פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת קטנה
    ליאת
    02/03/2009

בדיקות שקיעת דם ובדיקות דם כלליות יצאו תקינות. מה משמעות הדבר? רופאת משפחה אמרה לי כי הדרך לוודא בבטחון היא לקחת ביופסיה מהמפרק. הכצעקתה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספת קטנה

הוספת תגובה

• לליאת

ד''ר יעקב אבלין
    06/03/2009

ליאת שלום,
    אני מעריך שלפני שחושבים על פרוצדורות פולשניות יש מקום לבצע הדמייה טובה של האיזור בו מדובר, קודם כל על ידי צילומים רגילים ואחר כך אולי גם על ידי בדיקת MRI. ביופסייה דרושה בעיקר אם חושבים על האפשרות של מחלה גידולית או זיהום כרוני (כמו שחפת) ושתי האפשרויות האלה הן גם נדירות וגם יבואו לידי בטוי בבדיקה כמו MRI. אם מדובר בסוג כלשהוא של דלקת מפרקים, ביופסיה אינה נחוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות לך על המענה

ליאת
    09/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    ליאת
    02/03/2009

שמי ליאת אני בת 26 עם סכרת נעורים. מדריכת מחול. כבר 3 חודשים סובלת מכאב בבהונות באזור המטטרסלס. מסתבר שאין שם שבר מאמץ ע"פ מיפוי. רופאים חושדים בבעיה ראומטולוגית. רוצה להבין אם אפשר "לצאת מזה" ..מקבלת ארקוקסיה , ולא ממש מתפקדת. פוחדת מאד. האם זו מחלה שניתן לחיות איתה באופן נורמאלי? האם היא עוברת?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• לליאת

ד''ר יעקב אבלין
    06/03/2009

ליאת שלום,
    במקרה כמו שלך אחת האפשרויות הסבירות היא שמדובר בכאבים הקשורים למאמץ המתמיד שאת מבצעת תוך כדי ריקוד ובמקרה כזה תקופה של מנוחה יחסית (הורדת קצב פעילות) יחד עם תרופה משככת כאב כמו ארקוקסיה, עשוייה לפתור את הבעייה. יחד עם זאת, אם הבעייה מתמשכת צריך לחשוב גם על סיבות נוספות לכאב ברגליים. אחת הסיבות לכאבים כאלו אצל הסובלים מסוכרת היא התפתחות של נוירופטיה סוכרתית, כלומר פגיעה בעצבים ברגליים, אם כי אפשרות זו אינה מאד סבירה בגילך. בקיצור, אם הבעייה אכן מתמשכת יש לבצע בירור מקיף יותר מעבר לנושא שברי המאמץ, לרבות בדיקות דם והערכה קלינית על ידי ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הפרקים כואבים
    מור
    02/03/2009

בת 57. היפסקתי הורמונים לפני כ 3 חודשים עקב גילוי סרטן רחם ושחלות אצל אימי. כל פרקי הגוף מאד כואבים לי ואני מרגישה היתנהלות גוף של זקנה.אני עושה הכל ב"סלוו מושן" . הולכת לישון כאובה וקמה כאובה. כל תנועה מתחילה במחשבה איך להקטין את הכאב. אציין שגם במנוחה הכאבים חזקים. האם יש טיפול גורף? ומה הבירורים שעל לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כל הפרקים כואבים

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר יעקב אבלין
    06/03/2009

יעל שלום
    במקרה כמו שאת מתארת יש לבצע בירור כדי לגלות את מקור הכאב. מומלץ להבדק על ידי ראומטולוג, אשר יבדוק את המפרקים ויקבע אם יש סימנים של דלקת מפרקים או של שחיקת סחוסים היכולים להיות מקור לכאב. כמו כן בדיקות המעבדה והצילומים יכולים לתת רמזים נוספים לקיומן של בעיות כאלו. לבסוף, אם לא תהיה עדות לבעיות כאלו, יש לחשוב גם על פיברומיאלגיה, מחלה שאינה דלקתית ואשר גורמת לכאבים מפושטים ועייפות. הטיפול הספציפי תלוי כמובן באבחנה אך לרוב ניתן להמליץ בכל מקרה על פעילות גופנית מתונה בשלב הראשון, כאמצעי להלחם גם בעייפות וגם בכאב כרוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    לירון
    01/03/2009

בגיל 21 תוך כדי שירות צבאי ברכי התנפחה וכן התפרצה אצלי מחלת פסוריאזיס, טופלתי בביה"ח רמב"ם ולאחר כמעט שנה הצלחתי לשקם את הברך ולחזור לעבודה מלאה. הפסוריאזיס לעומתו לא חלף. הוא נקודתי אך מאוד מטריד בחיים. יש לי כאבי פרקים ממוקדים ונתונים לשינויים לפי עונות השנה אני משער שבתקופות המעבר הכאבים גבוהים יותר. כיום לאחר כ 12 שנים מאז התפרצות המחלה ולאחר שנים של רגיעה יחסית זה כחודש וחצי שאני סובל מכאבים נוראיים בכל הגוף: פרקי האצבעות, מרפקים, כתפיים גב תחתון ברכיים רגליים שרירים, ממש קשה לי לתפקד ונוסף לכל חולשה כללית קשה וכן עייפות מתגברת ביחד עם זאת כמה ימים היו לי רעדות כפי שישנם בזמן חום גבוהה אך ללא חום. נשלחתי לבדיקות (אני גר בחו"ל) בדקו לי את כל בדיקות הדם האפשריות, לב וצילום רנטגן אך לא נמצאו שום דברים מטרידים בכל הבדיקות ואף ברור שאני בריא! אגב כך גם היה כאשר פרצה המחלה לא היו שום תגובות בדם מעולם. כעת קשה לי מאוד ללכת הברכיים כואבות נורא הגב התחתון ממש כואב וכל אגן הירחיים לוקח לי זמן לקום מהמיטה, מהכיסא מהספה בקיצור מכל מקום. אינני יכול למצוא תנוחת שינה נורמלית הכל כואב בכל צד, ואני נאלץ לקחת "נורופן" לפני השינה בכדי להצליח לישון לילה. אני רוצה להגיע ארצה לטיפולים (המדינה בא אני חי לא יכולה להציע לי שירותים רפואיים מפאת רמת רפואה ירודה במדינה) אך אין לי רצון ואף את היכולת להשאר בארץ תקופות ארוכות. השאלה: א. עד כמה אני צריך להיות מודאג? ב. עם מה להתחיל כעת בהיותי בחו"ל ע"מ לארגן את נסיעתי ארצה ולדחוס את כל ביקורי הרופאים והבדיקות במקסימום שבוע? ג. והאם ישנו בכלל תרופה לבעיה? שאלה זו האחרונה מהותית משום שבזמן שטופלתי בביה"ח רמב"ם הבהירו לי שהתרופות הם בעיקר הרגעה אך פוגעות קשות בתפקוד של מעיים וכו' כך שהעדפתי ע"פ עצת הפר' שטיפל בי שלא לקחת תרופות בקביעות, מאז ועד היום לא התעדכנתי בנושא ואי לכך אינני נותל תרופות כל שהן בצורה קבועה. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    01/03/2009

לירון שלום
    האבחנה המבדלת העיקרית במקרה כמו שלך היא בין דלקת מפרקים ספחתית, שקשורה לפסוריאזיס לבין כאב מסיבות שאינן דלקתיות כמו למשל פיברומיאלגיה. עליך לבצע את בדיקות הדם היסודיות הכוללות שקיעת דם, CRP, פקטור ראומטואידי (RF) ו - ANA וגם צילומים של כפות הידיים, האגן הגב התחתון והברכיים. לאחר מכן עליך להבדק על ידי ראומטולוג ולנסות לקבוע את האבחנה והטיפול. בכל מקרה סביר שהיה צורך במעקב של ראומטולוג לפחות אחת למספר חודשים.
    מבחינת הטיפול התרופתי, הוא כמובן תלוי באבחנה אך יש כיום תרופות יעילות לטיפול בדלקת מפרקים ספחתית, בדלקות מפרקים אחרות ואפילו בפיברומיאלגיה ולכן לא כדאי לוותר על טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה

לירון
    01/03/2009

הבנתי אני מגיע ארצה לבדיקות. הבעיה היא פרקטית אני יכול להקציב לכל הבדיקות עם קבלת התוצאות והבדיקה אצל הראומטולוג בשלב זה רק שבוע מקסימום. האם זה ראלי ? אני חבר קופ"ח כללית אך מוכן להגיע לשר"פ אם התשלומים סבירים ולטפל בכך במהירות. התואיל לכוון אותי לצעדי התחלה? מאוד מודה לך על העזרה מראש כמובן שאם אתה תואיל להרשות לי להגיע אליך אשמח מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללירון

ד''ר יעקב אבלין
    06/03/2009

אם תגיע לבדיקת ראומטולוג מצוייד בבדיקות ובצילומים יתכן שניתן יהיה להגיע לאבחנה אם כי יתכן גם שיתעורר צורך לביצוע בדיקות משלימות. מובן שלצורך המשך המעקב אחר הטיפול והתגובה לטיפול רצוי מאד להיות בקשר אם ראומטולוג (בארץ או בחו"ל) ולהגיע לביקורת אחת למספר חודשים. אם בהמשך המצב משתפר ומתייצב יתכן שניתן יהיה להסתפק בביקורות פחות תכופות (למשל אחת לחצי שנה). לצורך הבדיקה הראשונית אתה יכול כמובן לקבוע תור לראומטולוג דרך קופת החולים, או לקבוע פגישה פרטית (המונח שר"פ רלבנטי בעיקר לגבי השיטה הנהוגה בבי"ח הדסה, אך ניתן להגיע באופן פרטי גם לראומטולוגים אחרים בארץ). לא אוכל לכוון אותך לרופא מסויים במסגרת פורום זה, אך ניתן להגיע לשמות של ראומטולוגים (כולל אלי...) דרך מדריכים שונים (לדוגמא: דפי זהב) או באמצעות חיפוש באינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת מיפוי עצמות
    מיטל
    28/02/2009

שלום, אני בת 28 בדר"כ בריאה לפני שנתיים שברתי את עצם הזנב. בעקבות כך החלו בחודשים האחרונים כאבים חזקים בברכיים ובג התחתון. נשלחתי למיפוי עצמות ובתשובה נאמר: קיימת קליטה מוגברת קלה דיפוזית בברכיים בולטת בפטלה השמאלית. קליטה קלה ב sacroiliac joint. rt+lt וב rt symphysis אין לראות קליטה פתולוגית בעצם הזנב. קליטה קלה בגוף חוליה s1 וב- spinous process של חוליות מותניות. לסיכום: אין לראול קליטה פתולוגית בעצם הזנב. יתר הממצאים במפרקים- שינויים ארטריטים. האורתופד אמר לי שיש לי דלקות במפרקים ושלח אותו לריומטולוג. אשמח אם תוכל לפרט לי במה מדובר ע"פ ההבחנה הנ"ל.. תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• תשובה למיטל

ד''ר יעקב אבלין
    28/02/2009

מיטל שלום
    קשה לקבוע אבחנה חד משמעית על סמך מפוי העצמות אשר אינה בדיקה מאד ספציפית. למרות הסתייגות זו, הקליטה המוגברת שנמצאה באיזורים כמו מפרק ה- Sacroiliac (המפרק האחורי של האגן) ובאיזור ה - Symphysis pubis (מפרק קדמי של האגן) עשויים להתאים לסוג של דלקת מפרקים הפוגעת באגן ובעמוד השדרה. הסוג הקלאסי של דלקת כזו ידוע כ - Ankylosing spondylitis. מחלה דלקתית זו גורמת לרוב לכאבי גב תחתון המוחמרים דווקא במנוחה ובלילה ולפנות בוקר. כדי להתקדם באבחנה רצוי לבצע הדמייה נוספת של המפרקים הללו על ידי צילום או CT.
    אם אכן זו האבחנה, ניתן לטפל במחלה באמצעות תרופות נוגדות דלקת מסוגים שונים. חשוב להדגיש שכיום בזכות התרופות הביולוגיות (אנטי TNF) יש בידינו טיפול יעיל ובטוח עבור מחלות מסוג זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם MSM עוזר לפיברומילגיה
    חמדה
    28/02/2009

קיבלתי המלצה ללקיחת תוסף MSM בכדי לעזור לי בכאבי השרירים שיש לי כתוצאה מפיברומילגיה, רציתי לדעת האם זה עוזר ובאיזה מינום רצוי לקחת אותו

לקביעת תור
    סגירה
    האם MSM עוזר לפיברומילגיה

הוספת תגובה

• תשובה לחמדה

ד''ר יעקב אבלין
    28/02/2009

חממדה שלום,
    לצערי אין הוכחה לכך שתכשיר ה - MSM אכן עוזר כטיפול בכאב של פיברומיאלגיה. נראה שעדיף לדבוק בתרופות אשר הוכחו כיעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מפושטים בחניכיים ובחלל הפה
    זיוה
    27/02/2009

שלום רב, רציתי לדעת אם תסמינים אלה יכולים להיות סימפטום לפיברומיאלגיה לאחר שלילת דלקות. תודה

הוספת תגובה

• תשובה לזיוה

ד''ר יעקב אבלין
    27/02/2009

זיווה שלום
    פיברומיאלגיה עשוייה להיות מלווה לעיתים בתסמונת של כאב כרוני במפרקי הלסת. אולם פיברומיאלגיה כרוכה גם בכאבים מפושטים בחלקי הגוף השונים, לרבות עמוד השדרה והגפיים. בהיעדר כאבים מפושטים, לא ניתן לייחס את הכאב באיזור הפה לפיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס?
    רוני
    26/02/2009

בת 32 לאחר 2 הפלות בשבועות מוקדמים, הריון תקין באמצע והריון כעת שהסתיים ויתכן והיה הריון חוץ רחמי (דימום במועד הווסת הצפוי ולאחר שבוע נתגלתה ביתא 49 שעלתה הכפלה יפה במשך מספר ימים ואז ירדה באופן עצמוני (ללא טיפול - נכון לאתמול ירדה הביתא ל45)). לא אותר שק הריון ב- US שונים שהתבצעו לרבות על ידי פרופ' מייזנר בבילינסון. ברקע ITP ידוע מגיל 16, בהריון התקין טופלתי בסטרואידים וב- IVIG. עברתי לאחרונה מרפאה המטולוגית ונערכו בדיקות נוספות וחוזרות לבירורים שנערכו כבר בעבר בשתי מרפאות. בביקור בבילינסון בערבות הריון חוץ רחמי זה, התברר כי ה- LAC חיובי (ראו שהגיעו תוצאות). התור להמטולוגית הינו רק בעוד חודש ובינתיים אני מנסה להבין האם יתכן ויש לי לופוס ללא הסימנים המאפיינים (למעט ITP ואפטות) ומבלי לסבול במהלך המחלה. היתכן והמחלה תוקפת רק בהריון? האם יתכן וזהו הגורם להפלות? כיצד יתכן ועברתי הריון בריא (באופן יחסי)? בעבר היו לי שני מקרים של חום נמוך ממושך (מספר שבועות) מלווה בעייפות רבה וחולשה. לאחר בירורים שנערכו אז (בסוף שנות ה-90 ותחילת 2000) מצאו לבסוף כי יש מיקופלזמה (היו לי גם תחושות של דלקת בשתן עם תרבית שלילית). האם תופעות אלו עשויות היו להיות התפרצויות של לופוס? ומה עלי לעשות לפני ההריון הבא?

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס?

הוספת תגובה

• רוני שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    03/03/2009

תסמונת נוגדי פוספןליפידם (ANTIPHOSPHOLIPID SYNDROME) מתבטא בהפלות חוזרות, אירועים חוזרים של קרישיות יתר (קריש דם בורידים העמוקים של הרגליים או ברעאות או במח וכ"ו) בנוכחות LAC או נוגדנים לקרדיוליפין. התסמונת יכולה להופיע לבד אך יותר שכיח להופיע ב-40% של חולות לופוס. בתסמונת יכול להופיע תרומבוציטופניה אך לא ITP. חלק מחולות לופוס- הביטוי הראשון למחלתן זה ITP. לאבחן לופוס צריך 4 מתוך 11 מדדים -בבדיקה גופנית ובדיקות דם. בדיקה נחוצה זה נוכחות של רמה גבוהה של נוגדנים כנגד הגרעין (ANA).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    לאונה
    26/02/2009

הנני בחורה צעירה ולא מזמן אובחנתי בפיברומיליגיה לאחר שעברתי תאונת דרכים. הראומטולוג שהנני מטופלת אצלו המליץ לי להתחיל לקחת סימבלטה על מנת לטפל בתופעת הכאב הנוראי. השאלה שלי- האם הסימבלטה מטפלת גם בשאר התופעות של הפיברומילגיה (כגון- מעי רגיז, מתן שתן מרובה, הפרעות שינה וכו') או שרק בכאבים?.. לתשובתך אודה. לאונה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• לאונה

ד''ר יעקב אבלין
    26/02/2009

אונה שלום
    הסימבלטה עשוייה להקל על רבים מהתסמינים של פיברומיאלגיה ולא רק על הכאב.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה דחופה - לדר' גודארד
    תהל
    26/02/2009

בוקר טוב, אני מאובחנת כחולת לופוס רב מערכתי. בשנה ושמונה חודשים האחרונים הייתי מאושפזת שש פעמים בבי"ח עקב זיהומים בדרכי הנשימה שמסתבכים ומצריכים טיפול. מאשפוז לאשפוז זמן ההחלמה והתסמינים הפכו יותר ויותר קשים. אני לא מקבלת שום טיפול עבור הלופוס בזמנו הומלץ לי פלקוניל אולם פחדתי להתחיל לקחת. באשפוזים השונים טופלתי באנטיביוטיקה ובאינהלציות של בודי קורט ודומיו. השאלה שלי היא האם מה שתיארתי הוא דפוס מוכר והאם זה מסתבך אצלי בגלל הלופוס האם מספיק ש- ana יוצאת חיובית על מנת לחשוד במחלה כפעילה? עכשיו לקיתי בזיהום נוסף עם כאבים בחזה כאבים בכפות הידיים והרגליים גירוי בגרון אף סתום חוסר יכולת לכייח ועושה רושם נכון לעכשיו ששוב זה הולך למקום טוב. (בארבעת החודשים האחרונים הייתי מאושפזת פעמיים בגין אירועים דומים) הבעיה שבמסגרת ביה"ח הטיפול חוזר על עצמו פחות או יותר במקרה הטוב עם מעט הקלה בבחינת טלאי ואז אותו ריטואל חוזר על עצמו. מה עושים? והכי חשוב לי לדעת האם כל מה שסיפרתי מצביע באמת על לופוס פעילה לתשובתך המהירה אודה, תהל

הוספת תגובה

• תהל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    03/03/2009

חולי לופוס נוטים לפתח זיהומים רבים- או כתוצאה מהמחלה עצמה או עקב טיפול תרופתי בתרופות שמדכאות את מערכת החיסון. יחד עם זה זיהומים חוזרים בתדירות מוגברת כפי שתואר כאן -לא שכיח בלופוס ולכן רצוי שתפני לאימונולוג קליני להמשך בירור. יתכן ומדובר ברמה נמוכה של גלובולינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה/בדיקות דם מעל הנורמה
    ליאת
    25/02/2009

שלום רב, אני בת כמעט 40, רופאה ראומטולוגית איבחנה פיברומיאלגיה אך כדי להיות בטוחה שלחה אותי למספר בדיקות וישנן 2 תוצאות לא תקינות שהן כבר כמהחודשים מעל הנורמה בעלייה מתמדת אך קטנה יחסית. שקיעת הדם שלי 30, CRP בסביבות 2 במקום 0.5 מעבר לזה כל בדיקות הדם תקינות, ספירה, TSH, קרישת דם , וכו'. מעבר לזה מצאו לי הליקובקטור חיובי וטופלתי באנטיביוטיקה וסיימתי לפני כשבוע, היום חזרתי על הבדיקות דם ולצערי השקיעה אינה יורדת וכך גם הCRP. עשיתי גם CT בטן ואגן שהיו תקינים וצילום ריאות תקין. האם פיברומיאלגיה יכולה להיות הסיבה לעלייה של הCRP ושל שקיעת הדם? האם זה יכול להיות מהבלגן שההליקובקטור עושה בבטן כשהתוצאה היא 25 ? אין מוצאים את התשובה לעלייה של בדיקות הדם שציינתי ואני מודאגת מאוד. מה ניתן עוד לבדוק ולעשות? בתודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    25/02/2009

ליאת שלום
    קודם כל - לא לדאוג. עלייה קלה בערכי שקיעת הדם וה - CRP היא ממש לא סיבה לבהלה ויתכן מאד שלא תמצא סיבה ספציפית לחריגה מעבדתית זו.
    פיברומיאלגיה איננה גורמת לעלייה במדדי דלקת כמו שקיעת הדם וה - CRP. גם הליקובקטר, חיידק הנמצא בצורה מאד שטחית ברירית הקיבה, בדרך כלל אינו גורם לכך. אבל נראה לי שעשית בירור די מקיף ולא הייתי מתאמץ יותר מידי לחפש את הסיבה לבדיקות - מה שחשוב יותר הוא להתרשם ממצבך הקליני. אם מבחינה קלינית את סובלת מתופעות המתאימות לפיברומיאלגיה - צריך לטפל בך כחולת פיברומיאלגיה ולא לנסות "לטפל בבדיקות המעבדה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    קרן
    24/02/2009

שלום יש לי תסמונת ריינו מזה 5 שנים ואסמה של העור מזה 7 שנים... עד עכשיו לא בדקתי את בריאותי מהסיבה שפחדתי לדעת את התשובה... אבל היום התגברתי על זה והלכתי לעשות בדיקות דם. יצא לי antinuclear ab adults 13.60 ושאר הבדיקות יצאו תקינות dna שלילי. ואין שום סימן לדלקות פנימיות. ועשיתי דם צילום של ידיים רגליים וראיות ויצא תקין. ויש לי צרבות באופו קבוע בשעות הערב. השאלה שלי היא כזאת יכול להיות שיש לי לופוס רק בעור בלי מעורבות של אבירים פנימיים... או שזה רק עניין של זמן עד שהמחלה תתקוף את האיברים הפנימיים? חשוב לציין שאני סובלת מתופעות האלה 5 שנים ורק עכשיו גיליתי את המחלה...(עוד לא אייבחנו לי באופן סופי את הלופוס אבל הרופאה אמרה לי שברגע שיוצא כזאת תשובה בבדיקת דם אז זה כמעט בטוח.) עד כמה זה חמור? וזה שיש לי את זה 5 שנים ולא החמיר לי זה סימן טוב עד כמה המצב מעודד???אם בכלל. עם שנים זה מחמיר או שזה יכול להישאר ככה ??? מה בנוגע להריון זה מחמיר אחרי לידה או שזה גם יכול לעבור... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• לסיגל

ד''ר יעקב אבלין
    25/02/2009

סיגל שלום,
    האבחנה אינה חד משמעית במקרה כמו שאת מתארת. נוגדן ה - ANA שנמצא אצלך אינו קיים רק במחלת הלופוס. נוגדן כזה עשוי להתגלות גם במחלות אוטואימוניות רבות נוספות כמו מחלת סיוגרן, סקלרודרמה, מחלות מעורבות של רקמת החיבור ועוד. יש גם אנשים בריאים הנושאים נוגדן זה. צירוף הסימפטומים של תופעת רינו וצרבת אינו אופייני דווקא ללופוס ועשוי להצביע על בעיות אחרות מקבוצת המחלות הללו. כדאי להבדק על ידי ראומטולוג ולבצע בירור מושכל ומקיף כדי לזהות את סוג הבעייה המדוייק ולהחליט על טיפול בהתאם. כמובן, העובדה שלא חלה הרעה במצבך משך 5 שנים היא מעודדת ומפחיתה את הסכוי שמדובר בבעייה מסוכנת ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית ראיה מפרוזק
    מלכה
    23/02/2009

הנני חולת פיברומלאגיה הנני נוטלת פרוזק מזה שנה וחצי בחצי השנה האחרונה חלה ירידה ביכולת הקריאה האם יש קשר לתרופה האם ידוע על טשטוש ראיה עקב נטילת פרוזק תודה מלכה

לקביעת תור
    סגירה
    בעית ראיה מפרוזק

הוספת תגובה

• למלכה

ד''ר יעקב אבלין
    25/02/2009

מלכה שלום
    פרוזק עלול לעיתים לגרום לטשטוש ראייה ואפילו להתפתחות של גלאוקומה. כדאי להתייעץ בהקדם עם רופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס
    גלי
    23/02/2009

שלום, אני חולת לופוס כבר כ 9 שנים, אבל גילו שמדובר בלופוס רק לפני כ 4 שנים, לפני כ 5 שנים ילדתי בן בריא, אומנם ההתפתחות שלו היתה מאוחרת והוא היה תמיד נורא חלש, בזמן ההריון לא ידעו על המחלה, אז לא בדקו את הלב של העובר וגם לא אחרי שנולד, בחצי שנה האחרונה הוא פירכס 3 פעמים, הוא היה במעקב בבי"ח, עשו לו MRI,CT,EEG,EMG,NCV והולטר לב וא.ק.ג. ולא ידעו מה זה כי כל הבדיקות יצאו תקינות, לפני כחודשיים וחצי, כמה ימים לפני יומולדת 5, בני פירכס ונפטר מדום לב, אף אחד בבי"ח לא יודע להסביר לנו מה ולמה, הם רק מבינים עכשיו שהפירכוסים היו בגלל הפרעות בקצב הלב. האם יכול להיות שבגלל הלופוס הלב שלו נפגע ורק בגיל 4.5 מתחילים תופעות של הפרעות בקצב לב?

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס

הוספת תגובה

• גלי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    26/02/2009

קודם רציתי להשתתך בצערך.
    ברצוני להדגיש שאני ראומטולוג של מבוגרים.
    לופוס של הילוד מופיע ב-15% המקרים של אמהות הנושאות רמה גבוהה של נוגדנים ל-RO.
    אין קשר גנטי מובהק להתפתחו לופוס אצל ילד לאמא עם לופוס.
    מעורבות הלב בזאבת כוללת כל השכבות של הלב- מעטפת הלב (פריקרד), שריר הלב (מיוקרד) וחלק הפנימי של הלב (אנדוקרד) ויכול להיות פגיעה במסתמי לב. הפרעות קצב לכן מופיעות במחלה זאת.
    גם יכול להות מעורבות של המח בזאבת עם ביטויים של פרכוסים.
    אני מניחה שלא מצאו בדיקות דם מתאימות לזאבת או תסמונת נוגדי פוספוליפידם אצל בנך? ולכן
    יתכן שהייתה סיבה אחרת לתופעות שלא קשורים למחלת האם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס

גלי
    26/02/2009

קודם כל, תודה על התשובה. לפני שנה ילדתי בת בריאה, בהריון הזה ידעו על הלופוס ולכן כל שבועיים עשו לי אקו לב עוברי והיא היתה מחוברת לא.ק.ג. 24 שעות לאחר שנולדה. לפני 5 שנים שילדתי את הבן שלי, לא ידעו על המחלה ולכן לא בדקו את הלב שלו במהלך ההריון ולא אחרי שהוא נולד. בשנה האחרונה שהוא התחיל עם הפרכוסים ולא ידעו מה זה, (עשו לו MRI ו EEG והבדיקות של המח יצאו תקינות) אמרתי להם שיש לי לופוס ואף פעם לא בדקו את הלב שלו כמו שבדקו לבת שלי במהלך ההריון, וגם לא לקחתי שום תרופות ללופוס במהלך ההריון, אז הם עשו לו הולטר לב של 24 שעות וההולטר יצא תקין והם אמרו שזה לא הלב. אחרי שהוא נפטר הסבירו לנו שלא עלו על זה בהולטר, אבל בעצם הוא פירכס כאשר היה לו הפרעות בקצב הלב ובסוף הוא קיבל דום לב. השאלה שלי לא היתה אם יכול להיות שהיה לו לופוס, אלה אם יכול להיות שהלופוס שלי פגע לו בלב בזמן ההריון ורק בגיל 4.5 שנים מתחילות ההפרעות בקצב הלב. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלקוויניל
    סופי
    23/02/2009

שלום אני חולה בRA ולוקחת בין היתר פלקוויניל-בעלון של התרופה רשום לקחת את התרופה עם כוס חלב,האם אפשר לוותר על לקיחת התרופה עם ארוחה ולהסתפק עם כוס חלב בלבד, מבלי להינזק? בתודה ובברכה סופי

לקביעת תור
    סגירה
    פלקוויניל

הוספת תגובה

• לסופי

ד''ר יעקב אבלין
    25/02/2009

לא צריכה להיות בעייה עם לקיחה כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה