פורום סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה
    שופי
    20/11/2008

שלום בת 46 אם ל3 4שנים לאחר כריתת רחם עקב מיומה (יש שחלות). בריאה פרט לזה נתגלתה ציסטה פשוטה של 5 ס"מ בשחלה שמאלית תוכן צלול גבול סדיר. אין סיפור משפחתי. אין כאבי בטן מה הסיכוי שמדובר בגידול ממאיר? על איזה מעקב להמליץ? י ש מקום לCT או לחכות ולראות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשחלה

הוספת תגובה

• תשובה לשופי

פרופ' עמי פישמן
    22/11/2008

שלום,
    אין לי נתונים על הממצאים בבדיקה הגינקולוגית שנערכה על ידי הרופא שלך.
    אולם, בהנחה שאין ממצאים חריגים בבדיקה הגינקולוגית, ובדיקת ה- CA-125 תקינה, החשד שהממצא הסונוגראפי שתיארת הוא ממאיר - נמוך מאד.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין
    רונית
    20/11/2008

איך אפשר להידבק בנגיף הפפילומה האם גם ללא החדרה של איבר המין?

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין

הוספת תגובה

• תשובה לרונית

פרופ' עמי פישמן
    20/11/2008

הדבקה בנגיף הפפילומה אפשרית בכל צורה של יחסי מין.

בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרת מצב
    רונית
    18/11/2008

אחרי כמה זמן עובר cin1 שינוי לcin2 או 3

לקביעת תור
    סגירה
    החמרת מצב

הוספת תגובה

• תשובה לשני

פרופ` יוסף מנצ`ר
    18/11/2008

לשני שלום רב,
    ברוב המקרים CIN1 חולף מעצמו או נשאר במצב זה. רק במיעוט המקרים זה עובר למצב חמור יותר וזה יכול לקחת שנים.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    לימור
    16/11/2008

שלום, בעבר היה לי CIN1 לעת עתה הוא נעלם. האם חיסון סרווריקס מומלץ במקרה שלי? אני בת 30 לאחר לידה אחת ומתכננת לידות נוספות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• תשובה ללימור

פרופ' עמי פישמן
    16/11/2008

החיסון לא נועד לריפוי אלא למניעה.
    יעילות החיסון היא גבוהה מאד אצל צעירות שלא נחשפו עדיין לנגיף הפפילומה.
    היעילות יורדת עם הגיל (ועם החשיפה לוירוס).
    CIN1 - קשור בנגיף הפפילומה.
    בידיעת הנתונים האלה - את צריכה לשקול את ההחלטה על קבלת החיסון.

בברכה,
    פרו' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטוריה משפחתית
    א.
    13/11/2008

אני בת 53, מקבלת עדיין מחזור. אני בעלת רקע משפחתי של סרטן במשפחה. ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. האם מומלץ לכרות שחלות וחצוצרות (על מנת למנוע התפתחות סרטן בעתיד) 2. האם הוצאת חצוצרות ושחלות מונעת סרטן ברחם שיכול להתפתח? 3. במידה וכורתים חצוצרות ושחלות האם כדאי גם לכרות את הרחם? 4. עם הפסקת הווסת, כאשר השחלות מפסיקות לפעול, האם גם אז קיים סיכוי לחלות בסרטן? 5. שאלה חשובה עבורי: האם טיפול הורמונלי שניתן לאחר הוצאת שחלות אינו בעצמו גורם סיכוני להיווצרות סרטן? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסטוריה משפחתית

הוספת תגובה

• תשובה ל-א.

פרופ' עמי פישמן
    16/11/2008

חשוב להבהיר שרק בחלק מהמקרים של "רקע" במשפחה יש באמת גורם תורשתי שמביא לסיכון גבוה להתפתחות סרטן כאשר מדובר בסרטן שד ושחלות.
    כיוון שלא ציינת מהו הרקע התשובות שלי הן כלליות:
    1. המלצה לניתוח כריתת שחלות וחצוצרות צריכה להינתן על בסיס הנתונים המפורטים של הסיפור המשפחתי. כדאי לעבור ייעוץ מסודר כדי לברר אם יש מקום להמלצה על ניתוח מניעתי.
    2. כריתת שחלות וחצוצרות לא מונעת סרטן ברחם
    3. ראוי שההחלטה על כריתת הרחם בנוסף לשחלות וחצוצרות תלקח אחרי ייעוץ מסודר אונק-גנטי.
    4. סרטן השחלות יכול להתפתח גם אחרי הפסקת פעילות השחלות. למעשה, רוב המקרים של סרטן השחלות מאובחנים בגיל המבוגר.
    5. אין בספרות הרפואית הוכחה לקשר בין טיפול הורמונלי חליפי להתפתחות סרטן השחלות.

בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול טרום סרטני דרגה 3
    גלי
    09/11/2008

שלום האם ניתן לטפל בגידול טרום סרטני בדרגה 3? CIN3? או שרק כשהוא הופך לסרטני ניתן לטפל בו? האם בהכרח גידול ברמה כזו יהפוך לסרטני באיזשהו שלב אם לא יוציאו את הרחם? או שגם בדרגה הזו יש סיכוי שהוא יסוג מעצמו? מה ההתנהלות הנכונה אחרי ניתוח הקוניזציה של צוואר הרחם במקרה של דימומים קשים במהלך הניתוח? האם מותר לקיים יחסי מין ואם כן אחרי כמה זמן מהניתוח? האם עליי "להזהיר" את הפרטנר שלא יתרחש חלילא דימום במהלך קיום יחסי המין כתוצאה מהתהליך שבוצע? סליחה על הבורות, אבל מה עומק המיקום של הניתוח שבו עושים את הקוניזציה? כלומר האם בכלל במהלך קיום יחסי מין הפרטנר מגיע לשם ועלול לפתוח את המקום לדימום? (אני נוטה לאחרונה לדמם גם בבדיקה גיניקולוגית שגרתית ומכל מאמץ קל, הרמת דברים כבדים, שיעול חזק, התרגזות.. עצירות.. ובבדיקה הכל סגור ולא ניתן לאחות שום דבר יותר. הוסבר לי שככה זה אצלי ואין מה לעשות) תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    גידול טרום סרטני דרגה 3

הוספת תגובה

• ,aucv kdkh

פרופ` יוסף מנצ`ר
    10/11/2008

הטיפול ב- CIN3 על ידי קוניזציה הוא למעשה עם 100% הצלחה. רק חלק קטן ממקרי CIN3 הופכים לסרטן והתהליך לוקח שנים רבות. לאחר ריפוי המקום אפשר לנהל חיים רגילים כולל חיי מין רגילים בלי שום סיכון לדימום.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי..

גלי
    10/11/2008

לאחר תהליך הקוניזציה נאמר לי כי למרות התהליך לא הכל הוסר ונמצא כי מה שהוסר לא היה הכל למרות זאת הוחלט ע"י הרופא לא להמשיך ולהסיר את מה שנשאר בצוואר הרחם ולהשאר במעקב בלבד. השמשו בביטויים כמו שוליים פנימיים וחיצוניים - לא ממש הבנתי את המינוחים אבל מה שכן הבנתי זה שלמרות התהליך שבוצע חלק מהגידול בכל זאת נשאר בתוכי וממשיך להוות סיכון ועליי לעבור מעקב אחרי 3 חודשים ואז אחרי חצי שנה ואז אחרי שנה ולהתפלל שבין לבין לא יתפתח שם סרטן (או שאולי כן - כי רק כשיהיה סרטן אפשר יהיה לטפל?) מצד אחד - אני שמחה שזה לא סרטני, מבחיה בריאותית - פיזית. מצד שני, מבחינה נפשית, המתח הזה, שאי אפשר לדעת אם ומתי זה יתפרץ ויתפתח לגידול סרטני די מטריף את השלווה הנפשית... אז השאלה היא אם במצב הזה, כשכבר הוציאו חלק אבל בכל זאת נשאר חלק מהגידול בפנים, שהוא טרום סרטני ברמה גבוהה, אבל עדיין לא סרטני, אפשר לעשות משהו חוץ מאשר לחכות ש"הפצצה תתפוצץ"? כי כרגע, בכנות, ההרגשה היא כאילו הודיעו לי שמישהו הטמין בתוכי פצצה, עם שעון עצר, לא ממש יודעים להגיד לי למתי הוא מכוון, וגם לא יודעים להגיד לי איך לעצור אותו, אבל אומרים לי "את יכולה להיות רגועה, אין סיכוי גדול שהיא תתפוצץ..." אפשר אולי משהו קצת יותר מרגיע? בבקשה? :-) תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

פרופ` יוסף מנצ`ר
    11/11/2008

לגלי שלום רב,
    את מוסרת אינפורמציה שלא מסרת קודם לכן. למרות זאת אין מקום לדאגתך הרבה.
    ידוןע שבהרבה מאד מקרים בהם כביכול נותרה מחלה אחרי קוניזציה היא בעצם נהרסת מעצם הפעולה. אם במעקב יסתבר שאמנם עוד נשארה מחלה יטפלו בזה. הסיכוי שמשך זמן של חודשים אחדים יתפתח סרטן הוא אפסי.
    על כן שוב, אל תהיי כל כך מודאגת.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר
    טל 0523511971

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צוואר הרחם
    רונית
    08/11/2008

האם קיום יחסי מין מדרדר את מצב הcin 1 ?האם החיסון עדיין יעיל בשבילי?איך צריך להתנהג כדי שהcin יעבור נסיגה

לקביעת תור
    סגירה
    צוואר הרחם

הוספת תגובה

• צוואר הרחם.

פרופ` יוסף מנצ`ר
    09/11/2008

לשני שלום רב,
    יחסי מין אינם מדרדרים CIN1.
    החיסון (גרדסיל) הוא נגד 4 זנים של נגיף ה-HPV. הוא יכול להגן עליך בפני זנים בהם לא נידבקת עדיין.
    אין התנהגות היכולה לגרום להיעלמות של CIN1. זה בד"כ נעלם מעצמו.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות כתופעת לוואי לטיפול הכימותרפ
    נורית
    08/11/2008

כחולה בסרטן השחלות, שלב C3 הנני עומדת לפני הטיפול האחרון מתוך 6 טיפולים בקרבופלטין וטקסול. תופעת לוואי המטרידה אותי ביותר לאחר הטיפול היא העצירות הקשה (נמשכת כ-4-5 ימים לאחר הטיפול). מה מן המרכיבים הוא הגורם לכך? האם אחת מן השקיות הניתנות נגד בחילה וכד', המקדימות את הטיפול? אודה על שמו של החומר הזה - אולי ניתן לעבור את הטיפול בלעדיו... אנא, שלחו את התשובה גם לכתובת האימייל שלי. תודה מראש. נורית.

הוספת תגובה

• תשובה לנורית

פרופ' עמי פישמן
    08/11/2008

שלום רב,
    יש תרופות שונות נגד בחילה ואינני יכול לציין את שמה של התרופה הניתנת לך.
    בכל מקרה, התרופות נוגדות הבחילה הן מאד יעילות ומניעתן עלולה לגרום לתופעות הלוואי של בחילה והקאה שעלולות להיות פחות נעימות מהעצירות.
    כדאי לבדוק עם הרופא המטפל את האפשרות לקבל תרופה כנגד העצירות. יש ויעיל.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות..
    רונית
    07/11/2008

איזה בדיקה צריך לעשות כשיש חשד לסרטן השחלות כדי לעשות אבחנה ומהם התסמינים שמרגישה הבחורה?

לקביעת תור
    סגירה
    שחלות..

הוספת תגובה

• תשובה לשני

פרופ' עמי פישמן
    08/11/2008

אין תסמיניםייחודיים לסרטן שחלות.
    החשד יכול לעלות בהופעה של כאבי בטן, תחושת מלאות בבטן, כאבים באגן, הגדלה של היקף הבטן וכו'.
    הבדיקות הראשוניות בחשד לסרטן שחלות כוללות בדיקה גינקולוגית ובדיקת אולטרה-סאונד.
    המשך הברור לפי גיל האשה והממצאים בשתי הבדיקות האלה.
    בברכה
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע אישי

נורית
    12/11/2008

בדיקת סמן לקיומו של הסרטן - בדיקת דם:CA125 נותנת אינדיקציה לקיומו. אם הסמן גבוה מהנורמה (גבוה מ-35) עולה ההסתברות שיש תהליך גדולי. כל רופא משפחה ועל אחת כמה וכמה - כל רופא נשים מכיר את הבדיקה. אלא שלעתים - הסמן אינו משקף את המצב (:) ):(.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון סרווריקס במקרה של CIN3
    גלי
    06/11/2008

שלום לאחר בדיקת פאפס וקולונסקופיה שכללה גם ביופסיה (קוניזציה) נתגלה שיש לי גידול טרום סרטני מסוג CIN3 הקוניזציה לא הסירה את כולו ועליי לעבור המשך מעקב מכיוון שאני רווקה (בת 38) וללא ילדים נאמר לי שאין כרגע מה לעשות (הוצאת הרחם לא באה בחשבון מבחינתי מכיוון שאין לי ילדים) והבנתי שעד שלא יהפוך לסרטני אי אפשר לטפל בגידול השבוע התפרסם שפיתחו חיסון חדש שניתן לחסן עד גיל 45 שלא כמו הקודם שניתן היה לחסן בו עד גיל 26 בלבד. השאלה שלי היא אם במקרה כמו שלי החיסון יכול לעזור למנוע את התקדמות המחלה/ גידול או איך שתגדירו את ה"צרה" הזו? האם יש בכלל טעם לקבל אותו אם כבר יש לי גידול טרום סרטני? האם יש מספיק מידע כדי לדעת אם משהו ברכיבים של החיסון לא עלול להיפך, אפילו לזרז את התקדמות ההתפתחות של הגידול לכיוון התפצתחותו לגידול סרטני? בקיצור - מה המשמעות של קבלת החיסון הזה "סרווריקס" - למישהי עם גידול מסוג CIN3 בגיל 38 שכאמור - אני רווקה וללא ילדים ויש לי רצון וכוונה שיהיו לי ילדים בהמשך בנוסף, האם במידה ואין אפשרות שאקבל אותו - האם ניתן לעשות משהו אחר על מנת לטפל במצב כזה? מלבד לכרות את הרחם? או רק לחכות ליום שאם וכאשר הוא יהפך לסרטני שהבנתי שזה סיכוי של כ-20 אחוזים? האם תהליכי הקוניזציה משפיעים על הליך הריון תקין בהמשך? תודה

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

פרופ' עמי פישמן
    06/11/2008

שלום רב,
    החיסון נגד וירוס הפיפילומה נועד למנוע הדבקה בזנים מסוימים של הוירוס.
    החיסון אינו טיפול ולכן אין לו כל השפעה על מהלך או קצב התקדמות הנגעים הקיימים.
    כיוון שאובחנת עם CIN-3 שנגרם על ידי אחד הזנים של וירוס הפיפילומה, לא צפויה יעילות לחיסון אצלך.
    לשאלתך השניה:
    בחלק קטן של המקרים יכולה להיות אי ספיקה של צוואר הרחם לאחר קוניזציה. כאשר הנושא יהיה רלוונטי, הרופא המטפל בהריון צריך להיות מודע לפרוצדורה שעברת.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאים בצוואר הרחם שאינם תקינים
    רונית
    05/11/2008

קיבלתי תוצאות ביופסיה שנלקחה מצוואר הרחם והתשובה היא שהתאים אינם תקינים cin 1 האם צריך לטפל במקרה או פשוט כמו שנאמר לי שזה יעלם לבד ולהמשיך מעקב? עוד שאלה היא האם זה אומר שהמצב הוא טרום סרטני?

הוספת תגובה

• תשובה לרעות

פרופ' עמי פישמן
    06/11/2008

אבחנה של CIN-1 בביופסיה של צוואר הרחם היא הדרגה הראשונה (הקלה ביותר) של קבוצת האבחנות הטרום-ממאירות.
    חלק מהמקרים של CIN-1 עוברים נסיגה ספונטנית ללא כל טיפול.
    ההחלטה על צורך בטיפול או מעקב בלבד - תלויה בממצאים שנצפו בבדיקת הקולפוסקופיה.
    לכן, אני ממליץ שתשלימי את הדיון עם הרופא המטפל שביצע את הבדיקה.

בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה רעות

רונית
    07/11/2008

במה תלויה הנסיגה?האם החיסון של צוואר הרחם כבר לא יעיל בשבילי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CIN
    קרינה
    02/11/2008

.שלום דוקטור אני בת 45 נשואה +3 בריאה. וסת סדירה. לפני חודשיים בדיקת פאפ+קולפוסקופיה בהמשך קוניזציה* בזמן קוניזצינ נלקחה ביאוםסיה-מימצא פתלוגי CIN3 HISTOLOGY REPORT: HIGH-GRADE SOUAMOUS INTRAEPITHELIAL LESION/CIN-3 WITH KOILOCYTES INVOLVING THE ENDOCERVICAL GLANDS AND ONE END OF THE FRAGMENT. THE SECOND END OF THE FRAGMENT IS FREE OF LESION רופא המטפל - ישנם שני דרכים- בדיקה כל 3 חודשים או כריתת רחם מה סיכון העברה CIN3 לסרטן עם מפספים משהו במעכב מה מומלץ . אפשר לעשות כריתה דרך לפורוסקופי? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    CIN

הוספת תגובה

• תשובה לקרינה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    02/11/2008

שלום רב,
    הרופא שלך צודק: או מעקב או ניתוח.
    את היתרונות והחסרונות של כל צורת ניהול ואת היתרונות והחסרונות של שיטות הניתוח - הרופא המטפל שלך צריך להסביר לך.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר.
    טל 0523511971

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לגילוי סרטן צוואר הרחם
    ריקי
    30/10/2008

שלום לפני כ- 5 חודשים גילו לי טרום סרטן צוואר הרחם, CIN 3 עברתי מס' טיפולים. לאחר מכן עשו לי בדיקת משטח נרתיק והתוצאות שהגיעו הם: HPV חיובי עם חיידק 33.מאחר שהרופא שלי יהיה רק בעוד שבועיים וקראתי באינטרנט שזהו חיידק שנחשב בסיכון אודה לך אם תוכל להסביר לי יותר ומה זה אומר מבחינת טיפולים בעתיד. תודה מראש על עזרתך, ויום טוב.

הוספת תגובה

• תשובה לריקי

פרופ` יוסף מנצ`ר
    02/11/2008

זהו זן של נגיף ה-HPV שרק מיעוט קטן של סרטני צוואר הרחם נגרמים על ידו. כל מה שזה אומר הוא שאת צריכה להמשיך להיות במעקב. גם אילו לא עשית את הבדיקה הזו היית צריכה להישאר במעקב עם בדיקות פאפ.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר
    טל 0523511971

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן צוואר הרחם, מספר שאלות חשובות
    ענבר
    27/10/2008

שלום, אני בת 18 ועברתי את הזריקה הראשונה נגד סרטן צוואר הרחם. לא עשיתי בדיקת פאפ לפני החיסון כי נאמר לי שהסיכויים שנדבקתי הם קטנים. עד כה היו לי 2 פרטנרים ליחסי מין, שאני היא הראשונה של שניהם. עכשיו לשאלה, רציתי לדעת, הגברים שנושאים את הנגיף, הם נדבקים בו מנשים אחרות? או שיכול להיות מצב של גבר שננושא את הנגיף בלי ניסיון מיני קודם? מהם הסיכויים שנדבקתי כבר? ושאלה נוספת, לאחר הזריקה היום, ולאחר כל זריקה אחרת שתיהיה, יש הגבלה מסויימת על קיום יחסי מין? או שאין הגבלה כלשהי?

הוספת תגובה

• תשובה לעינבר.

פרופ` יוסף מנצ`ר
    27/10/2008

לעינבר שלום רב,
    ההידבקות בנגיף ה-HPV היא ביחסי מין. גברים נידבקים מנשים ולהפך.
    הסיכוי שנידבקת קיים אם בני הזוג שלך נשאו את הנגיף.
    תמשיכי בחיסון כי הוא יגן עליך בפני זנים של הנגיף בהם לא נידבקת עדיין (אם בכלל כבר נידבקת)
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נירית
    26/10/2008

שלום, אני בהריון ואני מודאגת מהקרינה הסלולארית, רציתי לדעת האם יש השפעה מזיקה על העובר (שליש ראשון) כתוצאה מ: 1. שיחות בפלאפון. 2. שליחת וקבלת SMS מהפלאפון (ומהו המרחק הרצוי מהבטן?). 3. שיחה מטלפון אלחוטי (מחובר לבזק). תודה רבה, נירית.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לנירית

פרופ` יוסף מנצ`ר
    26/10/2008

לנירית שלום רב,
    לא ידוע לי על מחקרים בעלי איכות טובה המצביעים על נזק חד משמעי.
    כמובן שיש להשתמש במכשיר לא בצורה מוגזמת.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה