פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אצבעות הידיים
    הילה
    20/05/2009

יש לי סקלרודרמה כבר כשנה ואני לוקחת תרופות בהתאם (מטוטרקסאט, פרדניזון, טרקליר...). אצבעות הידיים שלי עקומות ואיני יכולה ליישר אותן או לעשות אגרוף עד הסוף. האם יש מה לעשות או שהן ישארו עקומות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות הידיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    20/05/2009

הילה שלום,
    עיוות של האצבעות בסקלרודרמה עלול להיגרם עקב השינויים בעור מצד אחד ומצד שני עקב נזק לעצמות ולמפרקים. אם מדובר בשינויי עור יתכן שיפור מסויים בהמשך כאשר העור מתרכך. שינויים בעצמות בדרך כלל אינם הפיכים למרבה הצער.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטוטרקסאט וחומצה פולית
    חסוי
    20/05/2009

התחלתי ליטול השבוע מטוטרקסאט .
    הרופאה אמרה לי ליטול יומיים אחרי, חומצה פולית. לא זוכרת כמה? אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    מטוטרקסאט וחומצה פולית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    20/05/2009

בזמן טיפול במטוטרקסאט מומלץ ליטול חומצה פולית במינון של 5 מ"ג לפחות פעם בשבעו. בדרך כלל מומלץ ליטול את הכדור למחרת נטילת המטוטרקסאט. חשוב לא ליטול את החומצה הפולית באותו יום עם המטוטרקסאט כיוון שהוא עלול להוריד את יעילות הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים פלנקוויל
    רחל
    20/05/2009

אני נוטלת 20 שנה מטרוטקסאט הומלץ להוסיף פלנקוויל 200 פעם ביום
    רוצה לדעת איך השילוב מה תופעות הלוואי האם יש אפשרות להפסיק אחת מהן
    מטרוטקסאט מדכא מערכת חיסון מה בדיוק עושה הפלנקוויל תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים פלנקוויל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    20/05/2009

רחל שלום,
    השילוב של מטוטטרקסאט ופלקווניל עשוי להגביר את האפקט האנטי דלקתי ולהביא לתוצאה חיובית במקרים של דלקת עקשנית שאינה מגיבה לתרופה יחידה. לעיתים ניתן אף לשלב תרופה שלישית כמו סלזופירין. פלקווניל היא תרופה פחות חזקה יחסית למטוטרקסאט ובדרך כלל לא ניתן להפסיק את הטיפול במטוטרקסאט לאחר התחלת פלקווניל. יש לציין שהשימוש בשילובים כמו השילוב הזה פחות שכיח כעת יחסית למצב לפני מספר שנים וזאת בזכות התרופות הביולוגיות החדשות אשר מאפשרות טיפול יעיל במיקרים קשים של דלקת מפרקים שאינה מגיבה לתרופות כמו מטוטרקסאט.
    לפלקווניל יש תופעות לוואי לא קשות בדרך כלל אך יש לשים לב לאפשרות (הנדירה יחסית) של פגיעה ברשתית העין. עקב כך יש צורך במעקב של רופא עיניים בזמןו הטפול בפלקווניל.
    פלקווניל משפיע על תפקוד מערכת החיסון במספר אופנים אך אינו נחשב לתרופה המדכאת את פעילות מערכת החיסון (כמו מטוטרקסאט).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים+כאבי בטן חזקים מאוד
    עירית
    19/05/2009

שלום רב,
    אני בת 37 בעברי סרטן בצוואר הרחם, לללא טיפולים, לפני כשנה כריתת רחם.
    קצת לפני שגילו את הסרטן (לפני כ-4 שנים) גילו לי דלקת פרקים נודדת, אשר פגעה בעיקר בברכיים, אצבעות הידיים, מרפקים ופרק ירך.
    היום אני סובלת מכאבי בטן נוראיים, (אחרי פעמיים ניתוח לפתיחת הדבקויות מעיים) וכן התקף חדש של דלקת פרקים (כנראה) בעיקר ברכיים, והכי באגן. בבדיקה אחרונה RFשלילי יש לציין שאני לא מטופלת תרופתית מבחירתי.
    רציתי לברר האם אתה רואה איזה שהוא קשר ישיר בן דלקת פרקים וכאבי הבטן? קראתי איזה כתבה שישנה מחלה מסויימת שהיא שילוב של דלקת פרקים+כאבי בטן חזקים מאוד. האם תוכל להגיד לי מה שם המחלה? (נדמה לי שזה היה משהו כמו ברצט.עוד משהו שאפשר לעשות ? תודה רבה על תשובה מהירה.

הוספת תגובה

• תשובה לעירית

ד''ר יעקב אבלין
    20/05/2009

עירית שלום,
    יש מספר מחלות אשר עלולות לגרום הן לכאבי מפרקים והן לכאבי בטן. כך למשל מחלת מעי דלקתית (כמו מחלת כרון) מלווה באחוז משמעותי מהמיקרים מעורבות מפרקית הפוגעת במפרקי האגן, עמוד השדרה ובמידה מסויימת גם במפרקים גדולים. FMF היא מחלה נוספת הגורמת התקפים חוזרים של כאבי בטן, חום ולעיתים גם כאבי מפרקים. זוהי מחלה גנטית וההתקפים מופיעים לרוב החל בגיל הילדות.
    מחלת בכצ'ט אותה הזכרת היא סוג של דלקת כלי דם אשר פוגעת בעור, במערכת העצבים, במפרקים, בריריות, בעיניים ועוד. מחלה זו עשוייה לפעמים לגרום לכאבי בטן אם כי זו איננה ההתבטאות השכיחה ביותר. המחלה נפוצה בעיקר בעדות מסויימות כמו ביוצאי טורקיה ועירק (אך קיימת גם בעדות נוספות. )
    נראה אם כן שיש יותר מאפשרות אחת באבחנה המבדלת ולכן כדאי לעבור הערכה ראומטלוגית מסודרת כדי להגיע לאבחנה הנכונה וכדי לקבוע אם יש קשר בין כאבי המפרקים לכאבי הבטן במיקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות בעניין לופוס
    קורן
    17/05/2009

אנה עיזרו לי לפענח את הבדיקה שלהלן קיים אצלי ברקע המשפחתי מחלה הלופוס SEL אבא שניפטר מהמחלה האם הבדיקה מעידה שקיימת בעיה??? לציין שאני סובלת מכאבי פרקים טרם אובחנה דלקת אני במעקב אצל ראומטולוג כל חצ בן גיגי קורן ונוס תאריך לידה : 21/02/1987 מין : נ

מס הזמנה
    14158186
    מתאריך
    15:20 13/05/2009
    רופא מזמין
    ‎אנ ז'ליקה אבדלימוב
    גורם מזמין
    נווה זאב באר שבע

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    1 - mg% 1.020 C-REACTIVE PROTEIN

14.99- שלילי IU/ml שלילי RHEUMATOID FACTOR

- שלילי ANTINUCLEAR Ab

פירוט הערות
    מציין הערה
    1
    0.8mg% ‎תקין עד

י שנה תודה מראש קורן

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות בעניין לופוס

הוספת תגובה

• קורן שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/05/2009

בנוכחות ANA שלילי קרוב לוודאי שאינך סובלת מזאבת.
    לא מקובל לבדוק קרובי משפחה אלה אם קיימים תסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע בבקשה
    שי
    17/05/2009

שלום
    אנא מידע על וונדרפלקס לכאבי פרקים
    תודה
    שי

לקביעת תור
    סגירה
    מידע בבקשה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/05/2009

מדובר בתערובת צמחית אשר על פי טענת היצרנים פועלת כתרופה אנטי דלקתית בדומה לתרופות כמו אתופן. איני משוכנע שטענה זו מבוססת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטוטרקסאט
    חסוי
    17/05/2009

להבנתי השפעת המטוטרקסאט מרגע נטילת התרופה לוקחת מס שבועות.
    האם יש אפשרות בתקופה זו, לקבל את התרופה בזריקות על מנת שתשפיע?
    אני פשוט מנסה להימנע מנטילת פרדניזון
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מטוטרקסאט

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/05/2009

לחסויה שלום
    גם בנטילת המטוטרקסאט בהזרקה חולפות מספר שבועות עד להשפעת התרופה. ההבדל העיקרי הוא שבהזרקה יש פחות תופעות לוואי מצד מערכת העיכול (בחילות וכו) וכמו כן במינונים הגבוהים (מעל 20 מ"ג לשבוע) היעילות בהזרקה גדולה יותר מאשר במתן דרך הפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    s/z
    16/05/2009

שלום לך ד"ר יעקוב
    שאלתי אותך לפני כמה ימים על המחלה ותודה לך על שנתת לי תשובות על פיברומיאלגיה
    אני בת 40 ,+3 נתגלתה אצלי המחלה ואני מקבלת ליריקה,ארטריל,וקסיפו 8, ולמרות זאת הכאבים חזקים והחולשה גורמת לי לפעמים לאי תפקוד, הרבה סימנים מוזרים יש לי ,הרבה כאבי פרקים , וחוסר אינירגיה שמפריעה לי בחיי היום יום ובעבודה גם, עצבנות ודיכאון במפתיע
    המצב בלתי נסבל וחיפשתי הרבה עד שמצאתי אותכם, התקשרתי לעשות תור אצלך במרפאה והמקום הראשון הפנוי היה בחודש אוקטובר, מקווה שתעזור לי
    תודה לך מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/05/2009

לצערי התורים אכן ארוכים מאד כיוון שהביקוש גדול... צריך גם להבין שבדיקה של חולה פיברומיאלגיה חדש היא משימה מורכבת שמוקדשת לה שעה שלמה במסגרת המרפאה ולכן אין אפשרות לראות חולים חדשים רבים. אנו משתדלים להרחיב את שעות הפעילות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנס
    סיגל
    16/05/2009

שלום
    אני חולת פיברומאלגיה ולוקחת סימבלטה במינון של60מג אך ללא הועיל.
    האם להגדיל את המינון ?האם המינון של 60 לא מספק את השיפור אבל מינון גבוה יותר יעזור?
    באישור רופא כמובן.
    מה ההמלצה הנכונה ?כמה מג?

לקביעת תור
    סגירה
    כנס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/05/2009

סיגל שלום
    אמנם במחקרים בהם הוכיחו את יעילותה של סימבלטה בטיפול בפיברומיאלגיה הגיעו עד למינון של 120 מ"ג אך כיום ההמלצה היא בדרך כלל לא לעלות מעבר ל - 60 מ"ג אלא במיקרים יוצאי דופן. אני הייתי מציע לשקול טיפול בתרופה אחרת, כמו ליריקה, או אולי שילוב עם תרופה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה והסרת שיער בלייזר
    שי
    15/05/2009

שלום,
    מה הדעה שלך לגבי טרשת נפוצה ללא מגבלות רפואיות והסרת שיער בליזר/IPL מהחזה/גב ?
    ממה יש להיזהר במהלך הטיפול ומה הניסיון שיש בנושא זה ?
    תודה.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר יעקב אבלין
    17/05/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוריאה והסרת שיער בלייזר
    שי
    15/05/2009

שלום,
    מה הדעה שלך לגבי סבוריאה בעור הפנים והסרת שיער בליזר/IPL מהחזה/גב ?
    ממה יש להיזהר במהלך הטיפול ומה הניסיון שיש בנושא זה ?
    תודה.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר יעקב אבלין
    17/05/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MCTD
    מאיה
    15/05/2009

השבוע אובחן כי אני סובלת מתסמונת מעורבת. יש לי כמה שאלות, תוך שאציין שאני בת 35 ואם ל- 3 עובדת במשרה מלאה:
    1. האם זה חולף מתישהוא?
    2. האם סיפטוממים של קשיי נשימה בשלושה ימים האחרונים מצביעים על בעיה?
    3.האם כדאי לרדת בהיקף המשרה?
    4. ניתנו לי רק כדורים של פלאקווניל לתקופה של חצי שנה. האם השימוש בהם מעיד על דרגת המחלה? ובאותו עניין האם יש מניעה של רגישות G6PD ליטול אותם?

ושאלה אחרונה - האם ניתן להעלות הבדיקות, כדי לקבל גם דיאגנוזה שלכם?

אודה לכל תובנה.

לקביעת תור
    סגירה
    MCTD

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/05/2009

מאיה שלום
    התסמונת בה מדובר היא אכן תסמונת "מעורבת", כלומר כזו הכוללת סימפטומים ממספר מחלות שונות בו זמנית. יחד עם זאת המחלה אינה דווקא קשה במיוחד, בהשוואה עם המחלות מהן היא "שואלת" את הסימפטומים, כמו לופוס ודלקת מפרקים שגרונתית. MCTD (MIXED CONNECTIVE TISSUE DISEASE) נוטה להיות מחלה כרונית, אם כי יש מקרים בהם בשלב מסויים הפעילות "נרגעת" ולעיתים אין צורך יותר בטיפול אלא במעקב בלבד.
    קוצר נשימה עלול להגרם מסיבות רבות ושונות וכדאי לבצע בירור בעניין לרבות אקו לב, תפקודי ריאות וצילום חזה.
    לגבי היקף המשרה, אני מציע להתחיל בטיפול ולראות איך את מרגישה. יש מקרים רבים בהם המחלה אינה משבשת את החיים במידה כזו שחייבים לרדת בהיקף העבודה. כל מקרה לגופו.
    פלקווניל היא תרופה מתאימה לאבחנה זו וניתנת לרוב במקרים שאינם קשים מאד. השימוש בתרופה זו אצל אנשים הסובלים מחסר G6PD צריך להתחיל בזהירות תוך מעקב אחר האפשרות של האמוליזה, כלומר פירוק כדוריות דם אדומות. אמנם תופעה זו שכיחה הרבה יותר בלקיחת התרופה דומה לפלקווניל כלורוקווין מאשר עם הפלקווניל עצמו.
    ניתן להתייחס לבדיקות באופן כללי, אבל לגבי בדיקות ספציפיות עדיף לדעתי לדון עם הרופא המטפל בהשלכות האישיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדינזון
    לי
    14/05/2009

שלום ד"ר

ליפני 4 חודשים בערך שאלתי אותך שאלה אם יש קשר בן הלופוס לטינטון ,ענית שיתכן למרות

שזאת תופעה לא שכיחה ו-ש :" ישנם מקרים בהם פגיעה בעצבי השמיעה עלולה להיות תוצאה של

תהליך אוטואימוני"

אז לפי הבנתי וקטונתי , צריכה להיות מעורבות דלקתית בלופוס על מנת שתיגרם החמרה במצב

לדוגמא : הטינטון . נכון?

אני שואלת ומאוד מבולבלת בגלל החלטת הראומטולוגית שלי שבפגישה איתה פסלה קשר בן

הלופוס לטינטון בטענה שלא כל דבר קשור ללופוס , בהערכה וסיכום רשמה : "ללא עדות

כרגע לפעילות SLE קלינית ." וכך גם לגבי חודש דצמבר 2008 .

לאחר כמה ימים שלחה מכתב נוסף שבו היא ממליצה להתחיל פרדינזון 40 מ"ג בגלל שיתכן והטנטון

משני ללופוס

אז אם לא היתה פעילות דלקתית בתחילת הופעת הטינטון וגם עכשיו ,

למה היא רשמה לי טיפול בפרדינזון הרי זה טיפול שאמור להפחית פעילות דלקתית .לא?

אני חוששת מאוד מהתחלת טיפול בפרדינזון .

אודה לך על המלצתך ותודה מראש לי .

לקביעת תור
    סגירה
    פרדינזון

הוספת תגובה

• לי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/05/2009

בפורום אני יכולה להתיחס לכתוב בלבד כי לא בדקתי אותך.
    אני לא משנה את עמדתי שיש קשר בין הדברים ויתכן שצריך טיפול בפרדניזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שי
    13/05/2009

ב-CT אנגיו של החזה גילו לי קשריות לימפה מדיאסטינטאליות בגודל של 1.5 ס"מ בחלון אאורטו פולמונלי,
    לאחרונה יש לי כאבים בצלעות ובחזה,
    האם הממצא קשור למחלת הלופוס בה אני חולה מספר שנים?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/05/2009

יכול להיות הגדלת בלוטות לימפה- לימפאדנותיה בלופוס.
    כאבים בבית החזה יכולים לנבוע ממספר סיבות: כאבי שריר ושלד, כאבים פלאוריטים -של מעטפת הריאות או של מעטפת הלב-פריקרדיטיס- ממקור הלופוס, או כאבים כתוצאה ממחלת לב.
    רצוי להיבדק ע"י ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פ מ פ
    פמ פ
    11/05/2009

ביתי בת ה 5.5 הובחנה כחולת פ מ פ בבדיקה קלינית בלבד השאלה האם יכול להיות שבנוסך ל פמ פ יכול להיות גם קשר למחלות פרקים כי בנוסף לתופעות הופתעתי לראות נפיחות בכף יד לאחר נטילת כדורים של לפ מ פ

לקביעת תור
    סגירה
    פ מ פ

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    12/05/2009

שלום רב
    ראשית יש לזכור ש - FMF היא מחלה דלקתית אשר יכולה לגרום גם למעורבות של מפרקים לכן אין זה מפתיע לראות מפרק נפוח ורגיש אצל חולה הסובלת ממחלה זו (בנוסף לביטויים אחרים כמו התקפי כאב בטן וחום). בנוסף, קיימת אפשרות לבצע בדיקה גנטית לנוכחות מוטציות אופייניות ל- FMF וכדאי להתייעץ בנושא זה עם מומחה ל - FMF כמו למשל במרכז הארצי בתל השומר, בבילינסון או בהדסה עין כרם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה