מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדיקות שעשו ליקורין27/05/2009
הסתכלתי בשם של הבדיקה: רשום שם ANTI SMOOTH MUSCLE ? אני לא מבינה למה רשום השם הזה של הבדיקה ? ז"א שיש הוכחה חיובית למחלת הזאבת ע"פ הבדיקות שלי? לא רשמתי לך את כל מה שהבדיקות הראו: ANTINUCLEAR ANTIBODY POSITIVE - 1:80 כשתשובה תקינה: 1:40. ANA PATTERN: NUCLEOLAR PATTERN , ואז עשו ANTI SMOOTH MUSCLE :1:160 (HIׁ, אני בת 38 שנים , היה בבדיקת אקו גם התעבות של השסתום (הרופאה אמרה שזה שום דבר, שזה הצורה של הלב שלי. האם זה נשמע הגיוני? והיא אמרה לי את זה לפני תוצאות הבדיקות הללו. הMRI מראה נגעים לבנים לא ספציפיים, האם יש קשר כל הסיפטומים שציינתי קודם לכן, התוצאות של בדיקות למחלת הזאבת? או משהו אחר? פשוט עד שאצליח להגיע כאן לרופא יכול לקחת מינימום 4 חודשים. אני אנסה במקביל ליצור קשר עם הרופאים שציינת. תודה רבה על ההפניה . לא היה לי ממש את מי לשאול, אני לא מכירה כאן אף אחד , ומצבי הולך ומתדרדר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורין שלום
ד''ר ג'יזל גודארד29/05/2009ככל שהרמה של ANA גבוה יותר- אז הבדיקה אמיתית יותר למחלה אוטואימונית כמו זאבת. תוצאה 1:80 לא גבוה במיוחד.
אם קובעים ש-ANA מוגבר אז בודקים ל: ANTI-DNA.
אין טעם בבדיקות דם אם אין תסמינים או ממצאים מתאימים.
נגעים ב MRI מוח דורש בירורכולל בדיקה ע"י נוירולוג ואולי SPECT מח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדויל ושאר תרופותחסוי27/05/2009
האם מותר לקחת אדויל כאשר אני משתמשת במטוטרקסאט ובפרדינזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין27/05/2009קיימת אפשרות תיאורטית של אינטראקציה בין אדויל לבין מטוטרקסאט, אך בפועל ניתן להשתמש בתרופות יחד. כמובן תמיד רצוי להמעיט בצירופי תרופות ככל האפשר ולהשתמש רק בשעת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם חמצמץ בפהחסוי27/05/2009
נוטלת מטוטרקסאט (התחלתי פעם ראשונה לפני שבועיים).
עד להשפעה של התרופה, קיבלתי גם פרדינזון.
חשה בטעם חמצמץ בפה במהלך היום. האם יכול להיות שזה השפעת אחת התרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין27/05/2009זו עשוייה להיות תופעת לוואי של התרופות. בייחוד אם היא מופיעה ביום בו את נוטלת את המטוטרקסאט (אותו נוטלים פעם בשבוע). צריך גם לשים לב לאפשרות של זיהום פטרייתי בחלל הפה בזמן טיפול בפרדניזון, מה שגורם לרובד לבנבן על הלשון ויכול לגרום לשינויים בטעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פרדניזוןחסוי27/05/2009
שלום רב.
סובלת מדלקת פרקים. התחלתי ליטול מטוטרקאסט. עד להשפעת תרופה זו, רשם לי הרופא פרדניזון 10 לשבועיים ואחכ אמר שאם ישפיע טוב נרד במינון בהדרגה.
מזה כ-6 ימים נוטלת הפרדניזון, אכן יש הקלה מסוימת אך עדיין בבקרים קיימים כאבים . האם ייתכן שההשפעה כה איטית? במהלך היום אכן אני מרגישה נפלא! רק הבקרים עדיין קשים. אודה על תגובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין27/05/2009לחסויה שלום
פרדניזון היא תרופה שמשפיעה מהר, כך שאם ההקלה בכאבים היא רק חלקית יתכן שהמינון נמוך מידי. 10 מ"ג זהו מינון נמוך באופן יחסי ויתכן שיש צורך במינון מעט יותר גבוה כמו 15 או 20 מ"ג. יחד עם זאת, מכיוון שהמטוטרקסאט אמור להתחיל להשפיע בקרוב יתכן שלא יהיה צורך לעלות במינון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ה ANTI SMOOTH MUSCLEקורין27/05/2009
התוצאה של הבדיקה הזו שעשיתי היתה גבוה מאד, 1:160 כשהערך הרגיל שלה הוא 1:20 >
יש לציין כי אני נמצאת בשליחות בקנדה, והתור שלי לרופא רק בעוד 3 חודשים... ואני די סובלת. לא יודעת עם הערכים בקנדה תואמים לזה שבישראל. מחכה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורין שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/05/2009אם את נמצאת בעיר טורונטו- נא לפנות לפרופ' גלדמ (GLADMAN) או פרופ' אורביץ (UROWITZ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין ANA ו ANTI SMOOTH MUSCLEקורין27/05/2009
שלום, נשלחתי לבצע בדיקות דם עקב MRI מוח שהראה נגעים לבנים לא ספציפיים , טשטוש ראייה , וורטיגו בראש, חולשה , סחרחורות וקצת עייפות. באחרונה הועלה חשד לקריש דם בשסתום של הלב, (שבסוף הוחלט שזה סתם התעבות קלה של השסתום, כי זה הצורה של השסתום שלי...), נשלחתי עקב כך לבצע מספר בדיקות ביניהם: ANA ו - ANTI SMOOTH MUSCLE ששניהם יצאו חיוביים. רציתי לציין גם שלעיתים לאחר אימון בחדר כושר יש כאבים מעטים בברכיים, לעיתים תחושת אי נוחות בברכיים כשאני יושבת ואני מרגישה צורך ליישר את הרגליים כי יש מין תחושת חולשה בברכיים. אבל, לא כל הזמן. רציתי לדעת האם יש קשר בין הבדיקות? ואם כן, מהן? ומה יכול להיות שיש לי? האם התוצאות החיוביות מראה על קשר הדוק במחלת לופוס? או מחלה אוטומנית אחרת? מחכה לתשובתך הדחופה, תודה
קורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורין שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/05/2009אני מניחה שחפשו זאבת.
בדיקות דם כוללות ANA ונוגדנים ל-SM אך הכוונה היא נוגדים ל-SMITH ולא ל-SMOOTH MUSCLE.
נוכחות רמה גבוהה של נוגדנים ל-SMITH מופיעה רק בזאבת אך רק בכ-20% המקרים.
בדיקות נוספות הן נוגדנים ל-DNA, RO. LAץ RNP.
לא ציינת את גילך אך אם את צעירה עם MRI לא תקין רצוי לקבל טיפול בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםאלה26/05/2009
האם דלקת פרקים נעצרת? והאם אפשר להרפא מדלקת פרקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/05/2009שלום שרונה,
יש מיקרים בהם דלקת מפרקים נעצרת, בעיקר כשמדובר בדלקת שהיא משנית לזיהום. לעומת זאת ברוב המיקרים מדובר במחלות כרוניות אשר דורשות טיפול קבוע לאורך שנים כדי למנוע התקדמות ונזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת מפרקים
אלה27/05/2009שאתה אומר משנית לזיהום למה אתה מתכוון?
אם זה התפרץ מצהבת אז זה גם נקרה זיהום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין02/06/2009כשאני מדובר על דלקת מפרקים משנית לזיהום אני מתכוון בעיקר לזיהומים חריפים שחולפים כמו דלקת בדרכי השתן או שלשול חריף. הפטיטיס ויראלית (צהבת זיהומית) עשוייה להיות מחלה כרונית המלווה בתופעות שונות של כאבי מפרקים ואז היא עשוייה לגרום לבעיות מפרקים כרוניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מחלה ראומטולוגיתנועם25/05/2009
בת 37+. סובלת מספר שנים מכאבים חזקים בירך ימין והגב התחתון בצד זה. בחודשים האחרונים סובלת גם מכאבים חזקים בברכיים ובשוק רגל ימין (כמו כאב בתוך העצם. ביצעתי בעבר מיפוי עצמות שהראה שיש דלקתיות באזורים שונים. CT ו-MRI לא איבחנו בעיה מסוימת. טופלתי במרפאת כאב ע"י זריקת קורטיזון שעזרה לזמן קצר. בעבר ביצעתי בדיקות דם שונות שהראו ערכיCRP ו-ESR בינוניים. השבוע חזרתי על בדיקה זו והתוצאות היו: CRP =1.1
ESR=60. האם עליי לפנות לראומוטלוג לבירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ד''ר יעקב אבלין25/05/2009השילוב של עלייה במדדי הדלקת (שקיעת דם ו - CRP) יחד עם קליטות מוגברות במיפוי עצמות וכאבים במפרקים שונים אכן עשוי להצביע על נוכחותה של מחלת מפרקים דלקתית מסוג זה או אחר, כאשר אחת האפשרויות היא דלקת מפרקים "סרונגטיבית" - קבוצה של דלקות הכוללות את המחלות Ankylosing spondylitis, Psoriatic arthritis ועוד. אכן כדאי להתייעץ עם ראומטלוג במיקרה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה. ועוד שאלות..
Noam26/05/2009איך מאבחנים את המחלה מלבד בדיקות הדם שביצעתי? האם דרכי הטיפול הן בד"כ תרופתיות בלבד? אני נמצאת כרגע בטיפולי פוריות וחוששת שלא אוכל להעזר בתרופות בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין26/05/2009מדובר בבדיקות דם ספציפיות יותר כמו RF, ANA, anti ccp ועוד. אם אכן מדובר בדלקת מפרקים יש צורך בטיפול תרופתי וחלק מהתרופות בטוחות לשימוש גם בזמן הריון, או לפחות בטוחות באופן יחסי. (לרוב אין מידע מאד מדוייק על בטיחות תרופות בהריון כיוון שאיש אינו יכול לבדוק סוגייה זו בצורה מדעית בבני אדם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיבות לפיברומיאלגיהיב23/05/2009
המחלה התגלתה אצלי בגיל 45 (שלום שנים לפני מנפאוזה) יחד עם מחלת גריבס שטופלה ביוד רדיוטיבי. מעניין אותי לדעת מה הן הסיבות למחלה והאם יש קשר בין שתי המחלות. אומרים שטראומות מזרזות את הופעת המחלה. אצלי המחלה התגלתה כשיצאתי לשבתון ונהניתי מהלימודים ולא עברתי שום טראומה. מדוע המחלה נפוצה יותר אצל נשים? האם הפעילות הגופנית ממולצת או דווקא מנוחה? אם כן, איזו פעילות גופנית ממולצת ואיזו לא?
ד''ר יעקב אבלין24/05/2009י.ב. שלום
הסיבות לפיברומיאלגיה אינן ידועות באופן ודאי. מה שברור הוא, שקיים רקע גנטי לתסמונת , כלומר אנשים מסויימים נולדים על מערכת של גנים המציבים אום בסיכון יתר לחלות בפיברומיאלגיה. על גבי הרקע הגנטי הזה |מתלבשים" מיני טריגרים. כך למשך חבלות, ובעיקר חבלות לעמוד השידרה הצווארי עלולות להוביל להתעוררות התסמונות. זיהומים שונים, ובעיקר זיהומים ויראליים גם כן נימנים בין הגורמים. טראומה נפשית היא גורם נוסף, אם כי חשיבותו המדוייקת אינה ידועה. גם שינויים הורמונאליים שונים, כמו אלו של גיל המעבר, עלולים לתרום להתפרצות התסמונת.
אין תשובה חד משמעית גם לשאלה מדוע המחלה נפוצה יותר בנשים. אמנם נראה שהשכיחות בגברים אינה כה נמוכה כפי שנחשב בעבר.
פעילות גופנית הוכחה בבירור כמועילה בפיברומיאלגיה ומומלצת ביותר בתמנאי שהיא מבוצעת באופן הדרגתית וסדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקןרנית23/05/2009
לד"ר שלום
בת 26,בריאה בדר"כ, לפני כשישה שבועות לידה ראשונה,מהלך הריון תקין. כשבועיים לאחר הלידה החלו כאבים במפרק הכתף דו צדדי, כאב חד ,ללא הקרנה,מעיר משינה,ללא אודם נפיחות או חום מקומי אך עם הגבלה נכרת בטווח תנועה. בשלב ראשון ייחסתי את הכאבים לתנוחת ההנקה, אך מאוחר יותר החלו להופיעו כאבים דומים בASIS דו"צ,גם בשעות הלילה. ללא אירועים דומים בעבר. ללא חום,אך בנוסף הזעות ליילה.
ספירת הדם תקינה,רמות משלים תקינות, RF שלילי. ANA חיובי. שאלתי,האם יתכן false positive בתקופת פוסטפרום? אם כן,האם ומתי לחזור על הבדיקה? ,האם יש משמעות לANA חיובי בלבד,האם יש צורך להמשיך בירור נרחב יותר.? לציין הכאבים פחתו במקצת,ללא שימוש במשככי כאבים..
רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורנית שלום
ד''ר ג'יזל גודארד24/05/2009כחלר מבירור הופעת כאבים במיפרקים לאחר לידה עם ANA חיובי:
רצוי בדיקה ע"י ראומטולוג
אם רמת ANA חיובי משמעותי מעל 1:80 אז כדאי לעשות בדיקת נוגדנים לדנ"א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתפרקיםדוריס23/05/2009
אני סובלת מגל 16 מדלקת פרקים, נוטלת מטרוק סטאט ל אחרונה קיבלתי סטרואידים שהחריפו את מצבי כאבים חקים, התנפחויות של ידיים ואצבעות רגליים
איני יודעת מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/05/2009דוריס שלום,
ראשית לא ציינת מאיזה סוג של דלקת מפרקים את סובלת.יתכן מאד שמדובר בדלקת מפרקים שגרונתית - Rheumatoid arthritis , או דלקת מפרקים המלווה פסוריאזיס. בכל אופן, אם מדובר בדלקת מהסוג שמגיב למטוטרקסאט (כמו שתי אלו) אז יתכן שיש צורך להעלות את המינון של תרופה זו. המינון המקסימאלי הוא 25 מ"ג לשבוע. אפשרות אחרת היא להוסיף תרופה נוספת, כמו פלקווניל או סלזופירין ואפשרות נוספת היא לעבור לאחת התרופת הביולוגיות הקיימות כיום - רמיקייד, אנברל והומירה. בכל מקרה את זקוקה למעקב ראומטולוגי מסודר כדי לקבל החלטות נכונות בנוגע למינונים ולאפשרויות שהזכרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםאמילי22/05/2009
לדוקטור אבלין שלום רב לפני שנה גילו לי דלקת פרקים ארטיטיס שנבעה מצהבת עשיתי את הבדיקות הנדרשות ותודה לאל הכל בסדר יש לציין שאני בת 36 כיום אני מטופלת במטוטרקסאט 4 כדורים בשבוע 2 פלאקווניל בוקר וערב ופרדניזון כדור של 5 יום כן יום לא אני כרגע בהורדה יש שיפור משמעותי חוץ מקצת כאבי גב תחתון בעיקר בדיקות הדם האחרונות יצאו תקינות אני עושה הליכות כל יום שעה וגם החלפנו את התזונה בבית לבריאה יותר שאלתי היא איך הולך ההורדה של הפרדניזון בהמשך וגם לגבי שאר הכדורים ואם הדלקת תעצר לגמרי ואמשיך את אורח החיים הבריא אני יכולה לשמור על זה לזמן ממושך תודה ויום טוב
ד''ר יעקב אבלין23/05/2009אמילי שלום,
בנוגע לפרדניזון, השאיפה היא להגיע למצב בו לא תזדקקי לטיפול זה כלל. לכן יש להמשיך בתהליך ה"גמילה" באופן הדרגתי עד להפסקת התרופה לחלוטין. אין נוסחה חד משמעית בנוגע לקצב הירידה בפרדניזון אבל את כבר מקבלת מינון נמוך מאד. יתכן שניתן כבר להפסיק את הטיפול או, אם רוצים להיות מאד זהירים, לרדת קודם לחצי כדור יום כן יום לא למשך מספר שבועות ואז להפסיק לגמרי. לגבי התרופות האחרות, אם אכן מדובר בדלקת מפרקים כרונית כמו דלקת מפרקים שגרונתית אזי סביר להניח שיהיה צורך להמשיך ולטפל בו באופן קבוע על מנת למנוע התלקחות של הדלקת ועל מנת למנוע היווצרות עיוותים ונזקים למפרקים. לגבי המינון המדוייק ולגבי הצורך בשתי תרופות (מטוטרקסאט ופלקווניל) או פחות - זה עניין לשיקול דעת של הראומטולוג המטפל על סמך המעקב לאורך זמן, על סמך ההתרשמות ממידת הפעילות של הדלקת ועל סמך נוכחות תופעות לוואי או העדרן. חשוב להדגיש שעם טיפול נכון ובשילוב עם אורח חיים בריא, אין שום סיבה שלא תוכלי לשמור את הדלקת במצב בלתי פעיל לאורך שנים ולנהל חיים רגילים לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים סימטריים במפרקים ובשלדע.ע.21/05/2009
אני בן 40. בגיל 16-18 סבלתי מלדקות קשות במפרקי כפות שני הידיים, על רקע אימון במשקולות. עד היום הכאב חוזר במאמץ. במהלך השנים תוך כדי עיסוק בספורט פיתחתי קרקעים במיניסקוסים בשתי הברכיים (כך אובחן - לא טופל, אני חי עם הכאבים), כאבים חזקים בשתי כפות הרגליים (שזזים מהצד לאמצע, לכוון העקב וחוזר חלילה) שאובחנו כדורבן/ דלקת בגידים וטופלו במדרסים. וכאבים קשים בשתי הכתפיים. לאחרונה מתחילים גם כאבים באזור הצלעות מתחת לבית השחי, בשני הצדדים (צד אחד יותר מהשני). יש מכנה משותף מוזר בין חלק מהכאבים ברגליים, לאלו בכתפיים ולאלו בצלעות - הם מתחילים כמו פציעה. כל אחד מהם כמו פציעה מסיבה אחרת. צד כף הרגל - כאילו שקיבלתי מכה עם פטיש. הכתפיים - כמו פריקה קשה של הכתף. בצלעות - כמו דקירה עם מברג לתוך העצם או הריאה.
כלומר, לפעמים לצד הכאבים ה"רגילים" שנמצאים פחות או יותר כל הזמן ברמה של 4 מעשר בעת תנועה, מופיע כאב, כתוצאה מתנועה לא נכונה, שמגיע לרמה של תשע וחצי מעשר.
הפציעות בכתף אובחנו על ידי מומחה בעל שם כשחיקה בעצם הקבירליום המצריכה ניתוח.
לאחרונה נאמר לי לראשונה על ידי מומחה בעל שם לכף רגל, אליו פניתי בשל דלקות כף הרגל שלא עוברות מזה כעשר שנים, שמהלך הכאב והדלקת מצביע על בעיה מערכתית כמו מחלה אוטואימנונית ולא על דלקת כרונית רגילה.
רופא המשפחה (רופא פנימאי בכיר ומנהל מחלקה בבית חולים) ערך לי סדרה של בדיקות דם "ראמטולוגיות" וטוען שאין כל ממצא שיכול להסביר את הכאבים או המצביע על מחלה כלשהי.
האם הסיפור הנ"ל מצלצל כמו משהו מוכר ?
האם יכול להיות שהכל זה פציעות שונות בצירוף מקרים ?
האם מומלץ כוון כלשהו לבדיקה ? למי לפנות ?
תודה מראש
ע.ע.
ד''ר יעקב אבלין23/05/2009ע.ע. שלום,
על פי התיאור אתה סובל מכאב מפושט באיזורים רבים של מערכת השרירים והשלד. בעייה כזו יכולה להגרם ממספר סיבות. יתכן שבאמת מדובר באוסף של בעיות מקומיות הקשורות לשחיקת סחוסים, גידים וכו', אם כי הרושם הוא שהכאב מפושט מידי מכדי להיות מוסבר רק על סמך זאת. אפשרות של מחלה כללית דלקתית או אוטואימונית, כלומר סוג של דלקת מפרקים, קיימת, אפילו אם בדיקות הדם אינן תומכות בכך בצורה ברורה (אם כי צריך גם לבדוק אילו בדיקות בוצעו). מאידך גיסא יתכן גם שמדובר על כאב מפושט שאינו על רקע דלקתי, כלומר על בעיה באופן הולכת הכאב ועיבודו על ידי מערכת העצבים. במיקרה כזה צריך לחשווב מצד אחד על בעיות של עצבים היקפיים (נוירופטיות) ומצד שני על כאב שמקורו במערכת העצבים המרכזית כמו בתסמונת הפיברומיאלגיה. לסיכום הייתי ממליץ שתיבדק על ידי ראומטלוג, אשר יוכל להעריך הן את האפשרות של מחלת מפרקים דלקתית והן את האפשרות של כאב בלתי דלקתי, כמו פיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםמור21/05/2009
בת 58. נוטלת הורמונים. בריאות כללית טובה. מזה כשנה יש לי כאבים חזקים בכל המפרקים בגוף. זה מגביל אותי עד כדי גיחוך כשאני בקושי מרימה צנצנת שוקולד למריחה. כמ"כ יש ירידה חריפה בכח השרירים והפכתי לחלשה ממש. בכל שנותי עסקתי בספורט בהנאה רבה. היום זה סיוט. מה זה?
ד''ר יעקב אבלין21/05/2009ריקי שלום,
במצב כזה יש צורך לבצע בירור ראומטולוגי על מנת לגלות את האבחנה. הבירור כולל בדיקות מעבדה כמו שקיעת דם ו - CRP , RF ו - ANA וכן כמובר בדיקה גופנית על ידי ראומטולוג ושמיעת הסיפור המלא. יש מחלות דלקתיות שונות אשר עלולות לגרום לכאב כזה כולל דלקת מפרקים שגרונתית, פולימיאלגיה ראומטיקה וכן מחלות בלתי דלקתיות כמו פיברומיאלגיה. גם מחלות אחרות שאינן ראומטולוגיות עלולת לגרום לכאבים מפושטים , כמו למשל הפרעות הורמונאליות מסויימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון וארקוקסיהחסוי20/05/2009
שלום רב.
סובלת מארטריטיס ריאומטיזם. נטלתי פלאקווניל ובהמלצת הריאומטולוג מתחילה טיפול במטוטרקאסט כיון שחלה התלקחות לאחר לידה.
עד שישפיע המטוטרקאסט, המליץ על פרדינסון לתקופה קצרה.
כיון שניסיתי להימנע מנטילת סטרואידים (פרדינזון) סיכמתי עם הריאומטולוג שננסה למספר ימים ארקוקסיה, במידה ותשפיע, נמנע מהפרדינזון.
ניסיתי למשך 3 ימים, אך לצערי ההפחתה בכאבים מועטה, ואני מבינה שעלי להתחיל הפרדינזון.
השאלה שלי:
א. נטלתי ארקוקסיה אחרון היום בשמונה בבוקר. האם אפשר בערב להתחיל הפרדינזון?
ב. מניחה שמשך הזמן שאטול הפרדינזון יהיה לכחודש, עד להשפעת המטוטרקאסט. האם צפוי למשך זמן זה תופעות לוואי של הסטרואידים (מינון נמוך....10 אחרי שבוע 7.5 ואחרי שבוע 5).
אודה על תגובתכם המהירה.
תודה
ד''ר יעקב אבלין20/05/2009לחסויה שלום
אין מניעה ליטול פרדניזון באותו יום בו נטלת ארקוקסיה. מבחינת תופעות הלוואי, כמבון הכל תלוי במינון ובמשך הזמן. במינונים כמו שאת מציינת תופעות הלוואי אינן מאד קשות ברוב המקרים אם כי במקרים יוצאים מין הכלל עלולים לחול סיבוכים משמעותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)