מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה קולסיציןטל15/06/2009
האם התרופה נגד דלקת, האם נגד כאבים, האם גורמת לריפוי או רק להרגעה?קיבלתי
COLCHICINE 0.5 לפי 2 ביום לחודש ,מתלבטת אם להשתמש בתרופה, ( הבדיקות בסדר)
, PALINDROMIC RHEUMATIS -אבחנה
בנוסף חשד לרינו. יש כאבים רגישות התופעות לא נעימות ,מבקש ת התייחסותך, בתודה
(נ.ב אני לא חסידה לתרופות כמה שפחות,( ורק אם ממש מוכרחים),
יש התקפות כאבים בפרקים בקור במשך החורף.
יש כאבים וקושי לתפעל את הידיים בקור.
בחום המצב יותר טוב,אבל יש גם כאבים בפרקים בלחות.
הפרקים בכפות הידיים נעשים אדומים ושורפים בקור.
אותם פרקים נעשים אדומים גם בחום,במזג האויר עכשיו,ולעיתים אודם גם לאורך הגידים שיוצאים מאותם פרקים.
כאבים באצבעות בזמן כתיבה במחשב.
קישיון בכפות הידיים לעיתים במשך היום.
בחורף עם ההתעוררות בבוקר היה קישיון קבוע , כחצי שעה
לעיתים נוצרים כתמים אדומים,מגרדים על הפרקים למשך מספר שעות למרות שלא זוהתה נפיחות בעין בילתי מיקצועית.
הכל התחיל לפני חצי שנה, איך נפטרים מזה ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין17/06/2009יעל שלום
כולכיצין היא תרופה אנטי דלקתית אשר עשוייה להועיל במניעת התקפים במספר מחלות מפרקים בעלות אופי התקפי כמו למשל Palyndromic rheumatism וגם ב - GOUT וב - FMF.
ראומטיזם פלינדרומי היא דלקת מפרקים אשר חוזרת ונעלמת לסירוגין אך בסופו של דבר במיקרים רבים הופכת לדלקת מפרקים "רגילה" (שאינה נעלמת) או שנעלמת בהדרגה.
לדעתי אם הראומטולוג אבחן מצב זה והמליץ על הטיפול שווה לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםהילה15/06/2009
אני בת 35 ויש לי סקלרודרמה כבר כשנה. אני לוקחת פרדניזון 10 מ"ג, מטוטרקסט 4 כדורים פעם בשבוע... ולמרות הכל אני עדיין סובלת מכאבים חזקים בכפות הידיים וברגליים. הכאב הוא בעיקר בברכיים ובכפות הרגליים כך שקשה לי ללכת ולעלות ולרדת במדרגות. אני בחורה צעירה עם 2 ילדים קטנים ואני מאוד מתוסכלת. אשמח אם תוכל לעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/06/2009הילה שלום,
סקלרודרמה היא מחלה רב - מערכתית אשר עלולה לפגוע באיברים שונים של הגוף ובין היתר פוגעת גם במפרקים. האספקט הזה של המחלה מטופל בדומה למחלות מפרקים אחרות כמו Rheumatoid arthritis ולרוב מגיב לטיפול בתרופות דומות לאלו שמשמשות לטיפול במחלה זו. כך, פרדניזון ומטוטרקסאט הן בחירה הגיונית במצב זה, וקיימת אפשרות לעלות במינון של המטוטרקסאט על פי הצורך עד למקסימום של 10 כדורים (25 מ"ג) לשבוע. נוסף על כך, במיקרים קשים ניתן להשתמש אפילו בתרופות הביולוגיות מקבוצת האנטי TNF כטיפול למעורבות המפרקית של סקלרודרמה. (למרבה הצער לא נראה שתרופות אלו עוזרות לאספקטים האחרים של הסקלרודרמה). יחד עם זאת כדאי להמעיט בשימוש בסטרואידים בסקלרודרמה, כיוון שבנוסף לתופעות הלוואי הרגילות (והרבות), בסקלרודרמה באופן ספציפי קיימת סכנה של גרימת התקף לחץ דם גבוה ומסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער לצמיתות עם חשש ללופוסמ15/06/2009
ד"ר גודארד שלום!
אני בת 28,קיים אצלי חשש ללופוס עקב התנפחויות חוזרות בחורף של אצבעות הידיים,ובדיקות אנטי dna חיובי ו-ana חיובי.מלבד שתי הבדיקות הנ"ל הכל שלילי ותקין.הרופאה הראומטולוגית שמטפלת בי טוענת שזה לא מספיק על מנת לאבחן לופוס מכיוון שמבחינה קלינית הכל נראה בסדר,וממליצה רק לחזור על הבדיקות אחת ל-3 חודשים ולעקוב.(חשוב לציין שאושפזתי בתל השומר עקב מה שהתברר לאחר מכן כהפרעות חרדה,אך לא קישרו את זה ללופוס,ובבדיקות בתל השומר אנטי dna יצא שלילי,מאז אני במעקב פסיכיאטרי ומטופלת בציפרלקס ובלוריוון).
שאלתי היא האם אני יכולה לבצע הסרת שיער לצמיתות בשיטת shr ,מכיוון שהראומטולוגית שמטפלת בי המליצה לא להיחשף לקרני שמש ו-uv .ככל הידוע לי השיטה הנ"ל איננה משתמשת בקרני לייזר וגם לא במשהו שמזכיר קרני uv.אך אני רוצה להיות בטוחה ב100% שאינני פוגעת בבריאותי או מעוררת את המחלה בגלל הטיפול.
אני מאוד מאוד רוצה להתחיל את הטיפול אך לא בכל מחיר ,איני יודעת מי יכול לענות לי על כך באופן ודאי,בבקשה עזרי לי.........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ שלום
ד''ר ג'יזל גודארד16/06/2009שילוב של דלקת מיפרקים, פגיעה פסיכיאטרית, נוגדנים לגרעין ונגודנים לדנ"א במידה והרמה גהוהה, קרוב לוודאי שמדובר בלופוס. צריך להמשיך בבירור אם יש פגיעה במערכת עצבים המרכזית ועם כן יש מקום לטפל מייד עם תרופות לדיכוי מערכת החיסון.
כמה שידוע לי לייזר אינו כולל אור UV. יחד עם זה לא נעשו עבדות שבדקו את הקשר בין טיפןל להסרת שער והתלקחות לופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מ16/06/2009הרופאה קבעה שאין לי דלקת מפרקים,אלא רק כאבי מפרקים בעיקר בחורף,והרמה של הנוגדנים הייתה-52.בכל מקרה את אומרת שלא אמורה להיות סכנה בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חגבי לפוס אני בלחץ אטומיaaron1014/06/2009
אז ככה ....
אני גבר כבן 35 ויש לי נפיחות מתחת לעיין שפעם יוצאת בצד ימין פעם בצד שמאל ופעם בשתייהם
פעם זה ופעם זה הולך
יש לי את זה בערך 6 שנים אולי פחות רק בשנה האחרונה אחרי שחבר טוב שלי לחץ עלי לטפל בזה
עברתי סיידרת בדיקות כללי והכל בסדר אולטרא סאונד בדיקות דם כלליות הכל בסדר גמור
ועשו לי ביופסייה וראש מחלקת עור ששהייתי אצלו אמר לי שהם חושדים שזה לופוס
אני ניכנסתי ללחץ קטן ושאלתי אותו מה זה? אמר לי זה מחלה עור שמטפלים בכדורים והוא נתן לי משחה והפנה אותי לבדיקות דם צפציפיות ללופוס
אני אמור לקבל תשובות סופיות בחודש הבא
ואז שהגעתי לעבודה סתם ניכנסתי מרוב סקרנות לבדוק מה זה לופוס
מכשראיתי את ההתשובות מה זה לופוס חרב עלי כל עולמי !!!!!!!!!
מצד שני ראיתי את הסימפטומים ואף אחד מהם אין לי לא כאבי מפרקים לא סחרחורות לא הקאות לא שילשולים לא עייפות לא סימנים לבנים בעור ואת השאר אני כבר לא זוכר
מצד שני זה מה שאומרים לי במחלקת עור
השאלה שלי: במצב שתארתי שאני נמצא בו......יש סיכוי שהחרא הזה יעבור לי ???
ועוד שאלה :נגיד אדם שכן יש לו והוא נמצא במצב שלי ....גם יש סיכוי שזה יעבור ???
ועוד שאלה : מה הסיכויים שדבר כזה עובר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10 שלום
ד''ר ג'יזל גודארד16/06/2009לופוס זו מחלה ממושכת ללא ריפוי אך קיימים טיפולים רבים והתרומה של הטיפול הפואי היא שהחולה יכנס להפוגה.
קיימים סוגים שונים של לופוס, ביניהם לופוס של העור.
על פי סוג לופוס של העור אפשר לקבוע הסיכויים לפתח לופוס שמערב מערכות הגוף.
בלופוס של העוקר הטיפול בד"כ נטול מתופעות לוואי.
יש לזכור לא להיחשף לקרני השמש-שרוולים ארוכים וכובע בקיץ, למרוח קרם הגנה, לא להימצא בחוף בין 10 בבוקר ו-4 אחה"צ.
להיות במעקב אצל מומחה בלופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקלוזינג ספונדיליטיס וסרטן העצמותאפי13/06/2009
שלום רב דוקטור נכבד.
אובחנתי לפני 4 שנים עם א.ס על סמך תלונות שלי ובדיקות MRI.
טופלתי בארקוקסיה, אתופן, סלוזופירין ואפילו פרדניזון במהלך היריון שלם ולאחריו.
אני מוכרחה לציין כי מאז ומעולם התקשיעתי לקבל את המחלה כי אין אצלינו כל רקע גנטי וכמו כן איני בעלת הגן הפעיל.
גם בדיקות CRP שלי לרוב תקינות.
באחרונה, נקלעתי במקרה לקרוא על סרטן העצם באתר האגודה למחלת הסרטן
נמלאתי חששות
האם ייתכן שאובחנתי בטעות עם א.ס. ויש לי משהו אחר? חלילה למשל סרטן העצם?
אני לא היפוכונדרית בדרך כלל..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/06/2009אסנת שלום
ההיבט המרגיע ביותר במה שאת מספרת הוא העובדה שעברו כבר 4 שנים מאז האבחנה ולא קרה דבר. אילו חלילה מדובר היה בסרטן יש להניח שהמחלה היתה מתקדמת וגורמת לסימפטומים הנראים לעין. כללית, אין דמיון רב בין הממצאים בסרטן העצמות לממצאים ב - Ankylosing spondylitis ואם האבחנה כללה CT או MRI של מפרקי ה - SIJ, אשר פוענחו כמודלקים - אזי נראה שהאבחנה היתה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומילגיהדנית12/06/2009
שלום.רציתי לשאול שאלה.כאשר הייתי מאושפזת בבית חולים איכלוב(על מחלה אחרת) כול הזמן הרופאים כאשר הם שוחחו בניהם הם אמרו שאני סובלת מפיברומילגיה וממילה נוספת(נדמה לי" ראומטיק "אבל אני לא בטוחה).פתאום חשבתי לעצמי -מה זה?
ורציתי לשאול האם יש שני סוגים של פיברומילגיה או משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין13/06/2009לאה שלום,
יתכן שאת מתבלבלת בין שתי מחלות: פיברומיאלגיה מצד אחד ופולימיאלגיה ראומטיקה מצד שני. מדובר בשתי מחלות שונות מאד. אמנם, שתיהן גורמות לכאבים מפושטים במערכת השרירים (בפיברומיאלגיה - כאב בכל חלקי הגוף, בפולימיאלגיה - כאב בעיקר בחגורת הכתפיים ובאגן). פולימיאלגיה ראומטיקה היא מחלה דלקתית המופיעה בדרך כלל בגיל מבוגר למדי (לרוב מעל גיל 60) ומלווה בשקיעת דם מאד מהירה בבדיקות המעבדה. המחלה מגיבה בצורה יוצאת דופן לטיפול אנטי דלקתי בסטרואידים. פיברומיאלגיה לעומת זאת איננה מחלה דלקתית, אלא בעייה באופן ההולכה והעיבוד של כאב במערכת העצבים המרכזית. מחלה זו עשוייה להתפתח בכל גיל. שקיעת הדם צפוייה להיות תקינה (כיוון שלא מדובר בדלקת) והמחלה איננה מגיבה לסטרואידים אלא לשילוב של פעילות גופנית, טיפולים משלימים וטיפול תרופתי המשפיע על הולכת כאב במערכת העצבים המרכזית, כמו התרופות ליריקה וסימבלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוסצ11/06/2009
האם הלופוס יכול לגרום לאפילפסיה/להתקפי אפילפסיה,
האם הלופוס יכול לפגוע במוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/06/2009לופוס יכול לפגוע במערכות שונות, ביניהם המוח. קיימים 19 צורות של פגיעה במוח מלופוס, אחת היא פרכוסים כמו אפילפסיה.
כדאי לגשת מייד למומחה בלופוס על מנת לעשות בדיקות מתאימות ולקבל טיפולץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהבני10/06/2009
שלום.
אני חייל ב20 משרת כאפסנאי ..
והתפתחו לי כאבי גב לפני כשלושה חודשים כאבים איומים.
הייתי בהמון אורטופדים שכל אחד נתן נימוק אחר לבעיה..
עכשיו הקטע המלחיץ זה שאבא שלי חולה בankylosing spondylitis ..
עשיתי את בדיקת ה HLA B27 והיא יצאה חיובית אני נושא את הגן..
ועכשיו השאלה שלי מה קורה איתי אני פוחד מאוד שזה יתקוף כי אני מתעסק עם להרים דברים קצת כבדים והמון מאמץ..
אני רוצה לדעת עם אני זכאי קודם כל לפסילת מקצוע ..
יש לציין שאני חולה ב IBS תסמונת המעי הרגיז שמקשה עליי בכללי בחיי היום יום ובעיקר בצבא..
רציתי לדעת מאוד מה קורה איתי מבחינת זה שהבדיקה יצאה חיובית..
אני מאוד לחוץ כי הכאבים לא פוסקים ואני כבר על סף התמוטטות..כי אני יודע מה זה לחיות עם המחלה הזאת אני חי עם אבא שלי כבר 20 שנה.
תודה מראש לעוזרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין11/06/2009בני שלום,
על סמך מה שאתה מספר נראה שכדאי לבצע את הבירור כדי לראות אם אתה סובל מ - Ankylosing spondylitis. יש לציין שהעובדה שהבדיקה היא חיובית ממש לא מספיקה כדי לאבחן את המחלה כיוון שאנשים רבים מאד נושאים את הגן ואינם חולים כלל. יחד עם זאת, כיוון שאתה גם סובל מכאבי גב ממושכים וקיים הסיפור המשפחתי, יש לבדוק את העניין. לצורך זה דרושה גם בדיקה גופנית מוכוונת לנושא (רצוי על ידי ראומטולוג) וגם הדמייה מתאימה - לעיתים קרובות צריך CT או MRI של מפרקי האגן האחוריים (מפרקי ה - SIJ). רק לאחר האבחנה ניתן להתייחס לנושאים כמו פסילת מקצוע, פרופיל וכו. יש להדגיש שאם אמנם זו האבחנה, קיימים היום טיפולים יעילים מאד למחלה זו, אשר לא היו קיימים לפני 20 שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה !!משה10/06/2009
שלום רב!
הסיפור שלי מתחיל לפני 4 חודשיים הייתי חייל קרבי ובשלב הטירונות התחילו לי כאבים באגן נוראים וכאבים בשרירי ההמסטרינגס שלי ובברכים,בעקבות זאת לא הצלחתי לזוז(הכוונה ללכת)מרוב עייפות ברגליים,זרמים ומדי פעם כאבים חדים במקומות הנ"ל.בעקבות זאת סופחתי ל"רם 2"(מקום שמקבל חיילים פצועים ומספק להם גימלים)אני נמצא ברם 2 כבר 4 חודשיים,הייתי אצל אורתופד מומחה לברכיים ואורתופדיה בשם עדי פרידמן כ-4 מפגשים הוא עזר לי מאוד,ואיבחן לי Patellar tendinitis ושרירי המסטרינגס מוקצרים משמעותית,קיבלתי כ12 טיפולי פיזותרפיה עד היום ועדיין יש כאבים ברגליים,בפגישה ה-4 אצל האורתופד המסקנות היו אלו:"הבעיה אינה נשמעת ונראית אורתופדית מבקש להפנותו לבדיקה במרפאה ראומטולוגית עם כל בדיקות הדם אינו מתאים לשירות כלוחם.ממליץ להמשך טיפול פיזיוטרפי שמבצע ולהמשיך הסיפוח לר"ם 2 עד לבדיקה במרפאה הראומטולוגית.
שאלתי היא מה יכולה להיות הבעיה שלי ברגליים אם היא לא אורתופדית יכול להיות חמור או לא?כמה זמן לוקח עד שאני אראה ראומטולוג(הבנתי שלוקח הרבה זמן)ואם אני חייל האם יש לי עדיפות שיקחו אותי מהר יותר לבדיקה מאשר מישהו אחר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין11/06/2009אלי שלום,
כאשר מדובר על כאבים ממושכים באגן צריך לחשוב על האפשרות של מחלת מפרקים דלקתית המערבת את האיזור הזה. המחלה העיקרית שגורמת לכך היא מחלת ה - Ankylosing spondylitis. גם דלקת המפרקים המלווה את מחלת העור פסוריאזיס וזו שמלווה את דלקות המעי הכרוניות יכולות לגרום לפגיעה דומה. אין מנוס מבדיקה יסודית על ידי ראומטולוג וביצוע בדיקות הדם ובדיקות ההדמייה הנדרשות כדי להגיע לאבחון מדוייק. וכמו שאני נוהג להדגיש במיקרים אלו - חשוב לדעת שמדובר במחלות שיש עבורם כיום טיפול יעיל ובטוח אשר יכול לאפשר ברוב המיקרים חופש מכאבים וחיים נורמאליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
משה12/06/2009תודה רבה על תשובתך היא עזרה לי מאוד,ומקווה שתעזור בהמשך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
משה25/06/2009שלום!
הזכרת את המחלה ankylosing spondylitis הבנתי שזאת מחלה שפוגעת בגב ואמור להיות כאבי גב מאוד חמורים אבל אין לי בדיוק איך זה מתקשר בדיוק לאגן כי יש לי כאבים בשריר שקוראים לו IILICUS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין25/06/2009אלי שלום,
המחלה בה מדובר היא מחלת מפרקים דלקתית אשר פוגעת בחוליות עמוד השידרה, במפרקי האגן וכמו כן במספר מפרקים היקפיים כולל כתפיים, ירכיים ועקבים. כאבים באגן הם אחד הביטויים הטיפוסיים של מחלה זו, בנוסף על כאבי גב. כמובן יש הרבה יותר אנשים הסובלים מכאבי גב מאשר חולים עם AS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה-שאלהנתי09/06/2009
לאחרונה התחלתי לסבול מכאבים חזקים מאוד באגן וברגליים עד הברכיים וגם מתחושה של נמלולים
בכפות הרגליים, בעיקר באצבעות ובכריות הכפות, מה זה אומר, מה עליי לעשות? אני סובלת מפיברומיאלגיה ונוטלת באופן קבוע אלטרול וטופמקס (עברתי ארוע של דימום בגזע המוח לפני 6 שנים)
תודה, נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין11/06/2009נתי שלום,
תופעות אלו עשויות מצד אחד להיות תסמינים של פיברומיאלגיה. במיקרה זה כדאי לשקול עם הרופא המטפל החלפה של הטיפול ומעבר לתרופות יותר יעילות מהאלטרול, כמו למשל ליריקה או סימבלטה. מצד שני יתכן גם שקיימת בעייה נוירולוגית ספציפית, בין אם היא קשורה לאירוע שעברת או לסיבה אחרת (לדוגמא - לחץ היקפי על עצבים בידיים - תסמונת המנהרה הקרפאלית) וכדאי להתייעץ גם עם נוירולוג לגבי אפשרות זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוזמוטי09/06/2009
על פי מחקר שפורסם בינואר 2008 על הקשר בין פרוקטוז לסיכוי לחלות בגאוט, רציתי לשאול האם כולנו נמצאים בסיכון לחלות בכך , כמו כן למה לפי שאובחן אצלו גאוט ממליצים על דיאטת דלת פורינים אך אין שום התייחסות לפרוקטוז?
ד''ר יעקב אבלין11/06/2009על פי המחקר בו מדובר, בו השתתפו עשרות אלפי אנשים, צריכה מוגברת של משקאות ממותקים בעלי תכולה גבוהה של פרוקטוז אכן הובילה לעייה ברמות החומצה האורית ולעלייה בהתקפי GOUT. יש לזכור שרק חלק קטן מהאנשים אשר אצלם קיימת רמה גבוהה של חומצה אורית מפתחים בסופו של דבר את המחלה. בכל אופן בהחלט יש הגיון להתייעץ עם דיאטנית לגבי צמצום צריכת הפרוקטוז אצל אנשים שכבר סובלים מ - GOUT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fmfאורית09/06/2009
שלום רב,
עשינו בדיקה גנטית ל- FMF לבני בן 4.5 בעקבות ארועים חוזרים של חום. התוצאות הם:
נמצא נושא את המוטציות:
V726A/N K695R/N
עד שיגיע התור לראומטלוג רציתי לדעת מה המשמעות של התוצאה האם צריך להתחיל טיפול תרופתי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין11/06/2009אורית שלום
האבחנה של FMF תלויה הן בקלניקה המתאימה והן בבדיקות הגנטיות. הפיענוח של תוצאות הבדיקות הגנטיות אינו פשוט כיוון שיש מוטציות רבות ולכל אחד יש משקל שונה מבחינת גרימת המחלה. כדאי להשאיר את ההחלטה לגבי טיפול בידיו של הרופא אשר גם בדק את הילד וגם מכיר את מכלול המידע הקליני והגנטי. ככלל, הטיפול הוא באמצעות תרופת הכולכיצין, אשר גם מונעת את ההתקפים וגם מונעת את הנשק לטווח ארוך (כמו סיבוכים בכליות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lupus erytromosusramifort07/06/2009
שלום נמצא אצלי מחלה לופוס שנרם על ידי טיפול בסטטינים ליפיטור לפי המטולוג התסמינים sle dna 12 תרופות plaqunil 2 כדורים ליום אני מרגיש טוב חוץ לפעמים כאבים בגוף ועיפות האם יש טיפול חדשני ואם יש טיפןל לצאת מזה ירתי משקל 18 קילו אני שומר על האכילה לא בשרי ולא חלבי ולא פרי הדר ולא חמוץ אנא ממכם לעזור להתגבר על המחלה תודה רבה אני בגיל 68 משקל 64
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RAMIFORT
ד''ר ג'יזל גודארד10/06/2009קיימים סוגים שונים של לופוס כולל לופוס הנגרם מתרופות- לא שכיח הקשר בין סטטינים והתפתחות לופוס. בד"כ נמצא כייל גבוה של נוגדנים להיסטונים. לפי התיאור שלך אין מספיק מדדים לאבחנה של לופוס. לופוס זו מחלה של נשים צעירות בעיקר . התפתחות של לופוס אצל איש מבוגר פחות שכיח. מכיוון שלופוס יכול לחקות מחלות אחרות יש חשיבות לוודא שקיימים 4 מתוך 11 מדדים על מנת לאבחן לופוס בוודאות.
לופוס מתרופות מתאפיין ע"י דלקת במיפרקים ותיפרחת בעור.
יחד עם הפסקת הטיפול-יחלוף המחלה לרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניםרחל06/06/2009
אני חולה בראומטיק ארט. אמורה להוסיף למטרוטקסאט פלנקוויל הנני סובלת מיובש בעינים כ 5 שנים
היובש הוא עקב הדלקת וכנראה גם גיל הנני בת 59 . הבנתי שפלנקוויל משפיעהעל הראיה
האם יובש קיים המטופל בטיפות רפרש או דומה מחמיר עם התרופה החדשה או מההוה התוויה לא
לקחת. האם בדיקות עינים שלושה חודשים אחרי התחלת נטילת התרופה כמו שיעצה הרופאה
תספיק תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין06/06/2009רחל שלום,
כאשר חולה הסובל מדלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) מתחיל לסבול מיובש בעיניים (ובפה) צריך לבדוק אם מדובר בתסמונת סיוגרן. תסמונת אוטואימונית זו, בה נוצרים נוגדנים הפוגעים בבלוטות הרוק והדמעות, עלולה להתפתח כסיבוך של דלקת מפרקים שגרונתית, ללוות מחלות אוטואימוניות אחרות, או להופיע לבדה.
כדי לבדוק את העניין צריך לבצע בדיקות דם בהם מחפשים את הנוגדנים האופייניים
(anti Ro/ anti La) , לבצע בדיקת עיניים ולתעד את נושא היובש (על ידי בדיקה פשוטה הנקראת בדיקת שירמר) ובמקרים מסויימים לבצע ביופסיה של בלוטת רוק.
פלקווניל אינו גורם ליובש עיני ואפילו משמש כטיפול בתסמונת סיוגרן. תרופה זו עלולה לגרום פגיעה ברשתית העין (שהיא חלק פנימי יותר של העין) וזו הסיבה לצורך במעקב רופא עיניים בזמן הטיפול.
יש לזכור שיש סיבות נוספות ליובש עיני ולא ניתן להניח כמובן מאיליו שמדובר בתסמונת סיוגרן בלי לבצע את הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי אלוריל?עידן05/06/2009
שלום!
שמי עידן ואני בן 26 מזה מס' שנים אני סובל משיגרון (גאוט) וההתקפים באים לידי ביטוי בעיקר בקרסוליים הרופא משפחה נתן לי מרשם של אלוריל ומקריאה בהוראות הבנתי כי לא ניתן להפסיק ליטול את התרופה מכיוון שאז היא מעלה את חומצת השתן מאוד אינני נוטל את התרופה שאלתי מה ההשלכות של נטילת אלוריל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאוט זה שיגדון (לא שיגרון)
סופיה06/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין06/06/2009עידן שלום
הטיפול באופורינול (אלוריל) נועד להפחית את הרמה של החומצה האורית בדם ועל ידי כך למנוע התקפים של GOUT - או בשמו העברי - שיגדון. יש אנשים המפתחים אלרגיה קשה לאלוריל אבל אם זה לא קורה - אין בדרך כלל בעייה עם נטילה ממושכת של התרופה. המנעות מטיפול תוביל כנראה לעלייה בתדירות ההתקפים ובהדרגה ליצירת נזק בלתי הפיך במפרקים (קיימת גם סכנה של יצירת אבני כליות). זאת כמובן בהנחה שרמת החומצה האורית אכן גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם?
עידן14/06/2009אך השאלה היא האם אני אוכל להפסיק ליטול את התרופה ללא תופעות לוואי קשות?
כך הבנתי שכאשר נוטלים את האלפורינול ומפסיקים רמת החומצה האורית עולה פלאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין15/06/2009עידן שלום,
כעיקרון, אם אמנם מדובר ב - GOUT וקיימת רמה גבוהה של חומצה אורית, הרי שהטיפול המומלץ הוא טיפול קבוע והפסקת הטיפול עלולה לגרור עלייה מחודשת ברמת החומצה האורית והתקפים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאוט - שיגדון
אילנה24/04/2010אני גם סובלת מגאוט הסבל הוא רב כרגל מתנפחת ואי אפשר ללכת או אפילו לשים את קצה הרגל על הריצפה. המלצה שלי לא להפסיק את האלוריל אלא בהתייעצות עם רופאה ראומטולוגית. כמו כן יש לעשות דיאטה לא לאכול חלקים פנימיים של פרה או של עוף כמו לבבות, כבד. בשר בקר. חומוס וכו' תעיין באינטרנט יש הרבה מידע על נושא זה. גאוט יש לאנשים שיש להם חומצה אורית בדם ורואים זאת בבדיקות הדם. חומצה זו גם גורמת לאבנים בכליות כדאי לך לשתות הרבה מים בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtuy
אתי ארד31/08/2010שלום
לעיתים יש לי כאבים ברגל ימין ורק כאשר אני נועלת נעלי ספורט או נעל סגורה , הכאבים בשלושת האצבעות האחרונות בכף הרגל לא בבוהן כאשר אני חולצת את הנעל למספר דקות הכאב נרגע , האם זה גאוט ,.
איך נקרא הערך של חומצה אורית בבדיקות הדם
מודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערך נקרא uric asid
אורי25/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד25/09/2010נא לפנות את שאלתך לפורום ראומטולוגיה של BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)