מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינברסיה פריצנטרית כרומוזום 9חנה12/07/2012
בתשובה של מי השפיר נמסר לי
כי "הכל תקין אך לידיעתנו העובר נושא אינברסיה פריצנטרית בכרומוזום
מס 9. ממצא זה הנו שכיח באוכלוסיה הכללית ואינו דורש בירור נוסף."
לא שלחו אותנו כהורים לבדוק את עצמנו אמרו שאין צורך.
השאלה שלי למה במקרה כזה לא בודקים DENOVO?
האם מצב DENOVO זהה למצב שעובר בירושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
חנה14/07/2012(46XY,inv(9)(p12q13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 44אני12/07/2012
שלום רב,
אני בת 44.
בגיל 38 ילדתי את ילדי הראשון, ובגיל 40 את ילדי השני. - מי שפיר בשניהם היה תקין והילדים ב"ה בריאים.
בגיל 41 נכנסתי להריון והוא הופסק בשבוע 24 עקב מוזאיקה טרנר (45X0) .
היום אני בת 44 כאמור.
שאלותייף
1) האם כדאי לי להפסיק את ההריון (אני כרגע בשבוע 5) רק בגלל שאני בת 44 ?
2) האם יש מספר לא קטן של נשים שנכנסו להריון בגילי וילדו ילד תקין, או שזב בלתי סביר לילד תקין בגילי?
3) האם העובדה שהיה בעבר מוזאיקה טרנר מגדילה את הסיכון למומים כרומוזומליים בעובר בהריון הנוכחי, או שעובדה זו אין לה השלכה על ההריון הנוכחי?
4) האם בגילי הייתם ממשיכים את ההריון והעובר יכול להיות תקין בסבירות גבוהה (אני בריאה בדר"כ, משקלי תקין לא מעשנת לא ידועות מחלות)
אנא ענו לי בדחיפות!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל 44 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר16/07/2012יש לך סיכון מוגבר לבעיה כרומוזומלית בגלל ההיסטוריה שלך וגילך. מומלץ לפנות ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל11/07/2012
האם ילד עם נ.פ1 נחשב "חריג"????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר17/07/2012תלוי איך מגדירים את המילה חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לקבוע תור לפרופ' בירק?haya04/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כיצד ניתן לקבוע תור לפרופ' בירק? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/07/2012פרופ' בירק הינו מנהל מכון הגנטי במרכז רפואי סורוקה בער שבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ בבדיקות גנטיותנועה03/07/2012
היי,
אני בת 38 ואני מעוניינת לדעת איזה בדיקות גנטיות בסיסיות אני צריכה לבצע( מתכננת להכנס להריון בקרוב)
אימי ממוצא מרוקאי, אבי מהודו ועירק
האם בן זוגי צריך לבצע גם? שני הוריו ממרוקו ויש לו אחות עם פיגור שיכלי.
תודה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בבדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/07/2012אין חובה לעשות כל בדיקה.
אם את מעונינת לבצע בדיקות גנטיות סקירתיות יש לגשת למרפאה גנטית ולבקש לקבל הדרכה בהתאם, בדרך כלל עם "ג'ינומטר".
מומלץ שהאישה תעשה את הבדיקות. הבעל יוזמן להבדק אם אחת או יותר מין הבדיקות תהנה לא תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לכפות מסירת מידע גנטי על אח?מאיה30/06/2012
אני בת 44, אם חד הורית לתינוקת בת שנה ו-4 חודשים ומעוניינת בהריון נוסף. הבעיה היא שרק בחודש השישי להריון הראשון גיליתי שאחי לוקה בתסמונת כלשהי (שאם תתגלה אצל בתי, זה יקרה בסביבות גיל ההתבגרות), וכן שיש לו מספר בעיות נוספות. המידע לא הגיע ממנו. בסופו של דבר קיבלתי מעט מידע ממנו, ממנו הסתבר שהוא לא דיווח בכלל על קיומי למכון הגנטי באיכילוב. בהמשך, הוא נתן ויתור סודיות שאותו ביטל, ובפגישה עם המכון למעשה לא קיבלתי שום מידע. בהמשך נתן ויתור סודיות שהנוסח שלו לא מאפשר קבלת מידע בכלל. הוא נשוי ללא ילדים, בן 46.
בעקבות זאת אחי ואני מסוכסכים ואיננו בקשר, רק דרך ההורים. לאחרונה ביקשתי ממנו שוב ויתור על סודיות, שנוסח על פי החוק, והתייחס גם לצאצא עתידי. הוא בתגובה הודיע שהוא לא אחראי לשום דבר עתידי וסירב למסור כל מידע.
בתי מתפקדת ומקסימה, אך נולדה עם מגוון בעיות שאין לי מושג אם הן קשורות בתורם או בי ואנו נמצאות בתהליך של בירור גנטי, במטרה, בין היתר, להחליט אם להשתמש באותו תורם או בתורם אחר. שאלותיי:
1. האם ניתן לכפות על המכון הגנטי או על כל גוף אחר, למסור לי את המידע הגנטי?
2. האם העובדה שאחי מסר למכון הגנטי שהוא בן יחיד והעלים את קיומי, מנוגדת לחוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לכפות מסירת מידע גנטי על אח? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/07/20121. לא ניתן להכריח גילוי מידע של אדם אחר
2. אי גילוי מידע על ידי מטופל אינו חכם אבל אינו בלתי חוקי.
לפי הדיווח שלך קיימת בעיה אתית לדעתי. מותר לך לבקש מרופא המטפל שלך להתיעץ עם גורם אתי על מנת להכריע כיצד להתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטיאלונה30/06/2012
שלום רב,
בת 40, הריון שלישי.
הריון קודם לפני 3 שנים, לפניו עשינו את כל הבדיקות.
אני אשכנזיה, בעלי תימני.
אני נשאית של SMA ו CF, בעלי אינו נשא.
האם יש בדיקות חדשות שעלינו לעשות? (אני שבבוע 17)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/07/2012על פניו לא נראה שקיימת המלצה לבצע בדיקות נוספות אבל כדאי לגשת עם התדפיס של הבדיקות ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים כימוטרפיים ופגיעה גנטיתחיה29/06/2012
ד"ר נכבד שלום רב,
אני בת 37, לפני כ- 7 שנים חליתי בסרטן השד, טופלתי בכימוטרפיה, מסטקטומי והקרנות.
ברצוני לשאול, עד כמה טיפולים כימוטרפיים פוגעים באיכות הביציות (DNA)? מהם הסיכויים לעובר בריא כאשר ההריון "נקלט" באופן טבעי' הן בהיבט של פגיעה מטיפול כימוטרפי והן בהיבט של הגיל?
כמו כן, האם ישנן בדיקות שביכולתי לבצע על מנת לגלות מומים בעובר, מלבד סיסי השלייה ומי שפיר? אם כן מהן?
לציין כמה פרטים, במידה והם רלוונטיים, בעבר ילדתי ילדים בריאים לחלוטין, לא זכור לי שביצעתי בעבר בדיקות סקר גנטיות אומשהו דומה, המוצא שלי מרוקו ושל בעלי רומניה.
לתשובתך אודה בתודה מראש,
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים כימוטרפיים ופגיעה גנטית - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/07/2012בעת טיפול בכימותרפיה ישנה סכנה ממשית לבירואת העובר. לאחר תקופה של 7 שנים איני מכיר עדות שקיימת עוד השפעה של הטיפול בעובר נוחכי. יחד עם זאת מומלץ מעקב קפדני בהיריון ויעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לפני הריון- רטיניטיס פיגמנטוזהלימור28/06/2012
שלום,
אני ובעלי מתכננים הריון, אני ממוצא אשכנזי והוא ממוצא עירקי
אמו ודודתו סובלות מרטיניטיס פיגמנטוזה מגיל צעיר (לא עברו בירור גנטי כלשהו)
כיצד הרקע הזה אמור להשפיע על הבירור הגנטי? האם כדאי לבדוק נשאות לUSHER שראיתי שכוללת רטיניטיס פיגמנטוזה? (למרות שאצלם במשפחה מדובר ברטיניטיס ללא תסמונת) האם יש בדיקה אחרת שמומלצת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לפני הריון- רטיניטיס פיגמנטוזה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/06/2012RP הינו מצב עם גורמים גנטיים שונים, כולל מצבים תסמונתיים ולא תסמונתיים. התורשה גם מגוונת (אוטוזומלית דומיננטית, רצסיבית ותאחיזה ל- X). ישנם מקרים עם רקע של בעיה מטבולית. לאור מורכבות המצב אני ממליץ להצטייד עם פרטים רפואיים מלאים של החולים ולגשת ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת USHERגדי27/06/2012
שלום,
בבדיקות גנטיות קדם הריון, נתגלה אצל הבת שלי נשאות לגן USHER בשכיחות בינונית. מבקש לדעת מה המשמעויות של תוצאות אלה ומה אתם ממליצים לעשות במקרה שאם נגלה שגם בעלה נשא את אותו הגן הפגום. כרגע אין לנו תשובות בנוגע לבעלה, אבל אני בכל זאת רוצה להבין את המשמעויות.
תודה מראש,
גדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת USHER - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/06/2012לא ברור לי למה את מתכוונת "נשאות בשכיחות בינונית". נשאות הינו מצב של קיום מוטציה. תסמונת USHER עוברת בתורשה אוטוזומלית רצסיבית לכן אם אחד בני הזג נשא והשני לא, הסכון לילדיהם לפתח את המחלה הינו מזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUSHER
גדי28/06/2012ואיזה פתרונות נותן המדע במצב ששני בני הזוג נושאים את הגן הפגום ?
תודה רבה,
גדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUSHER - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/07/2012במקרה כזה מומלץ יעוץ גנטי פרטני ולשקול בדיקה בהיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה הקשורה לסרוטוניןיערה26/06/2012
שלום ד"ר !
ברצוני לשאול האם יש קשר אצל אישה לאב חולה הנטינגטון אשר נמצא אצלה בטיפולים פסיכיאטריים הפרשה מופחתת של סרוטונין לבין מחלת הנטינגון ?
וזאת בשל ששניהם הרי קשורים למערכת העצבים.
לכן האם זה מצביע על סיכויים גבוהים לרשת את המחלה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה סליחה
יערה26/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לזיהוי פיגור בעוברטל25/06/2012
אני בת 42, בהריון ראשון, שבוע 21
יש לי אח אחד, בכור, עם פיגור שכלי על רקע לא ידוע.
תוצאות הבדיקות הבאות יצאו תקינות או ללא ממצא:
בדיקת מי שפיר - תקינה
בדיקת צ'יפ גנטי לאחי - ללא ממצא
בדיקת x-inactivation לאמי - ללא ממצא
בדיקת קריוטיפ - לי ולאחי - תקינה
השארתי דגימת מי שפיר במעבדת ביה"ח שבו ביצעתי את בדיקת מי השפיר (אסותא).
האם יש בדיקות נוספות, מלבד אלה שעשיתי לאמי ולאחי, או את אחי על מנת לנסות לגלות את מקור הפיגור של אחי, או לגילוי פיגור שכלי או אוטיזם בעובר?
(אבי נפטר, כך שלא ניתן יהיה לבדוק אותו, במידה קיימת בדיקה שבה בודקים את האב של הילד עם הפיגור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לזיהוי פיגור בעובר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר25/06/2012הגורמים לפיגור שכלי הינם רבים מאד וכולל בעיות תורשתיות ולא תורשתיות. כל בדיקה ספציפית דורשת ראשית כל אבחנה של אחיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הודעה לגבי מניעת פיגור בעובר
טל26/06/2012אחי עבר אבחון אצל גנטיקאי (דר' בורוכוביץ' מחיפה), ולא היה ממצא שהוא.
בשאלה פירטתי את הבדיקות שעברנו:
בדיקת צ'יפ גנטי שעשו לו (לאחי) - יצאה ללא ממצא שהוא.
קריוטיפ לאחי - תקינה
קריוטיפ לי - תקינה
איקס אינאקטיביישן לאמי - ללא ממצא שהוא
שאלתי היתה: האם מעבר לבדיקות אלה, יש בדיקות נוספות שאני לא מודעת להן ושאפשר לעשות לי/ לאחי/ למי שפיר?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בדיקות גנטיות נוספו מאז 2006אנה25/06/2012
שלום,
ב2006 לפני כניסה להריון בעלי ביצע כ13 בדיקות גנטיות שהיו אז ברשימה והיו רלוונטיות לעדות אשכנז.
כרגע אני בהריון שני ולא מצליחה למצוא את הרשימה של הבדיקות שהוא ביצע.
רציתי לדעת האם מאז 2006 נוספו לרשימה בדיקות נוספות - לא מצאתי מקור לנושא בחיפושי באינטרנט אז אשמח לתשובתכם או להכוונה למקור הנכון.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה בדיקות גנטיות נוספו מאז 2006 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר25/06/2012באתר משרד הבריאות יש הדרכה בענין. כעקרון יש בדיקות וגם מוטציות חדשות שהתווספו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי לא מוצאת את ההדרכה
אנה25/06/2012ראיתי את החוזרים של משרד הבריאות לגבי הוספת בדיקה זו או אחרת לסל במובן שהבדיקה לא תהיה בתשלום להבנתי.
בעלי ביצע בערך כ13 בדיקות ב2006 אך כאמור לא מצליחה למצוא את הרשימה ולכן רציתי לדעת האם נוספו בדיקות לרשימת המומלצים ולא בהכרח כאלה שיהיו פטורים מתשלום עקב הופעתם בסל.
הבנתי ש SMA וגוברט אלה הבדיקות החדשות יחסית אך שאלה האם קיימות עוד בדיקות שכדאי לבצע(במיוחד לאשכנזים)
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי לא מוצאת את ההדרכה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/06/2012ברמת העקרון הוספו בדיקות וגם מוטציות חדשות בבדיקות הקיימות.
מומלץ יעוץ פרטני במרפאה גנטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות גן MSUDסופיה22/06/2012
שלום,
אני בשבוע ה 13 להריון.
בבדיקות הגנטיות נמצא כי אני נשאית לגן MSUD
Maple syrup urine disease
בממצאים רשום שהנני נשאית לגן אחד של המחלה מוטציה R183P וגן אחד תקין.
קיבלנו את התוצאה היום.
קבענו בדיקה לנשאות גנטית עבור בעלי ולאחר מכן ייעוץ גנטי.
יש לי מספר שאלות:
איך נרגעים אחרי שמקבלים ממצא כזה?!!!
1) כיצד נשאות מחלקה זו יכול להשפיע על מצב הבריאות שלי בעתיד.
2) מה ההשלכות של ממצא זה על ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות גן MSUD - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/06/2012MSUD הינה מחלה שעוברת בתורשה אוטוזומלית רצסיבית. נשא למחלה אינו חולה. אם 2 נששאים עושים ילד יחד יש סיכוי של 25% שיוולד ילד עם המחלה לכן מומלץ לבדוק את בן הזוג. אם הוא שלילי אזי הסיכון להריון יהיה נמוך מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן פגוםזאב20/06/2012
ילד שנולד עם פגם גנטי בגן dat1 וכתוצאה מכך סובל מהפרעות תנועה בדרגה הגבוהה ביותר , ולא נילקח דם טבורי ,האם אפשר להשתמש בדם טבורי של הריון חדש לצורך בידוד גן זה והשתלתו אצל הילד עם הגן הפגום ? (תאי גזע???)
האם אפשר לקחת גן פגום זה מהילד ולהנדס/לתקן אותו באופן שיאפשר שיחזור תנועתיות כלשהי?
הילד הינו בגיל 1.2 שנים
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן פגום - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/06/2012לא ידוע לי טיפול מין הסוג שאת כותבת במקרה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם עוברי
זאב21/06/2012האם פרוצדורה כזאת הזויה? האם בספרות הרפואית לא פורסם שום מאמר מאתגר בתחום זה? היש גנטקאי שמוכן להתמודד עם אתגר כזה אנחנו נשמח לשתף פעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)