פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים וקוליטיס
    אמא ל2
    27/01/2010

בגיל 15 עברתי כריתת מעי גס כתוצאה מקוליטיב ויש לי Jפאוצ.
    השבוע התנפחו לי הפרקים של כפות הידיים עד כדי כאב בזמן קיפול. זה קורה כל חורף אבל נדיר שזה כואב.
    מה אפשר לעשות? האם יש משהו טבעי יוריד נפיחות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים וקוליטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    28/01/2010

למודאגת שלום,
    מחלות מעי דלקתיות כמו קוליטיס עלולות להיות מלוות בדלקות מפרקים ספציפיות. כמובן, אם זה המצב, ניתן לטפל בדלקת באמצעות תרופות אנטי דלקתיות ולהשתלט על הבעייה. כדאי להבדק בהקדם על ידי ראומטולוג ולהתחיל טיפול אנטי דלקתי אם זה אכן המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב, אגן וברכיים
    דניאל
    27/01/2010

שלום רב,
    אני בן 20, חייל ביחידה קרבית, משרת כפאראמדיק.
    מגיל 18 הנני סובל מכאבי גב אשר מוחמרים במאמץ. במהלך השנה וחצי האחרונה נוספו כאבים בברכיים ובאגן. יש לציין כי ישנו קיצור של רגל ימין ב-2 ס"מ. מעבר לכך, ללא מחלות רקע.
    בבדיקת האורטופד האחרונה (26/01/2010) נכתב:
    "מתלונן על כאבים המופיעים במנוחה ומתגברים במאמץ, מעירים בשינה. טופל במדרס הגבהה 1 ס"מ מימין.
    בבדיקה: 1.5 LLD ס"מ לטובת צד שמאל. רגישות PF דו"צ , יותר מימין. ללא תפליט או דפורמציה, ללא מגבלה ב-ROM. אגן ללא TILT. הליכה נורמלית. עמ"ש – רגישות דיפוזית קלה, ללא חסר נוירולוגי. רגישות במחלק המדיאלי של עצם השכם."
    האורטופד המליץ לי לבצע בדיקות דם, מיפוי עצמות וברור אצל ראומטולוג.

האם לדעתך סיפור המקרה מתאים לבעיה ראומטולוגית?
    האם עליי לבצע את מיפוי העצמות טרם הגעתי לראומטלוג?

תודה רבה מראש,
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב, אגן וברכיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    28/01/2010

דניאל שלום,
    הסימפטום של כאבים מפרקים המוחמרים במאמץ נחשב באופן עקרוני פחות אופייני למחלות ראומטולוגיות (כלומר לדלקות מפרקים) ויותר מתאים לכאבים על רקע בעיות "אורטופדיות" (כלומר בעיות במבנה המפרקים, הסחוסים, הגידים וכו'). יחד עם זאת אם יש החמרה של הכאבים אשר הולכים ומערבים מפרקים נוספים הרעיון לבצע בירור ראומטולוגי נשמע הגיוני. מפוי העצמות היא בדיקה שאינה מאד ספציפית, וקשה להבדיל בין ממצאים אורטופדים לממצאים ראומטולוגיים בחלק מהמקרים. מצד שני אם המפוי תקין לגמרי הדבר מפחית מאד את הסבירות שמדובר בדלקת מפרקים (לפחות דלקת פעילה). עוד יש לציין שבדיקה זו "חביבה" על האורטופדים יותר מאשר על הראומטולוגים. בכל מקרה ניתן להתייעץ עם ראומטולוג עוד לפני ביצוע המפוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקן המפריש הורמון - מירנה
    אורלי
    27/01/2010

שלום רב,

יש לי שאלה מאוד דחופה.....יש לי ANA חיובי אין זה רק מעבדתי איך כשהייתי בהיריון לפני שנה וחודשיים, לקחתי סטרואידים מכיוון שהנוגדנים שלי עשו הפרעות קצב לעובר......הפסקתי עם הסטרואידים והכול חזר למקומו בשלום....

אני כרגע צריכה להחליט איזה התקן נגד ההריון לשים, האם אני יכולה לשים התקן שמפריש הורמון שנקרא "מירנה"???? האם זה מקומי או שיש לו הפשעה כל שהיא על גוף כולו?

המון תודה מראש
    אורלי

הוספת תגובה

• אורלי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    29/01/2010

לפי התיאור שלך- לעובר היה NEONATAL LUPUS.
    לך יש ANA חיובי אך אני לא שמעתי על תסמינים וכ"ו.
    רצוי שתהיהי במעקב ראומטולוג במידה ואת מפתחת תסמינים כמו דלקת במיפרקים או פריחה בעור.
    אין מניעה משימוש במירנה - מדובר בהורמון פרוגסטרון.
    המחקרים מצביעים על אסטרוגן כהורמון היכול להשפיע על התפתחות או התלקחות של זאבת-לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

אורלי
    30/01/2010

תודה על תשובתך

מה שהיה לעובר שלי זה הפרעת קצב הלב כתוצאה מהנוגדנים שלי.
    הדופק שלו ירד ל60 וטופלתי בדיקסאמטאזון בערך 4 חודשים... בכל מקרה, יום אחרי שהתחלתי את נטילת ההורמונים, הדופק של העובר חזר לנורמה והיא נולדה בריאה לגמרי.......זה היה נס גדול וגילוי בזמן.

שוב תודה
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי, אני מקווה שאחד ממכם יספיק לענות
    גל
    27/01/2010

ושאני לא שולחת את ההודעה מאוחר מדי.
    יש לי מחר מבחן בראומטולוגיה ואשמח לעזרה.
    לא כל כך ברור לי בקשר RA, כאשר זה מתחיל במפרקים הגדולים הפרוקסימליים כמו ברך ירק מרפק וכדומה זה יתחיל עם סימפטומיים חוץ מפרקיים כמו בורסיטיס (באולקרנון, בגרייטר טרוכנטר....) ואז זה יתקדם לדפורמציה במפרק עצמו?
    אם כן אז פשוט יש מחלות חוץ מפרקיות בנפרד שזה כולל טנדיניטיס, טנוסינוביטיס בורסיטיס וכו, ומחלות תוך מפרקיות שחלקן מתחילות עם בעיות חוץ מפרקיות?

ממש ממש תודה אם תספיקו לענות לי
    איילת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    27/01/2010

איילת שלום!
    Rheumatoid Arthritis היא מחלה דלקתית אשר מערבת באופן סימטרי מיפרקים היקפיים. הדלקת ממוקמת בעיקר ברקמת הסינוביום, שהיא רקמת החיבור אשר מצפה את משטחי הסחוס שבתוך המפרק. הסינוביום המודלק מתעבה ומפריש חומרים הרסניים, אשר מובילים בהדרגה לכרסום של הסחוס ואף של העצם (ארוזיות) ובהדרגה מתפתחות דפורמציות של המפרק עצמו (כלומר עיוותים). כמובן כל התהליך הזה ניתן למניעה ולעיכוב על ידי טיפול מתאים. אף כי חולים הסובלים ממחלה זו אכן סובלים לעיתים קרובות גם מפגיעות חוץ מפרקיות, כמו פגיעה בגידים הסמוכים למפרק, פגיעה זו היא למעשה מישנית. כמובן, יש אנשים רבים הסובלים גם מדלקות גידים ובעיות חוץ מפרקיות דומות, אשר אינם סובלים כלל מ- RA ואף לא יסבלו ממחלה זו בעתיד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה פיברומיאלגיה
    רונה
    26/01/2010

שלום,

אני לא מאובחנת, אבל סובלת מכאבי שרירים כרוניים כבר שנים.
    הייתי לפני כשמונה שנים אצל ראומטולוג שטען שאני לא עושה מספיק ספורט - אבל אני יודעת שזה לא קשור. אני יודעת את זה כי היו תקופות שבהן עשיתי ספורט וזה לא עזר.
    פשוט חיה עם כאב תמידי בכל הגוף. זה נורא - אבל כנראה שלכל דבר אפשר להתרגל.

קראתי המון חומר על פיברומיאלגיה וזה פשוט מתאים לכל התסמינים.
    בנוסף, אני סובלת מדיכאון כרוני בינוני כעשר שנים. טופלתי בעבר בסרוקסט.
    בשנתיים האחרונות אני לוקחת כדורים של היפריקום (אבקה של הצמח עצמו. לא התרופה הרשומה "רמוטיב") ויש השפעה טובה.
    כאשר אני תחת השפעתם ישנה הקלה משמעותית (אך לא הפסקת הכאב לגמרי) גם בכאבי השרירים וגם בדיכאון (אם ידוע לכם על מחקרים שמצביעים על הקשר בין היפריקום לפיברו, אשמח לשמוע עליהם).

העניין הוא, שמדי כמה חודשים אני עושה הפסקה עם הכדורים. ההפסקה היא לחודש - חודש וחצי, אבל אז הדיכאון והכאבים חוזרים - ובגדול...
    שאלתי:
    הכאבים היום הם חזקים יותר באופן משמעותי מלפני שנתיים.
    האם לדעתכם זה קשור לנטילת ההיפריקום או שהמחלה פשוט מחמירה עם השנים (אם אינה מטופלת)?

האם התרופות לפיברומיאלגיה הן כולן ממשפחת האנטי דיכאוניים?

ולד"ר אבלין - האם אתה עובד דרך איזושהי קופ"ח?

תודה רבה מראש,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    כנראה פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• הוא עובד דרך מכבי...

יערה
    26/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/01/2010

יעל שלום,
    הסימפטומים שאת מתארת בהחלט נשמעים אופייניים לתסמונת הפיברומיאלגיה (למרות שתמיד צריך לשלול סיבות אחרות). צמח ההיפריקום מכיל חומרים אשר מעלים את הרמה של סרוטונין ונוראפינפרין במערכת העצבים המרכזית. שני אלו הם נוירוטרנסמיטורים, כלומר מולוקולות אשר משמשות להעברת אינפורמציה במערכת העצבים. יש להם תפקידים בהולכה של כאב, השפעה על מצב הרוח ועוד.
    למעשה, פעולה זו של ההיפריקום דומה לפעילות של תרופות כמו סימבלטה ואיקסל אשר הוכחו כיעילות בפיברומיאלגיה. לכן סביר לצפות שהיפריקום יעזור בפיברומיאלגיה, אך ההוכחות המחקריות לכך מעטות. בעיני קיימת עדיפות לשימוש בתרופות אשר יעילותן הוכחה על פני תרופות בעלות יעילות "משוערת".
    לא כל התרופות לפיברומיאלגיה פועלות כאנטי דיכאוניות. התרופות שהזכרתי הן אכן בעלות פעילות אנטי דיכאונית אך ליריקה היא תרופה אשר פועלת במנגנון שונה במערכת העצבים ואיננה אנטי דיכאונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רונה
    26/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטופן (משכך כאבים) ואלכוהול
    רונה
    25/01/2010

האם מותר לשתות אלכוהול במהלך נטילת התרופה אטופן? ואם לא.. כמה זמן אחרי שמפסיקים לנטול את התרופה יש לחכות כדי שיהיה מותר לשתות אלכוהול?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/01/2010

רונה שלום,
    אתופן היא תרופה אשר עלולה לגרום לנזק לרירית הקיבה, בעיקר בשימוש ממושך. (אמנם בעיה זו פחות שכיחה עם אתופן בהשוואה לתרופות דומות אך ותיקות יותר כמו וולטרן או נקסין). אלכוהול עלול להחמיר את הפגיעה ברירית הקיבה ולגרום להתפתחות כיב או לדימום. באופן דומה, הן אתופן והן אלכוהול עלולים לגרום לבעיות בתפקוד הכבד. מסיבות אלו לא מומלץ לשתות אלכוהול תוך כדי שימוש באתופן.
    פעילות האתופן נמשכת מספר שעות וכל היותר יממה. לכן הייתי מציע להימנע משתיית אלכוהול ביום בו נטלת אתופן. למחרת לא צריכה להיות בעיה, אלא אם את סובלת כבר מבעיות בקיבה או בכבד. כמובן, בכל הנוגע לשתיית אלכוהול כדאי תמיד להימנע מהפרזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    תמיר
    25/01/2010

עדיין בהקשר לסקרואליטיס - מה ההחמרות המקסימאליות למחלה (איך היא עוד יכולה להתפתח )?

ואיך החמרות אלו משפיעות על התפקוד היומיומי (מקומות עבודה, עיסוקים בבית, טיפולים ...)?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    25/01/2010

תמיר שלום,
    סקרואילאיטיס מהווה לרוב חלק (או בטוי) של דלקת מפרקים מסוג מסויים. לרוב מדובר במחלה המכונה Ankylosing spondylitis , בדלקת המפרקים אשר מלווה פסוריאזיס או זו שמלווה מחלת מעי דלקתית. בכל מקרה, מחלות אלו עלולות לערב מפרקים נוספים מלבד מפרקי הסקרואיליאק, ובעיקר את מפרקי עמוד השדרה. כמו כן תיתכן מעורבות של מפרקים היקפיים, כמו כתפיים, ברכיים קרסוליים וכו. הפגיעה בעמוד השדרה גורמת לאיבוד של טווחי תנועה בין החוליות ולאיבוד גמישות, עד כדי התקשחות הדרגתית של עמוד השדרה. גם המפרקים של בית החזה (מפרקי הצלעות למשל) עלולים להפגע ועקב כך עלולות להתעורר בעיות במנגנון הנשימה. יש לציין שהתפתחויות אלו אינן מופיעות אצל כל החולים באותה מידה. הטיפול בתרופות אנטי דלקתיות יעילות, כמו התרופות הביולוגיות, עשוי להשפיע על מהלך המחלה לטווח הרחוק, אם כי המידע הקיים בנושא זה אינו מבוסס דיו בשלב הנוכחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורמים לסקרואיליטיס
    תמיר
    25/01/2010

שלום רב!
    אני בן 23 ומאובחן כחולה סקרואיליטיס מזה כשנתיים (מטופל ברמב"מ).
    עד כמה שאני יודע ישנם שניי גורמים עיקריים המשפיעים על המחלה והם חשיפה לתנאי מזג אויר קיצוניים (קור ולחות) ופעילות פיסית חריגה, לרבות הרמת משאות.

שאלתי היא, האם ייתכן כי שילוב של שניי הגורמים הנ"ל, בתדירות ובאינטנסיביות גבוהה הוא זה שגרם למחלה לפרוץ אצלי?

לקביעת תור
    סגירה
    גורמים לסקרואיליטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    25/01/2010

תמיר שלום,
    למרות שלא כל הגורמים להתפרצות של סקרואילאיטיס ידועים, מה שברור הוא שקיים מרכיב גנטי חזק במחלה זו. אנשים אשר נושאים את הסמן הגנטי HLA-B27 נמצאים בסיכון מוגבר לפתח סקרואילאיטיס. על גבי הרקע הגנטי יש כנראה טריגרים שונים, כמו למשל דלקות של מערכת העיכול, אשר תורמות להתפרצות. פעילות גופנית אינה דווקא גורם סיכון מוכח לסקרואילאיטיס דלקתית ובדרך כלל הכאבים הקשורים לסקרואילאיטיס דווקא משתפרים בזמן פעילות. מזג אויר קר נוטה להחמיר סוגים רבים של כאבי מפרקים ועלול לגרום להחמרה של הכאבים גם במקרה זה, אך אין הוכחה ברורה לכך שמזג האויר הוא זה שגורם להתפרצות של סקרואילאיטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    אלכס
    23/01/2010

אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה , אני מבינה את כל הכאבים בשרירים ובמפרקים שזה קשור למחלה..
    אבל יש לי כבר כמו חצי שנה איזושהי תופעה שאינני יודעת אם היא קשורה לפיברומיאלגיה.

בערך כל 3 - 4 ימים עולה לי החום ל38.5 לשעתיים-שלוש ובלי שום טיפול יורד לבד..
    האם התופעה הזאת של עליית החום הפתאומית קשורה לפיברומיאלגיה , תודה על התשובה .

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    24/01/2010

אלכס שלום,
    תסמונת התשישות הכרונית, אשר חופפת במידה ניכרת עם תסמונת הפיברומיאלגיה, מלווה לעיתים עליות חום קלות (עד 37.5). יחד עם זאת חום בסדר גודל של 38.5 נשמע די חריג בהקשר זה ונראה שצריך לבצע בדיקות רפואיות כלליות כדי לחפש הסברים אחרים לחום מלבד הנושא של פיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאבת
    מיכל
    23/01/2010

שלום רב,
    אני בחורה בת 25, מאובחנת מגיל 13 כסובלת ממחלת ההשימוטו ומטופלת בהתאם.
    אני סובלת מכאבי פרקים חזקים ובלתי מוסברים שתוקפים אותי לסירוגין, מעייפות קיצונית ומגירויים כמעט תמידיים בעור, שוב-ללא גורם נראה לעין.
    חברה הציעה לי לבדוק עם הרופא שלי אם ייתכן ומדובר בזאבת, אבל לי הרגיש קצת לא בנוח ללכת אליו ולהציע פרשנויות משלי לגבי המצב...
    מה דעתכם? האם יש בסיס להצעתה? למי כדאי לי לפנות לייעוץ?

תודה מראש
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    זאבת

הוספת תגובה

• מיכל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    24/01/2010

אבחנה של זאבת-לופוס מבוססת על משלב של תסמינים עם תמיכה של בדיקות דםמסוימות.
    יש מקום לחשוד בזאבת-לופוס בנוכחות דלקת פרקים, פריחה בעור, כאבים בחזה ועוד בנוכחות נוגדנים כנגד הגרעין וכנגד דנ"א.
    זאבת-לופוס מופיעה בנשים צעירות בגיל הפוריות.
    חלק מחולי זאבת גם סובלות ממחלה בבלוטת התריס.
    נא לפנות לראומטולוג לבדיקה מקיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מחלת הנשיקה ופיברומיאלגיה
    אבי
    21/01/2010

שלום,
    לפני כשנה וחצי נדבקתי במחלת הנשיקה.
    התסמינים קיימים עד היום, כמו כן גם אובחן לאחר מספר חודשים פיברומיאלגיה.
    לאחר מספר חיפושים מצאתי שיש מחלה בשם קנדידה שאחת התסמינים שלה זה EBV.
    השאלה שלי: האם יש עוד מחלות שאחת התסמינים שלה שייך ל-EBV ?
    האם יכול להיות שיש לי איזה מחלה אחרת שהרופאים לא עלו עליה ?
    יש איזשהו בדיקות נוספות שכדאי לעשות ?
    הרופאים איבחנו אצלי פיברומיאלגיה, ותשישות כרונית.
    יכול להיות שזה בא בעקבות מחלה שעדיין קיימת אצלי שאחת התסמינים שלה זה הדבקות ב-EBV ?
    (כמו קנדידה למשל), האם יש עוד מחלות שבתחילתם מופיע EBV או שקשורות ל-EBV או לפיברומיאלגיה ?
    אשמח לתשובתכם,
    תודה רבה !

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    21/01/2010

אבי שלום,
    כדי לעשות סדר בדברים, EBV הוא אחד הנגיפים אשר נקשרו לתסמונת הפיברומיאלגיה, אף כי לא הוכח שנגיף זה אחראי במישרין להופעת התסמונת. EBV איננה סימפטום של קנדידה. קנדידה הוא שמו של מזהם פטרייתי אשר עלול לגרום לפגיעה באיברים שונים בגוף, בעיקר אצל חולים עם מערכת חיסון מוחלשת מאד (כמו לאחר כמוטרפיה). אין הוכחות ברורות לכך שקנדידה קשור לתסמונת הפיברומיאלגיה. יתכן מאד שבמקרה שלך נגיף ה - EBV פעל כטריגר להתפרצות של פיברומיאלגיה אך סביר להניח שכעת מדובר בפיברומיאלגיה ולא בזיהום נגיפי מתמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עוד שאלה בקשר לזה

אבי
    22/01/2010

מה אפשר לעשות אם התסמינים לא עוברים כבר שנה וחצי ?
    זה עייפות וחולשה שאי אפשר לקום מהמיטה, חוץ מהכאבים...
    חוץ מהידרותרפיה, יש עוד משהו שיכול לעזור ? בעיקר משהו לעייפות/חולשה ?
    המחלה הזאת (פיברומיאלגיה) עוברת מתישהו או נחלשת ממש למצב שאפשר לתפקד כרגיל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    24/01/2010

אבי שלום,
    פעילות גופנית מתונה וסדירה היא אחד הדברים שעוזרים ביותר בטווח הארוך מבחינת מכלול הסימפטומים לרבות כאבים ועייפות. בנוסף גם טיפול תרופתי אשר יעיל לפיברומיאלגיה, כמו למשל סימבלטה, עשוי לעזור מבחינת החולשה והעייפות. רצוי מאד להיות במעקב מסודר של ראומטולוג בנוגע למכלול התסמינים. פיברומיאלגיה היא מצב אשר בהחלט עשוי להשתפר, אם כי לא תמיד להיעלם לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון
    דניאל
    20/01/2010

אני חולת לופוס ופסוריאיזיס נוטלת סלזופירין 500 מ"ג ליום.
    ביצעתי אולטרא סאונד בכתף והתברר שיש לי דלקת בכתף ובגיד ,
    הטיפול הבנתי זריקות קורטיזון אל הכתף , האם יש טיפול אחר שיכול להקל עליי חוץ מזריקת זו?
    האם זריקה זו עלולה לגרום להשמנה , אני סובלת מהשמנת יתר לכן אני שואלת...
    תודה על תשובתכם..

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת קורטיזון

הוספת תגובה

• דניאל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/01/2010

לא מקובל לטפל בחולי זאבת-לופוס עם תכשירים שמכילים סולפה כמו סולפסלזין.
    דלקת מיפרקים מופיעה ב-2 המחלות אך מעורבות מיפרקים גדולים וגידים יותר שכיח בפסוריאזיס.
    כדאי להיות במעקב אצל ראומטולוג.
    אם הבעיה במיפרק אחד בלבד ניתן להזריק
    אבל קיימים טיפולים אחרים גם
    האם לקחת ARCOXIA או ETOPAN? ADVIL לא רצוי בחולי זאבת-לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך

דניאל
    20/01/2010

בעבר נטלתי ארקוקסיה אך ללא תועלת וגם אתופן ואדוויל..
    . האם זריקות הקורטיזון ישירות למפרק הכתף עלולות לגרום השמנה?
    בקשר לסולפה אגש לרמוטולוג להמשך בירור..

תודה על תשובתך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם (להמצאות מחלות אוטואימוני
    שולה
    20/01/2010

ד"ר נכבדים שלום!

נערכו לי בדיקות דם לבירור מחלות אוטואימוניות (מכיוון שמדי פעם יש לי התנפחויות במיפרקים בודדים הכוללים אודם וכאב וחום מקומי)כולם יצאו תקינות חוץ מ- 2 בדיקות שחרגו
    כגון: -
    35.68 ‎חיובי A.B2 GLYCOPROTEI IgG

5.00- 0.00 U/ml 104.11 ‎חיובי A.B2 GLYCOPROTEI IgM

9.9- 0.0 U/ml 34.6 ANTI CARDIOLIPIN IgG

6.9- 0.0 U/ml 93.4 lgg ANTI CARDIOLIPIN

אודה לתשובה!

הוספת תגובה

• שולה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/01/2010

לפי התיאור שלך, היתה לך דלקת פרקים.
    דלקת פרקים מופיעה בזאבת-לופוס (וגם מחלות אחרות).
    הבדיקות שבוצעו אצלך היו לתסמונת נוגדי פוספוליפידים והן חיוביות מאוד.
    לא ברור למה הבדיקות האלו נלקחו אלא אם סבלת בעבר מהפלות חוזרות או אירועים של קרישי דם בעורקים או וורידים.
    בכל מקרה רצוי בשלב זה להיות במעקב אצל ראומטולוג.
    אם לא נבדק עדיין כדאי לעשות בדיקת ANA.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם

שולה
    20/01/2010

SMOOTH MUSCLE Ab שלילי
    - 5.0 Sec 10.7 PT-SEC

33.0- 10.0 Sec 30.6 APTT-sec

1 1.30- 0.50 0.95 PT-INR

- 5.0 Sec 10.1 PT-SEC

33.0- 10.0 Sec 30.6 APTT-sec

1 1.30- 0.50 0.87 PT-INR

410- 170 mg/dl 389 FIBRINOGEN

2 1.40- 0.80 1.21 LAC-KCT

1.30- 0.00 1.25 LAC

THYROGLOBULIN Ab

1 4.20- 0.40 mIU/L 2.93 TSH

Neg ANTI BODY SCREEN I

- Neg COOMBS- DIRECT

ANTINUCLEAR Ab

30.0- 0.0 IU/ml 6.6 DNA (ds) Ab

- NEGATIVE ENA

5.00- 0.00 U/ml 35.68 ‎חיובי A.B2 GLYCOPROTEI IgG

5.00- 0.00 U/ml 104.11 ‎חיובי A.B2 GLYCOPROTEI IgM

2 5.0- 0.0 U/ml 2.2 ANTI PROTEINASE 3

2.0- 0.0 U/ml 0.1 SSA

2.0- 0.0 U/ml 1.1 SSB

3 5.0- 0.0 U/ml 2.2 ANTI-MYELOPEROXIDASE

9.9- 0.0 U/ml 6.0 ANTI CARDIOLIPIN IgA

9.9- 0.0 U/ml 34.6 ANTI CARDIOLIPIN IgG

6.9- 0.0 U/ml 93.4 ANTI CARDIOLIPIN IgM

180.0- 90.0 mg/dl 114.0 COMPLEMENT C3

40.0- 10.0 mg/dl 22.6 COMPLEMENT C4

4 0.50- 0.00 mg/dl <0.08 C-REACTIVE PROTEIN

5 15.00- 0.00 IU/ml <9.38 RHEUMATOID FACTOR

- Negative HEPATITIS Bs Ag

- Negative HEPATITIS C Ab

אלה כל הבדיקות שנעשו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חשש לזאבת ובעיות קרישה
    מאיה
    20/01/2010

שלום, עקב מחזורים כבדים עם קרישי דם נשלחתי לבדיקות קרישה. תוצאות הINR יצאו תקינות. הנה כמה מהתוצאות:
    12.00- 0.00 U/ml 2.53 ANTI CARDIOLIPIN IgG

12.00- 0.00 U/ml 1.47 ANTI CARDIOLIPIN IgM

- NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab

12.00- 0.00 U/ml 1.85 A.B2 GLYCOPROTEI IgG

12.00- 0.00 U/ml 2.70 A.B2 GLYCOPROTEI IgM

והנה תוצאות שאינן תקינות:
    35- 25 Sec 41 PTTFS

38.0- 26.0 Sec 42.2 PTT(FSL)

1.30- 0.80 1.02 PTT(FSL)/PTT(FS)

35- 22 Sec 38 LAC-SCREEN-RVVT

כל שאר הבדיקות יצאו תקינות. האם יש כאן חשש ללופוס?
    תודה.

הוספת תגובה

• אחת29

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/01/2010

הבדיקות שנלקחו היו לתסמונת נוגדי פוספוליפידים- המופיע ב 40 % מחולי זאבת-לופוס המאפיינים הם קרישיות יתר עם קרישי דם בעורקים או וורידים ו/או הפלות חוזרות.
    הנוגדנים לקרדיוליפין וגליקופרוטאין I היו שלילים אצלך.
    לגבי זאבת או לופוס- המחלה מתאפיינת בדלקת פרקים, תפרחת בעור, פגיעה בכליות ועוד.
    בהעדר תסמינים לא ניתן לאבחן זאבת-לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה

מאיה
    20/01/2010

אם ככה, אז מה זה אומר שהנוגדנים היו חיוביים, אם זה לא זאבת מה זה כן יכול להיות בד"כ כשהנתונים הנ"ל גבוהים מהנדרש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחת29

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/01/2010

נוגדנים אלו גבוהים בתסמונת נוגדי פוספוליפידים או באנגלית ANTIPHOSPHOLIPID SYNDROME.
    יתכן הופעת נוגדנים לפני כל התסמינים הקלינים.
    המטפלים הם ראומטולוגים או המטולוגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור בעקבות לידת פגים
    אור
    18/01/2010

לאחר שילדתי שני ילדים פגים IUGR הופנתי לבירור.
    נמצא כי יש לי160 :ANA חיובי אין עדות לAPPLA .
    שאר הסרולוגיה כולל אנטימקרודיוליפין וLAC היו שליליים.
    בירור קרישיות יתר הראה שהכל תקין.

אני מרגישה טוב , לא לוקחת תרופות ואין לי סימנים אחרים.

את כל הבירור עשיתי לפני כ-4 שנים. האם יש צורך לחזור על הבדיקות?

מה המשמעות של התוצאות?
    מה זה אומר שהANA חיובי?
    האם הריון מסכן אותי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בירור בעקבות לידת פגים

הוספת תגובה

• דלגתם עליי ?

אור
    19/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    20/01/2010

אור שלום,
    ANA לכשעצמו אינו מעיד בהכרח על קיומה של מלה כלשהיא. מדובר בנוגדן אוטואימוני, כלומר נוגדן המיוצר על ידי מערכת החיסון אשר מופנה כנגד מרכיבים עצמיים של הגוף. נוגדן זה קיים אמנם אצל כמעט כל החולים הסובלים ממחלת הזאבת (לופוס) וכן במחלות אוטואימוניות אחרות, אך יש לא מעט מקרים של ANA חיובי אצל אנשים בריאים. העובדה שהנוגדנים מסוג אנטיקרדיוליפין היו שליליים יותר משמעותית בהקשר שלך כיוון שנוגדנים אלו עלולים לגרום לסיבוכים בזמן הריון ואף להפלות. כך או כך, לאור הבעיות שהיו בהריונות הקודמים נראה שאת זקוקה למעקב זהיר בזמן ההריון במסגרת של מרפאת הריון בסיכון גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת

אור
    20/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה