מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי הכאב של שיגדוןרוברטו17/02/2010
אני חווה כרגע את ההתקף הראשון של גאוט.
אני בן 30 ועד עכשיו הייתי בריא כמו שור.
הבנתי שההתקף של המחלה אמור להמשך כ-3 עד 10 ימים.
אני עם ההתקף כבר שבועיים והכאב לא עובר. אני נמצא במדינת עולם שלישי והרופאים שהייתי אצלם לא העבירו לי ביטחון מספיק בקשר לתרופה שאני אמור לקחת. (הרופא היחיד שעוד העז לרשום לי מרשם, היה רופא מתלמד בן 22 שהיה צריך לפתוח ספר תרופות ולבסוף להמליץ לי על תרופת קולכיצין שהבנתי שזאת תרופה ששימוש לא נכון בה עלול להוביל לדימום מהקיבה).
יש לציין שבערך לאחר 10 ימים הכאב נרגע הרבה וחזרתי ללכת.
אני הולך הרבה בימים האלה למרות שכואב לי ואני חושש שזה משפיע על הריפוי של האיזור. (בשורש האגודל של הרגל).
בעוד כחודש אני אמור לנסוע לעיר גדולה ורצינית ולראות רופא שכבר מוכן לקראתי, אבל לא רוצה להעביר לי רשימות של תרופות עד שאני אבוא אליו לבדיקה, מה שקודם כל מובן לי לחלוטין וגם עוד יותר גורם לי לא לרצות לקחת שום תרופה לפני שאני עובר בדיקה רצינית.
השאלה שלי היא האם יש לי סיבה לדאגה עקב הכאב שנמשך כבר מעל לרגיל וגם אם אני אמור לדאוג שאני בנתיים לא לוקח שום תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין17/02/2010רוברטו שלום,
הטיפול ב - GOUT מתחלק בין הטיפול בהתקף החריף לבין הטיפול המניעתי שאחריו. בזמן התקף צריך להשתמש בתרופות נוגדות דלקת בעלות פעילות מהירה וקצרה. תרופות מקבוצת ה - Non steroidal anti inflammatory drugs (תרופות שאינן סטרואידים) הן בשימוש רחב בהקשר זה. לדוגמא ארקוקסיה במינון גבוה יכול להיות פיתרון יעיל בזמן התקף חריף וגם תרופות ותיקות יותר כמו וולטרן יעילות מאד. בנוסף ניתן להשתמש בכולשיצין אבל אז צריך מינון יחסית גבוה. מקובל לקחת כולכיצין בשמן התקף חריף כל שעה - שעתיים, עד שההתקף חולף או עד שמופיעות תופעות לוואי, שהן בעיקר שלשולים.
לאחר ההתקף החריף, שלרוב מסתיים (עם טיפול) תוך יום - יומיים, צריך להמשיך בטיפול מונע בכולכיצין במינון נמוך יותר, ובמקביל לבדוק את הרמה של החומצה האורית. חומר זה הוא שגורם להתקפים של GOUT ואם רמתו גבוה מידי יש לנסות להוריד אות הרמה - אם על ידי דיאטה ואם על ידי שימוש באלופורינול - תרופה המעכבת יצירה של החומצה האורית.
כל זה נכון כמובן במידה ואכן מדובר ב - GOUT, וכדאי כמובן להבדק על ידי ראומטולוג על מנת לאשר את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על התשובה.
רוברטו18/02/2010השאלה שלי היא האם אני אמור להיות מודאג בקשר למשך תקופת הכאב? (מעל שבועיים) והאם העובדה שאני הולך ברגל למרות שכואב לי מאוד משפיעה על זמן הריפוי.
בקשר לחומצת השתן בדם היא אכן גבוהה מאוד. 10.2 כשהרגיל הוא 5-7.
אני בדיאטה מהרגע שגיליתי מה יש לי (חתכתי אלכוהול, בשר, משקאות תוססים ובעצם אני אוכל כבר כ-10 ימים רק ספגטי עם רוטב עגבניות עם הרבה שום ובצל לא מטוגנים).
אני לא שמן למרות שאני קצת מעל הממוצע במשקל אך רמת השומן בדם והכולסטרול גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין19/02/2010רוברטו שלום,
יתכן שמשך הכאב הארוך נובע מכך שלא קבלת טיפול מתאים בתחילת ההתקף. התקפים בלתי מטופלים של GOUT עלולים להמשך שבועיים. כדאי לקבל טיפול ספציפי ולסיים את ההתקף בהקדם. ההליכה אינה גורמת נזק בלתי הפיך אבל עלולה להחמיר את הכאבים.
לגבי רמת החומצה האורית (חומצת השתן) בערכים כל כך גבוהים יתכן מאד שתצטרך גם טיפול באלופורינול בנוסף לדיאטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רוברטו19/02/2010על תשובה עניינית.
עזרת לי מאוד.
לצערי אני צריך לחכות עוד כחודש עד שאני אראה רופא אמין ובנתיים נתת לי תשובות.
שוב, תודה רבה.
יישר כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץ דחוףף!!!! הפלה? לידה???מיטל16/02/2010
שלום,
לפני כחצי שנה התגלה אצלי בדם
ANTI DS DNA 19.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*Positive
כיום אני בהריון בשבועות הראשונים וובבדיקת הדם התוצאות זהות נאמר לי שאומנם אין התפרצות של מחלה כלשהי אבל ההריון / הלידה יכול להגביר את הסיכוי להתפרצות זאבת בעקבות הנתונים. מה הסיכוי? האם יש טיפול מונע? האם יש קשר בין תאונת דרכים או לידה להופעת נוגדנים שהתגלו אצלי? האם כדאי להמשיך את ההריון ולקחת סיכון???
אני מבולבלת ולא יודעת האם להמשיך את ההריון או להפסיק אותו הרי עדיף אמא בריאה (יש לי 2 ילדים קטנים שצריך לדאוג להם...)
בקיצור כל יעוץ, המלצה ומידע יעזור מאוד
מחכה לתגובה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפלקינול משפיע ומטיב לאחר שבוע?
קטקטית16/02/2010אובחנתי בלופוס העור, אני נוטלת את הפלקינול פעמים ביום במשך שבוע וחצי בערך
הפריחה בפנים כמעט ונעלמה, זה הגיוני שהפלקינול השפיע ועזר כל כך מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד17/02/2010לא ברור לי אם יש לך זאבת-לופוס?
נוגדנים כנגד DNA מוגברים במחלת זאבת-לופוס יחד עם ANA חיובי.
בדרך כלל לא בודקים את רמת הנוגדנים ל-DNA אלא אם חושדים במחלת זאבת-לופוס.
במידה ויש זאבת ורוצות הריון- אנו מבקשים שהמטופלת תהיה בהפוגה לפחות 6 חודשים. זאת אומרת אם המחלה מתבטא בפגיעה בכליות או במוח- רצוי שלא תהיה פעילות של המחלה לפחות 6 חודשים, וכמובן החולה לא זקוקה לטיפול תרופתי פרט לפלקווניל, פרדניזון, או אימוראן. אלו התרופות שאפשר לקחת בהריון.
כל חולה עם זאבת-לופוס שבהריון זקוקה להמשך מעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד17/02/2010בשאלה של הריון- לידה-הפלה בנוכחות נוגדנים ל-DNA נתתי הסבר מפורט.
בכל מקרה רצוי להיות במעקב ראומטולוג ורופא נשים ממרפאה להריון בסיכון גבוה אם את סובלת מזאבת-לופוס או חשד לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים בגיל 20נ.16/02/2010
שלום!
אני בחורה בת 21 ויש לי דלקת פרקים, טרשת נפוצה ותת פעילות של בלוטת התריס.
אני סובלת מזה כחצי שנה מכאב במפרק בבוהן ברגל שמקשה עליי ללכת עליה. אני דורכת עקום כדי להימנע מלדרוך על הבוהן.
אני מטופלת בפלקוניל מזה כחצי שנה, קצת יותר, ולפני תחילת הטיפול סבלתי מאותו כאב בבוהן ברגל השנייה, אבל זה עבר בזכות הפלקוניל.
אני לוקחת יום אחד 1 יום הבא 2 כדורים.
אני מנסה לקבוע תור לראומטולוג ללא הצלחה בזמן הקרוב ואני סובלת ולא יודעת מה עליי לעשות.
בנוסף לבוהן, התחילו לכאוב לי בעוד מקומות בשבוע שבועיים האחרונים, לכן החלטתי שאין מנוס מלראות ראומטולוג.
כיצד להימנע מהכאבים והחמרתם עם הזמן?מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין17/02/2010נ שלום,
השאלה היא מאיזה סוג של דלקת מפרקים את סובלת. פלקווניל יכוה להיות תרופה לטיפול בסוגים שונים של דלקות כולל דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis), לופוס ועוד. כמו כן השאלה היא האם הכאב כעת נובע מהתלקחות של דלקת המפרקים, או מסיבות אחרות, כולל סיבות "אורטופדיות". כדאי לבצע את הבירור המעבדתי, כולל שקיעת דם, CRP, ANA ו - RF ואכן כדאי להבדק על ידי ראומטולוג כדי להבחין בין אפשרויות אלו. אם מדובר בהתפרצות של דלקת המפרקים יתכן שצריך לעלות במינון הפלקונניל או לעבור לתרופה חזקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דוידקטקטית15/02/2010
האם אתה שותה פלקינול? והאם יתכן שתוך שבוע הפריחה חלפה וכאבי הפרקים חלפו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטקטית שלום
ד''ר ג'יזל גודארד17/02/2010התרופה פלקווניל יעילה מאוד לתפרחת ודלקת מיפרקים בזאבת-לופוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל15/02/2010
שלום.האים יכול להיות שלאישה שיש לופוס SLE כעשר שנים מטופלת בכדור פלקווניל אחד בלבד ומרגישה טוב ובבדיקות האחרונות נבדק פעמיים (תמיד הבדיקות בוצעו באותה מעבדה )יצא ANA וגם LAC שלילי ?יש לציין שבפעמים קודמות זה היה חיובי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר ג'יזל גודארד17/02/2010במחלת זאבת-לופוס בהפוגה (אין עדות לפעילות המחלה) ובחולה מטופל- ANA יכול להפוך לשלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס ללא סמני דלקתרמי15/02/2010
האם יתכן א.ס ללא סירפי או איסר גבוהים ובהעדר hla
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/02/2010רוני שלום,
למרבה ההפתעה התשובה היא חיובית. למרות שמדובר במחלה דלקתית, Ankylosing Spondylitis לעיתים קרובות אינה גורמת לעלייה משמעותית במדדי הדלקת. גם בדיקת ה - HLA B27 אינה חד משמעית - ומופיעה אצל רוב החולים אך לא אצל כולם (וכמו כן מופיעה אצל אנשים רבים שאינם חולים). במקרים כאלו צריך לבסס את האבחנה על הקליניקה (היסטוריה של כאבי גב בעיקר ליליים מלווים נוקשות בוקר) ועל ממצאים בהדמייה (כמו למשל סקרואילאיטיס בבדיקת MRI).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים מוזריםדונה14/02/2010
שלום רב,
קצת קשה לי להסביר...
מזה כשנתיים שאני מרגישה משהו מוזר ברגל שמאל. זה התחיל בתחושה בישבן של אזור מוצק/חסר תחושה ועד למצב שאני לא יכולה לסמוך על רגל שמאל. כף הרגל בהליכה איננה מתפקדת בצורה נורמלית - יש נפיחות בעצם הקרסול הפנימית (אורטופד הפנה אותי למדרסים ואמר שבזה מתחיל ונגמר העניין). התעלם מהתחושה שלי בישבן. בהליכה כף הרגל מורמת ומונחת על האדמה בצורה שטוחה לגמרי (ולא מדריכה תחילה על העקב ועד הבהונות). ההליכה הפכה לדבר מחושב במקום אוטומטי. אני צריכה לחשב באיזו רגל לרדת מהמדרכה או לעלות במדרגות. בחודשים האחרונים אני מרגישה שאני נוטה ביציבה ובהליכה לצד ימין. כאילו שעמוד השדרה נותק ממקומו והוזז ס"מ אחד ימינה. אלא שעכשיו הכל עובר לרגל ימין. צילום צוואר וגב תחתון מראים שחיקה במרווחים שבין החוליות ועקמת קלה בגב התחתון.
אורטופד אבחן לפני כשנתיים שיש לי שני !! מרפקי טניס. שום דבר לא מועיל כפות הידיים מתעוותות והן נוטות מעט החוצה. האגודלים נחלשים ואני מתקשה לאחוז בכל מני דברים. אתם צריכים לראות איך אני מרימה עפרון. זו תנועה ממש מעוותת שנראית כמו אצל אדם עם פגיעה עצבית/מוחית (MRI מח מהתקופה האחרונה תקין לחלוטין). שרירי הידיים מאוד נחלשו. ויש לי גבשושיות תת עוריות באזור המרפקים.
לכל אורך הזמן הזה הזכרון שלי מאוד בעייתי, אני לא מרוכזת ואני בולבלת. הופניתי לטיפול פסיכיאטרי שאני מתמידה בו. אך ללא הועיל.
השיער שלי התדלדל מאוד בתקופה הזו ועוד לפניה. יש אזור ממוקד יותר של התקרחות.
הלסת שלי קפוצה והדיבור מבולבל. ההתנסחות שלי פחות רהוטה. וכל זה די מדכא.
לפני שאסיים אציין שקרוב משפחה שלי מקרבה ראשונה חולה במחלה אוטואימונית שבבסיסה היעדר מוחלט של נוגדנים (נטייה לחלות במחלות זיהומיות וקושי להחלים, תלוי בעירוי נוגדנים חודשי, נטייה לפצעים תת עוריים, אפטות בפה, תלות מתמדת באנטיביוטיקה וסטרואידים). אך אין נוגדנים האופייניים למחלת הזאבת.
רמת הנוגדנים הרגילים שלי בדם נורמלית (IgA, IgM וכו').
מה זה יכול להיות?
מה עליי לעשות? למי לפנות?
תודה, דונה
ד''ר יעקב אבלין15/02/2010דונה שלום,
התלונות שאת מתארת נשמעות מורכבות , חלקן בעלות אופי נוירולוגי, חלקן קשורות אולי לבעיות מבניות של עמוד השדרה ולא ניתן לשלול גם מחלה דלקתית שפוגעת במפרקי האגן ו/או עמוד השדרה. השילוב עם דיכאון ועם הפרעות קוגנטיביות אינו ספציפי כיוון שכל מצב של כאב כרוני (או מגבלה גופנית אחרת) עלולים להוביל לתגובות כאלו. נראה שצריך לבצע בירור נוירולוגי מסודר וכמו כן בירור על ידי ראומטולוג. במסגרת הבירור יתכן שיהיה צורך לבצע MRI גם של עמוד השדרה ושל האגן כדי לאתר (או לשלול) איזורים של לחץ מצד אחד וסימני דלקת מצד שני. כמו כן נראה שיש צורך בבירור סרולוגי - מעבדתי כולל מדדי דלקת (CRP ושקיעת דם) ונוגדנים אוטואימונים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- heat bandאלי14/02/2010
שלום.הייתי אצל ראומטולוג בגלל שהידיים שלי נורא קרות רוב הזמן וגם משנות את צבען בד"כ והוא הסביר לי שיש לי תסמונת רנו(לאחר ששלל מחלות ראומטיות).
הוא המליץ לי על heat band כדי לחמם את הידיים ושאלתי היא היכן ניתן לרכוש את אותן heat band?
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/02/2010אלי שלום,
חימום הידיים בתופעת רינו בדרך כלל יכול להתבצע באמצעות המנעות מחשיפה לקור ושימוש בכפפות רגילות. במקרים קשים (עם כיבים) יש מקום לשימוש באמצעים "מתוחכמים" יותר כמו כריות חשמליות, שמיכות חשמליות ואמצעי חימום נוספים. לגבי איפה לקנות - אפשר לנסות בחנויות ציוד ספורט ו/או ציוד רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ביולוגיות לדלקת פרקים שגרונישבת רות14/02/2010
לאחר טיפול של כמעט שנה בתרופות הרגילות לדלקת פרקים שגרונית, החליט הרופא להתחיל בתרופות ביולוגיות בהזרקה או בעירוי.
נאמר לי כי קיימות 3 תרופות : רמיקייד" "ENBREL" ו "HUMIRA" והוא נותן לי את שיקול הדעת לבחור באחת מהן.
אבקש לדעת את היתרון והחסרון של כל אחת מהתרופות, והמלצה באיזה תרופה כדאי לי לבחור.
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין14/02/2010רות שלום,
שלושת התרופות הללו פועלות במנגנון דומה - מנטרולות את החלבון הדלקתי המכונה TNF. בסך הכל יעילותן דומה. קיים הבדל באופן המתן - רמיקייד ניתן בהזרקה תוך ורידית אחת למספר שבועות (בדרך כלל אחת ל - 6-8 שבועות) מה שדורש כעין אשפוז יום של מספר שעות. הומירה ואנברל ניתנות בהזרקה תת עורית ולרוב החולה לומד לבצע את ההזרקה בעצמו. הומירה ניתנת פעם בשבועיים ואנברל פעמיים בשבוע.
בנוסף, לרמיקייד יש לרוב פעילות מהירה מעט יותר מהתרופות האחרות בגלל המינון הגבוה יחסית שניתן.
הטיפול ברמיקייד מלווה לרוב בטיפול במטוטרקסאט במינון נמוך יחסית, שהוא פחות קריטי בטיפול עם התרופות האחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברו וספורטהילי14/02/2010
באיזה צורה משפר הספורט את הכאבים מפיברו?
ד''ר יעקב אבלין14/02/2010יעל שלום,
השאלה היא טובה אך התשובה אינה ברורה לגמרי. לפעילות גופנית יש השפעות רבות על מערכת העצבים המרכזית לרבות העלאה של רמת האנדורפינים, חומרים טבעיים המדכאים כאב. בנוסף הפעילות גורמת לשינויים במצב הרוח (לטובה), באיכות השינה ועוד. בכל אופן מה שברור הוא שפעילות גופנית היא אחת ה"התערבויות" (כלומר שיטות הטיפול ) אשר לגביה יש מידע רפואי מוצק ומבוסס המוכיח את יעילותו כטיפול בפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברו וספורט
שבת רות17/02/2010יעל שלום
מזה כ 5 שנים אני מתעמלת בבריכה טיפולים פעמיים בשבוע.
מנסיון, התנועה במים מגמישה את המפרקים ומקלה על הכאבים.
בצפון יש ברית חיים, בבריכת אילן חוג, וכן ידוע לי כי גם בפרדס חנה יש קבוצה שמתעמלת
בבריכה טיפולית.
אני משוכנעת כי תרגישי יותר טוב לאחר טיפול במים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס דיסקואידקטקטית13/02/2010
אני בת 32 אובחנתי לפני כ- שבועיים בלופוס בעור בלבד.
אני עובדת כגננת עם פעוטים ובמסגרת עבודתי אני שוהה עם הילדים בחצר ואנו מטיילים ברחבי הקיבוץ.
מאז שאובחנתי אני חובשת כובע בחצר ומורחת קרם הגנה.
שאלתי היא האם אמצעי הזהירות מספיקים שהרי על פי פורום זה לא מומלץ לשהות בחוץ בין השעות: 10:00 ועד 16:00 ? או שמא עלי להחליף עבודה? אני אוהבת את מיקצועי והשהייה בחברת הפעוטים ממלא אותי ומשמחת אותי. ובנוסף נעים לי עם הצוות החינוכי. מה לעשות......גם ככה קשה לי עם הידיעה על גילוי המחלה ולפי מה שקראתי אהי צריכה להתנחם שזה רק בעור.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטקטית שלום
ד''ר ג'יזל גודארד14/02/2010קיים קשר בין חשיפה לקרני השמש והתפתחות או התלקחות של זאבת-לופוס.
לכן רצוי להימנע מחשיפה בשעות 10-14. למרות קרם הגנה SP30, ללבוש שרוולים ארוכים וכובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת ואוסטופורוזיס בהריוןדינה13/02/2010
גיסתי בת 46, הריון ראשון IVF, שבוע 25, לא מסוגלת לעמוד בשל כאבים בלתי ניסבלים ממש.
הייתה מאושפזת שבועיים כולל MRI .בסיכום המחלה ניכתב: "בצקת עצם ב-LFC מלווה בתפליט מפרקי ובצקת ברקמות רכות ללא סימנים חד משמעיים ל-AVN או לשבר.כוללת אוסטרופורוזיס אזורי נודד או חולף או צורה אחרת של בצקת מיח עצם ללא AVN".
האם יש משהו שניתן לעשות כי כרגע מצבה הפיזי והנפשי קשה מאד(לא עומדת כלל!)וזהו שלב מוקדם יחסית בהריון.תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין13/02/2010דינה שלום,
לפי התיאור של ה - MRI נראה שמדובר במצב המכונה Transient Osteoporosis. מצב זה מאופיין בירידה זמנית בצפיפות העצם, בייחוד באיזור הירך ושכיח יותר בזמן הריון. הסכנה העיקרית היא להיווצרות שבר באיזור חשוב זה ולכן יש להמנע מנשיאת משאות כבדים וממאמצים קשים. כמו כן ניתן להיעזר במשככי כאב. למרבה המזל מצב זה חולף לרוב תוך 6-12 חודשים ללא צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחנתי כחולת לופוס DLEקטקטית13/02/2010
לפני כ- שבועיים אובחנתי כחולת לופוס של העור על ידי בדיקת ביופסיה. ברצוני לציין שבדיקות הדם תקינות. קיבלתי לשתות פלקינול ואני במעקב אצל רופא עור וראומטולוג.
האם לופוס עורי יכול להיגרם מכימקלים שבמרכך כביסה, מאז שהפסקתי להשתמש בו הפריחה כמעט ונעלמה.
כמה זמן להמשיך למרוח את הפרוטופיק?
האם אצטרך לשתות את הפלקינול כל הזמן?
איפה ניתן למצוא חומר על לופוס דיסקואיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
דוד13/02/2010א. בשום מקרה לא לנתק מגע עם ה-רופאים ולא לטפל ב-לופוס הזה בסגנון של מחר-כך יהיה בסדר.
ב. ספרים - אני קנתי 2 ספרים אשר מספקים לי לא מעט תשובות למרות שהספרים כבר לא מי יודע מה צעירים -
א. לחיות עם מחלת ה-לופוס
ב. "המחלות ה-אוטואימוניות - ירי על כוחותינו" שזה הוא ספר אשר בו לוקטה סידרה של הרצאות אשר ניתנו ע"י פרופסור שיינפלד באוניברסיטה הפתוחה ב-גלי צה"ל
גם בספר הראשון פרופסור שיינפלד היה שותף בכתיבתו
על ה-יתר ד"ר גודארד תשיב הרבה יותר טוב ממני
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדוד
קטקטית13/02/2010תודה רבה דוד גם אתה חולה לופוס DLE.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני ב-לופוס הזה
דוד14/02/2010כן - גם אני סובל מהלופוס הזה
ב-חוכמה של אחרי - לא לנתק מגע עם הרופאים - לבקש חוות דעת רפואית נוספת עד שבאופן וודאי תדעי מה יש לך.
ה-לופוס זו מחלה אשר חבויה אחרי מחלות אחרות - ה-לופוס מסייע/גורם למחלות אחרות לפרוץ.
ה-לופוס מסתתר מאחרי לא מעט מחלות - אצלי מי שהתחילה לחשוד הייתה דווקא רופאת עיניים על סף הפנסיה כאשר התלוננתי שיש לי שינויים והפרעות בראייה בבית חולים מאיר בכפר סבא.
אצל כל אחד ה-לופוס בא לידי ביטוי בצורה שונה - אי אפשר להגיע לשום מסקנה על המחלה על סמך תגובה דומה או נתון דומה שקיים אצל מישהו אחר.
אל תהססי לשאול כל שאלה שהיא אשר עולה בדעתך
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס
נטע21/02/2010אם אפשר לשאול אותך 2 שאלות...
האם גם לך יש לופוס של העור?
איזה סוג של הפרעות ראייה היה לך?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן גם לי יש את
דוד22/02/2010כן גם לי יש את ה-לופוס ב-עור הפנים, אצלי הוא התנהג בדיוק כמו שכתוב בספרים-חום מקומי+קשיות מקומית+נפיחות מקומית+גירוד מקומי+אדמומיות מקומית, הופיע באופן די סימטרי ב- 2 הלחיים. היום זה מוגדר אצלי ע"י רופא עור כ- BURNED OUT LUPUS
קצת סטטיסטיקה - א. כ - 10% מ-חולי הלופוס הם גברים. ב. כ-10% מתוך אלו שיש להם לופוס עורי DLE ה-לופוס מתפתח ל-לופוס מערכתי SLE
לגבי העיניים - זה בא לידי ביטוי בכך ש-חלק מ-שדה הראייה נהייה מטושטש. בדיוק כמו שבטלויזיה שכאשר רוצים לטשטש פנים של מישהו רואים חלק מטושטש - כך זה בא לידי ביטוי אצלי - בכל עין בזמן אחר ובחומרה שונה . בתחילה בתדירות של פעם ב-חצי שנה/שנה אחר כך בתדירות של חודש עד שבאחת מהעיניים זה נשאר באופן קבוע
מה שאני מתאר זו ההתנסות שלי ואי אפשר להגיעלמסקנות כלשהן ממה שקרה אצלי שאצל משהו אחר יקרה דבר מה דומה.
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
דוד22/02/2010מכל מה שבירברתי שכחתי לציין שאצלי כ-20 שנים חייתי כל הזמן עם ה-לופוס ה-עורי DLE ואחרי כן מצאתי חן בעינין והוא עשה הסבה / הוסיף לי גם את ה-לופוס המערכתי SLE
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי שלDISCOID ERYTHEMATOSIS
קטקטית14/02/2010מה הסיכוי של לופוס מסוג זה להתפתח ללופוס מערכתי?
האם יכול להיגרם סוג זה של לופוס מאנטיביוטיקה, ב-7 חודשים האחרונים יצא שנטלתי אוגמינטין בשל דלקת ריאות.
האם יתכן שזה נגרם מחשיפה באופן יומיומי למבנה שגגו מאסבסט?
ברצוני לציין שאני חולת אסמה כל הבדיקות דם תקינות ANA האחרונה 0.26 (לפני כ- חודשיים חיובית) P ANCA גבולי, RFשלילי, ACL B2GP תקינים, C3 C4 אימנוגולובולינים סרולגיה HCV HBV תקינה.
לעיתים כואבים לי הפרקים לכמה דקות והכאב חולף כל פעם במקום אחר: ברכיים, כפות ידיים אצבעות גב תחתון, לעיתים עצם הזנב עם קושי לשבת/לשכב. עייפות, נימולים בכפות רגליים וידיים (מידי פעם)
האם עליי להיבדק בדיקות נוספות?
התחלתי לשתות פלקווניל 200 מ"ג וברצוני לציין שהפריחה בפנים משתפרת וכאבי הפרקים נעלמו.
בתודה וסליחה על האורך אני מאוד לחוצה שמא זה מערכתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטקטית
ד''ר ג'יזל גודארד14/02/2010רק כ-10% מחולי DILE מפתחים זאבת מערכתית.
DILE מתאפיין בפגיעה בעור ולעיתים עם כאבים בפרקים בנוכחות ANA חיובי.
הטיפול הוא פלקווניל לרוב.
רצוי מעקב ע"י רופא עור וראומטולוגיה במידה ויש תסמינים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת מקצועיתעדי12/02/2010
שלום, ביתי( בת 10 וחצי) עברה בדיקת דם, ונמסר לנו שיש לה ana חיובי חזק (ant dsdna-b( רציתי לדעת מה זה אומר? אשמח אם אפשר בהקדם. רוב תודות עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד14/02/2010ANA ונגדנים לדנ"א חיובים מרמזים על זאבת- לופוס.
כמובן צריך לדעת מהם התסמינים.
רצוי לפנות לראומטולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה ANTIBODYאורלי11/02/2010
שלום רב,
קיבלתי תוצאה של בדיקה ANTINUCLEAR AB ADULTS ערך 21.99....תמיד הייתי מקבלת או חיובי או שלילי.........
השאלה היא האם 21.99 זה נחשב המון? מה הטווחים לערכי יחוס לבדיקה זו?
אשמח לתשובה
תודה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד12/02/2010הבדיקות שונות בין המעבדות.
לא אוכל להתיחס בלי לדעת איך נעשתה הבדיקה ומה טווח התקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)