מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשאית גושה מודאגת לגבי בניאורנה13/09/2012
שלום רב,
במסגרת נסיון להיכנס להריון אובחנתי כנשאית גושה (מוטציה 1226) וכעת בעלי ייבדק (שנינו אשכנזים).
העניין הוא שיש לי בן בן 4 מנישואין קודמים, ואין לנו קשר עם אביו של הילד. האב הינו ממוצא מזרחי (לכן כנראה בהריון עם הבן לא נבדקתי בכלל לגושה). בני סובל מקומה נמוכה (אחוזון 3) ונמצא במעקב לאור זאת. עברתי על היסטוריית בדיקות הדם שלו: ההמוגלובין בבדיקות היה תמיד תקין (אך הבדיקה האחרונה היתה לפני שנתיים) אולם ה- PLT מאוד גבוה (פעם 529, פעם 649 - לפני כשנתיים) והבנתי שזה יכול להיות תגובה לאנמיה. כיצד ניתן לבדוק האם הילד חולה במחלה (גם על מנת שאם מכך נובעת הקומה הנמוכה נוכל לטפל)? אני מאוד מוטרדת מהאפשרות שהוא חולה.
בתודה מראש,
בת שבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאית גושה מודאגת לגבי בני - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/09/2012לא נשמע חשוד לגושה. ניתן לעשות בדיקת דם סקירתית chitotrisidase בכדי לבדוק סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צ'יפ גנטילימור13/09/2012
האם הבדיקה מזהה את גן ה טוברוס סקלרוזיס באדם עם פיגור שעכלי כאשר סוג הצ'יפ עליו נעשתה האנליזה הינו: cytochip ISCA 8x60K format bluegnome
ונבדקים אתרים בצ'יפ מסוג Oligo's?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צ'יפ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/09/2012הציפ בודק בעיקר חסרים או שכפולים מזעריים שאינם נראים בבדיקה כרומוזומלית רגילה. הפלטפורמה אינה קובעת בהכרח את השימוש שלה. יש להתיעץ עם מכון הגנטי שמבצע את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוברוס סקלרוזיסלימור11/09/2012
שני דודים של בעלי סובלים מפיגור שכלי,האב של בעלי לא סובל מפיגור. נעשתה בדיקת X שביר ובדיקת קריוטיפ לשני הדודים , יצא שאין עדות מולקולרית לתסמונת X שביר וקריוטיפ תקין, מה שנמצא לאחד מהם זה נגעים היפופיגמנטרים לאחד באמות ולאחד בשתי הידיים לאורכן. ולאחד מהם נמצא גם נגעים היפרקרטוטים ביד ורגל שמאל. לכן הם נשלחו לעשות בדיקה אצל רופא עור. השאלה שלי מדוע? האם יש חשד לטוברוס סקלרוזיס? הם לא מוכנים ללכת לבדיקה. אני ובעלי מתכוונים להיכנס להיריון , לבעלי אין פיגור, האם יש אפשרות שיש לו את הגן של טוברוס סקלרוזיס אם אין לו פיגור? אם כן, האם יש אפשרות לבדוק אותו ולחפש אצלו את הגן? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוברוס סקלרוזיס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/09/2012הסיבות לפיגור הן רבות מאד. התיאור שלך לא מעוררים חשד מיוחד ל TS יחד עם זאת לא ניתן לשלול ובוודאי בלי בדיקה קלינית. לא קיימת בדיקה סקירתית ל TS. עצם שבעלך בריא לא שולל באופן מוחלט כל אפשרות של TS "סמוי" אבל ההסתברות נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MEN2אמא10/09/2012
לבן שלי נעשתה בדיקה גנטית לMEN2AB +MTC עקב הקשר להירשפרונג שיש לו.
נכתב בתשובה שאינו נשא של MEN + MTC אבל מצד שני בפירוט של האקסונים רשום ב RET EXON 13 : +\+L769L
מה המשמעות של זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MEN2 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/09/2012לא ברור לי. יתכן פולימורפיזם. אני ממליץ להתיעץ עם הגנטיקאי ששלח את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות ויעוץ גנטילימור07/09/2012
אני מתכננת להיכנס להיריון, לשני דודים של בעלי כנראה יש בפיגור שכלי, לאחר שהסתכלו עליהם (לפני כשנה) עשו להם בדיקות ושללו X שביר וגם נעשתה בדיקה לכך בבדיקת צ'יפ גנטי שיצאה שלילית לX שביר. אני רוצה שמישהו יראה את כל הטפסים כדי לדעת אם אני צריכה לעשות בדיקות מורחבות. מה התהליך? קודם לעשות בדיקות גנטיות רגילות ואז ללכת לייעוץ? או קודם ללכת לייעוץ ואז לעשות את הבדיקות הגנטיות? כרגע יש לי תור קרוב לבדיקות גנטיות אצל אחות לבטל אותן וללכת קודם לייעוץ?או שאפשר להשלים את הבדיקות המורחבותשאצטרך (אם אצטרך) אח"כ לאחר הייעוץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות ויעוץ גנטי - תגובה
פרופ' אוהד בירק07/09/2012הבדיקות אצל האחות אמורות להתבצע ממילא - אל תעכבי אותן. לאחר יעוץ גנטי, אם יהיה צורך בבדיקות נוספות - תבצעי אותן בנפרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת MPSאורית06/09/2012
שלום
בנה של חברתי בן כמעט שנתיים. בשל חשד לבעיה התפתחותית נמצא כבר יותר משנה, כל מספר חודשים במעקב בבית החולים בעבר חשדו בתסמונת MPS . הם נשלחו לבדיקות חוצות שונות והומלץ על ייעוץ גנטי. בינתיים שללו את התסמונת אך הילד עדיין בבדיקות כל כמה חודשים. התפתחותו, תקינה מלבד עיכוב קל במוטוריקה עדינה. מהי התסמונת והאם היא יכולה להתפתח או לתת אותותיה בשלבי הילדות המאוחרים יותר, מיותר לציין שההורים מאד מבוהלים ולחוצים......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת MPS - תגובה
פרופ' אוהד בירק07/09/2012היות ולדברייך אין אבחנה בשלב זה גם אינני יכול לדעת למה לצפות בהמשך. יש לפנות לבדיקה אצל רופא גנטיקאי ובמידת הצורך - נוירולוג ילדים והתפתחות הילד. אז, ייתכן שבבירור קליני ומעבדתי תהיינה מסקנות כלשהן. יש לקחת בחשבון שיש מקרים בהם גם אחרי בירור מעמיק לא מגיעים לאבחנה והפתרון הוא פשוט להשקיע בילד ובחינוכו ולקוות לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת DNA העובר מדם האםענבל05/09/2012
שלום,
אני שואפת לביצוע ב.דם במקום ב.מי שפיר, ובדיקת כל המוטציות שבודקים בבדיקת מי שפיר סטנדרטית +CGH, ברמת אמינות דומה.
הגעתי למעבדת: cgcgenetics
אך קשה לי להבין האם אכן הבדיקות חופפות (לפחות)
אשמח אם תוכלו לייעץ בנושא
בתודה, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת DNA העובר מדם האם - תגובה
פרופ' אוהד בירק07/09/2012לפחות על פי החברות השונות איתן אני בקשר, בדיקת DNA עוברי מדם האם באופן קליני - מסחרי מאפשרת כיום איבחון אמין לתסמונת דאון, ובחברות בודדות, לטענתן, גם לטריזומיה 13 ו-18 וכרומוזומי מין. זהו רק חלק מהמידע המתקבל בבדיקת מי שפיר רגילה ואיננו כולל כלל את המידע הנוסף הגלום ב-CGH. לגבי התסמונות שכן מאובחנות בבדיקת DNA מדם עוברי כיום, רמת האמינות קרובה מאוד (אך לא זהה) לזו של בדיקת מי שפיר. במקרים בהם נמצא בבדיקה זו חשד סביר לתסמונת מאלו שנבדקות, מומלץ אימות בבדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנוח תשובה של בדיקת BRAFאלי04/09/2012
braf exon 15 _no_mutation detected
מה אומרת התשובה הנ"ל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנוח תשובה של בדיקת BRAF - תגובה
פרופ' אוהד בירק07/09/2012לא נמצאה המוטציה שנבדקה. כלומר אין לך את המוטציה הנ"ל. המשמעות - תלוי מדוע נבדקה בכלל, ועל כך יש לשאול את הרופא שהפנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר?יעל04/09/2012
שלום רב,
אני בהריון עם תאומים לאחר IVF ואני בת 41.
עשיתי בדיקת שקיפות עורפית וסקירת מערכות והתוצאות יצאו תקינות לחלוטין,
עכשיו הדילמה הכי גדולה היא האם לעשות בדיקת מי שפיר או לא?
אשמח לשמוע את דעתך.
המון תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר? - תגובה
פרופ' אוהד בירק07/09/2012אכן דילמה לא פשוטה. הבעייה היא שהבדיקות לזיהוי תסמונת דאון על פי דנ"א עוברי בדם האם עדיין לא מכוילות למיטב ידיעתי בצורה אמינה להריון תאומים. אם תחליטי בסופו של עניין לא לעשות בדיקת מי שפיר, רצוי אולי לעשות לפחות ECHO לב עובר. אם תימצא בעייה אפילו קלה ביותר ב-ECHO, הכף תיטה יותר לביצוע הבדיקה. וכמובן, יש גם "פתרון בית ספר" לעשות את בדיקת מי השפיר וזהו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרנסלוקציה בכרומוזומים 5 ו- 19מיטל02/09/2012
שלום רב.
בבדיקת מי שפיר, אחרי שבועיים וחצי (16 ימים), התגךתה טרנסלוקציה בין כרומוזום 5 ולכרומוזום 19. מופנית לצי'פ גנטי בהדסה.
מה המשמעות של שינויים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנסלוקציה בכרומוזומים 5 ו- 19 - תגובה
פרופ' אוהד בירק02/09/2012זה באמת מקרה ליעוץ גנטי פרטני. האם בדקו את שני ההורים? האם למישהו מהם יש טרנסלוקציה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום קיבלנו את תוצאת הקריוטיפ
מיטל09/09/2012היום קיבלנו תוצאת בדיקת הקריוטיפ והכל תקין - איננו בעלי הטרנסלוקציה.
הלחץ עצום! מחר נפגש עם היועצת הגנטית.
מה זה אומר?
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים בני דודיםיעל02/09/2012
ההורים שלי בני דודים מדרגה ראשונה וגם סבא וסבתא שלי בני דודים מדרגה ראשונה (כולם ילידי עירק). האם אני צריכה לעשות בדיקות גנטיות מעבר לבדיקות הרגילות אם אני ובעלי רוצים להכנ להריון? (בעלי ממוצא אשכנזי ואין ביננו שום קרבת דם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים בני דודים - תגובה
פרופ' אוהד בירק02/09/2012לא. רק את הבדיקות הרגילות המומלצות לשילוב עירק \ אשנזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ליבני01/09/2012
הי,
שאלתי היא כזאת ילד שיש לו נ.פ 1 ושני ההורים נבדקו והם בריאים..
במידה ולילד יש בכל התאים הבנתי שזה משהו שקרה עוד לפני הווצרות העובר
(כבר בהתחלה) האם מצב זה מעיד בהכרח שזה סיטואציה שקרתה עקב
שינוי בפס הייצור של אחד ההורים בגמטות של הזרע או הביצית???
או שלא בהכרח......לעומת השינוי שנוצר אחרי התהוות העובר ואז רק בחלק מהתאים
מעיד שזה לא קשור בשינוי בפס הייצור אצל אחד ההורים???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לי - תגובה
פרופ' אוהד בירק02/09/2012השינוי יכול לקרות בחלק מ"פס הייצור" אבל יכול להיות בהחלט - וזה המצב ככל הנראה במרבית המקרים - רק בתא זרע או ביצית בודדת. ייתכן גם שינוי לאחר יצירת העובר - ואז יהיה ביטוי רק מבחלק מתאי הגוף שלו אך מצב זה נדיר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה אגניתענת01/09/2012
שלום,
אני בת 30. שקלול תוצאות השקיפות העורפית שעשיתי (אולטראסאונד + דם) היו 1:280, והופניתי למי שפיר לקראת סוף שבוע 16. בסקירת המערכות המוקדמת התגלתה כליה אגנית, אך לא נתגלו מומים אחרים נוספים (מבנה הלב ומבנה כלי הדם נצפו תקינים, וכך גם הכלייה השנייה).
קבעתי תור לייעוץ גנטי, אולם לצערי הוא יהיא רק אחרי הדיקור של מי השפיר. לפיכך,
- מה המשמעות של כליה אגנית בשילוב תוצאות הסיכון ל-DOWN?
- האם אתה ממליץ על ביצוע FISH לבדיקת כרומוזום 7 (תסמונת וויליאמס)?
- האם ניתן לבצע שמירת תאים ולבדוק כרומוזום 7 בשלב מאוחר יותר?
- האם אתה ממליץ על דרך פעולה נוספת / אחרת? כיצד לדעתך יש לפעול?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אגנית - תגובה
פרופ' אוהד בירק02/09/2012החשוב הוא שיישמרו תאים מדגימת מי השפיר. גישה סבירה תהיה לעשות צ'יפ גנטי בו נבדקים חסרים ועודפים רבים של מקטעים בחומר הגנטי, ובכלל זה מזוהה ממילא גם תסמונת Williams.אבל ההחלטות על כך - ביעוץ הגנטי . מה שקריטי כרגע זה שתאים מהדגימה יגודלו ולא יושמדו לאחר הבדיקה הרגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ג'ינג'הילה30/08/2012
אמא שלי ג'ינג'ית
נולד לי תינוק ג'ינג'י בן 5 חודשים האם הצבע עלול עוד להשתנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן ג'ינג' - תגובה
פרופ' אוהד בירק02/09/2012הגוון יכול להשתנות, אבל ה"ג'ינג'יות" העקרונית נשמרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאית גושהחן29/08/2012
קיבלתי תשובה שאני נשאית של גן אחד של גושה (מוטציה R496H) וגן אחד תקין. עכשיו בעלי צריך לעבור בדיקה. בגוגל לא מצאתי שום חומר על הגן הזה. הוא נחשב קל? אני בדיוק עכשיו מנסה להיכנס להריון ואני לא רוצה להמתין עד שבעלי יעבור את הבדיקה כיוון שזה יקח זמן, האם אני עושה בסדר? מה ההשלכות?
נ.ב. יש לי כבר ילדה בריאה בבית (רק עכשיו בדקתי את הגושה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאית גושה - תגובה
פרופ' אוהד בירק29/08/2012מבין המחלות הגנטיות שנבדקות בבדיקות סקר היא יחסית מהקלות יותר, אך יש מקרים של מחלה חמורה. מרבית הסיכויים שבן זוגך לא יימצא נשא ואז לא יהיה חשש. עדיף - אבל לא חובה - לחכות לתשובת בדיקתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חן29/08/2012מה זה אומר "רוב הסיכויים"?... מה באמת הסיכוי?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)