מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברכיים - בחורה בת 20ענת02/12/2009
ד"ר שלום, בתי בת 20 סובלת מזה 3 שנים בערך בכאב בלתי מובן בברכיים בשורש כף היד ומזה שנה בכאב דומה גם בגב. פנינו לאורטופדים אשר לא ידעו להסביר לנו תופעה זו ויעצו לנו לפנות לראומטלוג.
כיום בתי חיילת, ובמסגרת הצבא שלחו אותה בימים אלו אף לבדיקת צפיפות העצם בבית חולים.
חשוב לי לציין, שהכאב מגיע בזמן שכיבה או ישיבה, זהו כאב חזק שמגיע לשניות ונעלם.
אודה לך ד"ר אם תוכל ליעץ לנו אילו בדיקות כדאי לדרוש שיעשו לבתי.
בתודה מראש האמא הדואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין02/12/2009ענת שלום,
נראה כי יש מקום לבצע בירור ראומטולוגי הכולל מספר בדיקות דם בסיסיות: שקיעת דם, CRO, ANA ו- Rheumatoid factor. בדיקות אלו אמורות להצביע על נוכחות של מחלת מפרקים דלקתית (או על העדרה). רצוי להצטייד גם בהדמייה של עצמות האגן, עמוד השדרה המותני, כפות הידיים והברכיים - על ידי צילומי רנטגן.
צפיפות העצם אינה מסייעת ברוב המקרים כיוון שגם אם קיימת ירידה בצפיפות העצם, הגבר אינו גורם בד"כ לכאב, אלא לסכנת שברים.
בנוסף, עקב האופי הפתאומי של הכאבים ניתן לחשוב גם על כאב ממקור עצבי וכדאי להתייעץ גם עם נוירולוג בהקשר זה. יתכן שבדיקת EMG הבודקת הולכה עצבית תסייע לאבחון בעיה מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שולל אבחנה?שיר01/12/2009
שלום ,רציתי לדעת אם תשובות תקינות של מדדי דלקת CRP ESR שוללות אבחנה של אנקילוזינג ספונדליטיס? תודה על תשובתך(יש קליניקה ובבדיקת CT סקרואילאיטיס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין01/12/2009שיר שלום
Ankylosing spondylitis גורמת בדרך כלל לעלייה במדדי הדלקת (שקיעת דם ו - CRP) אבל עלייה זו אינה "דרמטית" כלומר אינה מגיעה לערכים מאד גבוהים. גם ערכים תקינים לגמרי אינם שוללים את האבחנה, אם כי הם פחות אופייניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאבים ובברכיים-הבן30/11/2009
שלום רב,
אימי 75 , סובלת מלחץ דם, בלוטת תריס, כולסטרול ושאר מחלות של מבוגרים....
כחודשיים נפיחות בברכיים וכאבים בשינוי תנוחות ישיבה ועמידה
עכשיו יש גם נפיחות בפרקי ידיים
צילום אולטראוסנד שוקיים מטעם האורתופד יצא תקין
הפנה לכירורג כלי דם - אומר שלא קשור לכלי דם- בצקות וכאבים לא על רקע וסקולרי
הפנה לראמטולוגיה
שאלתי אלייך:
האם על פי נתונים אלה נראה כי קשור אכן לראמטולוגיה ? איזה בדיקות צריך לעבור לאיבחון
שזאת אכן מחלת פרקים ?
תודות מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/11/2009שלום לבן,
לצורך האבחנה כדאי להצטייד בבדיקות דם המעידות על דלקת (שקיעת דם, CRP) ובבבדיקות RF ו - ANA האופייניות לדלקות מפרקים ספציפיות. כמו כן יש מקום לבצע צילום של המפרקים המעורבים.
הראומטולוג עשוי להמליץ על ניקור של מפרק נפוח כמו ברך כדי לשלוח נוזל למעבדה וגם כדי להזריק סטרואידים לתוך המפרק. כמובן גם הבדיקה הגופנית עשויה לסייע באבחנה ל דלקת מפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםרוני30/11/2009
מה הן תרופות ביאולוגיות . ממה מכינים אותן ואיך הן פועלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/11/2009רוני שלום,
כללית, תרופות ביולוגיות הן תרופות אשר "מהונדסות" על פי תכנון על מנת להשיג אפקט ביולוגי מסוים. כך למשל תרופות אלו עשויות לנטרל חלבון מסוים של מערכת החיסון או לפגוע בתא מסוים במערכת. זאת בניגוד לתרופות ישנות יותר, אשר רובן התגלו כיעילות לטיפול בדלקת באופן די מיקרי, וגם מנגנון פעילותן אינו תמיד ידוע בבירור (לדוגמה: פלקווניל, תרופה לטיפול במלריה, נמצאת בשימוש שנים רבות כטיפול בזאבת ובדלקות מפרקים). לעתים קרובות התרופות הביולוגיות עשיות מנוגדן מונוקלונאלי, כלומר נוגדן שכולו אחיד בהרכבו (בניגוד למגוון הנוגדנים שמערכת החיסון שלנו מייצרת) אשר מכוון כנגד המטרה אותה רוצים לנטרל. בראומטולוגיה משתמשים במספר תרופות ביולוגיות (והמספר הזה הולך ועולה) כולל תרופות המנטרלות את חלבון ה - TNF (רמיקייד, אנברל והומירה), תרופות הפועלות נגד לימפוציטים מסוג B (מבטרה) ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיותרות30/11/2009
בת 52 מזה מס' חודשים יש לי כאב ברגל ימין, לעיתים גם בעורף, ונימול בכף רגל ימין ולאורך האצבעות של הידיים, הרגשה של שפעת. בחודש האחרון אינני יכולה לעמוד על הרגליים לאורך זמן, מרגישה כאילו הכל יורד לרגליים ואינני מסוגלת לעמוד או ללכת לאחר מס' דקות.
בדיקות דם בסדר, EMG בסדר CT צוואר ועמוד שדרה בסדר ועכשיו מחכה ל MRI ראש.
יש לי פרולקטין גבוהה 1550 ואני לא מטופלת בשנה האחרונה. תת פעילות של בלוטת התריס תקין.
מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/11/2009שושי שלום,
נראה על פי התיאור שיש צורך בבדיקה זהירה על ידי נוירולוג כדי לשלול חוסר נוירולוגי ממוקם. כמו כן ה - MRI חשוב על מנת לראות אם קיימת הגדלה משמעותית של בלוטת ההיפופיזה אשר עשויה להסביר הן את העלייה בפרולקטין ואולי גם חלק מהתסמינים.
אם לא תמצא בעיה נוירולוגית ספציפית וה - MRI יהיה תקין ניתן לחשוב על אבחנות נוספות (כולל פיברומיאלגיה) אבל ברור שאת צריכה להיבדק על מנת להגיע לאבחנה מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המון תודותרחל30/11/2009
דר' אבלין רציתי להודות לך על שגאלת אותנו מיסורי החיפוש ומאי הוודאות, לאחר שאיבחנת את נופר בתי כחולת פיברו' נגולה אבן מליבנו, בזכות יחסך העדין סבלנותך והסבריך המפורטים אנחנו מקוים ללמוד לחיות עם המחלה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/11/2009תודה על הפיד בק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרו - איליאיטיסויקי29/11/2009
שלום. רציתי לשאול מה פשר ההבחנה שקיבלתי אחרי בדיקת CT אגן ומה ההשלחות לעתיד. אני בת 31 ,סובלת מכאבים חזקים מזה שלוש שנים שהתחילו בהריון השני ונמשכים עד כה בגב, באגן שפוגעים ביכולת שלי להזיז את הרגליים, לעמוד , להסתובב בלילה במיטה. שנה אחרונה טופלתי אצל ראומטולוג על ידי זריקות לידוקאין . כיום יש הבחנה של סקרו - איליאיטיס דו"צ . התחלתי ליטול מטוטריקסט פעם בשבוע. אשמח לשמוע חוות דעת על הטיפול וההשלחות של המצב בעתיד. בשלב זה אין הקלה בכאבים ( התחלתי לפני שבועיים )
ד''ר יעקב אבלין30/11/2009ויקי שלום,
אם אמנם מדובר בסקרואילאיטיס הרי ככל הנראה מדובר בביטוי של אחת מהמחלות הדלקתיות הגורמות למעורבות של מפרק זה - Ankylosing spondylitis, דלקת מפרקים פסוריאטית או דלקת מפרקים המלווה מחלת מעי דלקתית. הטיפול במחלות אלה הוא על ידי תרופות אנטי דלקתיות ארוכות טווח ויש יעילות גבוהה לטיפול בתרופות ביולוגיות מקבוצת האנטי TNF (רמיקייד, אנברל והומירה). הטיפול במטוטרקסאט עשוי לעזור אבל זה לוקח זמן (עד 6 שבועות). אם אין תגובה מספיק טובה כדאי מאד לשקול את הטיפול הביולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ויקי01/12/2009תודה רבה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדירות קלה של שולי SIJ מימין ומשמאל עם סקלרוזציה קלה של המפרקים ותופעת ואקוםשיר29/11/2009
שלום בתשובת CT מודגמת אי סדירות קלה של שולי SIJ מימין ומשמאל עם סקלרוזציה קלה של המפרקים ותופעת ואקום . ברקע כאבים ממושכים בסקרוםכאבי גב וקשיון בוקר.האם מדובר בסקרואילאיטיס? תודה על תשובתך
ד''ר יעקב אבלין29/11/2009שיר שלום,
הקליניקה עשוייה להתאים אך ככל הנראה מי שפענח את ה - CT לא חשב שהממצאים הם חד משמעיים. במיקרים כאלו בדיקת הבחירה היא MRI מכוון למפרקי הסקרואיליאק - הבדיקה הרגישה ביותר כדי להדגים דלקת פעילה במיקום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנהשיר29/11/2009
שלום .רציתי לדעת אם תשובת בדיקת HLA B27 חיובית הכרחית לאשר אבחנה של אנקילוזינג ספונדליטיס?אילו בדיקות הכרחיות לאישור אבחנה ?
ד''ר יעקב אבלין29/11/2009שיר שלום,
בדיקת ה - HLA אינה חיובית לאבחנה. אמנם בדיקה זו חיובית אצל רוב החולים אך לא אצל כולם ומצד שני גם לא כל מי שנושא את הגן הוא חולה. האבחנה מתבססת בין השאר על הקליניקה - נוכחות של כאבי גב בעלי אופי "דלקתי" (מוחמרים בלילה ובבוקר, מוקלים בפעילות) ועל ממצאים בהדמייה - בעיקר סימני דלקת במפרקי האגן האחוריים - סקרואילאיטיס - בצילום או ב - MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופותעינת29/11/2009
שלום רב.
לאחר 10 חודשים של טיפול במטותרקסאט,פרדניזון ופלקווניל, החלטתי להפסיקם מלבד המטותרקסאט. בכל מהלך השנה בדיקות הדם היו תקינות , אך הכאבים לא פסקו ואף החמירו מחודש לחודש.
כיום , חודש לאחר הפסקת הפרדניזון והפלקווניל בדיקות הדם קצת השתנו.
שקיעת הדם 50 , crp 0.63.
האם זה מסמל איזושהיא החמרה ?
הכל התחיל מכאב בשורשי כפות הידיים וכיום בנוסף כאבי גב תחתון ורגליים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין29/11/2009עינת שלום
קשה לי לקבוע אם מדובר בהחמרה כי לא ציינת איך היו בדיקות הדם קודם לכן. בכל אופן, שקיעת דם של 50 מרמזת על נוכחות של דלקת פעילה, אם כי ה - CRP כמעט תקין. כמובן צריך לוודא שהאבחנה היסודית נכונה ושאכן מדובר בדלקת מפרקים מסוג דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis). אם זה המצב ואם אין תגובה מספקת לטיפולים אלו, ניתן לשקול מעבר לתרופת חלופיות ובעיקר לתרופות ביולוגיות מקבוצת האנטי TNF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאלי28/11/2009
ankylosing spondylitis נאמר לי על ידי פרופסור רוזנר שלא ניתן להתגייס עם מחלה זאת למרות זאת גוייסתי עם פרורפיל 45 לצבא והמצב רק מחמיר שם רציתי לדעת האם אני צריך לבקש מהראומטולוג שאני יראה עכשיו שימליץ לי על הפסקת שירות צבאי
ד''ר יעקב אבלין28/11/2009אלי שלום
מובן שאתה צריך להיות במעקב ראומטולוגי ואם מצבך מחמיר צריך להתאים את הפרופיל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ברור פשוט אני כבר בתחתית של
אלי29/11/2009הפרופיל מקווה שהוא יעזור תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום! שאלה קטנה בבקשה........ריןרין28/11/2009
איך מתיחסים למצב כזה:
ב.דם מעידות על לופוס, ANA חיובי, אנטי DNA חיובי, והLAC חיובי
אבל כל התסמינים הפיזיים לא קיימים--אין חום, אין פריחה, אין דלקות, אין תחושה רעה---
האם במצב כזה עדין צריך תרופות?
והאם במצב כזה ובהריון צריך תרופות חוץ מקלקסן ואספירין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריןרין שלום
ד''ר ג'יזל גודארד29/11/2009מקובל לקחת בדיקות דם בעקבות תלונות החולה וממצאים בבדיקה גופנית.
בנוסף בנוכחות התוצאות שהתקבלו אצלך סביר להניח שיש גם תסמינים.
ולכן אם יש אבחנה של לופוס ותסמונת נוגדי פוספוליפידים- יש צורך בטיפול.
אשה בהריון וסובלת ממחלות אלו זקוקה להיות במעקב של הריון בסיכון גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי שום תסמינים!
ריןרין29/11/2009אין לי כאבים בכלום-לא חום-ולא פריחה...
לגבי האנטיפוספוליפיד-----הבנתי שרק במצב של הריון/טיסה וכו'-יהיה צורך במדללי דם-קלקסן ואספירין, ומעבר לזה אין שום טיפול..
כמובן שאני עושה ב.דם כל חצי שנה-אבל חוץ מהנוגדנים--אין לי שום תסמין..אני עושה גם ב.שתן כל 3 חודשים...
התשובה שלך משתנה ביחס לנתונים שנתתי?
תודה רבה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריןרין שלום
ד''ר ג'יזל גודארד30/11/2009בדרך כלל עושים בירור עם בדיקות דם מיוחדות כשיש סיבה. בדיקה ל-ANA אינה בדיקה שגרתית.
אבל.... אם קיים כבר תוצאות חיוביות אז כדאי להיות במעקב כי יתכן שיופיעו תסמינים. קיימים מחקרים שמצאו נוכחות של נוגדנים כמה שנים לפני הופעת תסמינים.
במידה וקיימת תסמונת נוגדי פוספוליפידים אז צריך לטפל באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטיבית ודלקת פרקיםשרון27/11/2009
שלום
קיים חשש אצלי לאנקליזוס ספונדליטס (משפחתי אצלי ) נשלחתי לבצע MRI
רציתי לשאול האם אפשר לבצע "הליכות" לשם הספורט או שזה יגרום להחמרה ונזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין27/11/2009שרון שלום
בהחלט כדאי לבצע פעילות גופנית. אחד הדגשים הוא לבצע תרגילי גמישות (מתונים) על מנת לשמר טווחי תנועה. כמו כן פעילות אירובית כמו הליכה רצויה ומועילה בכל המישורים. כמובן לא רצוי להגזים ולבצע פעילות שגורמת לכאבים חזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צווארמאיה26/11/2009
שלום לך ד"ר
כבר כשנתיים אני סובלת מדקירות בצוואר בחלקים שונים בו-מעין מחטים בנקודות שונות בצוואר[-הדקירות יכולות להופיע גם בגורגורת או אזור שקדים].
פניתי להיבדקת לפני כחודשיים כשהחלו הדקירות להיות יותר ממוקדות בעורף ובצוואר האחורי ואף יותר כואבות [הפכו לכאבים של ממש והתלוו כאבי ראש עזים],התדירות נהייתה גבוהה יותר אבל הדבר שמימנו אני הכי סובלת הוא מעייין לחץ בלתי מוסבר, כאב וחולשה קשה בכתפיים ולאורך הידיים[לעיתים גם ברגליים] ולעיתים נימול ועיקצוצים בעיקר באצבעות.
בנוסף אותו לחץ לפעמים מורגש באוזניים ובלסת ואני כל הזמן מרגישה עייפה- אני ישנה בלילה 9 שעות ובצהריים עוד 4 שעות ועדיין לא מרגישה רעננה.
עברתי בדיקות מעבדה שיצאו תקינות [חוץ מאנימייה שיש לי מאז נולדתי] בדיקה אצל א.א.ג שלא מצאה בעייה [למעט תופעה ששמה ריפלוקס] בנוסף עברתי בדיקת EMG וצילומי צוואר שיצאו גם כן תקינים. נוירולוגית הפנתה אותי ל MRI מוח שיצא תקין גם כן.
בימים האחרונים בזמן שחשתי כאבים עזים בצוואר גילתי מין פריחה על הלחיים ומתחת לצוואר [מעל החזה] שהייתה לוהטת. היא לא גירדה הייתה אדומה וירדה לאחר חצי שעה. [בעבר הייתי סובלת בעייה כרונית בקשרי הלימפה שבצוואר ופריחה כזאת תמיד הקדימה דלקת בשקדים או חיידק אך הייתה מופיעה רק בלחיים]
עכשיו רוצים להפנות אותי לראומטולוג ולכן רציתי לשאול אותך:
1- האם הסימפטומים שלי מוכרים לכך?
2-איזה בדיקות יכולות לגלות את הבעייה??
אני מקווה שתוכל לעזור לי, הלחץ ביידים וכאבי הצוואר והראש מקשים עליי בפעילות היומיומית והיייתי רוצה לחזור לעצמי
תודה רבה לך על עזרתך וסליחה על אורך ההודעה ,מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/11/2009מאיה שלום,
השילוב של כאב בצוואר ובחגורת הכתפיים יחד עם עייפות מעלה חשד לפיברומיאלגיה - בייחוד כשכל הבדיקות האחרות תקינות. מומלץ לבצע פעילות גופנית סדירה והדרגתית ולהתייעץ עם הראומטולוג בנוגע לאפשרות זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וחיסון - ד"ר ג'יזלאורלי26/11/2009
שלום
אני חולת לופוס ברימסיה זמן רב, פלקוניל 200 ביום ופרדניזון 5.
מהו הסיכון שבלקיחת החיסון לשפעת רגילה ושפעת חזירים?
האם כדאי להתחסן?
המסרים הסותרים באתרים השונים מבלבלים ומפחידים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד26/11/2009ההנחיות:
בחולה מתחת לגיל 65 עם מחלה אוטואימונית ומטופלת בתרופות שמדכאות את מערכת החיסון רצוי להתחסן נגד שפעת חזירים.
הכוונה שאם החולה מטופלת בפרדניזון לפחות 10 מ,ג או יותר או מטופלת בציקלופוספמיד או אימוראן או סלספט או לחילופין סובלת ממחלה פעילה עם מעורבות מערכות חיוניות- ההמלצה היא להתחסן נגד שפעת חזירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
אורלי01/12/2009כלומר במצבי כיום העדיפות היא להימנע מהחיסון מאחר והמחלה ברמיסיה והתרופות הינן נמוכות מהמינון המומלץ לחיסון..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורלי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד02/12/2009אני רוצה להדגיש שאין הנחיות ברורות לגבי כך.
בהנחיות האמריקנית לראומטולוגיה מציינים שכל החולים עם מחלה אוטואימונית (שכולל לופוס-זאבת) צריכים לקבל חיסון. מוסיפים שחולים שמקבלים כל סוג של תרופה שיכולה לדכאות את מערכת החיסון כמו מתוטרקסאט אמורים לקבל את החיסון. לא התיחסו למידת פעילות המחלה.
אני סבורה שחולה עם זאבת בהפוגה, ללא עדות למחלה וגם בבדיקות מעבדה תקינות ומקבלת פלקווניל בלבד- אין צורך בחיסון נגד שפעת חזירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)