מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כפות רגלייםיעל פ10/02/2010
אני סובלת מכאבים בכפות הרגליים. הן קפואות ואני מחממת בעזרת כרית
כעת החמרה עם נפיחות וחוסר יכולת לדרוך על הרגל
האם ישנה דלקת ואם כן האם החימום מזיק
אני מאובחנת כחולת לופוס קיבלתי בעבר פלקווניל שהופסק בגלל החמרה במיאסטניה גראבים
כעת עם אימורן ואימונוגלובולינים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל פ
ד''ר ג'יזל גודארד12/02/2010במידה שיש הפרעה בתחושה בגפיים בחולה עם זאבת ומיאסטניה גרביס
מומלץ על בדיקה נוירולוגית ולשקול בדיקה של הולכה עצבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי כף הרגלאדי קוגן09/02/2010
שלום ד"ר אבלין,
באוגוסט 2008 תוך משחק כדורגל, כף הרגל התחילה להיות חמה מאוד. בעוד 3-4 שעות הייתה תחושה שהכף "בוערת" ונאלצתי לשבת כל הלילה עם כף הרגל בתוך קערה עם מים קרים תוך כאבים חזקים. תחושת "הבוערות" עברה לאחר 4 ימים. לאחר המיקרה במהלך יותר משנה קוראת תופעה של "א'-תחושה" ו/או אצבע לבנה (1 ו - 3) ואפילו קשיי דריכה על הרגל (לפני המיקרה הייתה תחושה שאבן קטנה נמצאת בתוך הנעליים - אך זאת היתה בליעה בכף הרגל - וזה לא הפריעה הרבה).
חשוב לציין - בשנת 2005 תוך משחק נשמע "קליק" בגף התחתון ולאחר מכן עד 2008 הייתי מקבל 1-2 בשנה זריקות (לאחר כאבים בלתי נסבלים) לחלל האפידורל תחת שיקוף במרפאת כאב (הטיפול די עזר).
בקיץ 2009 הכאבים בכף הרגל הוחמרו עם הקרנות של כאבים חזקים מאוד ( תחושת כאבי עצבים) תוך הליכה רגילה. ניגשתי למרפאת כאב וקיבלתי אותה זריקנ לחלל אפידורל - לא עזר. ניגשתי לאורטופד עם התמחות של כף הרגל ששער לתופעת מורטון נוירומה. קיבלתי זריקה לכף הרגל - עזר לשבויים בלבד, קיבלתי זריקה נוספת( לאחר חודשיים) שעזרה גם לשבועיים בלבד. נשלחתי לעשות מדרסים שעזרו רק לכאביהגף (היום כמעט ולא "מרגיש" שום בעיות בגף). המדרסים שונו לפחות 6 פעמים אך עדיין לא פתרו את כאבי הכף הרגל. ניגשתי לרופא אורטופד אחר - ותיק יותר בתחום עם התמחות בכף הגל. נשלחתי צילומים. להלן התוצאות - רנטגן - תקין, MRI - ללא ממצא חריג משמעותי, מיפוי עצם - קליטה מוגברת בשליש האמצעי של הטיביה ושל הפיבולה משמאל.
בדיקת ניורולוג לאחר EMG - ללא ממצאים חשודים.
חשוב לציין -
1) במהלך שנה האחרונה ישנם התכוצויות ברגל הכואבת בלבד (אפילו עם מסובבים את הרגל מתחילות להיות התכבצויות)
2) שמתי לב שהאצבעות הופכות להיות לבנות מאוד וללא תחושה במיוחד במזג האוויר הקר.
3) בתקופה האחרונה בבוקר אני מרגיש (לפני שנועל נעלים עם המדרס) תחושת כאב רגעי וחד (שיכול להופיע מספר פעמים) שמתחיל באמצע כף הרגל ומגיע לאצבע 3.
4) חוץ מכאבי הכף הרגל אין כאבים נוספים בגופי.
5) לא שיחקתי כדורגל ולא רצתי יותר מ - 5חודשים. ניסיתי לחזור לרוץ היום אך הכאבים הופיעו באזור של האצבע ה-3.
לצערי עד היום כל הרופאם שפגשתי שהינם מומחים בתחומם לא הצביעו על בעיה בריאיותית כלשהיא. מהחיפוסים שלי באינטרנט מצאתי מספר התייחסויות שאולי והבעיה שלי הינה בעיה ראומטלוגית.
אני אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לשאלה שלי ותיתן חוות דעת המיקצועית שלפחות אדע האם סוף-סוף עליתי על הבעיה.
בתודה מראש!!!
אדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/02/2010אדי שלום,
על פי התיאור נראה שמדובר בתסמונת של כאב כרוני אשר ממוקמת באופן יחסי ברגל. פחות סביר שמדובר במחלה סיסטמית אשר מערבת מפרקים רבים. בתחום הכאב הכרוני ידועים מצבים של כאב ממקום כמו תסמונת ה - CRPS - Complex regional pain syndrome
אשר כונתה בעבר RSD - Reflex Sympathetic Dystorphy
תסמונת זו מופיעה לרוב בעקבות טראומה לגפה המעורבות וכוללת שינויים במערכת העצבים הסימפטטית ובזרימת הדם אשר עשוייל לגרום להלבנה של אצבעות כפי שאתה מתאר. הטיפול בתסמונת מורכבת זו הוא במסגרת של מרפאת כאב (ולא תחום הראומטולוגיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אדי קוגן10/02/2010שלום רב,
תודה רבה לך על התשובתך. הייתי מטופל במרפאת כאב בתל-השומר ע"י ד"ר גור אריה בנושא של כאבי הגף. האם אני צריך לחזור לאותה מרפאה או לגשת למרפאה אחרת? אם כן - אשמח לקבל המלצות.
המון תודה ד"ר אבלין.
בכבוד רב,
אדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין11/02/2010אדי שלום,
נראה הגיוני לחזור לטיפול במסגרת מרפאת כאב מסודרת, כאשר המרפאה של תל השומר היא בהחלט בחירה טובה. כמובן יש גם מרפאות מקבילות (וטובות) במקומות נוספים, כמו באיכילוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים וצליאקנתי09/02/2010
שלום,
האם צליאק שאינו מטופל בדיאטה מתאימה יכול לגרום לדלקת במפרקים?
האם המדע יודע על קשר כזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/02/2010נתי שלום,
מחלת צליאק עלולה להיות מלווה בכאבי מפרקים. כמו כן צליאק היא מחלה אוטואימונית ועלולה להתלוות למחלות אוטואימוניות אחרות, לרבות דלקות מפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ERSנטע09/02/2010
שלום דר'
שאלתי האם יכול להיות שיש דלקת פרקים ואולי אפילו בתחילתה וה ERS יוצא בנורמה?
תודה, מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/02/2010מור שלום,
הכוונה לבדיקת ה - ESR כלומר שקיעת הדם. בדיקה זו מהווה מדד כללי (ולא ספציפי) של דלקת כלומר שקיעת הדם צפוייה להיות מוחשת בכל מצב בו קיימת דלקת סיסטמית בגוף (החל מדלקת שקדים וכלה בדלקת מפרקים). שקיעת דם תקינה לגמרי מפחיתה את הסכוי שמדובר בדלקת מפרקים, אבל יחד עם זאת בשלבים מוקדמים של המחלה ניתן למצוא לפעמים תוצאות תקינות של שקיעת דם כך שממצא זה אינו שולל באופן מוחלט את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר חלבוני ברקמות הרכותגיורא אבידן09/02/2010
שלום,
רציתי לדעת האם יש סכנה או סיבה לחשוש מבעיות ואולי אפילו נזק לטווח הקצר או הארוך אם חומר חלבוני שהיה אמור להיות מוחדר לוריד זרם בטעות ( כיוון שהעירוי יצא ממקומו) לרקמות רכות והצטבר שם. חשבו לציין שנכנס קרוב ל 200- 300 סמ"ק וגרם להתנפחות היד ואבדן תחושה
מה יש לעשות בנידון מעבר למתן אנטיביוטיקה למנוע זיהום ? האם זו בעיה בתחום השיפוט של ראומטולוג או מומחה מסוג אחר ואיזה ?
תודה
גיורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/02/2010שלום רב,
בעייה זו אינה נכללת בתחום הראומטולוגיה. לגופו של עניין, תלוי כמובן מה ההרכב המדוייק של החומר שזרם לרקמות. סביר להניח שהחומר יספג ללא סיבוכים אבל צריך לשים לב לאפשרות של זיהום או סיבוך מקומי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות המושג "מחלה גלית" בהקשר הדורית ויין09/02/2010
ידוע לי שפיברומיאלגיה הוכרה מבחינה משפטית כ"מחלה גלית", אולם לא ידוע לי באיזו תביעה בדיוק. אם מישהו בפורום - יש לו את המידע המשפטי הזה- אשמח לקבלו: מס' פס"ד, מתי, מי השופט, סוג התביעה ובאיזו ערכאה וכיוב', אם ידוע לכם איזה רופאים השתמשו במושג זה בהקשר פיברומיאלגיה.
אולם- גם מעבר למידע המשפטי עצמו, שאין לי מושג איך לברר, שלא באמצעות עו"ד- חשוב לי גם המשמעות הרפואית של מושג זה, ועד כמה שניתן להגדירה במדוייק: וגם: איך מוכיחים (ולו לצורך הדיון המשפטי) שזאת מחלה גלית: עפ"י אילו קריטריונים באופן כללי מוגדרת מחלה כ"גלית", ואיך מיישמים את ההגדרות הכלליות לגבי מחלת הפיברומיאלגיה: הלוא זו לא מחלה שיש בה למשל התקפים ורמיסיות (כמו למשל סכיזופרניה להבדיל), אלא שיש תקופות יותר טובות ופחות טובות, שלא ניתן למדוד בהן פרמטרים מדוייקים מכיוון שהסימפטומים גם הם מרובים ולא מדידים כמותית, ואף בתקופה רעה- יכול להיות יום יותר טוב ולהיפך. וגם- יכול להיות שכאבי שרירים יהיו יותר חזקים בתקופה א' אבל לעומת זאת כאבי ראש יהיו יותר דומיננטיים בתקופה ב', וגם אין רמיסיות של ממש או התקדמות פרוגרסיבית של ממש (שוב בהשוואה לסכיזופרניה שבה יש גלים- אבל הכיוון הכללי שלהם הוא הידרדרות מגל לגל). -- אני מנסה להכניס סדר בבלאגן כדי להבין את הדברים מבחינה רפואית וגם כדי לנסח בבהירות את הנימוקים שלי להוכיח שזו מחלה גלית, ומכיוון שמונח זה יש לו תוקף רק במחלות כרוניות, אין מה לדבר על מגמה של שיפור עד להחלמה, ככל שידוע לי לגבי פיברומיאלגיה (כל זה לצורך הדיון המשפטי, ועד כמה שידוע לי - לא הכרתי אף אחד שממש החלים מפיברומיאלגיה, אלא לכל היותר הגיע לאיזון מסויים בו למד להתנהל עם המחלה).
--- סליחה שהשאלה כל כך ארוכה... ותודה על תשובה מפורטת ככל האפשר (גם לצורך אוריאנטציה משפטית).
דורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/02/2010דורית שלום,
לעניין ההכרה המשפטית בפיברומיאלגיה כמחלה גלית, ראי פסק דין חכם נגד אריה חברה לביטוח (השופטת טולקובסקי, בית משפט השלום בתל אביב, א 016768/05).
חוות הדעת במשפט זה ניתנה על ידי ד"ר גליה רהב.
לגופו של עיניין, פיברומיאלגיה היא אכן מחלה בעלת מהלך גלי עם תקופות טובות יותר וטובות פחות, ללא מהלך כללי של התדרדרות על פני הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בליריקהמרי08/02/2010
לפני שלושה חודשים החלקתי ויש לי בעיה ברגל (ברך) וכן בגב כתוצאה מזה עשיתי גם MRI וגם CT
ויש תוצאות של נוזל בברך בעיה בפיקה וכן בסחוס ויתכן קריאה של ACL כי בMRI לא רואים את הקצה וכן תמט בחוליה = בלט דיסק בחוליות התחתונות עם לחץ על השק הדורלי. עד יום הנפילה הכדורים היחידים נגד כאבים היו אקמול וזה גם ועזר נהדר.
רופא ספורט החליט לשלוח אותי למרפאת כאב והוא כתב שאולי יש בעיה בעצב כתוצאה מנפילה.
לקחתי טרמדקס נגד כאבים אך הגעתי למינון גבוה ושם המליצו לי על ליריקה בחשד בבפגיעה בעצב?
רציתי לשאול לא נעשה לי EMG ברגל וכן כרגע אני עוברת פיזוטרפיה. אך אדע שאני באמת צריכה לקחת ליריקה?
אם אפשר אבקש לקבל תשובה בהקדם פה או במייל תודה מרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/02/2010מירי שלום,
ליריקה היא תרופה יעילה לטיפול בכאב על רקע נוירופטי (הנובע מפגיעה בעצב היקפי) וכן לטיפו לבפיברומיאלגיה (כאב שמקורו במערכת העצבים המרכזית). נכון, שכדי לאבחן במדוייק פגיעה נוירופטית יש לבצע בדיקת EMG. יחד עם זאת לא בלתי סביר לנסות טיפול בליריקה עוד לפני בדיקה זו אם אופי הכאב מתאים לכאב נוירופטי (כאב שורף, מקרין וכו). עם זאת עלולה להווצר בעייה באישור התרופה דרך הקופה אם אין תיעוד של בדיקת EMG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשוב המרי
מרי10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת רנו באצבעות הידייםידין08/02/2010
שלום רב
אני בן 63 וסובל מזה זמן מה מתופעה מפחידה - במצבים מסוימים, בד"כ כאשר אני נכנס לרכב ביום קר, או נכנס לבית שאינו מחומם, אצבעות הידיים שלי קופאות ומקבלות צבע לבן ממש, עד כדי כך שאני לא יכול להזיז אותן או להרגיש אותך (חלקים מהאצבע יותר מחלקים אחרים). השבוע המצב היה ממש איום ונורא ועד שאשתי לא חיממה את הכריות המיוחדות הללו במיקרו ושמה על ידיי התופעה הנ"ל לא נעלמה וגם זאת לאט לאט.
רופא המשפחה, זיהה זאת כתופעת רנו ואמר שאין מה לעשות, והדבר היחידי שאמר הוא להישמר מקור בידיים, ללכת עם כפפות וכד' (אגב הלכתי עם כפפות ולמרות זאת התופעה קורת..
האם הם צודקים? אין מה לעשות,???
כאמור לעיל, השבוע חשבתי שאצבעותיי עובדות להיחתך/להישבר ואין מה לעשות??
עלי לציין עוד, כי מאז ומתמיד כפות ידיי יותר קרות משער חלקי הגוף ולפני כ 10 שנים הייתה לי התופעה הנ"ל פעם - פעמיים בלבד ועד לאחרונה לא סבלתי מכך (האם הגיל משפיע כאן?).
מתנצל על הסיפור הארוך, אבל ניסיתי להעביר את המצב ותחושת החרדה שלי מהתופעה.
בתודה מראש על תשובתכם
ידין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/02/2010ידין שלום,
הסתמנות חדשה של תופעת רינו אצל גבר בגיל 63 אינה דבר אופייני. (תופעה זו מופיעה לעיתים קרובות יחסית אצל נשים צעירות). לדעתי במצב זה כדאי לבצע בירור מעבדתי על מנת לשלול קיומה של מחלה אוטואימונית (מחלת רקמת חיבור) כהסבר לתופעה זו. בין היתר מומלץ בצע בדיקת ANA ואולי גם בדיקות ספציפיות יותר כמו anti centromer. בנוסף יתכן שכדאי לבצע הערכה של רופא כלי דם כדי לשלול בעייה בזרימת הדם בכלי הדם הגדולים. בשורה התחתונה, להערכתי יש לבצע בירור נוסף לגבי התופעה החדשה של רינו וכדאי להתייעץ בין היתר עם ראומטולוג בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ידין08/02/2010דר' אבלין
תודה רבה על תשובת ך המהירה והמפורטת.
עכשיו נשאר לשכנע את רופא המשפחה לערוך את הבירור והבדיקות שהמלצת עליהם.
ערב טוב ותודה
ידין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם R.Fאילה07/02/2010
שלום
1. יש לי דלקת פרקים שגרונית,אך לא כ"כ פעילה. רק בבוקר נוקשות. בלי תרופות.
בבדיקות דם הכל תקין חוץ מהערך של R.F שעומד על 45. האם זה נחשב לא תקין? האם כמה שהערך יותר גבוה זה מראה שהדלקת יותר פעילה? האם חשוב גם לעשות שקיעת דם?
2. בתי בת ה-16 סובלת קבוע מידיים קרות וכחולות בעיקר בחורף. פתאום בימים האחרונים התנפחו לה פתאום שתי האצבעות המורות באופן כזה שרק בזמן תנועה או לחץ זה כואב לה, אך לא חם. בבדיקות דם שנערכו לה היום-הכל תקין ואין שום סימן לדלקת. (R.F תקין וגם שקיעת דם וANA תקין) - האם בכל זאת יש טעם ללכת לראומטולוג במקרה זה? האם צריך צילום רנטגן?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/02/2010אילה שלום,
הערך של RF שציינת נחשב מוגבר (במילים אחרות "RF חיובי"). יחד עם זאת אין קורולציה מלאה בין רמת ה - RF לבין מידת הפעילות של דלקת המפרקים. שקיעת דם (ו - CRP) הם מדדי דלקת אשר כן מבטאים את מידת הפעילות הנוכחית של דלקת כלשהיא. אגב, העובדה שיש לך ערך חיובי של RF אינה מוכיחה שיש לך דלקת מפרקים. יש לא מעט מקרים בהם מוצאים RF חיובי אצל אנשים בריאים או אנשים עם דלקות אחרות. העובדה שאת חופשייה מכאבים ונוקשות, ללא טיפול, מחייבת בחינה מחודשת של האבחנה היסודית.
בנוגע לבתך, הופעה חדשה של נפיחות וכאב באצבעות בהחלט מצדיקה הערכה על ידי ראומטולוג. צילום כפות הידיים יכול להיות מועיל בעיקר לעתיד - כבסיס להשוואה בהמשך - אבל בשלב הזה סביר להניח שיהיה תקין ולא יוסיף הרבה לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- asעינת07/02/2010
בת 30
לאחר שנה עם תרופות כגון פרדניזון , מטוטרסאט,סלאזופירין, פלקווניל...לראומטואיד ארטריטיס, שונתה האבחנה עקב החמרה רצינית בכאבי הגב והירכיים, תחושת צירי לידה. בצילום נמצא מחיקה של המפרק השמאלי כולו והימני בחציו.והאבחנה שונתה ל as .
התחלתי טיפול ברמיקייד. שאלתי היא האם מחלה זו תעבור בשלב מסויים כי אחרי 2 טיפולים עדיין אין שינוי?
2. במשפחתי אין סובלים ממחלות פרקים, אז ממה בכל זאת זה מגיע?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין07/02/2010עינת שלום,
Ankylosing Spondylitis או בקיצור AS, היא מחלת מפרקים דלקתית כרונית אשר מערכת את מפרקי עמוד השדרה, האגן וכן מפרקים היקפיים גדולים (כתפיים, ירכיים וכו). הטיפול ברמיקייד ובתרופות דומות יעיל מאד אך אינו מביא לריפוי מלא מהמחלה אלא רק מדכא את פעילותה. בדרך כלל לאחר שני טיפולים ברמיקייד ניתן לצפות לשיפור. אם לא יהיה שיפור משמעותי בשבועות הקרובים צריך יהיה לשקול את החלפת הטיפול בתרופה אחרת, ככל הנראה תרופה ביולוגית אחרת כמו אנברל או הומירה.
למחלה זו אכן יש רקע גנטי בחלק גדול מהמקרים אך יש לזכור שלא תמיד המחלה מאובחנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונתס07/02/2010
לפני שנתיים החלו סמפטומים של לחץ בכפות רגליים וידיים שנעשו ממש אדומות ונפוחות
לאחר מכן דלקת מפרקים 3 פעמים בכל פעם השתתק צד אחר בגוף למשך כחודש בבדיקות נראה שיש חשש לתסמונת אך קשה לפענח כיוון שכל התקף מלווה בתסמין אחר..פעם ידיים ורגליים אדומות וקרות אחר כך מפרקים וכאבי עצמות נוראיים אחר כך ראיהלקויה באור ופצעונים בחשיפה לשמש האם תוכל לומר לי לפי התסמנים מהן האפשריות של התסמונת הפסקתי ללכת לבדיקות עקב ייאוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין07/02/2010שלום רב,
קשה להגיע לאבחנה על סמך הנתונים החלקיים הללו אבל נראה שהתסמינים עלולים להצביע על קיומה של מחלה אוטואימונית כלשהוא (אם כי יש גם אפשרויות אחרות). רגישות לשמש המלווה כאבי מפרקים עשוייה להתאים לזאבת (לופוס). מובן שצריך לבצע בצורה מסודרת את מכלול בדיקות הדם הסרולוגיות האופייניות למחלות אוטואימוניות כדי לאפיין את הבעייה. נראה שיש גם אספקטים נוירולוגיים ולכן יש צורך בהערכה נוירולוגית מסודרת כולל הדמייה של המוח (רצוי על ידי MRI). אין ספק שיש צורך בהערכה מסודרת ויסודית על ידי ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים ותסמונת ריינו באצבעותענבל06/02/2010
שלום רב,
אני סובלת כבר זמן רב מתסמונת ריינו בחורף. כמו כן, מכאבי פרקים בידיים ובברכיים ומכאבים בגב התחתון. האם יש קשר בין הדברים, והאם קיימת תרופה נוספת להקלה מלבד התרופות שנתן לי רופא המשפחה: מיקרופירין (סובלת גם מלחץ דם נמוך), ויטמין E וכמוסות אומגה-3, שאינן עוזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין06/02/2010שלום רב,
תופעת רינו עלולה להופיע כחלק ממחלות אוטואימוניות מסויימות או כתופעה נפרדת ללא מחלה אחרת. הצירוף של תופעת רינו וכאבי מפרקים כפי שאת מתארת מחייב בירור כדי לגלות אם אמנם "מסתתרת " מחלה אוטואימונית מאחורי התופעה. בהקשר זה כדאי לבצע סדרה של בדיקות דם הכוללת ANA, שקיעת דם, CRP, ועוד. רצוי להתייעץ עם ראומטולוג לגבי בירור זה.
הטיפול הסימפטומטי בתופעת רינו מתחיל באמצעים פשוטים כמו חימום כפות הידיים (כפפות, המנעות מחשיפה לקור וכו). תרופות מסוימות עשויות להקל על ידי הרחבה של כלי דם (כמו למשל חוסמי תעלות סידן (ניפדיפין). במקרים קשים בהם תופעת רינו מלווה בהיווצרות כיבים באצבעות ניתן להשתמש בתרופות חזקות יורת הניתנות דרך הוריד כמו איליופרוסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי אצבעות נוקשיםעמוס05/02/2010
בזמן האחרון אני סובל מאצבעות ידיים נוקשות
קשה לקמץ את כפות הידיים וקשה לפתוח אותן.
נא עצתכם בנושא
בתודה עמוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין06/02/2010עמוס שלום,
נוקשות באצבעות הידיים יכולה להיות תוצאה של שחיקת סחוסים, מצב המתפתח בהדרגה עם השנים. מאידך גיסא זו יכולה להיות גם התבטאות של מחלת מפרקים דלקתית. כדאי להיבדק על ידי רופא ולבצע בדיקות דם בסיסיות כמו שקיעת דם ו - CRP - בדיקות אלו מהוות סקירה לקיומה של מחלה דלקתית כלשהיא ואם הן תקינות הסיכוי שמדובר בדלקת מפרקים פוחת באופן ניכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטוטרקסט והשפעותיואפרת05/02/2010
שלום רב,
שמי אפרת, בת 27, חולה בדלקת מפרקים שגרונית מזה שנה וחצי. לפני כשבועיים התחלתי להשתמש במטוטרקסאט - 7.5 מ"ג בשבוע. כמו כן הנני נוטלת פלקוואניל - 2 טבליות ביום כבר שנה. מאז תחילת השימוש במטוטרקסאט החל חילוף החומרים להיות איטי והוסת נעצרה לאחר חצי יום וחזרה לאחר 4 ימים. האם אלה הן תופעות נפוצות עקב שימוש בתרופה זו? כיצד ניתן להקל על תופעות לוואי אלה? האם לקיחת התרופה על קיבה ריקה או מלאה היא עקרונית?. ושאלתי האחרונה - לאחר לקיחת התרופה החלו גם לחזור תופעות שחוויתי בהתחלת המחלה ונעלמו כעבור כמה חודשים כמו כאב חזק לאורך כל אצבע ( לא רק במיפרק) ונפיחות עזה בחלק מפרקי האצבעות. האם זה נורמאלי שסימפטומים של המחלה יתגברו בתחילת שימוש בתרופה חדשה כמו מטוטרקסאט?
תודה רבה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין06/02/2010אפרת שלום,
למטוטרקסאט תופעות לוואי רבות מאד, אך הפרעות במחזור אינן תופעה שכיחה. את התרופה הזו עדיף ליטול יחד עם אוכל. התגברות כאבי המפרקים אינה תופעה צפוייה ועלולה להעיד על כך שהטיפול אינו מספיק טוב. במקרה כזה יש לשקול עלייה במינון של התרופה או מעבר לתרופה חלופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'לטין מעצמות דגים לכאבי פרקיםלוני04/02/2010
שלום רב,
לא פעם שמעתי שכף ג'לטין ליום עם יוגורט או משקה עוזרת לכאבים בברכים ויעילה לכאבי פרקים. האם זה נכון? אשמח לקבל תגובות בנושא. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין05/02/2010לוני שלום,
מדובר בתוספי מזון אשר יעילותן אינה מוכחת כטיפול בדלקות מפרקים. סביר להניח שאין בהן נזק ולא מזיק לנסות, אבל לא מדובר בטיפול מבוסס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)