פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושיי בנשימה ( ברונכוליטיס כן או לא
    דקל
    18/03/2010

שלום רב
    אני אב לתינוק בן 5 חודשים, לפני כחודש וחצי החל בנשימה מאומצת תוך שימוש בשרירי הבטן , הגענו לבית חולים עם סיטורציה 89 לאחר טיפול בחמצן השתחררנו אחרי 3 ימים עם 94 , היה שיפור לאחר שבועיים שוב חזרנו לבית חולים עם נשימות מואצות ( 86 בדקה) , שוב 3 ימים שם התברר כי בפעם הקודמת האבחון לברונוכוליטיס היה ב"אזור האפור", סיטורציה תקינה לאורך כל האשפוז, ייתה דלקת אוזניים , עשו דיקור וטופל באנטיביוטיקה ( היה חום וירד אחרי הדיקור והאנטיביוטיקה ) מרגע סיום האשפוז הראשון ועד עכשיו מטופל בבודיקורט ונטולין ( נוזלי , צ'מבר או אינלהציה ) בכל צורה וצבע, כיום עדיין נשימות מהירות ללא ממצא משמעותי, קרדיולוג לא מצא דבר , הילד אוכל מעט מאוד כ30 מ"מ כל 4 שעות ויורד לאיטו במשקל, כל רופא שולל את דעת הרופא הקודם, הרוב אם אני עושה ממוצע, מדברים על ברונוליטיס שלא נגמר/ אסמה - לא מגיב לוונטולין ולבודיקורט במיוחד , עדיין מתנשם בכבדות ( 60 נשימות בדקה) הילד נכון לעכשיו עדיין אוכל 30 כל 4 שעות ( לפני המחלה אכל 120 כל שעתיים ) מתנשם בכבדות , משתעל מאוד, אך פעיל וחייכן

אשמח לדעת מה אני עושה הלאה, ומתי הסיוט יגמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשפוזים חוזרים ללא אבחנה

ד``ר גיא שטויר
    20/03/2010

בקש ייעוץ של רופא הריאות בבית החולים בו בנך מאושפז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות
    רינה
    18/03/2010

הבת שלי בת שנתיים ו 7 חודשים, סובלת מדלקות ריאה חוזרות מאפריל 2009 5 פעמים, כולם עם צילומים, 4 פעמים באותו מקום , תחתי ימני, עשינו CF שלילי, סיטי לא ברור, ותוצאה של NASAL N O חיובית - 73, מה כדי לעשות הלאה, יש לנו תור לברונכוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות ריאה חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות

ד``ר גיא שטויר
    20/03/2010

NO אפי 73 הינו תוצאה לא תקינה שעשויה לבדה לרמז על הסיבה לדלקות הריאה החוזרות.
    לא ברור לי מה זה CT לא ברור. אם זאת, במידה וכל דלקות הריאה בדיוק באותו המקום יש טעם בביצוע ברונכוסקופיה לשלול גוף זר.
    אם הברונכוסקופיה תתברר כתקינה יש לבצע הברשה של רירית האף כדי לשלול פגם בפעילות השערות הקטנות שמצפות את דרכי האוויר. הציליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות בריאה הימנית
    אמא של..
    17/03/2010

בני אושפז אתמול בעקבות דלקת בריאה הימנית. הדלקת זוהתה הן בצילום, בדיקות דם ובדיקות ע"י הרופאים. אתמול הוא קיבל במיון אנטיביוטיקה חד יומית והחל מהיום ב-12 הוא מקבל פנצילין לוריד 4 פעמים ביום. לגבי החום - היה בבוקר 38.5 אולם בהמשך היום שיפור משמעותי בהתנהגות, שיעולים וחום. אולם בערב שוב חום של 38.5, החמרה בשיעולים וחולשה. האם האנטיביוטיקה לא אמורה הייתה כבר להשפיע? לאחר מתן אקמולי בערב חל שיפור בכל הדברים שצויינו. אני מוטרדת מכך שאין שיפור משמעותי לאחר קבלת אנטיביוטיקה. כמו כן חשוב לציין כי הוא אינו אוכל כלל. אנו מקפידים על שתייה. אתמול היה מיובש וקיבל עירוי שהופסק היום. מתי לצפות לשיפור? מתי מתחיל להטריד שאין שיפור?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות בריאה הימנית

הוספת תגובה

• דלקת ריאה שלא עוברת

ד``ר גיא שטויר
    18/03/2010

לאמא המודאגת שלום
    לא ציינת פרטים רבים מאוד. מאחר ולא כאן המקום לבצע איבחון אציין לדוגמא בלבד את חשיבות הגיל.
    מתחת לגיל 5 שנים מרבית דלקות הריאה הם ויראליות ומכך ברור שלא יגיבו לכל טיפול שהוא אלא יעברו לבד.
    מעל גיל 5 שנים מרבית דלקות הריאה נגרמות על ידי חיידק שאינו מגיב לפניצילין (מיקופלסמה) ולכן ברור שלא תהיה תגובה לטיפול או שהדלקת תעבור לבד.
    ב40% מהמקרים שהתמונה ה"רנטגנית" היא קלאסית לדלקת ריאה שנגרמת על ידי פניאומוקוק (החיידק שמגיב לפניצילין) מדובר בדלקת ריאה אחרת שאינה מגיבה לפניצילין. דלקת ריאה שנגרמת על ידי מיקופלסמה.
    ולבסוף. הפניאומוקוק הוא חיידק שהטיפול בו גורם לשיפור המהיר ביותר. לשיפור כמעט מיידי. כמעט מיידי במושגים של דלקת ריאה זה 3-7 ימים ולא יום אחד! גם בחיידק הזה ב6% מהמקרים עדיין יהיה חום לאחר 3 שבועות.
    הייתי מציע...סבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס
    רוית
    17/03/2010

שלום רב,

יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי, נולדה בשבוע 35, בערך בהיותה בגיל חודש וחצי החלו הקאות קשות לאחר כל ארוחה למרות ששינינו את סוגי האוכלדבר לא עזר היא לא עלתה שבועיים במשקל ואף ירדה, אושפזנו בשניידר וניתן לה לאכול נוטרמיגן + קרונפלור וטיפול בזנטק. ההקאות פחתו אך עדיין יש פליטות רבות, הקאות מידיי פעם השתנקויות ושיעול גם לאחר האוכל וגם זמן ממושך אחריו ואי שקט שמקשה על השינה שלה .
    רציתי לדעת איך ניתן עוד לסייע לה ומדוע משתנקת וחשה כל הזמן אי נוחות ומתעוותת.
    והאם יש מקום להתייעץ עם גסטרולוג ילדים.

תודה רוית

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• השתנקויות ושיעול לאחר אוכל

ד``ר גיא שטויר
    18/03/2010

יש מקום להתייעץ ברופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודיקורט כטיפול מונע
    קרן
    15/03/2010

היי, משהו לא ברור לי. כל הזמן נאמר שטיפול בונטולין בלבד יעיל להתקף עצמו, אך הונטולין בעצם לא מטפל במחלה עצמה, ושאת זה עושה הבודיקורט..
    אז למה בכלל נאמר שאם יש התקף אז לטפל בונטולין בלבד? כי אם הרי נטפל רק בונטולין אז המחלה, זאת שגורמת להתקפים עדיין נשארת לא??? אז מה יעזור הונטולין חוץ מלאותו רגע?
    האם יש מקרים שמספיק לתת ונטולין, מבלי שאח"כ נצטרך לתת בודיקורט?
    אם למשל הילד שלי יש לו קוצר נשימה ואני נותנת לו ונטולין ונגיד זה לא חוזר..
    האם זה אומר שאין לו בבסיס דלקת שגרמה להופעת התסמינים של ההתקף?
    תודה קרן

לקביעת תור
    סגירה
    בודיקורט כטיפול מונע

הוספת תגובה

• בודיקורט כטיפול באסטמה

ד``ר גיא שטויר
    16/03/2010

קרן שלום
    אסטמה היא לרוב מחלה שנגרמת מטריגר, מגירוי חיצוני.
    ההחלטה אם לתת בהתקף וונטולין בלבד או וונטולין ביחד עם בודיקורט תלויה אם כך בחומרת האסטמה ובמשך הגירוי.
    במידה ומשך הגירוי קצר מאוד. לדוגמא, מאמץ גופני כדוגמת ריצה או חשיפה מקרית לחתול שעבר ברחוב אזי הטיפול בוונטולין +תגובת הגוף בדרך כלל מספיקים. אני מזכיר שלגוף מנגנונים משלו (ובהם הפרשה עצמית של סטרואידים) להפסקת התקף.
    אם זאת, במידה ומשך הגירוי ארוך, כדוגמת נזלת או מחלה ויראלית הטיפול בוונטולין בלבד לרוב אינו מספק.
    בילדים הרוב המוחלט של ההתקפים נגרם ממחלות ויראליות. בנוסף לכך, לא כל הילדים מגיבים באופן חיובי לוונטולין. לכן, בילדים, ברוב המקרים אנו זקוקים לבודיקורט כתוספת. נדיר למצוא ילד קטן עם התקפים שנמשכים מספר שעות ספורות בלבד.
    במבוגרים, לעיתים, ההתקף נגרם מגירוי אלרגני קצר השפעה. זאת אחת הסיבות שחלק ניכר מהמבוגרים בהם אני מטפל זקוקים לוונטולין בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על תשובתך, דר' גיא שטויר.

קרן
    16/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנקות של תינוקת בת שנה
    תמר
    14/03/2010

זה התחיל עוד בגיל חודש חודשיים , שפתאום הנשימה שלה כאילו נתקעת.
    וצריך להפנות את תשומת ליבה כדי להוציא אותה מזה.
    רופא הילדים טוען שזה תשומת לב בלבד . אבל זה לא נשמע לי הגיוני.
    זה קורה די הרבה על בסיס יומי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתנקות של תינוקת בת שנה

הוספת תגובה

• השתנקות

ד``ר גיא שטויר
    14/03/2010

שאלות רבות נחוצות להבהרת התופעה...האם היא משנה את צבעה? האם היא חוזרת לעצמה במהירות רבה? האם היא ישנונית לאחר הארוע? האם יש נטייה ל"חירחור" או שיעול? האם זה קורה יותר בזמן או לאחר אוכל?האם זה קורה גם בשינה?...
    במידה ולכל השאללות התשובה היא לא, אז סביר שלא מדובר בארוע מסוכן.
    אם לא כך הוא הייתי מציע לפנות להערכה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונניח שזהו אינו מצב מסוכן. מה

תמר
    14/03/2010

הדרך הנכונה לפעול כשסיטואציה כזו קוראת?
    לאיזה סוג רופא לדעתך צריך לפנות לקבלת חוות דעת?

אני יציין שלא מדובר בתינוקת שלי , ודרך הטיפול שלהם בתופעה לא מצאה חן בעיני כלל.
    הייתי רוצה לקבל קצה חוט על מנת שאוכל לכוון אותם לטיפול נכון בבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשנקות

ד``ר גיא שטויר
    14/03/2010

לא ברור לי חומרת הארוע ובלי לשמוע על הסיפור מההורים עצמם קשה מאוד לחוות דיעה.
    אם זאת, במידה וההורים לא מוטרדים עולות שאלות נוספות. לדוגמא, האם זה קורה רק כשהתינוקת אצלך? האם קשור למזון מסוים או לתנוחת האכלה מסוימת.
    רופא הילדים אמור למצוא את הפיתרון לכל הנ".
    תמיד אפשר לפנות לחוות דעת שנייה.
    את לא יכולה לעשות את זה במקום ההורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור לי שאני לא יכולה במקום ההורים

תמר
    14/03/2010

ותודה על ההתייחסות .
    זה לא קורה אצלי . והתינוקת לא נמצאת אצלי .
    אבל ראיתי איך ההורים עצמם מטפלים בארוע וזה לא מצא חן בעיני מה גם שהתשובה שרופא הילדים אמר את זה ממש לא היתה נשמעת הגיונית ולכן חשבתי לנסות לעזור ולהפנות את תשומת ליבם לבדיקה אצל רופא שתמליץ.

בכל מקרה תודה רבה על ההתייחסות (-:

תמר - דודה מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנקות

ד``ר גיא שטויר
    14/03/2010

בנקודה זו אין הטיפול בבעיה זו מעניינו של הפורום
    אם יהיה בכך צורך ניתן ליצור עימי קשר באמצעים המפורטים בפורום ואנסה לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת הבהרה בנושא של אינהלציה
    קרן
    14/03/2010

היי,
    משהו לא ברור לי..
    התינוק שלי (חצי שנה) לא אובחן כסובל מאסתמה..אבל כל הזמן יש לו חירחורים, קשיי נשימה..הנשימה לא חלקה. אז כל הזמן נתנו לי לעשות לו אינהלציות של מי מלח עם ונטולין.
    והפעם הרופאה נתנה לי כטיפול מונע בודיקורט עם מי מלח, ללא ונטולין.
    לא ברור לי למה בלי ונטולין. אז ששאלתי אותה היא אמרה שזה כטיפול מונע, לא בהתקף..
    אז עכשיו התבלבלתי..מתי אדע לעשות לבני אינהלצי רק עם מים וונטולין, ומתי אדע לעשות לו רק עם בודיקורט..
    כי המון פעמים אני לבד עושה אינהלציה, בלי לרוץ לרופא כל פעם..
    בעצם מה ההבדל בין ונטולין לבודיקורט??
    ולמה הרופאה נתנה לי ללא הונטולין?
    תודה!! קרן

הוספת תגובה

• אינהלציות

ד''ר ארנון אליצור
    14/03/2010

שלום קרן,
    ראשית, ונטולין ובודיקורט הן תרופות לאסתמה או צפצופים ולא יפתרו כל שיעול או חרחורים אם קיימות סיבות אחרות.
    ונטולין הוא מרחיב סימפונות ונועד לטיפול בהתקף חריף ובודיקורט הוא תרופה סטרואידלית המיועדת לטיפול מונע קבוע.
    מעבר לכך, מה היו הסיבות לרופאה שלך לתת את הטיפול שנתנה אין ביכולתי לדעת. אני חושב שבילד קטן הסובל תכופות מתסמינים נשימתיים מסיבה לא ידועה ואשר טיפול עד כה ע"י רופא הילדים לא הצליח לפתור, מומלץ לפנות לרופא ריאות על מנת לבצע הערכה מעמיקה יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול מתמשך.....
    שולי
    14/03/2010

שלום,
    בתי בת ה - 8.5 חודשים משתעלת שיעול ליחתי קרוב לחודשיים וחצי.....
    התחלנו טיפול עם ונטולין ומי מלח...ללא כל שיפור.......לאחר מכן הוספנו לאינלהציה בודיקורט 3 פעמים ביום וגם ללא כל שיפור... לאחר חודש ימים עברנו למשאף אשר כלל ונטולין ובודיקורט....ללא שום שיפור.....עשינו צילום ריאות לפני חודש והיה תקין...לא כ"כ מסתדר לי שצילום ריאות תקין כאשר הילדה משתעלת ללא הפסקה ובנוסף התקפים בלילות.

לפני שבוע הייתי אצל מומחה ריאות שבדק את הילדה, הרופא טוען שהחירחור הוא לא מהריאות אלא למעלה יותר.....והמליץ המשך טיפול בבודיקורט כטיפול מונע, לחיצה אחת בבוקר ואחת בערב.

השאלה שלי היא כזאת....האם לא מסוכן להעמיס לתינוקת כ"כ הרבה סטרואידים? מהם תופעות הלוואי של הסטרואידים? ולא כ"כ מובן לי למה יש צורך להמשיך עם אותה התרופה שמלכתחילה לא הועילה?!

אודה לך על תשובתך...ואשמח אם תוכל להמליץ על טיפול או תרופה אחרת...

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול מתמשך.....

הוספת תגובה

• שיעול ליחתי

ד''ר ארנון אליצור
    14/03/2010

סטרואידים בשיאוף הם תרופה בטוחה מאד. בילדים שקיבלו אותם במשך שנה ברציפות היתה גדילה של 1 ס"מ פחות. אותם ילדים שהמשיכו בטיפול בתרופה שנה נוספת, השלימו חזרה את ה - ס"מ החסר. מעבר לכך אין כנמעט שום תופעות לואי. יש להקפיד לשטוף את הפה לאחר שימוש כדי למנוע פטרת בלשון.
    בילדים אשר סובלים משיעול מלווה בנזלת או ליחה באופן ממושך אני לעיתים ממילץ על טיפול אנטיביוטי גם בנוכחות צילום חזה תקין.
    המשך הטיפול בבודיקורט נעשה לפי שיקול דעת של רופא אשר בדק את ילדך וראה את התיק הרפואי שלו, מה שלא ניתן לעשות דרך האינטרנט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת מכשיר אינהלציה
    סע
    11/03/2010

שלום רב, אני אם לתינוקת בת 5.5 חודשים. כשסובלת מקשיי נשימה (בעקבות ליחה רבה, נזלת בד"כ לא נוזלת) ראינו שאינהלציה של מי מלח עזרה לה מאוד. אני מעוניינת לקנות מכשיר אינהלציה למטרה זו (מקווה שרק למטרה זו....), באיזה מכשיר כדאי לבחור (טכנולוגיה / יצרן או כל פרמטר נוסף שקיים)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת מכשיר אינהלציה

הוספת תגובה

• מכשיר אינהלציה

ד''ר ארנון אליצור
    11/03/2010

שלום רב,

ראשית יש לשאול אם אכן מכשיר אינהלציה נחוץ. השימוש השכיח במכשירי אינהלציה הוא לצורך מתן תרופות לטיפול באסתמה / צפצופים ולא לנזלת או ליחה.
    אם את בכל זאת את מעוניינת במכשיר הרי המכשירים השכיחים והזולים בשוק הם אלה מסוג jet nebulizer והם בהחלט טובים למטרה זו, בלי להיכנס להוצאות גדולות מדי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת.
    מיכל
    10/03/2010

שלום רב
    בני בן ה שנה ותשעה חודשים מאז נולד מתנשם (נשימה דומיננטית שנשמעת מהאף)כמו כן נשימותיו מהירות וישנה תנועת נשימה דומיננטית בבטנו(הבטן מתרוממתלא בצורה רגילה).אנחנו במעקב אצל רופא ריאות ששלח אותנו למספר בדיקות שהאחרונה הייתה CT ריאות (ללא חומר ניגוד). התשובה הייתה תקינה. כמו כן הוא אינו רואה אצלו קושי בכניסה וביציאת אוויר.
    לילד יש ASD אך הקרדיולוגית שלו טוענת שהנשמת אינה קשורה לASD בגלל היותו קטן אך היא טוענת שאם במקביל לASD יש מחלה ריאתית קטנה זה יכול לגרום לנשמת.אבל לא מוצאים מחלה ריאתית.
    חשוב לי לציין שהילד פעיל ולא נראה כי הנשמת מפריעה לו.
    מה זה יכול להיות אני ממש חסרת אונים שהילד מתנשם ולא מוצאים ממה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשמת.

הוספת תגובה

• נשמת

ד''ר ארנון אליצור
    10/03/2010

שלום מיכל,

יכולות להיות מספר קבוצות של בעיות אשר יגרמו לנשמת כגון מחלות ריאה, מחלות לב, או בעיות בחילוף החומרים של הגוף. לפי תיאורך נשמע שבנך אכן עבר בירור נרחב וכי אין עדות לבעיה ריאתית. או לבבית.
    הייתי מוודא שאין לו בעיות בחילוף גזים (רווי חמצן בדם תקין, ובדיקות גזים בדם תקינות), מה שאני מניח שכבר נעשה. כמובן שלאופן בו הוא גדל ומתפתח יש חלק חשוב בהחלטה כיצד להמשיך את הבירור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

מיכל
    10/03/2010

אכן מחלות ריאתיות נבדקו ואינן, כצו שציינתי לילד יש ASD אך הקרדיולוגית שלו טוענת כי אין הנשמת נובעת מה ASD . .בדיקות של חילוף חומרים בגוף / חילוף גזים לא נעשו לו. האם רופא הריאות שלו יכול להפנות אותי לבדיקות הללו?
    איך בעיות של חילוף חומרים בגוף יכולות לגרום לנשמת?
    תודה על ההיענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

ד''ר ארנון אליצור
    11/03/2010

בדיקת גזים בדם, רצוי בדם עורקי, היא בדיקה פשוטה. היא משקפת את חילוף הגזים בגוף - יכולת החמצון ויכולת האוורור (היכולת לפנות פחמן דו חמצני) וכן נותנת תמונה של מאזן חומצה-בסיס בגוף. אם כל אלה תקינים הרי שלא סביר שקיימת בעיה בחילוף חומרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

מיכל
    13/03/2010

איך בעיה בחילוף גזים בגוף יכולה לגרום לנשמת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

ד''ר ארנון אליצור
    14/03/2010

בדומה לכך שהגוף שלנו שומר על טמפרטורה קבועה בטווח די צר כך הוא גם שומר על רמת חומציות קבועה של הדם. בעיות שונות בחילוף החומרים בגוף עלולות להתבטא בשינוי ברמת החומציות בדם. אחד המנגונים לויסות רמת החומציות בדם היא נשמת ועל כן באם קיימת חמצת הגוף יגיב בנשמת כדי להחזיר את רמת החומציות לתקינה.
    בדומה, לכך, גם רמת הפחמן הדו חמצני בדם נשמרת ברמה יחסית קבועה, וחריגה ממנה תוביל לנשמת. לא סביר קיום בעיות כאלו בילד שגדל ומתפתח היטב ללא כל תסמינים אחרים, אולם לאור הבירור שהוא עבר, בדיקת גזים בדם היא יחסית פשוטה ואינפורמטיבית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

מיכל
    14/03/2010

קודם כל תודה על התשובות המהירות.
    בני אכן גדל ומתפתח היטב. ואני כבר ממש חסרת אונים לגבי הנשמת הזו.
    איך זה ייתכן שלא עולים על מקור הנשמת?
    חשוב לי לציין כי לא נראה שהנשמת מפריעה לילד , פשוט נשמעת נשימה כמו של אף סתום וקיימת התרוממות של הבטן והנשימה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

ד''ר ארנון אליצור
    15/03/2010

רופא אאג ראה אותו? האם הוא נוחר בלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמת

מיכל
    16/03/2010

כן, רופא אף אוזן גרון ראה אותו שלח אותנו לבדיקה של שקד שלישי והתשובה היתה שלילית.
    הוא אינו נוחר בלילה אבל נשמעות נשימות דומיננטיות מהאף אבל לא נחירות(כאילו האף סתום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריווו חמצן
    אמא
    05/03/2010

התייעצתי עמך כאן בפורם בעבר תודה

אחרי בירורים אין ספור מסתבר שבני בן 17 עם פיגור ואפילפסיה והיפוטוניה מסתובב לו עם סיטורציה
    שיורדת ועולה לסרוגין יש שעות שהוא עם סיטורציה 91-93 ואף יותר טוב ויש שעות עם סיטורציה
    83-87 ללא שינוי בהתנהלותו והתנהגותו. מה עושים ? אולי תאיר את עינינו ! הרופאה אומרת שכנראה זהו מצבו הבסיסי וכך זה היה מאז ומתמיד ואם מתנהג רגיל אז עזבי אותו.
    בדיקת גזים עורקיים תקינה ! היש לך עצה בשבילי?

לקביעת תור
    סגירה
    ריווו חמצן

הוספת תגובה

• ירידת סטורציה שלא עברה בירור

ד``ר גיא שטויר
    05/03/2010

הסיבות הנפוצות לירידת סטורציה לבנך הן:
    מינון תרופות מוגזם, נשימה איטית מדי, מחלה ריאתית ראשונית אן משנית למגוון רחב של פגיעות (לדוגמא- אספירציה של מזון) ובעיות שקשורות לכלי הדם או ללב.
    לכל יש טיפול. לכל בעיה טיפול שונה.
    אם זאת לא ניתן להמליץ על טיפול בהעדר אבחנה.
    אנא גשי להערכה חוזרת של רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווי חמצן

ד''ר ארנון אליצור
    05/03/2010

שלום,

כבר התיחסתי לשאלתך בעבר ואמר זאת שוב - כדי לענות ברצינות על שאלה מסוג זה יש לראות ולהתרשם מהילד, לבדוק אותו, להבין בצורה מפורטת את סיפור המחלה, את היכולת התפקודית שלו, כיצד הוא ניזון, לראות צילומי חזה וכו'. כל זאת לא יכול להיעשות דרך האינטרנט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין אסמה ושטיחים
    ליטל
    03/03/2010

שלום רב

בנותיי בנות 5.5 +2.5 סובלות מאסמה של ילדים ומטופלות במשאפים של ונטולין ובודיקורט
    באופן כמעט קבוע ( יש לציין שהבת הגדולה סובלת פחות עם הגיל )
    לפני כחודשיים רכשתי שטיח מסוג שאגי ( דומה לספגטי )
    הנחתי אותו בחדר השינה של הבנות , לאחרונה בעיות הנשימה שלהן החמירו
    האם יש קשר לשטיח בחדר שינה ??? או לעונת החורף הקשה ???

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין אסמה ושטיחים

הוספת תגובה

• שטיחים, אבק, ואסטמה

ד``ר גיא שטויר
    03/03/2010

ליטל שלום
    לאסטמה גורמי סיכון רבים. מחלות ויראליות (של חורף), שינויים במזג אוויר או אוויר קר, ואלרגן בסביבה הקרובה (אבק?) יכולים בפירוש להחמיר אסטמה.
    הייתי מציע לבחון זאת עלידי הוצאת השטיח לשבוע-שבועיים.
    אני מעריך, כמובן, שאין יוצרי אבק נוספים בחדר או סביבתו כדוגמת וילונות, בובות פרווה, מצעים עם נוצות אווז, שמיכות צמר, ספרייה גדולה, הצטברות אבק מחת למיטות, עצי ברוש בסביבת הבית (אשר עלולים להחמיר אסטמה הן בשל היותם כליא של אבק והן בשל הפריחה שלהם בעונת שנה זו)...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה
    משה
    25/02/2010

בתי בת ה-11 מתלוננת מידי פעם בקושי נשימתי שמלווה לעיתים גם בלחץ בחזה,עלפי דבריה יש לה צורך לבצע נשימות עמוקות כדי להתגבר על חוסר אויר.
    תופעה זו נמשכת כבר מעל לחצי שנה . קיימת עליה במספר המקריים בשבוע האחרון.
    בביקור אצל רופאת המשפחה נאמר לי כי בעיה זו נובעת מלחציים סביבתיים או כתוצאה מהתרגשויות .לפי דבריה של ביתי תופעה זו מופיעה לה בלי שום קשר למצבים הנל מבדיקה אישית שערכתי לה אין קשר בית תופעה זו לכל פעילות ספורטיבית {במצב של אימון גופני לא הופיע כל קושי בנשימה} מצב בריאותה תקין ללא כל בעיה נוכחית או בעבר.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בנשימה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה

ד''ר ארנון אליצור
    25/02/2010

שלום משה,

בהנחה שהבדיקה הגופנית של בתך תקינה לחלוטין הרי שרוב הסיכויים הם שאכן הצורך לקחת נשימות עמוקות נובע מתחושה סובייקטיבית של בתך. יחד עם זאת, אני בד"כ ממליץ במקרים אלה לעשות תפקודי ריאות אצל רופא ריאות על מנת לוודא שאכן לא קקימת בעיה אוביקטיבית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RSV ואסטמה
    מירב
    25/02/2010

שלום רב, ביתי חלתה בזיהו RSV די חמור בהיותה בת חודשיים וחצי, כעת היא בת שנה ומאחוריה אישפוז בן שבועיים בשל דלקת ריאות דו צדית קשה . בשני המקרים היא טופלה בחמצן בשל ירידת סטורציה עד לבערך 78% , סטרואידים ואנטיביוטיקות תוך ורידי. בני הגדול סובל מאסמה כאשר עד לאבחון כשהיה תינוק סבל מדלקות ריאות חוזרות. האם יכול להיות שקיים קשר בין השניים והאם אפשר לאבחן אסטמה אצל ביתי בת השנה? בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    RSV ואסטמה

הוספת תגובה

• אבחון אסתמה בגיל צעיר

ד''ר ארנון אליצור
    25/02/2010

שלום מירב,

כיום אנו נוהגים לקרוא בשם "אסתמה" לאירועים חוזרים של צפצופים ביניהם הילד בריא בד"כ ולאחר שנשללו אבחנות אחרות. אנו מעדיפים להימנע משמות כמו ברונכיט, וכו' על מנת למנוע בלבול. זו יכולה להיות אסתמה אלרגית או אסתמה על רקע מחלות ויראליות בלבד. השאלה אם האסתמה תלווה את הילד לחייו הבוגרים או שתחלוף סביב גיל 3-4 שנים היא יותר מורכבת. נוכחות רקע אלרגי כלשהוא בילד או במשפחתו מגבירה את הסכוי שהמחלה תלווה אותו בהמשך. אשפוז בשל RSV בהחלט מהווה גורם סיכון להתפתחת שלא אסתמה בגיל הצעיר, אולם בהיעדר רקע אלרגי קיים סכוי טוב שאם הגיל היא תחלוף. לצערי הרב, אסתמה בגיל הילדות מאובחנת לעיתים בטעות כ"דלקות ריאה חוזרות". באם אותן "דלקות ריאה" טופלו באינהלציות בנוסף לאנטיביוטיקה הרי שקרוב לודאי היה מדובר בהתקפי אסתמה ולא בדלקות ריאה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפים חוזרים של קוצר נשימה
    גלית
    24/02/2010

בני בן 17 חודשים. בדרך כלל בריא. מגיל חמישה חודשים, מדי פעם יש לו צפצופים. בדרך כלל מתחיל בנזלת מספר ימים, ולאחר מכן שיעולים "כבדים" וקוצר נשימה. אינהלציה מקלה עליו אך נראה שלאחרונה יש צורך לתת לו אותה בתדירות גבוהה יותר. (לעתים פעם בארבע שעות עם הפוגות למשך מספר ימים). הסיפור בדרך כלל קורה לאחר טיסות, מעברים, או בקיעת שיניים. כעת בוקעות לו ארבע טוחנות.
    שאלות: האם יש קשר לשיניים? כיצד ניתן למנוע? (מקבל תרופה הומאופטית של חברת ביירון, עדיין יונק...)
    אני שוהה בחו"ל כעת ומעוניינת לבדוק אותו אצל מומחה לילדים, חשוב לי שתהיה לו גישה הוליסטית. מגיעה בעוד כחודש לארץ. המלצות?

תודה.....

הוספת תגובה

• קוצר נשימה וצפצופים

ד``ר גיא שטויר
    24/02/2010

גלית שלום
    לא פירטת מהי האינהלציה אותו מקבל בנך. יש לכך משמעות כבדה. לשם הדוגמא, אינהלציה של וונטולין/טרבולין/בריקלין תעזור ככל הנראה רק לאסטמה. אם זאת, אינהלציה שכזו אינה "מרפאה".אסטמה ולאורך זמן, כטיפול בלבדי, עשויה אפילו לפגוע בשליטה על המחלה.
    לגבי בדיקה על ידי מומחה הייתי מציע לא להמתין ולגשת כבר עכשיו למןמחה בחו"ל. מאחר ויש בידך די זמן לתאם תור גם למומחה בארץ, בעוד כחודש, מומלץ להזמין תור כבר כעת. את יכולה ליצור קשר באמצעי הקשר המופיעים בפורום וננסה להמליץ על מומחה שכזה כתלות בקופת החולים אליה את משתייכת.ובמקום מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה