פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרקים
    שירה
    06/04/2009

לדוקטור שלום יש לי דלקת מפרקים מזה כמעט שנה היום אני מטופלת בפלקווניל 2 ביום ומטטרוקסאט 4 כדורים של 2 וחצי פעם בשבוע ופרדניזון כדור של 5 יום כן יום לא השאלה שלי שאחרי שסבלתי מכאבים נוראיים במפרקים הם באמת פסקו אבל היום אני סובלת מכאבים בצד אחד של הגב התחתון השכמות וקצת גם בצוואר בקיצור באופן כללי הבעיה שלי היום היא החלק האחורי של הגוף ובכלל לא המפרקים הייתי אצל הראומוטלוגית שלי עם בדיקות הדם שהיא אומרת שהם מצויינות ככה היא אמרה ועתה לי בדיקה גופנית ואמרה שכל בסדר ולכן היא החליטה שכדאי להוריד במינון של הפרדניזון 5 ליום כן יום לא אני רוצה לדעת אם זה בגלל ההורדה של הפרדניזון ולמה הכאבים שם אשמח מאוד לתשובה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים

הוספת תגובה

• תשובה למאי

ד''ר יעקב אבלין
    06/04/2009

מאי שלום ,
    לא פרטת מאיזה מאיזה סוג של דלקת מפרקים את סובלת. יש סוגים של דלקות מפרקים, כמו דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) אשר פוגעים כמעט באופן בלעדי במפרקים ההיקפיים כמו שורשי כפות הידיים, קרסוליים, ברכיים וכו'. מצד שני יש סוגים אחרים של דלקות, כמו למשל דלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס (אך גם אחרות) אשר פוגעות בנוסף גם במפרקים של עמוד השדרה והאגן ועלולים לגרום לכאבי גב, כאבים באגן, בכתפיים, בצוואר וכו'. בנוסף עצם הירידה במינון הפרדניזון, לאחר תקופה ממושכת יחסית של טיפול בתרופה זו עשוי לפעמים לגרום לכאבים. צריך לבדוק עם הראומטולוגית המטפלת באיזה סוג של דלקת מדובר, ואז לנסות להבין אם התלונות החדשות מעידות על פעילות דלקת הפוגעת במפרקי עמוד השדרה והגב או שמדובר בכאבים בלתי ספצפיים כתוצאה המירידה במינון הפרדניזון. אם זה המצב כדאי להקפיד על ירידה הדרגתית במינון ויש לצפות שהכאבים יחלפו בהדרגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    רוני
    04/04/2009

שלום רב אני בן 41 בחודש וחצי האחרונים כאבים בגב תחתון, ירך ובברך, אני צולע. נטלתי 10 ימים אטופן ללא שיפור. בבדיקות דם: שקיעת דם - 40, crp 0.8 , פריטין 515 במיפוי עצמות ספקט: קליטה מוגברת בכל פרק הירך משמאל, בולטת במדור העליון. סיכום: קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע טראומה? סינובטיס? OA ?לקורלציה רדיולוגית. מה המשמעות? האם יש דרך לטפל ולהקל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    06/04/2009

רוני שלום
    הממצאים מעידים על נזק כלשהוא למפרק הירך, אבל אינם ספציפיים ועשויים להיות תוצאה של חבלה בעבר, של דלקת או של שחיקת סחוסים. בדיקות המעבדה מצביעות על נוכחות של פעילות דלקתית מסויימת. כפי שצויין, צריך כנראה לבצע "קורולציה רדיולוגית" כלומר להשוות את ממצאי המפוי עם צילום של אגן הירכיים ועל פי הצורך לשקול הדמייה נוספת כמו למשל בדיקת MRI. רצוי כמובן להתייעץ עם ראומטולג אשר עשוי לבקש בדיקות דם ו/או בדיקות הדמייה נוספות, בהתאם לממצאים בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• *** Fibromyalgia Syndrome***
    הודיה
    02/04/2009

שלום רב !!!

לפני כשנתיים בערך החלו לי כאבים בעמוד שדרה תחתון +אגן כולל הקרנה לרגל ימין ,תחושות של שריפה בגוף, סחרחורות, בחילות, קשיים בשינה , דקירות בגוף (כדוגמת סכינים ננעצים בגוף) ועוד.
    לאחר סבב בדיקות מקיף נמצא בלט דיסק מרכזי בחוליות הלומבריות.
    בבדיקות מומחים לעמוד השידרה הוסבר כי קיים בלט דיסק מינימלי וכי רופא מומחה נוסף ציין כי מקור הכאבים אינו מעמוד השידרה אלה כאבים סיסטמטיים שמקורם מתסמונת הפיברומיאלגיה.
    לאחר מספר פניות למיון הומלץ באמצעות רופא פנימי להיבדק ע"י ראומטולוג והינו סבור כי הבעייה הינה פיברומיאלגיה.
    נבדקתי ע"י 2 ראומטולוגים תוך קבלת 2 חוות דעת:
    1) אין חשד לתסמונת הפיברומיאלגיה ככל הנראה כאב פוסט-טראומטי הנושק לפיברומיאלגיה.
    2) אין ביטויים מתאימים לפיברומיאלגיה למרות שלאור העייפות הכרונית לא ניתן לשלול זאת.
    הומלץ לבדוק TSH , B12 ופריטין.
    יש לציין שעברתי סדרת בדיקות דם מקיפות שתוצאתן תקינות ומאז התסמינים הנפוצים אצלי הינם:
    עיפות, (גם לאחר ביצוע מטלות פשוטות) , קושי בריכוז וזיכרון, תחושת שריפה, פעימות , חרדות ואף דיכאונות (כדוגמת שינויים במצב הרוח), כאבים במרפקי הלסת, תחושת כבדות ברגליים ועוד סימפטומים נוספים.

ברצוני לדעת:
    1) איך ניתן לאבחן את תסמונת הפיברומיאלגיה והאם ניתן לגלות תסמונת זו באמצעות בדיקות ?
    2) האם לסידן ,זרחן וויטמין D יש השפעה על תסמונת זו ( אציין כי עברתי ניתוח לכריתת בלוטת
    הפאראתירואיד עקב רמה סידן גבוהה).
    3) האם מומלץ לקחת תרופות ממריצות כדוגמת: ריטלין, קונצרטה וכו' להגברת העירנות ושיפור
    התפקוד, הריכוז והזיכרון?

לקביעת תור
    סגירה
    *** Fibromyalgia Syndrome***

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    04/04/2009

הודיה שלום
    ראשית יש לציין שעל פי הדברים שאת מתארת קיים סיכוי טוב שאכן מדובר בפיברומיאלגיה - או לפחות בתסמונת של כאב כרוני אשר הטיפול בה יהיה זהה לטיפול בפיברומיאלגיה. בהקשר הזה ראוי לציין, שפיברומיאלגיה היא תסמונת של כאב כרוני המפושט בכל חלקי הגוף. יש מקרים רבים בהם חולים סובלים מכאב כרוני במספר אתרים בגוף אך אם הכאב אינו מפושט הרי שמבחינה טכנית לא ניתן לאבחן פיברומיאלגיה, אך מבחינה מעשית הטיפול זהה.
    פיברומיאלגיה היא תסמונת קלינית, אשר אינה מאובחנת על פי בדיקות מעבדה או בדיקות הדמייה. בדיקות אלו משמשות למעשה רק לשלילה של אבחנות אחרות אצל חולים הסובלים מכאב מפושט.
    יש מחקרים המצביעים על אפשרות של חוסר בויטמין D אצל חולים פיברומיאלגיה (וכן אצל חולים הסובלים ממחלות ראומטולוגיות אחרות). אף כי לא נראה שזהו הגורם העיקרי לפיברומיאלגיה אין ספק שאם קיים חוסר בויטמין D כדאי לתקן אותו.
    אין מחקרים המוכיחים את יעילותן של התרופות הממריצות שהזכרת בתסמונת הפיברומיאלגיה ולכן באופן כללי הן אינן מומלצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אבלין- עבודה מחלה ומה שבינהם
    אוריה
    01/04/2009

שלום ד"ר אבלין,
    קראתי את דבריו של יונתן וניתן לומאר שגם אני נמצאת באותו מקום.אלא שאני אחרי ת"ד מלפני שנה וטרם עובדת. נמצאת בשיקום של הבטל"א.
    כמוהו גם אני מאוד אוהבת לעבוד ונהנית מאוד להיות בחברת אנשים, אלא שבמצב הנוכחי קשה מאוד לחזור למעגל העבודה. אני עם 44% נכות יציבים . גיל 47 . פיברומיאלגייה, + צליפת שוט+ פוסט טראומה. מבקשת ייעוץ: האם לנסות לחזור למעגל העבודה בכל מחיר או להמשיך במסלול השיקום של הביטוח הלאומי? במסגרת השיקום עוברת ריענון באופיס ולקראת שיבוץ בעבודה מתאימה מטעמם אולי בעוד חודשיים. אני מאבדת סבלנות ונמאס לי להמתין מה גם שבעלי ואני נכנסנו לתהליך גירושים היוצר עבורי חרדות עצומות. אשמח מאוד לקבל תגובתך הרפואית. .

הוספת תגובה

• לאוריה

ד''ר יעקב אבלין
    04/04/2009

אוריה שלום,
    אמנם קשה לייעץ לגבי המקרה הספציפי אך כפי שציינתי, באופן כללי רצוי מאד לנסות לחזור למעגל העבודה במידת האפשר. אם זה כרוך בתקופה של שיקום אשר תאפשר לחזור לתפקיד שיהיה לך קל יותר לבצע בעוד חודשים אחדים - זה נשמע כמו מסלול הגיוני ורצוי. כמובן גם המתח בו את נמצאת עלול להחמיר את המצב וכדאי לנסות לטפל גם בנושא זה, אם באמצעות תרופות נוגדות חרדה ואם על ידי טיפול נפשי משלים (או שילוב של שני הדברים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת דלקת גרון על פרקים?
    גלעד
    31/03/2009

שלום רב,

אני בן 35. ללא בעיות ידועות.
    בדיקות דם שגרתיות במסגרת הביטוח לעבודה, לפני חצי שנה תקינות לחלוטין.

מזה 3 ימים יש חום גבוה עד 39.3 וכאבים בגרון בבליעה עם סימנים לבנים
    קטנים בצד הגרון שהלכו וגדלו מ 1 ל 4-5 היום. יש כאבים גם בגוף ובפרקים ותחושה שחולה. אין לי נזלת. קצת ליחה.

הייתי שלשום אצל רופא בקופ"ח שאמר לי שזה אולי חיידק סטרפטוקוקוס לפי הסימנים הלבנים. אמר שהשקדים לא נפוחים אבל הגרון אדום ויש נקודות לבנות על השקד. אמר לחכות יומיים ואם לא יעבור אז לקחת מוקסיפן.

הרופא ביצע לי משטח גרון ונתן לי ספירת דם.
    קיבלתי היום משטח גרון שיצא שלילי לסטרפטוקוקוס.

כמו כן תוצאות ספירת דם:
    WBC=12.7 ( נורמה 4.8-10.8 )
    NEUT =74.2 ( הנורמה 50-70 )
    LYMP=13.4 ( הנורמה 20-50 )
    MONO=10.3 ( הנורמה 2-9 )
    BASO=0.3 LUC=1.4 EOS=0.4
    NEUT ABS=9.4 ( הנורמה 1.9-8.0 )
    LYMP ABS=1.7 ( הנורמה 0.9-4.5 )
    MONO ABS=1.3 ( מעל הנורמה שהיא 0.2-1.0 )
    PLT=348
    HB=13.7 ( דומה לעבר )
    MCV=85 ( דומה לעבר )

הרופא אמר לי שספירת הדם מראה שיש זיהום חיידקי ושאקח את המוקסיפן.
    מנגד כאמור המשטח גרון בקופה יצא תקין. קניתי גם משטח פרטי וגם הוא יצא שלילי. אין מגמת שיפור לאחר שלושה ימים.

קראתי שדלקת גרון חיידקית היא בדרך כלל סטרפטוקוקוס. אבל המשטח יצא תקין.
    אני חושש מאוד שזה אומר שנדבקתי באיזה שהוא חיידק אחר משהו בעייתי יותר או מערכתי.
    אציין שהייתי לפני 5 ימים ( יומיים לפני הופעת החום ) בביקור ממושך אצל חבר שמאושפז במחלקה פנימית בבית חולים.. אף אחד מבני הבית לא חולה. לא הייתי בחול לאחרונה.

ברצוני לשאול
    1. האם העובדה שיש עדות לזיהום חיידקי בספירת הדם אבל המשטח שלילי פעמיים
    מעידה על כך שאני סובל מזיהום אחר קשה יותר או משהו מערכתי?
    2. בספירת הדם המונוציטים מוגבר. קראתי באתר של הכללית שמונוציטים עולה בנגיף ולא בזיהום חיידקי. ואם עולה זה יכול להיות זיהום בלב, זאבת או מחלות מפרקים אחרות.
    מה דעתך? יכול להיות שזיהום נכנס לפרקים או ללב? או שיש מחלה באיברים אלה? יש כאמור תחושת שפעת וכאבים בגוף.

מה דעתך? אני מאוד מוטרד מהעובדה של דלקח גרון חיידקית ולא מסטרפטוקוקוס
    והחשש שזה משהו הרבה יותר רציני
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת דלקת גרון על פרקים?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    31/03/2009

מיקי שלום
    זיהום בגרון על ידי חיידק הסטרפטוקוקוס עלול לגרום להופעה של דלקת מפרקים חריפה מסוג הידוע כ - Rheumatic fever. מחלה זו, שהיתה שכיחה הרבה יותר בעבר (לפני שאנטיביוטיקה ניתנה בצורה כה נפוצה) אינה מופיעה תוך כדי הזיהום החריף אלא מספר שבועות אחר כך. לא סביר שזה מה שקורה אצלך אם עדיין אתה סובל מחום גבוה ותפליטים לבנים בגרון.
    במקרה שלך, אם משטחי הגרון החוזרים שליליים, רוב הסיכויים שלא מדובר בזיהום על ידי סטרפטוקוקוס. במקרה כזה צריך לחשוב על זיהום ויראלי והמזהמים העיקריים הגורמים לתופעות כאלו הם נגיפי ה - EBV (הגורם ל"מחלת הנשיקה") וה - CMV. מדובר במחלות שאין להן טיפול ספציפי, הגורמות בין היתר לכאבי שרירים ואשר חולפות מעצמן תוך מספר ימים עד מספר שבועות. כדאי לבצע בדיקות דם ספציפיות עבור נגיפים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קטנה

גלעד
    31/03/2009

תודה רבה על תשובתך!

ציינת בתשובתך שהיות והמשטח גרון תקין אזי זה כנראה זיהום ויראלי בגרון ואולי מחלת הנשיקה.
    ברצוני לשאול
    1. במידה וזה מחלת הנשיקה והיות והתחלתי לקחת מוקסיפן היום בצהריים, האם אני כנראה אקבל מזה פריחה? ( לבת שלי היה לפני שנה מחלת נשיקה וקיבלה מוקסיפן וכולה פרחה מזה ).
    יש משהו שאני יכול לעשות כעת כדי למנוע את הפריחה?
    2. בספירת הדם הניוטרופילים גבוהים כ 75 ולימפוציטים נמוכים כ 13 עם מונוציטים כ 11
    האם ניוטרופילים גבוהים לא אומר שבהכרח מדובר בחיידק? אם כן האם לא יכול להיות חיידק אחר חוץ מסטרפטוקוקס שתקף אותי?
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלעד

ד''ר יעקב אבלין
    04/04/2009

גלעד שלום,
    ראשית, אין הכרח שתקבל פריחה כתוצאה מהטיפול במוקסיפן. אמנם נכון שקיימת שכיחות יתר של פריחות בתגובה לפניצילין (ומוקסיפן הוא סוג של פניצילין) אצל חולים הסובלים ממחלת הנשיקה, אך אין זה ודאי שתסבול מפריחה. כמובן אם אכן מדובר במחלת הנשיקה הטיפול באנטיביוטיקה הוא מיותר וכדאי להמנע ממנו בלי קשר לפריחה.
    הנויטרופילים אינם מעידים בהכרח שמדובר בדלקת חיידקית. בכל מקרה כדאי לבצע בדיקות ספציפיות עבור הנגיפים שהוזכרו, EBV ו - CMV, ולא להסתפק ברמזים עקיפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה חשש לזהבת?
    סיון
    31/03/2009

סובלת מדלקת מפרקים בת 22 כבר 3 שנים רק לא מזמן גילו זאת והתקף ריינו..בבדיקות הדם יצא לי שקיעת דם...טסיות נמוכות וחלבון בשתן אני סובלת מחסימה בכליה שנפגעה מהדלקת מפרקים ועדין ממשיכים לחפש הם בטוחים שזו תסמונת רק לא יודעים איזו בנתיים אני רק מפתחת יותר תסמינים היו ל יש לי צואה דלקתית ודם..לא מזמן 3 פעמים קרה שהרגשתי עליה של לחץ דם מן כפות הרגלים עד הראש ובשלושתם היה לי חוסר התמצאות אי יכולת לדבר..ולא הרגשתי את הרגל והאצבע לחצי שעה ..שלשום קרה שוב רק שהרגשתי דקירה בחזה..והדופק עלה וגם ההרגשת לחץ הדם רק שהפעם הובאתי באמבולנס לבית חולים כשאני מפרכסת מעולפת ועניי מגולגלות אמרו שזה התקף חרדה ועדין ללא טיפול בכליה שנוצרה שם חסימה..ובתפקוד יצא שהיא מתפקדת 23 אחוז..וזה בדיקה לפני שנה אני כבר מיואשת רזיתי המון ומפתחת יותר תסמינים.. יש לי רגישות לאור ושמש..אישוני נעשים גדולים וחשה לחץ בראש ובלבול יש לי פצעים באף ובכל יום יורד לי המון דם..ניהיו לי קשייזכרון.. ומצבי רוח שלא נתנים לשליטתי..גון העור שלי נעשה לבן צהבהב וכפות ידיי.. הפנמיות בצבע חיוור כלכחל צהבהב עד כמה חמור המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה חשש לזהבת?

הוספת תגובה

• סיון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    31/03/2009

ללא ספק את סובלת מתסמינים רבים וחוסר וודאות מהי מחלתך. קשה ע"פ כל כך הרבה תלונות לזהות אם מדובר בזאבת. היו רצוי שתגשי למומחה בזאבת -ראומטולוג. בדיקות דם יכולות לעזור: שקיעת דם, רמת נוגדנים כנגד דנ"א, רמת משלים C3 ו-C4, ספירת דם, תפקוד כליות, שתן לכללית לחלבון ותאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל לכוון אותי איזה בדיקות לבקש?

סיון
    04/04/2009

אם אפשר שאלה נוספת..האם בן אדם יכול להיות בעל מספר תסמונות? ולגביי תשובתך תודה אמ..יעזור אם תאמר לי לפי התופעות הללו..איזו בדיקה לבקש כיוון שבכל פעם שהם רוצים בדיקה מסוייימת עוד לפני שאני מספיקה יש תסמין נוסף..ום מאבדים כיוון ויש לי קצת בצקות בידיים והלחץ דם עולה לפעמים בפתאומיות מה שגורםלכאב חד בחזה ובראש..בפרכוסים ראיה לקויה וחוסר התמצאות..יעזור לי אם תוכל לכוון אותי לבדיקות כלשהן גם הראמטולוגית שלי מאבדת..כיוון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    05/04/2009

במחלות אוטואימוניות הבדיקות דם רבות ותלויות במחלה עצמה. לסקירה ראשונית מבקים בד"כ נוגדנים כנגד הגרעין (ANA). אם זה חיובי ז מבקשים נוגדנים כנגד דנ,א (DNA) בחיפוש לאחר זאבת. אפשר גם לבקש ENA שכולל נוגדנים כנגד RO, LA, RNP, SMITH.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות הדם

סיון
    04/04/2009

בת 23 שוקלת 38 הלכתי לבדיקות והנה התוצאות אם אוכל לקבל הסבר כיוון שלא משתפים אותי כרגע עד לבירור..אם אוכל לקבל גם הסבר מהי כל בדיקה בקצרה
    SPECIFIC GRAV-USTRI - (גבוה 1.03\ נמוך 1.001) התוצאה שלי יצאה 1.042

PROTEIN-U STRIP- (גבוה30 \נמוך 0) תוצאה שלי 50
    C-REACTIVE PROTEIN- (גבוה3. \נמוך 0) תוצאה שלי 6.44
    RHEUMATOID FACTOR- (טווח ויחידות 0.00-15.00IU \ML) תוצאה שלי 8.440000>

ESR-(גבוה 37 \נמוך 2)תוצאה שלי 47 מזה ESRושאר הבדיקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהסבר תוצאות בדיקת דם. תודה

סיון
    04/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס ופרקים
    אורלי
    31/03/2009

שלום,
    הנני חולת לופוס עם פגיעה כלייתית (ממברנוס) - כרגע תפקודי הכליה תקינים!
    בשלושה החודשים האחרונים אני סובלת מכאבי פרקים חזקים ורק אתמול אחרי בדיקות דם
    רמת המשלים ירדה , הרופא המליצה לי לקבל פלאוקניל
    אשמח לקבל פרטים בגין התרופה הנל והאם היא צריכה להיות משלובת עם סטריואידים,
    האם יש לה תופעות , וכו'
    כיצד מתבטא במחלה הדלקת פרקים , מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס ופרקים

הוספת תגובה

• אורלי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    31/03/2009

דלקת פרקים בזאבת בדרך כלל מערבת את הידיים-שורשי כפות דיים ופרקים של הידיים, יכול להיות סימטרי, בד"כ לא גורמת לנזק בלתי הפיך.
    פלקווניל - תרופה מצוינת לזאבת- טוב נגד תופעות בעור ופרקים וגם מקטין את ההתלקחויות בכליות. כיום חושבים שכל חולת זאבת צריכה להיות מטופלת בפלקווניל.
    נטילת התרופה דורשת בדיקת עיניים פעם בשנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אורלי - לופוס ופרקים

אורלי
    01/04/2009

היי,
    תודה על התגובה המהירה.
    הרופאה שלי ממליצה לקבל את הטיפול בשילוב של סטריואידים.
    לאור ניסיוני המר עם הסטריואידים בעבר אני לא מוכנה לקבל את הטיפול.
    לפי הבנתי הפלקווניל עובד רק אחרי תקופה ארוכה
    האם טיפול מסוג "ארקורקסיה" לא יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורלי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    05/04/2009

ארקוקסיה שייכת לקבוצת תרופות נוגדי דלקת שאינן סטרואידים. ההנחיות היום הן שלא ניתן ליטול את התרופה לאורך זמן אלא ל-10 ימים כל פעם. ולכן תרפ
    ופה זאת לא יכולה להיות פתרון לאורך זמן. סטרואידיםם במינון לא גבוה מומלץ לדלקת פרקים מזאבת. לאלו שמסרבות טיפול בסטרואידם ניתן לשקול טיפול במתוטרקסאט באישה שאינה מתכננת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים וזנקס
    מור
    31/03/2009

חודשים סבלתי מכאבי כל המפרקים באופן חמור. אולי בגלל הפסקת הורמונים אחרי שנים רבות.
    בינתיים החמירו נדודי השינה והתחלתי להעזר בזנקס. פתאום נחלשו גם כאבי המפרקים משמעותית. האם זה הקשר?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מפרקים וזנקס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    31/03/2009

יהלי שלום
    אין ספק שהפרעות שינה עלולות לגרום להחמרה בכאבים כרוניים (כמובן גם ההיפך נכון: כאב כרוני משבש את השינה). בכל אופן בהחלט הגיוני שחל שיפור בכאב בעקבות השיפור בשינה, אשר נגרם במקרה זה בזכות ה - Xanax.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלויקס
    חיים
    30/03/2009

אני סובל מפיברומיאלגיה באופן קשה מאד כעשר שנים. מזה כשנה אני מקבל פלויקס לדילול דם מיד עם התחלת השימוש בפלויקס חלה החמרה משמעותית בכאבי השרירים. הכאבים מחמירים מיום ליום. האם זו תופעה מוכרת? האם יש לה פיתרון? בתודה חג שמח. חיים

לקביעת תור
    סגירה
    פלויקס

הוספת תגובה

• תשובה לחיים

ד''ר יעקב אבלין
    31/03/2009

חיים שלום
    פלויקס עלולה לגרום לעיתים (רחוקות) כאבי מפרקים ועייפות ולכן לפחות תיאורטית עלולה להחמיר את הסימפטומים של פיברומיאלגיה. בכל אופן אם אתה מרגיש שקיימת החמרה בעקבות מתן תרופה זו כדאי להתייעץ עם מי שרשם לך אותה לגבי נחיצות התרופה ומשך השימוש בה. בדרך כלל תרופה זו ניתנת בעקבות צינטורים על ידי קרדיולוגים (לתקופה מוגבלת) או עקב חשש מאירועים מוחיים - בעיקר כאשר הטיפול באספירין נכשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאבת ושיעול יבש חריף
    אפרת
    30/03/2009

שלום רב,

אימי (בת 60) סובלת מלופוס, האיברים הנפגעים העיקריים הם פרקים, קרום הלב והכליות.
    לאחרונה, מזה כמה חודשים שיש לה נזלת כרונית ושיעול חריף המביא אותה לכדי הקאות, הפרעות בשינה תעוקה בחזה וחוסר הנוחות שבשיעול,
    בנוסף, הינה חולת סכרת ולאחר כחמש צינתורי לב מהעשור וחצי האחרון. מטופלת ב"סל נדיב" של תרופות בינהם גם לאיזון לחץ דם וטריגליצרידים.

אומנם היא מעשנת עקשנית, אך רופא אף אוזן גרון שבדק אותה לא סבר שזה כתוצאה מהעישון , הגם שאיינו תורם מן הסתם. הוא נתן לה כדורים נגד אלרגייה כחלק מהליך אבחון הבעיה. אימי טוענת להטבה בשל התרופות. אם כי עדיין יש לה שיעולים תכופים ומטרידים, אך הם פחות חמורים.

בדיקות לאלרגייה העלו חרס. לא נמצאה רגישות לשום דבר.
    קורדיל חמש עוזר לה בהתקף שיעול חריף.
    בעבר, בתקופה אחרת בה היה מצב שיעול דומה, נמצא קשר בין השיעול החריף ואיבוד דם מאסיבי, עם אנמיה קשה. כרגע ביקשתי ממנה לבצע בדיקות דם כלליות לרואת אם לא מדובר באותה סיבה.
    אך עדיין לא הלכה.

אומנם יכולות להיות סיבות רבות מאוד... אך מאחר והיא כרגע במצב של התלקחות הלופוס , אני תוהה אם זו עלולה להיות תופעה הקשורה או נובעת מהמצב האוטואימוני. אייני יודעת אם היא לוקחת תרופות לשיפור מצב הלופוס, אני יודעת בוודאות שאינה לוקחת סטרואידים.

האם מוכרת תופעה כזו כחלק מהתפתחות הלופוס והאם כדאי שאימונולוג/ראומטולוג יראה אותה, האם יש דרך להבדיל , האם כדאי לבדוק בחולה לופוס אפשרות לזיהום פטרייתי במערכת הנשימה, אם בכלל יש דרך לבדוק זאת?

אודה אפילו למיידע כללי ביותר על הקשר בין לופוס ושיעולים אם בכלל עשוי להיות קשר.

תודה רבה

אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    זאבת ושיעול יבש חריף

הוספת תגובה

• אפרת שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    31/03/2009

זאבת יכולה לפגוע בריאות בדרכים רבות- דלקת ריאות, תפליט פלאורלי, דלקת כלי דם בריאות, קריש דם בריאות ועוד.
    כמו כן במעשנת -שיעול ממושך דורש בירור מיידי- בדיקה ע"י רופא , בדיקות דם, צילום בית החזה ואולי אפילו CT בית החזה. שיעול יכול להיות סימן ראשוני למחלת ריאות או מחלת לב.
    לאחרונה שיעול יכול להיות תופעת לווי של תרופה.
    רצוי בדיקה ע"י רופא בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הילה
    30/03/2009

אני בת 35 ויש לי סקלרודרמה. אני לוקחת תרופות כמו מטוטרקסאט (4 כדורים פעם בשבוע), פרדניזון 6 מ"ג (ירדתי בהדרגה מ-20) ועוד... עדיין יש לי כאבים בכל הגוף בעיקר ברגליים ובכפות הידיים. יש לי חברה שחולה בזה והלכה להומאופט וכבר 20 שנה היא בריאה. השאלה שלי, אם אני הולכת להומאופט והוא נותן לי תרופות אחרות האם מותר לי להפסיק עם הכדורים שאני לוקחת כיום? אני פשוט מאוד מיואשת ומחפשת עזרה בכל הכיוונים.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• להילה

ד''ר יעקב אבלין
    30/03/2009

הילה שלום
    לא הייתי ממליץ להפסיק את הטיפול התרופתי בלי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל. אמנם, בסקלרודרמה תרופת כמו מטוטרקסאט אינן משנות את מהלך המחלה מבחינת העור אך הן כן מסייעות להתמודדות עם ביטויים כמו דלקת מפרקים. הפסקת הטיפול עלולה להוביל להתלקחות של בעיות אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Ankylosing Spondylitis
    מ.ע
    29/03/2009

שלום לכם;

לאחרונה אובחנתי כחולה בAnkylosing Spondylitis; ע"פ אבחון קליניקה ועדות לסקרואיליטיס דרגה1 דו"צ בC.T מלפני חצי שנה. עשיתי בדיקת HLA-B27 והייתה שלילית. והתחלתי טיפול ע"י סלזופירין.

אני שואל האם הקריטריונים האלה על פיה נקסעה האבחנה הם מספיקים כמו כן איך אמוש הסלוזפירין להשפיע?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    Ankylosing Spondylitis

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/03/2009

הממצא של סקרואילאיטיס דו צדדית אמור להספיק לאבחנה, אלא אם קיימת אבחנה אחרת שמסבירה את הממצא (כמו למשל דלקת מפרקים שמלווה פסוריאזיס או מלווה מחלת מעי דלקתית. )הטיפול בסלזופירין אמור להפחית את הדלקת אך האמת היא שיעילותו של טיפול זה די מוגבלת בכל הנוגע לסקרואילאיטיס. התרופה עשוייה להועיל כאשר מדובר במעורבות של המפרקים ההיקפיים כמו הברכיים והכתפיים אך בנוגע לסקרואילאיטיס התרופות הביולוגיות (רמיקייד אנברל והומירה) יעילות הרבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה
    חן
    29/03/2009

שלום .. שמי חן ואני בת 17 וחצי.
    אני רוצה להוציא רישיון נהיגה.
    אני חולת פיברומיאלגיה ואני לא יודעת אם אני יכולה להוציא רישיון בעקבות היותי חולה..
    רציתי לדעת אם אני יכולה להוציא רישיון? אני בכוונה לא הולכת ושואלת מורי נהיגה או אנשים שקשורים לרישיון שאחכ אני לא אדפק לגמריי ולא ייתנו לי להוציא.
    אני יכולה להוציא רישיון נהיגה? מישהו מיוחד צריך לתת לי אישור מיוחד?
    איך אני יכולה לדעת? ויכולים אחכ לקחת לי את הרישיון כי אני חולת פיברומיאלגיה?

לקביעת תור
    סגירה
    רישיון נהיגה

הוספת תגובה

• לחן

ד''ר יעקב אבלין
    29/03/2009

חן שלום,
    בעיקרון, כל מי שרוצה להוציא רשיון נהיגה חייב להביא אישור מרופא המכיר אותו ואת עברו הרפואי לגבי העדר מצבים רפואיים המסכנים אותו או את סביבתו בנהיגה. אין איזכור של נושא הפיברומיאלגיה - אמנם אם החולה נוטל תרופות העלולות לפגוע בעירנותו יתכן שהרופא ידווח על כך. לגופםו של עניין אין הגבלה על הוצאת רשיון נהיגה לחולי פיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון
    בני
    26/03/2009

שלום
    רציתי לשאלות כמה שאלות שמדאיגות אותי מאוד.
    אני חייל בן 19 וחצי פרופיל 45 סובל מIBS אני כבר 8 חודשים בצבא .
    לפני כחודש התפרצו לי כאב גב תחתון נוראים בלי שום סיבה כל שהיא.ולאורך הזמן גם כאבי צוואר החלו.
    אבא שלי סובל מבכטרב הידועה בשם Ankylosing Spondylitis ולכן אני בלחץ כי הכאבים לא פוסקים. אני פשוט מכיר את המחלה טוב בגלל אבי ולכן אני בלחץ.
    אני אמור לעשות את הבדיקת דם HLA B27 עכשיו מה שמאוד מעניין אותי העם יש קשר בין שני הדברים.
    האם בעקבות הIBS יכול להיות שהכאבים אופיניים.
    אני נמצא במתח המון זמן גם בעקבות הכאבים וגם בעקבות הסיבוכים שאני עובר בצבא עקב זה שעדיין לא התחלתי לשרת בשידור סדיר .(עברתי המון)
    עבודה פיזית אני לא מסוגל לעשות בעקבות הכאבים אבל המקצוע שאליו אני מיועד הוא משק לוגיסטיקה שזה אפסנאי.
    עכשיו אני מאוד חושש לבריאות שלי כי היחס אליי בצבא פשוט משפיל .אני מתלונן על כאבים אבל פשוט לא מאמינים לי. ונותנים לי לעשות עבודות פיזיות למרות שאני לא יכול אבל בגלל שאני תמים אני עושה אותם וסובל.

הייתי רוצה תייחסות של מומחה לבעיה שלי ומה אני יכול לעשות כדי להירגע ולא להיות במתח.
    כי המצב רק מדרדר.

בתודה בני

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/03/2009

בני שלום,
    יש אפשרויות שונות אשר עשויות להסביר את כאבי הגב מהם אתה סובל. מצד אחד, לאור הסיפור המשפחתי של מחלת ה - Ankylosing spondylitis (אצל אביך) צריך לחשוב על האפשרות של מחלה זו או של מחלות דלקתיות דומות אשר מערבות את עמוד השידרה והאגן. למחלות אלו יש בסיס גנטי מוצק אשר קשור לסמן הגנטי B27. עם זאת מובן שלא כל בני המשפחה חייבים לחלות במחלה זו וגם לא כל מי שנושא את הסמן הנ"ל יחלה במחלה. מצד שני כאבי הגב עשויים להיות גם על רקע שאינו דלקתי. בהקשר זה יש להזכיר את העובדה שבקרב אנשים הסובלים מתסמונת המעי הרגיש (IBS) יש שכיחות מאד מוגברת של כאבים כרוניים לרבות פיברומיאלגיה, מחלה שאיננה דלקתית אלא קשורה להגברת תחושת הכאב על ידי מערכת העצבים המרכזית.
    לאור זאת יש צורך בביצוע בירור קליני מתאים כדי להגיע לאבחנה. בירור כזה כולל שמיעה זהירה של תלונותיך, בדיקה גופנית ועל פי רוב גם בדיקות דם להערכת מדדי הדלקת ובדיקות הדמייה כמו צילומים של האגן ושל חוליות עמוד השדרה. רצוי להבדק על ידי ראומטולוג כדי להגיע לאבחנה מדוייקת, אשר תקבע גם את צורת הטיפול ואת הצורך במיגבלות ספציפיות על הפעילות שאתה מבצע. מעניין לציין, שלפעמים מתקיימות יותר מבעייה אחת במקביל, כמו למשל מחלה דלקתית של עמוד השדרה, המלווה באופן משני גם בסימפטומים של פיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת לופוס
    אילנית
    25/03/2009

שלום רב,
    אני חולת לופוס ומתחילה טיפול בפרדניזון 60 מ"ג; מבחינת תזונה, על מנת להפחית תופעות לוואי ועלייה במשקל- מה אסור ומה מותר? מה מומלץ?
    תודה מראש,
    אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    חולת לופוס

הוספת תגובה

• אילנית שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    27/03/2009

אין הנחיות מיוחדות פרט לשמור על דיאטה מאוזנת ובריאה. נטילת פרדניזון גורמת לתאבון מוגבר אז אם אפשר- לספור קלוריות ולעשות פעילות גופנית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה