מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירנים אחרי צנתוראתי21/08/2013
שלום לכולם,
שלום ד"ר תדיר,
כמה משפטים לקוראות הפורום,
אני בת 42 יש לי כ4-5 שרירנים בגודל של בין 3-5 ס"מ כל אחד,
גיליתי אותם בעקבות המוגלובין נמוך מאד -6 (ובטן של חודש שביעי...)
ועברתי צנתור של עורקי הרחם ע"מ לעצור את הדמום מהשרירנים ולהקטין (או אולי לחסל) אותם.
כיום אני כ 5 חודשים אחרי הצנתור, ההמוגלובין התאזן, ולכן כנראה הדימום מהשרירנים נעצר.
בבדיקות U.S. נראה שהשרירנים מתקטנים (הבטן נשארה גדולה!)
בביקורי במרפאתך אתה אמרת לי שנראה שהצנתור הצליח ושיש לחכות כ חצי שנה ע"מ להגיע לאיזון ממשי.
יש לי 2 שאלות שאשמח שתענה לי (יש לי תור לרופא רק בעוד חודש)
1. בחודש האחרון אני רואה בהפרשות מהרחם (?) כדוריות קטנות, אני מניחה שהן מהחומר של הצנתור, האם זה תקין?
2. לאחר הוסת האחרונה, כ4 ימים אחרי, התחיל לי דימום שנמשך כבר שבועיים והוא הולך ומתגבר, אני מקוה שזה לא מדאיג.
אני רוצה לצין שאף פעם לא סבלתי מדימומים.
מאד מחכה לתשובה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירנים אחרי צנתור - תגובה
פרופ' יונה תדיר21/08/2013התופעה שאת מתארת, של יציאת גבישים, היא אכן קשורה לצינתור. החומר המוזרק לעורק מורכב מחלקיקים קטנים, בגודל מיקרוסקופי, וחוסם את זרימת הדם עובר עם הזמן תהליך של התגבשות וכאשר מדובר בשריונים הקרובים לדופן הפנימי (לרירית הרחם) קורה לעיתים שעם התכווצות השרירן יש פליטה של גבישים. לעניין הדימום: איני יודע במי מדובר? בת כמה את? ואני מניח שלא עברת את הצינתור דרכי. לכן לא ניתן להתייחס אלא רק במענה כללי. בכל מקרה, קורה באחוז קטן של המקרים שהשריון חוזר לגדול ולכן עלולה לחזור תופעת הדימום. עלייך לוודא זאת עם רופא/ת הנשים אשר ליוותה את הטיפול בך. שהרי הצינתור מבוצע ע״י רופא רדיולוג, אבל המעקב הצמוד נעשה ע״י רופא/ת נשים.
פרופ׳ תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום אחרי הצנתור
אתי21/08/2013לפני הצנתור היה ככל הנראה איבוד דם רב, אבל אני לא ראיתי אותו חיצוני.
רק בזמן הוסת שאז היה דימום כבד ביותר ולכן אני מתפלא כאן שיש דימום כל הזמן חיצוני.
אני הייתי אצלך לפני כחודש אחרי שהתכתבנו בפורום, אני מניחה שאני לא היחידה ולא מצפה שתזכור.
אכן לפי המלצתך קבעתי תור לרופ נשים רק שהתור הוא בעוד חודש ואני מתלבטת האם זה דחוף וכדאי לחפש תור מוקדם יותר.
בכל אופן תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דימום אחרי הצנתור - תגובה
פרופ' יונה תדיר21/08/2013דימום משרירני רחם הוא תמיד ״חיצוני״. אכן, כדאי להפגש עם הרופא/ה המלווה. זה לא מאד דחוף אבל מצדיק ביקורת תוך פרק זמן של כשבוע. כדאי גם לחזור על בדיקת ההמוגלובין והברזל.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבר נוסף ששכחתי לצייןמ19/08/2013
רווקה דרך תרומת זרע ללא ילדים עדיין וכמובן מעוניינת בילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דבר נוסף ששכחתי לציין - תגובה
ד''ר רועי משיח20/08/2013היות ואין פרטים מזהים, לא ברור לי לאיזה הודעה את מתייחסת
אנא שרשרי בהודעה המתאימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דבר נוסף ששכחתי לציין - תגובה
ד''ר רועי משיח20/08/2013היות ואין פרטים מזהים, לא ברור לי לאיזה הודעה את מתייחסת
אנא שרשרי בהודעה המתאימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמומים קשים במחזורנירה31/07/2013
אני בת 39 בריאה בדרך כלל +2 ילדים וכן היו לי 5 הפלות (אין בעיה של קרישיות יתר) כשילד בכור הריון טבעי ילד שני קבלתי פרוגסרון כדי להכנס להריון סבלתי מאנדומטריוזיס קבלתי טיפול וכרגע לא סובלת מאנדומטריוזיס .סובלת מזה כחמש שנים מדמומים קשים במחזור וכתוצאה מזה יש לי ברזל נמוך וזקוקה לקבל ברזל מחזור לא סדיר משך שבוע שאלתי היא:
1)כיצד אפשר לבדוק מדוע יש הדמומים הקשים, אלו בדיקות צריך לעשות?
המון תודה על שתוף הפעולה והעזרה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דמומים קשים במחזור - תגובה
פרופ' יונה תדיר31/07/2013מפת הדרכים לגבי ברור זה חייבת לכלול בדיקת אולטרהסאונד של האגן (רחם ושחלות) במכון אולטרהסאונד גינקולוגי של הקופה אליה את שייכת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להיכנס להריון כשיש שרירן?קרן25/07/2013
לפני כחודש בבדיקה וגינלית גיליתי שיש לי כמה שיררנים דיי גדולים........קבעתי עם הרופא בעוד כחודש לבוא לבדיקה, כרגע מאחר לי המחזור (כמעט שבועיים) האם יש סיכוי לכך שאני בהריון?כי חשבתי שעם שרירן קשה להיקלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אפשר להיכנס להריון כשיש שרירן? - תגובה
פרופ' יונה תדיר25/07/2013ההגדרה "די גדולים" היא כמו האמירה "דוקטור, אני קצת חולה. מה לעשות?". במיךלים אחרות: מה? מי? איפה? צריך לדעת הרבה יותר עליך (גיל, עבר מיילדותי? וכיוב') ועל השרירנים (גודל במילימטרים, מיקום מדוייק, סימפטומים) כדי להתייחס בצורה ראויה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעתי הקודמת.חגית22/07/2013
בהמשך להודעתי רציתי לציין שאין לי כאבים ואין לי דימום.
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך להודעתי הקודמת. - תגובה
פרופ' יונה תדיר23/07/2013אין בתוספת זו כדי לשנות את תשובתי הקודמת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצא שרירןחגית22/07/2013
שלום.
אני אשה בת 58 ובבדיקת אולטרסאונד וגינלי שנערכה לי
נמצא שקיים ברחמי שרירן בגודל 83x60 מ"מ.
רציתי לדעת מה עושים במקרה כזה?
תודה
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נמצא שרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר23/07/2013לא ניתן להבין מדבריך אם זו פעם ראשונה שנמצא ממצא זה, או שהיה (אולי קטן יותר?) בעבר, או שאולי לא נבדקת בעבר. במידה והופיע רק לאחרונה יש לכך משמעות שונה מהרגיל ויש לברר זאת עם רופא/ה ולא דרך האינטרנט.
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בהריוןשירית21/07/2013
שלום,
אני בהריון בשבוע 10+4 ימים.
באולטרה סאונד מתאריך 11.7.13:
בחבל הטבור ממצא ציסטי זעיר 4X3 מ"מ.
בדופן הרחם הקדמית נראה שרירן 11X15
באולטרה סאונד מתאריך 21.7.13:
דופן קדמית נראה שרירן 13X 18 מ"מ
לא הודגמה המטומה.
האם יש מקום לדאגה? האם יכולים הממצאים הללו להפריע להתפתחות ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בהריון - תגובה
פרופ' יונה תדיר21/07/2013מתואר כאן שרירן קטן וכנראה חסר חשיבות למהלך ההריון. בכל ממצא סונוגראפי או אחר יש לפנות לרופא'ה המטפל/ת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!
שירית21/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקור הכאבש21/07/2013
היי
יש לי שרירן בקוטר 6 ס"מ בדופן אחורי תחתון שמאלי סב סרוטי.
אין כאב כשנוגעים בשרירן מבפנים, לא על ידי המיתמר ואל ידנית. ממש כלום.
הכאב מוגדר ככאב עצבי, אין לחץ של השרירן על איבר כלשהו אין דימומים מוגברים בוסת, אין אנמיה. אבל יש כאבים באגן צד שמאל, בגב התחתון, כאבים עמוקים. כרוניים, שמצריכים משכחים קלים מדי פעם.
אני חוששת מניתוח להסרתו בגלל שעדיין לא ילדתי ואני חוששת מפגיעה ברחם.
דרך איזו בדיקה אפשר לדעת בודאות שהכאב נגרם מהשרירן ולא ממשהו אחר, למשל אנדומטריוזיס, הידבקויות או כל דבר אחר?
מה הטעם לעבור ניתוח אם לא ברור בוודאות שהשרירן הוא הסיבה לכאב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקור הכאב - תגובה
ד''ר רועי משיח21/07/2013אין בדיקה טובה המכוונת למקור הכאב למעט בדיקה נאורולוגית טובה. הדרך לאבחן אנדומטריוזיס היא בניתוח. את צודקת בכך שאין מקום לניתוח בשל כאב, אם מקורו לא מהשרירן. מנסיוני נדיר ששרירן כואב לא במחזור.
בהצלחה
ד"ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר משיח
ש03/08/2013ותודה רבה, סופסוף מישהו שמתייחס לחשש שלי בצורה הגיונית ולא ממהר להמליץ על ניתוח.
כרגע לפנות לנוירולוג לבירור הכאב או שגניקולוג אמור לבצע את הבדיקה הנוירולוגית שהצבעת עליה?
הכאבים קשים, ואני חייבת רופא טוב שיחסוך לי טירטורים וניתוח מיותר, תוכל להמליץ לי על רופא שמומחה בלאתר כאב כזה?
אגבלמה זה מוגדר ככאב עצבי? הבנתי שרוב הסובלות מכאבי מיומה סובלות גם מכאבים בגב, באגן וכו', אז איך יודעים שאצלן המיומה אשמה ואצלי זה "עצבי" כמו שהרופאה אמרV?
ושאלה נוספת - ייתכן שהשרירן לוחץ על עצב ואז בכל מקרה חייבים להסיר אותו?
תודה רבה!
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לעדכן בבדיקה האחרונה -
ש03/08/2013בבדיקה גניקולגית נמצא שיש כאב חזק מאוד בשחלה שמאל וברצפת האגן, אבל השרירן לא כאב כלל גם במגע חזק.
יש לך מחשבה על כיוון אחר?
ושוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שכחתי לעדכן בבדיקה האחרונה - - תגובה
ד''ר רועי משיח04/08/2013שלום רב
איננו נוהגים להמליץ על רופא ספציפי מטעמים מובנים בפורום. אומר רק שבכל בית חולים גדול קיימת מרפאה לכאבי אגן כרונים ( לפחות בוולפסון ובתל השומר) ושם נמצאים רופאים המצויים בנושא. יתכן ומדובר על כאב עצבי, על אנדומטריוזיס או על גודש ורידי האגן. לא אוכל להתייחס מעבר לכך ללא בדיקה.
בהחלט יש מקום לבירור הכאבים
בהצלחה
ד"ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ש04/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמה מניתוח כריתת רחם בלפרוסקורונית18/07/2013
אשמח לשמוע אחרי כמה זמן אפשר לחזור לפעילות רגילה, .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה- ולא מה שרשום
רונית18/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זמן החלמה מניתוח כריתת רחם בלפרוסקו - תגובה
פרופ' יונה תדיר18/07/2013עקרונית, ההחלמה מהירה, ימים ספורים. אבל הדבר תלוי במידה רבה מה עושים בלפרוסקופיה. יש מגוון רחב של סוגי ניתוחים המבוצעים בדרך זו, ויש בכך כדי להשליך על זמן ההחלמה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. הכוונה כריתת רחם בלבד.
רונית19/07/2013ללא שחלות. אחרי ימים ספורים אני יכולה לחזור לשיגרה, לעשות קניות, לעשות טיולים הכוללים הליכה של עד שעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. הכוונה כריתת רחם בלבד. - תגובה
פרופ' יונה תדיר19/07/2013הוראות אלה עליך לקבל מהרופא/ה המנתח/ת. כריתת רחם הוא הניתוח הנרחב ביותר המבוצע בלפרוספוקיה והמענה לשאלותיך תלוי בגורמים רבים, כגון גודל הרחם ומידת הנרחבות של הניתוח. יהיה זה לא נכון ולא אחראי לתת לך המלצות כגון אלה בדרך פורום ציבורי ובהעדר פרטים חיוניים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה גדולהיוליה14/07/2013
שלום רב.
יש לי שאילה כזאת.
אני בת 43 אם לשני ילדים. תוך שנה גדלו לי שני מיומות א-סימפטומטיות.ללא דימומים ללא שום הפרעה
נשלכתי לבדיקת דופלר.אלה התוצאות:
מידות רחם X=90 ממ Y=40 ממ
עובי רירית 4.3 ממ.
מימין שרירן סוב סרוזי 75*79 ממ R.I של 0.35 -פתולוגי
בפונדוס שרירן סוב סרוזי 32*37 ממ.
השאילה:
1. האם ניתן לעשות ניתוח בהוצאת רחם לפרסקופי? האם ניתן להוצאי רק את שרירנים?
2. R.I. פתולוגי-זה אומר שמיומה בגדילה או מראה על ממוצע ממאיר?
3. אם צריך דחוף לעשות את הניתוח או ניתן לחכות עד לאוקטובר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה גדולה - תגובה
פרופ' יונה תדיר15/07/2013החלטות על ביצוע ניתוח, דחליפות ניתוח, או דחיית ניתוח, אינן מתקבלות על פי פורום באינטרנט. עקרונית ניתן להסיר מיומות בלפרוסקופיה, אך אם זו שאיפתך (ויש בכך הגיון) הרי שלא כדאי להמתין יותר מידי מאחר והן עלולות לגדול למימדים אשר יקשו , או שלא יאפשרו, ניתוח בגישה זו.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ או שרירן נוקשהאורית27/06/2013
בבדיקת היסטרוסקופיה שערכתי כתב הרופא פוליפ או שרירן נוקשה
האם יש קושי בזיהוי שלהם בבדיקה מסוג זה?
הומלץ לי להוציא את הפוליפ/ שרירן בהסטרסקופיה ניתוחי.
האם תהליך הוצאת פוליפ זהה לתהליך שרירן?
מהם התופעות לאחר מכן? והאם יש סחכוי שיגדל שוב פוליפ לאחר הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ או שרירן נוקשה - תגובה
ד''ר רועי משיח28/06/2013אורית שלום
לעיתים קשה להבדיל בין השניים. הטיפול זהה ולאחריו יתברר האם פוליפ או מיומה. סיבוכי הפעולה נדירים וכוללים הדבקויות דמם זיהום או סיבוכים נדירים
בהצלחה
ד״ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתא.26/06/2013
שלום,
האם קיימת אפשרות שבהיסטרוסקופיה ניתוחית המתבצעת לאחר הביוץ לא יראו פוליפ קטן בגלל עובי הרירית לאחר הביוץ? ובכלל, מה הסיכונים בביצוע היסטרו' ניתוחית לאחר הביוץ?
אודה לכם אם תפרטו.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה
ד''ר רועי משיח26/06/2013בהיסטרוסקופיה לאחר הביוץ קיימים שני סיכונים: הסיכון לפגיעה בהשתרשות של הריון והסיכון להחמיץ ממצאים קטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון - יש לי כתמים כל החודשלינדה23/06/2013
מזה חודשיים אני עם פרוגילוטון להסדרת דימום מסיבי ויש לי כתמים במהלך כל החודשיים מפרוגילוטון אך הדימום המסיבי ממש הסתדר.
אני בת 50 עם מיומה 4 ס"מ לפי פרוגילוטון הייתי מקבלת כל 21 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגילוטון - יש לי כתמים כל החודש - תגובה
פרופ' יונה תדיר23/06/2013הטיפול בפרוגילוטון אכן יכול להיות מלווה בתופעה זו. הדבר תלוי במידה רבה גם במיקומו של השרירן. העובדה שהדימום המאסיבי אינו קיים עוד היא טובה, אך עלייך לוודא גם מה מצב רמות ההמוגלובין שלך (אנמיה?) כדי לבחון אם יש הצדקה לטיפול יותר יעיל כנגד המיומה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפא.14/06/2013
שלום,
בהיסטרוסקופיה אבחנתית שעשיתי זוהה פוליפ קטן בקרן שמאל דופן קדמית (כך הוא הוגדר בסיכום הבדיקה).
את ההיסטרו' עשיתי בעקבות טיפולי IVF במהלכם היה לי רצף של שני הריונות כימיים בהחזרות של עוברים טריים.
1. האם לדעתכם צריך להסיר את הפוליפ?
2. האם לדעתכם יש קשר בין הימצאות הפוליפ להריונות הכימיים שהיו לי?
3. האם מורכב או מסוכן להסיר את הפוליפ, בשל מיקומו?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ - תגובה
פרופ' יונה תדיר16/06/2013הסרת פוליפ היא פעולה פשוטה יחסית ואינה גורמת נזק לרחם. לא ניתן לתת מענה לשאלה על הקשר האפשרי בין נוכחות הפוליפ להריונות הביוכימיים. סביר להניח שאין קשר ולעיתים, בהעדר מענה לסיבות להריון ביוכימי יש נטיה לעשות קשר (גם אם אינו מוצדק או ברור) ולהוציא את הפולךיפץ אין מה להפסיד מזה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן למשש שרירןאלירז26/05/2013
יש לי שרירן בגודל של כ- 8 ס"מ. בבוקר במצב שכיבה הגוש ממש בולט וניתן לראות אותו בלי למשש ובמהלך היום פחות או כמעט לא. מה הסיבה?
האם ניתן למשש שרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר26/05/2013סביר להניח שאת בחורה/אשה רזה ובמימדים כאלה זה יכול להיות. השאלה אינה מה הסיבה אל מה עליך לעשות וזה תלוי בפרטים רבים נוספים שאינם מצוייים בשאלתך.
פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)