מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניעת אסטמה?מרינה26/01/2010
אני אמא לבן 3. אני רוצה לשאל שאלה על מניעת היתפתחות של אסטמה. הנושא מדאיג אותי במיוחד כי לי יש אסטמה ואלרגיה וגם לאמא שלי (סבתא). הבן שלי נוטה להיות חולה, מצונן ותמיד בהמשך לכל צינון יש שיעול שלא נגמר. בחורף הזה הילד היה חולה 6-7 פעמים ברצף וכתוצאה מכך היה שיעול מתמשך כחודשיים כמעט בלי הפסקה. תמיד הוא מטופל בסירופים, לאחרונה הרופא משפחה התחיל לתת טיפול באנטיהיסמינים, והמליץ לתת אירוס כטיפול ממושך (מניעה). היה כפעמיים טיפול גם בונטולין בגלל ציפצופים ואינגלציות בבודיקורט.
בבית יש ויכוח ביני לבין בעלי. אני רואה לנכון להשאיר את הילד החולה בבית ולא לתת לו ללכת לגן עד שנסיים את הטיפול עד הסוף , וזה מבחינתי עד שיש הקלה בשיעול או היעלמות השיעול, בכדי לא להוסיף וירוס חדש על שיעול הקיים (כידוע הילד בשנה הראשונה בגן נדבק כל שבועה במשהו חדש). בעלי לעומת זאת חושב שברגע שנעלם החום אין צורך להשאיר ילד בבית ויש להמשיך את הטיפול באינגלציות וסירופים אך לשלוח ילד בחזרה לגן.
אני מבקשת חוות דעת מקצועית. האם אני צודקת בדרך פעולה שלי? אני יודעת שלילד יש גינטיקה לא טובה ויש נטיה לאלרגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת אסתמה
ד''ר ארנון אליצור27/01/2010שלום מרינה,
ראשית, אני חושב שלילד שלך "מגיעה" הערכה של רופא ריאות ושקילת טיפול מונע, על פי כמות הפעמים שהוא חולה והרקע המשפחתי. יתכן ובטיפול נכון ניתן יהיה למנוע או לקצר משמעותית את ההתקפים ובאותה הזדמנות ימנעו ויכוחים בינך לבין בעלך...
סיבות להשאיר ילד בבית כוללות חום, כל מצב בו הילד סובל ממחלה מאד מדבקת (שלשולים, דלקת עיניים), צורך טיפולים תכופים (אינהלציות מרובות), או חוסר יכול להשתתף בפעילות בגן. אם הוא "רק" משתעל, אך אינו זקוק לטיפולים תכופים, והוא במצב רוח טוב ומשחק, אין סיבה שלא ילך לגן.
עוד לא נמצאה הדרך למנוע התפתחות של אסתמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנת אסתמת תינווקותמיה25/01/2010
שלום,
בני בן שנה ושלוש , התפתחות תקינה , קטן יחסית משקלית (אחוזון 25) מאד פעיל. מיום לידתו נושם בכבדות. כול רופא ילדים שפניתי אליו דחה את הצורך באבחון מעמיק לנשימה הכבדה. בחודש האחרון חלה החמרה בכובד הנשימה הילד הפך לתשוש ועייף והחל להקיא כמעט באופן יומיומי בשעת בכי.
מומחה ריאות איבחן רק ע"י שמיעת הריאות אסתמה של תינוקות והוחל טיפול בונטולין ובודי קורט. יש השפעה חיובית אך כעת בשל התקררות חלה החמרה.
האם אופייני או שייתכן שהטיפול אינו מתאים?
האם אבחנה רק ע"י שמיעת ריאות הינה מספקת?
מה עמדתך בנוגע לצריכת מוצרי חלב בילד אסמתי?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה של תינוקות ומוצרי חלב
ד''ר ארנון אליצור27/01/2010שלום מיה,
האבחנה של אסתמה מבוססת על אירועים חוזרים של חסימה בדרכי האויר (מה שבד"כ מתבטא בצפצופים), הפיכים (זאת אומרת שהצפצופים מגיבים לטיפול), ואשר ביניהם הילד בריא לחלוטין.
בילדים קטנים אין אפשרות לעשות באופן שיגרתי בדיקות תפקודי ריאות והאבחנה נעשית על פי סיפור המחלה, בדיקה גופנית, ומעקב אחר תגובה לטיפול. לעיתים יש צורך לשלול אבחנות אחרות.
בילדים קטנים התקפים נגרמים בד"כ ע"י זיהומים ויראליים. לעיתים טיפול מונע אינו יעיל במניעת ההתקפים ולעיתים יש להתאים את הטיפול המונע הנכון לילד (מה לעשות, החיים לא כ"כ פשוטים). בנוסף, קשה לנבא את מהלך המחלה, ולדעת אם בגיל 3-4 שנים היא תחלוף או תימשך. נטיה אישית או משפחתית לאלרגיה או אסתמה מגבירה סיכון להתמדה של האסתמה בהמשך.
לגבי מוצרי חלב, עמדתי האישית היא שהילד "סובל" מספיק מכך שהוא מצפצף לעיתים, ומאחר ואין שום קשר מוכח בין מוצרי חלב וצפצופים, למה "להעניש" אותו במניעת מוצרי חלב. הסיבה היחידה להפסיק מוצרי חלב היא אלרגיה מוכחת לחלבון חלב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שני שפעת חזיריםשירלי25/01/2010
שלום
בני בן השנתיים סובל מאסטמה הוא מקבל טיפול מונע של סינגולר פעם ביום והיום הוא התקף והוא מקבל אנלציה 3 פעמיים ביום, מחר יש לו חיסון שני לשפעת החזרים האם אני יכולה לעשות את החיסון או לדחותו למעוד מאוחר יותר תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לשפעת חזירים
ד''ר ארנון אליצור27/01/2010שלום שירלי,
אני הייתי ממליץ להמתין מספר ימים עד שיחלים ואז לחסן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילוםלי25/01/2010
לפני 3 שבועות הייתי חולה צרודה וחלשה טופלתי באוגמנטין ואילציות אטרובנט ומי מלח ובודיקורט 2 ביום,לפני שהתחילו תסמיני המחלה ביום עשיתי את הצילום ריאות שהראה הריאות תקין\לב לא מוגדל,סינוסים קוסטופניים חסומים חלקית.ומאז הצילום טופלתי בטיפול אנטביוטי,ושהגיע תוצאות הצילום ניגשתי לרופא והיא אמרה שהכל תקין,אך אני עדיין לא רגועה שאני רואה את המשפט סינוסים רוסטופרניים חסומים חלקית האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל פלאורלי
ד''ר ארנון אליצור27/01/2010שלום ליאת,
סינוסים קוסטופרניים חסומים משמעו שיש נוזל שהצטבר בין הריאה לחלל בית החזה. הסיבה השכיחה להצטברות נוזל כזה היא דלקת ריאות, ואם חלוף הדלקת גם הנוזל נספג לחלוטין, אך לעיתים יתכנו סיבות אחרות. לא ציינת את גילך, האם היה לך חום או לא, האם את סובלת מאסתמה ברקע ועוד. בסופו של דבר, כמו דברים רבים ברפואה, האבחנה נעשית ממכלול של נתונים הנובעים מסיפור המחלה, הבדיקה הגופנית, בדיקות העזר שנעשות ותגובה לטיפול. כל זאת לא ניתן לעשות דרך האינטרנט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ליחתיאילן23/01/2010
אני אב לתינוק שנולד פג,במשקל 1.550 ק"ג,בשבוע 34,בניתוח קיסרי.היום הוא בן שנה ושלושה חודשים.לפני כשנה זיהינו כהורים בעיות נשימתיות וניגשנו למומחה ריאות שקבע,כי יש לילד אסמה קלה והמליץ על טיפול של אינהלציה עם טורבולין ובודיקורט,לחודשיים שלושה ולראות עם המצב משתפר אז להפסיק.לאחר כחודשיים של אינהלציות זיהינו שיפור והפסקנו וזה עבד טוב,עד לפני כחודש,הילד מגיע למצבים של השתנקויות,בעיקר בשעות הלילה,אך גם בשער חלקי היום,לפעמים הוא מגיע למצבי הקאה והוא תמיד מלא ליחה.שאלתי-האם יש משהו,עדיף טבעי,שיכול לעזור בעניין הליחה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנקויות, שיעול וליחה
ד``ר גיא שטויר25/01/2010הדבר הטבעי ביותר שאתם יכולים לעשות זה לחזור לרופא הריאות להערכה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת נשימה מתסכלת ..שובל21/01/2010
ד"ר שלום , אני בת 16 ילדה בריאה .. נושמת ויושנת
רק עם פה פתוח בעבר הייתי גם נוחרת היום הרבה פחות כמעט,
ומעל לשנה אני סובלת מקשיים בהכנסת נשימה עמוקה מהפה
[ללא הכחלה, ללא שיעול, אך עם חיוורון קל] בעיקר בשעות הערב אני
מוצאת את עצמי יושבת ערב ערב ומתאבקת עם האוויר מזדקפת פותחת את הפה כמו דג ,
מתאמצת מנסה כל תנוחה אפשרית שתכניס לי לעשרים שניות הקרובות אוויר ..
זהו מצב מאוד מתסכל הפוגע בתפקוד היום יומי שלי .
במהלך היום זה נמשך עד שאני נרדמת ומאוד קשה לי להירדם אני יושנת עם כרית מאוד
גבוהה ועל הבטן מה שמאוד לא נוח לי אך עוזר מעט בהכנסת האויר .
ניגשתי לרופאת אף אוזן גרון שאמרה שהכל בסדר במערות האף והלוע
מלבד גודש באף טופלתי חלקית מכיוון שלא חשתי בשיפור משמעותי
[באריוס וקלרינז לפי מיטב זכרוני .. ותרסיס ..]
נשלחתי לצילום מערות האף והכל היה תקין מלבד מחיצה קלה של האף אך אני מקבלת
אוויר באופן שווה , בנוסף עשיתי א.ק.ג שיצא אף הוא תקין ,
ועל פי טענותיי הרופאה הבינה שהאף הוא לא מקור הבעיה ,
נשלחתי לצילום ריאות , תפקודי ריאות , וקנה נשימה אך עוד לא ניגשתי .
מה זה יכול להיות לפי דעתך ?? האם יכול להיות שיש לי אסטמה פתאום באמצע החיים?
והיא הלכה והחמירה במשך שנה ? [ חשוב לציין שלעניות דעתי איני סובלת מחרדות אני רגועה וקשה מאוד להפר את שלוותי .. ]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת נשימה
ד''ר ארנון אליצור24/01/2010שלום נופר,
אני מבין את התסכול שלך אולם לפי מה שאני מתרשם מהסיפור שלך, לא נראה כי יש בעיה אוביקטיבית, כלומר נראה שהמדובר בעיקר בתחושה סוביקטיבית שלך. כמובן שכדי לאמר זאת בודאות יש צורך לבדוק אותך, ולעשות את הבדיקות שציינת - צילום חזה ותפקודי ריאות. במידה והם תקינים הרי שעצם הידיעה שהכל תקין - אמור לסייע לך לחוש טוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמני21/01/2010
לפני כ 10 ימים הגענו עם הבת לרופאת המשפחה- אחרי מספר ימים שהיה לה חום והיא חשה עייפות. בעקבות צילום נשלחנו למיון והיא אושפזה בעקבות דלקת ריאות במצב מתקדם שהוגדרה ויראלית. במהלך האשפוז עלה לה החום פעם אחת. נשללה שפעת חזירים. אחרי יומיים אשפוז צילמו שוב את הריאה ולא חל שינוי אך שחררו אותנו הבייתה כי הילדה נראתה חיונית יותר.
אחרי טיפול באנטיביוטיקה עשינו היום צילום ובאנו לרופאת המשפחה היא אומרת שחל שיפור (נעלם התמת) אך עדיין אחרי שהיא עשתה אנלציה לילדה - יש רעשים בנשימה. היא הפנתה אותנו לרופא ריאות מחר=אנחנו מנסים "להשתחל" לתור.
אולי תוכלו להאיר את ענינו במה יכול להיות מדובר? אין לה חום, היא לא משתעלת המון אך יש לה רעשים בנשימה. האם מדובר בעניין של זמן שהמחלה צריכה כדי לעבור?
מה דרגת הדחיפות לתור?
האם הזמן מאוד משמעותי כאן? אולי היה כדאי לחזור למיון?
נשמח להתייחסות
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים בנשימה
ד``ר גיא שטויר24/01/2010מני שלום
"רעשים בנשימה" איננה תיאור רפואי מקובל לממצאים שניתן למצוא בהאזנה לריאות.
הייתי מציע לחכות לבדיקה בעזרת "אוזני" רופא הריאות מחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהגילה21/01/2010
בני בן 6 חודשים אובחן בהתחלה כחולה ברונכיוליטיס נתנו לו ונלין,מיים ובודיקורט , בבדיקה לאחר חודש אובחן כי הטיפול עזר והפסיקו החירחורים והשיעולים אך בצילום ריאות ראו שיש לו ראה ימנית גדולה מהשמאלית שדוחפת את הלב והריאה . בבדיקת ברונכוסקופיה לא נראה שיש לו בעיה בריאות ( היה חידק בריאות וניתן לו אנטיביוטיקה 7 ימים) . חזרנו לרופאה אחרי 7 ימים והיא החליטה שהילד חולה אסטמה כי הוא הגיב טוב לתרופות וחל שיפור ונתנה לו טיפול מונע של משאף בוטיקורט החום פעמים ביום . מה דעתך ? אני לא מתלהבת לתת לו בגיל כזה כל כך הרבה זמן סטרואידים ,האם זה נכון לתת לילד בגיל כזה כל כך הרבה סטרואידים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בודיקורט לאסטמה
ד``ר גיא שטויר25/01/2010בודיקורט הוא אכן תרופה לאסטמה.
קיימים טיפולים נוספים.
הרופאה המטפלת מכירה את בנך טוב ממני, בדקה אותו, בחנה את צילומי החזה ולבטח יכולה לתת חוות דעת מושכלת המבוססת על נטילת אנמנזה באופן בלתי אמצעי ובדיקת בנך. לא ניתן לתת חוות דעת על הטיפול המועדף בתינוק בלי לבדוק אותו. זה לא סביר. מגיע לבנך ולך הערכה אשר מתבססת על יותר מאשר מספר משפטים בפורום של עצות כלליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שיעול ורפלוקסאורית21/01/2010
בתי בת השלושה חודשים , משתעלת שיעול מלא ליחה והקיאה יותר מהרגיל החל מגיל חודשיים , ביצענו לה בהוראת הרופאה צילום ריאות שהראה שהכל בריאות תקין . טיפלנו באנילציה ומאחר והמצב לא השתפר פנינו לרופא ריאות מומחה , שאמר לנו שזהו רפלוקס החליף לנו אוכל ונתן טיפול משולב של נוזיקורט בשילוב אוטריוין . ההקאות שהיו כמעט נעלמו ,וכן הנשימה הרבה יותר טובה במהלך היום , אולם בבוקר או כאשר היא קמה משינה ארוכה היא משתעלת כמעט עד חנק .
הגבהנו את המיטה (אולי לא מספיק) ואנו שמים לידה אדים קרים והדבר עוזר מעט - והשיעול המפחיד לא פסק .
מה עלינו לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לנאמר קודם
אורית21/01/2010התינוקת לא יונקת - וקיבלה מטרנה בהתחלה עכשיו עברנו למטרקנה רפואית - אולי היא רגישה לחלב ושווה לנסות מטרנה צמחית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשוב לרופא הריאות
ד''ר ארנון אליצור24/01/2010שלום אורית,
אוטריוין ונזוקורט הם לא טיפולים לריפלוקס, כך שלא ברור לי אם היו עוד אבחנות בהרופא שלכם חשב עליהם. מאחר והתחלתם במעקב אצל רופא ריאות אני סבור שהכי טוב לשוב אליו להערכה חוזרת. הוא יתן לכם המלצות להמשך טיפול. אלרגיה לחלב לא מתבטאת בשיעל וליחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס קוסטופרני סתוםריקי20/01/2010
שלום,
הערב עשינו לבתי צלום חזה.
בסיכום בדיקה כתוב:
.צל הלב תקין בגודלו ובצורתו
.תהליך תסניני דלקתי באונה התחתונה של הראה הימנית
.סינוס קוסטופרני הימני סתום
בתי בת 6, אסתמתית.
מה המשמעות של סינוס קוסטופרני הימני סתום ?
תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות
ד''ר ארנון אליצור24/01/2010שלום ריקי,
לבתך יש ככל הנראה דלקת ריאות (לא כתבת למה עשו צילום חזה). לעיתים דלקת ריאות מלווה בתפליט פלאורלי (נוזל המצטבר בין הריאה לבין דופן בית החזה). בד"כ עם הטיפול האנטיביוטי בדלקת הריאות נספג גם הנוזל הפלאורלי ואין הוא דורש טיפול מיוחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בבטנזול לילד בן שנתייםרעות19/01/2010
שלום,
בני בן השנתיים החל להשתעל שיעול כבד לפני חמישה ימים. בבדיקה אצל הרופאה לפני יומיים שמעה כי הריאות לא נקיות, ונתנה לו אינהלציה של בודיקורט וונטולין, 3 פעמים ביום.
למרות האינהלציות, השיעול לא פוסק, והוא מלא ליחה. השיעול נמשך גם ביום וגם בלילה.
יש לציין כי רוב הזמן אין חום, רק מדי פעם חום נמוך (עד 37.8).
בבדיקה נוספת היום, הרופאה החליטה לתת לו גם כדורי בטנזול (4 ביום) למשך 3 ימים, ועוד 3 ימים במינון יותר נמוך (3 ביום). מיד לאחר השימוש הראשון בכדורים חל שיפור במצבו (זמני כמובן).
יש לציין כי זו פעם ראשונה שהוא נזקק לטיפולים מעין אלו. אמנם הוא מצטנן מהר, וסוחב נזלת וליחה די הרבה זמן, אבל הריאות תמיד היו נקיות.
אני מאוד חוששת מהטיפול בבטנזול לאור תופעות הלוואי שקיימות לכך, אולם הרופאה אומרת שאם לא נשתמש בכך המצב עלול להחריף עד לכדי דלקת ריאות, וכי לטיפול קצר מועד אין השפעות כמעט.
רציתי לשאול מה דעתכם? האם לתת את הכדורים או להמשיך עוד מס' ימים עם אינהלציה בלבד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטנזול בהתקף אסתמה
ד''ר ארנון אליצור20/01/2010סטרואידים פומית (בטנזול / דנלון / פרדניזון) הם הטיפול היעיל ביותר להתקף אסתמה. אם הרופאה שלך ניסתה טיפול באינהלציות בלבד והתרשמה שהמצב החמיר, הרי לא הייתי מפסיק את הטיפול בבטנזול. תופעות הלואי הן ברובן בשימוש ארוך טווח, והסכנה של החמרת ההתקף והגעה לאישפוז היא חמורה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזה אצל בן 10ג'וי19/01/2010
שלום, בני מתלונן על לחץ באזור החזה (מיקום מדוייק, מפתח הלב) הלחץ מופיע לאחר ריצה.
בני משתתף בחוג כדורסל כבר 6 שנים. פעמיים בשבוע החוג. חוףץ מזה רוכב על אופניים לפחות פעם בשבוע. לאחרונה, שבועיים אחרונים, מתלונן על לחץ, והמורה ציינה כי הוא נראה עייף.
לפני כשנה,מאחר והילד התעלף בבית הספר, ערכנו בדיקות: אקג, אולטרסאונד לב, אקו לב ,בדיקות דם ובדיקת מאמץ. בדיקת המאמץ הופסקה באמצע מכיוון שהילד התעייףץ שאר הבדיקות יצאו תקינות. נכון לעכשיו אנו מודאגיםוהשאלה היא האם יש בדיקות שלא עשו לו וכדאי שיעשו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה
ד''ר ארנון אליצור20/01/2010שלום ג'וי,
לא ברור לי משאלתך אם בכל השנה האחרונה ילדך היה ללא כל תסמינים. הייתי ממליץ לחזור לרופא המטפל שביצע את המעקב אז ולבדוק אם כדאי לחזור על חלק מהבדיקות (בפרט בדיקת המאמץ אותה לא סיים). הייתי ממליץ גם על צילום חזה ותפקודי ריאות במאמץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ בחזה אצל ילד בו עשר- תודה
ג'וי20/01/2010א. תודה על ההתייחסות. זה היה מהר.
ב. במהלך השנה הילגד תפקד רגיל, אך היה מתעייף מהר. הוא היה בחוג שחיה וכבר בחצי בריכה הילד התעייף.למרות שבמקביל המשיך לשחק כדור סל - ושם לא היה מתעייף. בכל מקרה אנו חוזרים על חלק מהבדיקות, מקווה ומתפללת שהכל בסדר. המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטיםשירלי13/01/2010
זה תמיד מתחיל בשיעול נבחני נוראי
ממשיך לחרחורים צפצופים גסים וצפופים
נזלת מים באוזניים אודם בגרון חוסר תאבון ויכול לבלוע (ירידה במשקל) ב2 מקרים היה מלווה בקוצר נשימה ובכי היסטרי וחום גבוהה 398 (למשך 5 ימים ואז נתנו לה אנטיביוטיקה ככיסוי וכי לא היה שיפור במצב גם לאחר אנהלציות + ונטולין ואירובנט) התדירות היא בוקטובר בנובמבר
ו דצמבר ועכשיו ינואר בערך כל חודש זה מגיעקבוע ועד שהיא יוצאת מזה לוקח שבועיים מעגל שלא יוצאים ממנו
מקווה שהתמונה ברורה יותר האם זה הגיוני כל חודש מחלה מה זה חולשה בדרכי נשימה? תמיד היא מסתבכת מזה ומגיעה לשבועיים בלי לאכול( בת שנה ו3 חודשים) יכולה להיות לה בעיה רפואית כלשהי שלא עולים עליה היית ממליץ לי ברור מעמיק
?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול וצפצופים
ד''ר ארנון אליצור13/01/2010שירלי,
הפורום נועד לענות לשאלות ספציפיות. אני לא חושב שזה אפשרי או רציני לתת אבחנות או הצעות לטיפולים דרך האינטרנט. הייתי ממליץ שתבקשי הפניה לרופא ריאות כדי לדון בענין בצורה יותר יסודית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררויות חוזרותשירלי12/01/2010
שלום בתי שירה בת שנה ו3 חודשים וכבר עברה 4 מחלות של שיעול נבחני שנמשכות לאורך זמן . פעם אחת זה לווה בחום 398 בקוצר נשימה ו טופלה בסטרואידים אנהלציות ובסוף קבלה אנטיביוטיקה למניעה משום ששבוע לא ירד החוםץ והנה גם היום זה חזר והיא משתעלת חזק כמו כלב חסרת תאבון 5 ימים מצביעה שכואב לה בפה( יוצאת לה גם שן טוחנת) ומזה 3 ימים שיש לה חום 378
דאגתי היא משום שהיא תמיד מסתבכת עם השיעול הזה ומגיעה לשבועיים בלי מזון קוצר נשימה( אין אסטמה משפחתית) ושאלתי היא מה אוכל עשות בכדי לחזק אותה ואת מערכת הנשימה שלה
היום יש לה קצת חום 378 ואני מפחדת ששוב נחזור למעגל קסמים הזה של השיעול קוצר נשימה ירידה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול נבחני וצפצופים
ד''ר ארנון אליצור13/01/2010שלום שירלי,
רפואת ריאות נכונה תלויה בקבלת תיאור מדויק של מהלך המחלה, תדירותו, חומרתו, תסמינים מלווים, ותגובה לטיפול וכן בבדיקה גופנית. לעיתים גם יש צורך בצילומים או בדיקות אחרות.
מהתיאור שלך קשה להבין אם עיקר הבעיה היא בדרכי הנשימה העליונים ומתבטאת בשיעול נבחני או בסימפונות הקטנים ומתבטאת בצפצופים. הטיפול מששתנה כתלות במקור הבעיה. הייתי מציע לך, מאחר והתסמינים חוזרים על עצמם לעיתים קרובות לפנות להערכת רופא ריאות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בריאהענבר11/01/2010
בני בן ה-4.8 אושפז לפני כ-9 חודשים בשניידר בשל דלקת ריאות קשה שם הוכנס לו נקז להוצאת המוגלה. לפני כחודש היינו אצל רופא ריאות שבדק לו תפקודי ריאה ויצא לאחר כמה ניסיונות 101% אך הרופא אמר שנשארה לו צלקת בריאה שהיא לא עוברת. מה זה אומר צלקת בריאה והאם היא פוגעת באורח החיים? מאז הדלקת ריאות הילד הרבה חולה ומצונן (אוזניים כואבות וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות עם נוזל פלאורלי בילדים
ד''ר ארנון אליצור12/01/2010שלום ענבר,
דלקת ריאות עם מוגלה המצטבר בחלל שבין הריאה לבית החזה ודורש ניקוז עשויה להיות קשה ודורשת זמן רב להחלים. יש מגוון של פרמטרים אותם אנו בודקים בתפקודי ריאות. אני לא יודע למה ה- 101% מתייחס, וצריך לדעת את כל הפרמטרים כדי להעריך את התפקוד הריאתי. מעבר לכך, בילד בן 4.8 שנים, בפרט אם עשה תפקודי ריאות לראשונה בחייו, לא בטוח שהוא אכן עשה אותם טכנית בצורה האופטימלית, אך את זאת יכול רופא הריאות לקבוע בעת ביצוע הבדיקה.
הבשורה הטובה היא שבילדים בד"כ עם הזמן הריאה מחלימה לחלוטין. זה יכול לעיתים לקחת חודשים ושנים אך לריאות של ילדים יש יכולת ריפוי מדהימה.
לנזלות וכאבי אוזניים אותם ילדך חווה עכשיו אין קרוב לודאי קשר לדלקת הריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)