מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולת לופוסדנה15/04/2009
רציתי לדעת אם עיבוי שפתיים יכול לגרום בעקיפין למחלת הלופוס.
אני חולת לופוס שאינה מגיעה לאיזון במחלה, ביצעתי עיבוי שפתיים לפני שנתיים מאז אני סובלת מכאבים בשפה העליונה שבה בוצע העיבוי השפה גדושה בגושים וגם הכאב לא מרפה.
איך אני מתמודדת ומה אני עושה כדי להוציא את זה אני ממש סובלת..
תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/04/2009אין הוכחה חד משמעי לקשר בין ה\רקת סיליקון והתפתחות מחלת זאבת.
כמו כן ידוע שיש קשר בין גורמים סביבתיים מסויימים והתפתחות זאבת כמו אסטרוגנים.
לא ידוע לי על קשר בין קולגן בהזרקה והתפתחות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
דנה18/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול במטוטקסטבועז14/04/2009
הנני חולה מזה כשנה בדלקת פרקים שמקורה בפסוריאזיס בשלב זה הנני מקבל מטוטקס 7*2.5 מזה כשנה,CRP בשלב זה הנו 1.8 לאחר שהיה לפני כחצי שנה 3.5, את המטוטקס אני לוקח שנה והמצב כרגע יציב ללא כאבים חזקים,
האם מומץ לעבור לתרופות הביולוגיות כשלב של בום וגמרנו? האם
לצמצם את המטוטקסט? האם ניתן לשלב סלדרין או MSM?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבועז
ד''ר יעקב אבלין17/04/2009בועז שלום
ההחלטה לגבי מעבר לתרופות ביולוגיות תלוי לא רק בבדיקות המעבדה אלא גם בקליניקה. אם אתה מרגיש טוב, ללא כאבים, ללא נוקשות בוקר וללא נפיחות מפרקית בבדיקה אין הכרח למהר ולעבור לתרופות הביולוגיות אשר גם הן אינן מרפאות את המחלה אלא רק מדכאות את הפעילות הדלקתית (אמנם ביעילות רבה). מצד שני אם אין תופעות לוואי של המטוטרקסאט לא הייתי ממהר לרדת במינון כיוון שהדלקת עלולה להתלקח. יש צורך להמשיך במעקב מסודר ולקבל החלטות על פי המצב אך לזכור שהמעבר לתרופות הביולוגיות היא בהחלט אופציה טובה אם לא מסתדרים עם מטוטרקסאט מבחינת תופעות לוואי או תגובה קלינית בלתי מספקת. אין הוכחה לכך שתוספים מהסוג שהזכרת הם יעילים בדלקת מפרקים פסוריאטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לפיברומיאלגיהאני14/04/2009
שלום רב,
אני בת 35, ומזה זמן רב אני סובלת מתקופות ממושכות של כאבי פרקים ושרירים מפושטים בכל הגוף, מחולשה משביתה ומתשישות איומה ותמידית שלא מוקלת ע"י שום מנוחה שהיא. תמיד ייחסתי זאת לתחושות אישיות של דיכאון ולחצי החיים, אך כיום כבר אינני בטוחה בזה.
בכל אופן, רציתי לדעת כיצד מאבחנים פיברומיאלגיה או תת"כ ומהו הטיפול התרופתי המוצע כיום לפיברומיאלגיה. לפי מה שקראתי מדובר בשילוב של נוגדי דיכאון ומשככי כאבים ראומטיים??
אשמח לביאור ממצה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין17/04/2009שלום לאני
האבחנה של פיברומיאלגיה היא די קלה כשמודעים לנושא. למעשה האבחנה מתבססת על הסיפור הקליני של כאב המפושט כל חלקי הגוף (הן על פני הגו והאגן והן בגפיים העליונות והתחתונות) יחד עם הממצא בבדיקה גופנית של רגישות מוגברת ללחיצה על פני נקודות אופייניות (ולמעשה בכל מקום בו לוחצים). כמו כן יש לשלול סיבות אחרות הגורמות לכאבים כמו דלקות מפרקים.
הטיפול בפיברומיאלגיה הוא משולב וכלל מרכיבים תרופתיים ושאינם תרופתיים. פעילות גופנית אירובית הדרגתית היא חשובה באופן מיוחד במחלה זו. טיפולי מים ( הידרותרפיה) עוזרים גם הם וכן רחצה בחמי מרפא כמו למשל בים המלח.
מבחינה תרופתית יש כיום מספר תרופות אשר הוכחו כיעילות לטיפול בפיברומיאלגיה. ליריקה היא תרופה הפועלת נגד כאב ממקור עצבי ויכולה לגרום לשיפור משמעותי בכאב של פיברומיאלגיה. ליריקה איננה תרופה אנטי דכאונית, אם כי יש לה השפעה נגד חרדה. סימבלטה היא תרופה בעלת פעילות נגד דיכאון אבל הוכחה כיעילה גם לטיפול בפיברומיאלגיה, הן אצל חולים הסובלים מדיכאון והן אצל כאלה שאינם סובלים מדיכאון. איקסל היא תרופה אנטי דיכאונית בעלת מנגנון דומה אשר גם כן הוכחה כיעילה בפיברומיאלגיה. שתי התרופות הראשונות (ליריקה וסימבלטה) נרשמו לאחרונה בארץ כטיפול לפיברומיאלגיה (אם כי עדיין לא הוכנסו לסל הבריאות). איקסל רשומה בינתיים רק כטיפול אנטי דכאוני.
בנוסף לטיפול התרופתי ניתן להיעזר בטיפול פסיכולוגי משלים, ובעיקר טיפול בשיטה הקוגנטיבית - התנהגותית כדי לעזור בהתמודדות עם הסבל של תסמונת הפיברומיאלגיה.
בעזרת שילוב הטיפולים הללו ניתן ברוב המקרים להגיע לשיפור משמעותי בסימפטומים של תסמונת הפיברומיאלגיה גם אם לא מגיעים להעלמות מלאה של הסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבדיקות דםגל13/04/2009
שלום
אני מטופלת ivf מזה שנתיים וחצי , לפני כמה חודשים ביצעתי בדיקות דם והיום חזרתי על בדיקת הדם
22/1/09 2.07 c.r.p
13/4/09 1.8 c.r.p
13/4/09 74 esr
יש לי אנדמטריוזיס ,האם זו יכולה להיות סיבה לערכים ? האם ההורמונים שאני מזריקה יכולים להשפיע על הערכים?קראתי שזה יכול להעיד על מחלות וגידולים האם אני בטווח שמעיד על אפשרות כזו?
אני אחרי הרבה טיפולי הפריה ומתוכם גם הפלות בתחילת הדרך האם הסיבה יכולה להיות עקב הערכים האלו?
אני מאוד לחוצה ואשמח לקבל עזרה, למי לפנות לקבלת יעוץ גם באופן פרטי אני מאוד מפחדת ורוצה להבין כמה שיותר מהר, אני קצת מתנחמת שcrpירד מעט (אני מקווה שזה מרגיע)ואציין כי לא הייתי חולה שעשיתי את בדיקות הדם .
עשיתי גם לפני שנה וחצי בדיקת קרשיות יתר בגלל ההפלות שיצאה תקינה-האם יש טעם לחזור על הבדיקה?
סליחה על כול השאלות
המון המון תודה
גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד''ר יעקב אבלין17/04/2009גל שלום
בדיקת CRP (כמו בדיקת שקיעת דם) היא בדיקה בלתי ספציפית לגמרי. רמת ה - CRP מוגברת בכל מצב של דלקת, החל מדלקת שקדים, עבור דרך דלקת ריאות וכלה בדלקת מפרקים. לכן לא ניתן להשתמש בבדיקה הזו לאבחנה אלא רק למעקב אחר תהליך דלקתי שטבו ידוע. גם דלקת ברירית הרחם עלולה לגרום לעלייה ברמת ה - CRP וכך גם דלקות אחרות באיזור האגן. כדי להעריך את משמעות הממצא צריך למעשה לבדוק אותך ולראות אם קיימים סימנים קליניים של מחלה דלקתית כזו או אחרת אשר עשוייה להסביר את הממצא של CRP מוגבר.
לגבי ההפלות החוזרות, לתופעה זו יכולות להיות סיבות שונות אשר רבות מהן "גינקולוגיות" כלומר קשורות למבנה הרחם וכו' אך בנוסף קיימים מצבים בהם מערכת החיסון מייצרת נוגדנים הגורמים לקרישיות יתר וכן להפלות חוזרות. ישנם מספר נוגדנים כאלו (המכונים באופן כללי נוגדני אנטי - קרדיוליפין) ובדרך כלל רצוי לחזור על הבדיקות לפחות פעמיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שונים בגוףדייב13/04/2009
שלום,
לפני כ-3 חודשים החלו להופיע אצלי כאבים חזקים בזרוע יד ימין ובכף היד,
שהתפשטו עם הזמן לכאבי צוואר וכתפיים.
במהלך התקופה ביצעתי בדיקות שונות- בדיקות דם, בדיקת EMG לזרוע ימין, אולטרסאונד מפרק ימין, צילום רנטגן עמ"ש צווארי וצילום סונר של המרפק צד ימין. תוצאות הבדיקות היו תקינות, למעט בצילום הצווארי בו נראה כי עמוד השדרה התיישר (האורתופד שלי הסביר לי כי נובע כתגובה לכאבים אותם אני חש) ורמת B12 נמוכה יחסית של 191.
עוד בבדיקת האורתופד הוסבר לי כי קיימת אצלי יתר גמישות ברצועות ועלי להחל בפעילות גופנית לשם חיזוק השרירים- שחייה, תרגילים, פיזיותרפיה וכו'.
החלתי לבצע את המוטל עלי, אך במהלך החודש האחרון הכאבים החריפו ומופיעים לרוב בכאבי שרירים חזקים בצוואר, כאבים בזרועות, ברגליים, בכפות הידיים והרגליים בצורה של הקרנת כאב חד למס' שניות/דקות, מה שמקשה עלי לביצוע פעולות יומיומיות-עבודה, לימודים וכו'.
יש לציין כי יתרה מהכאבים, במפרקי היד והרגליים שלי קיימים רעשים (קליקים) בלתי פוסקים בכל תזוזה של האיברים הנ"ל.
הצילומים שציינתי בוצעו לפני כחודשיים ומאז הכאבים התחזקו, כמו כן גם בדיקת ה EMG בוצעה רק ביד ימין לפני למעלה מחודשיים.
יתרה מזאת, כאשר אני מזיז את הזרועות אני מרגיש רעשים של חיכוך עצמות בכתפיים,
האורתופד שנבדקתי אצלו הסביר לי את התופעה כי עצם השחי מתחככת בצלעות מאחר והרצועות שלי ביתר גמישות ועלי לבצע פעילות גופנית, אף על פי שהתחלתי לפני כחודש בפעילות של שחייה עדיין הרגשת החיכוך לא פסקה ואף התפשטה גם לזרוע שמאל (בתחילה רק בימין).
הייתי שמח לקבל חוות דעת אלו בדיקות נוספות עלי לעבור,
או עם מי מומלץ להיוועץ על מנת להגיע לשורש הבעייה.
תודה מראש וחג אביב שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדייב
ד''ר יעקב אבלין13/04/2009דייב שלום
לא ציינת את גילך, אבל החל מגיל מסויים תופעות הקשורות לשחיקת סחוסים עלולות לגרום לכאבים ולחיכוך. מצד שני יש לזכור שגמישות יתר, שהיא לרוב תופעה מולדת, עלולה להיות גורם סיכון להתפתחות של פיברומיאלגיה - תסמונת של כאב מפושט ורגישות יתר על פני הגוף. פעילות גופנית מתונה אמנם יכולה לעזור במקרים אלו אך כדאי להבדק על ידי ראומטולוג וכן לבצע בדיקות דם בסיסיות (שקיעת דם, CRP) על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים שונים
דייב13/04/2009שלום ד"ר,
הנני בן 24,
האם יש סיבות מסוימות לתופעות שציינתי ? (מאמץ/אופי עבודה לאורך זמן),
האם פיברומיאלגיה מלווה באותם החיכוכים שציינתי ורעשי הקליקים בכלל המפרקים בגוף? או שאין קשר לכך ויש לבדוק זאת בנפרד?
תודה מראש,
דייב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדייב
ד''ר יעקב אבלין17/04/2009דייב שלום
קליקים הנשמעים בהפעלת המפרקים הם לרוב חסרי משמעות מיוחדת ואינם צריכים להדאיג. פיברומיאלגיה אינה גורמת באופן מיוחד לתופעות מסוג זה. יחד עם זאת עבודה החוזרת על תנועות מסויימות לאורך זמן יכולה לגרום להופעת כאבים במפרקים המופעלים וכן לדלקות מקומיות כמו דלקות גידים ובהדרגה אף לשחיקת סחוסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
דייב17/04/2009תודה רבה על הסיוע וההסברים ד"ר.
לאחר המלצה של הרופא שלי שהוא גם מומחה לרפואה פנימית,
קיבלתי ממנו המלצה להיבדק בכל אופן אצל ראומטולוג, אז אעשה זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםא12/04/2009
בבדיקות הדם האחרונות התגלה GGT יחסית גבוה ללבדיקות הקודמות
GGT-108, בבדיקה הקודמת ערכו היה -87
האם הדבר צריך להדליק נורה אדומה ?
או שערך גבוה זה אופייני לחולי לופוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א שלום
ד''ר ג'יזל גודארד12/04/2009רמה גבוהה של GGT אינה מאפיינת זאבת. GGT גבוה מצביע על פגיעה בדרכי המרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים וזיכוי מסאבי09/04/2009
יש לי דלקת פרקים כרונית האם מישהו יודע האם מגיע לי החזר ממס הכנסה והאם צריך לפנות לביטוח לאומי יש לציין שהמחלה גורמת לי לירידות בהכנסה החודשית מכיוון שקשה לי לעבוד הרבה שעות כמו פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין11/04/2009אבי שלום
ניתן לקבל הכרה מביטוח לאומי על רקע של דלקת מפרקים. מומלץ להצטייד בחוות דעת מעודכנת מראומטולוג המכיר את המקרה שלך לגבי האבחנה וחומרת המצב ולבקש מרופא המשפחה הפנייה לרופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפרקי האצבעותאבי09/04/2009
הנני בן 62 ולפני כחודש התנפחו לי הפרקים באצבעות של 2 הידים ויש לי כאבים בפרקים בתחילה רופא אוטופד נתן לי כדורי אתופן ולאחר מכן רופא המשפחה נתן לי כדורי ארקוקסיה ,הנפיחות והכאבים פחתו כאשר לקחתי את הכדורים אולם חזרו כשהפסקתי ,מה עלי לעשות בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר יעקב אבלין11/04/2009אבי שלום
בשלב זה צריך לבצע בירור סרולוגי הכולל מספר בדיקות מעבדה וכן צילום של כפות הידיים על מנת לזהות את סוג דלקת המפרקים בה מדובר ואת הטיפול המיטבי לטווח ארוך. לצורך זה מומלצת הערכה על ידי ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. אני הריונית המאובחנת עםאפי09/04/2009
בכטרב (א.ס), אבחנה שמעולם לא הייתי שלמה איתה (אבל לא היה לי משהו אחר..) והתבססה בעיקר על התאורים שלי פלוס בדיקות MRI.
כעת אני בתחילת השליש השלישי של ההיריון.
יש לי כאבים איומים (אלו אינם כאבי גב של היריון, זה לא ההיריון הראשון שלי) באיזור הגב תחת (מפרקים סקרואיליאקים). הכאב יכול להעיר אותי בלילה, הוא הכי חזק בערב/לילה ומאד לא אחיד בהתנהגותו (לפעמים כואב לי להתיישב ולפםעמים לו אבל תמיד קשה לי להרים רגל אחת כשאני לובשת מכנסיים למשל). כמו כן יש לי נפיחויות שבאות והולכות עם או בלי כאב בברך אחת (שנוקרה בעבר כמה פעמים) ובמפרקי הקרסול).
אני רוצה לדעת קודם כל האם זה נשמע לך כמו משהו שיכול בכלל להיות בכטרב?
שנית מה אפשר לעשות בזמן היריון כדי להקל? האם כדאי להעדיף לידה בניתוח? אפשר בכלל לקבל אפידורל כשהדקלת פעילה?
לגבי בדיקות מעבדה - שקיעת הדם ESR שלי מוחשת (72) (שעה אחת) אבל הבדיקה של CRP תקינה.
לא ברור לי איך למה ומה המשמעות.
מה שברור לי זה שאני כואבת וסובלת.
אשמח לכל עצה.
חג שמח ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
ד''ר יעקב אבלין11/04/2009מיקי שלום,
הסימפטומים שאת מתארת עשויים להיות ביטוי של מחלת ה - Ankylosing Spondylitis עם מעורבות פעילה של מפרקי ה - Sacro - iliac. נראה שכדאי לבחון עם הראומטולוג את הטיפול היעילות ביותר למחלה זו כאשר האפשרות של טיפול בתרופה ביולוגית מקבוצת האנטי TNF נראה כאפשרות הטובה ביותר. אין סיבה מיוחדת להעדיף ניתוח על לידה וגינאלית במצב זה אם כי בכל מקרה המרדים צריך להיות מודע לדלקת המפרקים גם בבואו לתכנן את ההרדמה האפידוראלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב- FMSגדעון07/04/2009
שלום,
אני בן 42. הובחנתי כחולה פיברומיאלגיה, על ידי רופא ראומטולוג ונוירולוג, לפני כשבע שנים, לאחר Infectious mononucleosis. טופלתי באלטרול (עד מינון של 75 מ"ג) שעזר באופן משמעותי להקלה על הכאבים וכן בבונדורמין 0.25 מ"ג אשר שיפר את הפרעות השינה. (זאת בנוסף לטיפול בביו-פידבק)
עם השנים השפעת התרופות ירדה, הכאבים הלכו והתגברו, איכות השינה החמירה וכתוצאה מכך (וממשבר חיים בלתי נמנע נוסף) התחלתי לסבול מחרדות. בהמלצת הרופא הוחלף הטיפול מאלטרול ל-Cipralex מ"ג 10 ליום, אשר לאחר כחודש הביא להפחתה משמעותית בכאבים ובחרדות. עם זאת, אני ממשיך לסבול מאיכות שינה ירודה, קשיי הרדמות ויקיצות.
בבדיקה במעבדת שינה בחודשים האחרונים נמצא כי אני סובל מ-Restless Leg Syndrome וניתן לי טיפול ב-Requip מ"ג 0.5 ליום. בשל המשך בעיות השינה עם הטיפול ברקוויפ (ומחשש שהציפרלקס מפחית את פעולת הרקוויפ)- הוצע לי להחליף את הטיפול בשתי תרופות אלה ב- Gabapentin מ"ג 300 פעמיים ביום.
מאחר ואני חושש לחזרת הכאבים והחרדות עם הפסקת הטיפול בציפרלקס ברצוני לשאול:
1. האם התרופה Gabapentin עשויה לעזור לטיפול משולב בכאבי ה-RLS, FMS, בחרדות ובהפרעות השינה?
2. האם ניתן לשלב Gabapentin עם Cipralex אשר מקל מאוד על הכאבים והחרדות כרגע?
3. האם יש מקום להחליף את הטיפול בבונדורמין או להוסיף לו על מנת לייצב את שעות השינה?
3. האם ישנה אפשרות נוספת אותה אוכל להציע לרופא שלי אשר עשויה לטפל בכל התסמינים?
אודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגדעון
ד''ר יעקב אבלין11/04/2009גדעון שלום
גבאפנטין היא תרופה שעשוייה לעזור לרבים מהתסמינים של הפיברומיאלגיה, בדומה לתרופה ליריקה שהיא נגזרת של תרופה זו. אמנם קיים מידע רב יותר לגבי יעילותה של הליריקה. אין מניעה עקרונית לשלב את הגאבפנטין עם הציפרלקס, הפועל במנגנון אחר. יתכן שתחת שילוב זה השינה תשתפר ללא צורך בהמשך הטיפול בבונדורמין. אפשרות נוספת היא לנסות לחזור לאלטרול במינון נמוך (אלטרולט) כתחליף לבונדורמין. למרות שיעילותה של תרופה זו פחתה בעבר הרי שלאחר הפסקתה לתקופה ממושכת יתכן ששוב תהיה לה השפעה חיובית. אם לא תהיה תגובה מספיק טובה לגאבפנטין ניתן לנסות כאמור את הליריקה. אפשרות אחרת היא לנסות להחליף את הציפרלקס בסימבלטה, תרופה בעלת יעילות רבה הרבה יותר לטיפול בפיברמיאלגיה (בהשוואה לציפרלקס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בלופוסשרון07/04/2009
ד"ר שלום,
אני חולת לופוס מאז גיל 18. הלופוס מתאפיין אצלי בדלקת פרקים (נפיחות של המפרקים), כאבי ראש, חולשה.
יחד עם זאת יש לי אנמיה 9.6.
בעבר הרופאים נתנו לי סטרואידים בשילוב פלקווניל הטיפול עזר מאוד. ולאחר תקופה של שנתיים החלטתי (על דעת עצמי) להפסיק עם הכדורים כיוון שהסטרואידים העלו אותי 30 ק"ג וזה הקשה עליי גם פיזית וגם נפשית. כאשר הפסקתי עם הכדורים מצבי הבריאותי נשאר תקין במשך 7 שנים ועתה הלופוס שוב התפרץ.
הייתי אצל הראומטולוג שנתן פלקווניל והמליץ על סטרואידים.
שאלתי היא האם קיים טיול תרופתי אחר מלבד סטרואידים?
מתוסכלת, שרון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
ד''ר ג'יזל גודארד09/04/2009הטיפול בלופוס תלוי בגורמים שונים- חומרת המחלה, הביטויים הקלינים- באיזה אברים יש התלקחות-פרקים, עור, לב, ריאות, כליות, מח וכ"ו. כמו כן תלוי בתגובה בעבר לטיפול.
היום קיימים מספר אפשריות לטיפול ללא סטרואידים למרות שהנסיון קובע שסטרואידים יעילים מאוד.
לקבוע טיפול אחר רצוי להתיעץ עם הראומטולוג או מומחה בלופוס.
ללא ספק מומלץ טיפול בפלקווניל לכל חולי לופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ולופוס
שרון09/04/2009קודם כל תודה על התשובה.
שנית רציתי לשאול מדוע לחולות בלופוס לא מומלץ להשתמש בגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/04/2009קיים קשר בין חשיפה להורמוני אסטרוגן והתפתחות ו/או התלקחות לופוס. לכן לא מומלץ שימוש בגלולות כאמצעי מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לד"ר ג'יזל גודארדע07/04/2009
שלום
אני בת 28 חולת לופוס זה 10 שנים. מטופלת כבר מספר שנים בקורטיזון 5 מל' ביום ופלקוניל 200 מל'. נמצאת במעקב עם רופא המשפחה. בתקופה האחרונה אני חשה שלא בטוב, החלו כאבי מפרקים בכל הגוף בעיקר בערב ובלילה. בבוקר ובמהלך היום המצב משפתר מאוד. אין סימני פריחה על הפנים ואין חום. בעקבות תוצאות בדיקות הדם שלי רופא המשפחה המליץ להעלות את המינון של אחד מהכדורים אך כמובן שאני מעדיפה להישאר עם מינון נמוך ומפחדת שלא אוכל לחזור לכמות זו אח"כ על כן אני מבקשת דעת מומחה בתחום האם זה באמת הכרחי. תוצאות הבדיקות:
ESR 1 hour 54
Lymphocytes 0.68
DNA ds Ab positive 1/160
Complement-C3 80.4
Complement-C4 10.4
Antinuclear Ab Adults 26
יש לציין כי הסיבה העיקרית איתה פניתי לרופא היא בעקבות הזעות לילה וכעת אנו עורכים בדיקות לכך. האם יכול להיות קשר בין הזעות הלילה ללופוס או לכדורים?
אשמח לתגובתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/04/2009החלטה על הטיפול בלופוס תלוי בחומרת המחלה, מעורבות האיברים השונים, ובדיקות מעבדה יחד. במחלה בחומרה בינונית ועד קשה רצוי טיפול בסטרואידים במינונים שונים. המחקרים מוכיחים שיש תועלת לטיפול בזאבת. כמובן שקיימות תרופות אחרות שרובן גורמות לדיכוי של מערכת החיסון.
מומלץ לכל חולי לופוס ליטול פלקווניל כי התרופה יעילה לדלקת פרקים, תופעות בעור, מניעת התלקחות בכליות, שמירה על רמת כולסטרול וכ"ו. לאחרונה הוכח שניתן ליטול פלקווניל בהריון ובמשך הנקה.
הטיפול האישי שלך יקבע ע"י מומחה בלופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה וקלונקסזואי06/04/2009
שלום,
אני בת 36, סובלת מזה 4 חודשים לסרוגין בכאבים בגפים, ותסמונת הידוק לסתות. לאחר בירורים אורתופדיים, בדיקת אי אם ג'י, ובדיקות דם אבחן אותי הראומטולוג כחולת פיברומיאלגיה. הכאבים אמנם לרב נסבלים, אך גרמו לי להרבה מתח. אני די עייפה, אך מצד שני אני אמא ל3 ילדים קטנים. אני ישנה טוב, אך לעתים חשה עיפות לא פרופורציונית לאורך השינה.
הרופא אמר שהיות והמחלה בתחילתה, ניתן עוד לרפא אותה. הוא רשם לי קלונקס במינון של חצי כדור לפני השינה (לשם שיפור איכות השינה), טיול של חצי שעה כל ערב ואמבטיות חמות.
קראתי באינטרנט מיני כתבות ופורמים בנושא, וקצת מדאיג אותי להתחיל ליטול כדור פסיכיאטרי ממכר שכזה.
האם כדאי לפנות לחוות דעת נוספת? האם הקלונקס יכול לחסל את המחלה או שהוא רק מטפל בסימפטומים? האם המחלה מתפתחת ומחמירה עם הזמן?
אודה על כל מידע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין06/04/2009זואי שלום,
ראשית יש לציין, שקלונקס אינה תרופה אשר הוכחה באופן ספציפי כיעילה לטיפול בפיברומיאלגיה. אמנם תרופה זו מרדימה, מפחיתה חרדה ומרפה שרירים וכל הפעולות האלו הן רצויות בפיברומיאלגיה, אך מצד שני היא אינה מתקנת את הליקוי בדפוסי השינה שקיים בפיברומיאלגיה. כמו כן היא אכן נוטה לגרום לתלות פיזית. וכאמור, אין הוכחה מבוססת לכך שקלונקס יכולה "לרפא" פיברומיאלגיה.
אני מצטרף בחום להמלצה לגבי טיול - למעשה כל פעילות גופנית אירובית והדרגתית עשוייה להועיל וצעידה היא אחת הפעילויות המומלצות ביותר. מים חמים אכן מקילים בכל צורה, כולל רחצה בחמי מרפא למיניהם וכן הידרותרפיה המועברת על ידי פיזיותרפיסט מוסמך.
יש כיום מספר תרופות אשר הוכחו כיעילות בטיפול בפיברומיאלגיה, החל מהאלטרול הותיק, אשר משפר את איכות השינה וגם מפחית כאב וכלה בתרופות החדישות יותר - ליריקה וסימבלטה. שתי אלו נרשמו לאחרונה בארץ כטיפול לפיברומיאלגיה (אם כי עדיין לא נכנסו לסל הבריאות) וזאת בזכות מחקרים מבוססים היטב שהדגימו את יעילותן בתסמונת זו. יש להדגיש שלמרות שסימבלטה היא גם תרופה נוגדת דיכאון, בפיברומיאלגיה היא עשוייה להועיל גם לחולים שאינם סובלים מדיכאון. ליריקה לעומת זאת אינה תרופה נוגדת דיכאון כלל.
מבחינת המהלך, פיברומיאלגיה איננה מחלה פרוגרסיבית, כלומר אינה נוטה להחמיר עם השנים. יש לרוב תקופות טובות יותר וטובות פחות, אך אין התדרדרות.
בשורה התחותונה כפי שאת מבינה פיברומיאלגיה היא מחלה שניתן לטפל בה ולשפר את איכות החיים של החולים בצורה משמעותית וכדאי לטפל בה באופן נמרץ ומקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםשירה06/04/2009
לגבי איזה דלקת יש לי אז יש לי דלקת שיגרונתית קלה
ד''ר יעקב אבלין06/04/2009אם כך יתכן שהכאבים אכן הן כתוצאה מעצם הירידה במינון הסטרואידים - אם כי כמובן רק לאחר בדיקה שלך ניתן לקבוע סופית שאכן לא מדובר בכאבים כתוצאה מפעילות של הדלקת עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובה מהירה עקב חתונהמאיה06/04/2009
שלום
לפני כחודש שוב חלה התפרצות של הלופוס. (לאחר שנתיים של רגיעה)
כרגיל המליצו על סטרואידים ופלקווניל.
יש לי 2 שאלות
1. האם בפלקווניל יש חומר מנפח?? (התחלתי לקחת אותו לפני שבוע והפנים שלי התנפחו) ואני לא לוקחת שום דבר מעבר לפלקווניל.
2. אני מתחתנת בעוד כמה חודשים. הבעיה מתחילה כששאלתי את רופאת הנשים שלי אם אוכל לקחת גלולה בערב החתונה כדי למנוע וסת בחתונה היא אמרה שכנראה שלא יהיה אפשרי. מה כן אפשרי אני מאוד לחוצה ורצה להיות נינוחה ביום חתונתי.
לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/04/2009לכל תרופה יכולה להיות רגישות יתר שיכול לכלול נפיחות בפנים. תופעת לוואי העיקרית של פלקווניל היא הפרעה בראיה. לכן רצוי סמוך לתחילת הטיפול וכל שנה לעבור בדיקת עיניים.
רצוי להמנע מלקיחת גלגות כי חשיפה לאסטרוגן יכולה לגרום להתלקחות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס וגלולות
מאיה13/04/2009האם קיימות גלולות במינון אסטרוגן נמוך או ללא אסטרוגן כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/04/2009גלולות מכילות אסטרוגן ופרוגסטרון. אין מחקרים שמראים שאסטרוגן במינון נמוך בטוח בחולות זאבת.
ניתן להשתמש באמצעי מניעה אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)