מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תורשהענת12/08/2012
נולדתי עם עין קטנה, אני לא רואה בעין אחת.
רציתי לדעת אם תורשתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/08/2012סיבות לנזק בעין הן רבות וכוללות בעיות וסקולאריות, זיהומיות, מכניות ותורשתיות.
אין אפשרות לקבוע את ההסתברות של בעיה תורשתית בלי אבחנה רפואית ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NF1 והעברה לילדיםמיכל12/08/2012
אובחנתי כחולה בNF1, ולפי מה שנאמר לי המחלה רדומה. מלבד כתמי קפה על העור אין תסמינים נוספים והנני בריאה לרוב. אני פרט בודד חולה במחלה ואין עוד כאלה במשפחתי
מה הסיכוי להעביר את המחלה לילדים? האם יש בדיקה שמגלה האם קיים אצלי הגן הפגום? (הבנתי זאת מקריאה על המחלה) ואם לא, האם יש אפשרות לבדוק בזמן ההריון עצמו אם העובר נושא את המחלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NF1 והעברה לילדים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/08/2012NF1 הינו מחלה שעוברת בתורשה אוטוזומלית דומיננטית. ההסתברות של חולה (בהנחה שיש לו גן אחד פגום בלבד) להוריש את המחלה הינו 50% בכל הריון.
יש בדיקה גנטית אבל היא איננה מתבצעת בארץ כי אין צורך בה לאבחן חולים וזו מחלה שלרוב לא נחשב כמצדיקה בדיקה גנטית בהריון. אבל טכנית אפשרית. אם את מעונינת לערוך בדיקה גנטית יש לגשת ליעוץ גנטי פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית על הזרע עצמותמר09/08/2012
שלום,
נכנסתי להריון ממנת זרע של תורם. אני מעוניינת לשמור מנות מאותו תורם.
השאלה שלי היא האם אפשרי לעשות בדיקה גנטית לדיסטונמיה משפחתית על הזרע עצמו, ללא נוכחות התורם? זאת מכיוון ואני ובת הזוג שלי חושבות להשתמש שוב בזרע הזה ולה יש דיסטונימה משפחתית, כך שחשוב שנבדוק אם לתורם יש גם.
תודה,
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית על הזרע עצמו - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/08/2012קיימת בדיקה גנטית ל FD, כך שטכנית ניתן. אולי התורם עשה בדיקה? יש להתיעץ עם מכון הפוריות שעמו אתם עובדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סוג דםעינת07/08/2012
שלום,
האם יתכן שלשני ההורים יש סוג דם O ולילד יש סוג דם A?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי סוג דם - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/08/2012לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל האב ואוטיזםnina06/08/2012
שמעתי שהתפרסם לאחרונה מחקר עדכני בנושא הקשר בין גיל האב ואוטיזם. הייתי שמחה לדעת מה הממצאים, ובאופן ספציפי מה ההסתברות להוליד בן אוטיסט בסביבות גיל 50 (בן זוגי בן 51)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל האב ואוטיזם - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/08/2012יש נטייה סטיסטית קל בין אבחון PDD ובין גיל מופלג של הורים ובעיקר האם.לאבות עם בת זוג צעריה גם גילם תורם.יש לזכור שאין לצערי בדיקה גנטית שניתנת לעשות לזהות אוטיזם בהריון ושהמצב עדיין לא שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רטאמא06/08/2012
הי רציתי לדעת איפה ניתן לעשות בדיקה לתסמונת רט.
הילדה בת 3
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רט - תגובה
פרופ' אנטוני לודר06/08/2012יש לגשת למכון גנטי בכל בית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי נוירופיברוא03/08/2012
אני לא סגור על ה TYPE שלו,אני רק יודע שהוא ללא גידולים חיצוניים ושי לי כתמי קפה עולה.
האם אני יכול לתרום דם? האם זה משהו שעובר בתרומת דם? אני צריך לומר/לכתוב את זה בטופס? (ככל שידוע לי אין מקום לשאלה של "האם אתה סובל ממחלות תורשתיות/גנטיות" זה גם לא נעים אם אני רושם בטופס וכל התורמים מסביב שומעים שיש לי נוירופיברומטוזיס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי נוירופיברו - תגובה
פרופ' אנטוני לודר06/08/2012NF אינו עובר בדם. יש לדווח על קיום המחלה אבל עד כמה שאני יודע אין במד"א נהל שמונע התרמת דם מאדם עם NF כל עוד שהוא בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה!!!
א08/08/2012השאלה היא איך עושים את זה ומונעים אי נעימות שלי,
קשה לי להאמין שמתנדבי מד"א ללא רקע רפואי ידעו את המשמעות של nf,
ברגע שאני ארשום את זה,הם ישאלו מה זה ומה המשמעות, לומר שזאת מחלה תורשתית והמשמעות שלה כאשר ישנם עוד אנשים מסביב יוצר אי נעימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיית שרירסיון01/08/2012
אם הילד שלי עשה ביופסיית שריר לפני חודשיים והיה תקין אם חוזרים על זה עוד פעם זה ישנה את הממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיית שריר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר06/08/2012מדוע עושים עוד פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר שליש ראשוןיעל31/07/2012
שלום
הבנתי שאחרי השקיפות מבצעי סקר שליש ראשון אך ניתן להשהות את קבלת התוצאה עד לאחרי ביצוע החלבון העוברי בשבוע 17 ולקבל אנליזה של תבחין מרובע.
שאלתי היא-
מחד ברור לי היתרון של שקלול יותר נתונים בתבחין המרובע. מאידך, קיים יתרון בקבלת תשובה מוקדמת בשבוע 12-13 לסקר שליש ראשון.
מהי לדעתך הדרך המומלצת מבין שתי האפשרויות לבדיקה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר שליש ראשון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר31/07/2012היתרון של סקר מאוחר יותר הוא שאם יהיה צורך בבדיקה פולשנית, טכנית היא הרבה יותר קלה לעומת שלב מוקדם יותר. לעומת זאת אם קיימת בעיה חמורה ובסוף שוקלים הפסקת הריון, זה קשה יותר ממאוחר יותר. מקובל בד"כ לעשות סקר ב16+ שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוםיעל31/07/2012
שלום
אני נשאית של המוטציה לתסמונת בלום. בבדיקה של בעלי נמצא שאינו נשא.במכתב התשובה כתוב שהסיכון ללדת ילד פגוע מוערך ב-1:4000.
במידע שמצאתי באינטרנט ראיתי שהשכיחות באוכלוסיה האשכנזית היא 1:40.000. האם טעו במכתב ששלוח לי או שמכיון שאני נשאית הסיכון עולה פי 10 (לא הצלחתי להבין את החישוב הזה...)?
כמו כן, כתוב שאמינות הבדיקה היא רק 95% ושיתכנו מוטציות אחרות שלא זוהו. האם במי שפיר בודקים את כל הגן ומשווים לנורמלי או שגם מסתכלים רק על המוטציה השכיחה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלום - תגובה
פרופ' אנטוני לודר31/07/2012את נשאית בעל אינו נשא של המוטציה השכיחה (כ- 98% של מקרים בעלי מטוטציה שכיחה). הסיכון שהוא בעל מוטציה נדירה קטן איפוא אבל לא אפס. בדיקה סקירתית אינה בודקת מוטציה נדירה. בכדי לשלול באופן מוחלט מוטציה נדירה בעלך צריך לעבור בדיקת ריצוף גן על חשבונכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא או העובר?
יעל31/07/2012שלום
תודה על תשובתך.
האם ניתן לשלוח דגימה ממי שפיר לריצוף כזה?
ובכל מקרה- כיצד אנו עושים זאת? למי פונים?
האם היית ממליץ לעשות זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא או העובר? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר06/08/2012ניתן אבל לא מומלץ. ריצוף הינו בגדר של עבודה ניסיונית ויתכן תקלות ובעיות. בהריון אין זמן לדברים מין הסוג הזה. עדיף לדעת מה לבדוק בדיוק מההרוים ואז לבדוק את העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות גנטיותמיכל31/07/2012
שלום
אני בת 37 היריון ראשון בשבוע 16
עשיתי בדיקת שקיפות והכל יצא תקין 1:1200
אתמול עשיתי בדיקת סקירה מוקדמת יצא לי שני סימנים האלה -
echogenic foci in lt.ventrcle bilateral pyelectasis
lt 3mm rt 3.8 mm
אני מאד מודאגת האם שני הסימנים הללו מעידים על פגם עוברי ?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר31/07/2012כל אחד מהממצאים האלה לשעצמם אינם משמעותיים לבריאות כללית ולרוב נעלמים. לרוב העוברים אין בעיה כללית. הגורם לרוב אינה ידוע. יחד עם זאת ממצאים כאלה נמצאים בשיעור גבוה יותר בהריונות עם בעיות שונות. לכן מומלץ יעוץ גנטי פרטני בכדי לדון האם יש מקום לשקול בירור נוסף או מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שיליה ומי שפיראני30/07/2012
שלום,
אני בת 43 אמא לשני ילדים בגילאי 4, 6. הריון שלישי הסתיים בגרידה בשבוע 24 בשל מוזאיקה טרנר .
אני בהריון בשבוע 8.
הפעם, ברצוני לדעת מוקדם ככל הניתן אם חלילה יש בעיה בעובר.
הבנתי שניתן לעשות סיסי שילה בשבוע מוקדם יחסית (ולא להמתין עד השבוע בו עושים מי שפיר).
שאלותיי:
1) אם אני עושה סיסי שיליה, האם יהיה מותר לעשות מי שפיר (או שמי שפיר בודקת דברים שלא נבדקים בסיסי שיליה)?
2) אם עושים סיסי שיליה ויוצא תקין, האם תמליצו לעשות צ'יפ גנטי (לאף ילד שלי לא עשיתי ציפ גנטי, אלא מי שפיר בלבד, חוץ מכל בדיקות הסקר והסקירות באוטרסאונד)
מתי מומלץ לעשות ציפ גנטי?
(אני מוצא מזרחי ובעלי ממוצא אשכנזי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
אני30/07/2012בשאלה מס ' 1 - הכוונה כמובן, האם יהיה מיותר לעשות מי שפיר אם עושים סיסי שיליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיסי שיליה ומי שפיר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/07/2012בדיקת סיסי שליה מיועדת לבדוק מספר ומבנה כרומוזומים. אם תקינה אין אינדיקציה לעשות אותה בדיקה במי שפיר. אם לא תקינה לפעמים יש ענין לאמת את הממצא במי שפיר, תלוי בממצא. בדיקות אחרות במי שפיר (למשל זיהום CMV) לא בודקים בסיסי שליה.
צ'יפ גנטי מומלץ כאשר בדיקת קריוטיפ תקינה ויש ממצא אחר שמחשיד לקיום בעיה כרומוזומלית (למשל ממצאים בבדיקה על שמעית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוזומיםבני29/07/2012
האם נ.פ 1 , הינו תוצאה של תוספת או חוסר בכרומוזומים? ז"א אצל מצב תקין ישנם
46 כרומוזומים, במצב של נ.פ1 אין 46 כרומוזומים?
או שבנ.פ 1 ישנם 46 כרומוזומים, והבעייה היא אחרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרומוזומים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/07/2012NF הינו מחלה תורשתית מנדליאנית קשורה לגן בודד ואינו משנה את מספר הכרומוזומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בקשר לייעוץ גנטייצחק26/07/2012
שלום. אנו זוג צעיר. חווינו הריון ראשון לפני מספר חודשים. ב"סקירה" התגלה כי העובר סובל ממום לב נדיר (fallow). היה חשש שהוא סובל מתסמונת כלשהי (אולי די גורג וכדו'). למעשה, העובר מת ברחם. ואשתי עברה לידה מוקדמת לפני כחודש וחצי.
בבדיקת הקריוטיפ ובדיקת fish נמצאו תקינות.
הופנינו ליעוץ גנטי. שאלותי הם.
1. מה אמור להגיד לנו היועץ?
2. האם אנו אמורים לעבור בדיקות נוספות?
3. השאלה העיקרית. האם קיים כעת סיכון או חשש להיכנס להריון?
4. אם אכן העובר לא סבל מתסמונת כשלהי (כפי שנראה מהבדיקות הנ"ל) האם יתכן שיגלו עליו משהו אחר, חוץ מהמום בלב? והאם יש לדבר השלכה לגבינו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בקשר לייעוץ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/07/20121. אם ידעתי מה יגיד היעוץ לא היה טעם לגשת ליועץ!! תפקיד היעוץ הינו להסביר מה היה ולהסביר לכם מה האופציות לפנייכם.
2. היועץ אמור להסביר לכם אם כדאי לעבור בדיקות כלשהן וזה תלוי בבירור שעשו עד כה.
3. שאלה שלישי כנ"ל. זה תפקיד היעוץ לתת יעוץ לאור המצב הרפואי שלכם.
4. לא הבנתי השאלה. איך אפשר לגלות דברים נוספים בשלב זה, כאשר העובר לא מתקיים עוד? לא הבנתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית שבוע 25נתונים נוספים26/07/2012
שלום,
אני בשבוע 25. בעלי ואני שנינו ממוצא אשכנזי וגיליתי היום שיש בדיקה גנטית גלקטזומיה שלא ביצענו אותה. ביצענו דיקור מי שפיר שיצא תקין. האם מומלץ לבצע את הבדיקה עכשיו או אם בדיקת מי השפיר תקינה אז בטוח לעובר אין את המחלה הזו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית שבוע 25 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/07/2012האם הכוונה Galactosaemia? מדוע את מתענינת דווקא בזה (זה לא בדיקה סקירתית רגילה). בבדיקת מי שפיר לא בודקים מחלה זו אלה אם כן שיש רקע משפחתי חיובי וידוע המוטציה המשפחתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)