פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    סיון
    17/07/2009

דר שלום.
    שאלתי היא מה זה אומר תוצאות אלו?

lupus anticoag aptt assay 1.98 כתוב שבוצע פעמיים.1.70 high.

סיכום נמצא ערך - lupus anticoag aptt assay .גבוה מערך הנורמה ממולץ לחזור לאימות נוסף בעוד שלושה חודשים .

אודה לך מאוד מראש לתשובתך אני רוצה לדעת אם יש חשד ללופוס?
    שבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סיון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    19/07/2009

לא ניתן לאבחן מחלה על סמך בדיקות דם. צריך שילוב של תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות עזר שביניהם בדיקות דם.
    רמה גבוהה של LAC יכולה להצביע על תסמונת נוגדי פוספוליפידים המופיעה ב-40% מחולי זאבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה - ציפרלקס מול אלטרול
    עומר
    16/07/2009

שלום,
    אני בן 20, חולה מזה כשנתיים בפיברומיאלגיה (שאובחנה לפני כ-10 חודשים) ובקרוהן. מאז אובחנתי כחולה בפיברומיאלגיה אני נוטל פעם בלילה אלטרול (כלומר, 25 מ"ג) ועושה פעילות ספורטיבית, משתדל 4-5 פעמים בשבוע (בהתחלה זו היתה שחייה, ב-7-8 חודשים האחרונים הליכה מהירה).
    מצבי השתפר בצורה משמעותית מאז האבחון, אך בחודש האחרון התחלתי להרגיש עייפות גדולה בהרבה (למעשה, עד אז העייפות לא היתה חמורה ומה שהפריע לי הוא הכאבים). רופא המשפחה החליף לי את האלטרול בציפרלקס, מתוך מחשבה שייתכן שהאלטרול גורם לעייפות. התחלתי לקחת את הציפרלקס אך מהר הרגשתי פחות טוב - ישנתי הרבה פחות טוב והכאבים התגברו בצורה משמעותית. חזרתי לאלטרול והכאבים שוב פחתו וגם השינה השתפרה, אבל לאחרונה הרגשתי שהעייפות גדולה מדי ויש לי תחושה שלאלטרול יש קשר לכך (אני צריך לציין שאני מתנדב בצה"ל ולא יכול לישון 10-11 שעות בלילה כפי שהייתי ישן בלי בעיה בזכות האלטרול כשהיה לי זמן לכך). לכן, חזרתי לנטול את הציפרלקס במקום האלטרול. הבעיה היא ששוב הכאבים חזרו, השינה פחות טובה ויש גם עייפות - ייתכן בגלל בעיות השינה ובגלל שהתרופה עוד לא התחילה להשפיע. הבנתי שלוקח 4-6 שבועות עד שהיא מתחילה להשפיע. הבעיה היא שבינתיים אני סובל וקשה לי לתפקד בצבא, ושבכל אופן אין שום וודאות שהמצב ישתפר (ובמיוחד, שישתפר למצב טוב יותר משהיה עם האלטרול) לכשהתרופה תתחיל לפעול, אם בכלל היא תתחיל לפעול.

שאלותיי הן:
    א) האם אין אפשרות לקחת גם את האלטרול וגם את הציפרלקס ביחד לתקופה עש שהציפרלקס אמור להתחיל להשפיע?
    ב) האם יש תרופה שיכולה לעזור נגד העייפות? שמעתי שיש תרופה כזו שנקראת פרוויג'יל - מה היתרונות ומה החסרונות שלה?
    ג) לאור העובדה שגם עם האלטרול אני עדיין סובל בחלק מהימים מכאבים שמאוד מפריעים לי לתפקד - האם יש מקום לשקול התחלת נטילה של סימבלטה או ליריקה? מה היתרונות והחסרונות של תרופות אלו?

בתודה מראש,
    עומר.

הוספת תגובה

• הציפרלקס שקיבלתי הוא במינון 10 מ"ג

עומר
    16/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפש מידע על סימבלטה CYMBALTA

מישהו
    18/07/2009

סימבלטה ( לפעמים מופיעה גם כ - סימבלתה ) , שהיא במקור תרופה חדישה יחסית ( SNRI ) מיועדת במקור לטיפול בדיכאון שמגיע יחד עם כאבים (כאבים שונים ) .
    אולם , לידיעתך בהחלט מטפלים בתרופה זו גם אצל חולי פיברומיאלגיה , גם בלי קשר לדיכאון .
    הסימבלטה אמור לטפל גם בדיכאון , גם בעייפות וגם בכאבים הנילווים להם .
    הכל בכדור אחד . כמובן שצריך מעקב רפואי למציאת המינון האופטימלי בשבילך .

תעשה חיפוש ב - גוגל על התרופה , גם בהקשר של פיברו' .
    יש המון חומר גם בעברית .

חפש מידע גם על משפחת התרופות נוגדות דכאון ממשפחת SNRI . = משפיעות גם על סרוטונין וגם על נוראפינפרין ( נוראדרנלין ) .
    ציפרלקס = שייכת למשפחת SSRI , פועלת רק על סרוטונין .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/07/2009

עומר שלום,
    ציפרלקס אינה תרופה אידיאלית לטיפול בפיברומיאלגיה. הטיפול בפיברומיאלגיה מתבצע באמצעות תרופות המעלות את הרמה של סרוטונין ושל נורפינפרין במקביל. ציפרלקס היא תרופה המעלה בצורה מאד סלקטיבית רק את רמת הסרוטונין. התוצאה הזו טובה לטיפול בדיכאון אך הרבה פחות יעילה בפיברומיאלגיה. קיימת אמנם אפשרות לשלב את הציפרלקס עם אלטרול, כיוון שהאלטרול מעלה את רמת הנוראפינפרין וכך מושגת התוצאה הרצוייה. אבל טוב עוד יותר לעבור לתרופה אחת שמשיגה את שתי התוצאות גם יחד. סימבלטה היא תרופה כזו ואכן תרופה זו נבדקה ונמצאה יעילה כטיפול לפיברומיאלגיה. איקסל (IXEL) היא תרופה נוספת הפועלת באופן דומה.
    אני הייתי ממליץ לנסות לעבור לאחת התרופות הללו, תוך הפסקת הטיפול באלטרול וציפרלקס.
    פרוביג'יל היא תרופה המשפרת עירנות ועשוייה להועיל בפיברומיאלגיה, אם כי הנושא לא נבדק בצורה מסודרת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עומר
    20/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו אבחנה
    עברי
    16/07/2009

שלום
    האם כאבים נוספים בעוד מקומות בגוף באים וחולפים
    יתר על 18 נקודות הטריגר
    משמעותם לא פיברו
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פיברו אבחנה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/07/2009

עברי שלום,
    פיברומיאלגיה היא מחלה המתאפיינת בכאב ורגישות בכל חלקי הגוף. אין שום דבר ייחודי ב - 18 הנקודות הרגישות ובהחלט צפוי שתהיה קיימת רגישות על נקודות רבות אחרות. כך שהעובדה שקיימת רגישות מפושטת אינה שוללת אבחנה של פיברומיאלגיה אלא אף מחזקת אבחנה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכנון הריון עם מחלות אוטואמוניות
    nunu
    15/07/2009

שלום
    אני בת 43 ללא ילדים אחרי 2 הפלות בסימסטר השני להריון .
    לאחר הפלה ראשונה התבררה בעיית הטרומבוזה ולאחר הפלה שנייה התפרצה מחלת הבכצט
    אני במעקב של ראומטולוגית .
    כשנה לאחר התפרצות מחלת הבכצט קבלתי אישור לטיפולי פוריות
    עשיתי שני הפריות שלא הצליחו ולקחתי פסק זמן של שנתיים .
    עכשיו אני רוצה מפאת גילי לנסות טיפולי פריון מחדש אך הרופאה הראומטולוגית שלי שוללת
    (שכחתי לציין כי בשנה האחרונה עברתי דירה והחלפתי רופאה ) את העיניין
    היא טוענת שהיא חוששת שיקרה לי שוב מה שקרה לי בהריון השני שהיה מלוווה כולו
    בדימומים וקבלתי קלקסן שלא עזר והוא הופסק ולאחר שבועיים התרחשה ההפלה .
    הרופאה ממליצה לי לא להרות שוב כי לא אוכל לשאת את ההריון בשלמותו היא טוענת שיש
    לי גם נוגדנים של לופוס והעיניין איתי מסובך מעט .
    מה הייתם ממליצים לי לעשות?ללכת ליעוץ עם ראומטולוג מוסמך אחר ?
    מחר יש לי יעוץ פריון נראה מה הוא יאמר ?
    אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושא
    תודה

הוספת תגובה

• תכנון הריון עם מחלות אוטואמוניות

nunu
    19/07/2009

שלום
    מחכה לתגובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/07/2009

שלום רב,
    נראה שקיימות שתי בעיות במקביל, מחלת בכצ'ט ונוגדנים נוספים המסכנים את ההריון. לא ציינת בדיוק באילו נוגדנים מדובר אבל יש להניח שמדובר בנוגדנים מסוג Lupus anticoagulant אשר עלולים לגרום קרישת דם והפלות חוזרות. אם אכן זה המצב יתכן שיש צורך בטיפול נוגד קרישה קבוע ולא רק בהריון.
    אין ספק שלא רצוי להרות כאשר מחלה דלקתית מסוג בכצ'ט פעילה. עם זאת אם המחלה "רגועה" ונמצאת תחת שליטה ניתן לנסות להכנס להריון . בנוגע לנוגדנים - מובן שהסיכון ההריוני מוגבר בנוכחות נוגדנים מסוג זה ויש צורך הן בטיפול נוגד קרישה והן במעקב צמוד במסגרת של מרפאת הריון בסיכון גבוה. יחד עם זאת ברוב המקרים ניתן לנסות להכנס להריון, תוך הבנת הסיכונים הכרוכים בכך. כדאי לשוחח על כך באריכות עם הראומטולוגית המטפלת וכמובן שדיעה נוספת אינה מזיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ

nunu
    23/07/2009

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלקווניל עקב דלקת פרקים
    שיר
    15/07/2009

מזה שנה אני לוקחת פלקווניל 2 כדורים ביום עקב דלקת פרקים קלה הראומוטולוגית אמרה לי לעשות בדיקת עניים פעם בחצי שנה עשיתי לפני חצי שנה אצל אופטיקאי בחנות משקפיים הוא אמר שהכל בסדר היום עשיתי שוב בדיקת עניים אצל רופא עניים הוא אמר איך לא אמרו לך לעשות בדיקת שדה ראיה הוא בדק אותי הוא אמר שאני רואה טוב אבל זה לא אומר כלום אם לא עשיתי בדיקת שדה ראיה כי קראו מקרים לא נעימים בגלל הפלקווניל השאלה שלי אם אני יכולה להפסיק את הפלקווניל לגמרי ולהשאר רק עם המטוטרקסאט 4 כורים פעם בשבוע אני נורא מודאגת וחרדה מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    פלקווניל עקב דלקת פרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/07/2009

שושי שלום,
    מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים פעם בחצי שנה במהלך הטיפול בפלקווניל. יחד עם זאת ראוי לציין שהפגיעה העיינית היא נדירה למדי. לגבי הפסקת הטיפול - בהחלט יש מקרים רבים בהם ניתן להסתפק בטיפול במטוטרקסאט (יתכן שיהיה צריך לעלות במינון). כדאי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל ולקבל את ההחלטה בהתבסס על מידת הפעילות של הדלקת ושיקולים נוספים (למשל - אם יש תופעות לוואי מהמטוטרקסאט).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיון הגוף
    סיגל
    15/07/2009

ד"ר אבלין שלום.
    האם תוכל להסביר מהן הסיבות לקשיון הגוף במהלך השינה. מדוע ננעלים המפרקים באצבעות כפות הידים והרגלים. הדבר גורם להתעורר בכאב.
    מהו הטיפול הנדרש? {בתוך פיברומיאלגיה}

לקביעת תור
    סגירה
    קשיון הגוף

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/07/2009

הבעייה המרכזית בפיברומיאלגיה היא הגברה של הולכת כאב במערכת העצבים המרכזית הגורמת לכאבים מפושטים. זה תורם ליצירת הפרעות שינה משמעותיות ונוצר כעין מעגל קסמים כיוון שהפרעות השינה משפיעות לרעה על הולכת הכאב. הטיפול הוא הטיפול הכללי בפיברומיאלגיה הכולל פעילות גופנית ותרופות - לרבות כאלו המשפרות את איכות השינה (אלטרול, ליריקה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי ללא הועיל
    עינת
    14/07/2009

שלום רב.
    הופניתי לראומטולוג לאחר שנמצאה סינוביטיס מרובה בשורש כף יד במהלך ארטרוסקופיה בעיקבות כאבים נוראיים וקליטה מוגברת במיפוי עצמות.
    אובחנתי ב r.a בשלב התחלתי.אני מטופלת 5.5 חודשים בפרדניזון 10 מ"ג מטותרקסט (4) סלאזופירין 3 ביום. ככל שעובר הזמן, אני מרגישה עוד מוקדים כאובים. התחילו נפיחויות בקרסון כמו גבשושיות משני צידי הקרסול. כאבים גם במיפרקים הקטנים בשורש כפות הידיים.בדיקות הדם תקינות.
    חשוב לציין אני בת 30. לפני מס' שנים בדיקות הדם היו עם פקטור גבוה למשך שנה (כאבים בעבר היו קצרים).
    האם ישנם בדיקות נוספות שיחזקו את האבחנה הנ"ל? האם תיתכן טעות באבחנה? הראיה שלי מתחילה להדאיג אותי , אני רואה טישטוש חמור מיום ליום.
    אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי ללא הועיל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/07/2009

עינת שלום,
    האבחנה של דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) מבוססת על השילוב של הממצאים הגופניים ובדיקות המעבדה וההדמייה. דלקת מפרקים סימטרית המערבת בעיקר מפרקים היקפיים (שורשי כפות ידיים, אצבעות, קרסוליים אך גם ברכיים מרפקים וכתפיים) היא הממצא הגופני. בדיקות המעבדה מראות לרוב עלייה במדדי הדלקת (שקיעת דם ו - CRP). ברוב המקרים יש פקטור ראומטואידי חיובי ובדיקה ספציפית יותר שהוכנסה לאחרונה היא בדיקת anti CCP.
    אם אכן מדובר בדלקת מפרקים שגרונתית הרי שבחלק ניכר מהמקרים ניתן להתגבר על הבעייה על ידי תרופות כמו מטוטרקסאט וסלזופירין (ביחד או לחוד). אך במקרים אחרים טיפול זה אינו מספיק ואז יש מקום לשקול את התרופות החדשות יותר - התרופות הביולוגיות מקבוצת האנטי TNF. כדאי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל לגבי אפשרויות אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה- שאלה נוספת

עינת
    19/07/2009

שלום רב.

האם יש מקום לבקש m.r.i חוזר,? שכן הבדקיה בוצעה לפני שנה לשורשי הידיים ו(נמצאה ציסטה תת קורטיקלית בעצם הלונטום בשתי הידיים )היום אני סובלת מכאבים גם בקרסול ומשעות אחה"צ מתנפח בצידי הקרסול כמעין גבעות ואף קשה לי לעמוד על הרגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטוארתריטיס
    עירית
    14/07/2009

רמטואולוג קבע שאני סובלת מאוסטוארתריטיס לפי בדיקות דם וכן שינויים במ חולת סכרת פרקי הידיים רציתי לדעת האם זה שייך למחלות דלקת פרקים ? וכן האם המחלה מתגברת בזמן הקייץ שהלחות גבוהה כו בקייץ אני מאוד סובלת ובחורף פחות נוסף לזאת אני גם חולת סכרת ולכן הרופא אינו מוכן לתת לי שום כדור שהוא נוגד דלקת אני נמצאת בכאבים קשים ואין לי מזור האם קיימת איזושהיא אלטרנטיבה להקלת הכאבים ?

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטוארתריטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/07/2009

אוסטאוארטריטיס היא בהחלט מחלת מפרקים אלא שאיננה מחלת מפרקים דלקתית בניגוד לרוב המחלות בקבוצה הזו. מדובר בתהליך של שחיקת הסחוס עם שינויים במבנה העצמות הסמוכות ועם מרכיב משני של דלקת. המחלה אינה גוברת דווקא בזמן הקיץ (יש חולים רבים שדווקא מרגישים יותר טוב כשחם). הטיפול נועד להקל על הכאבים וכולל פיזיותרפיה, ירידה במשקל (אם קיים עודף משקל), ותרופות לשיכוך כאב. בנוסף קיימות תרופות כמו גלוקוזאמין וכונדרואיטין סולפאט אשר עשויות לעכב את תהליך השחיקה. במקרים קשים הטיפול עשוי לכלול גם התערבות כירורגית (כמו החלפת מפרקים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאוט בדרגה חמורה
    ענת
    14/07/2009

צהריים טובים.
    אמא שלי בת 67 וסובלת כבר שנים מהתקפים של גאוט. הפעם האחרונה היתה לפני כחודש בכף הרגל, ומאז זה לא עובר. המצב רק הולך ומחמיר, עד כדי כך שגם ברגל השנייה היא קיבלה התקף ואיננה מסוגלת לעמוד על הרגליים. היא מטופלת בתרופות שונות כגון אלופורינול ולאחרונה (מאז ההתקף הנוכחי) היא מקבלת גם זריקות סטרואידים + כולחיצין. לצערי, גם הטיפול הזה לא עוזר ואנחנו די מיואשים. היא סובלת מכאבים עזים בכף הרגל ואינה יכולה לצאת מהבית. האם יש פתרון נוסף מלבד הטיפול שקיבלה עד היום ? כיצד ניתן להקל עליה? יש לציין שהיא נוטלת כדורים להורדת לחץ דם ושומנים בדם (כגון: אטופן, איזיטרול , אספירין ועוד ) ולאחרונה סובלת גם מרמה גבוהה של חומצה אורית בשתן והידרדרות בתפקוד הכליות.
    שאלה נוספת - האם מותר להמשיך לקחת אספירין?

(יש לציין כי אמי היא אישה פעילה מאוד והמצב הנוכחי מאוד מקשה עליה. היא כבר חודש אינה יוצאת מהבית פרט לביקור רופאים ואנחנו מאוד רוצים לעזור לה).

תודה מראש,ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    גאוט בדרגה חמורה

הוספת תגובה

• הקלה משמעותית לגאוט

שאלה
    15/07/2009

אני מציע לך לקחת כמוסות מורינגה. ההתקפים יורדים משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה משה, כל המלצה מתקבלת בברכה

ענת
    15/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/07/2009

ענת שלום,
    הטיפול ב - GOUT כולל טיפול אנטי דלקתי בטווח הקצר והורדה של רמת חומצת השתן בטווח הארוך. כולכיצין היא התרופה העיקרית נגד דלקת במצב זה בעוד שהאלופורינול מוריד את ייצור חומצת השתן. בעזרת מינון מתאים של אלופורינול ניתן ברוב המקרים להוריד את רמת החומצה האורית. בנוסף יש תרופות שונות אשר עלולות להעלות את הרמה של החומצה האורית כמו תרופות להורדת לחץ דם (תיאזידים) וגם אספירין במינון נמוך. זריקות של סטרואידים יכולות גם כן לעזור - בייחוד זריקות לתוך המפרק הנגוע. יש לציין שיש בפיתוח תרופות חדישות יותר לטיפול ב - GOUT אך אלו אינן זמינות עדיין כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאוט: אספירין, דיובאן ובזיליט

ענת
    16/07/2009

ד''ר יעקב אבלין בוקר טוב,
    תודה על התשובה המהירה.
    שאלות נוספות לי בהמשך לתשובתך:
    האם אספירין במינון נמוך (75 ליום) יכול גם כן לגרום להעלאת החומצה האורית והאם יש להימנע לחלוטין מנטילת תרופה זו?
    האם התרופות "דיובאן" לטיפול בלחץ דם, ו"בזיליט" עלולות להזיק במקרה זה של גאוט?
    אגב, הטיפול שפירטת בתשובתך הקודמת הוא אכן הטיפול שאמי מקבלת. בחודש שעבר היא אף קיבלה 2 זריקות של סטרואידים אבל לצערנו, גם זה לא עזר....

תודה מראש, ענת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/07/2009

אספירין במינון נמוך עשוי להעלות את הרמה של חומצה אורית. יחד אם זאת אם קיימת סיבה מספיק טובה למתן אספירין - עדיף לתת ולטפל במקביל בנושא החומצה האורית. דיאובאן אינה גורמת בדרך כלל לעלייה ברמת החומצה האורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ענת
    20/07/2009

ד"ר יעקב צהריים טובים,
    תודה על תשובתך. שאלה נוספת לי: כיצד ניתן להוריד את רמת החומצה האורית? האם ישנן דרכים טבעיות?
    תודה מראש ויום טוב,ענת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    22/07/2009

ענת שלום,
    הדרך הטבעית ביותר להוריד את רמת החומצה האורית היא על ידי דיאטה המגבילה את צריכתו של חומר זה. מדובר בעיקר על הפחתה של מאכלים מסויימים כמו איברים פנימיים (כבד , טחול, מעיים), יין אדום ומאכלים נוספים. כדאי להתייעץ עם דיאטנית ולהרכיב תפריט מתאים לצמצום הצריכה של חומצה אורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס
    מיכל
    14/07/2009

כיצד יודעים שמחלת הלופוס נמצאת בתקופה פעילה ? מבינה שיש תקופות שהמחלה מתפרצת וכאלה שהיא שקטה - מה הסימנים לכך שהיא פעילה ? ומה עושים בתקופה זו ?

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס

הוספת תגובה

• לופוס

מיכל
    14/07/2009

האם חום גוף נמוך 37.5 הוא גם אזשהו סממן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעלה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    14/07/2009

התלקחות של לופוס- תסמינים שהיו בזמן האבחנה, תסמינים חדשים עם מעורבות של מערכות שונות כמו כליות או מוח, בדיקות מעבדה- עליה ברמת נוגדנים, ירידה ברמת משלים, שקיעת דם מוחשת. כמובן שחום יכול להיות ביטוי למחלה, אך חום יכול להופיע גם במחלה זיהומית או דלקתית אחרת. אם קיים חשד עדיף לגשת מיד לרופא הראומטולוג המטפל ולא לדחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאגיה
    גל
    13/07/2009

שלום,
    אני חיילת בת 20, כבר מספר שנים סובלת מבעיות ברגל, עברתי המון רופאים.
    לאחרונה גילו כי יש לי פיברומיאלגיה- בנוסף לדלקות גידים, מעי רגיז וכו'...
    אני לא יציבה,עולה במשקל, הרגלים שלי נפוחות, עייפה כרונית, כואבים לי הבגדים ואני לא יכולה לגעת בכלום ולא שנוגעים בי.
    ניסיתי אלטרולט וזה לא עזר. התייאשו ממני בהידרותרפיה ובפיזיותרפיה. בקיצור- אני מרגישה חוסר אונים.

השאלה שלי- איזו פעילות גופנית אני יכולה לעשות?
    ואני משתחררת בקרוב ונראה לי שאני לא אוכל לעבוד, לא אוכל לטייל, ויהיה לי קשה מאוד ללמוד-
    האם יש איזו דרך שאני אוכל לעשות את כל הדברים האלה?

פשוט נמאס לי!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/07/2009

גל שלום,
    הפעילות הגופנית המומלצת בפיברומיאלגיה היא פעילות גופנית סדירה והדרגתית בעלת אופי אירובי. בדרך כלל מומלץ להתחיל עם צעידה ברגל ולהשתדל לבצע זאת מידי יום. צריך להתחיל במינון נמוך וההתמדה היא הדבר העיקרי. כמובן בהמשך ניתן לעבור גם לפעילות נוספת כמו שחייה או רכיבה על אופניים. בנוסף יש לציין שיש כיום תרופות נוספות ויעילות יותר מלבד האלטרולט, כמו הליריקה והסימבלטה וכדאי להתייעץ עם ראומטולוג לגבי האפשרויות של טיפול תרופתי יעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים
    תמי
    13/07/2009

האם לחולי פיברומיאלגיה עלולות להיות תופעות לוואי מיוחדות בעת השתלת שיניים?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיניים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/07/2009

תמי שלום,
    לא ידועה בעיה מיוחדת בתחום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי.למקרה שזה הכרחי אני בן 27
    אנטוניו
    12/07/2009

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    12/07/2009

אנטוניו שלום,
    מכלול התלונות שאתה מתאר אכן עשוי להתאים לפיברומיאלגיה, תסמונת אשר גורמת לכאבים מפושטים ובנוסף לתלונות רבות נוספות. כמובן שצריך לבדוק אצל רופא עיניים את התלונה של טשטוש ראייה אבל אם אין ממצא עיני חד משמעי יתכן שגם תלונה זו שייכת לפיברומיאלגיה.
    טיפול מתאים, בשילוב של פעילות גופנית סדירה, הידרותרפיה וטיפול תרופתי עשויים לשפר את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה,עם איבוד פוקוס בראיה
    אנטוניו
    12/07/2009

לד"ר שלום רב.מזה כשנתיים אני סובל מכאבים בכול חלקי הגוף ,רעידות,ובנוסף יש לי טישטוש בראיה ואיבוד פוקוס.עברתי רופאים רבים ובדיקות רבות בין היתר עשיתי C.T מוח ובדיקת EEG הייתי אצל ניאורולוג שאמר לי שכנראה שזה פברומיאלגיה אני לא יודע לי יש תחושה שזה משהו במערכת העצבים רק שהבדיקות לא העלו שום ממצא חריג כולל בדיקות דם.עדיין יש לי רעידות וטישטוש בראיה ואיבוד פוקוס הכאבים עדיין בהינם אני לא יודע עם כול הבדיקות מוצו עד תום אני גם לא רוצה לשתות כדורים ללא אבחנה מעבר למה ששתיתי עד עתה.בכול מקרה אני הציין את החלקים שכואבים לי ,הרקות הראש בחלקים מסוימים ולפעמים כאב ראש רגיל כאבי צוואר חזקים גם אחוריי האוזניים ממש כול הצוואר כואב ,כאבי גב במיוחד תחתון ומרכז הגב, כאבי מרפקים כאבי ברכיים חזקים בנוסף מקשה על ההליכה.כול הכאבים הללו מתגברים כשאני יוצא לשמש וממש שחם. ד"ר האם כול מה שציינתי פה מתאים לפיברומיאלגיה ועם לא אז מה לא מתאים,ואיזה בדיקות אתה ממליץ לי עוד לעשות.בתודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/07/2009

אנטוניו שלום,
    פיברומיאלגיה יכולה כמובן לגרום לכאב מפושט בגוף אך אינה גורמת לירידה אובייקטיבית בחדות הראייה. רופאי העיניים הם אלו שצריכים לקבוע אם אכן קיימת ירידה בחדות הראייה ואם כן - צריך לחפש סיבות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית ברכיים
    דן
    12/07/2009

שלום
    לפני שנתיים עברתי טיפול בפרדניזון עקב ITP מאז יש לי כאבי ברכיים (גידים)
    צילומי ברכיים לא גילו פתולוגיה השאלה מה ניתן לעשות? לפני הטיפול לא היו בכלל כאבים.
    רופא אורטופד נתן לי כדורים זה עזר לתקופה מסויימת אחכ הכאבים חזרו.
    אולי יש מומחה לדבר ...
    אני בן 28 וזה די פוגע באיכות החיים
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעית ברכיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    12/07/2009

דן שלום,
    סטרואידים עלולים לגרום לפגיעות שונות בעצמות. פגיעה שכיחה היא אבדן מואץ של סידן עד כדי התפתחות של אוסטאופורוזיס אך מצב זה לרוב אינו גורם לכאב אלא לרגישות לשברים. בעייה אחרת שעלולה להגרם היא פגיעה פתאומית באספקת הדם לעצם - מצב המוכנה AVN - הגורם כאבים פתאומיים במפרק מסויים. האבחנה של מצב כזה היא על ידי מפוי עצמות או MRI. אם צילום ברכיים רגיל לא גילה מה הבעייה כדאי להתייעץ שוב עם אורטופד או ראומטולוג לגבי האפשרות של הדמייה נוספת של הברכיים באמצעות אחת הבדיקות הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה