פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון בלילה
    אירה
    11/11/2009

שלום דוקטור!
    שמי אירה, רציתי לדעת דעתך על בעיה שלי. כבר זמן רב יש לי כאבים בגב תחתון, אבל רק בזמן שאני ישנה. זה מתחיל בערך בשעה 4 בבוקר ועד שאני קמה. 1/2 שעה אחרי שאני קמה כבר לא כואב . אבל בלילה יש לי כאבים שאני לא מסוגלת לישון ומאוד קשה לי לקום בבוקר, אני רק בת 37 ומרגישה שאני בת 100. עשיתי צילום רנגן והיא היה בסדר. מה זה יכול להיות ולמי אני צריכה לפנות, לאיזה רופא? באופן כללי אני בריאה ועסוקה בספורט, חדר כושר. אשמח לקבל תשובתך. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון בלילה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/11/2009

אירה שלום,
    יש סיבות שונות לכאבי גב אבל אופי הכאב שאת מתארת עשוי להתאים לכאב ממקור דלקתי. כאב כזה קיים בדלקות מפרקים כמו Ankylosing spondylits ומחלות דומות. כדי לאבחן מחלות אלו כדאי להתבדק על ידי ראומטולוג ועל פי הצורך לבצע הדמייה מתקדמת יותר של עמוד השידרה והאגן, כמו MRI.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון בלילה

אירה
    16/11/2009

שלום
    תודה לתשובתך.
    רציתי לדעת מה הבדל בין הבדיקה MRI לבדיקה מיפוי עצמות ומה עדיף לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/11/2009

אירה שלום,
    MRI ומפוי עצמות הן בדיקות שונות הן מבחינת שיטת הבדיקה והן מבחינת המידע המתקבל. במפוי עצמות מזריקים חומר רדיואקטיבי המתפזר בכל עצמות השלד ומתרכז בצורה מוגברת באיזורים של דלקת, חבלה וכו'. בדיקה זו יכולה לתת סקירה כללית של העצמות. אם מפוי העצמות תקין לחלוטין זה מפחית את הסכוי לקיומו של תהליך דלקתי. אבל תוצאה פתולוגית במפוי עצמות אינה מאד ספציפית ואינה נותנת אבחנה מדוייקת. MRI היא בדיקה בה משתמשים בשדה מגנטי חזק מאד כדי לייצר תמונה מפורטת של העצמות והמפרקים (או של איברים אחרים). בדיקה זו נותנת מידע מדוייק הרבה יותר לגבי טיבו של תהליך דלקתי היקפו ומיקומו. הבדיקה יקרה הרבה יותר וכרוכה בשהייה יחסית ממושכת בתוך מכשיר צפוף למדי וסגור, מה שמהווה בעייה עבור אנשים הסובלים מקלאוסטרופביה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתאום אני מודע לכך שיש לי מפרקים
    שאול בנר
    10/11/2009

לפני כחודשיים ,במהלך החלמה משבר בכף יד ימין,החלו התסמינים הבאים.
    כאבים בפרקי האצבעות בידים ,אדמומית באזור פרקי האצבעות הראשונים בידים,כאבים בפרקי כף הרגל,כאבים בכל האגודלים,
    תחושה קלה של כאב קל בכתפיים והשכמות,פרקי הקרסוליים ועוד,
    תחושות סיסטמטיות של חולי ועיקצוצים בידים רגליים ,
    נוקשות בבקרים
    בבדיקב crp היה 4
    | וונדי אסנת | 14/09/09 | mg/dl | (
    0 )
    0.5 *
    4
    |

Complement-C4 | וונדי אסנת | 14/09/09 | mg/dl | (
    10 )
    40 *
    51.2
    |

Immunoglobulin A | אונגר מלי | 20/10/09 | mg/dl | *
    49.3 (
    70 )
    400

esr 17
    כעבור כחודש רוב הכאבים והתחושות שככו,נשארתי כיום לאחר כחודשיים,עם כאבים קלים בכתפיים(יש חריקות קלות)בבוקר
    שתי אצבעות ביד באזור השבר לפעמים נוקשות,
    לפעמים וזה חולף, תלןי כנראה בגורמים שעדיין לא עליתי עליהם ,אדמומית ללא נפיחות בפרקי האצבעות הראשונים בכפות הידים,
    בבדיקה חוזרת הcrp 0.1
    esr =4
    קומפלמנט c4 לא נבדק מחדש
    ראומטיק פקטור באמצע

האם להגיע לראומטולוג,או בגלל שבגדול העסק נרגע חוץ מהכתפיים,אז להמתין,
    במידה וכן להגיע לראומטולוג איזה בדיקות מקדימות כדאי לעשות

הוספת תגובה

• הכאבים הקלים בכתפיים הם כל הזמן

שאול בנר
    10/11/2009

הכתפיים כואבות קצת יותר במאמץ(אני כרגיל בעבודה פיזית וזה בעיה)אני בן 58

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/11/2009

שאול שלום,
    בסך הכל על פי התיאור נראה שהדלקת הולכת וחולפת "בכוחות עצמה" כך שיתכן שמדובר בתגובה חולפת של מערכת החיסון לגרוי כלשהוא (למשל לזיהום). יתכן שכדאי בכל אופן להיבדק אצל ראומטולוג ולו רק לצורך השוואה בעתיד - אם תהיה התלקחות של הדלקת. הייתי ממליץ לבצע צילום של כפות הידיים וצילום חזה, שוב בעיקר לצורכי השוואה בעתיד אם הדלקת תחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנברל וחיסון לשפעת חזירים
    נתי
    10/11/2009

שלום,
    יש לי דלקת פרקים לא מאובחנת אך דומה ל-RA.
    אני מטופל באנברל בלבד בהצלחה רבה מזה כשנה.
    האם אני צריך/יכול להתחסן נגד שפעת החזירים?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/11/2009

נתי שלום,
    התשובה היא חיובית. אנשים המטופלים בתרופות המחלישות את מערכת החיסון (ואנברל היא תרופה כזו) צריכים לקבל את החיסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או לחילופין - לחזק את מערכת החיסון

שרית
    10/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרואילאיטיס
    כרמית
    10/11/2009

אני בת 53 בבדקת mri התגלה אצלי ממצאים המחשידים לסקרואילאיטיס מוקדם דו צדי עם מעורבות קלה של עמוד השדרה המותני.ועם מעורבות דלקתית של ע"ש l3-l5 .
    אני מבקשת לדעת ממה עלי להיזהר ,כדי שהמחלה הזאת לא תחמיר.לאיזה טיפול אני זקוקה.
    מה זאת המחלה הזו, מה ההשלכות שלה בעתיד,ואיך היא נגרמת?

איזה פעולות גופנית תעזור לי וממה להמנע.
    תודה מראש כרמית.

לקביעת תור
    סגירה
    סקרואילאיטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/11/2009

כרמית שלום,
    סקרואילאיטס היא דלקת מפרקים הממוקמת למפרקי האגן האחוריים (המפרקים הסקרואיליאקאליים) ובדרך כלל מערבת בנוסף את חוליות עמוד השדרה. גם מפרקים היקפיים עלולים להפגע (כתפיים, ירכיים, ברכיים). מעורבות כזו מהווה בדרך כלל ביטוי של המחלה המכונה Ankylosing spondylitis (אשר נקראה בעבר מחלת בכטרב). במקרים אחרים מופיעה סקרואילאיטיס כחלק מדלקת המפרקים המלווה את מחלת העור פסוריאזיס או כחלק מדלקת המפרקים המלווה מחלות מעי דלקתיות, כמו מחלת כרון.
    מחלות אלו ניתנות לטיפול באמצעות תרופות אנטי דלקתיות חזקות, כאשר בשנים האחרונות יש שימוש גובר בתרופות ביולוגיות למטרה זו. תרופות אלו (הומירה, רמיקייד ואנברל) ניתנות בזריקה תת עורית או תוך ורידית ומביאות ברוב המקרים לשיפור מאד משמעותי במצב.
    הסובלים ממחלות אלו צריכים להקפיד על פעילות גופנית סדירה עם שימור של טווחי תנועה על ידי תרגילי גמישות. פעילות אירובית סדירה כמו הליכה או שחייה מומלצת. חשוב להימנע מעישון, עקב האפשרות של התפתחות מחלת ריאות, כתוצאה מירידה בתנועתיות של בית החזה. סיבוכים אפשריים של המחלה כוללים דלקת עיניים מוסג אובאיטיס ובמקרים נדירים פגיעה במסתמי הלב ובאבי העורקים.
    ברוב המקרים קיים מרכיב גנטי למחלות אלו. ניתן לבצע בדיקת דם לאיתור הסמן הגנטי HLA-B27 אשר קיים אצל רוב החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ורנו
    ג'
    09/11/2009

האם לתופעת רנו עלולה להיות השפעה שלילית על כניסה להריון והריון עצמו?
    כרגע סובלת רק מתסמינים של אצבעות לבנות-כחולות בחורף ובעת מצבי לחץ

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ורנו

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    09/11/2009

כאשר תופעת רינו מופיעה ללא כל סימנים קליניים אחרים היא איננה נחשבת למחלה מסוכנת ולא ידוע על סיכון להריון. המצב שונה כמובן כאשר תופעת רינו הינה חלק ממחלה רב מערכתית כמו סקלרודרמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת רנו ואיקקלומין
    ג'
    09/11/2009

אני בת 27 ומגיל 14 מאובחנת כסובלת מתופעת רנו.
    לאחרונה (חודשיים אחרונים) מטופלת באיקקלומין להסדרת הביוץ (כל חודש למשך 5 ימים, כדור ליום). האם השימוש בכדור הורמונלי זה יכול לגרום להחמרת התופעה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעת רנו ואיקקלומין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    09/11/2009

זו אינה תופעת לוואי מוכרת של איקקלומין, אם כי תמיד כדאי לשים לב להופעה של תופעות לוואי תחת טיפול הורמונאלי חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספונדיליטיס אנקוליזינג SA
    ורד
    08/11/2009

שלום רב

מאובחנת מזה כבר שנה כחולת SA .מקבלת מאז תרופה בשם HUMIRA
    בסה"כ מרגישה בסדר מדאי פעם כרוב לזמן הזריקה מתחילה לחוש בכאבים.

שאלתי . נאמר לי ע"י רופאת המשפחה שהיא ממליצה לי לעשות חיסון נגד שפעת חזירים , בגלל אני מקבלת את התרופה יומירה שהיא מדכא את המערכת החיסונית.

אני אף פעם לא עשיתי חיסוני שפעת . כן , אני בחורף פעם בשנה מתקררת לפעמים קל לפעמים יותר.
    שנה שעברה שאלתי את הרומטולוג בנושא והוא לא המליץ לי לעשות את החיסון שפעת.

האם מומלץ והאם בכלל כדאי לחולים שמקבלים יומירה להתחסן נגד שפעת חזירים.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/11/2009

שלום שלום
    מכיוון שהומירה אכן מדכאת את מערכת החיסון חולים המטופלים בתרופתה זו עלולים לחלות בשפעת החזירים (H1N1) בחומרה קשה יותר מאנשים אחרים. משום כך, מומלץ לחולים כאלו להתחסן נגד מחלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון לדלקת מפרקים
    גליה
    08/11/2009

שלום לדר יעקב.
    בגלל כאבים חזקים בברך ימין(שחיקת סחוס במשך שנים)ובדיקת דם שעשיתי, נשלחתי לאבחון אצל ראומטולוג שאבחן אצלי ראומוטויד ארטריטיס. אני לוקחת פלקוניל שני כדורים ליום כבר חודש וחצי,
    אולי יש שיפור קל, אבל עדיין הכאבים בלתי נסבלים, השאלה שלי האם יש סיכוי להפחתה משמעותית בכאבים ומתי? וכמה זמן בעצם אני אמורה לקחת את הכדורים? הם זה תלוי בהפחתה של הכאבים, בדיקות דם, או מה??
    אני רוצה עוד להוסיף , שמלבד ברך ימין שכואבת נורא, ומדי פעם כאבים בכתף ימין , אני לא סובלת מכאבים בשאר המפרקים, אז יכול להיות שהכאבים בברך ,נובעים מדלקת שנוצרה עקב שחיקת סחוס ולא מדלקת מפרקים שגרונית?
    בשני מקרים נשאבו אצלי נוזלים בברך (בהפרש של שלושה שבועות) בכמות של 90 סמ"ק.
    מה זה אומר?
    מודה לך מראש.

ריקי.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון לדלקת מפרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/11/2009

ריקי שלום,
    Rheumatoid arthritis (דלקת מפרקים שגרונתית) היא באופן טיפוסי דלקת מפרקים הפוגעת במפרקים רבים באופן סימטרי (פחות או יותר). מחלה הפוגעת רק בשני מפרקים כמו שאת מתארת פחות אפיינית לאבחנה זו, אם כי לא ניתן להוציא אותה מכלל חשבון. בדיקות הדם עשויות לתרום לאבחנה ואם קיימים הנוגדנים האופייניים, כמו RF ובייחוד anti CCP, עולה הסבירות שאכן מדובר בדלקת מפרקים שגרונתית. מאידך גיסא, שחיקת סחוסים (Osteoarthritis) בהחלט יכולה לגרום להצטברות נוזל בברכיים ובמפרקים נוספים. בשורה התחתונה אני מניח שהאבחנה אצלך נעשתה בין היתר תוך התבססות על בדיקות המעבדה ועל בדיקות הדמיה וקשה לי להביע דעה לגבי נכונות האבחנה, בלי שראיתי תוצאות של הבדיקות ובלי שבדקתי אותך.
    לגבי הטיפול, חודשיים וחצי הן פרק זמן מספיק כדי להעריך את היעילות של טיפול בפלקווניל. התגובה לטיפול אמורה להתבטא הפחתת הכאב, ירידה בנפיחות, ירידה במדדי הדלקת בבדיקות הדם (שקיעת דם ו - CRP). אם אין תגובה מספקת יש לשקול טיפול בתרופות חזקות יותר, כמו מטוטרקסאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטטרוקסט והריון
    שרון
    08/11/2009

אני לוקחת מטטרוקסט במשך שנה ומתכננת הריון. האם עלי להפסיק את לקיחת התרופה לפני?

לקביעת תור
    סגירה
    מטטרוקסט והריון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/11/2009

טל שלום,
    באופן חד משמעי עלייך להפסיק את הטיפול במטוטרקסאט לפני כניסה להריון. מטוטרקסאט היא אחת התרופות לגביהן ידוע בוודאות שהן גורמות נזק בהריון, החל מגרימת הפלות וכלה בנזק לעובר ומקובל לא רק להפסיק את התרופה אלא אף להמתין מספר חודשים (בין חודשיים לשלושה) לפני הכניסה להריון. אף אם האב נוטל מטוטרקסאט מומלץ להפסיק טיפול זה לפני ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• apla
    טל
    07/11/2009

שלום, בעקבות iugr עשיתי בדיקת קרישיות שהיתה תקינה למעט התוצאות הר"מ. הבנתי שבהריון אני צריכה לקית קלקסן ואספירין. האם זה לופוס? האם אני צריכה ללכת לפני ההריון לראמטולוג. לעיתים כואב לי בפרקי כפ הרגל אבל זה נראה לי יותר קשור למזג אויר? בדיקות דם של אימנולוגיה יצאו תקינות?

טל
    anti coagulant APTT | | 24/09/09
    | | (

1.88 *
    |

Lupus anti coagulant APTT | | 18/08/09 | | (
    )

1.92
    |

Lupus anti coagulant APTT | | 01/07/09 | | (
    2.16
    |

Lupus anti coagulant APTT | | 13/05/09 | | (

1.87

לקביעת תור
    סגירה
    apla

הוספת תגובה

• טל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    08/11/2009

ב-40% מחולי זאבת-לופוס מופיעה תסמונת נוגדי פוספוליפידים (APS). התסמינים הם קרישיות יתר- קריש דם בוריד או עורק באירועים חוזרים או אצל אישה- הפלות חוזרות בנוכחות נוגדנים לקרדיוליפין או לופוס אנטי -קואגולנט. האחרון אצלך מעט מוגבר.
    להמשך בירור כדאי להגיע לראומטולוג.
    במידה ויש APS ו/או זאבת-לפוס ואת בהריון כדאי להיות במרפאה של סיכון גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסור סוקניק
    בצלאל
    05/11/2009

שלום רב אני מטופל אצל פרופסור סוקניק כבר 8 שנים מדובר ברופא ואדם יקר ביותר ראומטולוג מהשורה הראשונה הוא אף פעם לא מרים ידיים ומשתדל לעזור הרבה מעבר לתפקידו מי ייתן וירבו רבים כמו פרופסור שאול סוקניק כל הכבוד לו ברגשי כבוד בצלאל

לקביעת תור
    סגירה
    פרופסור סוקניק

הוספת תגובה

• בצלאל

ד''ר ג'יזל גודארד
    08/11/2009

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה וגנטיקה
    ללי
    05/11/2009

שלום.אני מאובחנת בפיברומילגיה.לאחרונה במקרה גיליתי שאבא שלי(שאיתו מעולם לא היה לי קשר)חולה אף הוא בפיברומילגיה.
    יש לי תור לרופא גנטיקה עוד מספר ימים(בקשר למחלות אחרות)ורציתי לשאול האם כדי להזכיר את זה?
    האם יש איזשהוא בדיקות גנטיות שאפשר לעשות למחלה הזו ואולי להגיע לריפוי?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה וגנטיקה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/11/2009

דנה שלום,
    אמנם נכון שקיים קשר גנטי ברור בפיברומיאלגיה. כאשר אחד מבני המשפחה סובל מפיברומיאלגיה הסבירות לכך שבן משפחה נוסף יסבול מאבחנה זו עולה פי 8. יחד עם זאת לא קיימת כיום בדיקה גנטית ספציפית שניתן לבצע באופן מעשי עבור פיברומיאלגיה ואין השלכה טיפולית ידועה של הגנטיקה. כל זאת כמובן נכון לשלב הנוכחי. יתכן שבעתיד ניתן יהיה להיעזר במידע הגנטי גם לצורכי טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיות והפנייה לרמטולוג
    ללי
    05/11/2009

שלום.אני בת 25.מאובחנת כבר כמה שנים עם פיברומילגיה.סובלת ממחלות נוספות .מכיוון שבשנה האחרונה חלה החמרה גדולה במצב האלרגיות שלי עד כדי אישפוזים הוחלט לשלוח אותי לרמטולוג לברר אם יש אולי מחלה אחת שגורמת לאלרגיות רבות.אני סובלת מאטופיק דרמטיטס,אסטמה,נזלת אלרגית ודלקת לחמית כרונית אלרגית.
    רציתי לדעת מה יכול להסתתר מאחורי האלרגיות הללו?ואם אילו בדיקות כדי להגיע לרופא כדי לזרז את תהליך האיבחון?(מכיוון שהתורים רחוקים מאוד אני רוצה להגיע כבר מוכנה)

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיות והפנייה לרמטולוג

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/11/2009

דנה שלום,
    במסגרת הבירור של אלרגיות רבות ניתן לבדוק את ספירת הדם, ולמדוד את רמת האאוזינופילים. מדבר באחד הסוגים של כדוריות לבנות אשר אחראי בין היתר לתגובות אלרגיות שונות. בדיקה זו מתבצעת כחלק מספירת הדם הרגילה.
    בנוסף ניתן לבדוק רמות של נוגדנים מסויימים כמו IgE - סוג נוגדן אשר גם כן משתתף בתגובות אלרגיות.
    מבחינה ראומטולוגית ניתן לבדוק נוגדנים "כלליים" כמו RF ו - ANA וכן מסוג c-ANCA ו - p-ANCA אשר יכולים להצביע על מחלה ראומטולוגית (לאו דווקא אלרגית).
    דרך אגב, יש רופאי אלרגיה המתמחים בתחום זה ורופאים אלה לרוב אינם ראומטולוגים אלא מגיעים מכיוון רפואת הריאות (פולמונולוגיה) או מכיוון האימונולוגיה הקלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ללי
    08/11/2009

אכן בדקו לי IGE והוא נמצא גבוה(333) והכדוריות הלבנות גבוהות.אבל מה זה נותן בעצם?למה הבדיקה עוזרת?
    לגבי רופא מתאים,האם אתה מתכוון לאלרגולוג?
    שאלה אחרונה-האם יש לדעתך מחלה אחת שיכולה להסביר את האלרגיות הרבות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/11/2009

אכן, אלרגולוג הוא המומחה לבעיות מסוג זה. הרמה הגבוהה של IgE פשוט מצביעה על פעילות אלרגית מוגברת ואינה ספציפית למחלה מסויימת. יש מחלות ראומטולוגיות נדירות אשר יכולות לגרום לתופעות דמויות אלרגיה אבל לדעתי סביר יותר שמדובר פשוט באלרגיה והטיפול עשוי להיות בעזרת תרופות אנטי אלרגיות יעילות - כולל אנטי היסטמינים (ובמיקרים קשים גם סטרואידים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות חריגות
    טל ליאן
    04/11/2009

שלום רב,
    נשלחתי לבדיקות דם/שתן מקיפות עקב התקפת אלרגיה גרד ופריחה נוראית בכל גופי כל תוצאות הבדיקות שנעשו יצאו תקינות למעט בדיקות שנשלחו לביתי ובהם הופיע ANA חיובי וanti sm חיובי
    האם יש באפשרותכם להבהיר ולו במעט מה זה אומר ,אני נפגשת עם הרופא המטפל רק בעוד מס 'ימים ומדד הלחץ טיפלה מציק...:-) אשמח לתגובה (אני בת 30 בריאה בדר"כ)

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות חריגות

הוספת תגובה

• טל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    08/11/2009

השילוב של רמה גבוהה של נוגדנים ל-ANA ול-SMITH מצביע על אבחנה אפשרית של לופוס-זאבת. אען לקבוע אבחון של מעבדה על סמך בדיקות דם בלבד. בזאבת מופיעות תפרחות שונות. רצוי ביופסיה של העור מאיזור התפרחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים???
    רותי
    03/11/2009

שלום רב,
    בני בן ה16 סובל מכאבים בפרקים. זה החל לפני כ-4 שנים בכתף אחת יותר ובשנייה פחות, זה כולל הרבה "קליקים" בכל הגוף, לפני כחודשיים לאחר כאבים עזים בכתף ולאחר שפיזיוטרפיה לא עזרה, פניתי באופן פרטי לראמטולוג, לאחר שבדק אותו גופנית ושלח לבדיקות דם סיכם שאינו מוצא ממצא שיעיד על דלקת פרקים, הכאב בכתף פחת וחשבתי שהכל מאחורי. היום חזר בני מבית הספר והתלונן על כאבים עזים במפרקים של כפות ידיו, תיאר זאת כאילו הן שבורות, כל כך כואב לו ש אינו מסוגל לכתוב. התקשרתי שוב לראמטולוג והוא אמר שיתכן שזה בשל חילופי מזג האויר והמליץ על אטופן.
    אני מאד מודאגת, האם אין בדיקות מיוחדות שיכולות למצוא מדוע זה קורה לבני? לדברי הראמטולוג רק שהסימנים יחריפו בהרבה יהיה ניתן לאבחן!!! איני יודעת למה אני צריכה לחכות עד שהמצב יחריף.
    זקוקה לעצה. ולהכוונה, מה עוד אפשר לעשות או לבדוק?
    תודה רותי

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים???

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2009

רותי שלום
    במיקרים בהם קיימים כאבים מפושטים ללא ממצא ספציפי בבדיקות הדם כדאי לחשוב גם על האפשרות של פיברומיאלגיה - מחלה שאינה דלקתית ואינה משפיעה על בדיקות הדם. בהקשר זה מומלצת מאד פעילות גופנית הדרגתית שמפעילה את כל הגוף. לעיתים כאבים אצל ילדים קשורים גם למצב של גמישות יתר. כמובן, בבדיקה של ראומטולוג ניתן להתייחס לאפשרויות אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רותי
    03/11/2009

תודה על התייחסותך המהירה, שכחתי לציין פרט חשוב שבני מנוי בחדר כושר 3 שנים ולדעתי מרים משקלים גבוהים, כשאני אומרת לו שאולי יש קשר בין הכאבים להרמת המשקולות הוא כועס עלי ואומר שאני לא מבינה, שהמשקולות אינן יכולות לגרום לכאבים.
    האם כן יתכן קשר ?
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2009

רותי שלום
    מאמץ מוגזם המופעל על מפרקים מסוימים כמו בהרמת משקולות עלול לגרום לשימוש יתר ולכאבים ממוקמים. ניתן להתייעץ באורטופד ספורט או בראומטולוג בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה