מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאלגיה חוזרת......מיכל09/03/2009
ד"ר נכבדים!!! לפני כשלוש שנים אובחנתי כלוקה בתסמונת הפיברומיאלגיה. האבחון נקבע על ידי אורטופדית שהיא מומחית גם למחלה הזו. ניתן לי טיפול תרופתי אותו הפסקתי כעבור זמן קצר בשל השפעה על העירנות. לא כל כך זוכרת את שם התרופה אך היא היתה תרופה אנטי דיכאונית די ישנה שגורמת לנמנום. דווקא לכאבים היא עזרה יופי. למזלי הרב, כעבור מספר חודשים הכאבים פחתו ללא טיפול נוסף. אני מוכרחה להוסיף, שבגילי (50) אני עדיין פעילה מאד ועוסקת בספורט. היו לי בערך שנתיים וחצי נסבלות ללא כאבים חריפים, יכולתי לתפקד ואף להיות פעילה אם כי לא הייתי משוחררת לחלוטין. לצערי הגדול, לפני בערך חודשיים הכאבים חזרו בגדול אחרי אשפוז עקב דלקת חריפה בדרכי השתן והכליות. ברצוני לשאול האם מוכרת תופעה כזו של רגרסיה במחלה ואז חזרה שלה? האם איננה נעלמת לתמיד? ועוד: מה אוכל לעשות כדי להמשיך את חיי באופן מלא ופעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין09/03/2009ענת שלום
למעשה המהלך האופייני של פיברומיאלגיה הוא מהלך של עליות וירידות עם תקופות טובות יותר ופחות. נראה שתקופה של חוסר פעילות, משנית לסיבה אחרת כמו למשל אשפוז, עשוייה לגרור החמרה במצב. מאידך גיסא יש לציין שפיברומיאלגיה איננה מחלה פרוגרסיבית ולמרות העליות והירידות אין התדרדרות לאורך זמן.
המלצתי החמה היא לנסות לחזור לפעילות גופנית באופן הדרגתי בעקבות האשפוז עם דגש על פעילות אירובית מתונה אך סדירה. הליכה, שחייה או רכיבה על אופניים עשויים להתאים להגדרה זו. בנוסף יש כיום מספר תרופות עם יעילות מוכחת לפיברומיאלגיה וביניהן ניתן למנות את הליריקה, הסימבלטה והמילנאציפראן (איקסל). מומלץ להבדק על ידי ראומטולוג ולדבר איתו על היתרונות והחסרונות של תרופת אלו במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל10/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הדםמוטי08/03/2009
שלום, עשיתי בדיקת דם בעקבות תלונות על מגוון סימפטומים רחב (המאפיין פיברומיאלגיה). ככלל, כל הערכים שנבדקו תקינים. כמו כן נבדקו הערכים הבאים: C-REACTIV PRITEIN שלילי RHEUMATOID FACTOR שלילי ANTINUCLEAR Ab הומוגן 1+ ושאלתי היא: מה אומרות התוצאות הנ"ל (וביחוד הבדיקה השלישית, שאני מבין שהיא מראה על מצב לא תקין). תודה - רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין09/03/2009מוטי שלום
בדיקות המעבדה שציינת אינן מעידות על קיומה של מחלה ספציפית. יש לזכור שפיברומיאלגיה איננה מחלה דלקתית ואינה מאופיינת בנוכחות של סמנים כלשהם בדם. מצד שני נוכחות של נוגדן כמו שהזכרת (ANA) היא ממצא שכיח אצל אנשים רבים שאינם חולים. אמנם נכון שנוגדן זה מופיע אצל חולים הסובלים מזאבת ומחלות אוטואימוניות נוספות אך ברוב המקרים הנוגדן אינו מעיד על קיומה של מחלה. בהקשר זה הקליניקה היא החשובה: רק אם קיימים סימפטומים המחשידים לקיומה של מחלה אוטואימונית יש להוסיף ולחפש מחלה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופתיוסי08/03/2009
שנתיים לאחר החלפת מפרק ברגל שמאל. כאבים חזקים בגב תחתון (ישבן) בצד שמאל + הקרנה לרגל ולברך. בדיקת דם crp 4.7 esr 65 (כ-4 חודשים). בדיקות MRI סיטי מיפוי עצמות + גליום ללא ממצאים. לא גילו היכן ממוקמת הדלקת. לא ניתנו תרופות לדיכוי דלקת, רק משככי כאבים. זקוק לעזרתם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד''ר יעקב אבלין08/03/2009הסימפטומים שאתה מתאר נשמעים מתאימים ללחץ על עצבים ברמת עמוד השדרה המוקרן לרגל. אינך מפרט את תוצאות בדיקות ההדמייה אך לרוב קיימים בעיות של דיסקים ובעיות דומות הקשורות לגיל והשאלה היא לפענח את משמעותן הקלינית. יתכן שבדיקות EMG יכולה לעזור כי בדיקה זו תדגים את ההולכה החשמלית בגפיים התחתונות ותראה אם אכן הבעייה מתאימה לבעייה של לחץ על עצב ואז ניתן יהיה לנסות לאתר את איזור הלחץ. במקביל יתכן שיש מקום לבצע בדיקות דם נוספות כדי לחפש מקורות לדלקת וזאת בהתאם לסימפטומים נוספים מהם את ה (אולי) סובל. בשורה התחתונה נראה שיש צורך בבדיקתך הפיזית על ידי ראומטולוג כדי לקדם את האבחנה באופן משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגוף כולו סובלמור07/03/2009
לאיזה תחום רפואה שייך המקרה שלי: כל הגוף, כולל שרירים ,עצמות ופרקים נורא כואב לי. בנוסף השרירים פתאום כלכך נחלשו וירדי ברמת ההתנהלות היומית ב 70%. בת 59. גוף מרגיש זקן וחלש. למי פונים?
ד''ר יעקב אבלין08/03/2009יעל שלום
תלונה כמו שלך עשוייה להגרם על ידי מחלות שונות לרבות מחלות דלקתיות המערבות שרירים ורקמות חיבור (למשל מחלה הנקראת Polymyalgia rheumatica) וכן מחלות בלתי דלקתיות כמו פיברומיאלגיה. כמו כן מצבים נוספים כמו שימוש בתרופות שונות או הפרעות אנדוקריניות (הורמונאליות) עשיות לתרום לבעייה. מומלץ לבצע בדיקות דם בסיסיות כולל שקיעת דם , CRP, תפקוד בלוטת התריס ו - CPK ולהמשיך בבירור בהתאם לתוצאות. בדיקת ראומטולוג עשוייה להיות צעד הגיוני להמשך הבירור לאחר ביצוע הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ריינו REYNAUDS PHENOMENONצפריר05/03/2009
שלום רב, לפני 6 שנים הרופא המטפל הפנה אותי לבדיקת קריאוגלובולינים עקב אקרוציאנוזיס קלה. הבדיקה יצאה שלילית אבל בדיקה חוזרת שנעשתה בחורף (לאחר מספר חודשים)יצאה חיובית CRYOGLOUBILIN++ ולכן קבעו שאני סובל מרינו.(RF היה חיובי גם כן). מאז אני עושה בדיקות לתפקודי כבד והפטיטיס כל חצי שנה והתוצאות שליליות כמובן(אין שום מימצא). השאלה היא: האם יתכן שבעת ביצוע בדיקה נוספת לקריוגלובולינים התוצאה תהיה שלילית , דהיינו האם הם יכולים להיעלם ? (מאז אותה הבדיקה לפני 6 שנים לא נשלחתי לבדיקה נוספת לקריוגלובולינים וחוץ מכיחלון בידיים בחורף אין לי שום דבר אחר כבר קרוב ל 6 שנים (אני בן שלושים). בתודה מראש, יורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליורי
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009יורי שלום,
אם בדיקת הקריאוגלובולינים היתה חיובית בכייל משמעותי כפי שאתה מתאר, יחד עם RF חיובי (שאופייני גם הוא במקרים של המצאות קריאוגלובולינים) סביר להניח שלא מדובר בממצא מקרי. זאת בייחוד לאור ההסתמנות הקלינית של אקרוציאנוזיס. ממצאים אלו אכן מעלים חשד למחלה הנקראת קריאוגלובולינמיה - מחלה שאמנם קשורה במקרים רבים להפטיטיס אך - לא תמיד. הייתי ממליץ להבדק על ידי ראומטולוג ולבצע בירור סרולוגי מלא (כלומר בדיקות דם מקיפות יותר) כדי לנסות להגיע לאבחנה מדוייקת. כמובן העובדה שהממצא ידוע כבר 6 שנים ולא קרה שום דבר רע - היא מרגיעה לגבי חומרת המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטהמיכל05/03/2009
לאחרונה התחלתי ליטול סימבלטה כדי לטפל בפיברומילאגיה. אני נוטלת את התרופה כבר שבועיים ויש לי תופעות של התנפחות בבטן העליונה וכן מעין כיב. אני סובלת כבר 4 שנים מהמחלה ואמרו לי שזו התרופה הכי טובה למחלה ואיני רוצה להפסיק אותה.(ניסיתי מס' תרופות של עזרו) מה עצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009מיכל שלום רב
סימבלטה אכן עלולה לגרום תופעות לוואי שונות מצד מערכת העיכול, כאשר השכיחה ביותר היא בחילות. התופעות נוטות לחלוף בהדרגה, אם כי כאשר הן מאד קשות לא ניתן להתמיד בנטילת התרופה. מומלץ לרוב ליטול את התרופה בשעות הערב על קיבה מלאה (ליתר דיוק לא על קיבה ריקה) ואז ללכת לישון. כמו כן מומלץ להתחיל את הטיפול במינון נמוך של 30 מ"ג ורק בהמשך לעלות למינון המלא של 60 - 120 מ"ג. בכל מקרה יש להדגיש שסימבלטה אינה התרופה היחידה לפיברומיאלגיה ואם הטיפול אינו עולה יפה עקב תופעות הלוואי - ניתן לשקול החלפה עם תרופה אחרת (כמו למשל ליריקה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמטומיוזיטיס....ענת מזכרון05/03/2009
שלום רב, אמא שלי בת-74 אובחנה כסובלת מדרמטומיוזיטיס. אושפזה למשך חודש ימים במחלקת עור ברמב"ם וטפלה בפרטניזון (סטרואידים) במינון גבוה וכעת מקבלת רק 50 מ"ג ליום. היתה הקלה בכאבי השרירים והפריחה ירדה ונחלשה. הוחל בטיפול נוסף של כדור אחד בשבוע כתוספת לטיפול הסטרואידי.נשלחה הביתה ולאחר 6 ימים חזרה לאישפוז בשל החמרה במצבה הכללי ובעיקר בשל כאבים קשים ביותר בגרון ואי יכולת בליעה. אינה אוכלת ואינה שותה ולא מסוגלת לבלוע את הכדורים, מרגישה שאינם נכנסים לבית הבליעה. בצילום רנטגן של הגרון בתוספת בריום נוזלי , נראה כי אין קורדינציה בין שרירי הבליעה ומצב הבליעה קשה. האם תופעה זו אכן קשורה למחלה? ניכר שהרופאים היו חסרי אונים לגבי מתן טיפול/דיאגנוזה מדוייקת לגבי מצבה והיא הועברה למחלקת הראומטולוגיה.האם הנך מכיר את התופעה? האם אתה יכול להמליץ על הטיפול המתאים לתופעה שתוארה לעיל? נשמח לשמוע את דעתך בנדון. תודה מראש על תשומת הלב, ענת מזכרון יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009ענת שלום,
קשיים בבליעה כתוצאה מפעילות לקוייה של הוושט עשיים להופיע במספר מחלות אוטואימוניות ("מחלות של רקמת חיבור") כאשר הן אופייניות ביותר למחלת הסקלרודרמה. גם בדרמטומיוזיטיס תופעות כאלו אינן נדירות כלל ונובעות מפקוד לקוי של השרירים (הרצוניים והבלתי רצוניים) בוושט ובלוע. הקלה חלקית במצב ניתן להשיג על ידי שימוש בתרופות המפחיתות ייצור חומצה בקיבה, מכיוון שחלק מהנזק קשור לחזרה של תוכן קיבה חומצי לתוך הוושט (עקב חולשה של השריר הסוגר בחלק התחתון של הוושט) אשר גורמת נזק נוסף לוושט. מדובר בתרופות כמו אומפרזוול (לוסק, אומפרדקס בשמות המסחריים) וכדומה. גם הרמת מראשות המיטה, על ידי הגבהה של הרגליים האחוריות של המיטה מסייעת להקטין את התופעה. כדאי להתייעץ גם עם מומחה לגסטרואנטרולוגיה הבקיא בסיבוכים אלו של מחלות רקמת החיבור.
עוד יש לציין, שבדרמטומיוזיטס בכלל ובנוכחות בעיות כאלו בפרט, יש מקום לבצע בירור על מנת לשלול מחלת רקע שגרמה להתפרצות המחלה. כך למשל יש מקרים בהם מחלת הדרמטומיוזיטיס מתפתחת משנית למחלה ממארת כלשהיא (חשוב להדגיש שזה לא תמיד המצב והמחלה עשוייה להתפרץ גם ללא כל מחלת רקע). כך שבמקרה כזה צריך לשקול גם בדיקות הדמייה נוספות של מערכת העיכול, כמו גסטרוסקופיה ואף קולונוסקופיה (אם בדיקות אלו לא בוצעו בעבר הקרוב).
בברכה,
ד"ר אבלין
(ג"כ מזיכרון יעקב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת מזכרון06/03/2009ד"ר אבלין, תודה רבה על תשובתך המקפת ועל הסיוע. כל הבדיקות שהזכרת לעיל אכן נעשו וכעת אמא שלי מאושפזת בראומטולוגיה ומקבלת מינון גבוה של סטרואידים ב- i.v. אנו מקווים לטוב למרות שהאבחנה בביה"ח אינה מעודדת כלל ועיקר. תודה רבה לך ושבת שלום, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במפרק ימיןסימה04/03/2009
לפני 3 חודשים ילדתי בלידה רגילה 24 שעות לאחר הלידה עשו לי זריקה באגן בגלל סוג דם שלילי לאחר הזריקה התחלתי להרגיש כאבים עזים באגן עד כדי כך שלא יכולתי לעמוד על הרגלים קיבלתי זריקות וכדורים נגד כאבים עשיתי פיזיאוטרפיה הכאבים השתפרו מעט אבל עדין יש לי כאבים שאני בתמועה עשיתי צילום ct בצילום הודגמו שינויים במפרק סקרו איליאקלי מימין הרחבה במרווח המפרק אי סדירות של לוחיות ארטיקולריות ממצאים ציסטים גוקסטוארטיקולרייב בעיקר בעצם הקסל שינוים סקלורטיים בגוף האליום בסמוך למפרק הוגמו שינוים במפרק סקרו איליאקלי משמאל שינוים נוונים במפרק עם יצירת גז לתוכו סקלרוזיס בעצם האליום בסמוך למפרק אבחנה מבדלת של שינוים המתוארים במפרקים סקרו איליאקליים כוללת שינוים דגנרטיביים תהליך דלקתי. השאלה מה אומרת תשובה ct האם יש קשר לזריקה שנעשתה במקום מה הטיפול לכך ? והאם זה חולף? האם טיפול פיזיאוטרפיה יכול לעזור? והאם עבודה פיזית מותרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסימה
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009על פניו, הממצאים שמתוארים בבדיקת ה - CT מתאימים לאבחנה של סקרואילאיטיס. זוהי דלקת מפרקים המערבת את המפרקים האחוריים של האגן ואשר קיימת במחלות מסויימות כמו Ankylosing spondylitis, בדלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס ועוד. דלקת כזו אינה קשורה לזריקה שקיבלת. אם אמנם זו האבחנה כדאי להתייעץ עם ראומטולוג שיבדוק אותך וישקול טיפול ארוך טווח לבעייה. כיום יש מספר תרופות אנטי דלקתיות יעילות למחלות מסוג זה (בעיקר מקבוצת תרופות ביולוגיות הנקראת אנטי TNF).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נכון בצמח המורינגה?סופיה04/03/2009
ראיתי באחד האתרים שמישהי לוקחת צמח מורינגה אחרי 25 שנים של סבל מדלקת פרקים שגרונית ואחרי חודשיים זרקה את כל התרופות Methotrexat Hydroxychlorquine ופרמיקסון. אתם יכולים לאשר לי שזה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסופיה
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009סופיה שלום
מדובר בתרופה טבעית שמקורה בהודו ואשר על פי המסורות הודיות שונות עשוייה להועיל למגוון רחב של מחלות כולל מחלות מפרקים. לאחרונה יש מספר מחקרים בבעלי חיים בנסיון לבדוק אם לתרופה יש באמת פעילות אנטי דלקתית, אך נכון להיום אין הוכחה שמדובר בתרופה יעילה (או אפילו בטוחה) לטיפול בדלקות מפרקים ולכן לא ניתן להמליץ על טיפול זה ובוודאי לא על הפסקת הטיפולים הרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףקרן04/03/2009
שלום יש לי תסמונת ריינו כבר כמה שנים ועשיתי בדיקות דם ויצא לי ana חיובי והייתי אתמול אצל הרופאה והיא אמרה לי שכנראה זה לופס אבל שהיא לא שולחת אותי לבדיקות ופרופסור שיבדוק אכן אם זה לופוס כי המחלה לא פעילה ואין טעם... היא רשמה לי בהבחנה : " בד דם סרולוגיות ביחד עם קליניקה מעלים חשד למחלת ריקמת חיבור כגון sle" והיא ציינה ששהמחלה לא פעילה. השאלה שלי היא כזאת האם זה בסדר או שאני בכל זאת צריכה לעבור עוד סידרות בדיקות וללכת לפרופסור לראות אם זה לופוס או שפשוט הרופאה צודקת ואני צריכה להתעלם מזה ופשוט להיבדק כל חצי שנה .? כי אני לא יודעת כרגע בוודאות אם יש לי לופוס או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009קרן שלום
ממצא של ANA חיובי ותופעת רינו אינם מספיקים לאבחנה של לופוס. לופוס היא מחלה רב מערכתית המתבטאת בתופעות קליניות ומעבדתיות רבות נוספות. כמו כן הן תופעת רינו והן ממצא של ANA חיובי הם ממצאים שכיחים גם אצל אנשים שאינם חולים בלופוס או במחלה אוטואימונית אחרת. יחד עם זאת אני חושב שיש מקום להרחיב את הבירור ולבצע בדיקות נוספות כדי לראות אם אכן מדובר בביטוי של מחלה אוטואימונית ואם כן - איזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרואיליאטיס, היריון ואנקילוזינג ספאפי04/03/2009
שלום רב, אובחנתי לאחר ההיריון הראשון עם א.ס למרות שאיני בעלת גן של דלקות פרקים ואין לי במשפחה. האבחון היה על סמך קליני וMRI. ואני תמיד סקפטית לגבי זה שיש לי את זה (כך למשל ANA חיובית בביהח ושלילית בקופח) כעת בהריון שני יש לויקוציטים גבוהים בדם ובשתן אך שקיעת דם ומדדי C3 וכו - תקינים ואני כואבת וסובלת בעיקר במפרקי הסאקרואיליטסים או באיזור שלהם ושל עצם הזנב וכן איזור ברך ימין שזו בדרך שנוקרה כבר כמה פעמים בעבר. מה כדאי לעשות אם בכלל? אני רק בחודש 6 עוד ארוכה הדרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאופירה
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009אופירה שלום
אם אכן האבחנה של סקרואילאיטיס ברורה בבדיקת ה - MRI, שהיא בדיקה מצויינת לנושא זה, סביר להניח שבכל זאת מדובר באבחנה נכונה. בדיקת ה - ANA אינה רלבנטית אגב לנושא זה כיוון שאין קשר בינה לבין מחלת ה - Ankylosing spondylitis לבין בדיקה זו. אם אמנם קיימת התלקחות של המחלה צריך לשקול טיפול אנטי דלקתי בתרופת יעילות כמו התרופות מקבוצת ה אנטי TNF. תרופות אלו ניתנות לשימוש בהריון למרות שאין נתונים חד משמעיים לגבי בטיחותן - בדומה לרוב התרופות. (יש בכלל תרופות מעטות ביותר שבטיחותן ידועה בצורה חד משמעית בהריון. יש כמובן תרופות מסויימות שאסורות לחלוטין, ואילו הרוב - לא קיים לגביהן מידע חד משמעי). מומלץ להבדק על ידי ראומטולוג ואם אכן הדלקת פעילה מבחינה קלינית - לשקול את המשך הטיפול אם על ידי ניקורים מקומיים ואם על ידי תרופות סיסטמיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתסיגל04/03/2009
ערב טוב לבני בן ה18 גילו דלקת פרקיםsacroiliitis רציתי לדעת מה הטיפול הכי טוב והכי יעיל ואם יש סיכוי שזה יעבור או זה לכול החיים אשמח אם הרופא תתן לי תשובות וגם אנשים שיש להם את הדלקת הנ"ל הוא קיבל תרופה ששמה salazopyrin an 500mg בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009סיגל שלום,
אם אכן קיימת אבחנה חד משמעית של סקרואילאיטיס, דלקת של מפרקי האגן האחוריים, נראה שמדובר בסוג של דלקת מפרקים המערבת מפרקים אלו. הדלקת הקלאסית שפוגעת במיקום הזה נקראת Ankylosing spondylitis אך גם דלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס, והדלקת המלווה מחלת מעי דלקתית (כמו מחלת כרון) יכולים להתבטא בצורה דומה. מדובר בדלקת מפרקים שהיא לרוב כרונית ודורשת טיפול לאורך שנים. יחד עם זאת באמצעות טיפול נכון ניתן לצמצם מאד את הכאב ואף את הנזק הנגרמים על ידי דלקות אלו. כיום, הטיפול היעיל ביותר למחלות אלו הוא באמצעות תרופות מקבוצת התרופות הנקראת אנטי TNF. אלו הן תרופות ביולוגיות הניתנות בזריקה או בערוי. ישנן 3 תרופות בקבוצה זו כיום והן ואלו שמותיהן:Remicade, Humira, Enbrel.
יש לציין שהסלזופירין היא תרופה עם יעילות חלקית לטיפול במחלת ה - Ankylosing spondylitis אך למרבה הצער יעילותה היא בעיקר בנוגע למיקרים בהם יש פגיעה גם במפרקים היקפיים, כלומר מפרקים בגפיים העליונות והתחתונות (ברכיים, מרפקים וכו'). כאשר מדובר בסקרואילאיטיס, כלומר במעורבות של מפרקי האגן, הסיכוי לשיפור בעזרת הסלזופירין הוא נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אבלין שאלה חשובה נוספת
סיגל06/03/2009ד"ר אבקש לדעת אייך יודעים שזה לא כרון הילד נתפס בגב ביקיצה של הבוקר האם יש בדיקות מסויימות שאפשר לעשות? האבחנה נעשתה רק ע"י סיטי גב, בדיקות הדם היו תקינות בתודה מראש סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009סיגל שלום
האפשרות של מחלת כרון עולה כאשר יש סימפטומים "חשודים" כמו שלשולים, כאבי בטן, דימומים ממערכת העיכול, וכו'. מחלה זו מלווה לרוב גם באנמיה ועלייה בשקיעת הדם. אם אין שום רמז קליני לקיומה של מחלת מעי דלקתית הרי שלא נראה שיש צורך לבצע בדיקות נוספות בכיוון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיגל06/03/2009רציתי להודות לך ד"ר אבלין על ההיתייחסות והתשובות המהירות מאחלת לך שבת שלום ושוב הרבה תודה סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים לאחר לידהאילנה03/03/2009
שלום רב, אני בת 27, 4 חודשים לאחר לידה. לידה רגילה עם אפידורל.סובלת מכאבים במפרק שור כף היד (דו צדדי). שהתחיל ביד שמאל וכרגע זה בשתי הידיים. הכאב התחיל להופיע לאחר נשיאה ממושכת של התינוקת על הידיים. מתגבר לאחר קימה משינה (לא רק בבוקר). לאחר נטילת אטופן 10 ימים הכאב הוקל, אולם חזר לאחר תום הטיפול. הכאב מוקל כאשר איני נושאת את הילדה על הידיים. האם ניתן להגיד שזו התחלה של דלקת פרקים? או שזו תגובה למאמץ יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009יתכן מאד שאכן מדובר בדלקת גידים מקומית שנגרמת על ידי המאמץ החדש והממושך שכרוך בנשיאת התינוק. אפשרות זו נתמכת על ידי העובדה שהכאב מוקל לאחר מנוחה. רק אם הכאב יתמיד ויחמיר הייתי מחפש סימנים של דלקת מפרקים. אפשרות נוספת שצריך לציין היא של Carpal tunnel syndrome - כאב הנגרם עקב לחץ על עצבים בשורש כפות הידיים. תופעה זו מתפתחת לעיתים קרובות בהריון אך משתפרת לרוב לאחר הלידה ולכן פחות סבירה במיקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאדאילת ליבוביץ03/03/2009
אמא שלי כבת 69 סובלת מעיוותים בידים ובירכיים ובעצם התאומים מלווה בכאבים בלתי ניסבלים היינו אצל דר אלדד ערד ואמר שיש לה אוסטופורוזיס אבל זה לא קשור לאיפיונים אלו היא גם מוכרת כחולה בכלי דם יש לה בעיות זרימת דם בבוהנים ובידים עשינו דופלרים והיא מטופלת באספירין באופן יומי השאלה שלי היא מה יש לאמא לאיזה מחלקה ליפנות ממש נואשנו והיא סובלת מכאביים באופן תדיר של כל יומיים הופננו לראומטולוגיה רק ביוני יש תור עשינו צילומי רטגן ודם רק רציתי בבקשה לדעת האם זו מחלת פרקים לאן ליפנות והאם יש תרופה אודה לכם על תשובתכם בכבוד רב אילת ליבוביץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009איילת שלום,
לצערי קשה לקבוע ממה סובלת אימך על סמך נתונים אלו. אמנם, אם אכן קיימים עיוותים משמעותיים במפרקים, יתכן שמדובר במחלת מפרקים דלקתית כמו דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) אך מצד שני יתכן גם שמדובר במחלה שאינה דלקתית כמו אוסטאוארטריטיס (הקשורה לשחיקת סחוסים). בדיקת ראומטולוג בודאי רצוייה, אבל אם התור מאד ארוך ניתן להתייעץ עם רופא המשפחה או עם אורטופד לגבי המשמעות של בדיקות המעבדה ושל הצילומים. אם הבדיקות תקינות ואם הצילומים מראים סימני שחיקה, יתכן שמדובר באמת באוסטאוארטריטיס, שבה ניתן לטפל גם באמצעות משככי כאב וגם באמצעים נוספים כמו פיזיותרפיה וטיפולים במסגרת של מרפאת כאב. אם בדיקות הדם מראות סימנים ברורים של דלקת ואם רופא המשפחה או האורטופד מתרשמים מנוכחות סימני דלקת ברורים, כדאי לנסות להגיע בדחיפות רבה יותר לבדיקת ראומטולוג ולרוב ניתן להתקבל באופן דחוף בעזרת פנייה אישית של רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר זריקת קורטיזוןטל02/03/2009
מכיוון ואני סובלת מדלקת פרקים אתמול קיבלתי זריקה מקומית למפרק בכף היד, הבעיה היא שהכאבים רק חזקים יותר היום. היד נפוחה יותר ויש אודם. יתכן והזריקה עשתה נזק? זוהי אינה הפעם הראשונה שקיבלתי זריקה כזו אך מעולם לא החמיר המצב. תוך כמה זמן הזריקה אמורה להשפיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009טל שלום,
יש מקרים בהם זריקה מקומית של סטרואידים גורמת דווקא להחמרת הכאב ביום - יומיים הראשונים כתוצאה מתגובה דלקתית שיוצר החומר בו מומסת התרופה. תופעה זו נפוצה יותר בתכשירים מסויימים מאשר באחרים ולרוב משתפרת כאמור כעבור יום - יומיים. ניתן להיעזר בתרופות נוגדות דלקת כמו אתופן. לאחר מכן צפוי שיפור, כתוצאה מפעילות הסטרואידים עצמם. במקרים נדירים יותר יתכנו תופעות לוואי חמורות יותר של הזריקה, כמו למשל זיהום מקומי או פגיעה בגיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)