פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום..לופוס...
    ריןרין
    10/05/2009

עד שאגיע לראמוטולוגית...
    אז ככה..
    בעיקבות תסמונת קרישיות יתר (נוגדני א.פ.ל.ה) עלה חשש ללופוס ושלחו אותי למליון בדיקות.
    אז הANA יצאה חיובית
    (הרופאה אמרה שזה לא מחייב ושזה קורה גם לבריאים)
    עוד קצת בדיקות רלוונטיות:

Sm (anti Smith Ab) 3.3
    SSA 0.1
    SSB 0.2
    264.0 HAPTOGLOBIn

135.0 COMPLEMENT C3

29.0 COMPLEMENT C4

(גבוה) 1.02 C-REACTIVE PROTEIN

עכשיו-פיזית-אין לי כלום חוץ מכאב בקרסול שכנראה זה קרה בגלל נקע עבר.

אין לי פצעים, לא חולשה, לא נשירה לא פריחות..

מה אתם אומרים?
    יש לופוס שהוא בלי תסמינים פיזיים?
    ומה צריך לעשות עד שאגיע אל הרופאה?
    תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום..לופוס...

הוספת תגובה

• מיק שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    12/05/2009

כ-40% מחולי זאבת גם סובלים מתסמונת נוגדי פוספליפידים כך כשמגלים אחת אז מחפשים את השניה. ANA חיובי גם באוכלוסיה הבריאב אך לא בכייל גבוה אז התשובה תלויה בערך של ה-ANA. נוגדנים כנגד DNA הם השכיחים ביותר-יש לך?
    נוגדנים כנגד SM (הכוונה SMITH ולא SMOOTH MUSCLE) מופיעים ב-20% מחולי זאבת, אך מאוד ספציפים, ז"א לא מופיע במחלה אחרת.
    נוגדנים כנגד SM מופיעים זמן מה לפני תסמינים של זאבת ויכולים לנבא התפתחות זאבת.
    לא מקובל היום לטפל ללא נוכחות תסמינים קלינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפרצות נוראית במצח מאחורי האוזניים באף
    לירז
    10/05/2009

מזה כשנה וחצי יש לי התפרצות נוראית במצח מאחורי האוזניים באף ולאחרונה בגב עליון ובכתפיים של תפרחת נוראית דמוי מטבע קטן. עשיתי ביופסיה והיום התקבלה תוצאה של DLA . אני בשבוע העשירי להיריון ולא יודעת מה זה אומר . מעבר לכך אני עייפה כרונית ובמרץ שנה שעברה נפלתי ועברתי ניתוח בברך. מאז הכאבים בשני הברכיים חריפים וממושכים. האם העובר יכול להנזק? האם הילד בן שנתיים צריך לעשות בדיקות? מה המעבר ל SLE האם זה וודאי ? אשמח לתשובות.
    תודה
    לירז

הוספת תגובה

• לירז שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    12/05/2009

חולת לופוס בהריון מחויבת ב:
    מעקב הריון בסיכון גבוה
    בדיקת נוגדנים ל-RO, קרדיוליפין ו-LAC
    בדיקת שתן לכללית
    DLA זה מחלה לופוס בעור בלבד, יכול להיות מלווה בכאבים במיפרקים, רק 10% מפתחים לופוס.
    כ-15% מתינוקות שנולדו לנשים עם נוגדנים ל-RO יפתחו לופוס הילוד.
    כדאי להיות במעקב צמוד עם ראומטולוג וגינקולוג במשך ההריון ותקופה לאחר הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכצט
    רונית
    10/05/2009

שלום רב
    לפני כחודשיים התחילו לי סימפטומים של כאבים במותן כולל רגליים ובירכיים אפטות באיבר המין ובפה וחום גבוה בבדיקות דם נימצא שקיעת דם של110 CRP 10 הובחנתיע"י רמטולוג כחולת בכצט והתחלתי טיפול של 2 כדורי קולכצין ליום .כרגע אני חודשיים אחרי אפטה בנרתיק רק בשלבי רפואה MONO% אולם כאבי המפרקים פשוט גוברים מיום ליום וכוללים את הידים ברכיים ובהונות הרגליים מצבי הנפשי בכי רע וזאת בשל חוסר שינה בשל כאבים במיוחד בלילות במהלך היום הכאבים ישנם אולם הם במינונים נמוכים יותר אולם אני מרגישה חולשה וכל מאמץ גורם לי להזעה ודפיקות לב.בבדיקות דם שקיעת דם ירדה ל7 CRP ירד ל0.5 MONO% עלה ל11 מ8 EOS עלה ל7.7 מ6
    האם הכאבים ילווה אותי גם לא בזמן התקפים ?

לקביעת תור
    סגירה
    בכצט

הוספת תגובה

• דר' יעקב אבלין שלום

רונית
    26/05/2009

לא קיבלתי תשובה על שאלתי לגבי בכצט
    ובנתיים חלו התפתחויות
    בשל כאבים חזקים במפרקים
    עד כדי אי אפשרות לישון בלילה הוחלט ע"י הרמטולוג שלי על מתן פרנדיזון 15 מ"ג ביום
    לאחר כשבועיים
    הכאב לא נעלם אולם הוא הפך לכאב שאפשר לחיות איתו האפטה באיבר המין עדיין לא הגלידה סופית(לאחר כחודשיים וחצי)
    מקבלת בנוסף קולכיצין 2 כדורים ביום ומה שקורה מקבלת אפטות בפה שנעלמות תוך יום יומיים
    קצת לא הבנתי את הרמטולוג שלי לגבי עניין הפננדיזון טוען שבמידה ונפסיק את הפרדניזון והכאב יחזור יהיה צורך במתן של כדורים לדיכוי המערכת החיסונית מה ההשפעות והסיכונים של כדורים אלה
    כמו כן בבדיקות הדם האחרונות שקיעת דם ירדה ל 7מ120 CRP ירד ל0.5 MONO % עלה ל11 מ8 EOS עלה ל7.7 מ6
    האם זה אומר שאני כבר לא בהתקף ובמידה וכן מדוע יש עדיין תסמינים של כאבים אפטות וכדו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/05/2009

רונית שלום,
    במחלת בכצ'ט כמו במחלות דלקתיות אחרות הטיפול בפרדניזון צריך להיות קצר כל האפשר כדי להפחית תופעות לוואי של תרופה זו. לכן, כאשר המחלה פעילה יש לעיתים קרובות צורך בתרופת המדכאות את מערכת החיסון (כפי שגם פרדניזון פועלת) אך עושות זאת לטווח ארוך יותר ועם פחות תופעות לוואי מצטברות. יש תרופות שונות בקטגוריה הזו לרבות אימוראן, מטוטרקסאט ועוד.
    בדיקות הדם מעידות על ירידה בפעילות הדלקתית כפי שצפוי תחת טיפול בפרדניזון אך ככל הנראה מבחינה קלינית המחלה עדיין פעילה. בסופו של דבר הטיפול מכוון לקליניקה יותר מאשר לבדיקות המעבדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    s/z
    10/05/2009

לד'ר יעקובי שלום,נתגלה אצלי מחלת הפיברומיאלגיה ומצבי מאד החמיר ולא מוצאת טיפול נכון
    אני מבקשת עזרתך בעניין
    מודה לך מאד

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/05/2009

שלום רב,
    ראשית כדאי לזכור, שמחלת הפיברומיאלגיה הינה בעייה בהולכת כאב ועיבוד כאב על ידי מערכת העצבים המרכזית. מחלה זו גורמת לכאבים מפושטים שעלולים להיות קשים, אך אינה גורמת לסיבוכים כמו ניוון, שיתוק או סיכון החיים. כמו כן המחלה איננה פרוגרסיבית, כלומר אינה הולכת ומתדרדרת על פני הזמן.
    הטיפול מתבסס ראשית על הנושא של פעילות גופנית סדירה ואירובית, שהיא חשובה ביותר. פעילות בתוך מים חמים כמו חמי מרפאה או הידרותרפיה מועילה גם היא.
    מבחינה תרופתית, יש מספר תרופות עם יעילות מוכחת לטיפול בפיברומיאלגיה וביניהן ניתן למנות את האלטרולט, הליריקה והסימבלטה. טיפול פסיכולוגי משלים בשיטה הקוגנטיבית - התנהגותית עשוי לעזור גם הוא, בעיקר בנוגע לאופן התתמודדות עם המצב.
    בשילוב נכון של גורמים אלו, ותוך מעקב ראומטולוגי מסודר, ניתן ברוב המיקרים להגיע לשיפור במצב , גם אם התסמונת אינה נעלמת לחלוטין. כמובן במסגרת המעקב יש לשמור על ראש פתוח ובמידת הצורך לבצע בירורים כדי לשלול אבחנות אחרות.
    אני ממליץ לגשת בהקדם לבדיקת ראומטולוג ולהתחיל בטיפול.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס ותזונה
    עדי
    09/05/2009

אובחנתי כחולת SLE לפני כמה חודשים, ואני מנסה ללמוד כמה שיותר על המחלה, אחת השאלות שטרם קיבלתי עליהן תשובה היא: האם מומלץ לחולי לופוס לשנות את הרגלי התזונה? האם ישנם דברים שמומלץ לאכול או מומלץ להמנע מהם?

אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס ותזונה

הוספת תגובה

• עדי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    10/05/2009

אין מחקרים מבוססים בעניין ברפואה המערבית. מותר לאכול את הכל אך כמובן שרצוי דיאטה בריאה. מחקר אחד על קופים הראה נזק לאחר אכילת אלפהפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אשתדל להמנע מאלפהפה :-)

עדי
    12/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיופתיה וראומטולוגיה
    אופטימית29
    08/05/2009

במשך השנה וחצי האחרונות היו לי שני אירועי חולשה ברגליים עד כדי אי יכולת ללכת ללא עזרה.כמו כן יש לי כאבים ברגליים, במפסעות, באגן, בגב. הכאבים מחמירים מאוד במאמץ. בשתי בדיקות EMG נתגלתה מיופתיה בשרירי הגפיים, ביופסיית שריר יצאה תקינה.
    הCRP והESR גבוהים במקצת.cpk תקין
    MRI של עמוד שדרה מותני יצא תקין וכן מיפוי עצם.
    הופניתי לראומטולוג שטען שאני מקרה מעניין.הוא נתן לי פרדניזון 40 מ"ג וכל 5 ימים הייתי צריכה להוריד ב-5 מ"ג.רק ב-15 מ"ג היה שינוי והכאבים נעלמו. כרגע,אני במינוןן של 2.5. מ"ג והכאבים חזרו.
    הסיבה שקיבלתי סטרואידים היא לראות אם הכאבים והדלקת נעלמים.
    השאלה שלי היא לגבי מיופתיה.
    ידוע לי שמיופתיה היא יותר בעייה נוירולוגית אבל הנוירולוג חשד שמדבור במחלת רקמת חיבור. האם מיופתיה יכולה להיות חלק מבעיה ראומטולוגית?
    שאלה נוספת היא לגבי בדיקות דם, עשיתי לפני יומיים בדיקות דם כדי לראות אם יש עדיין דלקת בגוף.ה
    CRP כרגע הוא 0.89,האם זה נחשב תקין?
    בתודה,
    אופטימית

לקביעת תור
    סגירה
    מיופתיה וראומטולוגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/05/2009

לאופטימית שלום!
    מיופטיה אינה שמה של מחלה ספציפית, אלא מונח כללי המתאר פגיעה בשרירים. יש סובת שונות לפגיעות כאלו, לרבות השפעת תרופות, שינויים הורמונאליים, זיהומים, מחלות נוירולוגיות וכמו כן - מחלות ראומטולוגיות. לגבי אלו האחרונות - מדובר במחלות דלקתיות המערבות את השריר על רקע אוטואימוני - כמו פולימיוזיטיס ודרמטומיוזיטיס. מחלות כאלו אכן מטופלות בסטרואידים אך אם הן ערכי ה - CPK והן ביופסיית השריר תקינים - קשה לקבוע שמדובר במיוזיטיס. ערך ה - CRP שציינת הוא כנראה קרוב לתקין - תלוי במעבדה בה נעשתה הבדיקה. בדרך כלל הערכים הנורמאליים של המעבדה מצויינים ליד התוצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מאיה
    08/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לדלקת פרקים
    עינב ויצמן
    07/05/2009

שלום אני בת 24 והועלה חשש מהרופא משפחה שיש לי דלקת פרקים עקב התסמינים האלו: ירידה במשקל כאבים מאוד חזקים בברכיים תקופה ממושכת של כ4 שנים של כאבים במפרקים של הידיים והדבר היחיד שהקל על הכאב היה תחבושות על הידיים, הכאבים מופיעים בעיקר שקר או לאחר פעילות ולאחרונה אני מרגישה טשטוש בראיה בעיקר בשעות הלילה ,נשלחתי לעשות צילום,אני מעוניינת לקבל הסבר על המחלה ועל דרכים להקל את הכאב מיכוון שהם גורמים לבעיות תפקוד יום יומית, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לדלקת פרקים

הוספת תגובה

• תשובה לעינב

ד''ר יעקב אבלין
    08/05/2009

עינב שלום
    הסימפטומים שאת סובלת מהם עלולים להיות תוצאה של דלקת מפרקים אך עלולים גם להיות קשורים לבעיות אחרות כמו למשל שימוש יתר (לדוגמא עבודה ממושכת על מחשב). למעשה, לפני שמחליטים על טיפול, צריך להשלים בירור שכולל בדיקה גופנית על ידי ראומטולוג, ביצוע בדיקות דם לדלקת מפרקים (כולל שקיעת דם, CRP, RF, ANA ועוד לפי שיקול דעת הרופא) ולעיתים גם צילומים של המפרקים המעורבים. במקרים בהם קיימת נפיחות משמעותית של מפרק מסויים יתכן שכדאי לבצע ניקור של המפרק (על ידי ראומטולוג) כדי לקבל עוד מידע לגבי טיב הבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עינב
    25/05/2009

תודה רבה ,אקח את זה לתשומת ליבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סאקרואיליטיס?
    א
    06/05/2009

שלום ד"ר. בן 30. סובל כשנה וחצי מכאב תמידי בגב תחתון, באיזור עצם הזנב, עם הקרנה לרגל שמאל. לאחרונה הכאב החל להופיע גם בצד ימין. כאב באיזור העכוז. הכאב משתנה/זז ואינו קבוע ,כלומר-לעיתים בשמאל גם בימין, ברגל, בכך הרגל, בשוק בירך אך בעיקר באגן (שם הכאב כמעט תמידי) הכאב מחמיר מאוד מאוד במצב שכיבה. בשכיבה על הבטן חש באיזור עצם הזנב כאב עצום וכאילו מרגיש את הדופק באיזור. תחושה שהאיזור כאילו פועם !
    1. האם יכול להעיד על סקרואיליטיס?
    2. האם יש פתרון מהיר לבעיה?
    3. איזה תרופות, אם בכלל, עשויות לעזור? (ניסיתי נקסין, ארקוקסיה, אטופן, אביטרן, וולטרן,קספו ללא הועיל)
    4. התגברות הכאב, משמעותית, בזמןן שכיבה היא המציקה מכל (קשה מאוד להירדם ולעיתים מתעורר באמצע הלילה מהכאב). האם הגיוני ? (לפי ההגיון הלא רפואי שלי שכיבה=מנוחה מה שאמור להקל על כאב ולא להחמירו) האם ידועה תןפעה של כמו פעימות באיזור עצם הזנב?
    מצטער על ריבוי השאלות. אציין שהליכה מקילה על הכאב (אך רק בזמן ההליכה שכן 10 דקות לאחר מכן הכאב חוזר לעוצמתו מלפניי ההליכה)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סאקרואיליטיס?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/05/2009

התלונות שאתה מתאר אופייניות מאד למחלות דלקתיות המערבות את עמוד השידרה ואת האגן, לרבות כאלו הפוגעות במפרקי האגן האחוריים, כלומר גורמות לסקרו-אילאיטיס. המאפיין הקלסי של כאב גב שהוא על רקע דלקתי הוא שהכאב דווקא מוחמר במנוחה ומוקל בפעילות גופנית - בדיוק כמו שאתה מתאר - ובניגוד למצב כאשר הכאב הוא על רקע בעייה מכנית כמו שחיקת סחוסים או פריצת דיסק. מומלץ להבדק בהקדם על ידי ראומטולוג ולבצע הדמייה של האגן - על ידי צילום רנטגן או בדיקת CT על מנת לקבוע אם אכן יש סימנים של מחלה דלקתית כזו. אם זה המצב ניתן לטפל ביעילות רבה בעזרת התרופת הביולוגיות מקבוצת האנטי TNF, הכוללת את התרופות הבאות: רמיקייד אנברל והומירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קצר..

א
    10/05/2009

רופא משפחה מעוניין שאעשה mri אשר מכוון לסאקואיליטיס (עשיתי בעבר mri לגב תחתון ללא ממצאים משמעותיים). האם לדעתך ניתן באמצעות צילום זה לאבחן דלקת זו?
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת וanti DNA
    מעיין
    05/05/2009

שלום רב,

אני חולת לופוס מספר שנים, עם מעורבות של דם, פרקים, עור וכליות (וגם חשד למעורבות של מערכת העצבים).
    כ-3 שנים ברמיסיה.
    לאחרונה אני חשה בסחרחורות חוזרות ונשנות בדרגות חומרה שונות.
    בבדיקת anti DNA שעשיתי לאחרונה התקבל ערך גבוה לאחר זמן רב שהיה שלילי.

האם יש קשר בין הערך גבוה של בדיקה זו לבין הסחרחורות?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורת וanti DNA

הוספת תגובה

• מעיין שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    07/05/2009

רמה גבוהה של נוגדנים לדנ"א מצביעה על מחלה פעילה.
    סחרחורת-לא אופייני.
    כדאי להבדק ע"י ראומטולוג לגילוי עוד סימנים של התלקחות המחלה על מנת שתוכלי לקבל טיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם?
    מור
    05/05/2009

איזה בדיקות דם יש לבצע לבירור דלקת פרקים? יש לי תור בעוד שבועיים ורציתי להגיע לראומטולוג כבר עם תוצאות בדיקות כדי לחסוך זמן. יש לי כאבי מפרקים, גידים ותחושה שכל הגוף כואב.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    06/05/2009

יהלי שלום,
    הנכון ביותר הוא להתייעץ עם רופא המשפחה ולהחליט על בדיקות בהתאם לסימפטומים. באופן כללי כדאי להצטייד בבדיקות הכוללות ספירת דם, תפקודי כליה, תפקודי כבד, תפקודי בלוטת התריס, שקיעת דם, CRP וכן בדיקות RF ו - ANA. בדיקות נוספות תישלחנה בהתאם לסימפטומים הספציפיים. רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין עוד משהו....
    מיטל מאיר
    04/05/2009

היום אני נשואה ועברתי גם 2 הפלות טבעיות ורציתי לשאול לגביי הלופוס קלקסן עוזר בהריון?????
    הפחד שלי להיכנס להריון ושעוד פעם יפול..למרות שאני בסדרה של בדיקות כי יש כמה בדיקות שלא יצאו טוב...

Fibrinogen (Hypercoag.) | mg/dl | *180

Protein S Free *46

Lupus anti coagulant APTT |* 2.62
    אני מקווה שהבנת מזה משהו ואם תוכלי להסביר לי לגביי התשובה הזאת??????????אם זה קשור להריון..?להפלות שלי?תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    שכחתי לציין עוד משהו....

הוספת תגובה

• מיטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    07/05/2009

עד כ-40% מחולי זאבת מפתחות תסמונת נוגדי פוספוליפידים שמתאפיין בהפלות חוזרות , אירועים של קרישי דם חוזרים בורידים או עורקים, בנוכחות רמות גבוהה של נוגדנים לקרדיוליפנין או לופוס ב-2 בדיקות בהפרש של 12 שבועות.אנטיקואגולנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקלרודרמה ,רנו ,ולופוס
    מיטל מאיר
    04/05/2009

שלום שמי מיטל אני בת 29 התחיל אצלי הרינו מגיל 20 בצבא אחר כך גילו לי גם את הסקלרודרמה ולפני 3 שנים היה לי פריחת פרפר בפנים ופריחה ו-40 חום והייתי מאושפזת בוולפסוןהיום גילו לי התקדמות של הסקלרודרמה בושט,לפי בדיקות מנומטריה ,ניטור חומציות..יש לי שרפות וכאבים
    השאלה שלי היא האם זה יכול להיות רק בושט או שזה גם באברים אחרים בגוף?????????
    ומה מידת ההחמרה שיכול להגיע בושט??????????והאם המחלות האלה בגיל מבוגר יותר קשות?מחכה לתשובה בהקדם..תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סקלרודרמה ,רנו ,ולופוס

הוספת תגובה

• מיטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    07/05/2009

לפעמים מחלות אוטואימוניןות מופיעות יחד באותו חולה. יכול להיות סקלרודרמה ולופוס יחד. כמובן הטיפול יותר מורכב.
    פגיעה בושט אופייני לסקלרודרמה ולא לופוס.
    לופוס נעשה בדרך כלל קל יותר בגיל הבלות.
    רצוי שתמשיכי במעקב וטיפול ע"י הראומטולוג לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מיטל מאיר
    07/05/2009

כאבי ראש וכאבי רגליים זה יכול להיות מהלופוס או הסקלרודרמה??????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    10/05/2009

כאבי ראש מסוג מיגרנות מופיעים בזאבת.
    כאבים ברגליים כמו מיאלגיות-כאבי שריר גם יכולים להופיע בזאבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מיטל מאיר
    07/05/2009

ועייפות ותשישות במשך היום זה גם מהמחלות הנ"ל??????תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל תשובה נוספת

ד''ר ג'יזל גודארד
    10/05/2009

עייפות יתר גם מופיע בזאבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר גי'זל..(:

מיטל מאיר
    10/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני

מיטל
    29/09/2009

הי מיטל. ממש מוזר העניין,גם לי קוראים מיטל מאיר וגם לי יש סקלרודרמה....!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם
    --אמא ל - 2--
    04/05/2009

אני לאחר מחלה שארכה כחודש וחצי בה עברתי כמעט כל דבר אפשרי
    התכווצויות שרירים,פריחה,חום נמוך עייפות מ ט ו ר פ ת ,ולבסוף גם כאבי פרקים.
    בכל פעם שלחו אותי לבדיקת דם שונה.האחרונה העלתה דלקת פרקים.
    הופנתי לראומטולוג ששלח אותי למספר בדיקות.

עדיין לא הגיעו כל התוצאות.
    זה מה שהתקבל בינתיים:

C3 Complement 123 mg/dL
    C4 Complement 23 mg/dL
    Anti-DNA 91.5 IU/mL
    Reference values
    Negative: <20 IU/mL
    Positive: >20 IU/mL
    Cardiolipin IgG 12.8 GPL/mL
    Cardiolipin IgM 10.5 MPL/mL

האם ניתן להסיק מזה משהו?
    שכחתי לציין,בביקורי אצל הראומטולוג הובהר בפניי שיכול להיות קשר לכך שכבר 20 שנה(בערך) אני "פורחת" מהשמש ולעובדה שבהריון הראשון שלי היתה לי רעלת הריון קשה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת דם

הוספת תגובה

• אמא ל-2

ד''ר ג'יזל גודארד
    07/05/2009

ניתן היום לטפל בזאבת (לופוס) וככל שמטפלים מוקדם יותר, כך הסיכוי שלא תהיה מחלה חמורה.
    אז אם אובחנת כזאבת כדאי להתחיל כבר טיפול בפלקווניל ולהמשיך במעקב אצל ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים +פיברו
    דינה
    03/05/2009

כנראה שאני סובלת מדלקת מפרקים פעילה בנוסף לפיברומיאלגיה,הומלץ לי להתחיל טיפול
    במתוטוקראסט אך אני מודאגת מתופעות הלוואי של התרופה כמו נשירת שיער.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים +פיברו

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/05/2009

דינה שלום,
    חשוב להבין שהמינונים של מטוטרקסאט המשמשים לטיפול בדלקות מפרקים נמוכים מאד בהשוואה למינונים האונקולוגיים. במינונים נמוכים אלו תופעות הלוואי הרבה פחות נפוצות ונשירת שיער אינה בעייה שכיחה. יחד עם זאת אם יתברר שאת סובלת בכל זאת מתופעות לוואי של תרופה זו, ניתן לנסות תרופות אנטי דלקתיות חלופיות בהתאם לחומרת המצב - בין אם אלו תרופות וותיקות הניתנות דרך הפה (כמו פלקווניל וסלזופירין) או תרופות ביולוגיות חדישות יותר, הניתנות בהזרקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא לופוס
    ריקי כהן
    02/05/2009

שלום שמי ריקי בת 42 אובחנתי לפני כ-11 שנה כחולת לופוס
    הייתי מטופלת תקופה ממושכת והגעתי לביקורות בהתאם להתפתחות המחלה, אולם לאחרונה {כשנתיים } לא המשכתי במעקבים כי הרגשתי שהמחלה רדומה והמצב גבולי וניסבל למרות שלעיתים קרובות מופיעות אצלי הסימנים הידועים כגון אפטות בפה ,הרגשת נימול בידיים עייפות ועוד.. האם זה חכם מצידי לא להגיע לביקורות ? האם יש מצב שהמחלה נעלמה. כי לפעמים יש לי חשש ופחדים שבגלל חוסר איכפתיות והתכחשות מצידי אני אסבול יותר בעתיד.
    לתשובתכם אודה ריקי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא לופוס

הוספת תגובה

• ריקי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    03/05/2009

מחלת זאבת מתאפיינת בהתלקחויות והפוגות.
    המחלה היא ממושכת ואין ריפוי.
    ניתן למנוע או להקטין מספר ההתלקחויות ע"י מעקב וטיפול.
    רצוי להגיע בהקדם למרפאת לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה