פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לראומטולוג
    אפי
    24/03/2009

אני חולה א.ס טופלתי במרפאה של ביהח איכילוב אצלכם אבל אני לא מסתדר להגיע לשם ולהשיג כל פעם טופס 17 לחכות שעות וכל הבלגן הזה. אני רוצה לעבור לראומטולוג של הקופה אבל לא יודע איך אפשר לקחת מאיכילוב את כל ההיסטוריה הרפואית שלי, בדיקות , תרופות שקבלתי, התרשמות רופאים וכו - ולהעביר לרופא הקופה. איך עושים את זה ואיך מבצעים את זה בלי לפגוע ברופאה של איכילוב? (ברור שזה לא אישי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לראומטולוג

הוספת תגובה

• למיקי

ד''ר יעקב אבלין
    24/03/2009

מיקי שלום
    הדרך הנכונה לעשות את המעבר הוא לבקש מהרפואה שטיפולה בך מכתב סיכום של הטיפולים שעברת ושל מצבך הנוכחי. אין בכך שום פגיעה ולא צריכה להיות בעייה עם זה. אפשר כמובן גם לפנות לארכיון בית החולים ולבקש לצלם את התיק הרפואי כולו אבל זו דרך יותר מסורבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה ודלקת פרקים
    חסוי
    23/03/2009

שלום רב. יש לי דלקת פרקים: ארטריטיס ריאומטיזם (לוקחת כל יום כדור פלאקווניל). אמורה ללדת בהקדם. האם יש חשיבות לסוג הלידה? טבעית או קיסרית בהיבט של השפעת הלידה על עתיד המחלה? אני אסביר למה אני מתכוונת: האם למשל לידה טבעית בה מתאמצים.....עלולה להזיק ביחס ללידה בניתוח קיסרי באפקט שיהיה ללידה עצמה בעתיד? זה יכול להחריף את המחלה (הטראומה של הלידה הטבעית וכו?) או שכלל לא חשוב כיצד יולדים למחלת דלקת פרקים..... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לידה ודלקת פרקים

הוספת תגובה

• לחסויה

ד''ר יעקב אבלין
    23/03/2009

לחסויה שלום
    ככל הידוע אין קשר בין סוג הלידה לבין מהלכה של דלקת המפרקים ואין סיבה מיוחדת להעדיף לידה קיסרית. שיהיה בשעה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חסוי
    24/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטריטיס
    שיר
    23/03/2009

לאימי יש אטריטיס בידיים , אצבעותיה התעוותו מעט והיא קיבלה תשובות מרופא שאין מה לעשות ושזה רק ילך ויחמיר, האם באמת אין מה לעשות? ואם יש אז מה ניתן לעשות? משחה, טיפול כל דבר

לקביעת תור
    סגירה
    אטריטיס

הוספת תגובה

• תשובה לשיר

ד''ר יעקב אבלין
    23/03/2009

שיר שלום
    השאלה היא באיזה סוג של ארטריטיס מדובר. (ארטריטיס אינה שם של מחלה ספציפית אלא מונח כללי המתאר דלקת מפרקים). אם מדובר ב - Rheumatoid arthritis - דלקת מפרקים שגרונתית - אזי יש הרבה מה לעשות על מנת לדכא את הדלקת ולמנוע עיוותים. זאת, באמצעות מגוון של תרופות נוגדות דלקת. מאידך גיסא קיים סיכוי טוב שמדובר ב - Osteoarthritis - מחלה שהיא בעלת פחות מאפיינים דלקתיים - ואז באמת אין הרבה מה לעשות כדי לשנות את המהלך. מצד שני המהלך של מחלה נפוצה זו הוא איטי למדי ובדרך כלל העיוותים אינם כה קשים כמו אלה הנגרמים על ידי מחלות מפרקים דלקתיות. ניתן להקל על הכאבים על ידי ביצוע אמבטיות של פרפין חם לכפות הידיים ולפעמים ניתן לבצע הזרקה מקומית של מעט סטרואידים לאחד המפרקים שכואב במיוחד - אך פעולות אלו אינן משנות את מהלך המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס susspect ופוסטינור- דחוף
    רויטל
    23/03/2009

קיימתי יחסים שבמהלכם נקרע הקונדום. מאחר ואני חשודה כחולת לופוס ( אנטי בודי מאוד גבוה מעל 400 ) אך מעולם לא חליתי . וגם האנטיקרדיוליפין תקין (עשיתי מספר בדיקות) האם זה בטוח עבורי לקחת פוסטינור ? נשאר לי עוד יום אחד לקבל החלטה . אנא עיזרו לי . הראומטולוג המטפל אינו בארץ ואני אובדת עיצות . תודה מראש. רויטל

הוספת תגובה

• רויטל

ד''ר ג'יזל גודארד
    24/03/2009

אין מניעה מלקחת פוסטינור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת מביכה
    Itw
    22/03/2009

שלום, אני חולה בפיברומיאלגיה. שמתי לב שאחרי שאני מאונן, כואב לי, באותו היום ולעיתים ביום שלמחרת, במידה משמעותית יותר. האם זה קשור למחלה? האם זה יכול להעיד על משהו (גם אם לא קשור למחלה)? האם יש משהו לעשות בנידון? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת מביכה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/03/2009

בשנים האחרונות קיים עניין גובר בנושא של הפרעות בתפקוד המיני בפיברומיאלגיה. מחקרים אשר בוצעו מצביעים על בעיות שונות, כולל ירידה בחשק וכאבים באיזור איברי המין ובאגן. יש לציין שעבודות אלו בוצעו בנשים ואין למעשה מידע מבוסס לגבי הנושא של כאבים בזמן יחסי מין (או אוננות) אצל גברים עם פיברומיאלגיה. בנשים כל אופן יש מיקרים בהם האורגזמה מביאה לכאבים, שהם ככל הנראה תוצאה של התכווצויות שרירים באיזור רצפת האגן. יתכן שתופעה דומה תתרחש אצל גברים. סביר להניח שהטיפול הכללי בפיברומיאלגיה יסיע גם לסימפטום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו ותסמונת המעי הרגיז
    זהבה
    22/03/2009

בתי בת 16, מאובחנת מזה שנתיים בפיברומיאלגיה. יש לציין שההתמודדות שלה עם המחלה מאד טובה, היא אפילו לומדת במגמת ספורט. לפני כ 3 חודשים התחילו כאבים ברום הבטן. בבדיקת אנדוסקופיה נמצא חידק ורפלוקס. היא טופלה בהתאם אבל כאבי הבטן ממשיכים, בדרך-כלל הם מאד חזקים והיא מטופלת באומפרדקס או לנטון. הכאבים מנטרלים אותה מפעילות. היתה מספר טיפולי ביופידבק ולדבריה זה לא עוזר. יש דרכים נוספות להקל עליה? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פיברו ותסמונת המעי הרגיז

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    22/03/2009

זהב שלום
    הקשר בין פיברומיאלגיה לבין תסמונת המעי הרגיש (או הרגיז) חזק למדי וחולים רבים סובלים מסימפטומים של שתי התסמונות המשויכות לספקטרום של המחלות הפונקצינאליות. גם מבחינה טיפולית, חלק מההתערבויות אשר מועילות בפיברומיאלגיה עשויות להועיל גם לתסמונת המעי הרגיש ,לרבות פעילות גופנית וטיפול קוגנטיבי התנהגותי. דיאטנית עשוייה לעזור בהרכבת דיאטה אופטימאלית, לפי סוג הסימפטומים הבולטים (שלשול או עצירות). מעבר לכך כדאי להתייעץ גם עם גסטרואנטרולוג הבקי בתחום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    לירונ-הדסה
    20/03/2009

שלום, אני בת 26 ו מאובחנת בפיברומיאלגיה מזה כ- 10 שנים. אני מחפשת טיפול מתאים ולא מוצאת. התחלתי לקחת סימבלתה לפני שבועיים. כיום אף משכך כאבים שאני לוקחת לא עוזר לכאבים ולקחתי די הרבה סוגים של אופיאטיים. האם יש איזשהי תוכנית או מערכת תמיכה רפואית המתאימה לטיפול, או למי ניתן לפנות על מנת להרכיב תוכנית כזו ולמצוא את הטיפול האולטימטיבי בשבילי? תודה מראש, לירונ-הדסה

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    20/03/2009

לירון שלום
    אני מסכים איתך בהחלט שהיה רצוי אילו היתה קיימת מסגרת מאוחדת המעניקה טיפול בכל התחומים לחולי פיברומיאלגיה. לצערי אין עדיין מסגרת כזו אם כי אנו שואפים במסגרת המרפאה הקיימת באיכילוב להתקדם בכיוון זה. לפי שעה מומלץ להיות במעקב אצל ראומטולוג הבקי בטיפול בפיברומיאלגיה (ומעוניין לעקוב אחר חולי פיברומיאלגיה) ודרכו לנסות לתאם את שאר האספקטים של הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאוטריטיס
    דקלה
    20/03/2009

שלום רב , אם ב-C.T גב ראו שינויים ניווניים ואוסטאופיטים , האם זה מעיד על דלקת מפרקים שיגרונית , או שיש לבצע בדיקות מעבדה לאימות האבחנה ? בברכת תודה - דקלה .

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאוטריטיס

הוספת תגובה

• לדקלה

ד''ר יעקב אבלין
    20/03/2009

דקלה שלום
    התשובה לשאלתך היא שלילית. המממצאים שאת מתארת מתאימים דווקא לאוסטאוארטריטיס, מחלה המתאפיינת בשחיקת סחוסים וכן ביצירת זיזי עצם חדשים (אוסטאופיטים). ממצאים אלה אינם אופייניים בדלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) שהיא מחלה דלקתית המלווה הרס עצם (ארוזיות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אבלין- עבודה, כאבים ומה שבינהם.
    יונתן
    18/03/2009

שלום ד"ר אבלין, שמי יונתן, חולה בפיברומיאלגיה כבר 8 שנים. אני כרגע עובר תקופה קשה מאד מבחינת הכאבים, אני עובד במשרה די מלאה כשהחודש האחרון הוא לחוץ ביותר. אני עובד בתפקיד אדמיניסטרטיבי,(עם מאמץ מוחי-תפקיד של יעוץ) אך בחודש האחרון ישנה תקופה לחוצה ביותר ובמיוחד אינטיסיבית- הכאבים הם בכל הפרקים בגוף וכאבי השרירים הרגילים, כמו כן הגב כואב מאד(עברתי בנוסף לכל תאונת דרכים לפני כשנה) ד"ר אבלין, אני פונה אלייך כיוון שאני מרגיש משהו לא פיירי(ממש כך) בכך שמצד אחד אני אחד שאוהב לעבוד, בצניעות אומר שאני עובד מוערך ומסור, אך מצד שני מרגיש שהאינטיסיביות מחריפה את הכאבים מאד. מדוע זה ככה? זה לא שאני טיפוס שנלחץ, אני עושה את העבודה בצורה טובה, מסודרת ומאורגנת, אך חווה על בשרי, עצמותיי וגידיי את המאמץ. יש לציין, שאני לא רוצה לוותר, רוצה לעבוד, להתפרנס בכבוד ורוצה להקים משפחה, אך איך אפשר לשלב את החיים המודרנים עם המחלה הארורה והלא פיירית הזו? שוב אומר, אמנם הלחץ מוסיף מתחים, אך אנשים אחרים נלחצים יותר ממני ולא חווים זאת על הגוף? ד"ר יקר, אני מודע ששאלתי קצת מוחצנת וקצת לא רפואית פרופר, אך אשמח לעצה בימים קשים אלה.(יש לי תור לרופאה רק בעוד חודשיים) נ.ב: מטופל ב- 30 מ"ג סימבלטה, הייתי על 60, אבל עם יותר תופעות לוואי. כרגע לא מסוגל לפעילות גופנית כיוון שחוזר גמור מהעבודה ופעילות(בתקופה זו) רק תחמיר את המצב. זאת מנסיון. האם טיפול ג'הארה יכול להוות רעיון טוב כרגע? אלפי תודות שוב!

הוספת תגובה

• תשובה ליונתן

ד''ר יעקב אבלין
    20/03/2009

יונתן שלום רב,
    האמת היא שבעיות רפואיות הן אף פעם לא הוגנות... אבל קל להבין את התסכול שאתה מרגיש. יחד עם זאת אני חושב שבסך הכל אתה מתמודד עם המצב בצורה נכונה.די ברור שחולים בפיברומיאלגיה אינם משתפרים כתוצאה מהפסקת עבודה והורדה כללית של פעילותם. להיפך: ככל הניתן רצוי לעסוק הן בפעילות גופנית והן לנהל חיים רגילים כולל עבודה. מצד שני זו עצה שממש לא קל ליישם אותה כאשר הכאבים והעייפות קשים. לכן החוכמה היא למצוא את שביל הזהב.. זה אומר להפחית את רמת הפעילות בצורה מתונה כמו למשל צמצום קל בשעות העבודה, התחלת עבודה שעה יותר מאוחר וכו'. כמובן שזה דורש הבנה ושיתוף פעולהמצד המעסיקים (ובתופות של מצוקה כלכלית גם זה נהיה קשה יותר) אבל התחשבות כזו יכולה לשמר חולי פיברומיאלגיה במעגל העבודה וגן להיטיב איתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

יונתן
    20/03/2009

התשובות שלך מראות על אכפתיות והבנה רבה. תודה רבה! הדגשת לי את זה שלמרות הכל, אסור לי לעזוב את העבודה. עוד שאלה ברשותך: האם ידוע לך על שיפור המצב כתוצאה של אחד מהשיטות המשלימות הבאות: שיאצו עוצמת הרכות(נענועים עדינים של הגוף) ג'הארה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    20/03/2009

יונתן שלום
    איני חושב שקיים מידע מבוסס מדעית לגבי יעילותן של שיטות אלו. אני יכול לספר לך שלפני זמן מה עלתה יוזמה לבצע בדיקה מדעית של נושא הג'אהרה בפיברומיאלגיה אך לצערי מחקר זה לא יצא אל הפועל. כרגע ניתן בזהירות לקבוע שניתן לנסות שיטות אלו - אין ספק שיש חולים המרגישים טוב יותר בעקבות סוגי טיפול כאלו ואחרים אף אם הן אינן יעילות בכל המקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יונתן
    25/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חוששת..לופוס?
    ריןרין
    18/03/2009

שלום. בעיקבות בעית קרישיות יתר (א.פ.ל.ה), וכאבי פרקעם קלים נשלחתי לבירור. מה זה אומר בבקשה: DNA (ds) Ab 8.5 ENA שלילי (בבדיקה לפני חודשים בדיקת הDNA (ds) Ab יצאה 0 יחידות.) אני חוששת מלופוס.האם זה יכול להיות העינין? יש לי תור להמוטולוגית בהמשך החודש. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אני חוששת..לופוס?

הוספת תגובה

• מיק שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    19/03/2009

תסמונת נוגדי פוספוליפידים מופיעה ב-40% מחולי לופוס.
    כייל מוגבר של נוגדנים לדנ"א רומז שמדובר בלופוס אך האבחנה מתבססת על 4 מתוך 11 ממצאים שנוגדנים לדנ"א רק אחד מהם.
    בלופוס יכול להיות דלקת בפרקים.
    מומלץ להמשיך בירור אצל ראומטולוג שמתמחה במחלות אלו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומאלגיה
    נתי
    17/03/2009

אובחנתי כחולה בפיברומיאלגיה שהתפרצה לאחר דימום בגזע המוח. אני מטופלת ע"י ראומטולוג ולאחרונה המליץ להחליף טפול תרופתי מסימבאלתה שלא כל כך עזרה לי לליריקה. הבעיה שהתרופה אינה בסל התרופות ולא אושר לי לקבלה, מה עליי לעשות ולמי לפנות? אודה מאוד על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2009

נתי שלום
    ליריקה היא תרופה אשר אושרה על ידי מינהל התרופות בארה"ב (ה - FDA) כתרופה לפיברומיאלגיה. בארץ התרופה עדיין אינה רשומה באינדיקציה הזו אך רשומה כטיפול לכאבים אחרים ממקור נוירופטי כלומר כאבים הקשורים לפגיעה בעצבים. אני מניח שאם התרופה תירשם לך על ידי מומחה לכאב (ממרפאת כאב) היא גם תאושר על ידי הקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיוגרן
    סיגל
    17/03/2009

שלום. בת 38 מאובחנת פיברומיאלגיה וחשד שיוגרן. הייתי בבדיקת כירוכרג פה ולסת שבדק את הפה לחשד שיוגרן הפה לא יבש, כמוהו חשבה גם רופאת אף אוזן גרון שלי, בדיקת עיניים יבשות - אך לא פתלוגיות. הרופא המליץ לי לא לעשות את הביופסיה בבלוטות רוק קטנות כי יש לי נטיה להיצטלקות( ניתוח הוצאת גידול שפיר בפרוטיס) וכן, ריבוי הרפס על השפתיים- תופעה הקיימת אצלי והוא חשב שעקב כך יש אפשרות להיתפרצות חזקה לאחר הביופסיה, האם האפשרות הזו סבירה רק לאחר הביופסיה או כהלך חייים , כפי שיש לי לעיתים קרובות הרפס? מה דעתך? אבחנתו הראשונית שאין יובש המעיד על שיוגרן וכן, בבדיקה ההיסטולוגית שעברתי לפני הניתוח לעיל, לא היו סימני דלקת (2005) גם אם אדע שיש לי שיוגרן, אני לא רוצה להתחיל לקחת פלקוניל, אז האם יש טעם לקלקל עוד קצת את איכות החיים? האם על פניו אפשר לקבוע שיוגרן על פי יובש העיניים ועין בלתי מזויינת של היובש בפה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיוגרן

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2009

סיגל שלום,
    לפני שמגיעים לנושא הביופסיה לאבחון של מחלת סיוגרן כדאי למצות את האפשרויות הפחות פולשניות. ישנן בדיקות דם סרולוגיות אשר יכולות לסייע באבחנה של מחלה זו לרבות בדיקת ANA שאינה ספציפית, ונוגדנים מסוג anti Ro ו - anti La שהם יותר ספציפיים. כמו כן ישנם ביטויים קליניים נוספים כמו דלקת מפרקים.
    במיקרים בהם הנוגדנים שליליים ובכל זאת קיים חשד משמעותי לסיוגרן ניתן לשקול ביופסייה של בלוטת רוק. יחד עם זאת יש לזכור שגם אם תאובחן מחלת סיוגרן על סמך הביופסיה, הטיפול האנטי דלקתי בפלקווניל מועיל בעיקר לדלקת המפרקים והרבה פחות לתופעות היובש כך שצריך לשקול היטב אם הבדיקה אכן נחוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מרגלית
    17/03/2009

בת 70, חולה בפיברומיאלגיה מזה מספר שנים. ללא רקע נוירולוגי. הכאבים הרבים גברו באחרונה, והביאו אותי לבירור כללי. שכלל בדיקת EMG-NCV, פתולגית. האם יתכן שיש קשר בין הפיברו' לתוצאות הבדיקה? היתכן כי מדובר פה בסך הכל בביטוי נוסף של מחלה ראומטולוגית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למרגלית

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2009

מרגלית שלום,
    בעיקרון, אין קשר בין ההפרעות העצביות שנמצאו בבדיקה לבין הפיברומיאלגיה. זאת מכיוון שפיברומיאלגיה היא בעיה של הולכת כאב במערכת העצבים המרכזית ואינה גורמת לפגיעה בעצבים ההיקפיים. יתכן כמובן שאת סובלת מכאבים גם ממקור מרכזי וגם ממקור היקפי, כלומר גם מפיברומיאלגיה וגם מפגיעה עצבית היקפית. יש לציין שחלק מהתרופות אשר יעילות כטיפול בפיברומיאלגיה יעילות גם כטיפול בנוירופטיה היקפית (למשל ליריקה וסימבלטה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקופניה לימפופניה
    גלאם
    16/03/2009

שלום רב, הייתי אצל הרופאה ישבתי הקשבתי יצאתי נסערת ובעצם לא בדיוק הבנתי מה משמעות הדבר. אשמח לקבל הסבר פשוט. נכתב לי כי לאוקופניה לימפופניה ACL גבוהים תופעות רינו COOMBS חיובי ANA חיובי C4 נמוך- מדובר בתמונה של SLE קרוב לוודאי - כלל נוגדני לACL ללא תמונה של APS. קיבלתי פלקווניל ואספרין, מה תפקידן ? אני מרגישה בסדר מלבד לכך שהידיים לעיתים די קרובות מכחילות מהקור. אשמח לתשובתכם ועזרתכם. תודה רבה גלאם

לקביעת תור
    סגירה
    אוקופניה לימפופניה

הוספת תגובה

• גלאם שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/03/2009

אני אענה ע"פ הנתונים שתארת.
    אנני יודעת מה גלך.
    ידיים מכחילות יכול להצביע על תסמונת רינו (RAYNAUD) המופיע לעיתים קרובות לבד או חלק ממחלות אוטואימוניות ביניהן זאבת.
    הגדרת זאבת מתבססת על נוכחות של 4 מתוך 11 ממצאים. בדרך כלל צריך להיות מעורבות העור, מיפרקים, מחלת דם, מחלה בכליות, מחלה של מערכת העצבים המרכזית (מוח) בנוכחות נוגדנים לגרעין (ANA)ף נוגדנים לדנ"א (DNA), סמיט (SM) או קרדיוליפין (ACL).
    אצלך נמצא למפופניה וקומבס חיובי-מחלת דם, נוגדנים לגרעין (ANA- לא מסרת באיזה כייל) ונוגדנים לקרדיוליפין- 3 מתוך 4. זאת אומרת קרוב לוודאי שתתפתח לופוס אך עדיין אין.
    במצבים כאלו יש 2 אפשריות- להתחיל טיפול בפלקווניל או לחכות.
    יתכן ונמצאו ממצאים בבדיקה גופנית-דלקת בפרקים או פריחה בעור?
    לגבי מתן אספירין- כעת הבנתי שיש נוגדנים בלבד? האם היו הפלות חוזרות או אירועים חוזרים של קרישיות יתר? גם כאן- יש רופאים שממליצים על אספירין- אחרים מחכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר להקל על כאבי סקרואיליאטיס
    אפי
    16/03/2009

בזמן היריון? שלום אני בהריון שני בחודש שישי לא מטופלת עם תרופות ראומטולוגיות מאובחנת עם אנקלוזינג ספונדיליטיס רציתי לדעת איך ניתן להקל על כאבים במפרקים הסאקרואיליאקים והאם יש טיפולים משלימים (שיאצו,מסגים וכו) שידועים כמסייעים או שאסור לעשות. תודה

הוספת תגובה

• לדרורית

ד''ר יעקב אבלין
    16/03/2009

דרורית שלום,
    טיפולים משלימים כמו מסג'ים ודיקור יכולים להביא להקלה מסויימת בכאבים. יחד עם זאת צריך לשקול היטב את האפשרות של טיפול תרופתי אנטי דלקתי ובייחוד תרופות ביולוגיות מקבוצת האנטי TNF אשר יעילות מאד לטפול במחלה כמו שלך. תרופות כאלו אינן אסורות באופן מוחלט בהריון, ואם הדלקת מאד פעילה יתכן שהתועלת עולה על הסיכון. כמובן יש לשקול כל מקרה לגופו תוך התחשבות בשלב ההריון וכדאי גם להתייעץ עם המרכז הארצי לטרטולוגיה (בטיחות תרופות בזמן הריון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה