מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות בנוגע לסרטן צוואר הרחםלולי21/04/2009
שלום,
יש לי בת זוג כבר תקופה ארוכה ושתינו עשינו PAP smear שיצא שלילי. אנחנו מקיימות יחסים רק זו עם זו ורציתי לדעת האם בכל זאת יש צורך שנתחסן נגד סרטן צוואר הרחם?
אני תכף בת 26 ולכן מאוד חשובה לי דעה מקצועית בנושא כדי לדעת האם בקיום יחסים עם בת זוג אחת להמשך החיים יש צורך בחיסון זה? והאם עדיין קיים סיכוי שנדבק בדרך אחרת בוירוס?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת זוג
פרופ` יוסף מנצ`ר23/04/2009שלום רב, אני מתנצל אם זה נשמע בוטה אך אין לדעת מה יביא העתיד.
תסיקי את המסקנות בעצמך. ההידבקות היא ביחסי מין מכל הסוגים בלבד.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שומעת הרבה הומופוביה בתגובה
לולי23/04/2009אם היית מקבל הודעה שבה פונה בחורה ומגדירה את מערכת היחסים שלה עם בן-זוג ככזו שמכוונת לחיים משותפים ונאמנים, לא נראה לי שזה היית התגובה או שכותרתה היתה "בן-זוג".
ניסיתי לקרוא תגובות אחרות שלך ורק זו משום מה רוויה באנטי מסוג "תסיקי את המסקנות בעצמך".
זו אמנם לא הפניה שלי, אבל לא התקבלה תשובה ממשית לשאלה, בטח לא נשמע כמו תגובה של רופא!
אין ספק שהפגנת כאן פתיחות, סובלנות ותמיכה רפואית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומופוביה
פרופ` יוסף מנצ`ר27/04/2009אני מצטער אם פגעתי ברגשותיך. תתקשרי ואסביר את עצמי (0523511971).
תקראי גם שאלה של חן.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקבלת את ההתנצלות
לולי27/04/2009תודה על ההתנצלות הכנה.
קראתי את ההודעה של חן ואני לא מבינה את ההקשר...
אגב, ההודעה נכתבה ע"י חברתי ואני השבתי כיון שהתגובה צרמה לי.
אם הזוגיות מתוכננת לעתיד משותף (אני בטח מבין שאין אפשרות לנישואים של ממש) וההנחה היא (כמו ברוב מערכות היחסים שאני מכירה) שיש נאמנות, אני לא מבינה את ההבדל בתשובות שניתנו לבחורות נשואות...
אשמח אם תסביר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבון המשךמור20/04/2009
סיבת הניתוח היתה סרטן רחם ושחלות מפושט. נאמר לנו כי ניקו הכל.קיבלה כימו קודם ותמשיך עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאבון.
פרופ` יוסף מנצ`ר21/04/2009ליהלי שלום רב,
יתכן וחוסר התיאבון נובע מעצם המחלה או מהטיפול הכימי, אך אין לשלול סיבות אחרות. יש להמתין עד לסיום הכימותרפיה, זה עשוי לעבור אז.
בברכה,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלסיה קשקשיתאירית20/04/2009
שלום רב
בצעתי בדיקת פאפסמיר כחלק מבירור אי פריון
בתשובה היה כתוב:
משטח באיכות טובה, אין עדות לדיספלזיה, נמצאה מטפלזיה קשקשית.
קראתי הודעה קודמת בה נאמר כי מטאפלזיה קשקשית זה שכיח, האם עליי לבצע פאפסמיר חוזר? או בדיקות נוספות?
תודה מראש
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלזיה
פרופ` יוסף מנצ`ר20/04/2009מטפלזיה הוא תהליך פיזיולוגי שאין לה שום משמעות חולנית. המשטח, על פי התשובה, תקין.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כנגד סרטן צוואר הרחםחן כהן20/04/2009
בוקר טוב,
רציתי לברר עד איזה גיל מומלץ לבצע את החיסון כנגד סרטן צוואר הרחם שכן הנני בת 25?
בנוסף, נאמר לי כי עשיית החיסון לפני גיל 26 תקנה לי הגנה גם מפני פטרייה באזור. נאמר לי כי נתגלה זה עתה שניתן לבצע את החיסון בשלב מאוחר יותר ולא רק עד גיל 26? האם נכון הדבר?
תודה מראש
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` יוסף מנצ`ר20/04/2009לחן שלום רב,
רצוי לבצע את החיסון עכשיו. החיסון המומלץ הוא GARDASIL שהוא נג ד 4 זנים של נגיף ה- HPV. 2 מהזנים קשורים לסרטן צוואר הרחם ו-2 קשורים להופעת יבלות מי - קונדילומות (פפילומות). (אין שום קשר לפטריות.
כל טוב, פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןרינה19/04/2009
לאחר הניתוח לכריתת שחלות ורחם וניקוי כל האיזורים הנגועים - עברו 3 שבועות. הוצאת החלק האחרון של התפרים מחר. יש בעיה עם חוסר תיאבון . מתי זה אמור להישתפר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון
פרופ` יוסף מנצ`ר20/04/2009קשה לענות על שדאלתך מבלי לדעת מה הייתה סיבת הניתוח ומה הייתה האבחנה הסופית.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה נגד פפילומה...אורטל18/04/2009
שלום אני בטיפול ל הזריקה נגד סרטן צוואר הרחם כרגע נשאר לי לעשות את הזריקה ה-3
ורציתי לדעת אם בזמן הטיפול ניתן להיכנס להיריון או שזה מהווה בעיה ובצורה טבעית לא ניתן להיכנס להיריון- החומר של הזריקה לא מאפשר זאת?
מחכה לתשובה תודה אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורטל
פרופ' עמי פישמן18/04/2009שלום רב,
מומלץ להשלים את 3 הזריקות של החיסון קודם להריון.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהלילך18/04/2009
שלום רב ,
ביופסיה איבחנו שיש לי קונדילומה + דלקת כרונית בצוואר הרחם . בעלי ואני טופלנו בליזר . לאחר מכן בבדיקת PCR שנינו נקיים מהנגיף .
1.הבנתי שהוירוס יכול לחזור - אבל מצד שני ההדבקה היא באמצעות יחסי מין - האן נכון יהיה לומר שאם שנינו נאמנים אחד לשני לא יתכן שהוירוס יחזור ? או שבמידה והוירוס כבר היה פעם בגוף הוא יכול לחזור ללא קשר להדבקה נוספת ?
2. כיוון שבדקידת ה PCR היתה תקינה אני למעשה לא יודעת איזה זן של הוירוס היה קיים אצלי . האם קונדילומה בצוואר הרחם עלולה לגרום לסרטן או ל - CIN ?
3. בדיקת ביופסיה מלפני שנה וחצי - CHRONIC CERVICTS , REACTIVE EPITHELIAI CHANNGES מה המשמעות והאם אני יכולה להיות שקטה חרף העובדה כי הממצאים הקלינים של דימומים טרם עברו ?
4. אני בת 34 ומעוניינת לקבל את החיסון אולם בשלב זה אני מטופלת פוריות - האם ניתן לקבל את החיסון במקביל לטיפולי הפוריות {הבנתי שהחיסונים ניתנים במקחר של 3 חודשים כך שהאם אםש/רי לקבל חיסון אחד כעת ואם אהיה בהריון לקבל את ההמשך לאחר הלידה או שלא מומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילך
פרופ` יוסף מנצ`ר18/04/2009שלום רב,
1. נכון. אך בד"כ הטיפול בקונדילומה איו מחסל את הווירוס שבסביבה.
2. הקונדילומה לא גורמת לשום דבר. הווירוס יכול לגרום לנגעים שונים. הזנים הגורמים לקונדילומה יכולים לגרום ל- CIN בדרגת חומרה קלה. זנים אחרים קשורים לסרטן צוואר הרחם.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
לילך18/04/2009תודה רבה על המענה ..
לא הבנתי למה הכוונה שהטיפול בקונדולימה לא הורס את הוירוס שבסביבה - איזו סביבה - בגוף ? ואם כך מה המשמעות של PCR נקי ? .
כמו כן אודה אם תתיחס לשאלות 3 ו 4 בשאלה המקורית . תודה רבה :}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לסרטן צואר הרחםאורלי18/04/2009
שלום,
האם לצורך קניית חיסון לסרטן צוואר הרחם יש להצטייד במרשם רופא או שניתן לקנות אותו בכל מרפאת קופת חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` יוסף מנצ`ר18/04/2009שלום רב,
יש להצטייד במרשם רופא.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון cervarix נגד סרטן צוואר הרחםבת 3014/04/2009
שלום רב,
אני בחורה בת 30 כאשר הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופאת הנשים שלי היא המליצה לי על חיסון cervarix נגד סרטן צוואר הרחם.
במשפחתי יש היסטוריה של מחלות הסרטן (שד, רחם, כבד ועוד..)
קראתי כי סרטן צוואר הרחם נגרם מוירוס ואינו תורשתי.
שאלותיי הן:
1. מהם תופעות הלוואי של החיסון? והאם הם משפיעות על חיי היום-יום
2. מהם אחוזי ההצלחה של החיסון? כמה שנות מחקר בוצעו על החיסון הזה.
אשמח לקבל כל מידע אפשרי על החיסון הנ"ל ממקור מוסמך ולא מגוגל.
כמו כן, האם מומלץ לעשות את החיסון לבחורה בת 30, רווקה בעלת מערכת יחסים סדירה שטרם נכנסה להריון?
לתשובה אודה,
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` יוסף מנצ`ר14/04/2009שלום רב,
1.תופעות הלוואי (אם הן מופיעות) הן קלות וחולפות תוך זמן קצר (אודם, נפיחות ומחושים קלים מקומיים, ולעיתים רחוקות יותר חום נמוך, בחילה וסחרחורת קלה).
2. החיסון יעיל ביותר. לפני האישור נערך מחקר יסודי משך כ- 5 שנים.
החיסון CERVARIX אושר עד גיל 46. הוא רק נגד שני זנים (16,18) של נגיף ה- HPV (הקשורים לסרטן צוואר הרחם הנדיר בישראל))
החיסון (GARDASIL) הוא כנגד 4 זנים נפוצים של נגיף ה- HPV (6,11,16,18). שניים מהזנים הם הגורם ל-90% מיבלות המין (קונדילומות –שכיחות מאד בישראל)) ושניים הם הגורם ל-70% מסרטני צוואר הרחם (נדיר בישראל). בזמנו הניסויים נערכו (והוכיחו את יעילותן) בקרב נשים עד גיל 26, על כן החיסון (GARDASIL) אושר עד גיל זה. כיום כבר ידוע שהוא יעיל גם בגיל מבוגר יותר (עד גיל 45).
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים מדאיגיםמורן06/04/2009
אני סובלת מס' שנים מדימומים קלים לאחר קיום יחסי מין, לא באופן קבוע. בדיקות פאפ שנעשו בעבר לא הראו ממצאים חריגים והרופא טען שמדובר בפצע בצוואר הרחם. במקביל עברתי טיפול פוריות של כדורים וריקות להגברת הביוץ, ללא תוצאה חיובית.
שאלותי הן: מה יכולה להיות הסיבה לפצע בצוואר הרחם והאם המשך הדימומים צריך להדאיג? אני חוששת שאולי הברור הרפואי לא היה מעמיק, בנוסף לא נבדקתי זמן רב וקבעתי תור בימים הקרובים לבדיקת פאפ.
שאלה נוספת היא לגבי טיפולי הפוריות - אם חלילה מדובר בגידול בסרטן צוואר הרחם, יתכן והרופא לא ראה זאת במהלך הטיפולים ובדיקות האולטרסאונד הרבות שנעשו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
מורן06/04/2009שכחתי לציין שאני בת 36, ונעשתה גם בדיקת קולופוסקופיה שהיתה תקינה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למורן
פרופ` יוסף מנצ`ר07/04/2009שלום רב,
כמובן שצראיך לחזור על פאפ ובמידת הצורך גם על קולפוסקופיה.
"פצע" הוא בד"כ ביטוי עממי לאקטופיה. זה מצב פיזיולוגי לחלוטין שאינו דורש טיפול. לעיתים האקטופיה מדממת ואז, אם זה מפריע, אפשר לטפל בזה בצריבה בלייזר למשל.
הסיכוי שמדובר בסרטן צוואר הרחם נראה לי קלוש. זו מחלה לא שכיחה אצל יהודיות בישראל. מכל מקום יש צורך בפאפ חוזר.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן חוזררינה06/04/2009
מה הסטטיסטיקה : סרטן רחם ושחלות מפושט לדופן הבטן והטבור. עברה ניתוח גדול לכריתת כל החלקים הנגועים. מה הסיכויים שהסרטן יחזור או יתגלה במקומות אחרים? שמעתי על מקרים רבים שאחרי שנה בערך זה חזר. מה ידוע היום על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליהלי.
פרופ` יוסף מנצ`ר06/04/2009ליהלי שלום רב,
אמנם נכון, באופן כללי אפשר לומר ששיעור ההישנות של סרטן שחלות בשלב מתקדם הוא גבוה.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמה05/04/2009
אימי בשנות ה- 60 לחייה אובחנו אצלה לאחרונה מוקדי קרצינומה והיפרפלזיה אטיפית,
הומלץ לה להוציא את הרחם והשחלות.
האם מדובר בגידול ממאיר אשר שולח גרורות?
קראתי קצת על הנושא ולא ברורה לי תשובה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמה
פרופ` יוסף מנצ`ר06/04/2009לנעמה שלום רב,
כן, קרצינומה פרושה גידול סרטני (ממאיר). נהוג לנתח במקרים אלה.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נעמה07/04/2009אשמח לדעת מהם סיכויי ההחלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד צוואר רחם מחיידק הפפילומהמורן, ניר05/04/2009
שלום רב!
כתוצאה מניתוח לכריתת תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם, (חיידק הפפילומה דרגה 3) לא נשאר לי צוואר רחם בכלל.
בבדיקות עם רופאים נאמר לי שאין אפשרות לתפור את הצוואר מכיוון שאין מה לתפור, והסיכוי אולי היחידי שיהיה לי לעבור תקופת הריון שלמה זה הרמת שלפוחית השתן אך גם זה כרוך בסיכון רב וסיכוי סביר של הפלה מוקדמת.
האם ניתן לעשות משהו שיוכל להגדיל את הסיכוי להצלחה?
בברכה
מורן (בת 27).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למורן
פרופ` יוסף מנצ`ר06/04/2009למורן שלום רב,
בלי לבדוק אותך קשה לתת לך עצה נבונה. תיאורטית ישנה אפשרות לעזור לך.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי המשך החיסוןליאת02/04/2009
שלום, אני בת 25 וחצי ולקחתי כבר את החיסון הראשון של גרדסיל ובימים אלו אני צריכה לנטול את החיסון השני. במקרה נתקלתי בכתבה באינטרנט שאומרת שה-FDA טוען כבר מס' שנים כי אין קשר בין החיסון לסרטן צוואר הרחם כמו כן נאמר כי נשיפ פעילות מינית שקיבלו את החיסון יש את הסיכון לפתח פוליפים טרום סרטניות עולה ב- 44 אחוז. וכמו כן יש תופעות ללואי חמורות. השאלה היא: האם זה באמת נכון? האם כדאי להמשיך למטול את 2 המנות של החיסון. ואם בזריקה הראשונה לא היו לי תופעות לוואי האם גם בחיסונים הבאים זה יהיה אותו הדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשןבה לליאת
פרופ' עמי פישמן04/04/2009שלום רב,
הדברים שציטטת מהכתבה הזו - אינם מבוססים על עובדות.
אני ממליץ להמשיך בלו"ז החיסונים המתוכנן.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחם דחוףא01/04/2009
אימי אובחנה כחולה בסרטן צוואר הרחם לא נתיח לאחרונה עם גרורות
שמעתי על טיפולי היפתרמיה האם קיים מרכז כזה בארץ? והאם לדעתך הטיפול יעיל בסרטן מתקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן01/04/2009שלום רב,
לא מוכר טיפול בהיפרתרמיה לסרטן צוואר הרחם
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)