדובר בחדר ביטחון הקרינה ממכשירים חשמליים עוד יותר גבוהה? תודה רבה, לנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה ממודם ומטלפון ממ"ד - קרינה
ד``ר דני וולף04/12/2008מודם אלחוטי מקרין חלש מאוד במרחק של חצי מטר כבר אין קרינה, אם כי בחדר ביטחון יכולה להיות החזרה. קו טלפון לא מקרין בכלל.
חדר ביטחון - ממ"ד בייחוד מהדור הישן עלול להקרין קרינה מייננת וחשוב מאוד לבדוק קרינה זו !!!!!!
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר בייבי סנסלנה04/12/2008
שלום, האם המכשיר בייבי סנס פולט קרינה? עד כמה הוא מסוכן לתינוקות? האם כדאי להימנע מהשימוש בו? תודה, לנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייבי סנס לא קורן
ד``ר דני וולף04/12/2008מכשיר ביבי סנס עובד על מתח והספק מאוד נמוכים ולא מקרין בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייבי סנס
ד"ר זמיר שליט"א04/12/2008נאה אמר ידידי המלומד, ד"ר וולף,
אולם כדאי לדעת שהשנאי של בייבי סנס המחובר לזרם החשמל, פולט שדה מגנטי חזק, לכן יש להרחיק אותו מהתינוק כמה שאפשר.
מכשיר המופעל מבטריות, יוצר שדה מגנטי חלש, אבל בכל זאת. אין להצמיד אותו לתינוק.
כאמור, הפלטות של החיישן, בכל מקרה, אינן פולטות קרינה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הנל נכון גם לגבי Angel Care ?
ארז02/12/2009כמו כן להבנתי מרחק של 1.5 מ' מהשנאי מוריד משמעותית את הקרינה המגיעה לתינוק. האם זה מרחק מספק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון02/12/2009מאחר ועברתי מזמן את תקופת התינוקות, אינני מכיר את ה- ANGEL CARE.
אם זה מה שמופיע באינטרנט- יש להניח שהאמור נכון גם לגביו. לא הצלחתי למצוא באינטרנט את הספק השידור שלו, כך שזו הנחה בלבד.
מרחק של 1.5 מטר מוריד את הקרינה משמעותית את קרינת השנאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הנ"ל נכון...
ד"ר זמיר שליט"א05/06/2010כן מרחק זה מספיק בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבייבי סנס אין שנאי
אסף03/12/2009שלום ד''ר זמיר שליט"א
למיטב ידיעתי אין שנאי לבייבי סנס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל הוא משדר את קולות התינוק בתדר
רם דישון03/12/2009מיקרוגל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייבי סנס
אסף05/12/2009לא ראיתי שום אלמנט אלחוטי במכשיר בייבי סנס.
וגם לא שנאי.
אשמח להבין על מה אתם מדברים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסבר
רם דישון05/12/2009ה"בייבי סנס" כולל שתי יחידות: אחת שקרובה לתינוק והשניה שההורה לוקח עמו לחדר אחר על מנת לנטר ולשמוע את קולות התינוק.
ישנה תיקשורת אלחוטית בין שתי היחידות. זה שאינך רואה אלמנט אלחוטי (מה זה בדיוק?) לא אומר שהוא אינו קיים. זה רק אומר שאינך רואה אותו. ההספק של יחידת התינוק הוא כמו של טלפון אלחוטי, ורצוי לא לקרב אותו יותר מדי לתינוק. הייתי ממליץ לבדוק את המרחק המירבי ע"י ניסוי פשוט.
בנוסף, היחידות כוללות אספקת מתח. זו של התינוק ניזונה משנאי. אם יש לך דגם שיחידה זו פועלת על סוללות- מה טוב; אם לא- דאג שהשנאי יהיה במרחק של 50 ס"מ מהתינוק. בדרך כלל זו לא בעיה קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייבי סנס-תגובה
אסף05/12/2009למוצר "בייביסנס" אין יחידת מוניטור. זוהי בסך הכל יחידת "אזעקה" שיושבת על מיטת התינוק ומחוברת בכבל לסנסור שיושב מתחת למזרן. ומופעלת ע"י סוללות.
איני מפרסם את המוצר, אלא רק שקניתי אותו ואתה מדבר על משהו אחר ומטעה אנשים.
עמיתך ,ד"ר דני וולף ,מתכוון כנראה למוצר שנקרא בייביסנס וצדק בקביעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צר לי, אכן
רם דישון06/12/2009התכוונתי למשהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה צודק, וגם זה צודק
סער05/06/2010למכשיר בייבי סנס המקורי אין יחידה אלחוטית - בייבי סנס 3 ובייבי סנס 4.
לבייבי סנס 6 יש יחידה אלחוטית כך שמצפצף בחדר של ההורים ולא של הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנה
ינ יב09/08/2010מדובר במכשיר המשולב באינטרקום והשאלה לגבי הקרינה הינה לגביי מכשיר האינטקום המשולב במכשיר התדר של האינטרקום הינו כ 48 מגה הרץ.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אותה תשובה- שמור
רם דישון09/08/2010מרחק של מטר מהתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק- מתכת מקרינהאורי03/12/2008
התינוק שלי ישן איתי במיטה והמזרון עם קפיצים וגם הבסיס של המיטה עשוי מקפיצים. שמתי לב שגם המזרון שלו בלול הוא עם קפיצים ובנוסף מסביב למזרון עובר מוט ברזל על מנת שהמזרון לא ישקע. כל הקפיצים הם ממתכת ולפי מה שקרתי מתכת מקרינה. מה עלי לעשות? האם התינוק היה חשוף לקרינה כל הזמן הזה? במידה ואעשה בדיקת קרינה בבית ובעזרת השם לא יתגלו תדרים של קרינה אז עדיין המתכות בבית מקרינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכת לא מקרינה
ד``ר דני וולף04/12/2008מתכות לא מקרינות!!!
מזרן גומי אויר לתינוק וגם למבוגרים עדיף על מזרן קפיצים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)