מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרשם אלורילגבי12/12/2009
שלום.הרופא שלי אמר לי שאני חולה בגאוט{שיגדון} יש לי כמה שאלות1.האם המחלה הזו חולפת2. האם היא מחמירה עם הזמן?3.הרופא נתן לי תרופה בשם אלוריל ובתופעות לוואי רשום שמי שכואב לו הפרקים אסור לו לקחת את הכדור מה עושים ?תודה
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
Glucose mg/dL 90.4 55 (....*....) 115 BD1
Creatinine mg/dL 0.9 0.5 (....*....) 1.2 BD1
Uric Acid mg/dL 9.61 0 (.........)* 7 BD1
Creatine Kinase U/L 480 38 (.........)* 174 ערכי ייחוס מתאימים למבוגרים בלבד
BD1
CK - MB U/L 24.7 7 (........*) 25 BD1
CK - MB % % 5 BD1
AST(GOT) U/L 31 15 (.....*...) 40 BD1
ALT(GPT) U/L 52 4 (.........)* 41 BD1
Cholesterol,Total mg/dL 175.3 107 (......*..) 200 BD1
Triglycerides mg/dL 230.0 3 (.........)* 200 BD1
HDL Cholesterol mg/dL 38 35 (*........) 55 BD1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין12/12/2009גבי שלום,
הטיפול באלוריל מטרתו להוריד את רמת החומצה האורית וכך למנוע התקפים נוספים של GOUT. יש לציין שרמת החומצה האורית אצלך אכן גבוהה משמעותית ויש מקום להורידו באמצעות טיפול באלוריל.
הבעייה היא שלא רצוי להתחיל טיפול באלוריל בסמוך להתקף חריף של GOUT (נראה שהשינויים הפתאומיים ברמת החומצה האורית עלולים לגרום בטווח הקצר להתקף נוסף). לכן, מקובל ראשית לטפל בתרופות נוגדות דלקת ובעיקר בתרופה כולכיצין, להתרחק מההתקף לפחות כמה שבועות ורק אז להתחיל טיפול באלוריל.
אגב, המהלך הטבעי של GOUT הוא שאם לא מטפלים ההתקפים נוטים לחזור בתדירות שהולכת וגוברת תוך יצירת נזק בלתי הפיך למפרקים ולכן בהחלט כדאי לטפל.
נקודה נוספת: בבדיקות המעבדה קיימת הפרעה מסויימת בתפקוד הכבד ופרופיל שומנים לא טוב (כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים). כדאי לגשת לרופא המשפחה ולבדוק את העניין (למשל לבצע בדיקת אולטראסאונד של הכבד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
גבי12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטונין לפיברומיאלגיהעומר11/12/2009
שלום,
אני בן 20, חולה בפיברומיאלגיה ובקרוהן. סובל לאחרונה מבעיות ריכוז, עייפות וכאבים. נוטל סימבלטה במינון 60 מ"ג ביום (וגם רפאסאל בשביל הקרוהן, 3 גרם ביום).
מכיוון שאמנם אני נרדם בלי בעיה, אבל השינה שלי לא טובה, מאוד קלה וכוללת התעוררויות רבות (אני לא קם מהמיטה אבל אני ער בעודי שוכב במיטה) אני שוקל לנסות לנטול מלטונין.
אני מניח שאין מחקרים בנושא מלטונין ופיברומיאלגיה (אם יש אז תקן אותי כמובן...) ולכן רק ארצה לשאול, האם יש סכנה בנטילה של מלטונין בתור ניסיון במשך כחודש (אגב, איזה רופא יכול לרשום מלטונין?), תוך כדי שאני ממשיך לנטול את התרופות שרשמתי שאותן אני נוטל.
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין12/12/2009עומר שלום
אין בעיה בניסיון טיפול במלטונין, שהיא תרופה טבעית ובטוחה למדי. אין מחקרים חד משמעיים בנושא של מלטונין בפיברומיאלגיה אם כי מתבצעים מחקרים בנגזרות של מלטונין בארה"ב. את המרשם ניתן לקבל מכל רופא אך התכשיר אינו נמצא בסל הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקותיאיר11/12/2009
אי ספיקת כליות כרונית -האם המחלה הזת גורמת לבצקת ביידיים בקרסוליים ובברקיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין11/12/2009איציק שלום
אכן, אי ספיקת כליות, בשלבים מתקדמים, עלולה לגרום להצטברות נוזלים ולבצקות בגפיים התחתונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- antinuclear Abs והריוןליאת11/12/2009
שלום,
אמי סובלת מלופוס.
בהריוני הראשון ביצעתי בדיקות נוגדנים למחלה שיצאו שליליות.
בהריוני השני, הנוכחי, שוב ביצעתי את הבדיקות והפעם קיבלתי תוצאה antinuclear Abs = 1:80. רופא הנשים נלחץ וביקש שאפנה לראומטולוג. שאר הבדיקות יצאו שליליות.
שאלותי הן:
האם אכן יש צורך לעשות בירור בטיטר נוגדנים כה נמוך? (או שאולי זה לא נמוך?)
לאיזה סוג של רופא עלי לפנות לשם כך?
מה ההשפעה האפשרית על ההריון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאט שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/12/2009ANA 1:80 אינו משמעותי אך לאור סיפור משפחתי הייתי ממליצנ לבדוק שוב בעוד חודש לראות אם יש שינוי.
ידוע שיכול להיות התפתחות המחלה בהריון.
אנו לא מתיחסים לבדיקת דם בודדת-צריך להיות גם ממצאים קלינים-דלקת בפרקים, תפרחת בעור, נשירת שער, כיבים בפה ואחרים.
במידה ויש אישה בהריון עם לופוס- אנו בודקים נוגדנים גם לנוכחות תסמונת נוגדי פוספוליפידים, נוגדנים ל-RO והאישה צריכה להיות במעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה.
הייתי ממליצה להיבדק ע"י ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמות בחולת בכטרבאפי10/12/2009
שלום
רציתי לדעת למה שולחים אותי למיפוי עצמות אם יש לי אנקלוזינג ספונדיליטיס או שזה לפחות מה שחושבים שזה.
האם יכול להיות שבודקים משהו אחר כמו סרטן העצמות?
האם בדיקה כזו יכולה לאשש או להפריך אפשרות של אנקילוזינג ספונדיליטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין11/12/2009מירב שלום,
מפוי עצמות היא בדיקה שעשויה להראות על דלקת באזורים שונים של השלד לרבות במפרקי הסקרו-איליאק. לכן, ניתן להשתמש בבדיקה זו במסגרת הבירור של Ankylosing spondylitis. עם זאת יש לציין שהבדיקה אינה מאד ספציפית וככל הנראה עדיף להשתמש בבדיקת ה - MRI, שהיא מדויקת הרבה יותר (ובניגוד למפוי העצמות - אינה כרוכה בקרינה). בכל אופן, הגיוני מאד שמי ששלח אותך לבדיקה חיפש אזורים של דלקת בשלד ולא חלילה גידולים סרטניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרפטקוקוס Cעמית10/12/2009
ל ד''ר שלום רב,
לפני כשבועיים התחלתי להרגיש לא נעים בצד שמאל של הגרון קושי קטן בבליעה שמלווה בליחה לא חזקה.
כמו כן הרגשת חולשה איומה בכל חלקי הגוף,החום היה תקין ,ללא כאבי ראש.
ביצעתי משטח גרון וספירת דם.
להל''ן התוצאות:
THROAT-BACT STREP.BETA HEMOLYTICUS GROUP C
LYMPHOCYTES 1.80 K/UL ( 1.10- 3.50) (..*......)
LYMPHOCYTES % 28.60 % ( 15.00- 45.00) (...*.....)
MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
MONOCYTES % 6.00 % ( 2.00- 9.00) (....*....)
EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......)
EOSINOPHILS % 1.30 % ( 0.00- 6.00) (.*.......)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)
BASOPHILS % 0.70 %
אם להשוות את הלימפוציטים שנבדקו בס.ד לפני חודשיים אזי הערך הנומינלי שלהם היה 2.10 אבל הערך האחוזי 27.30% , זאת אומרת שבמהלך חודשיים, שהערך הנומינלי ירד אבל הערך האחוזי עלה.
הם זה מצביע על בעיה כלשהיא,כי כבר תקופה אני מרגיש חולשה בשרירים?
ד''ר יעקב אבלין11/12/2009מדובר בשינויים קלים בתוך הספירה המבדלת של כדוריות הדם הלבנות, שאינן משמעותיים. אגב, אחוז הלימפוציטים יכול להשתנות בזמן דלקת חריפה כמו בזמן דלקת גרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת החזירים ולופוסנטעלי10/12/2009
ד"ר גודארד שלום
אני כרגע מטופלת בפרדניזון 15 מ"ג(מורידה בהדרגה) ,בפלקוניל (פעמיים ביום), ויטמין די וברזל
רציתי לשאול מה דעתך על החיסון נגד שפעת החזירים והאם את ממליצה לקבלו
האם זה נכון שרוב הסיכויים שתהיה התלקחות של המחלה ומה הסיכון אם לא אתחסן ואחלה בשפעת החזירים
אודה לך מאוד אם תעני לי על מנת שאוכל לקבל החלטה אם להתחסן או לא
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטעלי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/12/2009קבוצות סיכון גבוה כוללת:
1. חולה הסובל/ת ממחלה אוטואימונית כגון זאבת-לופוס
2. חולה שנמצא/ת בדיכוי מערכת החיסון עקב טיפול תרופתי כמו פרדניזון/מתוטרקסאט/אימורן/סלספט/ציקלופוספמיד ואחרים
לכן לפי ההנחיות הישראליות/אמריקניות- מומלץ לקבל חיסון נגד שפעת חזירים
אין דיווחים על התלקחות הזאבת לאחר החיסון
לפי הספרות- מספר קטן של אנשים מפתחים מחלה אוטואימונית לאחר חיסונים. אין לנו דרך לנבא מי.
יחד עם זה חיסונים הם יעילים ובטוחים לרוב ומומלצים לחולים עם זאבת. כמובן מדובר בחיסונים עם נגיף מומת כמו החיסון לשפעת חזירים בזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידייםעינבל10/12/2009
ד"ר יעקב שלום רב
אני סובלת כבר בערך 6 שנים בעיקר בחורף אבל גם בקיץ במגע עם קור מכאבים חזקים מאוד בכפות הידיים החל מקצות האצבעות עד למרפק בעיקר ביד השמאלית הידיים מחליפות צבעים החל מכחול ללבן ואדום עשיתי בדיקת EMG שיצאה תקינה אני רק רוצה לציין שהידיים נרדמות לי מספר פעמים במהלך הלילה בעיקר שתי האצבעות האחרונות הכאבים הם חזקים מאוד וממש משתקים לי את הידיים אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/12/2009ענבל שלום
הבעיה שאת מתארת ידועה כתופעת רינו (Raynaud's phenomenon). מדובר בהתכווצות קיצונית של כלי דם קטנים באצבעות הידיים המובילה לכאבים ולשינויי צבע. תופעה זו עשויה להופיע אצל נשים צעירות ללא קשר למחלה סיסטמטית, אך בחלק קטן מהמקרים עשויה להיות ביטוי של מחלה אוטואימונית. אם התופעה חוזרת על עצמה, כרוכה בכאב רב או אם יש תופעות אחרות שנוספו (כמו שינויים במרקם העור) כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ובצע בדיקות דם כדי לשלול התפתחותה של מחלה אוטואימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה- איך ממשיכים?אדוה10/12/2009
שלום!
לאחרונה אובחנתי כחולת פיברו...לפני חודשיים התפטרתי מעבודתי הפיזית מכיוון שלא יכולתי להמשיך כך עם כל הכאבים וחוסר השינה, במשמרות מטורפות ועבודה קשה מאוד בשעות לא שיגרתיות, אציין שאני סובלת גם משחיקת סחוס בבירכיים בעקבות ניתוח לכריתת מיניסקוס לפני 8 שנים וגם מתת פעילות בלוטת התריס אני נוטלת אלטרוקסין. שאלותיי הן כאלה:
1. איך אני חוזרת למעגל העבודה? איזה מקצוע? עבודה פיזית ומאומצת לא באה בחשבון כמו גם ישיבה על כיסא ל 8 שעות אינה עוזרת כלל ואפילו מחמירה את מצב הכאבים (במיוחד באגן)למישהו פה יש רעיון? גלגל הצלה בשבילי?
2. מישהו פנה לביטוח לאומי? יש איזה שהם זכויות? נכות? אני מעדיפה לעבוד ולא לשבת בבית ולסבול...
3. אילו טיפולים (הידרותראפיה וכו...) הכי מומלצים והאם יש עזרה/ החזר דרך קופות החולים? איך אפשר לממן את כל זה עלמנת להבריא ולשוב לחיות חיים נורמאליים?
אציין: שגם אני נתקלת ברופא משפחה אטום שצוחק לי בפרצוף על האבחנה של הפיברו...על העייפות הכרונית שלי, על הכאבים והוא לא בדיוק משתף פעולה- הייתי צריכה לריב אתו שיעדכן את חוות דעתם של הראומטולוגים בתיק האישי שלי. למה האטימות והזלזול הזה? ומשפט המחץ: את צעירה מדי (בת 36) לא מספיק אני סובלת אני בהרגשה שאני צריכה להתחנן על חיי שמישהו יועיל בטובו לעזור לי
תודה ויום טוב- אשמח לכל תגובה,רעיון, עצה מועילה וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/12/2009אדווה שלום
את מאד צודקת בשאיפתך ךלחזור למעגל העבודה. ככלל, אין ספק שאחת המטרות החשובות בטיפול בפבירומיאלגיה הוא לשמור על רמה תקפודית גבוהה ככל האפשר. מצד שני חוות אשר שוקעות במעגל של חוסר פעילות מגיבות הרבה פחות טוב לטיפול. מבחינה תעסוקתית, לעיתים יש צורך להתאים את שעות העבודה ואת אופי העבודה כמו למשל להתחיל לעבוד שעה מאוחר יותר ולהמנע מסוגים מסויימים של פעילות גופנית נמרצת. רופא תעסוקתי עשוי לסייע בנושאים אלו.
הפנייה לביטוח לאומי אינה פשוטה ודורשת זמן ומשאבים. כמו כן כמו שאת עצמך אומרת, עדיף לעבוד ולא לשבת בבית ולסבול. עם זאת יש חולים הפונים לביטוח לאומי ואף זוכים בסופו של דבר בהכרה עקב פיברומיאלגיה.
הידרותרפיה היא סוג טיפול עשוי להקל על חולי פיברומיאלגיה. בקופות הטיפול ניתן על תקן של טיפול פיזיותרפי ויש מגבלות על מספר הטיפולים המאושרים בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברומיאלגיה
דורית13/12/2009אני מבקשת לדעת איזו תרופה יכולה להקל על כאבים במחלת פיברומיאלגיה?. אני נוטלת סימבלטה 600 אחת ליום ואת התרופה קיבלתי לנורופטיה עוד לפני שאובחנתי כחולת פיברו.האם אטופן יכול לעזור והאם זה בטוח להשתמש בו לאורך זמן? (אני בת 51 , חולת סכרת נעורים תלויה באינסולין)
תודה מראש
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין19/12/2009דורית שלום,
אתופן היא תרופה אנטי דלקתית ולכן אינה מאד יעילה כטיפול לפיברומיאלגיה. יחד עם זאת היא עשויה להקל אם יש מרכיב מקומי של דלקת או בעיה אחרת כמו שחיקת סחוסים. טרמדקס היא תרופה חזקה יחסית לכאב אשר יעילה יחסית כטיפול נוגד כאב בפיברומיאלגיה. זאת כמובן מעבר לטיפול ארוך הטווח בתרופות כמו סימבלטה וליריקה אשר במקרים רבים מביא להפחתה הדרגתית בכאבים. יש להיזהר בזמן טיפול משולב בסימבלטה וטרמדקס, עקב חשש לאינטראקציה בין התרופות. כל טיפול כזה צריך להתבצע תחת השגחה של רופא אשר בקי בנושאים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם טיפולים אלטרנטיבים שמקילים על
דר סוס14/12/2009שווה לנסות! אשיתי כבר חולה בפיברו 10 שנים ולא מעט בזכות הטיפולים האלטרנטיבים היא עומדת על הרגליים.
שווה לנסות, זה לא מזיק . . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסיכון לזאבתיעל08/12/2009
שלום
אובחנתי לפני כ–4 שנים בתסמונת רינו.
בבדיקות הדם האחרונות שלי חלו שינויים בנוגדנים:
Sm anti Smith Ab – היה עד עכשיו שלילי ובבדיקה האחרונה יצא חיובי
SSB (La) SINGLE – היה שלילי ועכשיו הוא גבולי (borderline)
C-REACTIVE PROTEIN עלה בחצי שנה האחרונה מ - 0.62 ל – 1.13
ANTICENTROMERE Ab – היה חיובי בכל הבדיקות לאורך כל התקופה
בנוסף יש לי בעיית TSH – בטיפול ויש שיפור אך עדין גבוה
הרופא שלי רוצה להתחיל לטפל ב PLAQUENIL כי הוא חושש שאני אפתח זאבת למרות שכרגע אין סימפטומים. ובנוסף הוא רוצה שאני אמנע מלהיחשף לשמש.
קראתי בפורום על התרופה והיא די מדאיגה אותי משום שהבנתי שמרגע שמתחילים לקחת אותה מסוכן להפסיק מאחר והיא מחלישה את מערכת החיסון. נכון להיום אני לא לוקחת תרופות בכלל לבעיה
האם באמת יש יתרון בלהתחיל לקחת PLAQUENIL ?
בנוסף אני לא מצליחה להבין בשום מקום עד כמה צריך להימנע משמש.
האם כמה דקות זה בסדר ? או שכל חשיפה היא רעה ?
האם מסנן קרינה מספיק טוב או חובה כובע ?
באמת כדאי ללבוש תמיד ארוך בחוץ ?
האם זה נכון שגם פלואורסנטים ונורות הלוגן הן בעיתיות ?
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד09/12/2009נוכחות של נוגדנים לצנטרומר ותסמונת ריינו יכולים להעיד גם על סקלרודרמה.
נוכחות נוגדנים ל-SM יחד עם ביטויים קלינים מתאימים- רומז על לופוס.
פלקווניל הוכח שיעיל ביותר במחלת לופוס-זאבת.
ידוע שחשיפה לגורמים סביבתיים יכולים לגרום להתפתחות או החמרה בלופוס.
ביניהם חשיפה לקרני השמש הוכח שמשפיע על זאבת-לופוס. ההמלצות- להימנע מחשיפה לקרני השמש בשעות 10:00-16:00.
לא לחשוף את העור לשמש, ולמרוח קרם הגנה SPF30.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- asעינת08/12/2009
שלום רב
בשנה האחרונה נטלתי תרופות לטיפול ב ra שלא צלחו במיוחד.
בחודש האחרון גברו הכאבים שבעבר היו בשורשי כפות הידיים בלבד לאיזור הכתף - תחושת שריפה והנורא מכל ברגליים , בברך ובעקבים מאד.
כאבי גב הדומים לכאבי צירי לידה.
בצילום נראה אובלירטציה של המפרק השמאלי כמעט כולו והימני בחציו העליון (עש.מתני).
הוסבר לי שזוהי מחלת as.ועליי להתחיל לקבל רמיקייד.
קשה לי מאד ללכת, בעיקר לדרוך על העקבים.
אודה לך על הסבר לגבי השלכות המחלה.
אני בת 31. הקטנתי משרה עקב המחלה ,כל חיי השתנו מאז התגברות הכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/12/2009עינת שלום,
על פי הפרטים שאת מציינת אני מבין שמדובר באובליטרציה של מפרקי ה - Sacro iliac בצילום של האגן. המושג אובליטרציה משמעותו מחיקה. הכוונה במקרה זה להתאחות העצמות האחוריות של האגן, עם מחיקה של המרווח המפרקי התקין שאמור להופיע בין העצמות. יש לציין שמדובר במפרק אשר גם באופן נורמאלי טווח התנועה שלו הוא מינימאלי, כך שמחיקתו אינה גורמת לאובדן רב מבחינה תפקודית. עם זאת הדלקת שמובילה למחיקה בהחלט גורמת לכאבי גב קשים.
דלקת מסוג זה מכונה סקרואילאיטיס. לרוב סקרואילאיטיס היא ביטוי של המחלה המכונה Ankylosing Spondylitis או בקיצור - AS. במיקרים נוספים סקרואילאיטיס יכולה להיות בטוי של דלקת המפרקים המלווה את מחלת העור פסוריאזיס, או של זו המלווה מחלת מעי דלקתית כרונית כמו מחלת כרון.
מחלות מפרקים אלו מערבות בנוסף מפרקים אחרים בשלד ובעיקר בעמוד השדרה, אך עשויות לפגוע גם במפרקים היקפיים כמו כתפיים, ירכיים וברכיים. כאבים בעקבים במקרה זה עשויים להיות כתוצאה מדלקת של גידים באיזור כף הרגל (מצב המכונה Plantar fasceitis ).
החדשות הטובות הן שסוגים אלו של מחלות מפרקים אכן מגיבות בצורה מצויינת לטיפול בתרופות הביולוגיות מקבוצת האנטי TNF שהן: רמיקייד, הומירה ואנברל. תרופת אלו יכולות להביא להקלה מאד משמעותית בכאב ולאפשר חיים נורמאליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לקרישיות בלופוסיעל07/12/2009
הי
אני לופוסיונרית ברמיסיה מזה 6 שנים. מעולם לא היה לי ארוע שקשור לקרישיות יתר ולא נבדקתי לאפלא ושות. בקרוב צריכה להחליף את הIUD שלי, והגניקולוג הציע אחד שמפריש פרוגסטרון (מירנה). האם אני צריכה לעשות איזשהו בירור לפני כן? אם כו- מהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד08/12/2009אין מניעה משימוש ב-IUD עם פרוגסטרון בחולות הסובלות מלופוס-זאבת.
לא רצוי תכשירים המכילים אסטרוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 22-כאב פתאומי בברך וכף הרגלמורן07/12/2009
שלום,
לפני כמה חודשים הופיע לי כאבים פתאומיים בברכיים שאני לא יכולה להתכופף ולהתיישר מבלי להיאנק מכאב, או שאני בתנוחה כל שהיא הרבה זמן מתחילים כאבים ואני חייבת לשנות את מצב התנוחה של הרגל, בנוסף יש לי התכווצויות בכפות הרגליים ברמה שאני מתפתלת על הרצפה, לפני אני מצליחה לעצור את זה ולפעמים הן מתעוותות כל כך חזק וזה כואב נורא, האם אני צריכה להתחיל לדאוג? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/12/2009מורן שלום
הופעה של כאב פתאומי כזה בברכיים עשויה להיות כתוצאה בעיה בסחוסים או במיניסקוס - לעיתים על רקע של חבלה ישנה, קרע חלקי וכד'. להערכתי כדאי בשלב ראשון להיבדק על ידי אורתופד ועל פי הצורך לבצע הדמייה של הברכיים. אם לא תמצא בעייה אורטופדית המסבירה את התלונות ניתן להתקדם לבירור ראומטולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר- מה לגבי שרירי כף הרגל?
מורן08/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין08/12/2009יתכן שמדובר בכאבים המוקרנים מהברך או נגרמים כתוצאה מעומס בלתי סימטרי על השרירים כתוצאה מבעיה בברך. בכל מקרה כפי שציינתי הייתי מתחיל עם בדיקת הברך על ידי אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בשורש כף יד שמאליגאל05/12/2009
ד"ר שלום
בן 44 סובל מכאבים עזים בשורש כף יד שמאל הכאבים נחלשים רק לאחר נטילת כדור ארטופן .
הכאבים חוזרים שוב כל יומיים מזה כחצי שנה .
אני מאובחן כחולי גאוט ופיברומילגיה .נבדקתי פעמיים ע"י מומחה כף יד ששלל דלקת בגיד , ביצעתי EMG ודופלקס לכף היד הבדיקות נמצאו תקינות.נבדקתי ע"י פרופסור נוירולוג ששלל בעיה עצבית.
בבדיקת דם אחרונה שביצעתי נמצאה CRP גבוהה 13.8 ( CRP - NG/L )
אודה לך ד"ר אם תוכל ליעץ לי אילו בדיקות נוספות כדאי לדרוש שיעשו לי והאם ידועה לך בעייה זו.
בתודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין05/12/2009יגאל שלום,
על פי מה שאתה מתאר נראה שאתה סובל מדלקת מפרקים ממוקמת למפרק אחד (מונוארטריטיס) שעשויה להיות ביטוי של סוגים שונים של דלקות מפרקים. GOUT למשל גורם לעתים קרובות לפגיעה חד - מפרקית אך פגיעה זו באה וחלופת לסירוגין ולרוב אינה המשכית. יתכן שניקור המפרק יסייע לאבחון - בתנאי שיבוצע בבית חולים אשר בו ניתן לבדוק את הנוזל הנשאב מהפרק במיקרוסקופ אור קוטב (אשר מאפשר זיהוי של גבישי חומצה אורית האופייניים ל - GOUT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלתי פוסקיםפז03/12/2009
שלום
אני בת 36 סובלת כשנתיים מלחץ בחזה שמתבטא בשרפה בחזה והרגשה של אבן בחזה עברתי בירור קרדיאלי מקיץ שכלל סיטי קורני, אקו לב , ארגומטריה , הולטר לב , וכולן יצאו תקינות למעט צניחות st שהרופא אומר שזוהי תבנית קבועה אלי כמו כן סובלת מכאבים בקרסוליים בצוואר ובשכמות בעיקר , גם באיזור גב תחתון , כאבים בלסתות ולעיתים עיקצוצים בפנים והרגשת נימול ביידים ותחושת כאב כללית . אופי הכאבים לאורך כל היום כמובן מתחלש ומתחזק עובר ממקום למקום כמו כן עייפה , לאורך היוםי לא משנה כמה ישנתיי. יש לציין שמטופלת בסרנדה 50 מ"ג.
שאלותיי הם :
האם יכול להיות שזה פיברו'
האם כדאי להיבדק אצל ראמטולוג ?
יש לציין שממש מחפשת פתרון מרגישה בכאבים כל הזמן למרות שכל הבדיקות לכאורה תקינות אשמח לכיוון ולעזרה
תודה פז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין05/12/2009פז שלום,
השילוב של כאבים מפושטים, כולל כאבים בחזה יחד על עייפות, עשוי להתאים לפיברומיאלגיה. (כמובן צריך לשלול גם מחלות ראומטולוגיות אחרות). נראה שאכן כדאי להיבדק על ידי ראומטולוג ולברר את האפשרויות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)