מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול וסיטורציהאמא21/02/2010
תודה על תשובתך שוב שואלת בני ילד עם פיגור ברמה קשה ואפילפסיה שותה דפלפט כרונו ביולי אושפז עפ דלקת ריאות מאז יולי משתעל למרות שאנו עושים אינלציה עם בריקלין ומי מלח מרוכז 5% לבקשת ממוחה לריאות שהיינו. מאז יש ירידות בסיטורציה בבית בעירנות עד 88 אבל כמשתעל עולה עד 93 ואז יורד הסיטורציה בחזרה ל 88 89 י
המוזר בעיני הוא שברגע שיורדת הסיטורציה לא רואים ולא יודעים שהסיטורציה ירדה לולא היה לי המכשיר לא הייתי יודעת שיש ירידה כנראה שמצב זה היה תמיד ולא ידענו איך נוהגים במקרים כאלה?
שכשיורד הסיטורציה מתפקד כרגיל לא רואים עליו שיש לו קושי או בעיה בנשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידות סטורציה
ד''ר ארנון אליצור21/02/2010שלום רב,
כפי שעמיתי ד"ר שטויר ציין, יכולות להיות סיבות רבות לירידות סטורציה בילדך, ויש צורך בהערכה מסודרת ע"י רופא ריאות. בהחלט יתכן שגם קודם לכן היו ירידות סטורציה שלא הייתם מודעים אליהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא21/02/2010שוב מודה על תשובותיכם.
יש לציין שהרופאה הממוחית לריאות אומרת שזה לא נראה בעיה ראתית ובדיקת גזים שלקחו מהמפשעה הייתה תקינה., מלבד השיעול שלא פוסק ואף הוזמן משעל שאי אפשר לעשות בו כלום עקב הבעיה השכלית של ילדי אם כן מה זה נראה?!
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידות סטורציה
ד''ר ארנון אליצור21/02/2010אני בטוח שאת מבינה שאין להשוות הערכה של רופא הרואה ובודק את הילד לעומת יעוץ אינטרנטי, בפרט במקרים יותר מורכבים.
אם הבעיה נמשכת כדאי לשוב לרופאת הריאות להערכה חוזרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולאמא21/02/2010
בני היה עם דלקת ריאות והומלץ על אינהלציות עם מיל מלח ובריקליו
איך אפשר להסביר שלפני האיהלציה אין שיעולים ו"קשקושים" בנשימה אך כשעושים אינהלציה לאחריה מתחיל להשתעל בלי סוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול בגלל אינהלציה של בריקלין
ד``ר גיא שטויר21/02/2010אמא שלום
אחת מהאפשרויות היא שהאבחנה שבשלה ניתנה האינהלציה איננה נכונה או שהאינהלציה איננה מתאימה לו. עצתי היא לחזור לרופא המטפל ולמסור לו על התופעה. אני מעריך שהרופא המטפל יבצע הערכה חוזרת ואפשרי שיבקש להחליף את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים מותר להשתמש באנלציה בזמן שינהליטל13/02/2010
שלום בני בן שנתיים וארבע חודשיים לאחר 2 דלקות ריאות בתווך של חצי שנה אחת מהשניה רופא מומחה אמר לנו להשתמש עם בודיקורד 2 ביום אני משתמשת במכשיר חשמלי האים אפשר להשתמש לילד בזמן שהוא ישן כי אי אפשר לעשות לו כאשר הוא ער הוא משתולל ולא מוכן להשים את המכשיר בפה בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב להשתמש במכשיר אינהלציה
ד``ר גיא שטויר14/02/2010יש לחזור להערכת מומחה הריאות בדחיפות. הוא יוכל בקלות לעזור לכך למצוא שיטות נכונות עבור ילדך שלא יסתיימו במאבק בו תנחלו כישלון. מתן של האינהלציה "בהחבא" יסתיים תמיד בכישלון.
הילד ירגיש שאת מפחדת ממנו ובשלב המיידי לאחר מכן לא יסכים לקבל טיפול כלל
...גם לא ויטמינים, לא ברזל, לא אנטיביוטיקה בזמן מחלות ולא כל דבר אחר שלא יחפץ בו.
להערכתי עדיף לתת את הטיפול המניעתי בזמן שהילד ער. אם ברצונך לתת בשינה אז דרושה הדרכה מקיפה במרפאת מומחה הריאות.
ולבסוף לא ברור לי למה כוונתך במכשיר בפה?
לא ניתן לתת אינהלציה באמינות סבירה בגיל זה בעזרת מכשיר בפה?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול וירידה סיטורציהאמא12/02/2010
בני ילד עם פיגור ברמה קשה ואפילפסיה שותה דפלפט כרונו ביולי אושפז עפ דלקת ריאות מאז יולי משתעל למרות שאנו עושים אינלציה עם בריקלין ומי מלח מרוכז 5% לבקשת ממוחה לריאות שהיינו. מאז יש ירידות בסיטורציה בבית בעירנות עד 88 אבל כמשתעל עולה עד 93 ואז יורד הסיטורציה בחזרה ל 88 89 יש לציין
שכשיורד הסיטורציה מתפקד כרגיל לא רואים עליו שיש לו קושי או בעיה בנשימה.
עד כמה העיניין מסוכן? האם להיפטוניה יש "מקום " לבירור אחר ?
מה יביא לעליה בסיטורציה ןבכלל האם תאיר את עינינו מה עוד לעשות? אנו מיואשים ומתוסכלים
הליחה והשיעול לא פוסקים מאז יולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגור, אפילפסיה, שיעול, דה סטורציה
ד``ר גיא שטויר14/02/2010יש לחזור למומחה הריאות להערכה נוספת במהלכה יקבע באם מדובר במחלה ריאתית או בנשימה איטית מהדרוש לצרכי בנך. לשני המחלות הנ"ל יש סיבות רבות והטיפול כמובן שנקבע בהתאם לבעייה. ההיפוטוניה עשויה להיות קשורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה פה?מיטל12/02/2010
בנותיי בנות שנתיים, הכנסתי אותן למשפחתון של 5 ילדים ( כולל אותן) על מנת שידבקו כמה שפחות במחלות.
אך ללא הועיל... האם זה נורמלי שכל שבועיים הן חולות???? שאני אומרת חולות אני מתכוונת לשיעול, נזלת ולפעמים אודם בגרון. לעיתים הרופאה שומעת חרחורים בריאות ולכן מייד ממליצה על אנטיביוטיקה וטיפול בארוצ'מבר ( בודיקורט ) ועוד תרופות להקל על הנזלת.
1. רציתי לדעת האם אלו הדבקויות בוירוסים??? או שזה התקררות ( כמו שהסבתא אומרת).
2. האם ניתן למנוע מראש הדרדרות כזאת בשיעול ונזלת? ( אני נותנת סינגולייר)
או שזה פשוט חורף כזה מחורבן ( סליחה על התיאור ) וקשה ומלא בוירוסים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת שיעול כל שבועיים
ד``ר גיא שטויר14/02/2010מיטל שלום
אני מבין את התסכול שלך. אכן בשנה הראשונה במעון יש נטייה לתחלואת יתר.
אם זאת מאחר ואת מציינת שהרופאה מתרשמת שהן זקוקות לסינגולר+בודיקורט נראה שמדובר ביותר מתחלואת יתר פשוט. מגיע לך לקבל ייעוץ של רופא ריאות ילדים.
אני מעריך שיוכל לעזור עד מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךליאת10/02/2010
שלום רב,
בתי בת 4.5 משתעלת מזה כחודש, כאשר בשבוע הראשון השיעול היה יבש ומזה כשלושה שבועות השיעול רטוב וכבד. הילדה ללא חום. בצילום ריאות התקבלה התשובה : "אין עדות לגודש, תסנין ריאתי או תפליט לפאורלי. היתעבות ברונכיאלית בבסיסי הריאות" מה זאת אומרת? בתודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול רב וצילום "כמעט" תקין
ד``ר גיא שטויר10/02/2010זה אומר שצריך לחפש את הסיבה לשיעול.
הצילום עצמו יכול להתאים למגוון מחלות כדוגמת דלקת ריאה עם חיידק אטיפי, וירוס, אסטמה, ועוד.
יש להביא את הצילום לכל הערכה של רופא ריאות אם כי מרבית הסיבות לשיעול אינן מאובחנות לפי צילום חזה שכזה. צילום חזה שכזה יכול אושש אבחנות אחרות אולם לא לקבוע אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ליאת10/02/2010מודה לך מאוד על תשובתך.
לאחר שרופאת הילדים ראתה את הצילום הורתה על אינהלציה פעמיים ביום עם ונטולין ומי מלח. האם סביר הדבר? היכן ניתן לתאם פגישה עמך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינהלציה של וונטולין בלבד
ד``ר גיא שטויר14/02/2010אינהלציה של וונטולין הינה טיפול לאסטמה.
בילדים הדלקת האסטמתית נגרמת, לרוב, מוירוסים או נזלת ולא מחשיפה קצרת טווח לאלרגן.
כמו כן מאחר וונטולין אינו "מרפא" אלא עוזר לרגע קט בלבד הוא אינו מקצר את משך המחלה. מסיבות אלו ובשל סיבות רבות נוספות למעט במקרים חריגים מאוד אין אנו נותנים לילדים וונטולין כתרופה יחידה אלא מוסיפים טיפול נוגד דלקת שמטרתו קיצור משך המחלה!
בשאלות נוספות ניתן ליצור קשר באמצעים שמפורסמים באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהבת-אל09/02/2010
שלום רב,
בתקופה האחרונה יש לי שיעול עם ליחה והרופא נתן לי תרופה שמה MOVEX (מווקס), ובהוראות של התרופה רשום לא לקחת את התרופה אם יש אסתמה.
ולכן השאלה שלי מה אתה אומר האם כדאי לי לקחת אותה כי השיעול ממש מציק. למרות שאני אסמתטית?
בתודה מראש בת-אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות מכייחות ואסתמה
ד''ר ארנון אליצור09/02/2010שלום בת אל,
אנו לא אוהבים לתת תרופות מכייחות או מדכאות שיעול לילדים עם אסתמה הסובלים משיעול מכיון שאם השיעול הינו בשל אסתמה לא מאוזנת, הסירופ יכול לדכא אותו בלא לטפל בשורש הבעיה והתקף האסתמה עלול להחמיר.
בלי קשר, אני לא נוהג בדרך כלל להשתמש בתרופות מסוג זה משום שהיעילות שלהן מוטלת בספק, ועלולות להיות תופעות לואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה כתגובה אלרגיתנינה09/02/2010
שלום, לבני יש אסטמה כתוגבה אלרגית לדגים. הייתי רוצה לדעת האם זה אומר שהוא יהיה אסמטי בעתיד באופן קבוע? האם יכול להיות שדברים כאלה עוברים עם הגיל(הוא בן 8)? האם יש טיפול שניתן לבצע על מנת למנוע תגובה אסמטית לעתיד לבוא באופן כללי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לדגים
ד''ר ארנון אליצור09/02/2010נינה שלום,
לא ברור לי אם לבנך יש אסתמה או שהוא מפתח צפצופים רק בתגובה לדגים.
בימים אלה נפתחת מרפאה לטיפול באלרגיה למזון בבית חולים אסף הרופא. אני מציע לך לפנות ולברר אם בנך עונה על הקריטריונים לטיפול - 08-9779820
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטנזול וסירופ טרבוליןשרית02/02/2010
שלום לך,
בתי בת ה- 5 (לפני יומיים) קיבלה לפני כשבועיים (משקל 7.100 ק"ג) טיפול תרופתי של בטנזול וסירופ טרבולין עקב שיעול וצפצוף שהחל בריאותיה.
לאחר הטיפול כל שמסביבי פתח פה פעור איך הרופא אישר לי את התרופות והמינון הזה לתינוקת כה קטנה.
אני חייבת לציין שאני אמא טרייה כך שאין לי ניסיון עבר במצבים כאלו.
המינון של הבטנזול -
יום 1 - 2 כדורים ביחד
יום 2 - 2 כדורים ביחד
יום 3 - 1.5 כדורים ביחד
יום 4 - 1 כדור
המינון של הטרבולין-
2.5 מ"ג 3 פעמים ביום.
האם אכן הטיפול הזה מוגזם?
חשוב לי לדעת על מנת לנסות טיפול אחר בעתיד שאינו פוגע.
תודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטנזול וטרבולין
ד''ר ארנון אליצור02/02/2010שלום שרית,
המינון של בטנזול הוא 0.2 מ"ג לק"ג ליום ל- 3 - 5 ימים. זאת אומרת שהבת שלך יכולה לקבל 2 כדורים ביום ל- 3-5 ימים. אין כל סיבה בטיפול קצר כזה לרדת בהדרגה במינון. נותנים את אותו המינון כל יום ומפסיקים.
לגבי טרבולין - אני לא חושב שיש מקום לטיפול בצפצופים עם סירופ של טרבולין. הדרך היעילה לטיפול היא באינהלציה או משאף עם אירוצ'מבר. כך התרופה מגיעה ישירות לריאות, יעילה יותר ועם פחות תופעות לואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולים קשים בבת 1.2נטע01/02/2010
שלום רב,
בתי בת שנה וחודשיים. מזה כחודש היא משתעלת שיעולים קשים מאד, לא נבחניים אבל מגיעים כמעט כדי הקאה, במיוחד בשעות הלילה (מתעוררת משינה מספר פעמים במתקפת שיעול). גם מהגן "מבשרים" לנו מזה כשבועיים שהיא לא מצליחה להשלים את שינת היום שלה, מאחר שהיא מתעוררת במתקפת שיעול.
הילדה מנוזלת. מטפלים ב"סטרימר".
הגבהנו את המזרון שלה. מכשיר אדים קרים מופעל באופן תדיר בחדרה. לא ממש עוזר.
בביקור אצל רופא הילדים הוא תמה על הגעתנו, אמר שזה שכיח אצל ילדים, ושאין מה לעשות חוץ ממה שאנחנו עושים. הריאות נמצאו על ידיו "נקיות".
לציין שלילדה היה לפני כשלושה חודשים מסטואידיטיס, אם זה משנה משהו.
בעבר טופלה באינהלציות של בודיקורט ובריקלין לסטרידור (לטעמנו לא עזר בכלל).
בעבר צולמה צילום ריאות, בו הריאות נתגלו כ"נקיות".
האם להסתפק בתשובה של הרופא או שמא יש טעם לקבוע תור למומחה ריאות?
האם אכן זו רק הנזלת וזה כזה נפוץ אצל ילדים בגילה, או שמא אנחנו צריכים לחשוש מפני אסתמה? (אין רקע אסתמטי במשפחה).
תודה רבה,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול קשה במשך חודש אינו דבר נורמלי
ד``ר גיא שטויר01/02/2010הייתי מציע לפנות לייעוץ של מומחה למחלות ריאה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות שאפשר לזהות תבחין זיעהד``ר גיא שטויר31/01/2010
אילו מחלות ישנם (מלבד סיסטיק פיברוזיס) אשר יעידו בבדיקות על תוצאות תבחין זיעה גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין זיעה גבוה וציסטיק פיברוזיס
ד``ר גיא שטויר01/02/2010תבחין הזיעה הינו תבחין מאוד ספציפי ולמרבית המטופלים עם תבחין זיעה גבוה יש ציסטיק פיברוזיס (יש מטופלים עם ציסטיק פיברוזיס ותבחין זיעה תקין). לעיתים במחלות נוספות כדוגמת מחלות עור קשות, חסר תזונתי, בעייה מטבולית או בעייה אנדוקרינית קשה יש בטעות תבחין זיעה גבוה אולם האבחנה בין מחלות אלו ובין ציסטיק פיברוזיס קלה יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא שווה תגובה?
נעמה01/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה במשך שנהנעמה31/01/2010
יש לי בן ,בן שנה ושיבעה חודשים ,יש לו ליחה כבר שנה ניסינו לטפל בזה עם רופאי ילדים שונים ,ניסינו :אינלציות ,לאחר שזה לא עזר ניסינו סינגיולר גם זה לא עבד ניסינו בלי חלב גם נחל כשלון ,השיא היה לפני שבועיים היתה לו דלקת ראות קשה שטופלה. ואני רוצה מאוד לטפל אחת ולתמיד בליחה שלא עוברת , פנינו לרופא ממוחה ויש תור רק עוד חודשיים ,האים יש למישהו אפשרות לראות אותו קודם. הוא מתקשה לנשום כבר המון זמן .
אשמח מאוד לתגובה
תודה נעמה בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ דחוף במחלות ריאה
ד``ר גיא שטויר01/02/2010נעמה שלום
על מנת לעזור לך אני צריך לדעת מהו איזור מגורייך ובאיזה קופ"ח את מבוטחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףצפון28/01/2010
שלום רב
הבן שלי בן שנתיים ו-3 חודשים עם פגיעה ניורולוגית, מזה חודש ימים נוחר אובחן כסובל משקדים גדולים, אמור לעבור ניתוח
אך הסטוראציה בינתיים 85-88 בשינה
יש לי מחולל חמצן, כמה אני יכול לתת לו עד שיגיע לניתוח עוד שבועיים
כמו כן יש לי מד סטוראציה שיכול לעקוב אחרי רמת החמצן בדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמצן בבית
ד''ר ארנון אליצור28/01/2010שלום מוסא
למה יש לך חמצן ומד סטורציה בבית? האם הבן שלך נזקק לעיתים לחמצן?
קשה לי לדעת אם הסטורציה של הבן שלך נמוכה בגלל דום נשימה בשינה או שמא הנשימה שלו לא אפקטיבית בשל הפגיעה הנוירולוגית או בשל סיבה אחרת. בכל מקרה מעבר לסטורציה הנמוכה יש גם חשש שאם בנך לא נושם בצורה יעילה הוא צובר פחמן דו חמצני וזה לא ייפתר במתן חמצן.
נשמע לי שהבעיות של בנך מורכבות מכדי לפתור אותן דרך האינטרנט וילד שהסטורציה שלו היא 85% מקומו בבית חולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE
צפון28/01/2010שלום לך שוב
הבעיה אובחנה בגלל דום נשימה עקב שקדים מוגדלים, לא הייתה לא בעיה בנשימה עד עכשיו, ובמעבדת שינה הראתה שהבעיה היא חסימתית וגם רופא א.א.ג שבדק אותו אמר את זה, אין לו הפסקות נשימה מרכזיות.
מד סטוראציה היה לאמא שנפטרה עם מחולל חמצן כי סבלה מבעיות נשימה ועדיין זה נשאר אצלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמצן
ד''ר ארנון אליצור29/01/2010שלום מוסא,
אם ירידות הסטורציה שלו קצרות ומתרחשות לסירוגין- לא הייתי נותן לו חמצן.
אם הוא לאורך מרבית הלילה נמצא עם סטורציה נמוכה הייתי נותן לו חמצן כדי לשמור על סטורציות של מעל 92% ופחות מ- 100% עד הניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת נשימה חסימתית בדרגה קשה לילדגל28/01/2010
בן 7.5, עבר בגיל 4 ניתוח פוליפים וכפתורים עקב נוזלים וירידת שמיעה ונחירות.
השמיעה טופלה בהצלחה. אך עדיין נוחר. ובתקופה האחרונה בצורה חמורה.
בבדיקה במעבדת שינה נאמר שההפרעה בדרגה קשה , 119 אירועים חסימתיים, שלוו בחלקן בירידת חמצן עד 83%, היפוונטילציה עם ירידות סטורציה ל - 88 עד 905 ב - 10% מזמן הבדיקה. הסיכום בשורה תחתונה שמדובר בהפרעת נשימה בדרגה קשה והומלץ על התערבות ניתוחית דחופה תוך ניטור והשגחה בהתאם לגילו וחומרת התסמונת. וכן לבצע אקו לב לשלילת יתר לחץ ד ריאתי.
אני לחוצה מאד. קיבלתי היום את הבדיקה בדואר ועדיין לא הספקתי לשוחח עם הרופא. האם ניתוח שקדים יכול לפתור את הבעיה לחלוטין? האם יש דרכי טיפול אחרות? אשמח לכל אינפורמציה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת נשימה חסימתית בדרגה קשה
ד''ר ארנון אליצור28/01/2010שלום,
אכן נשמע שהוא סובל מהפרעת נשימה משמעותית בשינה.
לגבי טיפול - יתכן והאדנואידים (פוליפים) גדלו מחדש - חשוב לבדוק זאת.
כמו כן - האם הוא סובל מעודף משקל - גם זה יכול לתרום לחומרת הבעיה.
קיימים גם טיפולים תרופתיים כתוספת או השלמה לטיפול הניתוחי.
אם את רוצה אינפורמציה יותר מפורטת, צרי איתי קשר באסף הרופא - 08-9779817 ביום א'
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק מוסיפה
גל29/01/2010הפוליפים לא חזרו - נעשתה בדיקה בסיב אופטי
אינו סובל מעודף משקל - BMI - 19.5
בריא בדרך כלל, עירני, פעיל, משחק כדורגל, תלמיד מצטיין, אינו עייף ולא קשה להעיר אותו בבוקר.
האם אין מנוס מניתוח שקדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדום נשימה בשינה
ד''ר ארנון אליצור30/01/2010על פי הנתונים שאת מוסרת הרי שקרוב לודאי שיש צורך להוריד את השקדים.
כשאני נותן תשובות על בדיקות שינה שנעשות אצלנו אני בד"כ מעדיף לראות את הילד כדי שאוכל לתת תשובה חד משמעית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהיוליה27/01/2010
שלום
בתי בת שנתיים והיה לה וירוס RSV כשהייתה בת 5 חודשים ואושפזה בבית חולים בעקבות כך .
מאז הוירוס הילדה כל הזמן חוטפת התקפי סטרידו ובחודשיים הראשוניים טיפלנו בה בהינהלציות של בודיקורט וכשזה הפסיק לעזור עברנו לבטנוסול ולפעמים גם נאלצנו להשתמש באנטיביוטיקה ע"פ הוראתה של הרופאה . כשראינו כי ההתקפי סטרידו חוזרים ואין שום שיפור אלה רק החמרה עם הטיפול הקונבנציונלי חשבנו לעבור לרפואה משלימה ומאז 8 חודשים ועד היום אנחנו מטפלים בה רק בהומאופטיה ובינתיים כמעט ולא נותנים לה סטרואידים וגם קנינו לה אבן מלח וגם לוקחים אותה לחדר מלח פעמיים בשבוע אך עדיין לא ראינו שום שיפור במצבה אולי רק מבחינת ההתקפים שנהיו קלים יותר אך התדירות שלהם עדיין כל שבועיים.
המליצו לנו לעשות לה דיקור סיני או עיסויים שיכולים לעזור אך אני מפחדת להעמיס עליה יותר מידי ות'אמת כבר התיאשתי כי אני רואה ששום דבר באמת לא משפר את המצב . ההתקפים מתחילים אצלה מוירוס פשוט ואז היא מתחילה להשתעל מעט ולאחר כמה ימים מגיע ההתקף שנמשך 24 שעות ולאט לאט המצב משתפר והיא יוצאת מזה אך לאחר שבועיים חוזר על עצמו . אני מפחדת להשתמש בסטרואידים כי קראתי שיש הרבה תופעות לוואי כמו בעיות בהתפתחות ,היפרקטיביות וכד' וגם ראיתי עליה כשהתחלנו עם הטיפול בסטרואידים שבאיזשהו שלב גם זה מפסיק לעזור לה כי הגוף שלה כבר התרגל לתרופות אלו . רציתי לשאול האם אתם ממליצים על דיקור סיני או עיסויים ? והאם ההומאופטיה לא יכולה להזיק לה ? והאם כדאי לעשות לה חיסון נגד שפעת החזירים ושפעת רגילה ?
כי רופא הילדים שלנו ממליץ על החיסון והומאופט נגד חיסונים ואנחנו לא כל כך יודעים באיזו דרך לבחור ומה נכון הומאופטיה או רפואה קונבנציונלית ?
תודה מראש
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה
יוליה27/01/2010שכחתי לציין כי אין אסטמה לאף אחד לא מהצד שלי ולא מהצד של בעלי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה והימיאופטיה
ד``ר גיא שטויר27/01/2010יוליה שלום
אני רופא קונבנצינאלי ולכן לא אוכל לומר לך רבות על הרפואה המשלימה.
אם זאת מניסיוני וממאמרים רבים שפורסמו בנושא נראה שדיקור סיני יכול לעזור לנזלת, שיאצו (בגילאים מסוימים) יכול לעזור לאסטמה, צמחים יכולים לעזור אולם הרעילות שלהם קרוב לודאי גדולה פי כמה משל התרופות ה"קונבנצינאליות".
עד כמה שנראה לי כעת המיאופטיה (ריכוזים איפיטיסמאלים נמוכים של חומר) הוא הדבר הקרוב ביותר שאני מכיר לעבודת אלילים.
על מנת למנוע מתן מיותר של סטרואידים כטיפול מונע לתינוקת בגילה נקבעה לפני שנים אחדות התוויה שבמידה ודרוש טיפול מניעתי לילדים קטנים מגיל 3 שנים יש להפנותם לייעוץ רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)