פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קשור לפיברומיאלגיה
    סיגל
    04/08/2009

שלום ד"ר אבלין,
    האם תוכל להסביר לי מה מציין Leuooytes (u)500 כשהערכים בגדר הנורמה הם 0.00-10.00 וEryythrooytes(u) 25.00 כשהנורמה 0.00-10.00 והאם יש קשר להחמרתסמפטומים של פיברומילאגיה אחרי ת"ד. האם נדרש טיפול ניתוחי.
    בדיקות דם:
    RBC-Red Blood CELLS 5.34
    MPV Mean Platelet voluine 13.0
    Lymphocytis 44.3
    החורגים מגבולות הנורמה. אנא הסבר הסיבות וכיצד ניתן לטפל הכי טוב שאפשר.
    יתכן וישנם מעט שגיאות באנגלית.
    תודה שאתה פה. בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם קשור לפיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    04/08/2009

סיגל שלום,
    למעשה אין קשר בין הבדיקות שציינת לבין הפיברומיאלגיה. אין כיום בדיקות מעבדה המצביעות על אבחנה או על פעילות של פיברומיאלגיה. הבדיקות שציינת מעידות על נוכחות של כדוריות דם לבנות בשתן, מה שעשוי להצביע על דלקת בדרכי השתן (בייחוד אם קיימת צריבה במתן שתן או סימפטומים דומים). במקרה כזה כדאי לבצע גם תרבית שתן.
    פיברומיאלגיה עלולה להחמיר לאחר תאונה או חבלה אבל שוב - זה לא דבר שניתן לאבחן על פי בדיקות דם ושתן אלא רק לפי הסימפטומים והבדיקה הגופנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומאלגיה
    מירב
    03/08/2009

בת 29 את התסמינים גילית כבר מגיל 16 של כאבים בכל 18 הנקודות, רעד בידיים וכו' ואילו הרופאה אמרה שזה כוויות קור ונתנה לי משחה לזה אבל הרעד והכאב המשיכו...והמשיכו...
    בגיל 28 "קיבלתי אישור סופי" שאני חולת פיברומאלגיה כאשר כבר לדעת הרופא הגעתי באיחור וכבר כל 18 הנק' ברות כאב טוטלי. די קשה לי לישון בלילה מכאבים.
    מטבעי סף הכאב שלי נמוך ואני מקטרת המון על הכאבים, לאחרונה הפסקתי לכתוב בעט כי הכתב יוצא חרטומי בגלל הרעד באצבעות הידיים ובשל כך העט "בורח לי".
    כל התרופות שנתנו לי (בעיקר משככי כאבים חזקים) לא עזרו או שעזרו אבל היו תופעות לוואי גכון קוצר נשימה, חום כשבוע וכו.
    היום אני בלי טיפול וסובלת נורא- האם יש טיפול שניתן לעשות להרגעת הכאב כמו דיקור סיני? או טיפול תרופתי שעדין לא בסל הבריאות או לא יודעת כבר מה
    אפילו הידרותרפיה לא עזר לי - עשה כאב יותר בגלל שהייתי צריכה להתנגד למים כביכול.
    התייאשתי כבר - מגיל 16 אני סובלת עד מתי?

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/08/2009

מירב שלום
    בהחלט יש טיפול. אני מציע לך לעיין במדור השאלות והתשובות הנפוצות שמופיע בראש העמוד הזה לגבי דיון יותר מפורט בפיברומיאלגיה ובטיפול בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקות במפרקים
    עידית רוזן
    03/08/2009

שלום ! מפרקים חורקים ללא כאב ללא הגבלת תנועה: ירכיים, גב תחתון ביותר, ובעיקר בירכיים. הכתפיים כואבות, אינן חורקות וללא מגבלה בתנועה. בדיקות הדם לאיתור דלקת מפרקים -תקינות. תרופות קבועות פראבסטטין. שאלותי: התופעה הולכת ומחמירה, האם לא נגרם נזק למפרקים? איך אפשר למנוע את המצב?
    תודה עידית

לקביעת תור
    סגירה
    חריקות במפרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/08/2009

עידית שלום
    צריך להבדיל בין חריקות של ממש לבין "קליקים" שהם תופעה נורמאלית ושאינה מעידה על בעייה. חריקות אמיתיות יכולות להיות בטוי של אוסטאוארטריטיס - שחיקת סחוסים - מצב המתפתח עם השנים ועם השימוש במפרקים. החריקות עצמן אינן בעייה - אך אם יש גם כאב והגבלה בתנועה כדאי להבדק ולפעמים גם לבצע צילומים של המפרקים כדי לבדוק את מידת הנזק. פיזותרפיה ופעילות גופנית מתאימה עשויים לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים סביב הפרקים
    דנה
    03/08/2009

שלום רב,
    אני בשבוע 15+1. מתחילת ההריון סובלת מכאבים חלשים באגן שהלכו והתפשטו בחודש האחרון לכיוון הפרקים - בירך מעל הברך, ביד מעל המרפק וכו'.
    הייתי אצל רמאוטולוג שהפנה אותי לבדיקות דם, תוצאות מלאות יהיו תוך שבועיים, בינתיים יש לי תשובות חלקיות של בדיקת הדם - ויש ערכים שהם חורגים. הסתכלתי באינטרנט ולפי מה שהבנתי אחד מהערכים החורגים כנראה מצביע על דלקת.
    שאלתי היא: האם יכולה להיות סכנה לעובר במצב של דלקת שלא מטופלת? בכל זאת עבר זמן מאז התחיל הכאב.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים סביב הפרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/08/2009

דנה שלום,
    עצם העובדה שקיימת עלייה במדדים מעבדתיים של דלקת כמו שקיעת דם ו - CRP אינה מצביעה על סכנה לעובר. כמו כן ממצא כזה אינו ספציפי למחלת מפרקים, אלא יכול להופיע בכל סוג של דלקת. למעשה רק במחלות מפרקים או מחלות אוטואימוניות מאד ספציפיות, כמו לופוס, קיימת סכנה לעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ana חיובית
    ענת
    03/08/2009

לבני בן ה15 התחילה פריחה בעור שהתאפיינה בשלפוחיות סירוטיות בכפות הידיים והרגליים - כמן כן באדמומיות באמות הידיים. לאחר כשבוע טופל בתרופה מינוציקלין ולאחר כמה ימים השלפוחיות ירדו ונותר סימנים שחורים על כף היד עם עור מעובה שהולך ויורד..
    בדיקת ANA יצאה חיובית .... האם יש קשר למחלת הלופוס?
    בקרוב אגיע איתו לבדיקה אצל רמאוטולוג.

לקביעת תור
    סגירה
    ana חיובית

הוספת תגובה

• ANA שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    03/08/2009

ANA חיובי גם בלופוס אך לא רק.
    התפרחת בלופוס שונה ממה שתואר כאן.
    במקרה וקיים חשד ללופוס (צריכים להתקיים 4 מתוך 11 מדדים) ו-ANA חיובי אז בודקים גם לנוכחות רמה גבוהה של נודנים ל-DNA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ענת
    03/08/2009

תודה על התגובה המהירה
    בדיקת DNA יצאה תקינה (0.5) בדיקת ENA יצאה חיובית .... האם בהכרח יש מחלה כרונית?
    האם יכול להיות שבגלל הפריחה הבדיקה יצאה חיובית????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    04/08/2009

ENA חיובי רומז על אפשרות לאבחנה של זאבת.
    בתוך ENA בודקים נוגדנים ל-RO, LA, RNP, SMITH.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור אבלין
    שיר
    02/08/2009

אני רוצה לדעת למה ניורולוג? מה הקשר?

לקביעת תור
    סגירה
    לדוקטור אבלין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    02/08/2009

מערכת העצבים היא המערכת ששולטת על תנועות הגוף (כלומר על הפעילות המוטורית) ולכן כאשר קיימת הפרעה בתנועה, כמו רעד, צריך לחפש סיבות עצביות, כלומר נוירולוגיות, לתופעה. יש להדגיש שלעיתים קרובות קיים רעד שאינו מוסבר על ידי מחלה כלשהיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור אבלין

שיר
    02/08/2009

האם יתכן שמצב נפשי לא ממש רגוע יכול להוות בעיה כזאת? סליחה על שאני שואלת יותר מדי שאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    02/08/2009

שושי שלום
    אכן, גם לחץ נפשי וחרדה עלולים לגרום לרעד בידיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור אבלין
    שיר
    02/08/2009

יש לי שאלה לגבי מין רעידות קלות בידיים האם זה קשור לדלקת פרקים שאלה שניה מה אני אמורה להרגיש אחרי שהורדתי את הסטרואידים ועוד שאלה יש לי דלקת פרקים סרונגטיבית מה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    לדוקטור אבלין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    02/08/2009

שושוי שלום,
    רעידות בידיים לרוב אינן קשורות לדלקת מפרקים אלא לבעיות נוירולוגיות.
    אם טופלת בסטרואידים עקב דלקת מפרקים הרי שיש צורך לרדת בהדרגה במינון עד להפסקתם, תוך מתן תרופה אחרת שתדכא את התהליך הדלקתי. אם הירידה בסטרואידים מבוצעת בצורה מספיק איטית לא צריכות להיות בעיות, אלא אם הדלקת מתלקחת (ואז צריך להוסיף עוד טיפול נוסף). לעיתים יש מחושים וכאבים בלתי ספציפיים בזמן הירידה מסטרואידים, אך אלה חולפים.
    המונח "סרונגטיבי" בהקשר של דלקת מפרקים מתייחס לתוצאה של בדיקת הדם הנקראת Rheumatoid factor . אם בדיקה זו חיובית הדלקת מכונה "סרופוזטיבית" ואם היא שלילית - "סרונגטיבית". בדרך כלל דלקת סרופוזטיבית נוטה להיות יותר "תוקפנית" וגורמת יותר נזק למפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "קוצים" באצבע...
    אסתר
    31/07/2009

שלום רב...
    מזה מספר חודשים כואבת לי אצבע ברגל.
    תחושה של קוצים רוב הזמן.
    הדבר כואב ומונע ממני ללכת הרבה בצורה רגילה...

הלכתי לאורטופד, ניורולוג- שניהם לא ידעו מה זה והפנו אותי לראומטולוג (תור בנובמבר)...
    EMG - תקין.

מה יכול להיות הדבר?
    תודה מראש!
    אסתי

לקביעת תור
    סגירה
    "קוצים" באצבע...

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    01/08/2009

אסתר שלום,
    התלונה באמת נשמעת מתאימה יותר לבעייה נוירולוגית כמו פגיעה בעצב זה או אחר אבל אם ה - EMG תקין הדבר פחות סביר (בהנחה שהבדיקה בוצעה כמו שצריך, ויש פספוסים בביצוע בדיקות אלו). דלקת מפרקים לרוב תגרום לאצבע להיות נפוחה, רגישה, לעיתים אדומה - ולא ציינת תלונות מסוג זה. צריך לבדוק את האצבע ולראות. לא יזיק במקביל לבצע בדיקות דם בסיסיות (שקיעת דם, CRP, RF וכו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אסתר
    02/08/2009

תודה על התגובה המהירה...
    ואני אוסיף -
    אין נפיחות, אין אודם.
    האורטופד שלח אותי לניורולוג וזה שלח אותי לראומטולוג אך התור רק בנובמר...
    בנוסף לEMG התקין - ביצעתי בדיקות דם:

ANTINUCLEAR - NEGATIVE
    ANTISTREPT O - 17.7
    C-REACTIVE PROTEIN - <0.08
    RHEUMATOID FACTOR - <8.44
    COMPLEMENT C3 - 122
    COMPLEMENT C4 - 26.2

האם זה תקין?
    ואם כן - אז מה זה יכול להיות?
    קשה לי לקפל ולדרוך...

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/08/2009

הבדיקות תקינות. זה כמובן מפחית את הסיכוי שמדובר בבעיית מפרקים דלקתית. צריך לבדוק אותך כדי להתקדם עוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויופקס או סימבלטה
    בטי פריש
    31/07/2009

ד"ר אבלין שלום,

הנני בת 60 .לאחרונה אבחנו אצלי פיברומיאלגיה . בנוסף אני סובלת מכאבים במפרקים באיזור האגן, הירך והברך. לאחרונה החריפו הכאבים והפכו בלתי נסבלים . הכאבים מפריעים לי לישון בלילה והשינה הפכה לסיוט. אני בבוקר קמה שבר כלי וכל היום אני עייפה. השתתפתי בקבוצת מחקר באחד מבתי החולים וזה לא עזר לי בכלום. הנני לוקחת כבר מספר שנים ויופקס למניעת חרדה ודיכאון. החרדות נובעות על רקע מחלות ומוות שגרמו לכאבים פיזיולוגיים מתניידים כל פעם במקום אחר. אני מדברת על תקופה של כ-8 שנים. עברתי את כל הבדיקות חלקן מעמיקות וחודרניות כולל סי.טי ראש, גסטרוסקופיה קולונסקופיה וכדומה כדי לשלול אפשרויות של בעיה אמיתית. כמובן שעד שלא עשיתי כל בדיקה לגופה לא נרגעתי ואז שקיבלתי תשובות וכולן היו בסדר המשבר חלף עד לפעם הבאה שזה יכול היה לקחת שבוע שבועיים. בכל אופן טופלתי בציפרלקס וכעת בויופקס. לשאלתי , מתוך בירור שעשיתי הבנתי שסימבלטה הוא כדור שמטפל בבעיות דיכאון ובכאבים עצמם. ששאלתי את הראמוטולוג שלי אם להחליף את היופקס בסיבמלטה הוא אמר שאין צורך שזו אותה תרופה. הרופאת משפחה שלי כן חשבה שאני צריכה לנסות את הסימבלטה ואגן נ יסיתי אותה והרגשתי טוב יותר . העניין הוא שמספר הכדורים שהיו לי נגמרו והפסקתי בבת אחת מה שעירער לגמרי את מצבי למרות שבמקביל המשכתי לקחת את הויופקס. מה לעשות? מה עדיף? להחליף, להשאר עם אותה תרופה? אני די אובדת עצות והכאבים מטריפים אותי.

בברכה,

בטי

לקביעת תור
    סגירה
    ויופקס או סימבלטה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2009

בטי שלום,
    סימבלטה וויפקס הן שתי תרופות בעלות מנגנון פעולה דומה - שתיהן מעלות את הרמה של סרוטונין ונוראפינפרין במערכת העצבים המרכזית. אמנם יש לציין שויאפקס משיגה את התוצאה הזו בעיקר במינונים גבוהים יחסית (מעל 150 מ"ג ליממה). בין שתיהן סימבלטה היא היחידה אשר הוכחה כיעילה לטיפול בפיברומיאלגיה. לכן ובייחוד אם כבר צברת נסיון עם שתיהן והרגשת טוב יותר עם סימבלטה, בהחלט נראה הגיוני לעשות את המעבר מויאפקס לסימבלטה. יש לציין שסימבלטה כבר רשומה כיום במשרד הבריאות הישראלי כטיפול לפיברומיאלגיה (מה שלא נכון עבור ויאפקס).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים
    שיר
    30/07/2009

שלום אני רוצה לשאולאם אני יכולה למרוח לק ליבלות בשם נוכסקורן נוזל ליבלת בכף הרגל כשאני לוקחת מטטרוקסאט 4 כדורים בשבוע ופלקווניל 2 ביום חומצה פולית וסידן האם יש ניגוד תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/07/2009

שושי שלום,
    אין עם זה בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור אבלין

שיר
    31/07/2009

תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה בפרקים?
    אביגיל
    30/07/2009

לפני כחודשיים הופיעו כאבים ונפיחות בשורש כף יד ימין ניגשתי לאורטופד שעטף את היד בתחבושת מרופדת לשבוע וטופלתי בארקוקסיה.
    המצב עד היום לא השתנה פעם היד נפוחה וכואבת ולפעמים פחות.
    כשבועיים לאחר מקרה היד החלה ברך שמאל לכאוב, היא מתנפחת מעל הברך ולאט לאט היא כאבה עד שקשה לי ללכת. הגעתי שוב לאורטופד טופלתי באטופן נשלחתי לפיזוטראפיה ומיפי עצמות
    בנתיים הכאבים החמירו בלילה הכאבים קשים בבוקר כל הגוף הופך למקשה בבוקר לוקח לי הרבה זמן עד שאני מצליחה להניע את עצמי, בכפות הרגליים אני מרגישה כאילו שיש שלפוחיות
    ההליכה קשה וגם רגל שמאל נדבקה. הגעתי לרופאת המשפחה שהפנתה אותי לבדיקות דם ולראומטולוג.
    תשובת בדיקת הדם כלהלן: שקיעת דם 70, CRP -2.93 RF -8190000 תפקודי כבד גבוהים
    תשובת מיפוי עצמות קיימת קליטה מוגברת בפטלות גן בשורש שני כפות הידיים ובאופן לא סדיר לאורך עמוד השדרה כולו האם תהליך ניווני או דלקתי? אבקש לשמוע דעתך כי ראומוטולוג יש רק עוד שבועעים תןדה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה בפרקים?

הוספת תגובה

• טעות ברגל

אביגיל
    30/07/2009

סליחה הכאבים ברגל ימין ולא שמאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/07/2009

אביגיל שלום,
    על פי התיאור בהחלט נשמע כאילו מדובר בסוג של דלקת מפרקים. (אמנם לא הבנתי בדיוק מה היתה התוצאה של בדיקת ה - RF). כיוון שכל הסיפור חדש יחסית קשה לקבוע עדיין אם מדובר בדלקת כרונית כמו Rheumatoid arthritis או בדלקת חריפה (למשל בתגובה למחלה זיהומית). בכל אופן כדאי להבדק אצל ראומטולוג בהקדם ולהתחיל טיפול אנטי דלקתי מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת החזירים לחולי פרקים
    רוני
    30/07/2009

האם מי שלוקח מטטרוקסט בקביעות חשוף יותר למחלה מה שנקרא &quot;קבוצת סיכון&quot; ומה כדאי לנו לעשות למניעת סיכון לשפעת חזירים? האם זמנית כדאי להפסיק מטטרוקסט?

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת החזירים לחולי פרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/07/2009

רוני שלום,
    טיפול במטוטרקסאט הוא טיפול המחליש את מערכת החיסון ולכן משייך את המטופל לקבוצת הסיכון הגבוה. לא מומלץ להפסיק את הטיפול אך אם חלית - יש לפנות לרופא וכנראה לקבל טיפול אנטי ויראלי (טאמיפלו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש עוד דרכים להתמודד?!
    תום
    29/07/2009

שלום רב,
    השארתי הודעה ולא ענית לי...
    שאלתי על נושא הדלקת פרקים, האם יש את הסכנה של היחשפות לשמש ונטילת גלולות נגד הריון, האם כל אלו אכן גורמים להתפרצותה של המחלה?!
    ואם יש עוד דרכים כדי לשפר את המצב למשל: רפואה אלטרנטיבית וכדומה...
    אודה על תשובתך...

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש עוד דרכים להתמודד?!

הוספת תגובה

• תום שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    30/07/2009

התפתחות והתלקחות של זאבת קשורות לגורמים שונים גנטים וסביבתיים. בין הגורמים הסביבתיים נכללים חשיפה לקרני השמש ונטילת גלולות או כל חומר המכיל אסטרוגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמוסות עלי מורינגה ערבה

יובל
    14/08/2009

שלום תום
    גם לזאבת וגם לדלקת פרקים שיגרונית יש אפשרות לנסות רפואה משלימה.אני ממליץ לך לקחת
    כמוסות עלי מורינגה ערבה שמוכיחות עצמן.

רפואה שלמה
    יאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות באצבעות כף יד ימין
    גלי
    29/07/2009

שלום רב,

אני בת 45, ימנית, חייה בריא ובריאה, מעצבת גרפית. לאחרונה התעוררו אצלי מס' בעיות "קטנות", שמחפשות התייחסות ופתרון:
    ֿ1) במפרק העליון של הזרת, בחלק הפנימי של האצבע, כעין "גולה" כזו, שניתן לגלגל ימינה-שמאלה, קטנה, 2 מ"מ בערך, תחושה מוזרה ולא ברורה,. הזרת מעט מאוד יותר נוקשה בקיפול מזו של יד שמאל.
    2) באותה יד, האצבע הקרובה לבוהן, המפרק התחתון קצת כואב בעיקר למעלה, בחלק החיצוני של היד. האצבע בטווח גמישות טוב אך פחות גמישה שזו של שמאל ולא מרגישה נרמאלי בכלל.

מה זה? זה התחלה של משהו? מה לעשות ואיך ועם מי לבדוק את זה?

חוצמזה יש לי בעיות סחוס בברך, לא הסטריות אך קיימות וכתף שמאל קצת "מתוחה" לעומת ימין שמשוחררת לגמרי.

אודה מאוד להתיחסותכם. מעדיפה לטפל בתופעה לפני שאתפרק.... ולא אחרי...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות באצבעות כף יד ימין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    29/07/2009

גלי שלום,
    לא נראה שאת מתפרקת בשלב זה...
    התופעות שאת מתארת עשויות להתאים לבעיות של שחיקת סחוס קלה ואולי גם לבעיות בגידי האצבעות על רקע של שימוש יתר. ניתן לבדוק את העניין אצל ראומטולוג או אורטופד כף יד ובמקרים מסויימים זריקה מקומית של סטרואידים או אמבטיות של פרפין חם לכפות הידיים עשויים להקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך + עוד שאלה (-:

גלי
    31/07/2009

להקל, אין צורך. אני לא סובלת. אני פשוט חשה במחושים, מבינה שמשהו לא בסדר ורוצה להפטר מהם שהם עוד קטנים.
    אני יודעת שסחוס מלאכותי עדין אין.
    אך אולי את בעית הגידים/מפרק ניתן לפתור באופן "סופני". כלומר להבריא את המקום.
    "מומחה לכף היד" אצלו בקרתי אמר לי שאם המפרק של האצבע יטריד אותי הוא יעשה לי ניתוח לגזירת הגידים... טוב שלא הציע להוריד את האצבע.
    יש פתרון בונה כלשהוא? בארץ? או מחוצה לה?
    בתודה, גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2009

גלי שלום
    זריקה מקומית של סטרואידים עשוייה לעזור לבעייה הגידית, אם כי גם לזה עלולות להיות תופעות לוואי (במקרים נדירים יכול להגרם קרע של הגיד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור נגעים במוח ע"י הנירולוגית
    קורין
    28/07/2009

בהמשך להתכתבותי הקודמת , ברצוני להוסיף כי הודיעה לי הנירולוגית ששלחה אותי לעשות בדיקות לבירור התופעות מהם אני סובלת, רדימות ביד שמאל, שפה תחתונה שפתאום צונחת למשך חצי שעה לפעמים, לעיתים ראייה כפולה, דופק מהיר, וMRI שמראה נגעים במוח עם איבוד נפח קל. לאחרונה בוצע גם: ANTI NEUCLEAR , ANTI SMOOTH MUSCLE, ANA, CARDIOLIPIN APTT, TITRE, ANTI THROMBIN ACTIVITY, FACTOR V ACTIVITY, כשכולם גבוהים וחיוביים. FACTOR VII ACVTIVITY - LO, ANTI DS DNA 36.3 THAT THE NORMAL RANGE IS UP TO 200 . אולי הערכים שונים כי אני נמצאת בקנדה. נמצאת בשליחות בשנה הקרובה. אני אראה את הרופאים רק עוד חודשיים (ראומטולוגים). הנירולוגית אמרה שמי שצריך לאשר סופית קיום של לופוס זה הראומטולוג. יש לציין כי אני לעיתים מרגישה כאבים גם במפרקים של הרגליים. וכשהייתי ילדה היה לי תקופות שכל כך כאבו לי הפרקים שממש הייתי בוכה. אבל אף פעם לא ייחסתי לזה חשיבות רבה. הכאבים בפרקים הם נסבלים. לא עד כדי כך שזה מפריע לי לשחות למשל שאני כל כך אוהבת. יש לי תפרחת על העור מכיוןן של האף ללחיים, אבל בצורה מאד מאד קלה. יש לציין שאני בחורה צעירה בת 39 שנים. אם כל הבדיקות חיוביות (STRONG POSITIVEׂ ׂ) מה זה אומר? האם מספיק הבדיקות והנגעים במח כדי לאבחן לופוס? ואם כן, איזה סוג של לופוס?

הוספת תגובה

• קורין שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    30/07/2009

מעורבות של מערכת העצבים-מוח בזאבת מהווה ביטוי חמור למחלה. דרוש טיפול מיידי ע"י תרופות שמדכאות את מערכת החיסון.
    אני ממליצה שתגשי בהקדם לפרופ' גלדמן אם את נמצאת בטורונטו קנדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה