פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקלודרמה
    יעל
    19/03/2010

שלום רב
    אני בת 23 עולה חדשה מצרפת
    מזה שנתיים אני סובלת מתופעת רנו הלבנת הידיים בקור ללא כחלון רק לבן ואז חוזר לצבע העור
    נשלחתי ע"י ראומוטולוג לבדיקות מקיפות ויצא שהANA חיובי 2.9 כאשר מעל 1.2 זה חיובי שאר הבדיקות והבדיקות המאפינות יצאו שליליות ותקינות חוץ מבדיקת Scl70 Ab (Scleroderma ובדיקת Sm Ab. (Smith) שטרם קיבלתי את תשובתם ואמורה לקבל תוך ימים ספורים
    שאר הבדיקותRo Ab Anti SSA La AbThyroid Peroxidase Ab, Anti SSB אנטי דנא,שקיעת דם LOPUS. Rheumatoid Factor Quantit'
    C3' C4 ועוד יתר הבדיקות יצאו תקינות .כולל בדיקה גופנית ע"י ראומוטולוג ששלל כרגע סימנים לדלקת פרקים או סקלדרמה אבל בכל זאת שלח לבדיקות מה שתמוהה בעיני[
    מאחר ויקח כמה ימים לבדיקות רציתי לשאול מס שאלות
    האם יש חשד לסקלורדמה?אפילו שאני צעירה והמחלה אופינית למבוגרות?מהי בכלל מחלה זאת האם היא מסוכנת?האם נכון שהיא חשוחת מרפא?מה תהיה המשמעות של תוצאה חיובית חלילה ומה של שלילית בעז"ה? האם תשובה שלילית שוללת את המחלה לגמרי או לבינתיים?
    אני עומדת להתחתן האם יש בעיה כלשהיא להביא ילדים במצבי?ומה לגבי הריון לחולות סקלדרומה האם הם בסיכון להם או לעובר ?

מה הסיכויים הסטטיסטים שלי לחלות במחלה אוטיאומינות?אני בחרדות נוראיות ומקבלת כדורים קלונקס אז אנא כנה לי במהרה תשובה מפורטת ככל האפשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקלודרמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    21/03/2010

יעל שלום,
    התופעה שאת מתארת נקראת תופעת רינו. מדובר בהתכווצות של כלי דם קטנים באצבעות שגורמת לשינוי בצבע האצבעות. התופעה שכיחה למדי אצל נשים צעירות. יחד עם זאת היא יכולה גם להופיע כחלק ממחלות אוטואימוניות שונות, לא רק במחלה הנקראת סקלרודרמה אלא גם במחלות נוספות. הממצא של ANA חיובי גם הוא אינו ספציפי ויכול להופיע הן אצל נשים בריאות והן אצל נשים הסובלות ממחלות אוטואימוניות. יחד עם זאת הצירוף של רינו ו - ANA חיובי מגביר את הסיכוי שקיימת בעייה אוטואימוניות. שוב, לא בהכרח מדובר בסקלרודרמה, יתכנו גם אבחנות נוספות. לכן יש חשיבות להשלים את הבירור המעבדתי. לסיכום, עדיין מוקדם לקבוע שאת סובלת מסקלרודרמה או ממחלה כלשהיא אחרת. צריך להשלים את הבירור ורק אז לדון באבחנה ובהשלכות מבחינת הטיפול ומבחינת הריון וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה

יעל
    22/03/2010

תודה על התשובה לא ככ הבנתי מה שולל סקלדרומה ?האם אני בסיכון כל החיים או שאם הבדיקות שליליות זה אומר שאני כבר לא בסיכון?
    האם הכייל שלי של הNAN נמוך או גבוה ?2.9 כאשר חיובי מעל 1.2?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    22/03/2010

האבחנה של סקלרודרמה מתבססת על השילוב של הממצאים הקליניים והמעבדתיים. מחלה זו מאופיינת בשינויים טיפוסיים בעור (התקשות של העור והידבקות לרקות התת עוריות), בנוסף לתופעת רינו. כמו כן עשויים להופיע שינויים בפיגמנטציה של העור. זאת, בנוסף לפגיעה האפשרית באיברים פנימיים לרבות הוושט, הריאות הכליות ועוד. במקביל מוצאים ברוב המיקרים ממצאים אופיניים בבדיקות המעבדה כמו נוגדנים מסוג anti centromer ו/או מסוג Anti Scl-70. גם נוגדן ה - ANA לרוב חיובי, אבל ממצא זה אינו ספציפי לסקלרודרמה.
    מכל האמור לעיל עולה, שלא ניתן לשלול או לאשר את האבחנה על סמך בדיקה אחת ספציפית אלא על סמך המכלול הקליני והמעבדתי. בנוסף, דברים יכולים להשתנות עם הזמן. לפעמים נוגדנים חדשים מופיעים או שהקודמים נעלמים. לכן צריך להיות במעקב ראומטולוגי מסודר כדי להגיע לאבחנה המדוייקת ולקבל החלטות בקשר לטיפול, אם יש צורך בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CRP
    נטע
    17/03/2010

שלום
    עשיתי בדיקות דם, ה CRP יצא 2.1 . כאשר הטווח 0-5
    אם כך2.1 נראה לי נמוך-בינוני.
    נכנסתי לאינפומד, וכשהקשתי את התוצאה 2.1 יצא לי שזה רמה גבוהה שמצביעה על דלקת.
    האם כך? למה 2.1 נחשב גבוה?

ד.א ESR יצא 26 כאשר הטווח 0-25. מה זה אומר?
    לא מזמן הרגשתי לא טוב(נראה כמו הצטננות) והיו לי כאבים במפרק היד.

תודה,
    רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    CRP

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2010

רויטל שלום,
    לבדיקת ה - CRP יש ערכים שונים בהתאם למעבדה בה מתבצעת הבדיקה. יש מעבדות אשר אצלם הטווח התקין הוא בין 0 ל - 0.5 ואחרות עם טווח תקין עד 5. מה שחשוב זה הטווח התקין במעבדה בה ביצעת את הבדיקה ולפי מה שאת מוסרת במעדה זו התוצאה נחשבת תקינה. דרך אגב, אין משמעות לרמות נמוכות של CRP. רק לתוצאות גבוהות. שקיעת הדם המתוארת היא כמעט תקינה (מוגברת באופן מינימאלי). הגברה של שקיעת הדם היא ממצא לא ספציפי שיכול להופיע בכל מחלה חריפה, כולל זיהום ויראלי. בשורה התחתונה - הבדיקות שלך תקינות. צריך להעריך את התלונות הקליניות ולחזור על הבדיקות רק אם יש צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' אבלין מודה לך

נטע
    18/03/2010

על תשובתך המהירה והמקצועית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנברל 50
    נתי
    17/03/2010

שלום,
    אני יודע שכבר תקופה ארוכה שמנסים (אני לא יודע בדיוק מי) להתחיל לשווק את תרופת האנברל במינון 50, משום מה זה לא כ"כ מצליח, מה שגורם לנו המטופלים בתרופה לקבל כמות זריקות כפולה.
    האם אתם יודעים מה בדיוק מעכב, אם יש חדשות בעניין ומי בעצם הכתובת לזירוז התהליך של תחילת שיווק התרופה בארץ.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אנברל 50

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2010

נתי שלום,
    על פי מה שנמסר לי מנציגי חברת נאופארם, המינון של 50 מ"ג אושר כבר על ידי משרד הבריאות, נמצא בהליכי בדיקה אחרונים ואמור להכנס לשימוש בחודש- חודשיים הקרובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מרקוס אביב
    17/03/2010

שלום דר אשתי הובחנה שיש לה דלקת פרקים שיגרונית . לפני 5 חודשים היא קיבלה כדורי כורטיזון וכדורי מתוטרקסאט . המצב שלה הישתפר מאד הכאבים חלפו כמעט לגמרי כרגע היא רוצה להיכנס להריון האם יש לנו ממה לחשוש בגלל הכדורים שהיא נוטלת אם כן חלילה מה רצוי לעשות ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2010

מרקוס שלום.
    השאלה חשובה מאד. אסור בתכלית להכנס להריון תוך כדי טיפול במטוטרקסאט. כדי לתכנן הריון במצב זה, יש להתייעץ עם הראומטולוג המטפל לגבי הפסקת הטיפול במטוטרקסאט והחלפתו בתרופה אחרת, אותה ניתן לקחת בזמן הריון (ויש מספר תרופות כאלו). צריך אף להמתין מספר חודשים לאחר הפסקת המטוטרקסאט עד לכניסה להריון.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רמי
    16/03/2010

אני בן 45 .
    מזה כחצי שנה אני מרגיש תחושות של חום בגוף בגב ,בבטן וברגליים .
    אין לי חום בבדיקה במדחום .
    כל מי שנוגע בי מרגיש חום בגוף שלי .
    ישנה תחושה של לחץ בשתן .

האם התופעה מוכרת ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2010

רמי שלום,
    התלונה שאתה מתאר אינה אופיינית באופן ספציפי למחלה ראומטולוגית מוכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    נטע
    16/03/2010

שלום ד'ר ,
    איך יתבטא בבדיקות הדם נשירת שיער שנובעת ממחלת הלופוס?
    חוסר במה?
    רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• רויטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/03/2010

נשירת שער היא תופעה שכיחה אצל נשים ונובעת מסיבות רבות שונות.
    הגדרה של נשירת שער רצינית היא למצוא שערות על הכרית או חופן שערות לאחר הברשה.
    כמו כן אזורי קרחת בקרקפת.
    נשירת שער בזאבת-לופוס מלווה בתסמינים נוספים כמו דלקת במיפרקים או תפרחת בעור. אין בדיקת דם ספציפית לקבוע מה הסיבה לנשירת שער בזאבת-לופוס אלא בדיקות הרגילות כמו רמה גבוהה של ANA או רמה נמוכה של משלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוקשות איומה
    אפרת
    16/03/2010

שלום, אני בת 27 וחליתי לפני כשנה וחצי בדלקת פרקים. אני נוטלת 2 פלקווניל ביום, מתוטרקסט - 10 מ"ג בשבוע. בחודשיים האחרונים החלה נוקשות של ממש בידיים שמונעת ממני לעשות דברים רבים - האם מצב זה הפיך?? . הרואמטולוג שלי רשם לי בנוסף 7.5 מ"ג של פרדניזון ליום - האם יש תופעות לוואי במינון כזה?. שאלתי האחרונה היא לגבי אנברל - האם זה טיפול של מס שנים או שזה תלוי בן אדם? האם יש כאלה שמבריאים תוך תקופת זמן קצרה יחסית? האם ישנו סיכוי שטיפול זה יביא להחלמה מלאה ושלא אזדקק לו שנית?.

לקביעת תור
    סגירה
    נוקשות איומה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2010

אפרת שלום,
    נוקשות, ובייחוד נוקשות בוקר, הם סימפטומים אופייניים של דלקות מפרקים. תופעות אלו בהחלט אמורות להשתפר עם הטיפול בדלקת. פרדניזון במינון של 7.5 מ"ג ליום אינו גורם תופעות לוואי חמורות אבל ככלל, ככל שנוטלים סטרואידים למשך פרקי זמו ארוכים יותר תרבים הסיכויים לסיבוכים. המגמה צריכה להיות לרדת במינון הסטרואידים בהקדם האפשרי וזה ניתן לעשות באמצעות התרופות האחרות שאת נוטלת. אנברל היא תרופה אנטי דלקתית יעילה בדלקות מפרקים. לרוב הטיפול הוא ממושך (שנים). הבראה מלאה מדלקת מפרקים היא דבר נדיר יחסית אם כי יש מקרים של דלקת שהיא תגובתית למחלה חריפה (למשל בעקבות מחלה זיהומית) אשר עשויים לחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים נוראיים ברגליים
    אנדי
    16/03/2010

שלום .
    אני בת 36 אמא לתינוקת בת שנה וחצי ,הסיפור שלי מעט ארוך לכן אנסה לקצר,בטרימסטר השלישי של ההריון היו לי כאבים ברגל שמאל בירך למעלה יום צלעתי ויום לא,חשבתי שזה בגלל הכובד שאני סוחבת לא מעט זמן,לאחר הלידה היו לי כאבים עד כדי כך שלא יכולתי להרים את הרגל או להזיז אותה ,לכן ערכו לי בדיקות כמו כן MRI שם היה חשש לאוסטונוקרוזיס של עצם הפמור,היתה התלבטות של הרופאים האם אוסטונוקרוזיס או אוסטו' לאחר כחצי שנה שוב ערכתי את הבדיקה והכל נעלם כלא היה,הבעיה היתה שלי עדיין היו כאבים ברגליים וזה מבחינתי התפשט לשתי הרגליים כאבי טופת ממש בלתי נסבל,(יש לציין שאני סובלת מנימולים ועיקצוצים בכל הגוף מזה כ5 שנים ולאחר ביופסיה של העור -צויין ירידה בסיבי העצב הדקים של העור) .מצב שלמדתי לחיות עימו למרות שבהתחלה זה די שיגע אותי.החלטתי ללכת לנאורולוג שבעבר אצלו עברתי את האיבחון של הנימולים וזאת לאחר שהלכתי בלי סוף לאורטופדים שאמרו לי שהכל בסדר והבדיקות יוצאות תקינות וכבר לא רואים כלום עברתי גם מיפוי עצמות שיצא תקין.אמרו לי שכדאי שאפנה לכיוון של מחלות כאבים שונות ולכן הלכתי לנאורולוג שאמר שכנראה הכאבים הם המשך ישיר של בעית הנאורופתיה שיש לי והדרך לטפל בזה היא עם אלטרולט 10מיליגרם בלילה ,התחלתי לקחת ,העיניין הוא שאני ובעלי הינו כמובן מעוניינים להביא עוד ילדים ואני לא יודעת מה יהיה אחרי ההריון הבא למה לצפות??? האם הכאבים יחמירו?? אולי זה משהוא אחר שלא בדקתי אצל ראומטולוג?
    איך אסחוב משקל כבד על הרגליים האלה ובלי הכדורים שמקלים עלי ???
    אני שוקלת לפנות לראומטולוג שיתן לי אף הוא איבחון ,אולי יש פיתרון לבעיה שלי ,אנא מיכם אם מישהו מכיר את הבעיה או יש לכם רעיון כלשהוא אני יותר מאשמח לקבל חוות דעה .
    צר לי על הבלאגן בכתיבה פשוט זה משהו שכבר מתרחש מזה זמן מה ועברתי כל כך הרבה דברים ובדיקות שאני בעצמי כבר לא מסוגלת לזכור את הסדר .
    תודה מראש אנדי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים נוראיים ברגליים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2010

אנדי שלום,
    הסיפור שלך כולל מספר בעיות שונות שבחלקן כבר נפתרו. כך למשל התופעה של אוסטאונקרוזיס בזמן הריון, שנעלמה בהמשך. כרגע נראה שאת סובלת מכאבים בעלי אופי עיצבי, עם או בלי קשר לממצאים של פגיעה בעצבים הקטנים (ממצא שחשיבותו הקלינית לא לגמרי ברורה). אלטרולט עשוייה להיות תרופה טובה לכאבים מסוג זה וכן גם תרופות אחרות המשפיעות על כאב עיצבי כמו ליריקה. גם פעילות גופנית מתונה עשוייה לעזור. אין סיבה מיוחדת לחשוב שהמצב יחמיר במקרה של הריון נוסף. בכל מקרה, ראוי להבדק גם על ידי ראומטולוג ויתכן שהאבחנה של פיברומיאלגיה תסביר חלק גדול מהתסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים פסוריאזיס בברך
    בני
    16/03/2010

שלום,
    לפני כשבוע אובחנתי כחולה בדלקת מפרקים פסוריאזיס.
    האם ניתן להעריך את חומרת המחלה?
    בדיקור הברך נמצא:
    Mononuclear cell 96%
    Polymorphonuclear cells 4%
    Synovial Snear,leuco - 2.8

האם המדדים מצביאים גם על חומרת הדלקת ועל המשך התפתחות המחלה?

הוספת תגובה

• עוד מדדים

בני
    16/03/2010

אני בן 34, הפגיעה היא רק בברך והפסוריאזיס בדרגה קלה בשטחים מצומצמים (קרקפת בעיקר, ציפורן אחת).
    בדיקת הדם שביצעתי היתה תקינה למעט
    CRP - 1.5
    ESR - 16
    Lymphocytes % - 19.7

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2010

בני שלום
    בדיקות אלו אינן מצביעות על דלקת מאד פעילה. בכל מקרה אם אכן מדובר בדלקת מפרקים פסוריאטית כדאי לשקול התחלת טיפול אנטיח דלקתית ארוך טווח כדי למנוע נזק בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2010

בני שלום,
    הנתונים האלו אינם מספיקים להערכת פעילות המחלה. לשם כך חשובה הבדיקה הקלינית של המפרקים וכן בדיקות הדם אשר מצביעות על רמת הדלקת (CRP ושקיעת דם). המשך מהלך המחלה יכול להשתנות בין חולה לחולה אך בכל מקרה טיפול מתאים עשוי לשנות את המהלך, לדכא את הדלקת ולמנוע נזק למפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE מערכת חיסון
    יעל
    14/03/2010

שלום.הבנתי שעליה בנוגדנים בלופוס זה לא טוב אבל אים ירידה בספירת כדוריות דם לבנות ( שזה אחד מביטויי הלופוס ) זה גם נקרא קשור למערכת החיסון? אים הספירה הלבנה נמוכה זה אומר שהכדוריות הלבנות נפגעו מפעילות יתר של הנוגדנים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    RE מערכת חיסון

הוספת תגובה

• רות שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    15/03/2010

במחלת זאבת-לופוס מערכת החיסון מורכבת בעלת תפקידים רבים עם מעורבות של סוגים שונים של תאים ביניהם תאים לבנים. גם בתאים הלבנים יש סוגים שונים עם תפקידים רבים. מספר ירוד של תאים לבנים מסוג מסוים יכולה להשפיע על מערכת החיסון והנטיה להתגונן מהסביבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ana חיובי ולופוס..
    מורן
    14/03/2010

שלום,
    האם ANA חיובי קשור למחלת הזאבת?
    כיצד שוללים הימצאות מחלה זו?

תודה,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    ana חיובי ולופוס..

הוספת תגובה

• מורן שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    15/03/2010

במחלת זאבת-לופוס כמעט תמיד נמצא שרמת ANA גבוהה (מעל 1:80).
    ככל שהרמה גבוהה יותר הסיכוי לזאבת-לופוס או מחלה אוטואימונית אחרת גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו
    מאיה
    14/03/2010

מדוע לחולי פיברו' ממליצים לעסוק בפעילות גופנית?? איך זה עוזר להתגבר על הכאבים הנוראים??

לקביעת תור
    סגירה
    פיברו

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    14/03/2010

טובה שלום,
    המנגנון אשר באמצעותו פעילות גופנית מסייעת לחולי פיברומיאלגיה אינו ברור לגמרי וקרוב לוודאי שהוא מורכב ממספר מרכיבים. כך למשל פעילות גופנית עשויה להעלות את רמתם של חומרים מדכאי כאב מסוימים במערכת העצבים המרכזית, לשפר את מצב הרוח, להגביר את רמת האנרגיה ואת הביטחון העצמי. מצד שני ידוע שלחולי פיברומיאלגיה קשה להתחיל בפעילות גופנית וכל מאמץ מוגזם גורם לתשישות מוגברת ולכאבים. לכן המפתח הוא להתחיל בפעילות באופן הדרגתי אבל להשתדל להתמיד. חשוב להדגיש שגם אם המנגנון לא לגמרי ברור, ההוכחות המחקריות לכך שפעילות גופנית אכן עוזרת הן רבות ומבוססות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת חיסון.
    יעל
    14/03/2010

שלום.רציתי להבין למה הכוונה לא להמריץ את מערכת החיסון בלופוס.כמה שאני מבינה הרי זה טוב שלבן אדם שחולה בלופוס להקפיד על שמירת מערכת חיסונית טובה שתגן מפני תחלואה .ולמה הכוונה לדכא את מערכת החיסון?אים יש למשל בספירת דם כדוריות לבנות NET.abs1.5 (מופיע מתחת לנורמה ) אצל חולה לופוס הרי זה לא טוב וזה גם מראה על מערכת החיסון אז למה להוריד עוד.? אשמח לקבל הסבר עד כמה שניתן. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מערכת חיסון.

הוספת תגובה

• רות שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    14/03/2010

מחלת זאבת-לופוס מתאפיינת ע"י יצירת נוגדנים רבים ביניהם נוגדנים לדנ"א, ואחרים. נובע מכך גם שמערכת החיסון נמצאת בפעילות יתר. לכן רצוי לטפל בתרופות שגורמות לדיכוי של מערכת החיסון.
    אחד הביטויים של לופוס-זאבת זה ספירת דם נמוכה- יכול להופיע ירידה במספר כדוריות דם לבנות או תרומבוציטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגילוטון וזאבת
    אורית
    13/03/2010

זה נכון שהגלולה יכולה לגרום למחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    פרוגילוטון וזאבת

הוספת תגובה

• טניה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    14/03/2010

מחלת זאבת-לופוס שכיחה יותר בנשים עם יחס 9:1 לטובת נשים בגיל הפוריות. מחקרים רבים מראים קשר בין חשיפה לאסטרוגן והתפחות או התלקחות המחלה.
    לכן לא ממליצים על השימוש בגלולות המכילות אסטרוגן כגון פרוגילטון בחולות זאבת.
    ניתן להשתמש בגלולות המכילות פרוגסטרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פיברומאלגיה
    רויטל
    11/03/2010

אני בת 35 +2 לפני כשנה וחצי חליתי במחלת הנשיקה ומאז אין לי חיים...
    אני סובלת מכאבים מופשטים בגוף,סחרחורות ,מיגרנות, וכאבי ראש שונים כמו לחץ, ,בחילות,
    מעי רגיז,כאבים במיפרקים ,עיפות,וחולשה כללית , כאבים באיזור השכמות ולחץ בחזה,חולשה באגן וחולשה ברגליים ואי נוחות בגוף. יש לציין שהסימפטומים הללו הם מגיעים בגלים ,ולפעמים יש חלק ולעיתים אף סימפטומים .עשיתי בדיקות שונות והייתי אצל נוירולוג והכל בסדר.... לדבריהם זה מלחץ.
    נכון ,אני בדיכאון ובחרדה בגלל המצב...התחושות בגוף מאוד מלחיצות אותי (בעיקר החולשה ברגליים)שזה קורה אני ממש בחרדה..למרות הכל אני ממשיכה לעבוד ומתנהלת כרגיל אך אין לי ביטחון בגוף שלי ואני אף פעם לא יודעת איך אני ירגיש היום,כל זה גורם לי ליאוש.
    האם זה יכול להיות פיברו? האם זה יכול להיות משהוא אחר?
    והאם החולשה באגן וברגליים זה גם תלונות אופיניות לפיברו(עשיתי גםEMG שהיה תקין)?
    יש לציין שהחולשה ברגליים מגיעות בגלים ולא כל הזמן בעיקר בזמן וסת וסביב הבביוץ וכשיש את החולשה זה מרגיש גם כאילו אין לי שיווי מישקל ותחושה כמו רכב ישן שעולים איתו בעליות קשות..
    אני מקווה שהסברתי את עצמי .תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פיברומאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    13/03/2010

רויטל שלום,
    המכלול הרחב של סימפטומים שאת מתארת בהחלט עשוי להתאים לאבחנה של פיברומיאלגיה. מצב זה גורם לשילוב של כאב מפושט, עייפות, הפרעות במערכת העיכול, נטייה לדכדוך ועוד ועוד. כמו כן זיהומים ויראליים ממושכים כמו מחלת הנשיקה הם בין הטריגרים שיכולים להוביל להתפרצות של פיברומיאלגיה. מומלץ מאד להתייעץ עם ראומטולוג בנושא זה ובמקביל לנסות לבצע מידה מתונה של פעילות גופנית (הליכה, שחייה וכו) שהיא אחד מסוגי הטיפול החשובים ביותר עבור תסמונת הפיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתת לך מידע ש"אגרתי" במשך שנים

סובלת מפיברו
    16/03/2010

כחולת פיברו בעצמי.
    אני נותנת מידע לאנשים רבין באמצעות האינטרנט אבל חשוב לציין שאני עושה זאת כסובלת מן המחלה. אני לא רופאה ואין לי כל הסמכה בתחום.
    כמובן שהכל נעשה מרצון לסייע ועל כן אני לא מבקשת כל תמורה!
    אני חולה מעל 10 שנים וסובלת בין ביתר גם מכל התופעות שציינת..
    לאחרונה לאחר שנייסתי אין ספור טיפולים שחלקם הועילו מעט ורובם לא העילו כלל אני מרגישה לראשונה שאני בדרך הנכונה ומשוכנעת שאת תביני למה אני מתכוונת כשאני אומרת שאני מרגישה שהשליטה על אורך היום היום וחיי בכלל חוזרת אט אט לידי לאחר שנים של פעילות מועטה ואף תקופות ארוכות ממש מרותקת למיטה..
    מקווה שאוכל לעזור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה