מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת במפרק הלסת וטריגמינל נאורלגיהיעל11/07/2009
שלום! הנני סובלת מזה 10 שנים מטריגמינל נאורלגיה. ההתלקחות הראשונה החלה כאשר הייתי בהריון הראשון - ובזמן זה גם אובחנתי לראשונה. לאחר מכן, בכל הריון היו לי התלקחויות חריפות... כיום, אני בת 40 ולאחרונה חוויתי שוב (הפעם שלא בהריון...) התלקחות של התקפי כאבים ואני מטופלת בטגרטול וממתינה לבדיקת MRI. יחד עם זאת, ציינתי בפני הרופאים אשר אני נבדקתי אצלם (רופא המשפחה והנאורולוג) כי לאחרונה (כמס' חודשים) חשתי כי הלסתות שלי אינן נסגרות היטב, כולל "קנקים", ולבסוף המצב "התייצב" על כך שאיני יכולה לפתוח את הפה כבעבר ושנסיון למפתח מלא כרוך בתחושת אי נוחות, לעתים מלווה בכאב, לאורך הלסתות, בעיקר השמאלית. עליי לציין שהכאבים של הטריגמינל נאורלגיה הם בצד השני (ימין), תמיד. רופאיי, לצערי, התעלמו מתלונה זו, אולם לי יש תחושה שכן יכול להיות קשר מסוים. אציין גם שכשנה לפני ההתלקחות הראשונה (כלומר - לפני כ- 11 שנים) עברתי תאונת דרכים, כאשר התהפכתי עם הרכב אשר בו נסעתי, ונפגעתי בחלק העליון של הגוף (צוואר) וזמן קצר לפני כן עברתי טיפול שיניים רשלני אשר בו הרופא ביצע עקירה כרורגית של שן בינה כלואה ללא שום צילום פנורמי... מכיוון שאני מנסה למצוא פתרונות לצרוף נסיבות אשר אולי גורמים לי להתלקחויות (על מנת לנסות למנוע התקפים בעתיד, כי זה
נ-ו-ר-א כואב ומתיש) אני מפנה שאלה זו בפורום זה, אך אני לא בטוחה אם הגעתי ל"כתובת הנכונה"... אני מנסה ממש לעזור לעצמי, כי חיי הם גיהנום בזמנים שכאלה, ואני אימא לשלושה ילדים, אשר רוצה מאוד לתפקד באופן נורמלי... אם יש ביכולתכם לענות לי - אודה לכם מאוד!!! יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין12/07/2009יעל שלום,
כאבים במפרק הלסת עשויים להיות תוצאה של דלקת מפרקים שמערבת את המפרק הזה (כמו Rheumatoid arthritis) אך במקרים רבים אינם תוצאה של תהליך דלקתי וזאז מדובר בתסמונת של כאב כרוני - TMJD. תסמונת זו מופיעה בחלק מהמקרים יחד עם כאבים בחלקי גוף אחרים, הפרעות שינה ועייפות - מצב הנקרא פיברומיאלגיה. אם את סובלת מתלונות מפושטות יותר, ולא רק מכאבים במפרק הלסת, יתכן שבאמת יש קשר בין הדברים (ואולי גם קשר עקיף לתאונת הדרכים). אם זה המצב כדאי להבדק גם על ידי ראומטולוג. אם הבעייה ממקומת רק במפרק הלסת אז הטיפול בדרך כלל ניתן על ידי מומחה פה ולסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!משה10/07/2009
שלום רב!
הסיפור שלי הוא סיפור מאוד מוזר ונמשך כמעט 6 חודשיים,הסיפור התחיל שהייתי בצבא היתי חיל בתותחנים שהמאמץ הפיזי לא היה קשה בכלל,אחרי 3 חודשיים התחלתי להרגיש כאבים חזקים באגן כמו דקירות לאחר שבועיים התחלתי להרגיש כאבים בברכים חדים ואחרי שבוע כבר לא הצלחתי ללכת כמעט,הרגשתי עייפות זרמיים בכף הרגל כאבי שרירים ולא הצלחתי ללכת בכלל נלקחתי לרם 2(סיפוח חיילים והקבלת גימלים וטיפולים)כשהייתי ברם 2 הייתי במנוחה כ4 חודשיים הופנתי לאורתופד 4 פעמיים אורתופד מוסמך מאוד בהדסה הר הצופים הוא עלה על כמה בעיות ברגליים tendintis of patlle ו הממסטרינגס קצרים משמעותים,הוא הפנה אותי על הפגישה הראשונה לפיזותרפיה אינטנסיבית כ2-3 טיפלים בשבוע הייתי ב22 טיפולים שם,אך המצב נשאר אותו דבר הוא השתפר אומנם אבל עדיין הייתה עייפות וזרמיים ברגלים וכאבים חדים באגן ובברכים שגרם לי לצלוע,בפגישה הרביעית האורתופד חשב שאולי הבעיה אינה אורתופדית והפנה אותי לראומטולוג עם בדיקות דם שעשיתי הראומטולוג אמר לי שהוא לא מוצא שום בעיה ראומטולוגית,ככה שאני במבוי סתום עדיין יש לי כאבים ברגליים ואף אחד לא יודע מה הבעיה שלי עשיתי מיפוי עצמאות ומצאו שיש לי קליטה לא סדירה באגן ובברכים,הרואמטולוג הפנה אותי לMRI אך הצבא עושה לי הברבה בעיות עם צילום זה,ככה שאני עדיין עם כאבים ברגלים ולא יודע מה לעשות האם יש לך ייעוץ או אולי כיוון לגבי בעיה ראומטולגית כל שהיא שאולי הרואמטולוג (כל הבדיקות דם תקינות) שלי לא חשב עליה תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/07/2009אלי שלום, השילוב של כאבים באגן ובגב התחתון יחד עם קליטה מוגברת במפוי עצמות באיזור האגן, מעלה חשד לקיומה של דלקת מפרקים המערבת את האגן כמו Ankylosing spondylitis. בדיקת MRI של האגן היא הבדיקה הרגישה ביותר כדי לאשר את קיומה של דלקת מסוג זה. בדיקת CT של האגן גם עשוייה לעזור אבל היא בסך בכל מעט פחות רגישה. בנוסף, אם הדבר לא בוצא, כדי לבצע בדיקת דם מסוג HLA-B27 - סמן גנטי אשר שכיח אצל אנשים הסובלים מדלקת מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך קובעים אם למישהו יש פיברו?אפי09/07/2009
והאם זה נפוץ שלמטופל יהיה פיברו+אנקלוזינג ספונדיליטיס?
אני מאובחנת עם א.ס אבל יש לי כאבי שרירים ועייפות רצינית תמידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין09/07/2009רינת שלום,
השילוב הזה כנראה יותר נפוץ ממה שמקובל לחשוב. בהחלט יש מחקרים המראים על שכיחות יתר של פיברומיאלגיה אצל חולים עם ankylosing spondylitis. כדאי תמיד לנסות לבדוק אילו מהסימפטומים נובעים מכל אחת מהאבחנות ולנסות לטפל בשתיהן במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LAC חיובי בדם - לימפדנופטיה - דחוףחן09/07/2009
שלום רב ד"ר נכבד,
אני גבר בן 42 מזה 3 שנים התחלתי לסבול מכאבי בטן --באיזור הטבור מצד ימין,
ולימפות נפוחות -- תחילה בצוואר 1.5 ס"מ, לאחר מכן בבתי השחי 1 ס"מ עם שומן בשערן,
סביב האאורטה בבטן 0.7 ס"מ, במפשעות כ-1.7 ס"מ. CT, US -- מבנה שמור
בנוסף מלווה כאבי ראש, צוואר, גב, ע"ש, פרקים ורגליים שמחריפים ומתחזקים עם הזמן והשנים.
בדיקות דם: ESR=25-64 , CRP=0.7 , HSV=HIGH POSSITIVE , LAC=1.47
יחס זמן תרומבין מעט נמוך מהנורמה, בערך 0.8 , יש גם יבלות בעור מידי פעם--פפילומה, אודם
בכפות ידיים--כלי דם, מערכת עיכול-- בקע סרעפתי, גסטריטיס, טחורים.
מידי פעם נמצא גם קריוגלובולין חיובי, IgM כללי=460 (נורמה מקס. עד 230)
מעשן, מזה שנה+ י.ל.ד. גבוה + חלבון בשתן 24 שעות+כולסטרול גבוה, מטופל בתרופות.
מידי פעם דלקות חוזרות בדרכי השתן-- מערכת חיסון נחלשת-- גם אנטיביוטיקות.
נבדקתי ע"י רופאים רבים במשך הזמן הזה-- בירורים--- כולל גסטרואנטרולוג, ראומטולוג,
שלא הגיעו לכל אבחנה או מסקנה ברורה--- ובהתאם הטיפול-- חוסר
עלה גם רעיון לביופסיה-- מח עצם, לימפות --- אך המטולוג שבדק אותי שלל זאת
(טען אין ג'ונס בנס חלבון).
שאלותי:
1. מה דעתך צריך/חייבים לעשות ? מה אתה יכול לומר/ לאבחן מהתסמינים ?
2. נבדקה תסמונת קרישה APLA- ואין, גם לא אירוע טרומבואמבולי-- ב"ה
3. מה הוא LAC כיצד נוצר? תסמינים? איזה מחלות יכולות לגרום ל-LAC ? ווירוסים?
4. מה עושים לטפל ב-LAC ? מהם הטיפולים? האם LAC יכול לעבור לגמרי כליל?
5. מחלה אוטואימונית ? (לא נמצאו עוד נוגדנים מעבר למה שציינתי) מה עוד כדאי/רצוי/חייבים לבדוק
איזה עוד סוגי בדיקות/בדיקות דם ? ומה נראה לך שצריך להיות המומחה הראשי (המומחיות)
שצריך לאבחן/לטפל בי ?
6. כיצד אוכל עוד להיעזר בך?
בתודה ובכבוד רב,
חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/07/2009חן שלום,
הממצאש ל הגדלת בלוטות לימפה מפושטת (אמנם קטנות) ביחד עם קריוגלובולינים חיוביים ובדיקה של HCV חיובית (אני מנחש שהתכוונת ל - HCV ולא ל - HSV?) מחייב בירור כדי לשלול מחלה האמטולוגית הקשורה לבלוטות הלימפה. הטוב ביותר הוא להגיע לאבחנה על ידי ביצוע ביופסיה של בלוטה מוגדלת (או של מוח העצם) - אם קיימת בלוטה מספיק גדולה ונגישה. את הבירור הזה כדאי לעשות אצל האמטולוג ולעיתים יש צורך בבדיקות עזר מתקדמות כמו בדיקת PET-CT - בדיקה אשר מגלה בלוטות לימפה מוגדלות באשר הן. הממצא של LAC חיובי עשוי להיות משני לבעיה ההאמטולוגית. נוגדן כזה הוא בעל חשיבות אצל אנשים שעברו אירועים של קרישת דם (ברגליים, בריאות וכו') או נשים שעברו הפלות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסמי TNF...?י09/07/2009
שלום רב
ככל הנראה איבחנו לאישתי דלקת פרקים מסוג SAPHO / דלקת פרקים על רקע פסוראזיס
לפני חודש היא קיבלה עירוי ארדיה אך ללא הועיל, נכון לכרגע מציעים לה טיפול בחוסמי TNF
כגון: remicat / humira
שאלתי היא האם הטיפול בחוסמי TNF בטוח ? ממה שקראתי באינטרנט היו מקרים בו אנשים קיבלו זיהום עד כדי חשש למוות...?
האם יש מספיק נסיון בארץ לתרופה מסוג זה...?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין09/07/2009הטיפול באנטי TNF נמצא בשימו בארץ ובעולם כבר כעשר שנים ונחשב בטוח מאד - אם כי כמובן תתכנה תופעות לוואי כמו בכל טיפול אחר. נכון שקיימת החלשה מסויימת של מערכת החיסון בטיפול זה אך אם מקפידים על כללי הזהירות (שלילת זיהום ישן בשחפת, הפסקת הטיפול במקרה של מחלת חום) בדרך כלל ניתן למנוע את הסיבוכים. מאידך גיסא מדובר בטיפול יעיל מאד בסוגי דלקות המפרקים שהזכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לגבי לופוסא.נ.09/07/2009
שלום. עשיתי ביופסיה של העור עקב פריחה בזרועות (פריחה אדומה לא מגרדת). התשובה של הביופסיה היא:
2551 - SKIN BIOPSY;
SUPERFICIAL AND DEEP PERIVASCULAR LYMPHOCYTIC INFITRATE ASSOCIATED WITH VACUOLAR INTERFACE CHANGES.
CONSISTENT WITH LUPUS ERYTHEMATOSIS.
PAS STAIN IS NEGATIVE FOR FUNGI.
האם על סמך תשובת בדיקת הביופסיה הזו יש לי לופוס של העור? שני רופאים טוענים שכן ורופא אחד אומר שחסר בדיקה בביופסיה שהיו צריכים לעשות? יש לציין שבדיקות הדם שלי תקינות.
אודה לכם על עזרתכם אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.נ. שלום
ד''ר ג'יזל גודארד09/07/2009הביופסיה מתאימה ללופוס של העור, בדרך כלל מתיחסים לשקיעת משלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים וטיפולי שינייםחסוי07/07/2009
שלום רב.
אני סובלת מדלקת פרקים ארטריטיס ריאומטיזם ומטופלת במטותרקסאט (4 כדורים פעם בשבוע).
ניגשתי לרופא שיניים ולשיננית עמנ לקבל טיפול (טיפול רגיל, לא משהו מיוחד). שם עלתה הנקודה שייתכן ועלי לקבל אנטיביוטיקה לפני כל טיפול בגלל דלקת הפרקים (לדבריהם, במהלך הטיפול שיניים יש דם....אשר מתערבב בחיידקים וחוזר למחזור הדם, ויחד עם דלקת הפרקים זה אולי בעייתי). שאלתי את רופאת המשפחה והיא אמרה שאין צורך ואינה מבינה על מה המהומה. אשמח לתגובתך. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע שאלה לא נענתה? תודה
חסוי08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין09/07/2009לחסויה שלום,
בעקרון אין צורך במתן אנטיביוטיקה אלא אם עברת החלפת החלפת מפרק. אמנם יש נותנים אנטיביוטיקה "ליתר ביטחון" אבל זה לא הכרחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על התשובה
חסוי09/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה - לופוסיעל פ07/07/2009
האם יש חומר המותר למילוי קמטים בפנים לחולות לופוס??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד07/07/2009השאלה מעניינת ובמקום. חפשתי תשובה עבורך ואני מצרפת כאן (באנגלית):.
Is treatment with lasers, collagen, restalyne, Botox or Thermage okay for people with either cutaneous or systemic lupus? What about microdermabrasion chemical peels and sclerotherapy for spider veins?
A. With the recent attention on plastic surgery and other cosmetic procedures, more people -- including those with lupus -- are questioning the safety of various skin treatments. Some may be considering dermatologic interventions for disease-related reasons, including side effects from lupus treatment (such as stretch marks) or from lupus itself (such as scars from discoid lupus).
However, a distinction should be made between reconstructive or reparative treatments for damaged skin and purely cosmetic procedures. Lupus patients in remission who are left with permanent scarring may be treated the same way as a person who has been in a car accident or in a fire. Certainly we are cautious with these treatments because any technique that manipulates the skin could reactivate the lupus. There are a number of criteria we establish before considering a person with lupus for these types of skin treatments.
First, the person's lupus must be in full remission -- and his or her rheumatologist and dermatologist must agree with the planned treatment.
In the last three to four years, pulsed-dye and other laser treatments have been particularly helpful in reducing the blood vessels caused by the lupus malar, or "butterfly," rash. This is the same technology that has been used on children with port-wine birthmarks on the face.
CO2 laser resurfacing of scars has also shown promise in selected patients. Again, all patients considered for laser treatment are pre-screened as outlined above. We also make sure that any drugs they are taking will not significantly delay healing. Striae (stretch marks) are a very troublesome problem subsequent to steroid treatment. No one technology works as well as we would like.
Collagen has been used for years to fill in scars in the skin, often caused by acne or burns. The use of collagen in lupus -- or any autoimmune disease -- has been quite controversial for many years. Dermatologists who treat lupus patients with collagen have not seen an increase in significant or unusual reactions, but caution is advised. And, although we pre-test everyone for any allergic reaction, there also can be problems if a person is on high doses of immunosuppressives or cor* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביומירהmiriamn goldb06/07/2009
מבקשת לדעת מניסיונכם האם יש תגובות טובות לאחר טיפול ביומירה
ד''ר יעקב אבלין08/07/2009מרים שלום,
HUMIRA היא אחת משלושת התרופות מקבוצת האנטי TNF אשר מצויות כיום בשימוש בארץ. התרופה פועלת על ידי נטרול חלבון ה - TNF שהוא חלבון מרכזי בתהליכי דלקת רבים. לתרופה יעילות מצויינת במספר סוגים של דלקות מפרקים כולל דלקת מפרקים שגרונתית, דלקת מפרקים פסוריאטית, Ankylosing spondylitis ועוד. התרופה ניתנת בהזרקה תת עורית על ידי מזרק מוכן מראש אחת לשבועיים ולרוב החולה יכול לבצע את ההזרקה באופן עצמאי. בסך הכל מדובר בתרופה יעילה, אשר מצליחה להביא לשיפור במצבם של חולים עם דלקות מפרקים קשות ונותנת חופש רב מבחינת אופן המתן. (כמובן, יש גם מקרים שאינם מגיבים לטיפול.)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאטיק ארטריטיסקרמר אליעזר05/07/2009
שלום רב
שמי אליעזר , והובחנתי לפני כ-שנה וחצי כסובל מ גאוט . ( רגל ימין )
טופלתי בתרופות שונות ללא הקלה , ורק לאחר כחודשיים התחלתי אטופן 400 וקולכיצין , הכאבים פחתו , ויכולת התנוע חזרה .
כ- 3 חדשים אחר כך אצבע 2 בכף ימין החלה לכאוב , אורטופד הזריק לי זריקה שהרדימה את היד לחצי יום , וזאת התוצאה היחידה . האצבע התנפחה התכופפה , ללא יכולת תנועה , וכמובן כואבת , ובמיוחד בלילות .
הופנתי למח" הראוטולוגית באסף-הרופא , והתחלתי ב MTX , עד ל15 מ"ג לשבוע , אך ללא תוצאות . כעט אני עם 12 מג" MTX בשבוע , + 6 מג" SALAZOPIRIN , ו 10 מג" חומצה פולית .
עכשיו , הכאבים פחתו , מרגיש שרפה בכל אצבעות הרגליים , סחרחורות , ובחילות רוב הים .
היתי אמור להתחיל ב ANTI TNF , אבל לא עברתי טסט- מנטו , התחלתי בטיפול נוסף ב ISONIAZID 300 mg ב 6 ימים בשבוע +ויטמין B6 300 mg פעמים בשבוע .
ברור שכל חודש בדיקות דם .
מה דעתכם על הטיפול , האם יש אופציה אחרת מפני שאני מרגיש גרוע , קשה לי לעבוד , ומתפקד בקשי רב
בברכה , אליעזר
ד''ר יעקב אבלין05/07/2009אליעזר שלום,
הרושם הוא שהיתה אי בהירות בנוגע לאבחנה שלך ולכן הטיפול המתאים התעכב. נראה שבתחילה סברו שמדובר ב - GOUT - אבל לא ברור אם בוצע ניקור אבחנתי של מפרק על מנת להוכיח אבחנה זו. יש להדגיש שאבחנה חד משמעית של GOUT אפשרית רק על ידי ניקור של מפרק מודלק, שאיבת נוזל מתוכו וזיהוי הגבישים האופיינים של חומצה אורית בבדיקה במיקרוסקופ אור מקוטב. אם בדיקה זו אינה מבוצעת הרי שמדובר בחשד ל - GOUT ולא באבחנה ודאית. במקרה שלך אני מבין שבהמשך אובחנת כסובל מדלקת מפרקים פסוריאטית (לא ציינת את זה אבל אני מניח שאתה סובל גם מפסוריאזיס). במחלה זו הטיפול מאד שונה מאשר ב - GOUT. התרופות שקיבלת (מטוטרקסאט וסלזופירין) הן תרופות טובות ומתאימות למחלה זו, אבל יש מקרים בהם הן אינן מספיקות ואז בהחלט יש מקום לנסות טיפול באחת התרופות מקבוצת האנטי TNF. הבעייה היא שהשימוש בתרופות אלו (רמיקייד, הומירה ואנברל) מחייב לשלול זיהום ישן בשחפת, כיוון שחיידק זה עלול להעורר ולהתלקח בעקבות הטיפול באנטי TNF. זו הסיבה שהופנית לביצוע בדיקת מנטו (תבחין עורי לשחפת) ובוודאי גם צילום חזה. אני מבין שבדיקת המנטו לא היתה תקינה, כלומר העידה על חשד לשחפת סמוייה ולכן אתה מקבל איזוניאזיד, שהיא תרופה אנטי שחפתית. לאחר השלמת הטיפול הזה תוכל סופסוף להתחיל את הטיפול באנטי TNF ויש סכוי טוב שתזכה להקלה משמעותית ביותר.
אני רוצה לציין שהאבחנה הסופית במחלות ראומטולוגיות אכן מתעכבת במקרים רבים כיוון שהמחלות מתפתחות באופן הדרגתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה של העורא.נ.05/07/2009
אני עברתי ביופסיה עקב פריחה בזרועות וכן בדיקות דם. בביופסיה יצא שיש לי לופוס של העור ובדיקות הדם יצאו תקינות. האם בדיקת ביופסיה היא חד משמעית או שבנוסף לביופסיה צריך גם בדיקות דם שיאשרו שיש לי לופוס של העור? אני שמעתי שישנה בדיקת שמבצעים בבית חולים תל השומר ובה מגלים בוודאות אם זה לופוס של העור- האם זה נכון? אני פשוט מבולבלת וקצת חוששת אודה לכם אם תענו לי על השאלות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד05/07/2009קיימות פריחות שונות רבות בלופוס. בחלקם ANA חיובי\ בחלקת רמת משלים נמוכה-c3 /C4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים קוסמטיים בחולות לופוסיעל פ04/07/2009
האם ישנם חומרים למילוי קמטים שמותרים לחולות לופוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד07/07/2009ראי את התשובה המפורטת בפניה נוספת שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםשלי03/07/2009
האם ההורדה של הפרדניזון עושה רעד בידיים אני מרגישה מין זרמים וגם תחושה כללית היא מין עייפות וחוסר יציבות או שמה זה מהדלקת פרקים או משאר הכדורים שאני לוקחת כמו מטוטרקסאט 4 כדורים בשבוע של 2וחצי ו2 כדורים של פלקווניל אני בהורדה של הפרדניזון כבר 4 חודשים והרעד התחיל רק בשבועיים האחרונים האם יש קשר כל זה כמעט שנה שאני לוקחת כדוריםמאז שגילו לי הדלקת רגועה רק קצת כאבי גבי
ד''ר יעקב אבלין04/07/2009שלי שלום,
רעד וזרמים הן בדרך כלל סימפטומים נוירולוגיים ולאו דווקא קשורים לדלקת מפרקים ו/או לתרופות שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברו TMJ וקשיי נשימהפיבי02/07/2009
אובחנתי עם תשישות 2001 כרונית ופיברומיאלגיה-בשנת , 2003 מאז טופלתי קלונקס, ויאפקס, עשיתי התעמלות במים, פלדנקרייז ובהחלט הרגשתי שיפור והקלה בעיקר כששיניתי מקצוע וארחות חיים. לאחרונה נגמלתי מהקלונקס והויאפקס ממש לא אהבתי את מה שהקלונקס עשה ליכולת שלי לזוז להתרכז וכו'. מה שהכי מטריד אותי עכשו זה:הכאבים בצוואר בכתפיים, הידוק הלסתות, - במרפאת השיניים של בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב הומלץ לי לפנות למעבדת שינה ומרפאת כאב ורק לאחר מכן שימוש בס לילה.
קשיי הנשימה שהחלו לאחרונה מקשים עלי ומציקים לי יותר- בבדיקה במרפאת ריאות נשללה האפשרות לאסתמה, או כל בעיה אחרת הקשורה לריאות (בדיקות דיפוסיה, צילום חזה), ובכל זאת בעת מאמץ כמו הליכה בעליה, או הליכה ודבור בו זמנית, לאחר התכופפות לעישוב בגינה או נעילת נעליים כאילו נגמר לי האוויר- ואני חשה כאילו בית החזה והכתפיים מתקשים ויחד עם הכתפיים כאילו אני לובשת גופיית פלדה לוחצת. אינהלציה בונטולין מקלה עלי- רופא המשפחה ורופא הריאות חשבו שאלו הם התקפי חרדה לימדו אותי תרגילי נשימה- והמליצו על תרופות אנטי חרדתית שאני ממש לא רוצה לקחת. תרגילי-הנשימה מהנים ומקלים, אך אינם פותרים את הבעיה. אחרונה התחלתי לקחת מלטונין ואני נרדמת יותר מהר וישנה שינה טובה יותר, ובלילות האחרונים מתעוררת בגלל קושי בנשימה..
השאלות שלי הן: מה הניסיון בטיפול בפיברו במעבדת שינה ומרפאת כאב והיכן עושים זאת?
האם יש קשר בין הפיברו ו/או לתשישות לבין קשיי הנשימה? האם באמת עלי לחזור לקלונקס?
אשמח לקבל תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין04/07/2009פיבי שלום,
פיברומיאלגיה קשורה באופן הדוק להפרעות שינה, עם שיבוש אופייני של איכות השינה ויקיצות מרובות. כמו כן, הפרעות נשימה, כמו דום נשימה לילי, גורמות לשיבושים קשים בשינה, לרבות יקיצות מרובות. הדפוס של השינה המשובשת משפיע לרעה על איכות החיים גם בזמן היקיצה וגורם להחמרה בכאב ובסימפטומים האחרים. בדיקה במעבדת שינה עשוייה לגלות בעיות ספציפיות כמו דום נשימה לילי וטיפול בבעייה כזו עשוי להשפיע לטובה גם על חלק מהסימפטומים האחרים. כמו כן אין לשלול את האפשורות שהתקפי חרדה תורמים לתחושת קוצר נשימה בשעות היום, אם כי כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר בנושא זה. אם אכן קיימים התקפי חרדה, טיפול נוגד חרדה עשוי לעזור, אבל קלונקס היא רק אחת האפשרויות. גם ליריקה למשל, תרופה בעלת יעילות מוכחת בפיברומיאלגיה, עשוייה לעזור להתקפי חרדה ויתכן שתעזור באופן כללי יותר מקלונקס, תרופה אשר אינה מועילה בצורה חד משמעית בפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת! איך מטפלים בדלקת פרקיםליטל02/07/2009
מזה כשנתיים אני סובלת מכאבים עזים בפרקי הידיים, מתקשה לתפקד במיוחד בבוקר - נאמר לי שזוהי דלקת פרקים. יש לי פחד אדיר מנטילת תרופות על בסיס יומיומי ולכן כל הזמן בורחת מטיפולים.
אני לא יודעת מה לעשות - אני ממש סובלת. מהן אפשרויות הטיפול הנוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין04/07/2009ליטל שלום,
השלב הראשון הוא להגיע לאבחנה חד משמעית. בשלב זה יש לעשות שימוש בבדיקה הגופנית, בבדיקות הדמייה (צילומים ו/או בדיקות נוספות) ובבדיקות מעבדה על מנת לקבוע אם מדובר במחלת מפרקים דלקתית או בכאב שאינו על רקע דלקתי. כמו כן אם מדובר במחלת מפרקים דלקתית, יש לקבוע את הסוג המדוייק (דלקת מפרקים שגרונתית, פסוריאטית וכו).
לאחר האבחון, אם אכן מדובר במחלת מפרקים דלקתית, צריך להעריך את מידת הפעילות של המחלה ואת הנזק אשר יתכן שנגרם עד כה.
אם מדובר במחלה דלקתית, קיימת חשיבות רבה להתחלת טיפול תרופתי מתאים בהקדם, הן על מנת להוריד את מידת הסבל והן על מנת למנוע נזק מתקדם ועיוות של המפרקים בעתיד, שעשוי להיות בלתי הפיך. למרות הרתיעה מלקיחה קבועה של תרופות, חשוב להבין שלהמנעות מטיפול עלול להיות מחיר כבד בהמשך. כמו כן כדאי לציין שחלק מהתרופות אינן ניתנות על בסיס יומיומי. מטוטרקסאט למשל ניתנת פעם בשבוע ורמיקייד - בערוי - פעם ב - 6-8 שבועות. אני ממליץ להתייעץ עם ראומטלוג לגבי הטיפול המתאים ביותר עבורך, מכל הבחינות, אבל לא להמנע מטיפול בבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)