מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטרואידיםהילה30/04/2009
אני כיום לוקחת סטרואידים 25 מ"ג. רציתי לדעת, אם אני מפסיקה את הסטרואידים בבת אחת למה זה עלול לגרום? אני רוצה לעבור לרופא הומאופט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/04/2009הילה שלום,
בדרך כלל לא רצוי להפסיקת טיפול בסטרואידים בבת אחת, כי בלוטות האדרנל, אשר מפרישות סטרואידים בגוף באופן טבעי, עוברות דיכוי במהלך הטיפול בסטרואידים ולוקח להן זמן "להתאושש" ולשוב להפריש באופן תקין. לכן רצוי תמיד להפחית את המינון בצורה הדרגתית ותחת פיקוח רפואי. כמובן גם המחלה שבגינה ניתן הטיפול בסטרואידים עלולה לשוב ולהתלקח וגם אחרי זה צריך לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - דלקת פרקים מסוג גאוטשירי29/04/2009
שלום רב,
אבי סובל כבר למעלה מ 15 שנים מדלקת פרקים אשר מטופלת בכדורים.
בשנים האחרונות, המפרקים שלו בידיים התנפחו למימדים מפחידים, כנראה בעקבות הצטברות של חומצה אורית.
במחינה חיצונית זה נראה נורא ומפריע לו מאוד בחיי היומיום, הוא הולך אפילו בקיץ עם חולצה עם שרוולים ארוכים..
האם ישנו ניתוח או פרוצדורה רפואית שבו אפשר לנקז לו את הנוזלים מהמפרקים בידיים?
אם כן, אני אשמח מאוד לקבלפרטים על מרפאה שעושה את זה?
תודה מראש על העזרה,
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירי
ד''ר יעקב אבלין30/04/2009שירי שלום,
ראשית צריך לוודא שאכן מדובר ב - GOUT ולא בדלקת מפרקים מסוג אחר. זאת ניתן לוודא על סמך ניקור של מפרק מודלק וזיהוי הגבישים של החומצה האורית במיקרוסקופ אור מקוטב (אם הבדיקה בוצעה בעבר זה מספיק לאבחנה).
אם אכן מדובר ב - GOUT , חשוב לטפל בה תרופתית ולאזן באופן מיטבי את רמות החומצה האורית. זאת על מנת למנוע נזקים נוספים. בנוגע לנזקים כרוניים ועיוותים שכבר נוצרו ניתן להתייעץ עם אורטופד (או כירורג כף יד, אם הבעיות הן בידיים) בנוגע להתערבויות ניתוחיות שעשויות לשפר את התפקוד ואת המראה של המפרקים המעורבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דם גבוההענת27/04/2009
ד"ר שלום
האם שקיעת דם של 116 אכן נחשבת מאוד גבוהה??? יש לציין כי גם crp גבוה
מה מעידים בעצם שקיעת דם גבוהה וcrp גבוה, לאיזה רופא מקצועי עליי לפנות על מנת להשלים את הבירור? ( חוץ מרופא משפחה)
האם בכלל יש דרך לזהות ולהחליט בוודאות מהו הגורם שבגללו שקיעת הדם גבוהה?כי הבנתי שהרופאים מבינים שבעצם יש דלקת אבל אין לדעת היכן היא, האם זה נכון?
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין27/04/2009ענת שלום
הערכים הללו של שקיעת דם הם אכן גבוהים ואפילו גבוהים מאד. בדיוק כפי שציינת, שקיעת דם גבוהה מעידה לרוב על נוכחות של דלקת, אך אינה ספציפית לסוג מסויים של דלקת (כל דלקת החל מדלקת שקדים וד דלקת מפרקים עשוייה לגרום עלייה בשקיעת הדם.) אותו הדבר נכון לגבי CRP. הבירור צריך להתחיל מחיפוש סימנים קליניים של דלקת כלומר צריך לשאול שאלות: האם יש כאבי מפרקים? שיעול? צריבה במתן שתן? וכו'. בהתאם לקיניקה ניתן להמשיך בבירור ובביצוע בדיקות מעבדה ודימות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאוטטל27/04/2009
שלום . לפני כעשור קיבלתי התקף של כאבים חזקים במפרק הבוהן אשר חזרו כל 3 שנים בערך , היום אני יודע שזה גאוט הURIC ACID חומצת השתן אצלי היא 8.3 ובדיקת הכליות תקינה לחלוטין ולפני כשבוע המליץ לי רופא לקחת כדור ALORIL להורדת החומצת שתן וכן קולכיצין 3 פעמים ביום למשך חודשיים עד שהתייצב. וכן NAXYN אם ההתקפים יחזרו . למרות שהרופא הוא פרופסור ומומחה לתחום אני מעדיף לא לקחת כדור כל החיים וברצוני לדעת האם אפשר לנסות לשמור על תזונה נכונה ובמידה ויש התקף לקחת קולכיצין ולא להתחיל לקחת כדורים לכל החיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
ד''ר יעקב אבלין27/04/2009טל שלום
המהלך של מחלת ה - GOUT, הנגרמת עקב שקיעה של גבישי חומצה אורית במפרקים, היא של התקפים חריפים התוקפים מפרק אחד או יותר. תדירות ההתקפים עולה עם הזמן, כך שבתחילה יתכן התקף אחת למספר שנים אך בהמשך יש מצבים של התקפים בלתי פוסקים. התקפים אלה עלולים גם לגרום לנזק בלתי הפיך למפרקים. ניתן להוריד את רמת החומצה האורית במידה מסויימת על ידי שינוי בדיאטה (הפחתה של צריכת איברים פנימיים כמו כבד וטחול, הפחתה ביין אדום ועוד) אך לעיתים קרובות יש צורך גם בטיפול תרופתי (אלוריל) כדי להבטיח ירידה מספקת של רמת החומצה. אף כי בתחילה ניתן להסתפק בטיפול בזמן התקפים, אם התדירות גוברת בהחלט רצוי להתחיל טיפול קבו על מנת למנוע החמרה במצב, לרבות יצירת נזק למפרקים (וכן נזקים אחרים כמו אבני כליה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאוט
טל28/04/2009תודה . האם זה סביר בחודשיים הראשונים שלוקחים את ה ALORIL לקחת קולכיצין 3 פעמים ביום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין30/04/2009סביר להשתמש לכולכיצין 2-3 פעמים ביום במהלך הטיפול באלוריל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת דפומדרול כשהפרקים במצב טובנתי26/04/2009
שלום,
אני מטפל באנברל בלבד כבר חצי שנה בדלקת פרקים שקרובה בסימפטומים שלה ל-RA.
הטיפול פועל בצורה כמעט מושלמת והדלקת ירדה פלאים, ואני מרגיש טוב.
לפני הטיפול, הדלקת התבטאה בחריפות בעיקר בברכיים שם תמיד הצטברו נוזלים כ-100 CC בכל ברך ועברתי מספר דיקורים. נכון לכעת, עם הטיפול באנברל, אין לי נוזלים כל בדיקות הדם תקינות,
אלא שאני עדיין (ואולי לעולם לא) לא יכול להתכופף על הברכיים במשך יותר משנייה או שתיים בגלל כאב בעת כריעת הברכיים.
זה נובע ככל הנראה מתהליך ההינזקות שעברו הברכיים במשך השנים טרם התחלתי אנברל.
כשביקשתי מהראומטולוג שלי להזריק לי דפומדרול לברכיים, הוא אמר שבמצב הזה של רמיסיה כמעט מוחלטת זה לא מהלך נכון.
ההזרקה בליווי הטיפול באנברל לדעתי יש בה כדי לשפר עוד את הכאב בברכיים ואולי אפילו אוכל לכרוע ברך בצורה חופשית, מה שאין כן היום.
האמנם, לא כדאי להזריק דפומדרול לברכיים? מה הבעייה עם זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתי
ד''ר יעקב אבלין26/04/2009נתי שלום,
כמו לגבי כל טיפול תרופתי אחר, גם הזרקה של דפומדרול כרוכה בתופעות לוואי. מעבר לאי הנעימות שבעצם ההזרקה (אותה אתה כבר מכיר) ולסיכונים היחסית נדירים של זיהום או דימום כתוצאה מההזרקה, קיימות תופעות לוואי סיסטמיות ומקומיות של הסטרואידים המוזרקים. במיוחד, הזרקה חוזרת ונשנית של סטרואידים למפרק מסויים עלולה לגרום נזק מצטבר לסחוס. אם אכן כל המדדים מצביעים על כך שכעת, תחת טיפול באנברל, המחלה שקטה, יתכן מאד שבאמת אין טעם לבצע הזרקה של סטרואידים. כמו כן, כמו שאתה ציינת, יתכן שהמגבלה בכיפוף נובעת כעת משינויים מבניים אשר נגרמו בעבר ואם כך המצב - סטרואידים לא יועילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתוןאריק24/04/2009
שלום
אני סובל מכאבים בעמוד שדרה תחתון וביצעתי השבוע בדיקת מיפוי עצמות.
אני נורא לחוץ מהתוצאה שהיא :
קיימת קליטה מוגברת בפלטות ובאפיקונדייל לטרי של פמור שמאל (אנטזופטיה?) שאר השלד תקין כולל ע"ש.
כמו כן נרשם שהממצא הזה נובע מבעייה דלקתית או ניוונית.
מה זה אומר? האם יש טיפול לבעיה זו? מה הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריק
ד''ר יעקב אבלין25/04/2009אריק שלום
אין שום סיבה להיות בלחץ!
התוצאות המתוארות מעידות על בעייה כלשהיא באיזור הירך משמאל - יתכן דלקת מקומית של גידים או תוצאה של שחיקת סחוסים. בכל מקרה לא מדובר במחלות מסוכנות וניתן לטפל בהן, אם על ידי פיזיותרפיה, תרופות נוגדות דלקות או שיטות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ANCAא.נ23/04/2009
אני אמורה לעבור בדיקת דם ANCA, השאלות שלי הם: האם צריך לעשות בדיקה זו בצום? אני אמורה ליטול כדור קלונקס האם ליטול אותו לאחר שאבצע את הבדיקות (האם הוא ישפיע על התשובה של הבדיקה אם אקח אותו לפני ביצוע בדיקת הדם)?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.נ.
ד''ר יעקב אבלין25/04/2009א.נ. שלום
ככל הידוע לי אין צורך בצום לבדיקה זו וגם כדור הקלונקס אינו משפיע על התוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהרויטל19/04/2009
אני סובלת ממחלת הפיברומיאלגיה מזה כמה שנים . האם מחלה זו מוכרת כנכות ע"י המוסד
לביטוח לאומי ? תודה , רויטל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין19/04/2009רויטל שלום,
אף כי הפיברומיאלגיה אינה מוכרת באופן ספציפי בספר הליקויים של הביטוח הלאומי בשנים האחרונות יש עלייה במספר החולים הסובלים מפיברומיאלגיה ומקבלים הכרה תוך שימוש ב"סעיף מוסב" כלומר התאמה של סעיף אחר. אם רוצים להתקדם בכיוון הזה יש להצטייד במסמכים רפואיים המתעדים את האבחנה של פיברומיאלגיה ואת חומרתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאליגה והריוןיעל18/04/2009
שלום רב
אובחנתי לפני כשנה כחולת פירומיאלגיה , מתמודדת ללא תרופות . ללא עדות לדיכאון
עובדת ומתפקדת עם הכאב .
בת 39 נשואה + 3 ילדים בריאים ברוך השם
מתכננת הריון נוסף . האם יש קשר בין המחלה להריון ?
האם ניתן להרות וללדת עם מחלה זו ללא חשש ?
האם יש לדווח לרופא הנשים על המחלה ?
אשמח לתשובה מפורטת העונה על כל החששות
תודה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יעל
א19/04/2009טוב התשובה שלי לא מקצועית רק מניסיוני האישי
אני ילדתי לפני 9 חודשים בערך
ההריון היה בסיכון גבוה רק בגלל מצבי שלא היה מלהיב
עד שבוע 14 לא היה קל אבל מאז בא שיפור דרסטי
עשיתי המון שיחות בבריכה והעברתי עד הסוף לא בקלות אבל לא נורא
הקושי והכאב באו אחרי ולא מידי משהו כמו חודש
ההמלצות שלי
לדאוג שיהיה מי שיתעורר בהתחלה לתת לגוף לנוח ומיד לעשות טיפולים להרים את הגוף
ספורט בהדרגה וכו
אם זה השיקול אם להכנס להריון אני לא צריכהלומר לך שכל סבל כל כאב כל קושי ואצלי ברמות נוראיות וקשות סביר להניח ממך כי את עובדת
שווה הכל
החיבוק הקטן החיוך ירימו אותך הלאה
כמובן שצריך לקחת בחשבון שיכולה להיות נפילה אבל לא בהכרח יכול להיות שאצלך לא יהיה שינוי
יסלחו לי הרופאים לא חושבת שמישהו מהם יוכל לענות לך משהו מדוייק כי שום דבר לא הוכח לא ידוע וכל אחת לגופה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין19/04/2009יעל שלום,
למרבה ההפתעה יש מעט מאד מידע בספרות הרפואית בנוגע לשאלה (הנפוצה) שאת מעלה. בכל אופן אין הוכחה לכך שפיברומיאלגיה מחמירה בזמן הריון או מלווה בסיבוכי הריון ספציפיים. הריון רגיל כרוך בסימפטומים כמו עייפות, בחילות וכאבי גב אשר עלולים להצטרף לסימפטומים הבסיסיים הקיימים בפיברומיאלגיה. כמו כן בזמן הריון משתדלים להמנע מתרופות שאינן חיוניות ולכן קשה יותר לטפל בסימפטומים של פיברומיאלגיה.
כמובן כדאי לדווח לרופא הנשים על האבחנה אך בשום אופן אין סיבה רפואית להמנע מהריון עקב אבחנה של פיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברודינה18/04/2009
מאובחנת מס חודשים כחולת פיברו ודלקת מפרקים קלה
crp היה 1.4 וכיום הוא עומד על 2.2 במצב עלייה
מה זה אומר ?
פרופ אחד אמר להתחיל בתרופות כימותרפיות ושני אמר להמשיך באלטרולט וארקוקסיה
מה עושים? הלקוציטים 15.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין19/04/2009דינה שלום,
מדובר בשתי בעיות נפרדות, כאשר פיברומיאלגיה איננה גורמת לעלייה ברמת ה - CRP. אם אכן מדובר בדלקת מפרקים על פי הממצאים הקליניים יש מקום להתחיל טיפול בתרופות נוגדות דלקת שפועלות לטווח ממושך ובין אלה יש לשקול טיפול במטוטרקסאט, שהיא תרופה אנטי דלקתית יעילה. אותה תרופה במינון הרבה יותר גבוה משמשת גם כטיפול כימותרפי. יש לציין שיש גם תרופות נוגדות דלקת אחרות עם יעילות דומה (סלזופירין, פלקווניל, ערבה) וההחלטה לגבי סוג הטיפול צריכה להתקבל תוך שיחה עם הראומטולוג. אם קיימת במקביל אבחנה של פיברומיאלגיה, ניתן לנסות גם טיפול המכוון נגד בעייה זו, כמו אלטרולט, אבל צריכים להיות בטוחים שאכן מדובר בשתי האבחנות גם יחד (אם את סובלת מדלקת מפרקים פעילה יש סיכוי שלאחר טיפול בדלקת תסבלי מפחות כאבים ולא תהיי זקוקה לטיפול נוסף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגידיםא'18/04/2009
שלום רב,
הינני חיילת כבת 20, ובשנים האחרונות אני סובלת מכאבים עזים בשורשי כפות הידים, בזרועות ואף לעיתים בכתפיים. לפני כשנתיים התייעצתי עם רופא משפחה, אשר טען כי מדובר בבעיות גידים ואף שלל כל אפשרות של דלקת פרקים. יחד עם זאת לא נמצא כל פתרון לבעייתי ואני ממשיכה לסבול מכאבים באופן תכוף. אשמח לדעת אילו בדיקות עליי לבצע בכדי לברר מהי בעייתי בדיוק, ואיך ניתן לעשות זאת במסגרת הצבאית, כלומר לאיזה מומחה בצבא עליי לפנות? ואילו בדיקות לדרוש ממנו?
תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין19/04/2009ח' שלום
לאור מה שאת מתארת יש מקום לבקש בדיקה על ידי ראומטולוג, אשר ינסה לקבוע על סמך הבדיקה אם את סובלת מדלקת מפרקים הדורשת טיפול אנטי דלקתי ארוך טווח, אם מדובר בדלקות מקומיות של גידים או רקמות חיבור (למשל משנית לסוג עבודה החוזרת על עצמה) או שמדובר בכאבים שאינם על רקע דלקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשיעל פ17/04/2009
אני חולת לופוס, סובלת מדי פעם מכאבי ראש, בחילות וזרמים בראש. כדורי אקמול לא עוזרים.
האם יש קשר למחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ג'יזל
יעל פ19/04/2009לא קיבלתי תשובה לגבי כאבי ראש.
האם זרמים כמו קצרים כשאני מזיזה את הראש או העיניים קשורים למחלה ומה הטיפול??
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום 2
ד''ר ג'יזל גודארד23/04/2009כאבי ראש מסוג מיגרנה יכולים להיות חלק ממעורבות של המוח בזאבת ולכן קשור למחלה חמורה. אבל... לא כל כאב ראש ולא כל מיגרנה קשורים למחלה.
דרוש בדיקה של נוירולוג ומומחה ללופוס על מנת לקבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד26/04/2009כאבי ראש מלווים בזרמים בדרך כלל קשורים לבעיה עצבית היקפית.
על מנת לאבחן סוג של כאבי ראש עליך להיבדק ע"י ראומטולוג או נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד23/04/2009כאבי ראש שכיחים באוכלוסיה הבריאה. קיימים סוגים שונים של כאבי ראש. כאב ראש מסוג מיגרנה קשור לזאבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לופוס מסוכן לעובר?מאיה17/04/2009
שלום ד"ר
האם לופוס עובר בשלב כל שהוא או שהוא ילווה אותי כל חיי?
בנוסף במידה וארצה להיכנס להריון האם עליי לעשות בדיקות מיוחדות/ או לקחת תרופה מסויימת?
האם הלופוס יכול לסכן הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/04/2009ראשית כדאי להיות בהפוגה- מחלה ללא עדות לפעילות- בזמן שנכנסים להריון.
שנית, רצוי בדיקות לנוגדנים ל-RO, נוגדנים לקרדיוליפין ו-LAC, לפני תחילת ההריון.
ב-15% נשים בהריון עם כייל גבוה של נוגדנים ל-RO , העובר יפתח זאבת של הילוד.
בחולות זאבת עם תסמונת נוגדי פוספוליפידים (APS. APLA) יש יותר סיכוי להפלות חוזרות.
כדאי להיות במעקב ראומטולוג וגינקולוג במרפאה להריון בסיכון גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר אבלין שלום רבא16/04/2009
הנני חולה המאובחנת כפיברומיאלגיה
בבדיקת ה CRP שלי יצא ערך 1 כפול מהערך הנורמלי כמו כן מאז שאני חולה ה ESR מעט גבוה 60
אין התייחסות לכך מצד הרופאים אבל בכל אופן אני חוששת שאולי תחושת הצריבה האינסופית בגופי קשורה לכך
אשמח להתייחסותך בנוגע לערכים אלו
שנית לגבי הליריקה שמעתי מחולים רבים שהליריקה עזרה להם רק לפרק זמן מסויים ואז חלה שוב החרפה האם זהב נכון?
ולגבי תחושת השריפה צריבה בעור ברמות מחרידות בארץ נתקלתי מעט ברמות קיצוניות אבל בפורום בארהב יש פירוט נרחב ורבים שמתייחסים לכך
זו תחושה קשה הרבה יותר מכל כאב בפרקים שמתווסף לכך
תחושה של שריפה בעור קשה המלווה בתשישות מפחידה האם תחושה זו מוכרת לך וידוע ממה היא נגרמת האם יש לך עצות כיצד ניתן להקל במצבים אלו
כמובן שנורולוג שולל כל קשר ומכוון לפיברו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין17/04/2009א שלום
כידוע, פיברומיאלגיה אינה גורמת עלייה בשקיעת הדם או ב - CRP שהם מדדי דלקת. לכן בעיקרון צריך להעריך את מצבך מבחינה קלינית ולנסות לראות אם יש סימנים של מחלה דלקתית כלשהיא אשר עשוייה להסביר את העלייה במדדי הדלקת, כמו מחלת מפרקים דלקית או מחלה דלקתית אחרת.
הליריקה היא תרופה בעלת יעילות מוכחת בפיברומיאלגיה ועשוייה להועיל גם לתחושת צריבה בעור (כמו שקיים במקרים של נוירופטיה היקפית). ככלל יש מקרים בהם יעילותה של תרופה זו (ושל תרופות אחרות ) פוחתת עם הזמן אך אין הכרח שתופעה כזו תתרחש וכדאי לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןשירה16/04/2009
האם יש תופעות לוואי בהורדת המינון בפרדניזון אם כן מה הם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירה
ד''ר יעקב אבלין17/04/2009שירה שלום
אצל אנשים אשר נוטלים פרדניזון תקופה יחסית ממושכת (חודשים או יותר) הירידה במינון עלולה להיות מלווה בהופעה של כאבים בלתי ספציפיים בשרירים אשר לרוב חולפים בהדרגה. ככל שיורדים במינון יותר יותר תופעה זו פחות משמעותית. כמובן שגם המחלה היסודית אשר בגללה ניתנו הסטרואידים עלולה להתלקח בעקבות הורדת המינון וצריך לעקוב אחרי אפשרוות זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)