פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בחזה וביד שמאל מדלקת בגיד?
    מירי
    23/02/2010

שלום רב!
    אני בת 47.ברקע DISH, אוסטאופורוזיס כתוצאה נמטילת ארימידקס עקב סרטן שד שהיה לפני 5 שנים. לעיתים קרובות סובלת מדלקת בגיד בעיקר בכתף שמאל.
    רציתי לדעת האם דלקת כזאת, עלולה לגרום לכאב שורף בחזה, שמקרין ליד שמאל.
    לציין שאושפזתי לאחרונה א.ק.ג היה תקין, וגם אנזימי הלב, שנבדקו פעמיים.לאחרונה ההתקפים מופיעים בלילה, בזמן שכיבה.
    יש לציין שגם במאמץ כאבים אלה מופיעים. וכמו כן קיים גם כאב מקומי קבוע, כשלוחצים, באזור החזה, והכתף. מה המלצתכם בנושא? לציין שיש לי תור למיפוי עצמות בקרוב, בלי קשר להנל.
    לטיפולכם המסור אודה!
    בברכה מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    24/02/2010

מירי שלום, דלקות בגידי הכתף השונים עלולות לגרום לכאבים בכתף אשר עשויים גם להקרין לאיזורים סמוכים כמו החזה העליון והזרוע. מטבע הדברים, בעיות כאלו עלולות לגרום לבלבול ולהעלות חשד לבעיית לב. בכל מקרה של כאבים בחזה שמאל וביד שמאל, כאשר מתעורר חשד כזה, העדיפות הראשונה היא לשלול בעייה לבבית. אם זו אכן נשללה, אפשר להתקדם הלאה ולנסות לטפל בדלקת הגידים, אם על ידי טיפול אנטי דלקתי בכדורים, אם על ידי הזרקות מקומיות של סטרואידים ואם על ידי פיזיותרפיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת הסימבלטה לאיקסל
    אירית
    23/02/2010

ד"ר אבלין שלום

לוקחת את האיקסל כבר שבועיים אין הטבה , יש כאבים עצומים ישנה שעתיים שלוש בלילה היום אלך לרופא המשפחה לקחת כדור מלוטונין כדי שישפר לי את השינה
    אני מרגישה שכאשר השינה שלי יותר איכותית רמת הכאב נמוכה יותר

האם לדעתך כדי להמשיך לקחת התרופה לפחות עוד שבוע, או שאם עד
    עכשיו התרופה לא עוזרת אז הצפי שהיא תעזור בעוד שבוע קלוש.

ואם צריך להחליפה באיזה תרופה (הסיבמלטה עזרה לי מאד רק שהשמינה אותי מאד) צריך
    להחליפה.

אני מיואשת

אני מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת הסימבלטה לאיקסל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/02/2010

אירית שלום,
    ככלל רצוי לתת לתרופות מהסוג הזה מספר שבועות "צ'אנס" על מנת להעריך את יעילותן. אם בכל זאת אין שום תגובה לטיפול ניתן להחליף את האיקסל בסימבלטה - שתי תרופות בעלות מנגנון פעילות דומה. יתכן שניתן לנסות מינון נמוך של סימבלטה (30 מ"ג) כדי להפחית את תופעות הלוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת הסימבלטה לאיקסל

אירית
    24/02/2010

ד"ר אבלין שלום

השתמשתי בסימבלטה 60 הורדתי את המינון ל- 30 כאשר היתה הטבה במצבי ובכל זאת המשכתי להשמין לכן נאלצתי להפסיק התרופה. כך שאיני יכולה לחזור לאותה תרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    24/02/2010

אם זה המצב, צריך חשוב על טיפולים אחרים לפבירומיאלגיה, כמו ליריקה. אבל שוב, ראשית כדאי למצות את הנסיון של טיפול באיקסל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת סימבלטה לאיקסל

אירית
    24/02/2010

ד"ר תודה על תשובתך המהירה,

המשיך לקחת את האיקסל לפחות עוד 10 ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החפת סימבלטה לאיקסל

אירית
    07/03/2010

ד"ר אבלין שלום

המשכתי לקחת את האיקסל בהמלצתך עוד מספר ימים למרות שהיו כאבים

וטוב שהמשכתי, הכאבים פחתו אך לא לגמרי , התרופה עוזרת לי רק חלקית

השינה עדין גרועה (4 שעות בלילה) , בקשתי מרופא המשפחה מלוטונין על מנת
    לשפר השינה והוא לא הסכים לתת במקום זה נתן לי וליום ( לוקחת רק מידי
    פעם כדי לא להתמכר) אני עייפה ומותשת וחסרת אנרגיה לחלוטין .

האם כדי להמשיך לקחת האיקסל (לוקחת כחודש) למרות שההטבה חלקית ?
    ברצוני לציין שבניגוד לסימבלטה אותה לקחתי שעזרה לי מאד , אך השמינה
    אותי מאד ולכן הפסקתי לקחת אותה, האיקסל לא גורמת לי להשמנה.
    או כדאי לחשוב על מעבר לתרופה מסוג אחרת לגמרי הליריקה שהמלצת לקחת
    במידה והאיקסל לא תעזור?

האם הליריקה עוזרת לשינה איכותית יותר? והאם גורמת להשמנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/03/2010

אירית שלום,
    ליריקה אכן עשוייה לעזור מבחינת איכות השינה (בניגוד לאיקסל). עם זאת ליריקה עלולה לגרום להשמנה. אין בעייה לשלב איקסל עם ליריקה וניתן לנסות להוסיף את הליריקה במינון נמוך לצורך שיפור איכות השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    רוז
    22/02/2010

שלום, אני חולה בפיברומיאלגיה 22 שנים עם התמודדויות קשות, במהלך שנים אלה נולדו 6 ילדים במשך שנים אלה נטלתי ברזל לצורך הריונות והנקות ארוכות,
    בהנקה האחרונה לפני 9 שנים המשכתי את הברזל עד היום, מאחר שאיני יכולה להפסיק את הברזל ,כשאני מנסה יש לי כאבים קשים בצלעות בגב וכאבי ראש, עם חולשה חזקה בשרירים עם סימפטומים קשים שלא יכולה לקום מהמיטה.
    במשך 3 חודשים האחרונים אני בתקופת שינויים הורמונלים שהמחזור מגיע כל חודש וחצי ואני מרגישה כאבים חזקים מאוד האם יש קשר לשנויים ההומונלים?
    יש לציין אני בת - 49.5.
    האם לאחר המנפאוזה המצב מחמיר בפיברו'?

דבר חשוב מאוד האם נטילת הברזל במשך 9 שנים ללא הפסקה עד היום יכולה לגרום לי נזק?
    איזה בדיקות דם אבקש מהרופא האם יש הרעלה ונזק?

בתודה רוז

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/02/2010

רוז שלום,
    שינויים הורמונאליים יכולים להיות טריגר להתפרצות או להחמה של פיברומיאלגיה ולא פעם תסמונת זו באה לידי ביטוי ראשון סביב גיל המעבר. בהחלט יתכן שהחמרה שאת חווה כעת קשורה לשיוניים אלו. ככלל, אין התדרדרות פרוגרסיבית של תסמונת הפיברומיאלגיה ואין לצפות שהמצב ילך ויחמיר לאחר המנופאוזה. המהלך הוא לרוב גלי, עם תקופות טובות יותר ופחות לסירוגין. אין לצפות לנזק מנטילת הברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת אלפהפה
    יעל
    22/02/2010

שלום.קראתי בפורום הזה שמחקר על קופים גרם לנזק אחרי אכילת אלפהפה בחולי לופוס. מה זה אלפהפה ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת אלפהפה

הוספת תגובה

• רות שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    23/02/2010

במחלת זאבת-לופוס נמצא קשר בין אכילת אספסת אצל קופים והתפתחות המחלה.
    לא היו מחקרים לגבי אכילת אספסת והתפתחות זאבת-לופוס באנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי תסמונת
    ס
    21/02/2010

לפני מספר שבועות שאלתי לגבי תסמינים שהיו לי דלקת מפרקים ,כפות ידיים ורגליים אדומות מלוות בלחץ רגישות לשמש המלווה בפצעונים קטנים היוצאים באזור שנחשף לשמש ונעלמים בצל. בילדות היה לי בעיה עם בלוטת המגן ובבדיקה אצל רופא נאמר לי שהיא מתפקדת לאט מידי גם היום היא נוטה לעיתים להתנפח זה מלוה בכאב ובקשיי בליעה ובתקופה האחרונה יש לי כאבי ראש כרוניים ומשכך אינו עוזר אני עיפה כל הזמן ומיום ליום זה רק מחמיר איני מסוגלת להתעורר עניי נעצמות ללא שליטה אני ישנה המון ורגישה כאילו לא ישנתי כלל יש לי בנוסף נשירה שחשבתי שאולי זה עונת מעבר אך כבר נמשך יותר משנה יש לי כבר קרחות בראש ושערי רק מתקצר מיום ליום

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת לגבי תסמונת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/02/2010

סימפטומים אלו עשויים להתאים לתת פעילות של בלוטת התריס ובהחלט כדאי לבצע בדיקות דם המצביעות על פעילותה של בלטה זו (TSH,FT4, T3).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים קוסמטיים בלופוס
    יעל
    19/02/2010

שלום.האים לאישה בת 65 עים לופוס מערכתית שאובחן לפני 7 שנים ומטופלת עים פלקווניל כדור אחד ביום ובכל התקופה הלופוס שקט .יש אפשרות לעשות פילינג עמוק בפנים אצל רופא עור פרטי על מנת להעלים קצת את הקמטים בפנים.?שמעתי שהם לא מתלהבים לעשות לחולי לופוס ?ועוד שאלה פשוט לידע .האים כל פריחה שמופיעה בגוף היא תמיד מגרדת או לא חייבת לגרד. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולים קוסמטיים בלופוס

הוספת תגובה

• רות שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    23/02/2010

אני לא מכירה ספרות החוקר את ההשפעה של טיפולים קוסמטים כולל PEELING בחולי זאבת-לופוס.
    ידוע על התפתחות זאבת-לופוס בחולה לאחר טיפול בקרני אולטראסגול במיטת שיזוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס וגלולות
    טל
    18/02/2010

לפני כשנה התגלתה אצלי מחלת הלופוס.
    כרגע אני לוקחת כדור פלאקוניל אחד ביום (200 מ"ג).
    אני משתמשת בגלולות מסוג "הרמונט" וחשוב לציין שאני גם מעשנת.
    הבנתי שאולי כדאי שאחליף גלולות לסוג אחר.
    אשמח לעזרתכם כי רופא הנשים שהייתי אצלו לא כ"כ יכל לייעץ לי והתור הבא שלי לראומטולוג רק בעוד חודשיים.

תודה,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס וגלולות

הוספת תגובה

• טל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    19/02/2010

רצוי לקחת גלולה נגד הריון המורכב מהורמון הפרוגסטרון.
    קיים קשר בין חשיפה לאסטרוגנים והתפתחות או התלקחות של זאבת-לופוס.
    התכשיר "הרמונט" מכיל אסטרוגנים.
    תכשירים של פרוגסטרון בלבד הם: CERAZETTE או MICROLUT.
    אין ספק שעישון מזיק וגם במחלת זאבת-לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחות בלופוס
    יעל
    18/02/2010

שלום.איזה סוגי פריחות מופיעים בלופוס של העור איך הפריחה נראית?והאיםהן מאופינותבמקומות מסוימים בגוף ?והאים כל פריחה תמיד מגרדת? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פריחות בלופוס

הוספת תגובה

• רות שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    19/02/2010

התפרחת האופיינית ושכיחה היא בצורת פרפר על הפנים על הלחיים וגשר האף.
    תפרחות אחרות הן: על הגוף באזורים שונים.
    חייבים להיבדק ע"י ראומטולוג ורופא עור.
    לעיתים כאשר התפרחת לא טיפוסים - רצוי לבצע ביופסיה של העור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרנום
    אבי
    18/02/2010

מה עם כאב בסטרנום שגם הוא פרק לא?

לקביעת תור
    סגירה
    סטרנום

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/02/2010

אבי שלום,
    הסטרנום (עצם החזה) הוא עצם המורכב משלושה חלקים וביניהם יש מפרקים. כמו כן יש מפרקים בין הסטרנום לבין עצמות הבריח ולבין הצלעות. כל המפרקים הללו עלולים להיות מעורבים בסוגים מסויימים של דלקות מפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסמונת טיטזה

שרון
    23/03/2010

שלום
    אני סובל מהטסמונת הנ"ל כבערך 3 שנים.הכאב ישנו תמיד עם עליות לא קבועות
    איזה טיפולים מומלצים על ידך?
    MRI יכול לזהות את הבעיה במפרק?
    וכמה זמן זה יכול להמשך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    24/03/2010

שרון שלום
    במקרים עקניים כמו שלך, כדאי לנסות הזרקה מקומית של מעט סטראוידים (יחד עם חומר אלחוש מקומי) לאיזור המפרקים הכאובים ביותר. טיפול זה עשוי להביא לשיפור משמעותי. גם טיפולים מקומיים כמו משחת וולטרן יכולים לעזור.
    בדרך כלל אין צורך בבדיקת MRI עקב Tietze syndrome אל אם קיים ספק בנוגע לאבחנה ורוצים לחפש סיבות מקומיות אחרות לכאב בדופן החזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי קורטיזון משמינים ולא עוזרים מה לעשות?
    חנה לרום
    18/02/2010

שלום יש לי שאלה אמא שלי בת 75 היא סובלת מזה 10 שנימ מכאבימ עזים בגוף באיזור הגוף הגב ולמטה רופא ראמוטולונג נתן לה כדורי קורטיזון וזה משמין וגם לא עוזר האים ישנה אפשרות להפסיק ליטול את הכדורים אשמח לישמוע את חוות דעתכיים
    תודה מראש חנה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/02/2010

חנה שלום,
    השאלה הבסיסית היא האם הכאבים נובעים מבעיה דלקתית, אשר עשויה להגיב לטיפול בסטרואידים, או מסיבות אחרות (אורטופדיות, נוירולוגיות וכו). בכל מקרה, גם אם מדובר במחלה דלקתית, רצוי להימנע מטיפול ממושך בסטרואידים ואם לא מצליחים לרדת במינון כדאי לנסות להוסיף תרופות אנטי דלקתיות נוספות, עם טווח פעולה ארוך, אשר יאפשרו את הירידה במינון הסטרואידים. מובן שכל זה צריך להיעשות תחת מעקב רפואי מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפלא
    יעל
    17/02/2010

שלום.רציתי לשאול האים זה נכון שלא מוכרחים לקחת בכלל אספירין 100מ"ג למי שיש אפלא חיובי?אפשר לקבל הסבר מדוע?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אפלא

הוספת תגובה

• רות שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    19/02/2010

היום מקובל שבנוכחות כייל משמעותי מוגבר של נוגדנים לקרדיוליפין, בטא-2-גליקופרוטאין או לופוס אנטיקואגולנט (LAC)
    אפילו ללא סיפור של הפלות חוזרות או קרישי דם
    לקחת אספירין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג מאוד
    יעל
    17/02/2010

לאר שאשתי החלה בחורף האחרון לסבול מתופעת רינו נשלחנו לראומוטולוג לבדיקות
    יצא שהANA חיובי 2.86
    אנטי דנא שלילי C4 C3 תקינים RHEUMATOID FACTOR תקין CRP קטן מ0.5
    TSH גבוה 10 אם כי FT 4 ,תקין קרוב לגבול 10.6
    שאר הבדיקות יצאו תקינות ,תפקודי כבד INR 1.1
    URA 41 ,תקין קריאטינין תקין LGG שלילי שניהם
    בדיקות דם ALT .LDH.CK .FOLIC ACID ALKPתקינות
    שקיעת דם ESR 4 ,EHI יש לציין אין תופעות כמו כאבי ראש פריחות וכו אלא רק רינו
    כל בדיקותת ספירת הדם תקינות כדוריות אדומות לבנות וכו
    בדיקות השתן יצאו תקינות כולן חוץ LEUCOCYRES שמעיד על דלקת בשתן(יש לה דלקת בשתן והיא מטופלת)כימיה בדם תפקודי כליות תקין
    נקבע לנו תור לרופא ראומוטולוג שוב לעוד שבועיים ועד אז אני ממש בלחץ (בעצת רופא המשפחה אני כרגע מטופל בכדורים נוגדי חרדה לאחר התקף קשה מלפני כמה ימים שנאמר לנו שANA חיובי ויש חשש ללופוס
    יש לי כמה שאלות שאני לא מצליח למצוא להם תשובות ברשת ובפורומים ואין לי מישהו לדבר איתו ואני ממש חושש
    האם בעקבות הבדיקות הנל יש חשש ללופוס ?האם לופוס זה מחלה שהיא בדם אצל בעלי ANAחיובי ורק מחכה להתפרץ ?האם ANA 2.86 הוא חיובי נמוך או גבוה ?האם זה נכון שחלק גדול באוכלוסיה הם בעלי ANA חיובי ובריאים לחלוטין?האם יש קשר לTSH הגבוה ?יש לציין שאשתי פעילה בספורט ,ריצות וכו היא כלל לא עיפה או מדוכאת אם כי המצב הנפשי שלי מדאיג אותה ולפעמים גורם לה לקושי גדול
    אני בחששות כבדים שזה לופוס או מחלה אוטאומנית אחרת
    אני מניח שתפנה אותי לראומוטולוג שלי אך עד שאפגש איתו אני בלח נוראי ואשמח לתשובה ממך במהרה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאג מאוד

הוספת תגובה

• משה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/02/2010

תסמונת רינו מופיע במספר רב של מחלות אוטואימוניות.
    בנוכחות ANA חיובי ותסמונת רינו צריך לחשוד על מחלה אוטואימונית.
    ביניהם טרשת מערכתית (סקלרודרמה) ויתכן זאבת-לופוס.
    אם כי כאשר רמת נוגדנים ל-DNA ורמת משלים תקינים הסבירות נמוכה יותר.
    על מנת לאבחן מחלת אוטואימונית יש לגשת לראומטולוג.
    בשאלה של סקלרודרמה- בבדיקת דם צריך לבדוק נוגדנים ל-SCL-70 ו- CENTROMERE.
    מחלות אוטואימוניות של בלוטת התריס שכיחות יחד עם מחלות אוטואימוניות אחרות.
    ANA נבדק בשיטות שונות. כך שלא אוכל להתיחס לרמה בלי לדעת באיזה שיטה ANA נבדק ומה נחשב חיובי.
    אין אפשרות לאבחן מחלה על סמך בדיקות מעבדה בלבד.
    ANA יכול להיות חיובי בעד 5% מהאוכלוסיה. ככל שהרמה גבוהה יותר קטן האפשרות שלא מדובר במחלה אוטואימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי????
    מיטל
    17/02/2010

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים לי????

הוספת תגובה

• מיטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/02/2010

עניתי לך למעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/02/2010

בשאלה של הריון- לידה-הפלה בנוכחות נוגדנים ל-DNA נתתי הסבר מפורט.
    בכל מקרה רצוי להיות במעקב ראומטולוג ורופא נשים ממרפאה להריון בסיכון גבוה אם את סובלת מזאבת-לופוס או חשד לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/02/2010

לא ברור לי אם יש לך זאבת-לופוס?
    נוגדנים כנגד DNA מוגברים במחלת זאבת-לופוס יחד עם ANA חיובי.
    בדרך כלל לא בודקים את רמת הנוגדנים ל-DNA אלא אם חושדים במחלת זאבת-לופוס.
    במידה ויש זאבת ורוצות הריון- אנו מבקשים שהמטופלת תהיה בהפוגה לפחות 6 חודשים. זאת אומרת אם המחלה מתבטא בפגיעה בכליות או במוח- רצוי שלא תהיה פעילות של המחלה לפחות 6 חודשים, וכמובן החולה לא זקוקה לטיפול תרופתי פרט לפלקווניל, פרדניזון, או אימוראן. אלו התרופות שאפשר לקחת בהריון.
    כל חולה עם זאבת-לופוס שבהריון זקוקה להמשך מעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנוך שנליין פורפורה
    גלית סודרי
    17/02/2010

בוקר טוב .

הבן שלי בן 7.בתקופה האחרונה הרבה דלקות גרון , אוזניים,מחלת הנשיקה,ולפני שלושה שבועות אפתות קשות בכל הפה מלווות בחום גבוה שנמשך 8 ימים. בשבת בבוקר קם ,לא יכול לדרוך על הרגל,ראיתי נקודות אדומות.(לבת הגדולה שלי היה הנוך שנליין פורפורה כשהיתה בגילו,מלווה בבצקת במעי ,טופלה בקורטיזון ומאז עברו 8 שנים והכל בסדר) לכן חששתי שזו אותה המחלה.בבית חולים אישרו שמדובר באותה המחלה.אצלו זה מלווה בבצקת בכף רגל שמאל.בצקת בכף יד שמאל.הוא לא מסוגל ללכת בכוחות עצמו.כל בדיקות הדם ובדיקות השתן תקינות.שלשום התלונן על כאב בטן , הקיא , היינו בבית חולים ונתנו רק נורופן וזה חלף. אתמול בערב אפילו הצליח ללכת 10 דקות בשכונה . הבוקר קם , הבצקת שהיתה ברגל שמאל חלפה, אבל עכשיו יש בצקת בברך ימין , לא יכול ללכת שוב , הבצקת בכף יד שמאל קיימת ובנוסף יש בצקת בכף יד ימין - חדש מהבוקר .

רציתי להתייעץ ולשמוע את חוות דעתך , האם זה נורמלי משך הזמן ? כבר עברו 5 ימים.

האם זה נורמלי שהבוקר קם ומה שהיה ברגל שמאל עבר ועכשיו חזר שוב לרגל ימין ? ומהבוקר כף יד שמאל התנפחה ???

אני מודאגת .

תודה , גלית

לקביעת תור
    סגירה
    הנוך שנליין פורפורה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/02/2010

גלית שלום,
    הנוך שנליין היא מחלה שעלולה להמשך זמן מה, ואין זה נדיר לראות נפיחות ו/או כאבים במספר מפרקים. במקרים קשים יותר ניתן לטפל בסטרואידים (כמו שאת יודעת) אבל כך או כך ברוב המקרים המחלה חולפת בסופו של דבר לחלוטין והפרוגנוזה היא טובה מאד (בייחוד בילדים). בכל מקרה כדאי להיות במעקב של ראומטולוג ילדים על מנת לוודא שהאבחנה מדוייקת ולעקוב אחרי המחלה עד סיומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של מתודרקסט
    סרברניק נחמה
    17/02/2010

אני מטופלת במתוטרקסט 10 מ"ג בשבוע ובחומצה פולית על בסיס יומיומי מזה שבוע שלישי בת 62 איני נוטלת תרופות אחרות לאחרונה סובלת לסרוגין מקוצר נשעמה וכאבים בחזה הבדיקות שעשיתי נמצאו תקינות בעוד כשבוע אני יוצאת לחו"ל לשבועיים האם בכל זאת יתכן ואלו הם תופעות לוואי של התרופה? האם עלולה לחו"ל החמרה של התופעות? אולי כדאי להפסיק נטילת התרופה בתקופת הטיול?
    אודה על תשובת הרופא
    בתודה נחמה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של מתודרקסט

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/02/2010

נחמה שלום,
    מטוטרקסאט עלול לגרום לתופעות לוואי בריאות עד כדי דלקת חריפה יחסית שיכולה לגרום לקוצר נשימה וחום. כאבים בחזה אינם אופייניים. צריך לנסות לקבוע, על סמך צילום חזה, תפקודי ריאות ובדיקות נוספות (ואולי תוך התייעצות עם רופא ריאות) אם קוצר הנשימה קשור לתרופה או לא. כמו כן צריך לשלול סיבות אחרות לכאבים בחזה - כולל כמובן האפשרות של מחלת לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה