מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחוןשירן09/08/2009
שלום, במשך שנתיים אני סובלת מכאבים בגופי ותחושת עיקצוץ ונימול. אני בת 32 מתאמנת בחדר כושר וכבר שישה חודשים ישנם כאבים מוזרים ושורפים מתחת לצאוור, בנוסף כאבי פרקים מטורפים. אני נוטלת קונצרטה לטיפול קשב וריכוז ואיכות השינה מאז התרופה ירודה ביותר. לאחרונה ישנה תופעה של פצעים בפה ותחושת יובש בעיניים(נבדקתי אצל רופא עיניים וקיבלתי טיפות). מאז ומתמיד היו לי צבירות נוזלים בשוקיים מדי תקופה, ואני אנמית כבר 16 שנה ללא פיתרון או שיפור בנטילת הברזל. אני מאוד מותשת ומדוכאת וכבר שנה לא מתפקדת. ערכתי בדיקות בגלל לחץ בתוך הגולגולת שהיה חמור והפנו אותי למרפאת שינה בתל השומר בעוד חודשיים מיעוד. כך אני מתגלגלת מרופא לרופא והחוסר אונים פשוט מייאש. למי עליי לפנות? רופא המשפחה שלי נוראי וכבר יש לי תיעוד סימפטומים ותחלואה מטורפת בתיק הרפואי. אודה אם תכוונו אותי כי אני אובדת עצות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/08/2009שירן שלום,
השילוב של כאבים מפושטים והפרעות שינה ללא ממצא ברור עד כה מעלים חשד לתסמונת הפיברומיאלגיה. מומלץ להבדקת על ידי ראומטולוג בשאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר וקרע רצועתי בחולת פיברומיאלגיהשירה09/08/2009
שלום רב
לפני כ4 חודשים נפלתי מאופנים ונחבלתי בכף ידי השמאלית. אובחן אצלי שבר תוך מפרקי ברדיוס ונשארי עם גבס ולאחר מכן עם מגן שורש כף יד כחודשיים לאחר שהכאבים לא חדלו שלחו אותי לצילום נוסף ואז נראה מרווח שלא היה אמור להיות ונחשד קרע ברצועה הופנתי לmri שבו לא הודגם נזק רצועתי.
הרופאה שהפנתה אותי לבדיקה אמרה שנזק ברמה 1 ו2 לא נראה בבדיקה ולכן יש צורך בארטוסקופיה איבחונית.
השאלה שלי היא כזאת, אני חולת פיברומיאלגיה בת 29 שמעולם לא שברה עצם בגופה ואינני יודעת כמה זמן לוקח לכאבים לעבור, מאז הנפילה ועד היום סובלת מכאבים חזקים ששינו את אופיים לאחר התרפאות השבר. כיום מחכה לניתוח האיבחוני, במהלך ההמתנה אני סובלת מכאבים עזים בכל כף היד ובאצבעות שכמובן מקרינים עד המרפק, הרופאה אמרה שכאב של קרע אמור להיות רק נקודתי. האם הפיברו היא שמעצימה את רמת הכאב ושיטחו? איך הגוף מגיב לפציעה אורטופדית עם פיברומיאלגיה? הסבל הוא רב ואני לא לוקחת משככי כאב כי אני רגילה שהם לא עוזרים בכאבים של פיברו. האם הכאב העז יכול להצביע בוודאות על הנזק האפשרי?
יש לציין שמעולם לא חוויתי סוג כזה של כאב ממוקד ביד לאורך חודשים ולא בצורה כזאת
אני כבר 4 חודשים לא יכולה לעבוד (מעסה רפואית ורפלקסולוגית)
תודה מראש על תשובתך
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/08/2009שירה שלום,
באופן כללי חולי פיברומיאלגיה רגישים יותר לכל סוג של כאב וגם חבלה עלולה לגרום לכאבים חזקים יותר אצל חולי פיברומיאלגיה מאשר אצל אחרים. בנוסף יש מקרים בהם פיברומיאלגיה מופיעה או מוחמרת בעקבות חבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת דלקת פסוריאטיתרנית08/08/2009
פעם ראשונה שהחלה הדלקת לפני כ- חודש הייתי אצל ראמוטולוג נתן משכך ואמר עם לא יעזור לקחת את ה- MTX מפחיד אותי כי הרופא אמר שיש תופעות לוואי ( פגיעה בכבד פצעים בפה מדכא מערכת חיסון) , האם יש טיפול אחר יעיל אני בדילמה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/08/2009רנית שלום,
מטוטרקסאט היא התרופה המקובלת ביותר כטיפול בדלקת מפרקים ספחתית בשלב הראשון. התרופה מונעת היווצרות נזקים ועיוות מפרקים ורוב החולים נוטלים אותה משך שנים ללא סיבוכים, אם כי חייבים לעקוב אחר בדיקות הדם (תפקודי הכבד, ספירת הדם). תופעות הלוואי החמורות יותר נדירות יחסית אך קיימות. סלזופירין היא תרופה נוספת בעלת יעילות דומה (מעט פחותה) בהשוואה למטוטרקסאט. גם תרופה זו מחייבת מעקב אחר בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים פסוריאזיטית
אבי08/08/2009גם אני סובל מדלקת פרקים פסוריאזיטית כבר 7 שנים אם את או אחרים רוצים שנדבר על זה ביחד ונחליף דעות אז בבקשה אולי נוכל ללמוד אחד מהשני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים
יובל10/08/2009שלום אבי אנא התקשר לטלפון 0522535547 ונדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרואיליטיס ספונדליטיססיגל כהן08/08/2009
אני סובלת כבר שנה מכאבים במפרקי האגן MRI בצקת לשדית פוקלית תת קורטיקלית במשטח הפירקי התחתון של מפרק הסקרו אני לא מתפקדת כבעבר אינני עובדת זה זמן רב והטיפול שקיבלתי הוא הזרקות למפרקים תחת שיקוף הזרקות מקומיות טיפול בסטרואידים לוריד וטיפול בכדורים שאלתי האם הבעיה יכולה לעבור או זה לכל החיים?והאם יש טיפול נוסף לדלקת ולכאבים ואו פיזיותרפיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/08/2009סיגל שלום,
במקרה כמו שלך הטיפול שצריך לשקול הוא טיפול בתרופות ביולוגיות מקבוצת האנטי TNF. תרפות אלו (רמיקייד,אנברל והומירה) ניתנות בהזרקה תת עורית או לתוך הוריד ויעילות ביותר עבור סוג זה של דלקת מפרקים. הן עדיפות ללא ספק על טיפול כרוני בסטרואידים. אף שהן אינן מרפאות את המחלה, הן יכולות לדכא כמעט לגמרי את תהליך הדלקת, למנוע כאב ונזקים לעצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתלנה08/08/2009
שלום ד''ר!
אני בת 26 ויש לי סאקרואיליאטיס התחלתי דו צדדי, יותר מצד שמאל. עשיתי CT של אגן. גם מופייות ארוזיות שטחיות.
הרופאה נתנה לי טיפול פיזיוטראפי ותרופתי (ARCOXIA) כדור אחד ביום.
האם הטיפול הוא נכון? התרופה לא פוגעת בכבד ובכיבה?
ומה זה ארוזיות, האם אפשר לטפל במחלה או שאני נשארת איתה לכל החיים?
ועוד שאלש אחד: האם ידוע לך הדיקור סיני יכול לעזור במצבי?
תודה מראש!!!
ד''ר יעקב אבלין08/08/2009לנה שלום,
ארקוקסיה היא תרופה אנטי דלקתית בעלת טווח פעולה קצר יחסית (עד 24 שעות). התרופה יעילוה כטיפול בכאבים במחלה דלקתית כמו Ankylosing spondylitis אך אינה משנה את מהלך המחלה. לתרופה זו יש תופעות לוואי מבחינת הקיבה, הכליות, לחץ הדם וכו' ולא רצוי לקחת אותה על בסיס קבוע.
ארוזיות הן איזרים של "כרסום" העצם הסמוכה למפרק על ידי התהליך הדלקתי ומעידות על נזק גרמי שבעיקורן הוא בלתי הפיך.
דיקור סיני עשוי להקל על כאבים.
דבר נוסף אותו כדאי לציין: למחלה שלך יש כיום טיפול יעיל באמצעות תרופות מקבוצת האנטי TNF כולל רמיקייד, הומירה ואנברל. כדאי לדון על כך עם הראומטולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת
לנה09/08/2009ד''ר שלום ותודה על תשובה מהירה!!!
הרופאה נתנה לי תרופה "ארקוקסיה" כי היא אמרה שבמקרה התחלתי כמו אצלי לא נותנים משהו חזק. אז התרופה ביולגית לא פוגעת בכיבה וכליות? כדאי אותה לקחת? ולאיזה תקופה? ועוד שאלה: ארוזיות - זה משהו מסוכן?, גם אותה תרופה (ביולוגית) מטפלת בהם?
תודה ויום טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין09/08/2009לנה שלום,
התרופות הביולוגיות הללו אינן פוגעות באופן טיפוסי בקיבה או בכליות. מדובר בטיפול ארוך טווח, היכול להנתן משך חודשים ואף שנים. תרופות אלו מסוגלות למנוע התפתחות של ארוזיות בלתי הפיכות. ארוזיות אינן "מסוכנות" אך הן בלתי הפיכות והן מעידות על נזק מבני לעצם שר יכול להוביל לעיוות או לאיבוד טווחי תנועה.
באופן כללי התרופות הביולוגיות הן בהחלט אופציה שצריך לשקול אותה, גם במחלה מוקדמת, וכאמור - כדאי לדון על כך עם ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטהירון08/08/2009
שלום,
אני סובל מעייפות רבה (CFS) בעיות בבטן (IBS) ן כאבים בחלקים שונים בעיקר ברכיים כאשר כל הבדיקות תקינות.
לזה מתווסף אי שקט עצבנות וחרדה.
האם סימבלטה יכול לעזור ?
האם הכדור ממכר ? האם הוא מפסיק לעבוד לאורך זמן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/08/2009ירון שלום,
סימבלטה היא תרופה בעלת יעילות מוכחת כטיפול בפיברומיאלגיה. התלונות שאתה מתאר לרבות תשישות כרונית ומעי רגיש שייכות לאותה קבוצת מחלות כמו הפיברומיאלגיה ואם אתה סובל במקביל מפיברומיאלגיה, כלומר מכאבים מפושטים בשרירים ורגישות ללחיצה על נקודות רבות על פני השרירים, אז סימבלטה בהחלט עשוי להוות טיפול יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםסיגלית08/08/2009
שלום רב, אבי בן 85, סובל כאבי תופת בגלל שחיקת סחוס בברכיים. לדברי הרופא המצב כמעט לגמרי ניווני. הוא עדיין הולך אבל מאוד קשה לו ויש לו כאבים קשים. האם כל הטכנולוגיה החדשה יכולה לעזור לו? אשמח לקבל תשובה מהירה. גם עלויות? האם בסל?
ד''ר יעקב אבלין08/08/2009סיגלית שלום
אני לא בטוח לאיזה טכנולוגיה את מתכוונת - אבל הפיתרון הטוב ביותר לשחיקת סחוסים מתקדמת היא לבצע ניתוח להחלפת המפרק. ניתוחים כאלו הם כמובן בתחום התמחותם של האורטופדים - לא של הראומטולוגים. טיפולים כאלו נכללים בסל הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטואטריטיסעופר מרדכי07/08/2009
אובחנתי כסובל מאוסטאוטריטיס ואוסטופורוזיס שתי כפות הרגליים שלי קרסו האם יש קשר בין אלו ואיך?
ד''ר יעקב אבלין08/08/2009עופר שלום,
במפתיע, התשובה היא שלילית. ככל הידוע אין קשר בין אוסטאוארטריטיס, מחלה המערבת שחיקת סחוסים עם יצירת עצם חדשה, לבין אוסטאופורוזיס - מחלה בה יש ירידה בכמות הסידן בעצמות ונטייה לשברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה והריוןאיילת07/08/2009
שלום רב
בת 35 חולה בפיברומיאלגיה (יחסית קלה) כבר 5 שנים, הסבל בעיקר מכאבי שרירים בכל הגוף בעיקר בעונות מעבר ועייפות יתר (זו יותר הבעיה), האם אוכל לקבל אפידורל בלידה? זוהי לידה ראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין07/08/2009שלום רב,
אין הוכחה לכך קיימת בעייה ספציפית במתן אפידוראל לחולות פיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת לאורך הרגלנטלי07/08/2009
שלום רב,
אמא שלי סובלת מכאבים לאורך רגל ימין, בצילום הרנטגן נראה כי זזה לה חוליה. החוליה הוחזרה למקומה,ונאמר לה שיש לה דלקת חריפה לאורך הרגל. היא קיבלה בכל יום במשך 5 ימים זריקות בקופח חולים לריפוי הדלקת. כמו כן ניתנו לה כדורי משככי כאבים. מתנצלת שאני לא בקיאה בשמות של הזריקות והכדורים. כאשר היא מאמצת את הרגל יותר מידי עדיין כואב לה והיא נאלצת להשאר בבית.(מה שקשה לאדם שהיה פעיל כמוה). שוטטתי באינטרנט והומלץ להגיע לבדיקה אצל ראומטולוג. אבל לא ראיתי בפורום הודעה על בעיה דומה. מה מומלץ לה לעשות? אילו בדיקות? היא לא מוכנה לעשות סי.טיי. היא אשה בריאה מאד. בת 63. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין07/08/2009נטלי שלום
הבעיה שאת מתארת נשמעת כמו בעייה מכנית, כלומר בעייה שקשורה בעיקר למבנה עמוד השדרה - ולאו דווקא לדלקת מפרקים. במקרה כזה כדאי להבדק על ידי אורטופד דווקא וסביר להניח שיהיה צורך בהדמייה מדוייקת יותר של עמוד השדרה, אם על ידי CT או על ידי MRI (בדיקה שאינה כרוכה בקרינה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקות במפרקמודאג06/08/2009
שלום רב,
אני בן 24, יש לי חריקות במפרק של כתף ימין, זה התחיל רק לפני שלושה ימים, אני מדבר על חריקות ממש ולא "קליק" שזה משהו נורמלי, החריקה גם גורמת לכאבים ביד ובכתף, אין הגבלה בתנועות היד, אך יש רק חריקות שגורמות גם לכאבים, האם זה יכול להיות שיש לי בעיב במפרק? שחיקת סחוס? הוא דבר כזה יכול לחלוף (כי אני בגיל צעיר ולרוב זה קורה בגיל 50+) ?
לציין כי אני רזה מאוד , 53 ק"ג, גובה 168 ס"מ, ובתקופה האחרונה (ב- 20 יום האחרונים) יש לי חוסר תיאבון כתוצאה ממצבי מתח ודיכאון (אני בתקופה האחרונה לא מרגיש טוב מבחינה בריאותית, וזה משפיע על המצב שלי, מכניס אותי למתח ודיכאון), אני אוכל רק 2 ארוחות בממוצע, הארוחות קטנות, אפשר לומר שזו תזונה לקויה.
לציין גם אני לא מפעיל עומס על המפרק, אני גם לא עובד, לא מבצע פעילות גופנית.
(בדיקת דם שעשיתי לפני שלושה חודשים היתה תקינה לחלוטין )
לכן האם כבר מומלץ לעשות צילום רנטגן? או זה יכול לחלוף? והאם תזונה לקויה ומשקל נמוך יכולים לגרום לחריקות במפרק?
תודה רבה.
ד''ר יעקב אבלין07/08/2009שלום רב,
חריקות וכאב בכתף מרמזים על בעייה מכנית כמו קרע חלקי של סחוס או מבנה אחר באיזור הכתף. כדאי להבדק על ידי אורטופד אשר עשוי לבקש בדיקות הדמייה שונות של הכתף, כולל צילומי רנטגן רגילים ואולטראסאונד. במקרים מסויימים נדרשת בדיקת MRI להדגמה מיטבית של המבנים בתוך הכתף. אינני משוכנע שקיים קשר ישיר בין בעיות האכילה שאתהמתאר לבין הסימפטומים אך בכל מקרה צריך קודם כל לאבחן במדוייק את טיב הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בכתף בחיבור שבין הכתף לאסתר06/08/2009
שלום!
מיזה יומיים אני סובלת מכאבים בכתף יד ימין! כאבי תופת מבלי יכולת לתפקד.
על מנת לשכך מעט את הכאבים אני לוקחת אופטלגין. מה עלי לקחת על מנת להקל מעט?
ד.א אני חיה בחו'ל ומאחר ואיין לי ביטוח רפואי אני מנסה להעזר בכל דרך.
אשמח לקבל עזרה!
בתודה אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין07/08/2009אסתר שלום
יתכן שמדובר בדלקת מקומית של גידים. ניתן לנסות טיפול בתרופות נוגדות דלקת כמו Ibuprofen הניתנות לרכישה ללא מרשם רופא. זאת בהנחה שאינך סובלת מבעיות רפואיות אחרות כמו כיב קיבה או תריסריון, יתר לחץ דם בלתי מאוזן וכו. מים חמים בדרך כלל עשויים גם כן להקל על כאב חד כזה (אמבטיות חמות, ג'קוזי, חמי מרפא וכו). אם הכאב מתמיד כדאי בכל אופן להבדק על ידי רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטוטרקסאטהילה06/08/2009
אני בת 35 ויש לי סקלרודרמה. כבר כשנה אני לוקחת מטוטרקסאט 6 כדורים פעם בשבוע. הרופאה שלי אמרה שאם אני רוצה להיכנס להיריון אני חייבת להפסיק עם המטוטרקסאט. כמובן שאני לא יכנס להיריון בזמן לקיחת התרופה אך האם עם הפסקת התרופה המחלה שלי עלולה להחמיר? זה מפחיד אותי.
ד''ר יעקב אבלין06/08/2009הילה שלום
מטוטרקסאט היא תרופה אשר עוזרת באופן חלקי בטיפול בסקלרודרמה. התרופה הזו אינה משפרת את המצב מבחינת העור והאיברים הפנימיים (כמו הוושט) אך עשוייה לעזור מבחינת המעורבות של המפרקים. לכן הפסקת הטיפול אינה אמורה לגרום להחמרה במחלה בכללותה, אבל עלולה לגרום להחמרה מבחינת כאבי המפרקים (אם היו כאבים כאלו לפני התחלת הטיפול במטוטרקסאט). בכל מקרה חייבים להפסיק את הטיפול מספר חודשים לפני הכניסה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה בקשר למילה מסויימת בבדיקות דםבתיקה05/08/2009
THIROGLOBULUN בדיקה זו מתייחסת למה?מה בודקים?מה מחפשים ומה הערכים לגביי הבדיקה ,תודה מראש על התשובה
ד''ר יעקב אבלין06/08/2009מדובר בחלבון הנושא בדם את הורמון בלוטת התריס. חשיבותו היא בנוגע למחלות של בלוטה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומאלגיהמירב05/08/2009
שלום
קראתי על תרופה חדשה (מ 1/2009) שנכנסה לסל הבריאות עבור חולי פיברומאלגיה בשם סבלה.
האם ידוע על הצלחת התרופה? והיכן אני יכולה למצוא מידע אודותיה?
שאלה נוספת אני גרה באזור הדרום (באר שבע)- האם יש רופא מומחה שאני יכולה לפנות אליו? היש רשימת רופאים מומחים באתר מסויים הידוע למישהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין05/08/2009התרופה אליה את מתכוונת נקראת בשמה הגנרי Milnacipran. תרופה זו הוכחה כיעילה לטיפול בפיברומיאלגיה ודומה (אם כי לא זהה) בפעילותה לזו של הסימבלטה. התרופה משווקת בארץ תחת השם המסחרי Ixel אך איננה מאושרת כטיפול לפיברומיאלגיה בארץ, אלא רק לדיכאון. בארצות הברית התרופה אכן אושרה על ידי ה - FDA כטיפול לפיברומיאלגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)