מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאביםירון16/03/2009
שלום, אובחנתי כחולה באנקיוליזינג ספונדיליטיס עם כאבים בגב ובאגן האם כאבים בגב העליון לאורך כל היום לא רק בבקרים וכן כאבים בזמן התעטשות קשורים לנושא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד''ר יעקב אבלין16/03/2009ירון שלום
אמנם נכון שהכאבים הדלקתיים של מחלה זו נוטים להיות מורגשים יותר בשעות הבוקר אך יתכן שגם כאבים מאוחר יותר ביממה קשורים לדלקת. הכאב בזמן התעטשות נובע מהתכווצות פתאומית של שרירים אך גם הוא בנראה קשור בעקיפין למקור הכאב אשר הוא שינויים דלקתיים בעמוד השדרה. יש להניח שטיפול יעיל לדלקת יביא לשיפור בכל הסימפטומים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה הכאבים האלו?מיכל16/03/2009
שלום רב, אני בת 32, ילדתי לפני 5 חודשים, עדיין מניקה. לפני כחודשיים וחצי התחילו לי כאבי רגליים, עברתי בדיקת כלי דם תקינה, והאורטופד המליץ לי על מדרסים בשל קשתות מוגבהות. אני הולכת עם המדרסים כחודש וחצי ללא הטבה. יש לי כאבים בכפות הרגליים (כל פעם בנקודה אחרת- עקב, כריות האצבעות, כאב בכיפוף האצבעות), כאבים בחלק האחורי של השוקיים, ובעיקר כאבים ותחושה של חום בחלק הקדמי של הירכיים. בשעות אחה"צ- ערב אני מרגישה את הרגליים כמו אחרי ריצת מרתון. יש לציין שלעיתים אני חשה "דקירות" בברכיים ובכפות הרגליים. כמו כן, כאבי גב תחתון ונקודות כואבות בגב התחתון, בישבן ולאורך הירכיים בצד החיצוני. הכאבים אינם חדים, אך מדאיגים אותי. מה יכול להיות מקורם? לאיזה רופא לפנות? אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר יעקב אבלין16/03/2009מיכל שלום
הכאבים שאת מתארת עשויים להיות תוצאה של לחץ עצבי במיקומים שונים הגורמים לכאב הקורן לרגליים. זה יכול לקרות כאשר קיים לחץ על שורשי העצבים באיזור יציאתם מעמוד השידרה, עקב בעיות כמו בלט דיסק אך גם עקב לחץ באיזורים נוספים כמו במוצא האגן. בדיקת EMG המתעדת הפרעות בהולכה העצבית עשוייה לעזור כדי למקם בעייה כזו. כל זאת בהנחה שלא מדובר במחלת מפרקים דלקתית, כלומר שאין סימני דלקת בבדיקה גופנית ואין עלייה במדדי הדלקת בבדיקות המעבדה. הייתי מציע להתייעץ עם נוירולוג לגבי כאבים כאלו בשלב הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכדוריםירון15/03/2009
שלום, אני נוטלת אטופן, כרגע באופן די תדיר, כל יום כדור אחד. האם יש בעיה עם שתיית אלכוהול-לא בכמויות כמובן פעם בשבוע,שבועיים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/03/2009השימוש הממושך בתרופות כמו אתופן עלול לגרום נזק לרירית הקיבה עם נטייה להתכייבות (תופעה זו פחות שכיחה עם אתופן ביחס לתרופות ותיקות יותר כמו וולטרן אך בכל זאת קיימת). אלכוהול עלול להחמיר את המצב ולכן לא רצוי להנות שתמש באלכוהול ביחד עם אתופן. כמובן שימוש בכמויות קטנות מידי פעם אינו בגדר סכנה גדולה אך רצוי להיזהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהגליה15/03/2009
שלום הובחנתי לפני חודש כי יש לי תסמונת פיברומיאלגיה שאלתי האם חולשה ברגליים יכולה להיות סימן של פיברו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגליה
ד''ר יעקב אבלין15/03/2009גליה שלום
פיברומיאלגיה גורמת בעיקר לכאבים מפושטים וכמו כן לעייפות. עקרונית היא אינה אמורה לגרום לחולשה הנמדדת באופן אובייקטיבי אם כי יתכן שעקב הכאב והעייפות קיימת הרגשה סובייקטיבית של חולשה. כדאי להבדק על ידי ראומטולוג (או רופא אחר) ולנסות להעריך אם אכן מדובר בחולשה אובייקטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריטריס ריאומטיזם והריוןחסוי15/03/2009
אני בשבוע 38. סובלת מדלקת פרקים אריטריס ריאומטיזם . כל ההריון הדלקת לא הורגשה וחשתי נפלא. נוטלת 200 מג פלאקווניל ליום. בחודש האחרון - החמרה בכפות הידיים וביידים עצמם. תוקפים אותי כאבים כמו שהיו לי לפני תחילת הטיפול התרופתי ........זאת בנוסף על הרדמויות כפות הידיים בלילה (שזו להבנתי תופעה מוכרת לנשים בהריון). האם יכול להיות שההחמרה בדלקת חלה מבצקות וכמות/נפח הדם שגדל? האם יש סיכוי שהתופעות יחלפו עם הלידה? שמעתי שבדכ בהריון המצב משתפר ואחרי הלידה חלה נטיה להחרפה. אך אצלי זה לא כך......יש תופעות כאב גם בהריון.......למה לצפות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי
ד''ר יעקב אבלין15/03/2009לחסויה שלום
כפי שאת מציינת, האופייני הוא שדלקת מפרקים שגרונתית משתפרת בזמן ההריון אך עלולה להחמיר לאחר הלידה. עם זאת לקראת סוף ההריון ייתכנו כאבים מכאבים שונים, חלקם באמת קשורים ללחץ על עצבים בכפות הידיים (CTS). אני מניח שחלק מהתופעות ישתפרו לאחר הלידה. לגבי דלקת המפרקים עצמה - צריך לעקוב ולראות. אם קיימת החרפה ניתן להתגבר עליה באמצעות טיפול מתאים, אשר עשוי לכלול גם סטרואידים לפרק זמן מסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרואיליאיטיס - יש פתרון?ירון14/03/2009
שלום. עברתי בדיקת MRI, ועוד לא חזרתי עם התשובה לרופא. להלן הממצאים: המפרקים הסאקרו-אליאקליים מודגמים סימטריים דו"צ. הודגמה בצקת לשקית והאדרה של המשטחים הפירקיים כך שיש עדות לסקרואיליאיטיס. מודגמים אותות תקינים מלשד גופי החוליות. סיכום: יש עדות לסקרואיליאיטיס. לפני הבדיקה הרופא אמר לי שבמקרה כזה, אין פתרון מלבד משכחי כאבים. האם בכל זאת יש פתרון? כדאי לי לפנות לחוו"ד נוספת? ומה זה בכלל אומר ש"הודגמה בצקת לשרית והאדרה של המשטחים הפירקיים"? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד''ר יעקב אבלין15/03/2009הממצאים שאתה מתאר מתאימים לדלקת של מפרקי הסקרו - אליאק - שהם המפרקים האחרויים של האגן. דלקת כזו מאפיינת מספר מחלות מפרקים ובעיקר את המחלה הנקראת Ankylosing spondylitis. מחלה זו גורמת לנזק הדרגתי ומתקדם למפרקי האגן ועמוד השידרה עם התקשחות של עמוד השידרה ואיבוד טווחי תנועה. הטיפול במחלה זו אינו רק על ידי משככי כאב אלא גם באמצעות תרופות ביולוגיות חדישות הפועלות על ידי ניטרול החלבון הדלקתי TNF. תרופות אלו (אנטי TNF) ניתנות בזריקה או בערוי ומסוגלות גם להביא להקלה מאד משמעותית בכאב וגם להאט או לעצור את הנזק המפרקי. כדאי להתייעץ עם ראומטולוג לגבי האפשרות של טיפול באחת מתרופות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרו- איליאיטיס
שי בן דוד14/02/2010השבוע קיבלתי תשובות ל MRI עמוד שדרה מותני+אגן,
ובסיכום נאמר "שהממצאים מתאימים לסקרו-איליאיטיס דו צדי, עם אלמנט פעיל ובתר דלקתי,
וכן ממצאים ארוזיביים נראים גם בבדיקת CT מ 11/09 "
לפי הבנתי מקריאת שאלות בפורומים שונים על בעיה זהה, ישנם פתרונות, אך האים אפשר לראות רופא מומחה שישפוך לי קצת אור על המחלה, מבלי לחכות לתור הבא לראומטולוג בעוד 4 חודשים..
(התור הכי קרוב)
אני מבוטח במאוחדת שיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין15/02/2010שי שלום
אכן כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ונכון שהתורים ארוכים. כמובן ניתן לקבוע גם באופן פרטי במסגרת זו או אחרת. כדאי לבדוק אם הקופה איזה רופאים נמצאים בסידור שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת בהריוןאדוה13/03/2009
אני בת 30, לפני כשנה עקב תסחיף ריאה שלא היה קשור להריון בוצעו בדיקות לקרישיות בדיקות מקיפות שנתנו תשובות תקינות לחלוטין למעט 3 בדיקות שהן דידימר (ערך 330), פיברינוגן (בערך 437) ולופוס אניקוגולנט APTT בערך של 1.96(לעומת הDRVVT שהיה עם ערכים תקינים) נאמר לי לבצע את הבדיקות כעבור 3 חודשים אבל לא קיבלתי הפניה אלא נאמר לי שזה בסדר עכשיו כאמור אני שוב בהריון ובגלל לידת עובר מת עקב מום לבבי בחודש שמיני ועוד מעל חמש הפלות של הריונות כימיים בוצעו שוב הבדיקות המקיפות על ידי ההמטולוגית ושוב כל הבדיקות תקינות חוץ משלושת הערכים האלו שיצאו הפעם דידימר 260 פיברינוגן 460 (הנורמה עד 400) ולופוס APTT 1.96 ( לפי מה שכתוב הנורמה היא עד 1.7) האם זהו לופוס כלומר האם גם אם רק אחד הערכים אינו תקין זה אומר שאין את המחלה עצמה? אני עכשיו מטופלת במעקב הריון בסיכון והמטולוגי כמובן אבל רציתי לשאול האם יש סיכוי שהמום הלבבי נבע מהערכים האלו? האם יש קשר בין כך ובין שההמוגלובין הברזל טסיות הדם נפח כדוריות הדם והB 12 כולם נחשבים בערכים נמוכים אצלי מהרצוי? תודה רבה וסליחה על אורך השאלות. שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדוה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/03/2009תסמונת נוגדי פוספוליפידים מתאפיינת ע"י הפלות חוזרות בכל שלב של ההריון, אירועים של קרשיות יתר עם קרישי דם חוזרים, בנוכחות נוגדנים לקרדיוליפין , בתא-2 גליקופרוטאין-I, או לופוס אטיקואגולנט. התסמונת יכולה להופיע לבד או יחד עם לופוס. בחולי לופוס כ-40% יפתחו את התסמונת APS.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד על התשובה
אדוה15/03/2009תודה לך והמשך שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כל מי שמאבחנים אצלו סקרואיליאטיאפי12/03/2009
סאקרואיליאטיס זה אומר שיש לו אנקילוזינג ספונדיליטיס? אם לא - מה ההבדל ביניהם ומה צריך שיהיה עוד כדי להחליט שזה א.ס? שאלה לקינוח - איך מטפלים בסאקרואיליאטיס בהריון והאם זה מחייב לידה בניתוח או אי קבלת אפידורל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד''ר יעקב אבלין15/03/2009סקרואילאיטיס קיימת מלבד Ankylosing spondylitis בעוד מספר מחלות ובעיקר בדלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס וכן בדלקת המפרקים המלווה מחלת מעי דלקתית (כמו למשל מחלת כרון). כדי להבחין בין הדברים צריך לבדוק את החולה ולהתרשם אם יש ממצאים המכוונים לקיומה של מחלה כזו (למשל ממצאים בעור החשודים לפסוריאזיס, שלשול, כאבי בטן כרוניים ואנמיה). הטיפול בסקרואליאיטיס בהריון תלוי בחומרת המצב. התרופות היעילות ביותר למצב זה הן תרופות ביולוגיות מקבוצת האנטי TNF. למרות שאין הוכחה לכך שתרופות אלו מסוכנות בהריון גם לא ניתן לקבוע חד משמעית שהן בטוחות. לכן, כמו כל מקרה בו שוקלים לתת תרופות בהריון, צריך לשקול היטב את חומרת המצב הקליני ולשקול את דחיפות הטיפול מול הסיכון האפשרי ממתן התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרואילאיטיסלנה12/03/2009
שלום ד''ר אני בת 26 והובחן אצלי סקרואילאיטיס. הרופא נתן תרופה ממשפחת "וולטארן" נגד כאבים.האם התרופה גם מתפלת בדלקת ? איזה טיפולים מומלץ לעבור? האם המחלה עוברת וא יכולה לחזור? שכחתי לציין שיזריקו לי גם לגב התחתון "סטרואידים" אבל הכאבים חזרו. תודה רבה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/03/2009לנה שלום
וולטאן היא תרופה נוגדת דלקת בעלת טווח פעילות קצר יחסית. תרופה כזו יכולה לעזור נגד כאב אך אינה משפיעה באופן מהותי על מהלך המחלה כאשר מדובר בסקרואילאיטיס. במקרה כזה יש לשקול (עם הראומטולוג המטפל) טיפול בתרופות חדישות יותר ובייחוד תרופות ביולוגיות מקבוצת האנטי TNF כמו רמיקייד ואנברל. המחלה היא לרוב מחלה כרונית אשר צריך להמשיך לטפל בה לאורך זמן רב אך עם הטיפולים הללו ניתן לעצור את מהלכה ולמנוע גם כאב וגם שינויים בלתי הפיכים במבנה האגן ועמוד השידרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס עקב טראומה?דוד12/03/2009
האם מחלת הזאבת יכולה להופיע עקב טראומה של תאונת דרכים? או לחילופין עקב שימוש בתרופות היכולות לעורר את המחלה? תודה מראש. דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/03/2009עד היום לא ברור לחלוטין את הסיבה להתפתחות זאבת. מקובל לחשוב שלאדם יהיה מרקם גנטי מסוים וחשיפה סביבתית כמו חשיפה לאור השמש, זיהומים וכ"ו. זאבת היא מחלה אוטואימונית. יתכן ןיש קשר בין דחק והתפתחות או התלקחות המחלה. הבעיה היא שאין לנו דרך בבדיקת דם או בדיקה אחרת לבדוק מידת "דחק". קיימים מקרים שמצב דחק קדם להתפתחות זאבת.
אחד הסוגים של זאבת מופיע לאחר נטילת תרופות- הרשימה ארוכה, המחלה קלה יחסית וחולפת לאחר הפסקת הטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםמיקה12/03/2009
מזה מס' חודשים סובלת מכאבי ברכיים . בדיקת אורטופד מומחה לברכיים העלתה שמדובר ככל הנראה בשחיקת סחוסים . נשלחתי על ידיו לצילום רנטגן רגיל , ובצילום לא נראו שברים או פגיעה ברקמות רכות. האם רואים שחיקת סחוס בצילום רנטגן רגיל ? או שדרוש צילום מסוג אחר , והאם ייתכן שמקור הכאבים הוא במחלת האוסטיאופורוזיס המתקדמת ממנה אני סובלת מזה מס' שנים ? אני מתנצלת שאני שואלת יותר משאלה אחת , אני פשוט חסרת אונים בנוגע למצבי . אודה על התשובות לשאלותי . . . בברכה , מיקה
ד''ר יעקב אבלין15/03/2009מיקה שלום
בדרך כלל ניתן לראות שינויים של אוסטאוארטריטיס בצילום רנטגן רגיל אם כי ישנם פרטים שניתן לראות טוב יותר בבדיקות משוכללות יותר כמו CT או MRI. העובדה שלא נראו שברים או פגיעה ברקמות רכות אינה מעידה על כך שאין שינויים של שחיקת סחוסים. אוסטאופורוזיס לרוב אינה מהווה סיבה לכאבים אלא גורם סיכון לשברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיוגרן ושיבוש בתחושת הטעםטליה12/03/2009
בוקר טוב, אימי סובלת מיובש קיצוני בפה בשל תסמונת שיוגרן. תקופה ארוכה היא מתלוננת על טעם חמוץ בפה ודבר לא עוזר להעביר את התחושה. מה שהיא אוכלת הופך חמוץ. התחושה מאוד מאוד קשה לה. האם ייתכן כי בשל היובש הקשה נוצר שיבוש בתחושה (רצפטורים). אם כן למי עלינו לגשת על מנת לטפל בכך. כל עזרה תתקבל בהמון תודה. טליה
ד''ר יעקב אבלין15/03/2009טליה שלום
מחלת סיוגרן יכולה לגרום ליובש קשה בפה (ובריריות אחרות) וכתוצאה מכך לשנויים בתחושת הטעם. ניתן להיעזר בתרופות המגבירות את הפרשת הרוק כמו סלאג'ן או בתחליפי רוק. הטיפול בנושא מהווה חלק מהטיפול בתסמונת הסיוגרן עצמה אם כי לעיתים אפשר להיעזר גם במומחה לפה ולסת או רופא שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאוארטריטיסאורנה12/03/2009
האם עפ"י ספרות רפואית קיים קשר מוכח וודאי בין כריתת רחם ושחלות בגיל צעיר מאוד להופעת האוסטיאוארטריטיס בגיל +40 ? בתודה , אורנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
ד''ר יעקב אבלין12/03/2009אורנה שלום
כריתה מוקדמת של השחלות עלולה להוביל להתפתחות מואצת של אוסטאופורויזס ("בריחת סידן") אבל לא לאוסטאוארטריטיס ("שחיקת סחוסים").* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשכמה ימניתjehu10/03/2009
שלום רב, לפני חצי שנה היה לי כאב חזק מאוד בשכמה (ממש מתחת לשכמה) הימנית, רופא אורטוםד נתן לי כדורים נגד דלקת וזה עבר. עכשיו חזר הכאב ( זה חודש) ככאב עמום שכואב כאשר אני מעמצת את האזור ובמהלך הלילה. האם זה שוב דלקת במקום או שיש סיכוי שזה משהו אחר?
ד''ר יעקב אבלין10/03/2009יש סיבות שונות לכאב באיזור זה כמו למשל דלקת גידים מקומית, כאב המוקרן מעמוד השידרה הצווארי ועוד. כדאי להבדק על ידי אורטופד לצורך אבחון מדוייק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- f.m.fסיון10/03/2009
שלום בני בן 4 שנים. בערך כל חודש עולה לו חום עד 39 מעלות למשך יום יומיים. הרופאה הציעה שנעשה בדיקה ל- F.M.F. הורי ממוצא מרוקאי והורי בעלי - האב ספרד והאם עירק. בבדיקות מעבדה נמצאה שקיעה מואצת. האם חום בלבד יכול להעיד על F.M.F? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיוון
ד''ר יעקב אבלין10/03/2009סיוון שלום
FMF , או בשמה העברי קדחת ים תיכונית, היא מחלה גנטית אשר מתבטאת בהתקים חוזרים של חום ללא סימנים של זיהום. בדרך כלל ההתקפים מלווים בסימפטומים נוספים כמו כאבי בטן, כאבים בחזה ולפעמים פריחות (הדומות ל"שושנה). יחד עם זאת יתכנו מקירם בהם הסימפטום העיקרי הוא חום והכאבים פחות בולטים. המחלה נפוצה יותר בעדות מסויימות, ובעיקר באנשים שמוצאם בארצות ים תיכוניות אך קיימת גם אצל יוצאי עדות אחרות (בתדירות נמוכה יותר). כיום ניתן להיעזר גם בבדיקות גנטיות לאבחונה של מחלה זו. מומלץ לפנות למרכז גדול המתמחה בטיפול במחלת ה - FMF כמו למשל תל השומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)