מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בשר וכאבי רגלייםחוסין04/02/2010
שלום
שאני אוכל בשר אני ישר ארגיש בכאביים ברגליים, האם יש קשר בין אכילת בשר לכאב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין05/02/2010חוסין שלום,
אכילת בשר בכמות גדולה יכולה להיות קשורה למחלה שנקראת GOUT (בעברית שיגדון). במחלה זו שוקעים גבישים של חומצה אורית במפרקים שונים וגורמים לדלקת חריפה שיכולה לפגוע באצבעות הרגליים, בקרסוליים, בברכיים ולפעמים גם במפרקים נוספים. התקף כזה מלווה בנפיחות ואודם מקומיים.
אם זה המצב כדאי להפחית באכילת בשר (בעיקר בשר אדום ואיברים פנימיים כמו כבד וטחול) וכמו כן לקבל טיפול תרופתי מתאים. יחד עם זאת אינני בטוח שהכאב שאתה מתאר מתאים לאבחנה הזו וכדאי לגשת להבדק על ידי רופא בזמן שיש כאבים כדי להגיע לאבחנה מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר וכאבי רגלים בהנחה שאין GOUT
חוסין07/02/2010בהתחלה תודה לך על תגובתך. אין לי כלום מהסימנים של מחלת GOUT וגם כל הבדיקות דם שעשיתי מראות שהכל תקין וה URIC ACCID לא כזה גבוה (7.80 MG\DL), הפניה לראומטלוג גם לא עזרה הרופה לא ראה שום סימנים לדלקת במפרקים והמליץ להוריד את רמת ה- URIC ACCID ולעשות פעילות גופנית (הערה: אני לא אוכל הרבה בשר כולל עוף מזה חצי שנה משהוא כמו פעמיים בחודש וכתחליף אני אוכל דג), שאלתי כזו האם יש משהוא בבשר יכול לגרום לכאביים ברגליים בהנחה שאין GOUT?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין07/02/2010חוסין שלום,
אינני מכיר תופעה כזו המתוארת באופן ספציפי. אני רק יכול להציע, שאם זו תחושתך, תמעיט באכילת בשר... יש מקרים בהם דיאטה מסויימת גורמת תופעות חיוביות או שליליות אצל אדם מסויים מסיבות שאינן ברורות לגמרי וכדאי להתחשב בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חוסין07/02/2010תודה רבה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא עונים לי?יעל03/02/2010
בנוגע לשאלה של אתמול אם אפשר לקבל תשובה בבקשה לגבי מחלת הזאבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/02/2010יש להוסיף שכדאי שההחברה תהיה בהשגחת רופא ראומטולוג.
קיימים טיפולים שונים לתסמונת רינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חולה בדלקת פרקים פסוריאטיתיפאת03/02/2010
שלום רב, הבת שלי בת 17.5 אובחנה כחולה בדלקת פרקים פסוריאטית. היא סובלת מאד מאד מכאבים בברכיים, בידיים, לא מסוגלת לסגור ולפתוח את האצבעות של הידיים. בבקרים קשה לה מאד לצאת מהמיטה, היא סובלת מקשיון של הפרקים.
בביקורים אצל ראומטולוגים שונים קיבלנו המלצות לקחת כדור בשם מטוטרקסט. הבנו שזה כדור חזק שיש לו תופעות לוואי כמו של כימותרפיה, ומאז הביקור היא מסרבת לקחת את הכדור כי היא מפחדת מתופעות לוואי.
כרגע היא לוקחת כל מיני משככי כאבים כולל כדורים כמו XEFO.
מאד קשה לה להגיע לבית הספר באופן קבוע בגלל הכאבים ואני לא יודעת איך לעזור לה יותר ואיך לשכנע אותה לקחת את המטוטרקסט.
איך אפשר לעזור לה יותר?
אציין שהיא לומדת לבגרויות עכשיו ובלחץ אטומי. כמו בבדיקות הדם שעשינו לה היתה לה רמת קורטיזול גבוהה והסבירו לי שזה נובע מלחץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין03/02/2010יפעת שלום,
מטוטרקסאט היא תרופה אני דלקתית יעילה ומקובלת כטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית. אמנם נכון שאותה תרופה נמצאת בשימוש בתור כמוטרפיה, אבל חשוב להבין שמדובר במינונים גבוהים בערך פי 100. במינון הנמוך בו משתמשים בדלקות מפרקים, תופעות הלוואי קלות הרבה יותר ורוב החולים מצליחים לנהל אורח חיים נורמאלי. בכל אופן אם לא ניתן בשום אופן לשכנע את החולה ליטול תרופה זו, יש עוד תרופות יעילות לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית לרבות התרופות הביולוגיות (הניתנות בזריקה) רמיקייד, אנברל והומירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופות האחרות לטיפול בדלקת פרקים
יפאת03/02/2010תודה ד"ר על התשובה. האם התרופות האחרות שרשמת נמצאות בסל הבריאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין05/02/2010התשובה היא חיובית. תרופת (יקרות) אלו נכנסו לסל הבריאות לפני מספר שנים כטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנברל לילדים
סוני08/02/2010הבת שלי גם כן מטופלת במתותרסקט לדלקת מפרקים למרות שלפני זה בכלל לא ידעתי שיש מחלה כזו בילדים. היא בת 15. היא התחילה אנברל לפני שנה וזה יותר טוב ממתותרסקט. לפי מה שהראומטולוגית ילידם אמרה לי אנברל מאושרת לילדים קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הזבתיעל02/02/2010
שלום רב
חברתי מתלוננת זה כשנה על הרגשת קור באצבעות ועל החלפת צבעים בכפות הידים ללבן,וכחול
לאחר שהלכנו לרופאת דם יצא שספירת דם תקינה 6.3עם דפרנציאל תקין .ANA חיובי ,אנטי דנא שלילי ,חשד לתופעת רנו
האם תוכל להסביר לנו מהי תופעת רנו והאם היא סימן למחלת הזאבת(לופוס) ?
האם לפי הבדיקות יש חשד לזאבת ?
אשמח לתשובה מפורטת ,בכל מקרה קבענו תור לראומוטולוג אבל יש זמן המתנה ארוך לכן אשמח מאוד לתשובה מפורטת ככל האפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לי ?
יעל03/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/02/2010התופעה של כאבים מלווים בשינוי צבע בקצוות הידיים מתאימה לתסמונת רינו אשר יכולה להופיע במחלות אוטואימוניות שונות כולל לופוס-זאבת.
ANA חיובי במחלות אוטואימוניות כולל לופוס-זאבת.
על מנת לאבחן לופוס-זאבת צריך משלב של 4 דברים- קלינים ומעבדתיים
השכיחים ביניהם : דלקת במיפרקים, פריחה בעור, נשירת שער, כיבים בפה, כאבים בבית החזה ועוד. למרות שבד"כ נמצאת רמה גבוהה של נוגדנים כנגד DNA, לעיתים יכולים למצוא נוגדנים אחרים כמן RO, LA, RNP, או SM.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים ורגלייםס02/02/2010
שלום
אני בת 36 ,סובלת מזה שנתיים מכאבי רגליים, כפות רגליים ממש כמו בצקת, מרגישה שלא זורם לי דם לכפות הרגליים, במיוחד בלילה כשאני במיטה או בבוקר, בנוסף יש לי כאבי גב תחתון כבר המון שנים ובשנתיים האחרונות כאבי שרירים בכל הגוף, אני עושה פעילות גופנית ומתיחות לפחות פעמיים
בשבוע שזה טיפה מפחית לי את הכאבים, אבל הם חוזרים ומטרידים אותי מאוד, ניסיתי גם דיקור שלא עזר וגם טווינא, הייתי אצל ראמטולוג ולא קיבלתי טיפול, הוא נתן לי משככי כאבים.
שקיעת הדם אצלי גבוהה במשך כשנתיים.
בדיקות הדם נכון להיום:
CK: 181
ESR: 32
TSH: 0.92
CRP: 0.6
Leucocytes:500
יש לציין שלפני כשנתיים בדיקת CRP הייתה:2.7 ו-ESR : 70 ובמשך הזמן הייתה ירידה ללא שום טיפול.
הזמנתי אתמול תור לראמטולוג אחר שהמליצו עליו ויש תורים רק ליולי השנה.
אני מאוד סובלת מכאבים ונורא מוטרדת מזה.
מה עלי לעשות? האם יש טיפול לזה? ולמה אני סובלת מזה בכלל?
סה"כ אני בריאה, עברתי לפני כשנתיים משבר עם שני הורי שחלו ונפטרו והייתה לי תקופה מאוד
לחוצה ומאוד קשה בחיים ולכן ואני נורא חרדה לגבי העיניין הזה שלי.
אודה לכם על תשובה.
ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין03/02/2010O שלום,
על פי מה שאת מציינת, קיימת כעת עלייה גבולית בלבד במדדי הדלקת (שקיעת דם ו - CRP) , למרות שבעבר הבדיקות הראו על מדדי דלקת גבוהים יותר. לכן, איני בטוח שהתלונות כעת קשורות לדלקת ויתכן שמדובר בכאב שאינו על רקע דלקתי. בהקשר זה, כאב שרירים מפושט עשוי בהחלט להצביע על אפשרות של פיברומיאלגיה, שאיננה נחשבת מחלה דלקתית. מצב זה עשוי להתפרץ בין היתר בעקבות תקופה של לחץ נפשי משמעותי. בכל אופן כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ולהבדק כדי להבדיל בין כאבים שהם על רקע דלקתי לבין פיברומיאלגיה ולכוון את הטיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליז31/01/2010
נערכה לבני בן ה- 16 בדיקת דם בבדקה התגלה AST 793
רציתי לדעת מה זה אומר ? הופניתי לרמטולוג מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
ליז01/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין03/02/2010ליז שלום,
לפי הנתונים המעטים שהזכרת, לא ברור למה הופנה בנך לראומטולוג. AST היא אחת הבדיקות של אנזימי הכבד ועילייה ברמתו מצביעה על פגיעה כלשהיא בתפקוד הכבד. יתכן שהכוונה לנוגדן antistreptolysin O (שלרוב מכונה בקיצור ASLO) אשר מעיד על זיהומים בסטרפטוקוקוס ועשוי להיות קשור גם לדלקת מפרקים מסויימת (Rheunmatic fever). בכל אופן יש צורך ביותר מידע קליני (כלומר מידע בקשר לתלונות של החולה) ומעבדתי כדי להבין אם מדובר בבעייה ראומטולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בסקרוםשירי בלקמן31/01/2010
שלום רב,
אובחנתי כבעלת דלקת בסקרום עקב כאבים מתמשכים באזור בעקבות תאונת קטנוע קלה שעשיתי (הדלקת אובחנה לאחר בדיקות MRI ומיפוי עצמות). בינתיים הלכתי לטיפולי פיזיותרפיה באופן פרטי ודרך הקופה. אינני מרגישה כל שיפור למרות הטיפולים (פעמיים בשבוע כבר כחודשיים). האם ישנם טיפולים נוספים שאוכל לעשות בעצמי או באמצעות מטפלים אחרים?
תודה רבה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/01/2010שירי שלום,
דלקת בסקרום מהווה לרוב בטוי של מחלת מפרקים דלקתית כמו Ankylosing spondylitis ואם זו האבחנה יש כיום טיפול יעיל למחלה זו על ידי תרופות נוגדות דלקת ובעיקר תרופות ביולוגיות כמו רמיקייד, הומירה ואנברל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שירי בלקמן31/01/2010אתייעץ עם הרופא המטפל שלי לגבי התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוץ מפלסים, שער הנגבrevital tomer31/01/2010
שלום רב
ברצוני לדעת אם באזורכם הפנתם חולות בפיברומיאלגיה לטיפול הידרותרפי קבוצתי.
בדרום יש לנו ניסוי של השפעת ההידרותרפיה על חולות פיברומיאלגיה בשיפור איכות החיים והפחתת כאב.
רויטל תומר
המרכז השיקומי ההידרותרפי
שער הנגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/01/2010רויטל שלום
הן באיכילוב והן במקומות נוספים מתבצעים טיפולי הידרותרפיה קבוצתיים וטיפולים אלו אכן מועילים לחולי פיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יעקובא31/01/2010
היי
מה דעתך על תרופה חדשה לטיפול בתשישות כרונית?
/L-DOPS
האם יש לך ניסיון איתה? אני מעוניין מאוד לנסות אותה, האם אתה חושב שאם אני יפנה לראומטולוג יש סיכוי שיתן לי לנסות אותה לתקופת ניסיון? ניסתי כבר המון המון תרופות ושום דבר לא עזר לי...(מטופל אצל פסיכיאטר)
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתרופה קוראים
א31/01/2010DROXIDOPA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין31/01/2010שיר שלום,
תרופה זו אינה נחשבת כיום תרופה מקובלת לפיברומיאלגיה ולאר תופעות הלוואי שלה לא הייתי ממליץ על השימוש בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים???7777730/01/2010
שלום
בת 21 לאחר תרופת אטפן אושפזתי דחוף עם קראטנין שהגיע תוך יומים ל4.6 וב"ה ירד לנורמה כפי שהיה תמיד 0.8
בעקבות התופעה האקוטית לקחו בדיקות רבות כמו ANA, סי קומפלימנט I TT - RATIO, ועוד ועוד.
הכל ב"ה תקין -חוץ מDNA DS =21.3
LAC -SCT =1.27חיובי, LAC RVVT שלילי!ומכאן הנושא שמטריד אותי מאד.
הבעיה שאני לקחתי גלולות למניעת הריון מפני שמגיל 14 יש לי אמנוראה,בגלל הבדיקות האלה ההמטולוגית אמרה לחזור עוד 3 חודשים ולחכות לתוצאות,בנתיים יותר מ 8 חודשים אני לא לוקחת גלולות ואין לי מחזור, שזה עלול חלילה לגרום לבעיות אחרות כגון אוסטאופורוזיס ועוד.
אני ב"ה בריאה לומדת ורצה והכל בסדר לקחתי גלולות בעבר, אם לא האפיזודה שחלפה לא היו עושים לי בדיקות כלל
1.האם בכל זאת אפשר לקחת גלולות עם התשובות לעיל?
2.האם זה מעיד חלילה על לופוס.?
מי הרופא שיכול לתת לי תשובה מלאה אולי הגניקולוג שמומחה בנושא זה? בין ההמטולוג לראמטולוג גם יש שוני בתשובות.
בבקשה תעזור לי!!!! הרי א"א לא לקחת גלולות כך אמרו לי בעבר טובי הגניקולגים ואנדוקרינולוגים.
מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 777 שלום
ד''ר ג'יזל גודארד31/01/2010לחולי זאבת-לופוס אנו ממליצים לא לקחת גלולות נגד הריון המכילות אסטרוגן . יחד עם זה היו כמה פרסומים בספרות הרפואית לאחרונה שאין נזק רב מנטילת גלולות.
בכל מקרה ניתן לקחת גלולות עם פרוגסטרון או אמצעי מניעה אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת+PBCאיציק29/01/2010
חולה לופוס כ 13 שנה לאחרונה הובחנתי בנוסף כחולה PBC דרגה ראשונה
ברצוני לדעת האם קיים קשר בין המחלות ה אוטואימונית .
האם הזאבת יכולה לשמש כטריגר או זרז או הזנה למחלה PBC ו\ או קיימות סיבות אחרות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איציק שלום
ד''ר ג'יזל גודארד31/01/2010חולה עם מחלה אוטואימונית כמו זאבת-לופוס יכולה לפתח מחלה אוטואימונית נוספת.
כמו כן במשפחות אפשר לראות מחלות אוטואימוניות שונות. המחלות השכיחות עם זאבת-לופוס הם מחלות של בלוטת התריס, תסמונת נוגדי פוספוליפידים, תסמונת סיוגרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איציק01/02/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא גאוטאריק29/01/2010
אני בחור בן 28 סבלתי בעבר מכמה התקפי גאוט מאכילת בשר מרובה +שתיית אלכוהול עקב אי ידיעה למחלה שקיבלתי בירושה ככל הנראה מסבי ז"ל (חשוב לציין ש"בצעירותי" הייתי אוכל גם 3 פעמים בשר ביום כולל נקניקים המבורגרים על בסיס קבוע ו"מקנח" עם מרק עוף בלילה לפני השינה )כן זה נשמע נורא אני יודע :) , ההתקפים בדרך כלל היו בבוהן אבל לאחרונה זה התחיל לתקוף אותי גם במפרק המרפק אני בחור רזה ודי ספורטאי אני משחק הרבה כדורגל וטניס אבל שותה אחת לשבוע כשאני יוצא לבלות אלכוהול בכמות לא זעירה ואולי כאן מתחילה הבעיה בשר אני אוכל פעם ביום ורק עוף או הודו ולא מתקרב לאיברים פנימיים המבורגרים שווארמה וכו' (מעדיף את האלכוהול אחת לשבוע) השאלה שלי אם הסיגריות או העישון חשיש איכשהו משפיע על הגאוט ? חיפשתי הרבה מאמרים בנושא באינטרנט אבל לא מצאתי שום דבר שמזכיר עישון סיגריות או חשיש לגאוט אשמח אם תוכלו לענות או לכוון אותי לאיזשהו מחקר שעדיין לא מצאתי...תודה רבה מראש אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/01/2010אריק שלום,
המניעה של התקפי גאוט דורשת הורדה משמעותית של רמת החומצה האורית בדם. דבר זה יכול להיעשות הן על ידי דיאטה והן על ידי התרופה אלופורינול אשר מעכבת יצירה של חומצה אורית. כדאי מאד להיעזר בטיפול זה על מנת למנוע התקפים חוזרים ונזק למפרקים. אנשים הסובלים מעודף חומצה אורית סובלים לעיתים קרובות גם מגורמי סיכון נוספיםך למחלות לב ומומלץ מאד להמנע מעישון במצב זה. לא ידוע לי על תפקיד ספציפי לחשיש בעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות ידיים סגולותמאיה29/01/2010
שלום.
בזמן האחרון בכל לילה צבע כפות הידיים, האצבעות ,ומאחורי הציפורניים שלי משתנה לסגול[ - ממש סגול כמו סגול של נמק] ו. בהתחלה הידיים קרות אבל אח"כ הם מתחממות והצבע נשאר, רק כשאני קמה בבוקר הצבע עובר. יש לציין שעברתי סדרת בדיקות לפני חודש וחצי בשל חולשת שירים וכאבי מפרקים שיצאו תקינו. האם צבע הידיים המשונה יכול לרמז מדוע יש לי חולשת שרירים וכאבי מפרקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/01/2010גל שלום,
הבעיה שאת מתארת נשמעת כמו תופעת רינו אשר עשויה בחלק מהמקרים להיות ביטוי של מחלה ראומטולוגית. כדי לברר את העניין כדאי להיבדק על ידי ראומטולוג ולבצע את הבירור - הן מבחינת בדיקות מעבדה והן על ידי בדיקת קפילרוסקופיה - בדיקה מיקרוסקופית של כלי הדם בקרקעית הצפרניים. בדיקה זו מתבצעת במחלקות ראומטולוגיות בבתי חולים גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקילוזינג ספונדליטיסשימי28/01/2010
אני מאובחן זה שנים רבות כסובל מ A.S. . מאחר ואין רקע תורשתי וגם HLB27 שלילי. אבקש לדעת:
האם המחלה יכולה להיגרם בגלל חשיפה גבוהה לקרינת רנטגן. לפני שנים הופניתי למכון רנטגן פרטי ושם נעשו לי כ 20 צילומים של עמוד השדרה. האם קיים מידע הקושר חשיפה לקרינה עם הופעת המחלה ?
כיום אני מטופל ב Humira (זריקה אחת לשבועים) יחד עם וולטרן ולוסק יומיומים. ובכל זאת מתקשה לתפקד וחושש מתוצאות של השימוש הממושך בתרופות. (אני בן 55) האם יש דרך לצמצם את השימוש בתרופות ?
תודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין28/01/2010שימי שלום
לא ידוע על קשר בין קרינה לבין התפתחות של AS. בעבר אף נעשה שימוש בקרינה כטיפול ל - AS אך טיפול כזה הוא מסוכן ואינו בשימוש שנים רבות.
HUMIRA היא בד"כ תרופה יעילה מאד בטיפול במחלה זו. עם זאת, אם אתה נזקק לטיפול יומיומי בוולטרן בנוסף להומירה, יתכן שהטיפול אינו מספיק יעיל. במקרה כזה ניתן לשקול לעבור לתרופה ביולוגית אחרת כמו רמיקייד או אנברל. יש לקוות שבאמצעות שינוי כזה ניתן יהיה לצמצם את ההזדקקות לתרופות כמו וולטרן - וגם את הצורך בלוסק שתלוי כנראה בשימוש בוולטרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי עם אנברל
שימי28/01/2010דר אבלין יקר,
ראשית תודה על תשובתך.
בעבר השתמשתי ב-ויוקס והסתדרתי, פחות או יותר, עד שהוצאה משימוש.
אנברל הייתה התרופה הביולוגית הקודמת שנטלתי, לאחר מספר חודשים השפעתה פחתה ולכן הועברתי ליומירה.
נראה שמקור הכאב הכרוני הוא בנזק למפרקים שהתרופה הביולוגית לא יכולה לתקן ולכן אני נזקק לוולטרן וללוסק שאמור להפחית נזקים במערכת העיכול.
אני מחפש כל דרך להתמודד עם הכאבים ללא התרופות ובינתים ללא הצלחה.
כל עזרה בכיוון זה תתקבל בתודה וברכה.
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי עם אנברל
שימי28/01/2010דר אבלין יקר,
ראשית תודה על תשובתך.
בעבר השתמשתי ב-ויוקס והסתדרתי, פחות או יותר, עד שהוצאה משימוש.
אנברל הייתה התרופה הביולוגית הקודמת שנטלתי, לאחר מספר חודשים השפעתה פחתה ולכן הועברתי ליומירה.
נראה שמקור הכאב הכרוני הוא בנזק למפרקים שהתרופה הביולוגית לא יכולה לתקן ולכן אני נזקק לוולטרן וללוסק שאמור להפחית נזקים במערכת העיכול.
אני מחפש כל דרך להתמודד עם הכאבים ללא התרופות ובינתים ללא הצלחה.
כל עזרה בכיוון זה תתקבל בתודה וברכה.
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברו +RAדינה28/01/2010
לדר אבלין שלום רב!
כ3 שנים סובלת מכאבים. טופלתי ע"י פרופ אלקיים בסלזופירין כחודשיים אך הפסקתי טיפול כי הכאבים לא פסקו ולא ראיתי הטבה. פלקווניל גרם לאלרגיה.מה אתה ממליץ לעשות ?התורים אצלך די ארוכים. האם ניתן להגיע למכון הראמטולוגי באיכילוב לקבלת ייעוץ להמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין28/01/2010דינה שלום,
על פי הכותרת אני מבין שאובחנת כסובלת משילוב של דלקת מפרקים שגרונתית יחד עם פיברומיאלגיה. אם אכן זה המצב, נראה שצריך לטפל בשתי הבעיות במקביל. כך, יש למצוא טיפול אנטי דלקתית יעיל לדלקת המפרקים (בהקשר זה ניתן לשקול תרופות כמו מטוטרקסאט או ערבה, או אף תרופות ביולוגיות) ובמקביל לנסות טיפול המכוון לסימפטומים של פיברומיאלגיה, החל מפעילות גופנית, עבור דרך הידרותרפיה וכלה בטיפול תרופתי כמו ליריקה או סימבלטה.
ניתן להגיע לבדיקה במסגרת המכון הראומטולוגי באיכילוב, הן במסגרת המרפאה היעודית לפיברומיאלגיה והן במסגרת המרפאה הכללית. לצערי בכל מקרה יש תורים לא קצרים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)