מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול סטרידו חד-פעמיענת18/07/2010
שלום, בני בן שנה ושלושה חודשים. מצונן אחת לשבועיים שלושה למשך שבוע..
לפני חצי שנה היה לו שיעול סטרידו קשה במיוחד, היינו איתו במיון והוא קיבל בטניזול לכמה ימים.
יש לו אחת לשבועיים שלושה שיעול סטרידו חד-פעמי בלילה, השיעול אפילו לא מעיר אותו...
אתמול היה לו שיעול בלילה, הוא בדיוק אחרי צינון של חמישה ימים שהסתיים..
הרופאה אמרה שאין צורך להתייחס לזה.. אנא עדכן אותי אם צריך לפנות בכל זאת לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרידור
ד''ר ארנון אליצור18/07/2010שלום ענת,
אם מדובר בשיעולים בודדים בזמן מחלות ויראליות של דרכי הנשימה העליונים ואשר לא מלווים במצוקה נשימתית הרי שאין צורך בבירור נוסף. באם הסטרידור הופך לתדיר יותר, חמור יותר או ממושך יותר כדאי לפנות להערכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון טרבולין/מי מלח לחרחוריםיעל18/07/2010
שלום,
בני בן שנה ו- 3 חודשים, בעל היסטוריה של חרחורים לאחר וירוסים.
ביום חמישי היה לו חום במהלך היום וכצפוי, אתמול החלו החרחורים.
מהו המינון הסטנדרטי לאינהלציות במקרה כזה (שלשמחתי לא קרה לנו כבר הרבה זמן)?
האם אני זוכרת נכון - 1.5 מ"ל מי מלח + 0.5 מ"ל טרבולין * 3 פעמים ביום?
האם כדאי להוסיף גם בודיקורט ע"י איירוצ'יימבר?
וגם שאלה לד"ר אליצור - האם אינך מקבל יותר מטופלים במרפאה בנס ציונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באינהלציות
ד''ר ארנון אליצור18/07/2010שלום יעל,
המינונים של טרבולין ומי מלח לילדים מעל גיל שנה הם כפי שרשמת. באופן פורמלי המינון מתחת לגיל שנה הוא תלוי משקל אך בשל העובדה שרוב התרופה באינהלציה לא מגיעה לריאות, אני בד"כ משתמש באותו מינון גם בילדים קטנים יותר.
בודיקורט באירוצ'מבר בד"כ משמש לטיפול מונע. יעילותו בהתקף חריף היא במינונים גבוהים יותר מהמקובל. מומלץ לפנות לרופא מטפל על מנת שיעריך את הילד ואת הצורך במתן בודיקורט או טיפול אחר.
כעת אני לא מקבל יותר בנס ציונה אלא רק ברמלה ובאלעד.
בברכה\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות כבדותאביטל16/07/2010
שלום
ביתי בת השנה וחצי נושמת נשימות כבדות ורועשות .לפעמים אני שומעת את הנשימות שלה מהחדר שלה ועד לחדר שלנו...
לפעמים אני רואה שהיא ישנה בפה פתוח..
שמנו לב שהיא סובלת באמצע הלילה מקוצר נשימה והיא אינה ישנה שינה רגועה ורציפה..מתעוררת בבכי..
איך ניתן להפסיק את התופעה?
אני רוצה לציין שלאביה יש שקדים (פוליפים גדולים מהרגיל)
במהלך היום הילדה ערנית ומפגינה יכולות קוגנטיביות
בתודה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימות כבדות בלילה
ד''ר ארנון אליצור17/07/2010שלום הדס,
אני ממליץ לפנות לרופא הילדים עם התלונות. הוא ייקח פרטים נוספים ולפי הצורך יפנה לרופא ריאות או לרופא אאג להערכה נוספת. על פיה ייקבע באם גם יש צורך בביצוע בדיקה במעבדת שינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שעלתנועה14/07/2010
בני בן 5 חודשים- לאחר שהשתעל במשך חודש, בוצעה לו בדיקה לשעלת. תוצאותיה:
Pertussis IgA 1.4
Pertussis IgM 7.2
לגבי בדיקת ה IgM נרשמה ההערה הבאה:
Under 8 Negative
From 8-10.9 Borderline
Above 11 Positive
מה משמעות התוצאות האמורות?
אציין כי הילד כבר אינו משתעל (מזה כשלושה שבועות) אך בטיפת חלב מסרבים לחסנו לשעלת לפני פענוח תוצאות הבדיקה (טוענים שבמידה והילד אכן חלה בעלת, החיסון מיותר)- האם כך?
כמו כן, עקב השיעול הממושך ואי עלייה במשקל נשלחנו לבצע תבחין זיעה. יחד עם הפסקת השיעול נראתה עלייה במשקל- האם לדעתך כדאי לבצע את הבדיקה כבר בשלב זה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לשעלת
ד''ר ארנון אליצור15/07/2010בדיקות מעבדה הן לא ענין של 100% ולכן אי אפשר לאמר בודאות שהוא לא חלה בשעלת אך התוצאות הן שליליות זאת אומרת שהן לא מאשרות שהשיעול נגרם משעלת.
אני מציע שתשובו לרופא המטפל שיאשר לטיפת חלב להמשיך בשיגרת החיסונים.
מאחר ואין לנו את כל הנתונים של ילדכם - כמה ירד במשקל, האם היו ממצאים בצילום חזה , איך הוא עולה כעת במשקל וכו' אני מציע שתעלו את השאלה בפני הרופא שהפנה אתכם לבדיקה. בכל מקרה הבדיקה היא פשוטה ולא כואבת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים בתינוקת- וחלביעל12/07/2010
שלום,
בתי בת 8.5 חודשים לפני כחודש וחצי החלה לפתח מעט נזלת ולאט לאט התפתח גם שיעול וליחה. ניגשנו לרופא ילדים ורשם לה טיפול בתמיסת מי מלח לאף.
שבועיים וחצי ללא שינוי ניגשנו שוב והתחלנו אינהלציות במי מלח. במהלך השלושה וחצי השבועות הראשונים היתה נסיגה של כמה ימים שלאחריה החמרה בשיעול ובליחה, שלוו בהקאות רבות כתוצאה מהשיעול, וכן התעוררויות בלילה. ניגשנו לרופא ואובחנו צפצופים, התחילנו אינהלציות של ונטולין 3 פעמים ביום אך ללא שיפור. שוב הלענו לרופא והפעם מצילום חזה עלה כי הריאות לא נקיות וככל הנראה מדובר בדלקת ריאות לא טיפוסית.
הרופא רשם המשך אינהלציות ונטולין, אנטיביוטיקה של תרחיף אזניל, למקרה שזה חיידקי- 3 ימים, וסטרואידים בבליעה עם מים.
היא סיימה את הטיפול באזניל, אך ניגשנו לרופא מאחר והטיפול בסטרואידים לא היה כראוי בשל הקאות, והוא הפנה למומחה ריאות שאישר שהריאות לא נקיות ושנשמעים צפצופים. הוא אמר שנראה כי מדובר בגורם ויראלי או אלרגני והמליץ על מתן ונטולין במשאף 5 ימים פעמיים ביום שתי שאיפות כל פעם ובודיקורט 2*2 לחודש וחצי.
כמו כן עברנו לחלב איזומיל על בסיס סויה, והפסקנו חלבה וטחינה מחשש לאלרגיה של שומשום.
ציינתי בפניו שאני הייתי רגישה לחלב כתינוקת אך התבטא בתזסמינים של כאבי בטן מרגע לידתי.
בינתיים 6 ימים אחרי הביקור אצל המומחה חלה הטבה משמעותית אצל הילדה ואתמול לא נשמעו צפצופים על ידי רופא הילדים.
הרופא המליץ להמשיך להימנע מתחליף על בסיס חלב עד גיל שנה לפחות ולהמתין עד גיל שנה לקבלת החלטה.
אני חוששת להמשיך בתחליף סויה מאחר וישנם מחקרים שלא תומכים בכך, יחד עם זאת נראה לי יותר סביר שהגורם אם כבר הוא השומשום כי התחלנו לתת לה בערך בתקופה שהתחילו התסמינים לעומת החלב אותו היא שותה מגיל 3 חודשים. מה גם שאולי זה בכלל ויראלי וסתם צירוף מקרים.
האם ניתן לנסות להזין אותה בתחליף על בסיס חלב ולהמתין לראות אם יש תגובה חריגה ובמידה וכן לחזור לסויה?
כמו כן האם נחוץ שימוש בבודיקורט חודש וחצי, זה לא יותר מידי זמן?
תודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת נוספת דרך האינטרנט
ד``ר גיא שטויר13/07/2010יעל שלום
מאחר וכבר עברתם הערכה מקיפה על ידי רופא ריאות ילדים יהיה זה אך נכון לשאול אותו את כל השאלות הללו.
הרי לא ניתן על סמך מספר משפטים באינטרנט לסתור חוות דעת של מומחה שבדק את הילדה, שמע את הסיפור, בחן את כלל תוצאות המעבדה והגיע להחלטה שקולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתיפעת10/07/2010
שלום,
בני בן 6 וחצי משתעל מזה חודשיים.. בבוקר השיעול הוא בין יבש לקצת ליחתי , בלילה שעה אחרי ההרדמות , בני מתעורר עם תחושת חנק ומחזיק את החזה כאילו משהו " תקוע לו שם ", והשיעול לעיתים מסתיים בהקאה.
בזמן פעילות גופנית גם מופיע התקף שיעול שלעיתים מסתיים בהקאה. טופל במדכאי שיעול , אך ללא שיפור . צילום חזה תקין. טופל באזניל למשך 3 ימים, אך ללא שיפור. רופא ריאות טוען שזה כנראה שעלת ונתן לי שוב אזניל למשך 5 ימים , אך אין הטבה . בדיקות דם לנוגדני השעלת יהיו רק בסוף החודש , אך בספירת דם כל המדדים תקינים למעט % לימפוציטים - 29.4 קצת מתחת לטווח ו % אזאנופילים 8.9 , קצת מעל הטווח . האם ספירת הדם יכולה להעיד על משהו ?
האמת היא שאני ממש מיואשת , מה עוד ניתן לעשות ?
תודה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך וספירת דם לא תקינה.
ד``ר גיא שטויר13/07/2010יפעת שלום
על מנת לפרש תוצאות ספירת דם אנו זקוקים לכל המדדים.
במידה והספירה הכללית 10,000, לדוגמא, אזי מדובר בכמות איאוזינופילים גבוהה מהצפוי. ממצא שכזה מלווה לעיתים מחלות אלרגיות. בשעלת, לרוב, הלימפוציטים גבוהים מאוד ולכן ספירת הדם איננה מתאימה לשעלת.
בשל כל הנאמר לעי"ל, אני מציע, לחזור לרופא הריאות ילדים שלכם להערכה חוזרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 וחצי חולה בדלקת ריאות שבועייםשרון09/07/2010
בני בן 8 וחצי.לפני שבועיים עלה חומו ל-39 מעלות. רק כעבור 6 ימים איבחנו דלקת ריאות בצילום וגם ע"י שמיעת הראות. קבעו כי יש כניסה מופחתת של אויר. קיבל ביום האבחנה וביומיים שלאחר מכן זריקה של רוצפין - סה"כ קיבל 3 זריקות (כל יום זריקה). אח"כ המשיך במוקסיויט 10 CC שלוש פעמים ביום (שוקל 18 ק"ג) . היום (היום ה-6 לשימוש במוקסיווט) ביקרנו אצל הרופאה שקבעה כי עדיין יש לו צפצופים בראות ואמרה שצריך להמשיף במוקסיוויט עוד 5 ימים נוספים כך שסה"כ הילד יצרוך 15 ימים של אנטיביוטיקה. נגשנו לרופאת ילדים אחרת והיא קבעה גם להמשיך עוד 5 ימים נוספים במוקסיוייט + לתת לו בנוסף למוקסיוויט גם אזניל 5 CC פעם אחת ביום. ביקשה גם לבצע צילום ראות כבר ביום ראשון הקרוב. אשמח לקבל חוות דעתכם. מדוע ילדי לא מחלים לאחר 10 ימים במוקסיוויט? האם לשלב גם אנטיביוטיקה נוספת אזניל או להמשיך רק במוקסיוויט עו 5 ימים.
יש לציין כי לילדי אין חום כבר יומיים לאחר קבלת הזריקות אך לקראת עקב עולה חומו ל- 37.3 עד לעיתים 37.5
תודה,שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה איטית מדלקת ריאה
ד``ר גיא שטויר10/07/2010שרון שלום
בנך עבר הערכה על ידי רופאות ילדים שראו אותו, בדקו אותו, בחנו את כלל תוצאות המעבדה והצילומים ולאחר מכן נתנו לך הערכה. אין ולא יכול להיות תחליף אינטרנטי להערכה ישירה על ידי רופא. לבטח שלא אוכל לתת לך הערכה נוספת או אחרת בלי לראות את ילדך ואת בדיקות המעבדה שלו.
למרות האמור לעי"ל נראה מסיפורך שניתן להעיר מספר הערות. התגובה המיידית לאנטיביוטיקה מרמזלת על כך שהבחירה הטיפולית הראשונית הייתה נכונה. צפצופים הם לא ממצא אופייני בדלקת ריאה פשוטה ועשויים לרמז על אבחנה אחרת. התמשכות של התסמינים לפרק זמן ארוך שכזה מצדיקים הערכה חוזרת. צילום חזה חוזר הינו לעיתים מרכיב בהערכה שכזו.
עצתי היא להצמד לחוות דעת של הרופאה עליה את סומכת ובמקרה של כישלון טיפולי או המשך התסמינים לבקש ייעוץ רופא ריאות ילדים.
בריאת שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימהחיים08/07/2010
הרבה שנים סבלתי מנוזלת אלרגית ואף סתום וסינוסיטיס וברוך השם כבר אני לא סובל הרבה שנים
אבל בגלל שאף שלי תמיד היה סתןם אז לא היית נושם מאף אלה מהפה והיום שאף שלי פתוח אני לא יודע אם אני נושם בכלל מאף כמו שצריך כי יתרגלתי לנשום מהפה והשאלה שלי היא אך אני יכול לדעת אם אני נושם נכון אם נכנס אוויר כמו שצריך האם יש בדיקה לזה
בתודה לדקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לנשימה מהאף
ד``ר גיא שטויר08/07/2010במידה ותבקר אצל רופא יזהה הרופא את צורת הנישמה שלך כהרף עין.
זהו אלמנט בסיסי עליו מסתכל הרופא במהלך הפגישה עם מטופל.
רמז נוסף ניתן לקבל על ידי סגירת הפה. במידה ותרגיש שאתה נחנק או שתרגיש חוסר נוחות ניכר יש סבירות שאתה עדיין נושם דרך הפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלה של אסטמה בילד בן 4 ?רונן07/07/2010
שלום , הילד שלי בן 4 התלונן על כאבי "בטן" (לדעת רופא הילדים זה הסרעפת) וקושי להשתעל (אז היו לו כאבים) רופא הילדים מצא בעיה בכמות האוויר הנכנסת לריאה ימין , הילד נשלח למוקד חירום לאינהלציה + צילום חזה , לא נמצא כלום בצילום ,הוא קיבל אינהלציה של ונטולין ולבית נרשם לו טיפול באינהלציה (תמהיל של 3 תרופות ). לילד רקע של אסטמה של העור, ובעל נוגדנים רבים לסטרופטוקוק ( אני לא בטוח האם הנתונים האמורים מוסיפים לתמונה) הוא מתעטש לפעמים המון ובתקופה האחרונה הוא מנוזל ויש לו ליחה. בשלב מסויים רופא המשפחה טען שיש לו אלרגיות. ברצוני לשאול האם יש בדיקות מיוחדות המאפשרות איתור התחלה של הסטמה ? יש טיפול מקדים שיכול למונע החרפה ? שאלה נוספת באינהלציה האדים עולים ונכנסים לעניים של הילד למרות שמורכבת מסכה קטנה לילדים האם זה תקין , לא יכול להגרם נזג בפגיעה של החומרים האלה בעין?
האם יש בדיקות לאיתור אלרגיות היכולות לגרום לסיבוכים כאלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה בבן 4 שנים
ד''ר ארנון אליצור07/07/2010שלום רונן,
כדאי לעשות תבחיני עור לאלרגיה.
זה יתן לך אינפורמציה אם ההתעטשויות והנזלת נובעות מאלרגיה. זה גם מסייע לנבא אם תהיה לא אסתמה בעתיד אם כי כמובן זה לא חד משמעי. אין בעיה אם האינהלציה כפי שאתה מתאר אולם בילד בגילו נוח יותר ויעיל יותר לתת טיפול עם משאף ואירוצ'מבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת חמצןאמא05/07/2010
בני ילד בן 17 עם פיגור קשה מוריד סטורציה ביום עקב נשימות שיטחיות אם לוקח אויר טוב לאחר שמבקשים ממנו עולה הסיטורציה עד 94 ואז לאט לאט יורדת לפעמים ל-80 ונשארת שם, לעיתים אף משתעל וסיטורציה גם עולה.
מטופל אצל רופאת ראות ולדבריה אינו סובל ממחלה ריאתית ואין מה לעשות.
סובל מאפילפסיה מאוזנת ומקבל דפלפט כרונו במינון גבוה .
שאלותי:
1. האם הדפלפט כרונו משפיע על רמת או איכות הנשימות ומדכאת אותם.
2. מה ניתן לעשות על מנת לשפר את אירור הריאות.
אשמח אם תנתב את דרכנו ברעיון או מחשבה על מנת לפתור את מצוקתנו.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת חמצן
ד''ר ארנון אליצור05/07/2010באם הוא אינו סבול ממחלה ריאתית הרי קרוב לודאי שהנשימות שלו לא אפקטיביות, בדיוק כפי שאת רואה (נשימות שטחיות). במקרה כזה יש לעיתים צורך לספק הנשמה באמצעות מכשיר BIPAP.
את צריכה לברר זאת עם רופאת הריאות שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרידור וטיפול עזרה ראשונהיוסי03/07/2010
הבן שלי בן 5 סובל מהתקפי סטרידור בעיקר לפנות בוקר תוך שינה, כמובן שהוא מתעורר וחווה קשיי נשימה
רציתי לדעת כמה בודיקורט (נוזלי) באינהלציה לתת עם הופעת ההתקף כדי להקל על הנשימה
וחוץ מאוויר קר מה עוד אפשר לעשות כעזרה ראשונה בבית להקלה מיידית של הנשימה
תודה מראש יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לסטרידור
ד''ר ארנון אליצור05/07/2010שלום יוסי,
ניתן לתת טיפול חד פעמי של 2 מ"ג בודיקורט באינהלציה (שזה 4 מ"ל). זה בד"כ פותר את הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרידור חוזר לתינוק בן 8 חוד'אושר02/07/2010
שלום,
בני מאז היותו בן 4 חוד' בערך חוטף את וירוס הסטרידור מידיי חודש גם עכשיו ובעיקר בימים חמים אני כבר ממש אובדת עצות הוא מקבל המון סטרואידים (אנאלצייה- בדיקורד,,אפילו ונטולין,ולעיתים קרובות מאוד בטניזול) לצערי כל התרופות האלו מוכרים לי מאוד כי ביתי בת ה3 סובלת מאסתמה מגיל שנה והיא מקבלת טיפול מונע של בודיקורד מידיי יום.
האם ייתכן שבני מקבל מידיי חודש התקפים אלו בתדירות כ"כ גבוהה? האם יתכן שזה מגיע ממקור אחר בדרך זו? אם כן ממה ? אני ממש מפחדת שהוא הולך בדרכי אחותו וכבר מגיל שנה יקבעו רופאיו שהוא גם אסמתי וכי יש צורך בטיפול מונע קבוע .
שאלה נוספת - האם בודיקורד יכול לגרום להתקפי כעס ,זעם אם משתמשים בו באופן יומיומי?(כמו הבטניזול)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרידור חוזר
ד''ר ארנון אליצור02/07/2010שלום אושר,
סטרידור בד"כ מטופל בסטרואידים בשיאוף או פומית אך לא בונטולין. אם בנך מקבל ונטולין, הרופא המטפל מתרשם ככל הנראה שהוא גם מצפצף. אם יש סיפור משפחתי של אסתמה או אלרגיה אכן קיים סיכון מוגבר להתפתחות אסתמה. מאחר ומדובר בתינוק קטן אני סבור שכדאי לפנות לרופא ריאות ילדים להערכה וקביעת צורך בירור או טיפול מונע.
בכל מקרה, הטיפול המונע הינו בטוח ואינו גורם להתקפי כעס כמו שבטנזול עשוי לגרום. במילים אחרות, אם לבתך יש התקפי זעם, לא הייתי "מאשים" את הבודיקורט בכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה חוזרת ונשנית אצל ילד בגיל 1.8טלי30/06/2010
שלום
בני בן השנה ו-8 חודשים מחרחר כמעט תמידית, יש לו חרחורים שנובעים ממקור עליון, הוא מלא ליחה במרבית הזמן ולעיתים משתעל.
אחת לחודש הוא מפתח חום, לטענת הרופא בשל וירוסים ויראליים מהגן וכו'.
מה עלי לעשות?
הטיפול שהוא מקבל הוא בד"כ אינלציות והרופא המליץ על פילקה כשמופיע שיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הטיפול הטוב ביותר לליחה ושיעול?
ד``ר גיא שטויר30/06/2010טלי שלום
ליחה ושיעול הינם התגובה ההגנתית של הגוף לגירוי זיהומי, מיכני, אלרגי, חומצי, או כל גירוי אחר. מטרת הליחה/שיעול למנוע את הנזק שעלול להיווצר מגירוי שכזה. הדרך הנכונה לטפל בשיעול או ליחה היא למצוא מה גורם להם ולא לנסות להפסיקם באופן מלכותי. לא ציינת מה קיבל בנך לאינהלציות ואפשרי מאוד שכבר מקבל טיפול ספציפי לבעיתו. מאחר ולכל מחלה קיימים טיפולים אחרים באינהלציה לא ניתן לקבוע, מהפרטים שמסרת, אם נעשה ניסיון לטפל במחלה כלשהיא או לא.
כמובן שלא אוכל ניתן לבצע איבחון ולבטח לא להמליץ על טיפול על סמך סיפור באינטרנט. נשמע שבנך סובל ואת סובלת עימו. הצעתי היא לגשת לקבל חוות דעת של מומחה למחלות ריאה בילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה גילשולה30/06/2010
עד איזה גיל יש סיכון לדום נשימה אצל ילדים קטנים? אני עדיין בחרדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת מוות בעריסה
ד``ר גיא שטויר30/06/2010מוגדרת כמוות ללא סיבה ידועה. ההארעות היא בגילאים חודש-שנה.
אמנם מדובר בארוע מחריד וחמור אולם שכיחותו נמוכה מאוד.
עישון בסביבת התינוק, השכבה של הבטן, חימום יתר, שינה במיטת ההורים, מזרן רך, חימום יתר והלבשת יתר ועוד כולם גורמים שקשורים לעלייה בשכיחות של תסמונת זו וניתנים למניעה.
למעט המנעות מגורמי הסיכון הללו לא ניתן למנוע מוות בעריסה. ניטור לבבי ונשימתי איננו מונע מוות בעריסה. בניגוד לתאונות דרכים וסיבות נפוצות אחרות לפגיעה מדובר בארוע נדיר. מכך ולמרות שלעיתים קל יותר לייעץ מאשר ליישם לחיות את החיים מתוך אופטימיות היא גישה בריאה יותר וסבירה יותר בהקשר למחלות נדירות מאוד.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לילד עם אסתמהעוז28/06/2010
מטופל הילד בתרופות הקונוונציוליות, אולם רציתי לשמוע על אפשרויות נוספות.אני קראתי הרבה באינטרנט על טיפולים טבעיים ורציתי לדעת עד כמה זה מומלץ לעשות איזשהו שילוב?
אודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים באסתמה
ד''ר ארנון אליצור28/06/2010שלום אלינה,
הטיפולים הקונוונציונליים לאסתמה נכנסו לאחר מחקרים רבים אשר בדקו את יעילותם ובטיחותם. אף אחת מ"התרופות הטבעיות" לא עמדה בסטנדרטים דומים. לפיכך אין לנו שום אפשרות להמליץ עליהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)