מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בלתי פוסקיםשירה18/11/2009
מזה שמונה חודשים שבעלי סובל מכאבים בחזה, ביד, בכתף, ברגל, מתחת לצלעות וכו' הכאב "קופץ" לו ממקום למקום לפעמים נחלש לכמה שעות ולאחר מכן חוזר הוא עשה מיפוי עצמות והוא יצא ב"ה תקין. רופא המשפחה שלל פיברו אבל הראומטולוג אמר שיש לו רקמות רכות.
לא בטוחה שזה חשוב אבל לפני כחמישה חודשים היה לו חיידק בקיבה.
מה הכאבים יכולים להיות?
מה עלינו לעשות? לאן לפנות?
תודה רבה שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין19/11/2009שירה שלום,
אני מניח שהראומטולוג התכוון למשהו כמו "ראומטיזם של רקמות רכות" שהוא בטוי המתאר מגוון תסמונות כאב ראומטיות שאינן נגרמות על ידי דלקת מפרקים. למעשה קיימת חפיפה ניכרת מאד בין מצב זה לבין תסמונת הפיברומיאלגיה. בכל אופן הנוכחות של כאב מפושט ומתמשך ללא ממצא ספציפי במפוי העצמות ובבדיקות דם עשוי להתאים לפיברומיאלגיה וכדאי להתייעץ שוב עם ראומטולוג בשאלה זו. בינתיים סביר להניח שפעילות גופנית מתונה עשוייה להועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלתי נסבליםמרים17/11/2009
כבר חודשיים יש לי נפיחות בכף הרגל וקצת מעליה בשני הרגליים וכאבים בשני הידיים .לפעמים הידיים נרדמות.זה סבל בל יתואר.אני לא מסוגלת אפילו להדליק את הגז.אני הולכת 2 מטר ואני נעצרת כי הכאבים ברגליים בלתי נסבלים.הרופא הביא לי וולטרן אבל אני חוששת שזה יותר רציני.הוא לא מוכן בשום אופן להפנות לרופא מומחה.תוציא אותי מהבוץ בעצה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין19/11/2009מרים שלום
לפי מה שאת מתארת נראה שיש צורך לבצע בירור של האפשרות של מחלת מפרקים דלקתית, כלומר בדיקות דם (שקיעת דם, CRP, RF וכו) וכן צילומים של כפות הידיים. אפשרות אחרת לכאב המוחמר בהליכה היא בעייה באספקת הדם על רקע של מחלות כלי דם. אני מציע לבצע את הבירור ולפנות בכל אופן לבדיקה על ידי ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנוגע לדלקת פרקים.ערן17/11/2009
אני מקבל מביטוח לאומי קצבת נכות וכעת תובע את מבטחים.
הם טוענים שאני לא זכאי לקצבה מכיוון שהופיע אצלי פסוריאזיס שנה לפני שהצטרפתי למבטחים ושהדלקת פרקים הפסוריאטית הופיעה בגלל הפסוריאזיס שכאמור הופיע מוקדם יותר.
האם אפשר לערער על דבר כזה ?
הרי רק שלושה אחוזים מחולי פסוריאזיס חוטפים גם דלקת פרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין19/11/2009ערן שלום,
להערכתי התשובה לשאלה תלוייה למעשה במה שכתוב בפוליסת הביטוח ובסוגי החריגות שמצויינות שם. בעיקרון, דלקת המפרקים היא בעייה חדשה ואם היא לא היתה קיימת בזמן ההצטרפות לביטוח הייתי מצפה שהיא תהיה מכוסה - אבל כאמור - צריך לראות מה כתוב באותיות הקטנות של הפוליסה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וחיסון נגד שפעת חזיריםיניב16/11/2009
ד"ר גודארד שלום,
שמעתי כי בחיסון המוצע לציבור כמניעה לשפעת החזירים ישנם 2 חומרים מזיקים שאחד מהם גורם לחוסר פוריות והשני (רלבנטי לעיניין מחלת הלופוס) יכול לגרום לתופעות אוטואמוניות קשות ,אשמח לקבל את תגובתך ובמיוחד את המלצתך לגבי הנושא בכדי שאעזר בדעתך בהחלטתי האם לקחת את הסיכון בהתפרצות המחלה (כרגע ברמסיה די ארוכה) ולקבל את החיסון או לא להתחסן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/11/2009אין ספק שחיסונים מונעים מחלות. יחד עם זה מספר קטן של אנשים (שלא ניתן לנבא מראש) עלולים לפתח תופעות לוואי.
ההמלצות לקבל חיסון נגד שפעת חזירים (H1N1) הן:
בין הגילים 3-65 שנים
עם מחלה שמדכאת את מערכת החיסון.
הכוונה היא שאם סובלים ממחלה אוטואימונית כמו לופוס ויציבים ומקבלים פלקווניל בלבד או מינון נמוך של פרדניזון 7.5 מ"ג או פחות- אין צורך בחיסון אם אין גורמי סיכון נוספים.
במידה וסובלים מלופוס ומטופלים בתרופות לדיכוי מערכת החיסון כגון: פרדניזון מעל 10 מ"ג ליום או סלספט או ציקלופוספמיד או אימוראן אז מומלץ לקבל את החיסון.
לא מומלץ לקבל חיסון לשפעת חזירים וחיסון לשפעת רגילה ביחד.
יש לחכות כשבועיים ביניהם.
אם סבלת מתופעת לוואי מחיסון בעבר- נא להתיעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ים המלחיונתן16/11/2009
שלום ד"ר אבלין,
שמעתי בעבר על יעילות של ים המלח ו"חמי מרפא" בטיפול בפיברומיאלגיה.
כמה שאלות לי אלייך:
האם מדובר בים עצמו, בבריכות מלח, בריכות גופרית? במה בדיוק? (או שילוב של כולם)
באילו סימפטומים נמצאה היעילות בטיפול? (פרקים, שרירים)
האם יש איזה משהו מאורגן(מחקר או משהו) או שנוסעים עצמאית?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין19/11/2009יונתן שלום,
ככלל, מקובל להניח שרחצה בחמי מרפא מקלה על כאבים באופן כללי (תופעה אשר ידועה עוד מהעת העתיקה). באופן ספציפי, הטיפול בים המלח נבדק מחקרית בפיבורמיאלגיה ונמצא יעיל להקלת הכאבים. מדובר בשילוב של טיפולים המתבצעים בים המלח עצמו ובברכות הסמוכות איליו ולא ידוע מה ממרכיבי הטיפול הוא היעיל באופן מדוייק. אינני יודע על מחקר המתבצע בנושא כיום.
השיפור נמצא במדדים של כאב, נוקשות וחרדה. מצורף קישור למאמר שבדק את יעילות הטיפול בבלנאותרפיה (טיפול בחמי מרפא) בפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, לגבי הקישור- לא רואה..
יונתן20/11/2009קודם כל,תודה על התשובה היפה.
נראה לי שהקישור לא עלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס ושפעתדוד16/11/2009
ד"ר גודארד שלום,
אני חולה ב-לופוס מערכתי ויש לי שאלה מטרידה – עם כל ה-פאניקה מסביב ל-שפעת החזירים – האם אני צריך לקבל חיסון נגד השפעת הזו ו/או נגד שפעת בכלל ?
תודה
דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/11/2009אין ספק שחיסונים מונעים מחלות. יחד עם זה מספר קטן של אנשים (שלא ניתן לנבא מראש) עלולים לפתח תופעות לוואי.
ההמלצות לקבל חיסון נגד שפעת חזירים (H1N1) הן:
בין הגילים 3-65 שנים
עם מחלה שמדכאת את מערכת החיסון.
הכוונה היא שאם סובלים ממחלה אוטואימונית כמו לופוס ויציבים ומקבלים פלקווניל בלבד או מינון נמוך של פרדניזון 7.5 מ"ג או פחות- אין צורך בחיסון אם אין גורמי סיכון נוספים.
במידה וסובלים מלופוס ומטופלים בתרופות לדיכוי מערכת החיסון כגון: פרדניזון מעל 10 מ"ג ליום או סלספט או ציקלופוספמיד או אימוראן אז מומלץ לקבל את החיסון.
לא מומלץ לקבל חיסון לשפעת חזירים וחיסון לשפעת רגילה ביחד.
יש לחכות כשבועיים ביניהם.
אם סבלת מתופעת לוואי מחיסון בעבר- נא להתיעץ עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיסטניה גרביסמתלבט16/11/2009
דוקטור שלום!אני בן 45 ומאז שאני ילד אני סובל מחולשה כללית,לא יכולתי לעשות את הדברים הכי פשוטים שילד בן גילי היה עושה,יחד עם זאת,סבלתי ואני עדיין סובל מהתכווצויות שרירים בגפיים, בצוואר,ובשאר שריריי הגוף,אלה הפרעות יום יומיות,אשר מקשות עליי את חיי היום יום,במלחמת לבנון הראשונה,בהיותי חייל קרבי,הוחשדתי f.m.f בעקבות הסטוריה משפחתית,אכן היו סימפטומים דומים,אך בתוך תוכי ידעתי שזה משהו אחר,אין צורך לספר לך דוקטור על הסבל הממושך שסבלתי בצבא,עקב אי יכולתי לתפקד ביום יום,מה גם שהצטרכתי להתאמץ פי שש,מבני גילי על מנת לסיים את הטירונות הקרבת שעשיתי בזמנו,וזה כלל הרבה אישפוזים,ולאחריהם השלמת חומר שהפסדתי מה שהקשה עוד יותר על תיפקודי-למזלי הרב יש לומר הגעתי לגדוד שמפקדו בזמנו היה רס"ן דן הראל[שפרש בימים אלו מצה"ל בדרגת אלוף]והוא מייד קרא לי והפגיש אותי עם רופא הגדוד והורה לו לעזור לי כי קיבל הנחיות מבסיס הטירונות בקשר אליי,ואז וועדה רפואיתואת המשך השרות קרוב לבית.כיום אובחנתי סוף סוף כחולה במאיסטניה גרביס,ע"י פרופסור וירגין מסורוקה והתחלתי לקבל טיפול מתאים[מסטינון]אך אני עדיין סובל מאותן בעיות,האם תוכל לסבר לי את האוזן באפשרויות טיפול נוספות,מעבר לקיימות?תודה מראש ארז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעקב אבלין16/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=179 id=link]מיאסטניה גרביס[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת ודאבת השריריםפרי15/11/2009
הנני בת 50 הובחנתי לפני כשלוש שנים כחולת זאבת .
מזה כחודשיים הנני סובלת מכאבים בכל גופי ובכפות הרגליים בפרט היום קיבלתי את הבחנתה של רופאת הראומטולוגית כי אני חולת דאבת השרירים
(פיברומיאלגיה) פעם קראתי בירחון בריאות כי לאדם שיש מחלה אוטואימונית אחת לא ייתכן מחלה אוטואימונית שנייה האם נכון הדבר ? והאם למשקל עודף יש חשיבות בגודל הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/11/2009פרי שלום,
ראשית, לצערנו, אדם החולה במחלה אוטואימונית אחת יכול בהחלט לסבול ממחלה אוטואימונית נוספת. שנית, פיברומיאלגיה איננה, ככל הידוע, מחלה אוטואימונית. ואכן, רבים מחולי הזאבת סובלים באופן משני מסימפטומים של פיברומיאלגיה. לאור זאת השילוב הנ"ל בהחלט יתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקלרודרמהמשה14/11/2009
1 האם יתכן בסלרודרמה חום 37.5 {בית שחי}קבוע כבר חודש
2 האם יש במחלה זו נאורופטיה פריפרית עם כאבים עזים באיזור הצלעןת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/11/2009משה שלום
הן חום והן נוירופטיה הם ביטויים לא שכיחים של סקלרודרמה. נוירופטיה תוארה בחלק מהחולים אך פגיעה באיזור הצלעות אינה שכיחה. לגבי חום נראה כי כדאי לבצע בירור מקיף ולחפש סיבות אחרות לחום לפני ש"מאשימים" את הסקלרודרמה בבעייה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ,נפיחות ,נימול בכף רגל שמאלארי14/11/2009
בוקר טוב,
רופא המשפחה נתן לי הפנייה לראומטלוג (בהמלצת אורטופיד) והם רוצים לדעת סיבת הדלקת והזיהום המופזרים בכף הרגל אחרי חבלה קטנה בה לפני 8 חודשים . - מה סיבת הדלקת או הזיהום בכף הרגל ? - האם צריך לעשות איזשהן בדיקות לפני שאלך לראומטלוג (רווח זמן) ?
רקע כלל :- לפני כשמונה חודשים דרכתי על זכוכית -כף הרגל התנפחה , הזדהמה חוץ מהאודם והחום המקומי באיזור . ולכן אושפזתי בבה"ח לטיפול אינטוביוטיקי דרך הוריד(6 שבועות ) + אינטוביוטיקה בפומי . וגם כן טיפול כירורגי - עברתי ניתוח בכף הרגל שהוא הרחבת החתך פרוקסימלית ודסיטלית , הטרייה ושטיפותמ מרובות והשאירו הפצע פתוח . עכשיו הפצע נסגר אבל יש לי כאבים , נפיחות ונימול אם עומדת עליה ...
מיפוי עצמות -לכפות הרגליים 8-05-09 סיכום ומסקנות :.(מאגרי דם מוגברים באספקט פנימי של כף רגל שמאל . קליטה מוגברת דיפוזית בכף רגל שמאל עם מוקדים ב TMT-1 ובאיזור טארסלי פנימי . סיכום : התמונה יכולה להתאים לתהליך דלקתי/זיהומי ברקמות רכות של כף רגל שמאל כנראה עם מעורבות גרמית באיזור טארסלי באספקט פנימי . לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או שראירןאןד דקפאןב .
CT כפות רגלים (5-07-09) הממצאים : שמאל : מודגמת בצקת ברקמת השומן התת עורי באספקת המידיאלי של הקרסול העוטפת את האספקט קדמי דיסטלי של גיד הטיביאליס האחורי , לא ניתן לשלול תהליך זיהומי ? דרושה קורלציה קלינית .
MRI קרסול וכף רגל שמאל (7-10-09) הודגם תהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור באורך כ- 4 ס"מ , התהליך הוא רקמתי בעיקר עם מעט נוזל מסביב ומתאים לתהליך של טנוסינוביטיס . קיים איזור פתלוגי אחר באספקט המדיאלי של כף הרגל באורך כ- 4*2.5 ס"מ תת-עורי לא מוגדר היטב עם סיגנל נמוך ב ?T1 וגבוה ב- T2 ולא הומוגני ומקבל האדרה משמעותית לאחר הזרקת גדוליניום . גם התהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור מקבל האדרה משמעותית . לסיכום :טנוסינוביטים קשה בגיד טיביאליס אנטריור ויתכן שינויים דלקתיים באספקט המדיאלי תת עורי שיכול גם לערב את הגידים הפלקסורים של האצבע הראשון . תודה ויום טוב ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/11/2009אריג שלום,
כל התמונה הקלינית מחשידה בעיקר לבעייה זיהומית כרונית באיזור כף הרגל, יתכן עם מעורבות של עצמות וגידים. בהנחה שאין כאבים בשום מפרק אחר בגוף, כולל כאבי גב, איני משוכנע שמדובר בבעייה ראומטולוגית ולדעתי יש לעשות הכל כדי לשלול בעייה זיהומית כרונית המחייבת טיפול. בכל אופן לפני בדיקת הראומטולוג כדאי להצטייד בבדיקות מעבדה בסיסיות לרבות שקיעת דם, CRP, RF ו - ANA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כן סיוגרן או לא סיוגרןנעמה13/11/2009
בת 32.לפני כשנה וחצי הייתה לי דלקת באזור האוזן אך זה לא היה קשור לאוזן. א.א.ג בדק ואמר שהכל בסדר. נתן לי ארטופן נוגד דלקת ל5 ימים והפניה לפה ולסת. ביום ה-4 או ה-5 ללקיחת הכדור, הרגשתי לא טוב. הלשון שלי התנפחה והיה לי יובש בפה.
הלכתי למר"מ שם אמרו שזאת כנראה תגובה אלרגית ואמרו לי להפסיק את הכדורים ולקחת הייסטון
למשך 10 ימים. היובש התחזק ואפילו החמיר. רופא המשפחה אמר שזו תגובה שאופיינית לכדור הזה
וכשאסיים את הטיפול, זה יעבור. אבל זה לא עבר... ואז התחילו ברורים בעניין היובש בפה והם נמשכים עד כה.כאשר בתהליך היו מעורבים א.א.ג, רופא משפחה, פה ולסת, ראומטולוגית.
אולטרסאונד ראש וצוואר היה תקין, אולטרסאונד בלוטות רוק נמצא תקין, עשו לי ANA ו-ENA
והתשובה הייתה שלילית.
אין סינוביטיס באף מפרק ואין הגבלה בטווח התנועה במפרקים כולל TMJ'S
מדדי דלקת CRP 10.8 . נבדקתי ע"י רופא עיניים , מבחן שירמר תקין.
לפני שבועיים עשיתי ביופסיה של בלוטות רוק וזאת התוצאה שקיבלתי מבית חולים תל השומר:
החומר שנשלח: bx of minor salivary gland
אבחנה קלינית: sjogren's
פירור חום בקוטר 0.3 ס"מ סומן בדיו
אבחנה: minor salivary gland biopsy:
-salivary gland tissue with a tiny infiltrate of mononuclear cells
רופא א.א.ג שהסתכל אמר לי שזו לא תמונה שאופיינית לסיוגרן כי יש הסתננות של מעט תאים.
רופא משפחה נתן לי את אותה התשובה ואני לא מבינה הרי כתוב כאן בבירור מה האבחנה הקלינית
אז למה התשובה לא ברורה להם? כתוב כאן בפירוש שזה סיוגרן.
נא תשובתכם בהקדם האפשרי
דגנית
ד''ר יעקב אבלין15/11/2009נעמה שלום
האבחנה הקלינית שמצויינת בתשובה היא האבחנה שבגללה נשלחת לביופסיה, לא התוצאה של הביופסיה. כלומר זו בעצם השאלה ששאל הרופא אשר הפנה אותך לביופסיה. האבחנה הפתולוגית היא מה שמתואר בהמשך - ומשמעותה - הסננה קטנה מאד של תאי דלקת שכנראה לא הספיקה כדי לקבוע שבאמת מדובר בסיוגרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עוד הבהרות לגבי תוצאות הבדיקה
נעמה16/11/2009תודה רבה על התשובה. האם לא מספיק שיש הסננה של תאי דלקת כדי לקבוע שמדובר בסיוגרן? האם האבחנה נקבעת לפי כמות תאי הדלקת? מהי הכמות שצריכה להיות כדי שתיקבע אבחנה כזאת? האם התוצאה שקיבלתי יכולה להעיד על מחלה ראומטית אחרת שעליי להמשיך ולבדוק כי הרי הם לא כתבו איזה סוג של תאים חד-גרעיניים הסתננו כדי לקבוע שזה סוג התאים שמאפיין דווקא סיוגרן ולא משהו אחר.
האם במצבי אני צריכה מעקב? צריכה לקחת תרופות כל החיים? האם זה יכול להחריף ויכולים להסתנן עוד תאי דלקת כך שזה כן יגיע להגדרה של סיוגרן? האם אני יכולה להכנס להריון על אף ולמרות הממצא הזה? האם מבחינה גנטית אני יעביר לילדים שאלד בעתיד את הסיכוי לחלות במחלה? אם כן, מהו הסיכוי?
מצטערת על ההתקפה בשאלות. פשוט מרגע שקיבלתי את התוצאות אנימאוד מבולבלת ועד שיגיע
התור שקבעתי לראומטולוגית, אני צריכה שמישהו מומחה יעשה לי קצת סדר בעיניינים....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין19/11/2009נעמה היקרה,
הקביעה אם כמות התאים הדלקתיים מספיקה או לא לאבחנה של סיגורן היא של הפתולוג אשר בודק את הביופסיה וקשה לי לחוות דיעה על כך. לא מדובר במספר מסויים של תאים אלא מהתרשמות כללית מהביופסיה תוך השוואה לממצאים במיקרים דומים בעבר. ההחלטה לגבי מעקב תלוייה בקליניקה כלומר בסימפטומים מהם את סובלת ובממצאים בבדיקה גופנית. גם אם מדובר במחלת סיוגרן אין כל הכרח כי המחלה תעבור לילדיך. אמנם קיימת נטייה משפחתית מסויימת למחלות אוטואימוניות אבל יש סכוי טוב לכך של תהיה כל העברה של המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופאה ביקשה פרפרנטים כדי לבדוק זאת
נעמה22/11/2009תודה על התשובה
בינתיים הצלחתי להפגש עם הרופאה שאמרה שבאמת (למרות שהסיכוי גבוה מאוד) היא עוד לא יכולה להגיד שמדובר בסיוגרן. היא כתבה מכתב למחלקת פתולוגיה שיתנו לי סליידים (פרפרנטים)
ואני אביא לה אותם כדי שהיא תיקח את זה לבי"ח אחר שבו היא עובדת ותבדוק את זה עם הפתולוג.
היא אמרה שאפשר ללמוד הרבה מאוד מהביופסיה. בנוסף, היא נתנה לי גם בדיקות דם חוזרות ונוספות כדי שיתנו לה תמונה רחבה ומקיפה ויש לי תור בעוד כחודש. עד אז, היא תוכל לאסוף את כל הנתונים ולהסביר לי איפה אני עומדת
בינתיים אני לא ממש ישנה טוב (קמה כל יום בחמש בבוקר) ובוכה דיי הרבה על מר גורלי
אני לא מאחלת לאף אדם לחלות בגיל כ"כ צעיר ובכלל
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם המשך בירור לסיוגרן
נעמה10/12/2009העברתי לרופאה את הפרפרנטים לבדיקה וזה ייקח זמן. בינתיים היא נתנה בדיקות דם מיוחדות
שקשורות למחלות ראומטולוגיות.
אני מזכירה שהביופסיה שעשיתי בשפה לא הייתה תקינה ושנמצאו תאי דלקת שהסתננו לבלוטות הרוק(כמות מזערית)
בתוצאות בדיקות הדם יש כמה מדדים לא תקינים:
crp 9.10mg/l(0.00-5.00
esr 33.00 mm/hour(2.00-25.00
neutrophils 70.00 (46.00-68.00)
mcv 78.00 fl (80.00-98.00
mch 26.20 pg (27.0-33.00
albumin pep 55.40% (55.80-66.10
יש לי תור לרופאה הראומטולוגית רק בעוד חודש וחצי. אודה אם רופא ראומטולוג יוכל להסביר לי מה מצבי והאם לפי בדיקות הדם אפשר להגיע למסקנה שמדובר בסיוגרן או במחלה אחרת
והאם במצבי אני צריכה לקחת תרופות באופן יומיומי או רק להיות במעקב
תודה מראש
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין11/12/2009נעמה שלום
הבדיקות שהראית מעידות על דל'קת אך אינן ספציפיות למחלת סיוגרן (כלומר הן עשויות להתאים לסיוגרן או לכל מחלה דלקתית אחרת). צריך לחכות לתוצאות הבדיקות הספציפיות כמו ANA, antiRo anti La וכמובן לתוצאות הרביזיה הפתולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחזקי נא
חדווה לופן11/12/2009נעמה יקרה התחזקי נא. אמי ז"ל הורישה לי את המחלה הנ"ל, היא פרצה אצלי בגיל 22,
אצל בני בגיל 20, אנו מחזקים עצמנו במעט מאוד תרופות אגרסיביות ( כסטרואידים, ליריקה, סימבלטה או איקסל} שומרים על תזונה נכונה עליה תמליץ לך כל דיאטנית קלינית, מקפידים לקחת תוספות מזון נכונות, עליה ימליץ לך הומיאופט, ונעזרים באמבטיות מרפא של ים המלח.
מאחלת לך ללכת בדרכינו. ראי נא, למרות 47 השנים בה לוקה אני במחלה אני עדין חיה, נושמת
ומתפקדת בדרכי המיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aplaלופו12/11/2009
שלום אני בן 38 לפני כמה חודשים אובחנתי בapla
לאחר אירוע מוחי,כרגע אני מטופל בקומדין
כבר כמה ימים יש לי עייפות,כאבי כאבי שרירים יש לי גם פצע בפה-afta
אני קצת לחוץ מכל העניין,רציתי לדעת האם זה סימנים של המחלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאב שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/11/2009סימנים של תסמונת נוגדי פוספוליפידים כוללים קרישיות יתר עם קרישי דם חוזרים בעץ העורקים (התקף לב למשל) או וורידי (קריש דם בורידים העמוקים של הרגליים) בנוכחות נוגדנים מתאימים.
התסמונת מופיעה גם בחולי זאבת- מחלה שמתאפיינת בפגיעה בעור, מיפרקים, כליות, מח ועוד.
בלופוס יכול להיות כיבים בפה.
בנוסף, עייפות, כיבים בפה וכאבי שרירים יכולים לנבוע גם ממחלה זיהומית נגיפית כמו שפעת.
אם התסמינים ממשיכים אז כדאי לפנות לראומטולוג להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וארתרלגיותaviva11/11/2009
שלום,
אני מאובחנת כחולת לופוס מזה כשנתיים. התסמינים שהופיעו: שילוב של אפטות, ארתריטיס, ANA ו- DNA הטיפול התרופתי שמקבלת הינו פלקווניל.
לאחר כחצי שנה של שימוש בפלקווניל נאמר לי כי אין לי יותר דלקת מפרקים ונראה כי המחלה במצב יציב וטוב.
מאידך - אני סובלת יום-יום כאבי מפרקים נודדים המופיעים לקראת שעות אחה"צ, לעיתים אף התנפחויות (בעיקר בכפות הידיים), צולעת מוגבלת ובעיקר מתסוכלת כי נראה לי שלא מתייחסים לזה ברצינות - איך יכול להיות "מצב טוב" אם כ"כ כואב לי???
האבחנה המקצועית של הראומטולוג הינה: ארתרלגיות, או בשפת העם: כאב במפרק, ללא נפיחות או סימנים אחרים של דלקת.
שאלתי היא: מה יכול לגרום לכאבים הללו אם זו לא דלקת? האם עליי פשוט לקבל את האבחנה הזאת ולהרים ידיים מלמצוא סיבה ממשית לכאב? נמאס לי לסבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביבה
יעל14/11/2009שלום אביבה לא את ממש לא חייבת לקבל את התשובה ולהרים ידים,אם זה לא מספק אותך המשיכי לבדוק לברר ולקרוא .כאבים הם דבר שקשה לטפל בו ,אי לכך שיש הרבה אפשרויות טיפול כולל הרפואה המשלימה,אולי משם יגיע המזור.
בריאות והחלמה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל ואביבה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/11/2009מחלת זאבת-לופוס מתאפיינת בדלקת מיפרקים , כיבים בפה, תופעות בעור, ומעורבות מערכות אחרות.
בנוכחות בדיקות דם מתאימות כגון ANA ונוגדנים כנגד DNA.
כאשר המחלה קלה יחסית שמוגדר כמערובות במיפרקים ובעור כמו התיאור שלך הטיפול הוא פלווניל, נוגדי דלקת ,ולעיתים אם לא מספיק מוסיפים פרדניזון במינון נמוך או מתוטרקסאט.
אני ממליצה על המשך טיפול בפלקווניל לאורך ממושך.
המחלה מתאפיינת בהתלקחויות והפוגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בסחוס האוזן או בכל מקום שקייםאבי11/11/2009
שלום!
לאחר שהתגלה שלאבי יש דלקת חריפה בסחוס האוזן,התברר שכל הבעיות הרפואיות שקימות
אצלו קשורות לדלקות חריפות באזורים שיש בהם סחוס.הוא מאושפז ורוצים להתחיל טיפול בקורטיזון
במקום באנטיביוטיקה שכבר התחיל לקבל.אבי בן 75.5 וסובל גם ממחלת דם כרונית שכנראה פוגעת
לו בחיסונים.האם אפשר להסביר לי מה זו ראומטולוגיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/11/2009אבי שלום,
התופעות שאתה מתאר עשויות להתאים למחלה דלקתית המכונה Relapsing Polychondritis. מדובר במחלה נדירה יחסית אשר פוגעת בסחוסים באיזורים שונים של הגוף ובעיקר באוזניים, באף ובקנה הנשימה. הגורם למחלה אינו ידוע אבל הטיפול הוא באמצעות סטרואידים. המחלה מגיבה היטב לטיפול זה אם כי עלולה לשוב ולהתפרץ בהמשך. כמובן, הטיפול בסטרואידים כרוך גם בתופעות לוואי, לרבות פגיעה במערכת החיסון ולכן יש לקצר אותו ככל הניתן - לעיתים ניתן להעזר בתרופות אנטי דלקיות ארוכות טווח אחרות כמו מטוטרקסאט.
מחלה זו היא אחת משלל המחלות בהן מטפלת הראומטולוגיה - מחלות דלקתיות אשר רובן נגרמות מהפעלה לא תקינה של מערכת החיסון התוקפת מרכיב של הגוף עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות לבדיקות דםאנונימי11/11/2009
שלום,
קיבלתי תוצאות של בדיקות דם וחלקן יצאו חריגות. הייתי רוצה לדעת מה עשויות לומר התוצאות:
IgE total 292
IgG 1830
IgA 403
ANTINUCLEAR Ab positive
CREATININE 1.18
PROTEINE TOTAL 8.5
לימפוציטים 43%
תוצאה של ENA ו- DNA (ds) Ab עדיין אין.
הבדיקות נעשו לגילוי אלרגיות וכחודשיים לאחר מחלת חום ארוכה.
אשמח לקבל תשובה מהדוקטור, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ודבר נוסף
אנונימי11/11/2009מופיעה לעיתים פריחה אדומה מורמת בעיקר באזורי לחץ של בגדים כמו בקו הגומי של הבגד בנוסף עם התנפחות בפנים של השפה העליונה או התחתונה לאחר תחושת עיקצוץ. הנפיחות נעלמת לאחר כעשרים וארבע שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין15/11/2009הממצא של ANTINUCLEAR Ab אינו ספציפי ויכול להיות קיים אצל אנשים בריאים, אצל חולים במחלות שונות וכן במחלת הזאבת. הפירוש של בדיקה זו תלוי בביטוי הקליני - נוכחות של דלקות מפרקים, פריחות וכו. כדאי גם לחכות ולראות את תוצאת בדיקת ה- anti DNA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)