פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי עצמות/שרירים
    א
    30/12/2009

שלום שמי אורטל אני בת 24, לאחרונה מזה 3 חודשים אני סובלת מכאבים עזים בעצמות ,תחושה של שריפה וקושי, זה התחיל במפרק כף היד ואח"כ עבר לברך ועכשיו זה כל חלק הגוף הימני כשכל פעם מורגש מקום אחר באופן חמור יותר.
    הלכתי לרופאת משפחה, זו הפנתה אותי לצילום ולאורטופד. הצילום יצא תקין האורטופד חשש לדלקת ורשם לי ארקוקסיה, ששיפר לי את ההרגשה אבל לא לצמיתות ולא באופן מיידי. חזרתי לרופא ולאחר שטענתי שארקוקסיה לא עוזר לי, נתן לי הרופא 3 זריקות וולטרן, פעם ביומיים.
    עכשיו אני אחרי סידרת הזריקות הזו ועדיין יש לי כאבים איומים!!!
    אין לי מושג מה לעשות, קבעתי תור לראומוטולוג, התור רק בעוד חודש.
    אשמח לקבל מושג לפחות מה לעשות עד אז כדי לפחית את הכאבים, כתוצאה ממה זה יכול להיגרם ואלו השלכות יש לזה בעתיד.??האם טראומות פיזיות/ נפשיות יכולות להיקשר?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי עצמות/שרירים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/01/2010

אורטל שלום,
    כאבים מפושטים כמו שאת מתארת עשויים להיגרם על ידי דלקת מפרקים, אם כי לרוב יש לצפות לעלייה במדדי הדלקת בבדיקות המעבדה (לא ציינת אם הבדיקות היו תקינות או לא). מצד שני יש גם מצבים שאינם דלקתיים שיכולים לגרום לכאב מפושט, כמו למשל פיברומיאלגיה. כדאי לנסות לבדוק עם רופא המשפחה אם קיים חשד לדקת מפרקים על סמך הבדיקות - ובמקרה כזה הטיפול הוא אכן באמצעות תרופות אנטי דלקתיות כפי שקיבלת. אם אין סמני דלקת האפשרות של כאב על רקע עצבי, כולל פיברומיאלגיה, גבוהה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE דלקת פרקים.
    יעל
    29/12/2009

שלום.ניסיתי להבין את ההסבר אבל אני בכל זאת רוצה לדעת אים אומרים שיש למישהוא דלקת פרקים הכוונה לדלקת בפרק? ואז לא מגדירים את זה כראומטואיד ארטריטיס? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    RE דלקת פרקים.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    29/12/2009

רות שלום.
    ראומטואיד ארטריטיס היא אחד הסוגים של דלקת מפרקים, אבל יש סוגים נוספים. לכן העובדה שאובחנה דלקת במפרק, אינה מעידה בהכרח על אבחנה של ראומטואיד ארטריטיס, אם כי זו אחת האפשרויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת ים תיכונית ופריקרדיטיס
    ליהי
    29/12/2009

שלום רב,

אני בת 29.
    בשנה האחרונה סבלתי מהתקפים חוזרים של דלקת קרום הלב.
    הרופא האחרון הפנה אותי בין היתר לבדיקה במרפאת FMF למרות שלפי המידע אשר מצאתי באינטרנט לא הופיעו אצלי מעולם כל תסמינים אחרים של המחלה הנ"ל (לא כאבי בטן, לא כאבי מפרקים, לא דלקות שונות או מחלות חום וכו).
    באופן כללי עד לשנה האחרונה הייתי בחורה בריאה, ובקושי סבלתי משפעת פעם בכמה שנים.
    האם באמת ישנו סיכוי שאני חולה בקדחת ים תיכונית כאשר התסמין היחידי שהופיע אצלי הוא הפריקרדיטיס? האם לא סביר שהיו מופיעים תסמינים אחרים בנוסף או בשלב מוקדם יותר בחיי?
    אודה על תשובה מהירה.

בתודה מראש,
    ליהי

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    29/12/2009

ליהי שלום,
    קדחת ים תכונית היא מחלה גנטית הנגרמת ממוטציות שונות אשר אינן זהות בחומרתן הקלינית. לכן יש מקירם קשים הבאים לידי ביטוי ברור בגיל צעיר אך יש גם מקרים הרבה פחות מובהקים שאינם מאובחנים עד גיל מבוגר יחסית. לכן, המחשבה על FMF אינה מופרכת במקרה זה. יחד עם זאת יש מקרים לא מעטים של פריקרדיטיס חוזרת שנגרמת מסיבות אחרות (לעיתים קרובות גם לא מוצאים סיבה חד משמעית) כך ש - FMF אינה האבחנה הסבירה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של בדיקות בהמשך למייל קודם
    עינבל
    29/12/2009

עשיתי בדיקות דם ואיילו התוצאות
    Complement-C4 | mg/dl | (צריך להיות בין - 10 ל 40 והתוצאה היא 40.9)

C.R.P | mg/dl | (צריך להיות בין 0-0.5 והתוצאה היא 1.6 )

Lymphocytes % | % | * (צריך להיות בין 22-44 והתוצאה היא 15.3)

MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | * (צריך להיות בין 27-34 והתוצאה היא 26.9)

e - Iron | micg/dl | * (צריך להיות בין 60-180 והתוצאה היא 49)

חשוב לציין שהתופעות מהן אני סובלת הן הכחלה והלבנה של כפות הידיים וכאבי חזקים מאוד ממגע בקור התנפחות של הידיים ומאיין שיתוק
    אודה לעזרתך
    תודה מראש עינבל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    29/12/2009

ענבל שלום
    התוצאות שהבאת אינן ספציפיות למחלה מסויימת. העלייה ברמת ה- CRP מצביעה עקרונית על קיומה של דלקת כלשהיא (לאו דווקא במפרקים) ובנוסף קיים חוסר ברזל שצריך לבדוק את סיבתו. בכל אופן ממצאים אלה אינם מסבירים את התלונות שאת מתארת. בהקשר זה כדאי לבצע בדיקת ANA ואם בדיקה זו חיובית ניתן לשקול ביצוע בדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים
    יעל
    28/12/2009

שלום.רציתי להבין כאשר אומרים דלקת פרקים זה אותו הדבר כמו שאומרים ארטריטיס?או ראומטואיד ארטריטיס?אשמח לקבל הסבר . תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    28/12/2009

רות שלום,
    הזדמנות טובה להבהיר מושגים. המונח הלועזי ארטריטיס (Arthritis) זהה במשמעותו לבטוי העברי "דלקת מפרקים" (אגב - מפרקים ולא פרקים. פרק הוא חלק מספר. מפרק הוא נקודת חיבור בין עצמות).
    ראומטואיד ארטריטיס (Rheumatoid arthritis) הוא אחד הסוגים של דלקת מפרקים - אבל לא היחיד. דוגמאות נוספות הן מחלת המפרקים המלווה פסוריאזיס (Psoriatic arthritis) ומחלות נוספות. קיימים הבדלים קליניים בין הסוגים השונים של דלקות המפרקים וחשוב להגיע לאבחון מדוייק כדי להתאים טיפול מיטבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי רמיקייד
    עינת
    27/12/2009

שלום רב

אני אמורה להתחיל השבוע טיפול ברמיקייד.
    רציתי לדעת האם ישנם תופעות לוואי במהלך הטיפול או למחרת החיים במסלולם ואפשר לעבוד כרגיל?

הטיפול הינו עבור a.s

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי רמיקייד

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    27/12/2009

עינת שלום
    לרוב אין תופעות לוואי מיוחדות וניתן לעבוד כרגיל למחרת טיפול ברמיקייד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמיקייד תופעות לוואי

ציבור
    09/07/2010

האם שווה לקחת רמיקייד כשהוא מעלה משמעותית את הסיכון לסרטן?!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציבור שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    11/07/2010

נא להפנות את השאלה לפורום ראומטולוגיה של BEOK.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר
    מאיה
    26/12/2009

שלום ד"ר.
    כבר כשנתיים אני סובלת מדקירות בצוואר בחלקים שונים בו-מעין מחטים בנקודות שונות בצוואר[-הדקירות יכולות להופיע גם בגורגורת או אזור שקדים].
    פניתי להיבדקת לפני כחצי שנה כשהחלו הדקירות להיות יותר ממוקדות בעורף ובצוואר האחורי ואף יותר כואבות [הפכו לכאבים של ממש והתלוו כאבי ראש עזים],התדירות נהייתה גבוהה יותר אבל הדבר שמימנו אני הכי סובלת הוא מעיין לחץ בלתי מוסבר, כאב וחולשה קשה מאוד בכתפיים ולאורך הידיים[לעיתים גם ברגליים] ולעיתים נימול ועיקצוצים בעיקר באצבעות.
    בנוסף אותו לחץ לפעמים מורגש מאחורי האוזן באוזניים ובלסת

עברתי בדיקות מעבדה שיצאו תקינות [חוץ מאנימייה] בדיקה אצל א.א.ג שלא מצאה בעייה [למעט תופעה ששמה ריפלוקס] בנוסף עברתי בדיקת EMG וצילומי צוואר שיצאו גם כן תקינים. נוירולוגית הפנתה אותי ל MRI מוח שיצא תקין גם כן.

בימים האחרונים בזמן שחשתי כאבים עזים בצוואר גילתי מין פריחה על הלחיים ומתחת לצוואר [מעל החזה] שהייתה לוהטת. שבוע לאחר מיכן באמצע הלילה קמתי כמה פעמים בשל גליי חום בלתי פוסקים היה לי קשה לחזור להרדם כי 5-7 ד'ק לאחר שקמתי חלו לי לחצים וכאבים ביד. חזרתי לישון ושוב קמתי וכן הלאה.. יש לומר שזה היה לילה קר מאוד ואני מרוב החום לא התכסתי והפשלתי את החולצה עד למרפקים וגם את המכנס עד לברכיים. גלי חום התגברו וכשקמתי לרחוץ פניי בניסיון להתקרר גיליתי שוב את הפריחה. [פריחה אדומה- לא מגרדת רק חמה מאוד.]

שאלותיי הן:
    1- האם הסימפטומים שלי מוכרים לך האם יש סיכוי שיש בניהם קשר???
    2-איזה בדיקות יכולות לגלות את הבעייה??

תודה רבה לך על עזרתך וסליחה על אורך ההודעה ,מאיה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    27/12/2009

מאיה שלום,
    התלונה של כאב כרוני בצוואר עשוי להיות קשור מצד אחד לבעיות בחוליות הצוואר, כולל לחץ של דיסק על שורשי עצבים. מצד שני יתכן שמדובר במחלת מפרקים דלקתית המערבת את חוליות הצוואר. כמו כן קיימת אפשרות של פגיעה עצבית מכל סיבה אחרת (מחלות מטבוליות, זיהומיות וכו). נראה כי בהקשר זה כדאי לבצע EMG - בדיקה של הולכה חשמלית עצבית ולתהייעץ עם נוירולוג - וגם עם אורטופד. פיברומיאלגיה היא תסמונת הגורמת לכאבים בצוואר אך גם בחלקי הגוף האחרים.
    איני רואה קשר בין עניין זה לבין הפריחה וכדאי להבדק על ידי רופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת הסבר יותר ברור.
    רויטל יונה
    26/12/2009

שלום. בהריון האחרו טופלתי בהריון בסיכון גבוה בעקבות גילוי LAC+ (שאין לי מושג מה זה) באחת הבדיקות הרופא אמר "סימפטום של מחלת הזאבת" ובזה נסגר העניין. במהלך ההריון טופלתי בקלקסן 40 מ"ג ואספירין עד שישה שבועות לאחר הלידה וזהו אף אחד לא אמר שאני זקוקה להמשך מעקב עד לפני כשבועיים שביקשתי לערוך בדיקות דם וכמובן שהסבתי את תשומת ליבו של הרופא לגבי ה-LAC+ אז עשיתי בדיקות דם וכשהגיעו תוצאות הרופא אמר שאני צריכה טיפול במחלקה ראמטולוגיה ורשם בהפנייה רק 4 סעיפים שהם:
    1) ESR-12
    2) ANTICARDIOLIPIN IGM-8
    3) A.B2 GLYCOPROTEIN IGM-7
    4) ENA-NEGATIVE
    אלו הם תוצאות המעבדה שהרופא רשם עכשיו ההסבר לא ברור כל כך כי רופא הנשים שלי פשוט אמר "יש לך לופוס וזה לא דבר שחולף לאחר הלידה" מה אומרים כל התוצאות האלו ???
    מהו התהליך שאני אמורה לעבור כרגע ???
    חוסר הוודאות וההמתנה מטריפים וכמובן שגם מפחידים אותי בכל מיני כתבות שניסיתי להבין את משמעות הדבר.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת הסבר יותר ברור.

הוספת תגובה

• רויטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    27/12/2009

LAC חיובי מופיע בחולים עם תסמונת נוגדי פוספוליפידים. המאפיינים הם הפלות חוזרות, אירועים חוזרים של קרישי דם בעורקים או וורידים. כ-40% מחולים עם התסמונת גם סובלים מלופוס. בלופוס יש תסמינים אחרים, ביניהם תפרחת בעור, דקת במיפרקים, מעורבות הכליות ומוח ואחרים. בלופוס מצפים לראות ANA מוגבר מעל 1:80, ואם כן נוגדנים נוספים, השכיח ביניהם נוגדנים ל-DNA.
    כל חולות לופוס-תסמונת נוגדי פוספוליפידים בהריון צריכות להיות במעקב מרפאת הריון לסיכון גבוה.
    כדאי שתפני לראומטולוג מומחה לבירור נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות ידיים קפואות
    שלי
    26/12/2009

שלום לכם,

אם אני סובלת מכפות ידיים קפואות,
    האם אני צריכה לפנות לראומטולוג?
    האם ניתן לטפל בזה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כפות ידיים קפואות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/12/2009

שלי שלום
    יש סיבות שונות לתחושת קור בידיים. התופעה הידועה כתופעת רינו מתאפיינת בקור קיצוני באצבעות המלווה שינויי צבע אופייניים (לבן - סגול - אדום) בחלק מהאצבעות. תופעה זו עשוייה להופיע כחלק ממחלות אוטואימוניות מסויימות אך גם בנשים צעירות ובריאות (נדיר יותר בגברים). לעומת זאת תחושה כללית של קור באצבעות שאינה כרוכה בשינויי צבע פחות אופיינית למחלות ראומטולוגיות וקשורה לעיתים להפרעות בתפקוד מערכת העצבים האוטונומית או להפרעות בפעילות בלוטת התריס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת MRI
    רחל
    26/12/2009

קיבלתי בדיקה של MRI לעמוד שידרה...רציתי לדעת האם הבדיקה הזו בודקת גם את חוליות הצוואר???

כאשמח לקבל תשובה בהקדם..תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MRI

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/12/2009

רחל שלום,
    תלוי...
    הבדיקה יכולה לכלול כל אזור של עמוד השדרה שהרופא המזמין מבקש - צריך להסתכל על ההזמנה ולראות אם ההזמנה מתייחסת לעמוד השדרה הצווארי, הגבי, המותני או לכל עמוד השדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואידים לפיברומיאלגיה?
    עינב
    25/12/2009

ירציתי לדעת אם תוספת של ויטמין B12 יכול לעזור בפיברומיאלגיה?
    והאם רצוי לקחת סטרואידים?
    רופא המשפחה שלי נתן לי מרשם של סטרואידים 10mg בטענה שזה עזר להרבה חולים.
    אני בת 27 (משקל- 48) גובה -1.60.
    אני כבר לא יכולה לסבול את הכאבים האלו, כל הגוף שלי כבר רועד מכאבים, אך איני סובלת מעייפות.
    רציתי לדעת מה הקשר בין מחלת הנשיקה לפיברומיאלגיה?
    בנוסף רציתי לדעת מה ניתן לעשות כדי להפחית את הכאב לרמה נסבלת לפחות.

אני מאוד פוחדת ללכת לראומטולוג, אך כל הסממנים מצביעים שאכן יש לי פיברו'.
    האם בכל זאת יש צורך לווודא שזה פיברו ע"מ לקבל טיפול נכון...עפ"י הבנתי ורופאים נוספים ההבחנה לא תעזור לי הרבה מכיוון שאין הרבה מה לעשות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סטרואידים לפיברומיאלגיה?

הוספת תגובה

• לגבי סטרואידים

עומר
    25/12/2009

נדמה לי שמרבית הרופאים טוענים שסטרואידים לא מועילים בפיברומיאלגיה. עם זאת:
    1) יש תיאוריה שאומרת שהם כן מועילים. לפי התיאוריה הזו, לפחות חלק מהבעיה בפיברומיאלגיה נגרמת בגלל תת-פעילות של בלוטת יותרת הכלייה. עד כמה שאני מבין, הטענה היא בין היתר שגם אם רמות הקורטיזול בדם תקינות, זה לא אומר כלום ונדמה לי שנטען שרק בדיקת רוק יכולה לגלות האם רות הקורטיזול תקינות או לא (אחת הטענות ששמעתי בנושא היא שזה בגלל שבדם יש הורמונים פעילים ולא פעילים, ואילו ברוק רק הורמונים פעילים). לפחות בחלק מהמקרים הטיפול משולב גם עם טיפול לבלוטת התריס בתרופה שנקראת ציטומל (ולא קיימת בארץ), כאשר גם שם יש תיאוריה שקיימת תת-פעילות של בלוטת התריס על אף בדיקות הדם התקינות (לא יודע מה קורה לגבי בדיקות רוק בנושא זה). קראתי עד היום משלושה גולשים בפורומים של פיברומיאלגיה באינטרנט שמצבן השתפר בצורה מאוד משמעותית עקב טיפול בקורטיזול או בקורטיזול+ציטומל. אני צריך לציין שאני לא מכיר את שני הגולשים האלה אישית ואינני יודע אם המניעים שלהם טהורים או לא.
    2) אני אישית, חולה בפיברומיאלגיה וגם בקרוהן. לא חולה בדלקת פרקים או משהו כזה. לפני כשנתיים, כשחוויתי כאבים חזקים (שמאוחר יותר הסתבר לי שהם היו כנראה מהפיברומיאלגיה) טופלתי במשך כחודשיים וחצי בסטרואידים (פרדניזון) במינון שהחל ב-40 מ"ג והלך והצטמצם עם הזמן עד להפסקת השימוש. אני זוכר את התקופה הזאת כתקופה טובה מאוד באופן יחסי, בה הכאב פחת משמעותית. עם זאת, זכור לי שכשהמינון ירד ל-20 מ"ג ומטה ההרגשה הבריאותית היתה פחות טובה - לא זוכר אם זה רק בגלל התדרדרות מבחינת היציאות או גם בגלל הכאבים, שהם מהפיברומיאלגיה.

באופן אישי, הייתי מאוד שמח אם היו עושים מחקר איכותי שלא ממומן על-ידי גורמים בעלי אינטרס להשפיע עליו לכאן או לכאן - אשר יבדוק האם הדברים הנ"ל יכולים לעזור לחולי פיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/12/2009

עינב שלום,
    אז ככה:
    אין שום עדות לכך שויטמין B12 מועיל לפיברומיאלגיה. יש להשתמש בויטמין זה רק אצל אנשים שהוכח אצלם חוסר בוטימין.
    אין שום סיבה לתת סטרואידים כטיפול בפבירומיאלגיה, שאיננה מחלה דלקתית ואינה מגיבה לטיפול זה. טיפול בסטרואידים בא בחשבון רק אם חושדים שמדובר במחלה אחרת, כמו דלקת מפרקים.
    מחלת הנשיקה היא אחת המחלות הויראליות אשר עלולה לשמש כטריגר להתפרצותה של תסמונת הפיברומיאלגיה, על פי מחקרים שונים. במקרים אחרים פיברומיאלגיה מתעוררת כתוצאה מחבלות, שינויים הורמונאליים, מתח נפשי ועוד.
    אני ממש לא מסכים עם הקביעה שאין מה לעשות. לאחר אבחון מדויק ושלילת אבחנות אחרות, הטיפול בפיברומיאלגיה, בשילוב של טיפול תרופתי וטיפולים אחרים, יכול להביא לשיפור משמעותי במצב. לכן בהחלט הייתי ממליץ לפנות לראומטולוג וטפל בבעיה בצורה הטובה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה ורודיולה
    עומר
    24/12/2009

שלום ד"ר,
    אני בן 20, חולה בפיברומיאלגיה ובקרוהן. כרגע נוטל סימבלטה במינון של 60 מ"ג ביום.
    שאלתי היא - האם ניתן לנסות להוסיף את תוסף התזונה רודיולה? הוא מעלה את כמות הסרוטונין, ולכן אני תוהה האם זה מסוכן או בעייתי:

תודה מראש!
    עומר.

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה ורודיולה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/12/2009

עומר שלום,
    עקרונית השילוב של סימבלטה עם תוצר טבעי המעלה רמות של סרוטונין עלול להיות בעייתי ולהעלות את רמת הסרוטונין לרמות גבוהות מידי. עדיף להימנע מתוספים כאלו בזמן טיפול בסימבלטה או בתרופת אחרות המעלות את רמת הסרוטונין (פלוטין, ציפרלקס וכו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עומר
    26/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון צליאק-המשך
    מיכל
    23/12/2009

האם במצב של חוסר בנוגדני IGA , בדיקת DGP יכולה לתת תוצאות מיהמנות?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון צליאק-המשך

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/12/2009

שרית שלום,
    תלוי...
    רוב בדיקות הדם המשמשות לאבחון של מחת צליאק מתבססות על נוגדנים מסוג IgA. הבעיה היא שחלק מהאוכלוסייה חסרה בכלל נוגדנים מסוג IgA ולכן בדיקות מסוג זה תהיינה שליליות באופן מוטעה אצל חולה צליאק הסובל גם מחוסר IgA. כדי לסבך את העניינים עוד יותר, מתברר שחוסר IgA שכיח בערך פי 10 אצל חולי צליאק בהשוואה לאוכלוסייה הכללית (3% לעומת 0.3%).
    עבור רבים מהנוגדנים, ניתן לבדוק גם נוגדן מסוג IgG, אשר יהיה חיובי גם בנוכחות חוסר של IgA. לכן, אם מדובר בבדיקה הרגילה של DGP (אחד מהנוגדנים האופייניים לצליאק) היא תהיה שלילית אצל אדם אשר סובל מחוסר IgA. אולם אם בודקים נוגדני DGP מסוג IgG - הם יהיו חיוביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירושלים
    אייל
    22/12/2009

שלום.שמי אייל בן 43 . אני םובל מפיגרומיאלגיה . רציתי לשאול אם יש תרופות חדשות ואם שמעתם על הניתוח שעושה פרופסור באוואר מגרמניה ומה דעתכם .אני סובל קרוב ל 15 שנה .ניסיתי את כל הכדורים הפסיכייטרים ונגד כאבים .טיפולים סינים הומופטיה ושם דבר לא עוזר ואפילו לא מקל .אם תוכלו להמליץ לי על כדורים חדשים או טיפולים חדשים או רופא טוב מאזור ירושלים .אני סובל מכאבי ראש גב ידיים עורף רגלים עניים ודיכאון .אם תוכלו לעזור אני ממש יודה לכם . תודה אייל

לקביעת תור
    סגירה
    ירושלים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/12/2009

אייל שלום,
    הניתוח הנ"ל אינו מומלץ ואינו מבוסס על מחקר רפואי כלשהוא אשר התפרסם בעתונות הרפואית.
    הטיפול בפיברומיאלגיה כולל שימוש במספר תרופות המשפיעות על הולכת כאב במערכת העצבים לרבות סמבלטה וליריקה. תרופות נוגדות כאב חזקות כמו טרמדול יכולות להקל (נא להזהר בשילוב של טרמדול וסימבלטה). זאת, בשילוב עם פעילות וגפנית סדירה ועם הידרותרפיה. טיפול פסיכולוגי משלים בשיטת הטיפול ההתנהגותי - קוגנטיבי יכול לעזור בהתמודדות עם המצב.
    ירושלים התברכה במסר רב של ראומטולוגים בכירים וטובים אשר כולם מיומנים בטיפול בפיברומיאלגיה. כך בהדסה הר הצופים, בעין כרם ובשערי צדק לשם דוגמא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני סובלת מפיברומיאלגיה?
    עינב
    22/12/2009

לפני כ- 3 שנים חשתי כאב משתק בראש בעיקר בחלק האחורי של הראש (במהלך תקופת מבחנים מלחיצה)
    עברתי סדרת בדיקות כמו CT ראש, מיפוי עצמות, רנטגן לצוואר ובדיקות דם. כל הבדיקות יצאו תקינות.
    כיום הכאב ראש נרגע בקצת אך עם הזמן הכאבים מתפשטים ואני חשה כאבים המלווים בנוקשות גם בצוואר, בשכמות ולאורך עמוד השדרה בנוסף לעיתים אני מרגישה חולשה קלה בשרירי הרגלים, סחרחורות, רעד, נימול באיזור המצח וחוסר ריכוז.

הכאבים לא מפסיקים לרגע (לעיתים הם חזקים ולעיתים המומים אך תמיד יש הרגשה של אי נוחות בייחוד בחלק האחורי של הראש)

הרבה מהסממנים מתאימים לפיברומיאלגיה, אך לפי הבנתי הרבה שהסובלים מפיברו' חשים בנוסף גם תשישות, עייפות ומעי רגיז.
    ברצוני לדעת אם יתכן כי יש לי פיברו' למרות שאין לי תסמינים נוספים אלו?

למי אוכל לפנות? האם בדיקת MRI יכולה לאשש את המחלה?

הוספת תגובה

• עינב - בהחלט יתכן שאת סובלת מדאבת

ירון
    22/12/2009

עינב - בהחלט יתכן שאת סובלת מדאבת (פיברומיאלגיה), למרות שאין לך חלק מהסימפטומים השכיחים בקרב ציבור החוים בתסמונת.
    אני גבר (נדיר בקרב ציבור החולות) שלוקה כמעט בכל הסימפטומים האפשרים של דאבת.
    איפה את גרה ואיזו קופת חולים את שייכת (כך אוכל לנסות להכווין אותך לרופא מומחה באיזור מגורייך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו

עינב
    22/12/2009

אני גרה בראש העין, קופת חולים לאומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי רוצה לקבל חוות דעת מיקצועי

עינב
    22/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/12/2009

עינב שלום,
    התסמינים של כאב כרוני באיזורים רבים בהחלט עשויים להתאים לאבחנה של פיברומיאלגיה ואין הכרח לזהות גם תסמינים של מעי רגיש או תשישות (שאמנם אופייניים אך אינם קיימים אצל כל החולים). כדאי ראשית כל להתחיל עם פעילות וגפנית סדירה והדרגתית וכמו כן להתייעץ עם ראומטולוגי אשר יבדוק אותך, יוודא שאין סיבה "ראומטולוגית" אחרת לכאבים ויציע לך טיפול נוסף אם אכן מדובר בפיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראומטולוג

עינב
    23/12/2009

תודה על תשובתך.
    כל הזמן חששתי מהמחלה הנוראית הזו ואתמול גיליתי שכנאה יש לי אותה...
    אז אני מבינה שאני אצטרך לסבול כל החיים.
    קראתי שיש ניתוח בשוייץ ע"י פרופ' באואר שיכול להקל מאוד.
    האם אכן כך הדבר?
    רציתי לדעת אם אתה מכיר ראומטולוג טוב?
    האם ניתן להגיע אליך?
    אני בקופת חולים לאומית.

קראתי שיש מס' טיפולים לסימפתומים שמלווים אותי.

לגב:
    טיפול בשורש עצבי ע"י שדה חשמלי שמופעל בסמוך לשורש.
    השתלת אלקטרודה תת עורית
    מדבקות תדר
    טרהקו- מכשיר לייזר ביתי לשיכוך כאב

לראש:
    כל התרופות לשיכוך כאבים, נוגדי דכאון ואנטידלקתיות

בינתיים ניסיתי רק אלטרולט שממש לא עזר ורק גרם לי לעייפות שהגבירה לי את הכאב, דיקור וכירופרקטיקה שאולי עזר מעט.

רציתי לדעת מהו הטיפול הקונבנציונאלי והלא קונבנציונאלי המומלץ.
    יש מישהו שהבריא מהמחלה?
    מה ההבדל בין כאב ראש לוחץ)tenssion headache) לפיברו'? יכול להיות שיש לי כאב ראש לוחץ ומאחר שכל השרירים שבאיזור הראש "כרסו" הדבר גרר "כריסה" של שאר השרירים (צוואר ואח"כ גב)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/12/2009

עינב שלום,
    כפי שכבר ציינתי מספר פעמים בפורום הזה, הניתוח עליו מדובר אינו מבוסס על מחקר מדעי כולשהוא, אינו מקובל בעולם ואינו מומלץ.
    בהחלט כדאי להפגש עם ראומטולוג במסגרת הקופה או בכל מסגרת אחרת ולנסות את הטיפול הקונבנציונאלי בפבירמילאגיה המבוסס על שילוב של פעילות גופנית, הידרותרפיה וטיפול תרופתי לרבות תרופות כמו ליריקה וסימבלטה. טיפול משלים כמו דיקור עשוי להועיל בחלק מהמקרים. כדאי לציין שיש חולים אשר מצבם משתפר מאד בעקבות הטיפול, גם אם אינם מבריאים לגמרי, ולא צריך לוותר על התועלת שבטיפול . כאבי ראש הם בעיה שכיחה בפיברומיאלגיה, אך לא קיים מושג כמו קריסת שרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה