מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול כרוניאורית31/05/2010
בני בן שבע וחצי. בחודש האחרון הוא משתעל ללא הפסקה. השיעול שלו יבש וממושך בעיקר בשעות היום. מה שנראה בהתחלה בתור שיעול כעת נראה כמו נשיפות ללא קול. הוא טוען כי יש לו גירוי. אומר כי יכול לנשום ולא סובל מקוצר נשימה. לי נראה כי הגירוי לא מגיע מהגרון כי אם מדרכי הנשימה. האם בני סובל מאסטמה? האם זו התחלת אסטמה? במשפחתי מחלה זו נפוצה ואני מוטרדת מכך מאוד. יש לציין שמעולם לא סבל מבעיות נשימה לפני כן.
אם לא מדובר באסטמה- מה יכול להיות מקור השיעולים? האם ויראלי?
היום הרופאה בדקה אותו ועשתה לו אנלציה לא נראה כי יש שינוי בעקבות זה.
האם עליי לפנות למומחה לריאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול כרוני
ד''ר ארנון אליצור31/05/2010לשיעול יש מאפיינים שונים כתלות בגורם. חשוב לדעת מה מגביר את השיעול, אם בכלל, ואם יש זמנים בהם הוא לא קיים כלל (בשינה?). כמו כן חשוב לדעת נוכחות של תסמינים אחרים - נזלת, חום, וכו'.
אני ממליץ לפנות לרופא ריאות על מנת לבצע תפקודי ריאות. בגיל כזה האבחנה של אסתמה יותר פשוטה ונעשית בד"כ על סמך תפקודי ריאות.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול במשך חודשייםמירב31/05/2010
בני בן שנה וארבעה חודשים, לפני כחודשיים היה לו סטרידור שטופל במשך יומיים ונפתר. מאז הוא משתעל. במהלך היום הוא משתעל מעט יחסית ובמהלך הלילה יש לו בממוצע שתי התקפות שיעול של מס' דקות מתוך שינה, הזזתו לשכיבה על הגב או על הצד עוזרת לפעמים להפסקת השיעול. בשבוע האחרון התווספה לשיעול נזלת וצרידות (הצרידות עברה לבד אחרי יום אחד). בבדיקה של רופאת הילדים לא נמצא שום דבר חריג (ריאות, אוזניים, גרון) ונאמר לי לא לעשות כלום.
לפני ארבעה חודשים הוא קיבל טיפול של אנלציה (ונטולין) למשך מס' ימים בעקבות שיעול ממושך, הטיפול הפסיק כמעט לחלוטין את השיעול.
האם השיעול מעיד על הפרעת נשימה ? האם יש צורך לעשות לו בדיקות כלשהן ? האם ניתן להקל עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך
ד''ר ארנון אליצור31/05/2010שלום מירב,
שיעול ממושך יכול להיות מסיבות שונות, כולל לאחר זיהומים ויראליים, סינוסיטיס, אסתמה, וסיבות נוספות. חשוב מאד להבחין בין "שיעול חוזר" - קיום של ימים בהם הילד לא משתעל כלל ואז שוב יש חזרה של השיעול ובין "שיעול כרוני" - בו הילד משתעל תקופה ארוכה ללא כל הפסקה. שיעול חוזר נובע בד"כ מזיהומים ויראליים חוזרים. שיעול כרוני דורש הערכה נוספת. לאור הנסיון שיש לך עם ונטולין הייתי מציע לך לעשות ניסיון טיפולי בבית. לתת לו אינהלציה לפני השינה ולבדוק אם אכן זה עוזר. במידה והשיעול נמשך כדאי לפנות להערכה של רופא ריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באנלציה
מירב31/05/2010תודה על התגובה המהירה, יש לי עוד שתי שאלות:
1. כדי להשתמש באינלציה עם ונטולין צריך מרשם מרופאת ילדים או שאפשר לקחת באופן עצמאי ?
2. במידה והשיעול הוא כתוצאה ממחלות וראליות יש איזשהו סיכון בשימוש בונטולין ?
3. במידה והונטולין יעזור זה מראה על מחלה כלשהיא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באנלציה
מירב31/05/2010תודה על התגובה המהירה, יש לי עוד שתי שאלות:
1. כדי להשתמש באינלציה עם ונטולין צריך מרשם מרופאת ילדים או שאפשר לקחת באופן עצמאי ?
2. במידה והשיעול הוא כתוצאה ממחלות וראליות יש איזשהו סיכון בשימוש בונטולין ?
3. במידה והונטולין יעזור זה מראה על מחלה כלשהיא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהונטולין
ד''ר ארנון אליצור31/05/2010רכישה של ונטולין נעשית במרשם.
אני מניח שאם בתך קיבלה בעבר ונטולין נשאר לך עוד בבית. אפשר לתת 0.5 מ"ל של ונטולין עם 1.5 מ"ל של מי מלח באינהלציה. לא יקרה שום נזק גם אם הילד משתעל ואינו מצפצף. גם התקפי הצפצופים בילדים נובעים בד"כ בשל מחלות ויראליות. במידה והונטולין יעזור זה מרמז לכך שאכן השיעול נובע מהתכווצות של דרכי האויר אשר מגיבה לטיפול בדומה לאסתמה. זה יסייע לרופא שלך בהחלטה על המשך הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית ארוצ'ימברטליה30/05/2010
שלום, בתי בת שנה וחצי אובחנה כחולת אסתמה לאחר התקפים חוזרים בהם הייתה מטופלת לסירוגין בבודיקורט (באינהלציה) ובבנטזול, לפני כחודשיים קיבלה התקף קשה מאוד וטופלה ע"י סירופ דנלון וכן הוחלט לתת לה בודיקורט כטיפול מונע באופן קבוע, הבעיה היא שבתי מוכנה לקבל זאת רק דרך אינהלציה ומסרבת בכל תוקף לארוצ'ימבר, ניסינו גם סינגולייר אך הטיפול לא כ"כ עוזר. הבנתי מרופאת הילדים שיש בעיה עם דרך קבלת הטיפול בשל פיזור החומר,היא גם סובלת מפטרת הפה ועולה במשקל מהר מידי, שאלתי היא האם יש דרך נוספת לטפל ומה הסיכונים באינהלציה כטיפול מונע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינהלציה לעומת משאף
ד''ר ארנון אליצור31/05/2010שלום טליה,
ילדים רבים מתנגדים למתן טיפול באינהלציה ולכן מתן דרך משאף ואירוצ'מבר הוא אטרקטיבי יותר. משך המתן קצר יותר וניתן לבצע את הטיפול בכל מקום. יחד עם זאת, על מנת שהתרופה תהיה יעילה, הפרמטר החשוב ביותר הוא שיתוף הפעולה של הילד. אם בתך מוכנה לשבת במשך 10-15 דקות של אינהלציה עם המסיכה על הפנים, ולעומת זאת מתנגדת ובוכה בעת טיפול באירוצ'מבר, הרי לא הייתי מתעקש איתה. הייתי נותן לה טיפול מונע עם בודיקורט באינהלציה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללת תינוקות-חוג שחיית תינוקותאמילי29/05/2010
שלום,
אנו מעוניינים לרשום את בננו בן ה-9 וחצי חודשים לחוג שחיית תינוקות.
אך אנו מתלבטים מאוד עם כל נושא ההצללות בשיעור (מבחינת בשלות מערכת הנשימה וכו' ונושא האוזניים )
לכן נשמח לקבל את תשובתך המקצועית בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצללת תינוקות
ד``ר גיא שטויר30/05/2010תינוקות נולדים עם רפלקס עצירת נשימה. רפלקס זה נכחד בהדרגה ולאחר גיל 3-6 חודשים לימוד "שחייה" ולבטח הצללה מסובך יותר ודורש התניה לפני שמתחילים להצליל. הגיל האידיאלי הוא ככל הנראה 5-6 חודשים. היתרונות הם בעיקר בתחום יצירת הקשר הורה-ילד.
מאחר ומערכת החיסון של התינוק אינה מפותחת יש לבחון היטב את המקומות בהם מתבצעים השיעורים ולבטח לא לשתף בהם תינוקות צעירים מגיל 3 חודשים. נושאים שיש לשאול עליהם חייבים לכלול שאלות לגבי דרך טיהור הבריכה מהפרשות של מבוגרים וילדים. גם טיהור-יתר מסוכן.
דוגמא אחת היא שיש קשר בן שחיית תינוקות בבריכות שעוברות טיהור עם כלור ובן התפתחות של אסטמה בעתיד. שחייה אינה גורמת לדלקת אוזניים אלא לדלקת של העור בתעלת האוזן שזאת בעייה קלה ופשוטה לפיתרון.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההענות וההסבר המפורט
אמילי02/06/2010הבריכה שאליה אנו מעוניינים להירשם עוברת חיטוי ע"י מלח טבעי( ולא בכלור כמו ברוב הבריכות המציעות חוג זה לתינוקות...)
בנוגע להצללות אנו ננסה פעם אחת (כמובן כפי שציינת הם מלמדים התניה קודם..)ונראה את תגובתו וכך נחליט לגבי ההמשך במקרה שנחליט אחרת נלך לשיעורים ופשוט לא נעשה הצללות..
בכל אופן עזרת לנו מאוד-שוב תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לתת לתינוק ליבחור מתי הוא רוצה
רחלי אור03/06/2010שלום רב
היות שנתקלתי בשאלתכם, ממליצה לכם לפני התחלת הפעילות לקרוא מאמר בנושא הקשבה לתינוק,ולמה לתת לו לבחור מתי לצלול.
חשוב לציין שאני מאוד אוהבת תינוקות, בטוחה שגם אתם אוהבים את ילדכם, לכן חשוב להיות קשוב,לא להתנהג כאילו הילד הוא צעצוע שלכם, כנסו למאמר שכמו דג במים, ותקראו על תינוק בא לעולם הקשבה ולהיות קשוב
בהצלחה רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתך?אני29/05/2010
יש לי בן בגיל שנה ו- 7 חודשים. ילד בריא בדרך כלל. מפותח גם במשקל וגם בגובה (שוקל מעל 12 ק"ג). רוצה לציין שלבעלי, כשהיה ילד היתה ברונכיטיס / אסטמה. לבן שלי יש אח אחד ממני ומבעלי, ועוד 2 חצאי אחים, מנישואיו הראשונים של בעלי. לביתו של בעלי כשהיתה ילדה סבלה מאסטמה (אינהלציות ומשאף). לאחר שנים ספורות הבנתי שעבר לה .
אני עצמי, בילדותי המוקדמת מאוד היתה הרבה נזלת ועשו לי ניתוח פוליפים בגיל שנה וחצי. מאז אני אדם בריא לחלוטין.
גם בני בן השנה ו- 7 חודשים בריא בדרך כלל.
הכל התחיל לפני כחודש. אז היה חום גבוה מאוד והצטננות ומעט שיעול וגילו דלקת ריאות. קיבל מוקסיפון והיה נראה שהבריא.
אבל -
לאחר כשבועיים שוב היה הצטננות וחום ועשיתי צילום , וראו תסנין עגול בחלק האמצעי של הריאה הימנית. שבועיים לפני כן היה התסנין בחלק העליון של הריאה הימנית, תסנין זה לא נראה בצילום החוזר. מדגישה שהילד זז באמצע הצילום.
בני קיבל טיפול אזניל ומיד חזר לתפקוד רגיל. הבן מגיב מיידית לטיפול.
אבל שמתי לב, שבימים האחרונים יש לו מעט נזלת ומעט מאוד שיעול, אבל שיעול שנשמע שיעול עם ליחה. הליחה לא יוצאת. הוא קטן ולא יודע להוציא.
1) האם נחוץ צילום ביקורת בגלל התסנין הקטן שראו בפעם השניה שבועיין מהצילום המקורי?
2). האם המצב המתואר של בני יכול להצביע על אסטמה, למרות שאין הרבה שיעול ואין קוצר נשימה?
3) מה הסיכוי שלבן שלי יש CF ? הוא ילד מאוד חזק פיזית, לא סובל משום בעיה במערכת העיכול, מפותח היטב גם בגובה ובמשקל. האם רק בגלל שראו דלקת ריאות , פעמיים(?) וגם אם חס וחלילה יהיה לו שוב, האם זה בהכרח מעיד שיש לו CF חס וחלילה?
אני ממש מוטרדת!
אני ממש פוחדת. אין מחלות משפחה, גם לא CF.
אני ממוצא מזרחי, חלק תימני, ועשיתי בדיקה גנטית לפני ההריון ל- 11 מוטציות ואני לא נשאית של שום מוטציה ל- CF. (גם לא נשאית לשום מחלה אחרת שנבדקתי)
בעלי אשכנזי ולא עשה בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת פרטים
אני29/05/2010בני מבלה בגן 10 שעות ביום עם עוד 30 ילדים.
כאמור, ילד חזק, רץ, קופץ, מטפס, ומאוד שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם 2 דלקות ריאה יכולות להיות CF
ד``ר גיא שטויר30/05/2010לאמא המודאגת שלום
הסבירות שלבן שלך יש CF נמוכה מאוד.
אם זאת לילד עם 2 דלקות ריאה שהגיבו לאנטיביוטיקה (חיידקיות) צריך לבצע תבחין זיעה לCF. חלק מהסיבות הן:
1. CF היא מחלה עם ביטוי מאוד משתנה, בעיקר בילדים ממוצא מזרחי. יש מטופלים שבשל תסמינים מעטים מזהים להם את המחלה רק בשנות ה50 וה60 לחייהם
2. הסקר הגנטי אינו שולל CF בעיקר אם מבוצע להורים ממוצא מזרחי. יתרה מזו, בארה"ב בחשד לCF בודקים בבדיקת הסקר המורחבת 1000 מוטציות ולא רק 11.
3. העדר תסמינים של מערכת העיכול ומצב בריאותי טוב נפוצים מאוד בילדים ממוצא מזרחי עם CF.
בלי לגרוע מהאמור לעי"ל ואפילו לפני שמבצעים תבחין זיעה, כחלק בסיסי לבירור דלקת ריאה חוזרת יש לבצע הערכה על ידי רופא ריאות ילדים.
לא ניתן לקבוע אם יש צורך בצילום חוזר על סמך דיון בפורום אינטרנטי. יש לבצע הערכה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גיא שטויר - אנא הבהרה !
שואלת30/05/2010ראשית, תודה על תשובתך לי.
אני מוטרדת ומבקשת מספר הבהרות:
1) כתבת לי : "הסבירות שלבן שלך יש CF נמוכה מאוד".
זה מעודד אותי, אך בכל זאת שואלת , מה גורם לך לחשוב שהסבירות נמוכה מאוד? (אנא הרגע אותי)
2)כתבת: "העדר תסמינים של מערכת העיכול ומצב בריאותי טוב נפוצים מאוד בילדים ממוצא מזרחי עם CF".
אם כך, מהם התסמינים שכן מופיעים אצלם?
וחשוב מאוד - האם אצל חולים ללא תסמינים במערכת העיכול ואשר מצב בריאותם טוב, כפי שציינת- האם הגברים כן יכולים להוליד ילדים ואינם עקרים חס וחלילה?
אני ממש מוטרדת!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבות לדלקת ריאה חוזרת
ד``ר גיא שטויר30/05/2010יש סיבות רבות נפוצות פי כמה לדלקת ריאה חוזרת.
בשל כך, מיותר לעסוק בשאלה של מה הסיבוכים של מחלות נדירות שחלק מהתסמינים שלהם כוללים דלקת ריאה חוזרת אך אינם רלוונטים כלל לילדך.
הלחץ המיותר בו את נמצאת גם הוא סיבה מצוינת לעשות תבחין זיעה.
אני חוזר על המלצתי משאלות קודמות בפורום.
תבחין זיעה יש לעשות במקום מוכר עם ניסיון רב.
אין להסתפק בבדיקת מוליכות אלא לבדוק ריכוז כלור.
באופן תיאורטי ואיני רוצה להרחיב בעניין אומר מספר מילים נוספות על CF. שכיחות CF באוכלוסיה התימנית נמוכה. הכרתי סבתא בת 74ש עם מעט מאוד תחלואה. יש מטופלים שההסתמנות היחידה שלהם היא הפרעה בתפקודי כבד. יש כאלו שרק מחלה נשימתית. מכך ברור שלא כל מטופל סובל מכל הסיבוכים האפשריים בCF. עקרות שכיחה במוטציות מסוימות. לא בכולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשואלת27/05/2010
שלום
2 שאלות:
א) באילו מקרים יישלח ילד לבדיקת תבחין זיעה ל- CF ?
כלומר, מהי ההתוויה הרפואית לעריכת בדיקה זו?
ב) מהם התסמינים הקלאסיים, או אלה המופיעים ברובם המכריע של חולי CF , העלולים להחשיד שלילד קטן יש CF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לעשות בדיקה לCF
ד``ר גיא שטויר27/05/2010אלקה שלום
CF הינה אחת המחלות הגנטיות הנפוצות ביותר והביטוי שלה משתנה. חלק מהמטופלים יהיו מאוד חולים וחלק לא ירגישו חולים כלל וכלל.
בשל כך, ובשל סיבות נוספות, מקובל בארצות רבות לבצע בדיקה לCF לכל הילודים עוד בחדר הילודים. לטעמי זאת היא הדרך הנכונה.
במדינתנו בדיקת סקר לCF איננה מבוצעת באופן רוטיני (למרות שנמצאת בסל וזמינה לכל מי שמבקש אותה). למרות שעבור כל תסמין בפני עצמו דרגת החשד נמוכה מקובל לשלוח לבדיקה לCF כאשר יש תסמינים נשימתיים, כשל בעלייה במשקל או הפרעה ספציפית בתפקודי כבד ללא סיבה ברורה מאוד ובכל מקרה נדרש לעשות זאת כאשר יש דלקת ריאה חוזרת, התפשלות של פי הטבעת, חסימת מעיים בגיל הילוד, עקרות בלתי מוסברת או שילוב של התסמינים המופיעים לעי"ל. קיימות סיבות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול וטיפול מתאיםחנה24/05/2010
בשיעול עם המון ליחה לאורך זמן וברונכיט איזה טיפול עדיף מי מלח+בדיקורט או מי מלח+אירובנט או מי מלח עם טרבולין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הטיפול הטוב יותר לשיעול
ד``ר גיא שטויר25/05/2010חנה שלום
שיעול הינו מנגנון הגנה נהדר של הגוף כנגד דלקות ריאה ולכן אין לטפל בשיעול אלא בסיבה לו.
נראה אם כך שעדיין לא ברורה לך הסיבה לשיעול. הייתי מציע להתחיל בכך.
טרבולין איננו טיפול מרפא אלא טיפול סימפטומטי בלבד, לאסטמה בלבד.
ארבונט עוזר במלציה (לא רק).
בודיקורט עוזר במספר מחלות.
מהי המחלה??
לשימוש באינהלציות חסרונות רבים בהשוואה לשימוש בסוגים אחרים של משאפים. בכל גיל. בשל כך, ולמעט מקרים מאוד חריגים, מועטים המטופלים שלי שעדיין זקוקוים למכשיר אינהלציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסאמא21/05/2010
האם תת תרסיות TSH -18 עלול לגרום לירידות חמצן בדם ? ונשימות שטחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד תת תריסיות משפיעה על הנשימה
ד``ר גיא שטויר27/05/2010תת תריסיות קלה, כפי שאת מתארת כאן, תגרום, קרוב לודאי, להשפעה קלה בלבד על הנשימה.
אם זאת תת תריסיות משמעותית עשויה לגרום לנשימות שטחיות, לירידה "ביכולת" של הגוף להרגיש חוסר חמצן או הצטברות דו-תחמוצת הפחמן, לירידה בכוח שרירי הנשימה, "לנשימות שטחיות" ובמצבים מסוימים קשורה לירידה בנפחי הריאה, לעלייה בסיכון לתסמונת דום נשימה בשינה ואפילו לנוזל בריאות.
מאחר והמערכת הביולוגית האנושית מגיבה באופן שונה לגירויים שונים לא תהיה ההשפעה של תת תרסיות זהה באנשים שונים ולכן יש להתייחס אל תת תרסיות קלה כאל חמורה בנוכחות ירידות ברמת החמצן בדם בשינה או הפסקות נשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת צלסטון בהריוןלו21/05/2010
שלום רב,
אני אמא לפעוטה מקסימה ובריאה (טפו טפו) שנולדה בשבוע 36, הייתה קטנה 2460 אך לא הייתה בפגיה. רציתי לשאול לגבי זריקת צלסטון שקיבלתי בתקופת ההריון בגלל סכנה ללידה מוקדמת (2 קורסים , בכל פעם 2 זריקות): לפני מספר ימים שמעתי שזריקות אלה גורמות להגבלת גודל ראות.
1. האם זה נכון? איך זה בא לידי ביטוי?
2. אם כן, מה אפשר לעשות כדי בכל זאת לגרום לראות להתפתח לגודל תקין בילד ומבוגר אח"כ?
בברכה,
לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלסטון ותפקוד ריאתי
ד''ר ארנון אליצור25/05/2010שלום,
צלסטון הוא תרופה סטרואידלית הניתנת לנשים הנמצאות בסיכון ללדת מוקדם מדי (בין שבוע 24 ל- 34). מאחר והריאות מבשילות מאוחר בתקופה העוברית, נמצאים הפגים בסיכון למחלה ריאתית קשה בלידה. הצלסטון גורם להאצה בהבשלת הריאות ומפחית באופן משמעותי את חומרת מחלת הריאות בפגים. עדין אין תשובה ברורה לשאלה אם נשים שלא ילדו שבוע לאחר קבלת הצלסטון צריכות לקבל קורסים נוספים כדי לשמור על האפקט שלו. קורס אחד של צלסטון אינו פוגע בעובר. קורסים נוספים יכולים להביא לעיכוב בגדילה העוברית. אין פגיעה בהתפתחות או בגדילת הריאות וגם לא בתפקוד הריאתי בגיל מבוגר יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריאקטיביות של הסימפונותזוזה20/05/2010
מה זה ריאקטיביות של הסימפונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריאקטיביות של הסימפונות
ד``ר גיא שטויר20/05/2010זוזה שלום
ריאקטיביות של הסימפונות הינה רגישות של דרכי האוויר=הסימפונות, אשר מתבטאת בהתכווצות של הסימפונות בתגובה לגירוי (לדוגמה חשיפה לאבק, מאמץ, נוצות, פרוות בע"ח,..) והתרחבות בתגובה למתן מרחיבי סימפונות (לדוגמה וונטולין).
מאחר ואחת ההגדרה של אסטמה היא תגובה למרחיבי סימפונות מדובר לרוב במילה אחרת לאסטמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות עקרוניותשואלת20/05/2010
כמה שאלות עקרוניות, על מנת להבין -
** כמה זמן רצוי להמתין בין צילום חזה שגילה דלקת ריאות לבין צילום חזה חוזר (על מנת לוודא שהדלקת חלפה או עדיין לא חלפה), על מנת שהצילום חזה החוזר יהיה אמין?
** במקרה שאובחנה בצילום חזה דלקת ריאות (ילד קטן בן שנה ו- 6 חודשים) וניתן טיפול אנטיביוטיקה מוקסיוויט 10 ימים -
האם צילום חזה חוזר פחות משבוע ימים לאחר סיום מתן האנטיביוטיקה (כלומר מאוד בסמוך למתן האנטיביוטיקה) יראה או לא יראה סימנים או "שרידים" מאותה דלקת ראות?
האם ממצא של תסנין "דלקת" בצילום החוזר שנעשה כל כך בסמוך לסיום מתן האנטיביוטיקה אכן מעלה את הסבירות שהדלקת בצילום החוזר היא קשורה לדלקת הקודמת שלא נרפאה לגמרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מדלקת ריאות
ד''ר ארנון אליצור20/05/2010שלום לשואלת,
ההחלמה מדלקת ריאות נעשית בהדרגה. בתוך מספר ימים מתחילת הטיפול הרגשת הילד משתפרת, התיאבון משתפר והפעילות עולה. בהמשך החום יורד בהדרגה. לעומת זאת השיפור בצילום החזה הוא ממושך ועשוי לארוך 6-8 שבועות ולעיתים אף יותר תלוי בחומרת הדלקת. בד"כ אם אנו רוצים לראות צילום ביקורת אנו מבקשים לעשותו לאחר כ- 6 -8 שבועות מתחילת הטיפול. צילום שנעשה שבוע מתחילת טיפול קרוב לודאי שעדין יראה שאריות של הדלקת. לעיתים אנו מבקשים לראות צילום מוקדם יותר באם נראה כי יש מרכיב של תמת (איזור בו חלק מהריאה נסגר). תמת נפתח בד"כ יחסית מהר ואז ייראה שינוי בצילום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לטיפול והתנהגות כלליתשואלת16/05/2010
יש לי תינוק בן שנה ושישה חודשים. ילד שהוא בדרך כלל בריא, ילד שמח, אקטיבי מאוד, מטפס על ספות, על שולחנות בבית, רץ בבית , עליז. גובה ומשקל תקינים לגילו.
לאחרונה, הבן שלי חלה בדלקת ראות פעמיים.
בשתי הפעמים לפני הדלקת היתה הצטננות, נזלת ימים שלמים, אף סתום בגלל הנזלת וחום גבוה.
הילד נמצא במעון עם עוד 30 ילדים 9 שעות ביום.
בשתי הפעמים הילד הגיב מיידית לטיפול האנטיביוטי. החום עבר בתוך פחות מ- 24 שעות, והילד שהיה שפוף, חזר לעצמו ממש כאילו הוא לא חולה, כמו שתיארתי למעלה. מצב רוחו מצויין, אוכל כרגיל ושמח.
האם אני צריך להיות מודאג או מוטרד מזה שהיו לו שתי דלקת ראות בטווח קצר?
האם סמיכות הזמן בין 2 הדלקות (למרות שהם באותה ריאה אך לא בדיוק באותו מיקום ) - לא יכולה להעיד שהדלקת הקודמת לא נרפאה לגמרי ושזה בעצם המשך?
האם התגובה הטובה לטיפול וירידת החום וחזרה לתפקוד רגיל בתוך יום מתחילת הטיפול, וכמו כן תפקודו היומיומי התקין בהחלט ופעלתנותו הגופנית - יכולות להעיד שאין לילד חלילה בעיה במערכת החיסון או בעיה גנטית או רעה חולה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות ריאה חוזרות
ד''ר ארנון אליצור16/05/2010שלום,
דלקות ריאה בילדים יכולות להיות על רקע חיידקי ויכולות להיות (מה ששכיח יותר) על רקע ויראלי. אין לנו יכולת לדעת בודאות מתוך מהלת המחלה או צילום החזה אם מדובר בדלקת חיידקית או ויראלית אך אנו יכולים לשער בסבירות גבוהה באיזו דלקת מדובר. לעיתים קרובות אנו מטפלים באנטיביוטיקה גם בדלקות ריאה שנראות לנו ויראליות משום שאין לנו דרך לדעת בודאות. מאחר ואנו לא רואים את צילומי החזה, אין לי יכולת לאמר לך אם מדובר באותה דלקת או לא. בד"כ לוקח 6-8 שבועות להיעלמות הממצאים של דלקת בצילום החזה. הרופא המטפל לאור מהלך המחלה וצילום החזה מחליט כיצד לטפל ואם יש צורך בהפניה למומחה ריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה וחציאני14/05/2010
שלום רב,
לפני כשלושה שבועות , לאחר שבוע של חום גבוה (שהגיע בשיאו ל- 40.9) נעשה צילום חזה ונתגלתה דלקת ריאות : "תסנין באונה הימנית העליונה". קיבל 10 CC מוקסיפן פעמיים ביום 10 ימים.
אתמול, שלושה שבועות לאחר הדלקת הקודמת, היה אתמול יום אחד בלבד של חום שהגיע ל- 40.3 ,נעשה צילום חזה ונמצאה דלקת ראות בחלק האמצעי של האונה הימנית (במקום בו היתה הדלקת לפני 3 שבועות, ניתן לומר שאין דלקת. נרשם: ללא ניפוח יתר או תמט. הודגם תסנים עגול בשדה האמצעי ראה ימנית ורושם לתסנין קטן יותר בשדה תחתון מימין. ללא תפליט. צל קרדיותימי תקין. מבנה גרמי תקין".
ניתנה לו כבר אתמול מיד לאחר הצילום, זריקה בירך נגד הדלקת ראות וגם טיפול אנטיביוטי שהתחיל אתמול AZITHROMYCIN
3 CC פעם ביום לחמישה ימים.
השאלות:
1) האם בני (בן שנה וחצי) שהינו ילד בריא בדרך כלל וללא מחלות ידועות, בלע/שאף גוף זר? מה הסבירות לכך? (אין שיעול טורדני ולא היה גם בפעם הקודמת. יש שיעול מידי פעם לא אינטנסיבי.
איך מגלים בוודאות אם אכן בלע או לא בלע או לא שאף גוף זר (אם חלילה כן שאף , איך זה יוצא מהגוף?
2) האם הדלקת (התסנין) שנמצא אתמול הוא דלקת ראות "חדשה" נפרדת לחלוטין מזו שהיתה באונה הימנית העליונה לפני שלושה שבועות? האם ניתן לומר, לאור המיקום השונה של התסנין, כי הדלקת הקודמת נרפאה, וזו הנוכחית היא דלקת חדשה ? או שמדובר באי הכחדה של הדלקת הקודמת?
3) אם אכן מדובר בדלקת "חדשה" ונפרדת - האם זה מעיד משהו העובדה שבני נדבק בשתי דלקות במהלך חודש אחד? האם יש לו חס וחלילה בעיה במערכת החיסון או CF או דיסאוטונומיה (קראתי מילים אלה באחת מתשובותיך לפונה בפורום)
אנא דעתך. מה לעשות? האם זה נפוץ אצל ילדים בגילו של בני שיש דלקת ראות "חוזרת"?
אגב, מאז שנולד (הריון תקין לידה תקינה לחלוטין. לא ידוע על מחלות כגון הנ"ל או אחרות. בני ילד שמח ומידי יום בגן 10 שעות מ- 7 בבוקר עד 17 אחר הצהריים. נמצא בגןן מגיל 3 חודשים. זו הפעם הראשונה, בגיל חצי שנה שיש לו דלקת ראות.
בני ילד בריא בדר"כ, מתפתח היטב מכל בחינה, לרבות גובה ומשקל (שוקל 12 ק"ג והוא בן שנה וחצי, אוהב לאכול, מאוד פעיל ושמח.
מציינת שעשיתי בדיקות גנטיות טרום ההריון (ההריון תקין הלידה תקינה, הכל היה נורמלי עד החודש האחרון עם הדלקת ראות) ואני לא נשאית לשום דבר שנבדק. אני לא נשאית ל- CF ולא נשאית לדיסאוטונומיה ולא לאף בדיקה שביצעתי X שביר ועוד.
מה הסבירות שלבני, שכמתואר מתפתח היטב, יש חס וחלילה מחלה כרונית קשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה:
אני14/05/2010חלה טעות בכתיבה בשאלתי שלמעלה - הפעם הראשונה בה חלה בני בדלקת ראות היתה בחודש שעבר, ובגיל שנה וחצי.
בני מתפתח היטב.
אוהב לאכול, עולה במשקל שוקל 12 ק"ג, ילד שמח וחיוני.
קראתי באינטרנט על סיבות אפשריות לדלקת ריאות ועיני חשכו. אני מוטרדת ביותר.
עד כה בני ילד בריא.
מציינת שמאז קיבל הזריקה והאנטיביוטיקה - אין לו חום. החום עבר מיד. התחיל לקבל טיפול לפני יומיים מיד לאחר הצילום.
אגב זז בבדיקה וגם רופא הילדים שראה את הצילום השני מלפני יומיים אמר שהצילום באיכות לא טובה ולמרות האמור בפיענוח הוא לא בטוח שזו דלקת ריאות. אבל יצא מהנחה שכן והילד מקבל את הטיפול ומגיב היטב.
גם בפעם הקודמת מלפני 3 שבועות הגיב היטב והחום עבר מיד, הילד פעיל ושמח.
יש שיעול שנשמע כמו שיעול עם ליחה, אך לא אינטנסיבי. ישן טוב לאורך כל הלילה. קם שמח וטוב לב.
אני מוטרדת ממה שקראתי באינטרנט:
השאלות:
האם הסיברות שלבני יש מחלה / בעיה קשה או במערכת החיסון או או בעיה אחרת שגורמת לדלקת חוזרת - האם סבירות זו נמוכה לאור זה שבני מתפתח היטב?
האם זסבירות זו נמוכה לאור זה שבני מגיב היטב לטיפול?
מה הסבירות שלבני משהו קשה וכרוני ושהוא ילד חולה ולא ילד בריא?
אנא ענו לי.
אגב, ידוע לי על ילדים שחלו כמה פעמים בדלקת ראות ולא היו חולים במחלה כרונית קשה ולא היה אף אחד מהגורמים החמורים לדלקת ריאה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות ריאה חוזרות
ד''ר ארנון אליצור14/05/2010ריקה שלום,
נשמע שאכן את מאד מוטרדת ממה שאירע בחודשיים האחרונים.
בילד שגדל ומתפתח, קרוב לודאי שלא מדובר במחלת ריאות כרונית. יחד עם זאת לאור השאלות הרבות שמטרידות אותך ובנוכחות 2 דלקות ריאה אני מציע שתפני ליועץ ריאות שיבדוק את הילד, יראה בעיניו את הצילומים ויוכל להחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות נשימהשרית12/05/2010
בני בן 4.5 חודשים.
מגיל 3 שבועות לערך כשהוא מתקרר יש לו קשיים בנשימה. לאחר בירור ובדיקות נמצא כי יש לו סחוסים רכים בקנה הנשימה , מה שגורם לו לתופעה.בתחילה טופל בבטנזול כדור ליום במשך 4-5 ימים.לאחר מעקב אצל מומחה ריאות נתבקשנו להפסיק שימוש בבטנזול . יש לציין כי אחת לשבועיים שלושה הילד סבל מהתקררות קלה , שהשפיעה על נשימתו. עם התייעצות עם רופא ילדים ניתן לו הטיפול בבטנזול . מומחה הריאות אסר עלי להשתמש עוד בכדור , ולעשות אינהלציה עם בודיקורט ץ
הילד שוב מקורר ונשימותיו כבדות. הוא עושה אינהלציות , ונדמה כי אין כמעט הטבה ושיפור. אודה על המלצה נוספת לטיפול בבטנזול. ידוע לי כי טיפול ממושך בבטנזול אינו בריא ועלול לפגוע במערכות שונות בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות נשימה
ד''ר ארנון אליצור13/05/2010שלום שרית,
הגישה שלי באופן כללי היא שהטיפול בילדים עם ארועי קוצר נשימה חוזרים בעיקר בשנים הראשונות לחיים דורש מעקב עם בדיקות והערכה חוזרת ואין די בבדיקה חד פעמית. ודאי שמ"סיפור" באינטרנט לא ניתן לתת המלצה שונה מזו שנתן רופא ריאות אשר בדק את בנך. זה בודאי לא יהיה מקצועי. אני מציע שאם אין שיפור במצבו של בנך והוא ממשיך לסבול מאירועי קוצר נשימה, שובי לרופא הריאות ועדכני אותו לגבי המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד קלוש ביותר לשאיפת גוף זרשרית11/05/2010
שלום וברכה,
בתי בת שנה וארבעה חודשים שיחקה במגירה עם כפות חד פעמיות והכניסה לפה חתיכת פלסטיק שטוחה שהיתה בין הכפות ולעסה אותה בשמחה. כמובן שמיד כשראיתי אותה לועסת הוצאתי לה מהפה וחששתי שמא היא בלעה חתיכת פלסטיק.. כל זה התרחש ביום ראשון בצהריים בסביבות 13:00.
מאז יש לה מדי פעם שיעול שלצערי אינני זוכרת אם היה גם קודם. היום לדוג' השתעלה מס' פעמים בודדות בלבד. שיחקה אחר הצהריים והשתעלה רק מתוך שינה בלילה (פעם אחת)
היום היינו אצל רופאת משפחה, עשינו רנטגן בטן וריאות שיצא תקין אך מכיוון שמדובר בפלסטיק נשלחנו גם למיון.
קבעו לנו תור לברונכוסקופיה ליום רביעי.
אני חוששת מהבדיקה ולא רוצה לבצע אותה
רציתי לשאול האם ניתן לעקוב אחרי התפתחויות חריגות ולא לבצע את הבדיקה
במידה ושואפים פלסטיק מהן ההתפתחויות שיכולות לרמז על גוף זר ותוך כמה זמן מופיעים סימפטומיים?
אציין שבתי הי"ו מתנהגת ואוכלת כרגיל
אין לה חום, יש לה מעט נזלת שהייתה גם קודם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף זר
ד''ר ארנון אליצור13/05/2010שלום שרית,
אני מניח שבשלב זה בתך כבר עברה ברונכוסקופיה כך שאני לא בטוח שהתשובה עוד רלוונטית. ההחלטה אם לעשות או לא לעשות ברונכוסקופיה בילדים עם חשד לשאיפת גוף זר תלויה ב"סיפור קליני חשוד" - האם הילד נצפה עם גוף זר בפה ונצפה אירוע של השתנקות / הכחלה / שיעול פתאומי בשילוב עם 3 פרמטרים נוספים - 1. נוכחות תסמינים נשימתייים - שיעול, סטרידור, מצוקה נשימתית וכו' 2. ממצאים בבדיקה גופנית - ירידה בכניסת אויר, צפצופים מקומיים 3. ממצאים בצילום חזה
לפי הסיפור הקליני והממצאים ב- 3 הפרמטרים האחרים נעשית החלטה לגבי הצורך בברונכוסקופיה דחופה קשיחה כיון שקיים חשד גבוה לשאיפת גוף זר, ברונכוסקופיה גמישה כאשר הסיפור והממצאים לא לחלוטין חד משמעיים אך עדין קיים חשד, או מעקב ושחרור ללא טיפול אם אין תסמינים או ממצאים בבדיקה גופנית ובצילום.
ההחלטה נעשית ע"י רופא הריאות הבוחן את כל הנתונים וכמובן שלא ניתן לעשות זאת דרך האינטרנט. בכל מקרה - ברונכוסקופיה גמישה היא פרוצדורה פשוטה ואם קיים חשד כלשוה היא מסייעת להסירו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
שרית13/05/2010לבסוף לא בצענו את הבדיקה.
בתי מתפקדת רגיל לחלוטין ב"ה והיא גם לא משתעלת.
האם הוסר החשש לגמרי? אחרי מה צריך לעקוב כדי לשלול בוודאות את החשש הקלוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לשאיפת גוף זר
ד''ר ארנון אליצור14/05/2010במידה ובתך תפתח דלקות ריאה חוזרות הממוקמות לאותו איזור בריאה זה יצריך הערכה מחודשת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)