פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקות דם - האם לופוס?
    ד.
    11/03/2010

שלום.עקב כאבים בידיים ורגליים שלחו אותי לבדיקות דם.התוצאות הן:
    ם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף
    ANTINUCLEAR Ab_(ANA) POSITIVE POSITIVE

ANA TITER 1:160 1:160 הערות והסבר

ENA NEGATIVE NEGATIVE
    DNA (ds) Ab 2.8 IU/ml

0.0
    סמן - ערך תקין
    2.8
    30.0

ANTI HISTONE NEGATIVE NEGATIVE
    ANTI HISTONE

ANTICENTROMERE Ab NEGATIVE U/ml NEGATIVE הערות והסבר
    גרף

ANA PATTERN NEGATIVE NEGATIVE

RHEUMATOID FACTOR <10.40 IU/ml <10.40

C-REACTIVE PROTEIN <0.08 mg/dl <0.08
    גרף
    הערות לבדיקה - C-REACTIVE PROTEIN (CRP)

שקיעת דם 22.

האם זה נראה כמו לופוס? אני יודעת שאי-אפשר לאבחן דרך האתר אבל התור שלי לראומוטולוג הוא רק בעוד חודשיים ומפלס המתח עולה.ושאלה נוספת- האם ANA חיובי מהווה אינדיקציה רק ללופוס או גם למחלות ריאומטיות אחרות

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בפרקים של יד ימין וברגל

אמנון
    09/02/2016

לראומטולוג שלום,

אני סובל מכאבי פרקים ביד ימין לכל אורך היד במיוחד בפרקים, וברגל ימין במיוחד בשעות הערב. בבדיקות דם היה לי
    RHUMATOID FACTOR <10.40 E

האם זה מעיד על משהו כמו דלקת?

בעבר סבלת מדלקת פרקים ,

אני בין 72.

אשמח לקבל התייחסות. במידה ונדרשים פרטים נוספים אוסיף.

אמנון בר צור

הערות והסבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו אינדקציה ללופוס או דלקת מיפרקים

רחל כ.
    13/02/2016

כחולת לופוס המכירה את רזי המחלה על גופי אני מרשה לעצמי לכתוב לך
    הערכת מצב אוליי אפחית לך במעט את מפלס המתח.
    ANA חיובי מעיד על זיקה אוטואימונית ללופוס או דלקת מפרקים .
    גם אני עם בעיה בפרקים ( לופוס מיפרקי ) .

תקראי את השרשור של רווית ( גם שלי ) על התרופה הצמחית מצילת החיים מלופוס
    זה נמצא כמה שורות למטה בעמוד זה.
    אל תתייאשי גם אם זה לופוס ולפני שאת תתחלי לקבל תרופות קונבציונליות
    שוב ממליצה לך לקרא את מה שכתבנו מנסיוננו עם התרופה הצמחית ששינתה לנו את החיים.

מאחלת לך בריאות ורפואה שלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו אידקציה ללפוס או דלקת מפרקים

רחל כ.
    13/02/2016

כחולת לופוס המכירה את רזי המחלה על גופי אני מרשה לעצמי לכתוב לך
    הערכת מצב אוליי אפחית לך במעט את מפלס המתח.
    ANA חיובי מעיד על זיקה אוטואימונית ללופוס או דלקת מפרקים .
    גם אני עם בעיה בפרקים ( לופוס מיפרקי ) .

תקראי את השרשור של רווית ( גם שלי ) על התרופה הצמחית מצילת החיים מלופוס
    זה נמצא כמה שורות למטה בעמוד זה.
    אל תתייאשי גם אם זה לופוס ולפני שאת תתחלי לקבל תרופות קונבציונליות
    שוב ממליצה לך לקרא את מה שכתבנו מנסיוננו עם התרופה הצמחית ששינתה לנו את החיים.

מאחלת לך בריאות ורפואה שלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד. שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    12/03/2010

מחלת זאבת-לופוס מורכבת בעלת תסמינים רבים. על מנת לאבחן זאבת-לופוס צריך 4 מתוך 11 ממצאים ביניהם דלקת במיפרקים ו-ANA חיוב.
    רמת ANA מעל 1:80 נחשב חיובי ודורש בירור של ראומטולוג.
    באישה צעירה - חושדים במקום ראשון בזאבת-לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בצמחי מרפא בלופוס???
    קטקטית
    10/03/2010

האם ניתן ליטול כמוסות טבעיות לחיזוק המערכת החיסונית כגון: מירנגה?
    כמובן שללא הפסקת הפלקוניל. האם ידוע לכם על מחקר קליני שנעשה אודות השפעת הצמח?
    האם הוא בטוח לשימוש בלופוס של העור ללא מעורבות /פגיעה/דלקת באיברים פנימיים?
    האם ידועות לכם הצלחות/שיפור בשימוש בצמח?
    שאלה נוספת, האם ניתן לבצע טיפולי פוריות כאשר חולים בלופוס?שהרי גם בזמן הריון טבעי יש בגוף כמות גדולה של הורמונים ולמשך תקופה ארוכה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בצמחי מרפא בלופוס???

הוספת תגובה

• קטקטית שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    11/03/2010

איני מומחית בהומיאופתיה אלא ברפואה ראומטולוגית.
    ככלל החולת זאבת-לופוס אנו לא רוצים להגביר את פעילות של מערכת החיסון. ההיפך הוא, לדכא את מערכת החיסון.
    לכן כל תכשיר הומיאופתי או ויטמין או תוספת מזון שאמור להמריץ את מערכת החיסון אינו מומלץ.
    טיפולי פוריות בחולי זאבת-לופוס מורכבים יותר. אנו ממליצים על טיפולים עם מינונים נמוכים יותר של הורמונים או בשיטות חדשות יותר.
    בדרך כלל ההמלצה משולבת לאחר דיון בין ראומטולוגים ומומחים בפוריות בחולות בסיכון גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

קטקטית
    11/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוש בצמחי מרפא בלופוס

יובל
    12/03/2010

שלום קטקטית
    אנא התקשרי לטלפון 0522535547
    בברכה
    יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    14/03/2010

נא לידע אותי אם יש עדות רפואית לתועלת של שמוש בצמחי מרפא בזאבת-לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים
    נטע
    10/03/2010

שלום..
    אחרי כאבים במפרקי הידיים שלחו אותי לצילומים ומיפוי עצם ויצא תקין.
    האם מיפוי עצמות יכול לצאת תקין אם יש דלקת פרקים?
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/03/2010

מיטל שלום,
    מפוי עצמות היא בדיקה די רגישה ואם היא תקינה לגמרי זה מפחית את הסיכוי שמדובר בדלקת מפרקים פעילה. יחד עם זאת יש יוצאים מן הכלל והאבחנה מתבססת על הסימנים הקליניים בבדיקה הגופנית, על בדיקות המעבדה ועד. מפוי העצמות אינה הקריטריון העיקרי לאבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילומדין והריון
    ג'
    10/03/2010

שלום,

אני מאובחנת עם מחלת רינו ולאחרונה קיבלתי הפנייה מרופא שלי לעירוי אילומדין למשך 5 ימים. אני ובעלי מנסים להיכנס להריון ורציתי לדעת מה השפעות האילומדין שכן האשפוז נקבע לשבוע שלפני הביוץ, האם זה יכול להשפיע על סיכויינו להיכנס להריון החודש? (אני יודעת שלנשים בהריון הטיפול לא מומלץ אך מה קורה למי שרוצה להיכנס להריון בחודש של הטיפול ולאחריו)?

לקביעת תור
    סגירה
    אילומדין והריון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/03/2010

ג' שלום,
    איומדין היא תרופה בעלת זמן מחצית חיים קצר (כלומר התרופה מתפרקת במהירות בגוף) ולכן לא סביר שתגרום בעיות לאחר שבוע. יחד עם זאת בכל הנוגע לתרופות והריון כדאי להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות. (ראי קישור).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור של מחזור
    אנונימי
    09/03/2010

אני בת 24 מזה חצי שנה הובחנתי כחולת לופוס-זאבת, לפני גילוי המחלה נטלתי גולולות והמחזור היה תמיד סדיר, ומרגע הפסקתן הפסיק גם המחזור הייתי אצל רופא נשים שנתן לי לקחת במשך חמישה ימים כדור שנקרא "פרוורה" וציין כי שבוע לאחר סיום לקיחת הכדורים אני צירכה לקבל שוב, עבר שבוע מאז סיימתי את הכדורים ועדיין אני לא מקבלת מחזור מה שגרם גם לנפיחות בבטן שלא יורדת.
    אני מטופלת בפלקווניל 200 מ"ג ובפרנטיזון15/20 מ"ג.
    אודה להתייחסותכם בעניין

לקביעת תור
    סגירה
    איחור של מחזור

הוספת תגובה

• אנונימית שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    10/03/2010

לא רצוי ליטול גלולות נגד הריון המכילות אסטרוגן כי קיים קשר בין נטילת אסטרוגן והתפתחות או התלקחות של זאבת-לופוס.
    לעומת זאת ניתן ליטול תרופות המכילות פרוגסטרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיחלון ונפיחות באצבעות ביד וברגל
    איריס
    06/03/2010

שלום,
    אני נוטלת טופמקס 25 לטיפול במגרנה כבר שנתיים ופחות או יותר משהתחלתי להשתמש בתרופה התחילו לי תופעות של כיחלון בידיים וברגליים בעיקר בחורף.
    בחודשיים האחרונים התחילו לי גם נפיחות ברגליים או בידיים.
    הנוירולוג טען שיש סיכוי שיש לי תופעת רינו,וזה מסביר את הכיחלון אבל הנפיחות לא מוסברת.
    האם יש קשר ישיר בין הכדורים לבין התופעות הנ"ל? והאם זה הפיך?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/03/2010

איריס שלום,
    תופעת רינו אינה תופעת לוואי שכיחה של טופמקס. תופעת רינו עצמה כן מלווה לעיתים קרובות נפיחות וכאב באצבעות. נראה שצריך לברר את הסיבה לתופעת רינו (אם אכן זו האבחנה) בנפרד מהטיפול התרופתי הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים
    נור
    06/03/2010

אני בת 42 מדי פעם אני סובלת מכאבי שרירים בכל הגוף בנוסף חום הגוף שלי עולה ל-37.5 לציין שחום גופי הנורמלי הינו 36.5 .אני לוקחת לוריוון פעמיים ביום בגלל חרדה.האם זה יכול להיות בגלל התרופה אוו שיש איזשהיא דלקת איך אפשר לדעת תודה מראש על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/03/2010

נור שלום,
    חום וכאבי שרירים אופייניים למחלות ויראליות כמו שפעת. יש מחלות ויראליות שעלולות להתמשך מספר שבועות (למשל מחלת הנשיקה). אם הבעייה נמשכת יותר מזה צריך לחפש סיבות אחרות לחום ולוריבן אינה תרופה אשר באופן אופייני גורמת לתופעה כזו. צריך לבצע בירור רפואי כולל בדיקות דם (ספירת דם, שקיעת דם, CRP, תפקודי כבד וכיליה ועוד בדיקות על י הצורך ועל פי הממצאים) וכן לשקול בדיקות הדמייה רלבנטיות (למשל צילום חזה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ANA חיובי
    אהרון
    05/03/2010

שלום,
    הלכתי לרופא עור בשל ידיים אדומות ויבשות והוא נתן לי בדיקות דם. הכל חזר תקין חוץ מ: ANA חיובי 1:80

יש גם לציין שב 6 השבועות האחרונות אני סובל מרעב בלתי נשלט המלווה בתחושת עילפון. וגם יש לי כאבים קלים בשרירים כשאני נוגע בהם.

האם תכלו בבקשה לומר לי מה משמעות התשובה החיובית של ה ANA?
    והאם יש קשר בין הרעב שאני חווה לבין תוצאה זו?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ANA חיובי

הוספת תגובה

• אהרון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    06/03/2010

ANA- נוגדנים כגנד הגרעין.
    זו בדיקה כללית לשאלה של מחלה אוטואימונית ביניהן לופוס-זאבת.
    זאבת מתאפיינת ע"י תפרחת בעור, דלקת במיפרקים ועוד.
    כייל של ANA 1:80 נחשב חיובי חלש.
    ככל שהכייל גבוה יותר- יותר סיכוי, וכמובן בנוכחות תסמינים קלינים, למחלה.
    בגיל המבוגר עד 5% מהאוכלוסיה הבריאה תהיה חיובי חלש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך....

אהרון
    07/03/2010

אפילו שאין לי לופוס, האם לדעתך זה עדיין כדאי לעשות בירור בקשר ל ANA החיובי?

ונגיד אני עושה בירור ל ANA חיובי, שלא בגלל חשד ללופוס, האם ראומטולוג הוא הרופא המתאים לבירור זה?

תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה על תשובה לשאלתי למעלה, תודה!

אהרון
    08/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    10/03/2010

ANA יכול להיות חיובי במגוון מחלות ראומטולוגיות לא רק זאבת-לופוס.
    כדאי להמשיך בירור אצל ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    אפרת
    04/03/2010

שלום , בשל כאבים במקומות שונים בגוף במפרקים , עשיתי בדיקות דם C-REACTIVE PROTEIN 1.36 RHEUMATOID FACTOR < 9.810000 > מה זה אומר? תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    04/03/2010

אפרת שלום,
    עד כמה שאני מבין מדובר בתוצאות תקינות של בדיקות אלו. CRP הוא מדד כללי של פעילות דלקתית בגוף ועולה בכל מצב של דלקת (החל מדלקת חניכיים וכלה בדלקת מפרקים). RHEUMATOID FACTOR הוא נוגדן אשר קיים אצל רוב החולים הסובלים מדלקת מפרקים מסוג RHEUMATOID ARTHRITIS. אם שתי הבדיקות הללו תקינות הדבר מפחית את הסיכוי לכך שמדובר בדלקת מפרקים אם כי כמובן יש להתחשב גם בקליניקה (כלומר על הסימפטומים ועל הממצאים בבדיקה הגופנית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקלרדורמה
    שושי אברהם
    03/03/2010

אמי בת 77
    אובחנה לאחרונה כחולה במחלת הרינו וסקלרדרומה
    היא סובלת מכאבים עזיםבכל שעות היום
    מקבלת טרמדקס להרגעה שלא עוזר
    מקבלת אימולדין
    שמעתי כי יש אופציה לנתח את העצביים בכף היד
    איפה ניתן לעשות זאת
    מלמבד זאת נוצרו לה בשתי אצבעות שונות נמק שחור
    אני רוצה ומבקשת לדעת איך ניתן לעזור לה

לקביעת תור
    סגירה
    סקלרדורמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/03/2010

שושי שלום,
    הניתוח עליו את מדברת הוא ניתוח סימפטקטומיה - חיתוך העצבים הסימפטטיים בזרועות. עצבים אלו גורמים לכיווץ כלי דם ולכן הריסתם גורמת להרחבה. יש לציין שאין הצלחות מאד גדולות עם הניתוח הזה במחלת הסקלרודרמה ואיני בטוח שהוא יועיל.
    תרופה חדשה אשר ניתן לנסות במקרה כזה היא תרופת ה - Tracleer, תרופה הניתנת בכדורים ואשר במנגנון פעולה ייחודי יכולה לסייע במחלת רינו קשה (כחלק מסקלרודרמה) ובריפוי כיבים. כדאי להתייעץ עם כך עם הרופא המטפל. גם לערויי האיומדין יש השפעה טובה במצב קשה זה וכדאי לתת סדרה רציפה של טיפולים על בסיס יומיומי, עד להשגת שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ana חיובי
    ד.
    02/03/2010

שלום רב.מזה כמה שבועות אני סובלת מכאבים "נודדים" ברגליים ולפעמים בכפות ידיים ובשוקיים בצורה סימטרית,אבל רוב הכאב מתרכז בכפות רגליים ובשוקיים ולא בפרקים אלא ברקמות ולרוב בשעת המנוחה או בלילה בזמן השינה.כשאני קמה ומתחילה ללכת הכאב פוחת.כמו כן יש לי צמרמורות ללא חום,כאב גרון,כאב לא חזק באוזניים והרגשת חולי.אבל הכל מאוד-מאוד מינורי ויש ימים טובים יותר כך שאני מתחילה לחשוב שהבראתי ואז הכל חוזר שוב.עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות,ויטמין D קצת מתחת לנורמה ושקיעת דם 22 אבל ANA יצאה חיובית.האם זה סימן ללופוס או שזה יכול להיות ויראלי?
    ועוד שאלה:האם העובדה שאין לי פיקה וסכוס בברך עקב תאונת דרכים יכולה לגרום לANA חיובי.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ana חיובי

הוספת תגובה

• ד. שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    06/03/2010

מחלת זאבת-לופוס מתאפיינת בדלקת במפרקים, תפרחת בעור, כאבים בחזה שמתגברים בנשימה, ועוד בנוכחות רמה מוגברת של ANA (נוגדנים כגנד הגרעין). על מנת לחשוד בזאבת-לופוס ע"פ ANA חיובי בלדבד כדאי למצוא רמה של 1:160 או יותר.
    כמובן שמחלה לא נקבעת ע"פ בדיקת דם אלא שילוב של תסמינים קלינים, ממצאים בבדיקה גופנית, ובדיקות דם יחד.
    במידה וקיים חשד לזאבת-לופוס, ורמת ANA חיובי חזק, אז שולחים בדיקת דם לנוגדנים כנגד דנ"א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים
    אסמתי
    02/03/2010

מקוה שזה הכתובות
    עקב קושי נשימתי לאחר 8-10 שע' לאחר שאיפת הסימבורטק 160 (חוסר יכולת לקחת אויר לראות).
    הרופא (רופאת המשפחה)אמרה להגדיל את המינון ל-2 שאיפות פעמים ביום (כלומר 320) למשך שבוע שבועים, כמו כן אני לוקח כבר 4 ימים רצוף כל בוקר 25 טיפות הרגעה בשם "איזי דיי".
    כאמור אני כבר 4 ימים ברצף גם עם סימבורטק 320 וגם עם הטיפות- ההבדל לא הכי משמעותי וכך אני מגיע שוב לשעה 1500-1600 עם הרגשת חוסר היכולת להכניס אויר לראות (זר לא יבין זאת אבל זה "חרא של הרגשה"- חוסר שקט/עצבנות/חוסר סבלנות/פזיזות) - מקוה שטיפות ההרגעה יעזרו , השאלה העיקרית זה כאביים ממש פיזיים בצלעות בעצם הבריח (שרירי "פרפר" ובחזה באופן קבוע כבר 3 שבועות רצוף (כל יום אני אומר מחר מחרתיים יעבור)
    ההרגשה כמו כאבי שרירים בתקופת צינון אבל באופן קבוע.
    לא עשיתי סי טי ולא צילום חזה/ראות , כלום ! רק בדיקות נשיפה.
    האם לא הגיע הזמן לעשות או אולי לדרוש זאת מהרופא,
    מה בדבר ברונכסקופיה ? זה מתאים לי. אני פשוט מרגיש את הגוף כל הזמן (זה מתיש)
    בן 43

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/03/2010

יובל שלום,
    על פי התיאור נראה שהבעיה העיקרית ממנה אתה סובל היא מחלת ריאות חסימתית (כלומר אסטמה או ברונכיטיס כרונית) וכאבי השרירים הם ככל הנראה תוצאה של המאמץ השרירי המוגבר הכרוך בנשימה (אולי גם תוצאה של שיעול). במקרה כזה עליך להתייעץ עם רופא ריאות בכל הנוגע לצורך בבדיקות נוספות כמו בדיקות הדמייה או ברונכוסקופיה.
    אם קיימים כאבים באיזורים נוספים מלבד שרירי הנשימה ו/או כאבי מפרקים, אז כדאי גם לבצע בירור ראומטולגי כולל בדיקות דם בכיוון הזה. אבל שוב, על פי התיאור, יתכן מאד שהכאבים אינם מבטעים בעייה ראומטולוגית, אלא הם משניים לבעיית הריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר
    מאיה
    27/02/2010

שלום ד"ר
    לאחר סדרת בדיקות מקיפות שיצאו תקינות בשל הירדמות ידיים וכאבי צוואר בלתי נסבלים! , ולאחרונה שינוי צבע האצבעות לסגול בחורף[כשקר] הופנתי לרוימטולוג שאיבחן אצלי:
    FIBROMALGIA
    ,RAYNAUD'S SYNDROME
    ,HYPERMOBILY

והפנה אותי למ'ס בדיקות מעבדה:
    ANTICENTROMERE Ab
    SSA (Ro) SIGLE
    SSB (La) SIGLE
    SCL- 70

הרוימטולוג אמר לי שיש לי בעייה ששמה ראומטיזים.
    האם תוכל בבקשה להסביר לי מה פשר האבחנות, בדיקות הדם ומה עושים הלאה כדי לפתור את בעית הכאבים?

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    28/02/2010

טליה שלום,
    פיברומיאלגיה היא מצב בו מערכת העצבים המרכזית גורמת הגברה של הולכת כאב ועיבודו. לא מדובר במחלה דלקתית או אוטואימונית. התוצאה היא כאב מפושט במערכת השרירים והשלד המלווה הפרעות שינה ועייפות.
    תופעת רינו היא התכווצות קיצונית של כלי דם קטנים באצבעות הידיים והרגליים הגורמת לשינויי צבע ולכיבים. תופעה זו יכולה להופיע לכשעצמה או כחלק ממחלה אוטואימונית.
    היפרמוביליות היא גמישות יתר, מצב מולד. מצב זה עלול להיות גורם סיכון להתפתחות של בעיות שונות לרבות פיברומיאלגיה.
    ראומטיזם אינה אבחנה אלא תיאור כללי של בעיות במערכת השרירים והשלד.
    נראה כי הראומטולוג מנסה לקבוע אם מדובר "רק" בפיברומיאלגיה או שמסתתרת מאחורי זה מחלה אוטואימונית (מחלה בה מערכת החיסון תוקפת את הגוף עצמו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות
    בת 27
    25/02/2010

ערב טוב ,
    בגלל כאבים עזים בכף רגל שמאל ואבצסים חוזרים עשיתי היום מיפוי עצמות והנה התשובה .
    בבקשה אם אפשר הסבר במלים פשוטות את הממצאים והאם הם מצדקים תלונותי ?
    תודה וחג שמח ,

סיכום ומסקנות :
    מיפוי עצמות - כל גופי .
    חומר TC-MDP

בשלב הדינמי הודגמה פרפוזיה מוגברת לכף הרגל משמאל , בעיקר לאיזור הטרזלי המדיאלי ולאיזור המלאולוס הלטרלי .
    במיפוי הסטטי המיידי (שלב ה- BLOOD POOL ) הודגמו קליטות מוגברות באיזור העצמות הקוניפורמית המיאלית , בבסיס המטטרזוס 1 ובמלאולוס הלטרלי של הפיבולה משמאל .
    המימצאים מתאימים לתהליך דלקתי גרמי פעיל .
    פרט לך לא הודגמו מימצאים פתולוגיים משמעותיים נוספים בשאר עצמות השלד שנסקרו .

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    28/02/2010

אריג שלום,
    הממצאים במיפוי עצמות אינם מאד ספציפיים. סוגים שונים של תהליכים שמערבים את העצמות גורמים לקליטה מוגברת בבדיקה המיפוי. במקרה זה קיימת קליטה מוגברת במספר עצמות באזור כף הרגל מה שככל הנראה מעיד על קיומו של תהליך דלקתי. אם אכן סבלת מאבצס באזור זה, הדבר בהחלט מסביר את הקליטה המוגברת. השאלה היא אם התהליך הדלקתי עדיין פעיל או שנמצא בשלבי החלמה. לזה קשה לקבל תשובה על סמך המיפוי. המיפוי משמש אם כן רק אחד הפרמטרים להערכת התגובה לטיפול ובין היתר צריך להתייחס למראה הקליני, לרמת הכאבים, לתוצאות הבדיקות ולעתים גם לבדיקות הדמייה נוספות כמו MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת 26
    01/03/2010

בימים האחרונים קשה לי מאוד לדרוך על הרגל , אפילו לשורתיים קמה עם כאבים נוראים ולפעמים עד בכי ...
    אני מקבלת לכאבים 7ס"מק אוקסיקוד בשילוב 0.5ס"מק תרמדקס... שלפעמיים לא עוזרים !!!
    עשיתי אתמול בדיקות דם ... האם בתוצאות יש חשד לדלקת או זיהום ?
    האם יש משהו משמעותי חוץ מאנימה ?
    תודה והמשך יום טוב,

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    10.8- 4.8 K/ul 6.2 WBC

5.40- 4.20 M/ul 3.65 RBC

1 16.0- 12.0 g/dl 7.4 HB

47.0- 37.0 % 25.3 HCT

31.0- 26.0 pg 20.3 MCH

36.7- 33.0 g/dl 29.2 MCHC

16.0- 11.0 % 17.5 RDW

97.0- 80.0 fL 69.3 MCV

450- 150 K/ul 465 PLT

13.0- 4.0 fL 10.5 MPV

- ++ MICROCYTOSIS-DIF

- ++ ANISOCYTOSIS-DIF

37- 2 mm/h 112 ESR

70.0- 40.0 % 54.0 NEUTROPHILS%-DIF

7.0- 0.0 % 2.0 EOSINOPHILS%-DIF

2.0- 0.0 % 1.0 BASOPHILS%-DIF

40.0- 20.0 % 34.0 LYMPHOCYTES %-DIF

8.0- 2.0 % 9.0 MONOCYTES%-DIF

8.0- 1.9 3.3 NEUTROPHILS abs-DIF

0.6- 0.0 0.1 EOSINOPHILS abs-DIF

0.1- 0.0 0.1 BASOPHILS abs-DIF

4.5- 0.9 2.1 LYMPHOCYTES abs-DIF

1.0- 0.2 0.6 MONOCYTES abs-DIF

------------------------------------------------------------------
    8.3- 6.6 g/dl 7.3 PROTEIN-TOTAL

43- 17 mg/dl 22 UREA

0.95- 0.51 mg/dl 0.44 CREATININE

6.0- 2.6 mg/dl 3.8 URIC ACID

145.0- 135.0 mEq/L 141.8 SODIUM

5.10- 3.50 mEq/L 4.80 POTASSIUM

1 10.50- 8.50 mg/dl 8.21 CALCIUM

1.2- 0.3 mg/dl 0.3 BILIRUBIN-TOTAL

0.29- 0.1 mg/dl 0.1 BILIRUBIN-DIRECT

31- 0 U/L 17 GOT (AST)

34- 0 U/L 11 GPT (ALT)

38- 0 U/L 15 GGT

105- 35 U/L 138 ALK. PHOSPHATASE

480- 230 U/L 326 LDH

180- 20 U/L 45 CK- CREATINE KINASE
    --------------------------------------------------------------------
    291.0- 10.0 ng/ml 6.0 FERRITIN
    ----------------------------------------------------------------------
    0.50- 0.00 mg/dl 3.77 C-REACTIVE PROTEIN

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    01/03/2010

אריג שלום,
    הממצאים בבדיקות מצביעים על תהליך דלקתי מאד פעיל (שקיעת דם מאד גבוהה) יחד עם אנמיה קשה מאד שעשוייה להיות תוצאה של דלקת מתמשכת או מסיבות אחרות. בהקשר הדברים נראה שיש חשד לזיהום פעיל בעצמות הרגל, מצב שהוא מסוכן ודחוף. אני מציע לפנות בדחיפות לטיפול רפואי - יתכן שכדאי אפילו להתאשפז דרך חדר מיון על מנת להתחיל טיפול באופן מיידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטי DNA
    יעל
    24/02/2010

שלום.רציתי לשאול האים יש לזה משמעות כשמקבלים תשובת ANTI DNA בערכים שונים כמו 0 או2 או 17 או 6 כאשר התחום הוא בין 0-20 ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אנטי DNA

הוספת תגובה

• רות שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    28/02/2010

ערכים אלו תקינים ואין להם משמעות.
    אם יש בדיקת אנטי DNA שהולך וגובר אז זה יכול לבשר על התלקחות במחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה