מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופסור שלום!א.16/01/2012
ביום שישי אחרי החזרה היה לי חום 38.2.למה?האים זה יכול להזיק..?תודה! (רסנר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור שלום! - תגובה
פרופ' ראול אורביטו17/01/2012חום לאחר החזרה, מצריך בדיקה, ואם נמשך טיפול
צרי קשר עם היחידה לעידכון והמשך הנחיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםשרונה08/01/2012
אני צריכה לעבור צילום רחם, חברה המליצה לי בחום לעבור את הבדיקה אצלך.
אשמח לדעת האם אתה עובד עם קופת חולים לאומית, ואם כן היכן אתה מקבל.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/2012פרטים לגבי צילומים ע"י דר' טוגנדרייך- ראי במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
שרונה10/01/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך10/01/2012בבית חולים השרון פ"ת עם טופס התחייבות מקופ"ח תור 03-9372222
באופן פרטי בבית חולים אסותא ת"א תור 0546661111* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוסלפינגס ו- IVFללי05/01/2012
בת 32, בריאה בד"כ, לפני כ 3 שנים הריון ספונטני, שנגמר בניתוח קיסרי. כבר שנה מנסה להרות, אך ללא הצלחה. בצילום רחם שעשיתי אצל דר' דניאל טוגנרייך, נצפה הידרוסלפניגס בחצוצרה שמאלית, ללא מעבר או פיזור (רחם וחצוצרה ימין תקינים). פרופיל הורמונלי תקין, וכן זרע של בעלי תקין. עברתי 4 הזרעות שכשלו, וכעת עומדת לפני התחלת IVF. שאלתי: האם הידרוסלפניגס שלא נראה באולטרסאונד יכול להפריע להשתרשות עובר? האם יש צורך בכריתת החצוצרה בלפרוסקופיה? ואם כן, מתי יש לעשות אותו? האם הסיכויים להריון עולים לאחר הניתוח? מה בדיוק הפגיעה שיכולה להיות בשחלות עקב הניתוח. האם יש צורך לעשות צילום רחם נוסף?
אודה לכם על התשובה המהירה, בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוסלפינגס ו- IVF - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/01/2012מקובל שההידרוסלפיגס המודגם בסונר (עם נוזל) הוא הבעיתי
כמו כן, בארץ, מבצעים 2-3 מחזורי IVF (בידיעה שהסיכויים מופחתים) עם הידרוסלפינגס, ורק אם לא מצליח עוברים מפנים לכריתת חצוצרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה הכי אמין לעשות את הצילוםמ04/01/2012
האם בקפת חולים מכבי או מרפאה פרטית עדיף לעשות את הצילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עשיתי אצל ד"ר טוגנדרייך במכבי
ראומה04/01/2012רופא הנשים שלי הפנה אותי לצילום רחם. הוא הדגיש שיש לבצע אך ורק אצל ד"ר טוגנדרייך. אמנם עשיתי אצלו במכבי והיה בסדר גמור גם היחס גם הביצוע וגם הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה הכי אמין לעשות את הצילום - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך04/01/2012האם לטוס במחלקה ראשונה או במחלקת תיירים? בשני המקרים מגיעים לאותו היעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עשיתי פרטי אצל טוגנדרייך
בר14/01/2012היה נהדר ולא כואב חששותיי היו ממש לשווא.
אני מאמינה שרופא זה רופא משצע תקבלי את אותו הטיפול גם במרפאתו הלא פרטית.
הכי חשוב שהוא זה שיעשה לך את הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעת צילום הרחםמ04/01/2012
שלום אני בת 37 וצריכה לעשות צילום רחם שאלתי עם יש כאבים בזמן הצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לא כאב
ראומה04/01/2012עשיתי כאמור אצל ד"ר טוגנדרייך במכבי השלום - לא ממש כאב. נניח כמו התכווצות קלה בבטן שנמשכה 2 שניות. כשאמרו לי לקום להתלבש לא האמנתי שאני אחרי הבדיקה. ממש לא לפחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעת צילום הרחם - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך04/01/2012עלול לכאוב, לא תמיד.
ניתן לקחת משכך כאבים מניעתי כשעה טרם הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
מ05/01/2012תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה קריבנית?בר01/01/2012
אשמח לדעת מה אומר חסימת חצוצרות קריבנית? בצילום רחם שלי לא הישתמשו במילה הזו כלל רק נאמר לי כי 2 החצוצרות חסומות דבוקות אחרי הניתוח קיסרי כנראה....אז איך אדע מה אומר החסימה שלי ומה דרכי הטיפול בה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה קריבנית? - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך02/01/2012חסימה קריבנית= חסימה קרובה לרחם בה החצוצרה לא מודגמת כלל או מודגמת בחלקה הקרוב לרחם בלבד. חסימות כאלו מתאימות לניסיון פתיחה בצנתור עם תוצאות טובות (הריונות).
חסימה רחיקנית= חסימה בצד השחלתי של החצוצרה ובפרט עם מלווה בהצטברות נוזל בחצוצרה - לא מתאים לפתיחה בצנתור וניתן לטיפול כירוגי בלבד. מקובל לטפל ב"הפרייה חוץ גופית" אם שתי החצוצרות חסומות בקצה הרחוק מהרחם. יש לשקול טיפול כירוגי אם החצוצרות החסומות מכילות נוזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום???בר31/12/2011
אשמח לדעת אם מבצעים צינתור חצוצרות בזמן צילום הרחם? ואם אני כבר ביצעתי מה השלב הבא ? האם ניתן צינתור ללא צילום חוזר?ד''ר דניאל טוגנדרייך
האם אתה עובד במסגרת הלאומית? תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום??? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/01/2012מבוצע בזמן צילום בחלק מהמכונים- צריך לברר נקודתית
לגבי התקשרות עם דר' טוגנדרייך- כל הפרטים במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות חסומותבר31/12/2011
שלום אני בת 33 לאחר 2 הריונות ספונטניים כאשר הלידה האחרונה לפני 8 שנים הסתיממה בקיסרי אני אחר צילום רחם בוא נאמר לי כי 2 החצוצרות חסומות והריון רגיל לא אשיג היום אחרי טיפולראשון ב- IVF שניכשל אני מעוניינת לדעת האם יש באפשרותי לטיפול אחר הבנתי שהריון לא אשיג כלכך מהר בדרך הזו והיא לא פשוטה עבורי כל הזריקות ועד לשאיבה וכ"ו האם ניתן לשחרר את החסימה ומה אחוזי ההצלחה להריון אשמח לקבל הסבר על כל התהליך וייעוץ אישי פרטי תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות חסומות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/01/2012טיפול של פתיחת חצוצרות בצינטור ניתן במידה והחסימה קריבנית
ראי פרטים\ פירוט במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במצב של חסימה בחצוצרה אחתענת30/12/2011
שלום רב,
אני בת 29, מחזורים סדירים, ללא הריונות בעבר, ללא ניתוחים בבטן בעבר. מנסה להיכנס להריון שנה וארבעה חודשים ללא הצלחה. עד כה לא קיבלתי טיפולים.
-זרע תקין
-פרופיל הורמונלי תקין
(FSH 6.7, ESTRADIOL 176, LH 5.7, PROLACTIN 364, TESTOSTERONE 2.2,DHEA 4.64 )
-רירית הרחם תקינה (בד"כ 13 לפני ביוץ)
- מבייצת (פרוגסטרון ביום ה-11 למחזור: 6 וביום ה-17: 60)
-בצילום רחם התגלתה חסימה בחצוצרה הימנית, אין מעבר של נוזל, והורשם להדבקויות. חצוצרה שמאלית תקינה ומבנה הרחם תקין.
והשאלות שלי נוגעות לטיפול-
1. האם ממולץ שאפנה ללפרוסקופיה במטרה להפריד הדבקויות/ או מה שיתגלה תוך כדי הלפרוסקופיה?. מה הסיכוי שהדבקויות יופיעו שוב לאחר ניתוח?
2. האם מומלץ טיפול באקיקלומין והזרעות?
קיבלתי שתי המלצות אלה על ידי שני רופאים שונים ולא יודעת מה להחליט.
אשמח לדעת מה עמדתך בנושא.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במצב של חסימה בחצוצרה אחת - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/01/20121. לגיטימי לבצע לפרוסקופיה, אם כי בארץ בד"כ ממשיכים בטיפולי פוריות, ובמידה ולא מצליחים או קיים הידרוסלפינגס בסונר- ממליצים על לפרוסקופיה
2. טיפול פוריות כולל השראת ביוץ עם כדורים\ זריקות, בהתאם לשיקול דעתו של רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מומלץ לבצע צילום רחם במצבי?מודאגת26/12/2011
שלום,
נכנסתי להריון לאחר טיפול באיקקלומין עקב שחלות פוליציסטיות.
ההריון התגלה כחוץ רחמי - חצוצרתי, דו צדדי (בשתי החצוצרות בו זמנית, תאומים).
טופלתי במטוטרקסט, בשלב זה נראה שבהצלחה.
האם מומלץ במצבי לעבור צילום רחם לפני הריון הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מומלץ לבצע צילום רחם במצבי? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו26/12/2011לגיטימי- מהווה חלק מבירור מיכני
אולם התיזמון נתון לשקול דעת רופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילןם רחם פוריהדנה24/12/2011
היי.
אני צריכה לעשות צילום רחם.
עד איזה יום לאחר המחזור מותר לעשות צילום רחם.
רציתי גם במידה ויש משהיא שעשתה בפוריה לדעת איך עברה עליה הבדיקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילןם רחם פוריה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו25/12/2011מיום העלמות הדמום ועד...
חשוב לא לקיים יחסים עד הצילום
ראי פירוט במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם עם בלוןלילך15/12/2011
שלום רב,
הופניתי לצילום רחם ע"י רופא נשים,
הוא אמר לי שהיום מבצעים צילום רחם עם בלון וצינורית קטנה , ובדרך זו הצילום לא כואב וכל הסיפור אורך כמה דקות.
ביגאל אלון , שם נאמר לי ממכבי שמבצעים את הבדיקה נאמר לי שהם לא עושים צילום עם בלון.
הם גם אמרו שאין קשר בין כאב לטכניקה.
אשמח לדעת:
1. מה יתרונות השיטה עם הבלון.
2.האם ידוע לכם אם ניתן לעשות את הבדיקה בדרך זו דרך מכבי ?
בצורה פרטית במדיקל בהרצליה הבדיקה עולה 1450 ש"ח והייתי שמחה לצמצם עלויות...
תודה רבה!
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם עם בלון - תגובה
פרופ' ראול אורביטו18/12/2011תשובות מפורטות לגבי שאלותיך ניתן למצוא במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לאחר צילום רחםמיכלק13/12/2011
האם מותר להניק לאחר צילום רחם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה לאחר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו18/12/2011הייתי נמנע מהנקה ליומיים
רצוי לשאול גם את דעת הרופא המבצע (תלוי בכמות חומר הניגוד שהשתמש לצורך הבדיקה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוחר מדי...
מיכלק19/12/2011ומה אם כבר הנקתי? האם יש צורך לתת לתינוקת איזשהו טיפול כדי לבטל את ההשפעה של החומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוחר מדי... - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/12/2011קרוב לודאי שלא, אולם ראוי להיוועץ עם רופא ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה חסומהאחלאם10/12/2011
שלום
אני בת 27 אם לילדה בת 3 ההיריון הראשון שלי היה תקין ובאופן טבעי. אחרי הלידה בשנה וחצי נכנסתי עוד פעם להריון אבל היה שק הריון ללא עובר ועברתי הפלה...מאז אני מנסה להרות ולא מצליחה..עשיתי צילום רחם והתוצאה היתה שהחצוצרה השמאלית חסומה מהמקום הקרוב לרחם ולא הודגם מעבר. הרופא המטפל שלי לא ממליץ לצינטור ונותן לי רק תרופות האם זה נכון ויש לי סיכוי להרות שוב?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה חסומה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/12/2011חסימה קריבנית ניתן לטפל ע"י צינטור
פרטים במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה אחת חסומהטלי09/12/2011
שלום למומחים
אני נמצאת בתחילת דרכי בעולם הפוריות. אני לא מבייצת באופן ספונטני, ולאחרונה נשלחתי לצילום רחם, שהראה חצוצרה חסומה.
הרופא לא נראה מוטרד, ואמר שננסה להשרות ביוץ בצד השני.
קראתי שלפעמים חצוצרה חסומה מפריעה לכל המערכת לפעול, וצריך לנתח. איך יודעים אם זה המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה אחת חסומה - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך09/12/2011תלוי במיקום החסימה.
חסימה קרובה לרחם ללא נוזלים בחצוצרה - לא מפריעה לתפקוד החצוצרה התקינה.
חצוצרה חסומה בצד השחלתי עם נוזלים בתוכה (סקטוסלפינגס) מורידה סיכויי ההתעברות גם כשהחצוצרה השנייה תקינה.
אם את לא מבייצת ויש חצוצרה אחת תקינה יש מקום לנסות השראת ביוץ תרופתית ורק אם לא תתעברי לשקול טיפולים אחרים.
כמובן שיש לקחת בחשבון נתונים נוספים כמו גילך ואיכות הזרע של בן זוגך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)