פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויאגרה ומטטרוקסט
    אבי1
    27/07/2009

האם למקבלי מטטרוקסט מותר לקחת ויאגרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויאגרה ומטטרוקסט

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    29/07/2009

אין בעייה מיוחדת במתן שתי התרופות הללו יחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים?
    אבי
    27/07/2009

חולה בדלקת פרקים פסוריאסיטית מקבל 6 מטטרוקסט לשבוע ובעבר חליתי פעמיים בדלקת ריאות האם צריך לקבל חיסון?ואיזה?מה קורה עם שפעת החזירים לגבינו?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    29/07/2009

אבי שלום,
    לחולים הסובלים ממחלות כרוניות כולל דלקות מפרקים והמטופלים בתרופות כמו מטוטרקסאט, המדכאות באופן חלקי, את מערכת החיסון, מומלץ להתחסן נגד דלקת ריאות וגם נגד שפעת (רגילה). לגבי שפעת החזירים אין עדיין חיסון זמין אבל אם מופיעים סימפטומים מתאימים כדאי להבדק בהקדם כי השפעת עלולה לעיתים להתדרדר במהירות. יחד עם זאת יש לזכור שברוב המקירם שפעת החזירים אינה חמורה משפעת רגילה ואף עשוייה להיות קלה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות ידיים כחולות
    יפעת
    27/07/2009

אני עובדת במקום שהמזגן בו פועל מאוד חזק. אחרי שעה של עבודה ידיי נהפכות כחולות ואיני מרגישה אותן באופן חלקי.. אחרי שאני יוצאת ממקום עבודתי הידיים נהפכות עוד יותר כחולות ומתחילים לי כאבים ואין לי תחושה כלל. תופעה זו קרתה לי כבר פעמיים. האם מדובר במחלה? מה עלי לעשות? אודה על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    כפות ידיים כחולות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    29/07/2009

יפעת שלום, התופעה שאת מתארת מזכירה את תופעת רינו. תופעה זו נגרמת על ידי התכווצות פתאומית של כלי דם באצבעות הידיים (לרוב רק בחלק מהאצבעות) המופיעה בחשיפה לקור, בזמן מתח נפשי ולעיתים ללא גרוי ברור. התופעה עשוייה להופיע אצל אנשים בריאים (יותר שכיח בנשים צעירות) אך אם היא מלווה כאבי מפרקים וסימפטומים נוספים כדאי להבדק, כי תופעת רינו עלולה גם ללוות מחלות אוטואימוניות מסויימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים - RA
    לאה
    27/07/2009

האם מותר או מומלץ לבצע פעילות גופנית (הליכה)
    במהלך התלקחות דלקת פרקים שתוקפת את הברכיים - כולל ציסטות מים בחלק התחתון
    של הברך?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים - RA

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    29/07/2009

לאה שלום,
    באופן כללי פעילות גופנית מומלצת גם לסובלים מדלקות מפרקים אולם אם הדלקת פעילה ויש הצטברות של נוזלים בתוך המפרקים או בסמוך אליהם - רצוי תחילה לטפל בדלקת ורק אז לחדש את הפעילות הגופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים סביב הפרקים
    דנה
    26/07/2009

שלום רב,
    אני בת 32, בהריון. שבוע 14.
    בתחילת ההריון (שבוע 5) התחילו לי כאבים בישבן מצד שמאל שבאו והלכו.
    בשבוע 12 התחילו לי כאבים בירך (מעל הברך) מצד שמאל, שהלכו והתחזקו עד כדי בכי וקושי בהליכה. אח"כ היו לי כאבים ביד ימין מעל המרפק.
    אח"כ כאבים בירך ימין מעל הברך, אח"כ באגן מצד ימין ובהמשך בכל רגל ימין בצד האחורי.
    יש לציין שהכאבים באים כל פעם בצד אחר ובדר"כ לא ביחד, ז"א לא בשני צדדים יחד.
    ממה זה יכול לנבוע? האם קשור בהריון? מה הטיפול?
    הייתי אצל אורטופד שלא נתן לי ממש פתרון. רופא הנשים שלי הפנה אותי לרמטואולוג אולם התור שלי רק בספטמבר.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים סביב הפרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/07/2009

דנה שלום,
    יש סיבות שונות לכאבים בזמן הריון והאמת היא שאת צריכה להבדק על ידי ראומטולוג. בעייה אחת שכיחה היא לחץ עם עצבים באיזורים מסויימים כמו Carpal tunnel syndrome הגורמת כאב ונימול בכפות הידיים. בעייה יותר נדירה היא מחלה הנקראת Transient ostoporosis הגורמת לפיגעה בעצמות באגן או באיזורים אחרים. כמובן שגם דלקות מפרקים "רגילות" עלולת לצוץ או להחמיר בזמן ההריון. כך שאכן, את צריכה להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי ללא הועיל.
    עינת
    26/07/2009

תודה- שאלה נוספת עינת
    19.07.09 08:35

שלום רב.

האם יש מקום לבקש m.r.i חוזר,? שכן הבדקיה בוצעה לפני שנה לשורשי הידיים ו(נמצאה ציסטה תת קורטיקלית בעצם הלונטום בשתי הידיים )היום אני סובלת מכאבים גם בקרסול ומשעות אחה"צ מתנפח בצידי הקרסול כמעין גבעות ואף קשה לי לעמוד על הרגל.
    האם יש קשר בין מתוטרקסאט, סאלאזופירין ופרדניזון לנשירת שיער.? בכל יום אני מוצאת עצמי עם ערימות שיער ביד, בריצפה , על הכתפיים, ממש בכמויות. וזה לא היה לפני כן.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי ללא הועיל.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/07/2009

עינת שלום,
    לא בהכרח צריך בדיקת MRI נוספת. לרוב ניתן להעריך את מידת פעילות המחלה על סמך הבדיקה הגופנית ובדיקות ההמעבדה הפשוטות. לגבי תופעות הלוואי - מטוטרקסאט אכן עלול לגרום לנשירת שיער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארקוקסיה ופיברומיאלגיה תופעות לוואי
    אורית
    24/07/2009

שלום
    אני לוקחת כבר כמה שנים סימבאלתא
    לפני כמה שבועות החל לי כאב בעקבות בלט דיסק צווארי והרופא נתן לי ארקוקסיה
    החלטתי בחשש רב להתחילו לפני 3 ימים
    וקמתי עם כאבי שרירים לא נורמלים כאבים מפושטים ומוגברים מהרגיל
    האם ידוע שארקוקסיה גורמת לכך
    כמובן שהחלטתי לא להמשיך בכדור התחושות קשות מאוד לכן אשמח לדעתך בנוגע לתרופה זו ולהשפעתה לפיברו מה שהאורטופד לא ידע
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    24/07/2009

אורית שלום,
    ארוקוקסיה היא תרופה אנטי דלקיתית ולכן אינה יעילה ביותר כטיפול בפיברומיאלגיה - שאיננה מחלה דלקתית. יחד עם זאת ארקוקסיה בדרך כלל אינה גורמת לכאבים. בכל אופן אם הרגשת יותר גרוע לאחר נטילת התרופה הגיוני להפסיק טיפול זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברקה הימנית
    יהודית
    23/07/2009

שלום,
    אחותי בת 65 הרגישה בסדר ופתאם ביום שלישי בשבוע שבעבר התחיל לכאוב לה כאב חד ברקה הימנית ללא כל סיבה נראית לעין . מספר ימים הכאב לא חלף והיא פנתה לרופאת המשפחה שהפנתה אותה לבדיקת שקיעת דם שיצאה תקינה (18) והפנתה אותה לרופא נוירולוג ורופא עיניים (הרופאה חשדה שזוהי דלקת ברקה).
    היתה אצל רופאת עיניים שקבעה שהכל תקין. רופאה נוירולוגיה הפנתה אותה לבדיקת CRP שיצא תקין (קטן מ- 0.5) ונתנה לה כדור אטופן 400. הכאב כבר לא בעוצמה כפי שהיה בתחילה, אך עדיין מרגישה כאילו יש משהו שם ברקה ולפעמים זה זולג מהרקה למטה לכיוון הצד הימני של העורף.
    מה זה יכול להיות ? לאילו רופאים או בדיקות היא צריכה לעשות: האם צילום ראש, האם בדיקת דופלר לזרימת הדם בעורקים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברקה הימנית

הוספת תגובה

• יהודית שלום,

ד''ר יעקב אבלין
    24/07/2009

יש סיבות רבות לכאבי ראש ובינהם קיימת המחלה הראומטית המתבטאת בדלקת בעורקי הרקה עם כאבי ראש ורגישות באיזור זה. מחלה זו כמעט תמיד מלווה עלייה ניכרת בשקיעת הדם וב - CRP ואם בדיקות אלו תקינות הסכוי שזו האבחנה אינו גבוה. נראה כי כדאי להמשיך במעקב נוירולוגי אחר הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת גמישות נורמאלית?
    דביר
    23/07/2009

היי.
    אני בן 15.
    אני בכלל לא אדם גמיש מטבעו או משהו כזה.
    המרפקים לא נמתחים יותר מדי, גם הברכיים לא, אני לא מגיע לרצפה עם הידיים, אני ממש רחוק אפילו..
    האצבעות ביד ימין ממש לא גמישות, אך יש איזור אחד גמיש בגוף, שזה האצבעות ביד שמאל, בעיקר האגודל.

זה תקין? או שזה מחלת פרקים? זה אמור להדאיג אותי?
    (אני חושב שגם אחותי הקטנה, לא גמישה באף איזור, אבל מעט באצבעות)

לקביעת תור
    סגירה
    זאת גמישות נורמאלית?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    24/07/2009

דביר שלום
    אנשים הסובלים מגמישות יתר של מפרקים ורקמות חיבור סובלים בדרך כלל מגישות בכל המפרקים. התועה שאתה מתאר אינה נשמעת כמו משהו שצריך להדאיג אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה, אז זה בסדר?

דביר
    25/07/2009

המחלה של המפרקים הגמישים היא בכל המפרקים?
    אני לא סובל ממנה רק בגלל שכמה אצבעות גמישות, נכון?

תודה על המענה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/07/2009

כנראה שלא, אם כי צריך לבדוק אותך כדי לקבוע בוודאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה צריך לבדוק?

דביר
    26/07/2009

מפרק המרפק בדקו, והוא לא גמיש בכלל, אותו דבר גם הברך.
    וגם אני לא יכול להתכופף ולגעת ברצפה..

מה אתה חושב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    27/07/2009

דביר שלום,
    ההערכה של גמישות יתר מתבססת על מערכת של קריטריונים הנקראים Beighton criteria. קריטריונים אלו מתבססים על חישוב ציון המתבסס על הנקודות הבאות:
    1. היכולת להתכוף ולהניח את כפות הידיים על הרצפה בלי לכופף את הברכיים (נקודה אחת)
    2. היכולת לכוף ברך "אחורה" כלומר מעבר ליישור מלא. (נקודה אחת עבור כל ברך שמסוגלת להתכופף באופן זה)
    3. היכולת ליישור המרפק מעבר ל - 180 מעלות (נקודה אחת לכל מרפק שמסוגל)
    4. היכולת לכוף את האגודל אחורה ולגעת באמה (נקודה אחת על כל אגודל שכזה)
    5. היכולת לכופף את האצבע החמישית (הקטנה) אחרוה מעבר ל - 90 מעלות (נקודה אחת על כל יד בה זה אפשרי).

על סמך אלו מרכיבים ציון ("SCORE") שיכול להגיע עד 9. ציון של 4 ומעלה, בנוכחות כאבי מפרקים הנמשכים מעל 3 חודשים אבחנתי לתסמונת גמישות היתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס
    שני
    22/07/2009

אני חולת לופוס כבת 29 ביצעתי מיפוי עצמות ונמצא קליטת יתר משמעותית בראש הפיבולה ברגל ימין - (שינוי מאמץ ,) ובנוסף ביצעתי סיטי לסת עקב כאבים עזים ואני עוברת ניתוח ביום שלישי הקרוב ,שטיפת מפרקי הלסת ,הפסקתי ליטול את הפלקווניל כי זה פגע בי באוזניים וטשטוש בראייה, , ברקע תת פעילות של בלוטת התריס, חולשת שרירים ובעיקר כאבים בעצמות החזה המותניים בעיקר בפלג גוף עליון וכאבים במפרקיי הירכיים , אני ממש סבוכה וכואבת .
    מה יכול לעזור לי.?
    בדיקות המעבדה שביצעתי כעת crp 6.7 נוגדן ana - pos anti dna 42 שקיעה 50 .
    קיבלתי סטרואידים אך גם זה לא הואיל, האם אימורן יכול לעזור לי?
    האם זה יכול לפגוע בי להרות בעתיד.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס

הוספת תגובה

• דנה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    23/07/2009

הפגיעה בעצמות אינ נובעת ישירות מהזאבת. יתכן ופתחת אוסטיאופורוזיס על רקע טיפול בסטרואידים? או AVN כביטוי לתסמונת נוגדי פוספוליפידים? האם מדובר במחלה אוטואימונית נוספת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדות בבדיקות דם למחלה ראומטית
    עדין
    21/07/2009

שלום, אחרי ביקור אצל ראומטולוג ותחילת טיפול בסלאזופירין. רק דבר אחד לא מבינה. אין עדות לפי הבנתי בבדיקות הדם לכמעט כלום חוץ מc-reactive. כל הבדיקות האחרות RF, SSA,SSB SM כולם יצאו עם תוצאה בתוך טווח הנורמה. איך זה יתכן ? כל הסימנים הקליניים הם לרעתי, כאבי מפרקים, כאבים בכפות רגליים ודלקת בקרסול, נוקשות בוקר, גב קשה וכו' וכו'. אודה מאד אם תוכלו להסביר לי אם יכולה להיות מחלה ללא סימנים בדם.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    22/07/2009

עדין שלום,
    למרות שבדיקות הדם מסייעות לאבחנה של דלקת מפרקים, האבחנה תלוייה קודם כל בקליניקה, כלומר בתיאור הכאב ובממצאים בבדיקה גופנית של המפרקים. CRP היא בדיקה המעידה על דלקת אך אינה ספציפית למחת מפרקים מסויימת. בדיקות הדם האחרות יכולות לכוון לאבחנה של סוגים מסויימים של דלקת מפרקים אך יש בכל זאת מקרים בהם הן שליליות והחולה (והרופא) נשארים עם אבחנה של דלקת מפרקים "לא ספציפית" שלרוב זוכה לכותרת Sero negative rheumatoid arthritis. אגב, הדלקות הבלתי ספציפיות הן לא בהכרח קשות יותר, אלא לרוב אפילו קלות יותר מהדלקות הקלאסיות, המלוות נוגדנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק הירך
    ednax
    20/07/2009

שלום. אני חולת לופוס כבר 6 שנים בת 28. התחילו לי כאבים במפרק הירך אחרי צילום mri פוענח שם: משמאל: עוצמת אות גבוה של ראש וצוואר הירך. קיים איבוד גבוה של ראש הירך עם שבר תת כונדרלי ויצירת צ'יסטות תת כונדרליות בגדלים שונים. קיימת היצרות מרווח תוף פירקי עם פגיעה בסחוס המפרקי של האצטבולום. הודגמה כמות מוגברת של נוזל בתוך המפרק עם יצירת צ'יסטה סינובאלית במפשעה השמאלית בגודל 1.5 כפול 1 ס"מ מימין- ללא ממצא מיוחד. בנוסף קיימת אטרופיה שומנית של השרירים הגלוטאליים משמאל. ממצא לוואי- צ'יסטא פרא- אורטלית בגודל 4 ס"מ מימין . בסיכום תמונה מתאימה ל lt. h/p avn stage 3-4 האורטופד לא ממליץ על ניתוח ואומר לי להמשיך ככה. אני גם לא רוצה לעבור ניתוח כי אני עברתי הרבה דברים קשים עם המחלה ונראה לי מוזר שאין פתרון אחר, אשמח אם תגיד לי מה אומרת הבדיקה, ומה אוכל לעשות להקל על הכאבים . בבקשה תעזרי לי.

לקביעת תור
    סגירה
    מפרק הירך

הוספת תגובה

• עדיין מחכה

ednax
    23/07/2009

מחכה לתשובה. בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ednax שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    25/07/2009

AVN-נמק העצם הוא מצב בלתי הפיך. קיימות סיבות שונות להתפתחות AVN ביניהם לופוס עם תסמונת נוגדי פוספוליפידים. כאשר האבחנה מוקדמת דרגה I-II לפעמים ניתן לטפל ע"י הקטנת הלחץ במיפרק - BORE DECOMPRESSION.
    אך כאשר המצב מתקדם יותר III-IV הטיפול ניתוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו +RA
    חסויה.
    20/07/2009

שלום רב!
    מאובחנת כחולת פיברו כשנה,ובRA כמספר חדשים.
    התחלתי טיפול בפלקווניל שתיתי אותו כחודש ושבוע ואז הופיעה אלרגיה קשה.
    האלרגולוג טען שכנראה זה מהפלקווניל.הפסקתי בנתיים כל טיפול(שותה עוד כדורים לאלרגיה).
    יש לציין שהפלקווניל גרם לבעיית שיער חמורה.
    שאלתי היא אילו תרופות ישנם ב"שוק" לטיפול בבעיה(נשללה אפשרות לטיפול במתוטוקראט בגלל כבד שומני).
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פיברו +RA

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    22/07/2009

לחסויה שלום,
    אם אכן מדובר ב - Rheumatoid Arthritis ואין אפשרות לטיפול במטוטרקסאט או בפלקווניל, ניתן לנסות תרופות אחרות כמו סלזופירין או תרופה שנקראת ARAVA. שתי התרופות יעילות למחלה זו אך ARAVA עלולה להיות בעייתית אם קיימת הפרעה בתפקוד הכבד.
    האופציה השנייה היא לנסות לעבור לתרופות ביולוגיות מקבוצת האנטי TNF כמו אנברל, רמיקייד והומירה. תרופת אלו ניתנות בזריקה והן יעילות מאד לטיפול במחלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלקוויניל ומשקל נמוך
    שרית
    19/07/2009

ד"ר שלום, בת 33 - בעקבות חשד (סימנים קליניים רבים ללא ממצא מעבדתי) ללופוס/ מחלה אוטואימונית אחרת הוחלט ע"י ראומטולוגית על טיפול בפלקוויניל 200 מ"ג פעמיים ביום. משקלי הוא 45 ולפי הבנתי 400 מ"ג מהווים מינון גבוה מדי, עם זאת 200 כנראה נמוך מדי, או שלא? מה גרוע יותר - לקחת הרבה או מעט מדי? מה עושים?
    שאלה נוספת - האם חובה ליטול את הפלקוויניל עם מזון או האם מותר על קיבה ריקה או מזון "סימלי" כגון כוס חלב/ פרוסת לחם וכו'. מע עדיף ומדוע.
    תודה,
    שרית.

לקביעת תור
    סגירה
    פלקוויניל ומשקל נמוך

הוספת תגובה

• שרית שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    19/07/2009

המינון הרצוי של פלקווניל לא יעלה על 6 מ"ג לק"ג משקל. במקרה שלך מותר 200 מ"ג ליום כי אפילו 300 מ"ג (שילוב של 200/400 לסירוגין) הוא מינון גבוה מדי.
    ניתן לקחת את הטיפול עם ארוחה סמלית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוריק אסיד
    יואלה
    18/07/2009

שלום. בבדיקת הדם נמצאה רמת אוריק אסיד 7.2. ללא כל תלונות המתאימות לגאוט. האם יש צורך בטיפול? האם יתכן שנטילת תרופות להורדת שומנים ויתר ל.ד כמו

LIPITOR, BEZAFIBRATE DIOVAN
    יכולות לגרום לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    אוריק אסיד

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/07/2009

יואלה שלום,
    אין צורך בטיפול ברמה כזו של חומצה אורית בהעדר סימפטומים. תרופות נגד לחץ דם עלולות לתרום לעלייה ברמת החומצה האורית - בעיקר תרופות משתנות כמו דיזותיאזיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה