מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהן ההשפעות של התערבות כירורגיתטל28/02/2009
שלום, אובחנתי השבוע בהידבקות בוירוס ה hpv שלב 1 (cin 1)לאחר קולוקוסקופיה וביופסיה א. מה זה בדיוק אומר? ב. אני מאוד מאוד מודאגת מהשלכות של התערבות כירורגית במידת הצורך בcin 2 אין לי ילדים ואני מאוד מאוד רוצה, האם יש סטטיסטיקות לגבי ההשלכות של היתערבות כירורגית והורדת החלק הבעייתי (קטע רקמה אפור דק בגודל של 0.5 ס"מ-קטע חצוי) מבחינת אחוזי הפלות/זמן הלידות המוקדמות וכדומה? ג. האם יש דרך לבדוק את בן הזוג? מה ההשלכות של הנושא על בן הזוג? האם יש צורות טיפול לבן הזוג? וכן האם אפשר לדעת מתי נדבקתי ומה ההשלכות לגבי בני זוג קודמים אני מאוד מאוד מודאגת אשמח לקבל תשובה טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תשובה לטל
פרופ' עמי פישמן28/02/2009שלום רב,
אם קיבלת תשובה של CIN-1 מביופסיה שנלקחה במהלך קולפוסקופיה, יש 2 אפשרויות לטיפול או מעקב:
1. מעקב בלבד וחזרה על הבדיקה בתוך 4-6 חודשים
2. צריבה של הנגע
ההחלטה על האפשרות המתאימה לך תלויה בממצאים שהבודק ראה בקולפוסקופיה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין סרטן רחם ושחלות?מור27/02/2009
לאחר התיעצות נקבעה לנו פגישה עם הגניקולוגים כדי שיחליטו אם הסרטן הוא מהשחלות או מהרחם . ינתחו רק אם זה מהשחלות. למה ? ואם זה מהרחם למה לא לנתח? מה ההבדל? הוגדר מהתחלה כסרטן רחם מפושט והגיבה יפה ל 4 טיפולי כימו - הגידולים מאד קטנו והמרקרים ירדו. עכשיו העלו השערה של סרטן שחלות. אודה לך על הסבר ההבדלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוית
פרופ' עמי פישמן28/02/2009שלום רב,
מדובר ב 2 מחלות שונות,
מקור הגידול הראשוני יכול להיות מהרחם ובמקרה של מחלה מתקדמת להתפשט אל מקומות אחרים כולל השחלות, אבל יכול להיות מהשחלות ולהתפשט אל האברים האחרים.
אופי המחלה (ההתנהגות הביולוגית) שונים בין 2 המחלות ומכאן נובע ההבדל באפשרויות הטיפול (ניתוח, טיפול כימי, הקרנות וכו').
הצוות המטפל שמכיר את כל הפרטים יתאים את הטיפול המיטבי לסוג המחלה ולשלב שבו היא אובחנה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן
להתפשט .
ההבדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HSIL - מאוד מודאגת ולא מצליחה לישוןחוששת25/02/2009
שלום, בדיקת הפאפ שלי יצאה לא תקינה בגין HSIL ונלקחה ביופסיה אתמול. מספר שאלות בהקשר זה: 1. האם שינויי תא בדרגת HISL הם בהכרח מוירוס HPV? כלומר האם בוודאות יש לי את הוירוס? 2. האם לאחר טיפול וריפוי עדיין אהיה נשאית של הוירוס? האם זה אומר שאדביק כל מי שאקיים עמו יחסים מיניים? 3. בהנחה שהבחור עמו קיימתי יחסים הדביק אותי, האם בדיקה מצדו תגלה בוודאות שהוא נשא HPV? 4. לאחר ריפוי וטיפול, האם אוכל להדבק שוב בוירוס כתוצאה מזניו האחרים? 5. אני בת 32 - האם החיסון נגד הוירוס כדאי עבורי? תודה מראש, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HSIL
פרופ` יוסף מנצ`ר25/02/2009לטלי שלום רב,
1.HSIL היא תשובה על סמך בדיקת פאפ. אין זו אבחנה. האבחנה תיקבע על סמך הביופסיה. אם אמנם ימצאו שינויים ברירית צוואר הרחם הם לרוב נגרמים על ידי נגיף ה-HPV. 2.
2. אין טיפול לוירוס אלא רק לנגעים הנגרמים על ידו.
3.או שהוא הדביק אותך או את אותו. ישנה סבירות גבוה ששניכם נושאים את הנגיף. רוב האנשים אינם מודעים שנידבקו. אין טעם לעשות בדיקות כי ממילא אין טיפול לווירוס.
4. כן. ראי 2.
5. כן כי הוא (חיסון GARDASIL) יגן עליך בפני זנים בהם לא נידבקת עדיין.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - ורק עוד דבר קטן שמדאיג אותי
חוששת25/02/2009תודה רבה על תשובה המהירה והמפורטת. רק עוד דבר קטן חשוב- האם אבחנת HSIL ולא LSIL מעידה על כך שיש לי CIN 2 או CIN3 ולא CIN 1 ? יש הסוברים כי CIN1 מזוהה עם LSIL. הלוואי ויהיה לי CIN1 למרות אבחנת HSIL בפאפ תודה שוב, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להיפטר מהוירוס הארור הזה?גלגל24/02/2009
אני בת 38.עברתי טיפולי לייזר באופן פרטיבעקבות גילוי נגיף פפילומה ותאי cin1.חצי שנה אחרי סיום הטיפול שבו עשיתי בדיקות שהראו העלמות הנגיף(3 בדיקות PCR ) ופאפס דק תקין.הייתי בטוחה שהסיפור מאחורי.אך לצערי היום קיבלתי תשובות שבהם ופאפס דק גילו תאי accusובביופסיה קיבלתי את התשובה:cervical mucosa showing hpv koilocytosis. הרופא טוען שאין מה לעשות ולהגיע רק בעוד חצי שנה. אני לא שקטה ומעוניינת לפנות לרופא הפרטי שלי כדי לעשות לייזר להורדת האיזורים הבעייתיים.הבעיה היא שהטיפולים הפרטיים יקרים מאוד ולא אוכל להחזיק מעמד לאורך זמן ועם זאת אני רואה את ההבדל בטיפול . שאלותיי: 1.האם לא ניתן להיפטר מהוירוס הזה לחלוטין? האם כל חיי העננה תרבוץ? האם אכן כדאי לי לפנות לרופא הפרטי לסילוק?אני מעוניינת לעשות הכל לסילוק הוירוס לתמיד. 2. האם מעקב של חצי שנה זה לא המון זמן ? יכול להיות נזק לתאים ושוב לקבל תאים טרום סרטנים? 3. כשהתגלה אצלי הוירוס התגלה גם אצל בעלי והוא עבר גם ליייזר. האם העובדה שחזר לי יכולה להעיד שלבעלי חזר הוירוס? 4. יש לי בנות בגיל העשרה .האם יש סיכוי שהדבקתי אותם משימוש משותף במגבות ,סדינים וכו'. ?אני ממש פוחדת מהמחשבה הזאת. 5. באיזה חיסון רצוי לחסן את בנותיי? 6.האם תןכלו להמליץ לי על רופא מומחה בתחום או קליניקה העובדת עם מכבי?או בהסדר עם מכבי? תודה מראש,אני ממש מתוסכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיף
פרופ` יוסף מנצ`ר25/02/2009שלום רב,
1. אין טיפול לווירוס אלא רק לנגעים שהוא גורם להם.
2. בד"כ התנגודת של הגוף גורמת להיעלמותו של הנגיף תוך שנים אחדות. ההחלטה על טיפול פרטי (אם בכלל) היא רק שלך. מעקב של חצי שנה הוא סביר מאד.
3. ראי תשובה 1.
4. ההידבקות היא במגע מיני בלבד.
5. החיסון המועדף בישראל הוא GARDASIL שהוא נגד 4 זנים של הנגיף.
6. הפורום אינו עוסק בהמלצות על רופאים.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
גלגל01/03/2009רציתי להודות לתשובתך ולהוסיף עוד שאלה: לקיחת הביופסיה נעשתה משום שהרופא הבחין בתאים שונים ורק לאחר מכן נתגלה שהנגיף חזר -שאלתי מדוע אין הרופא מעוניין לבצע לי לייזר ולהוריד את התאים הללו למרות שזהו סיפור חוזר שבעבר דובר גם על תאי cin 1החשש שלי הוא לחזור שוב לאותה נקודה.אני מרגישה מבולבלת מה עדיף?האם שיקול הרופא נובע מההיבט הכלכלי? ההגיון הפנימי שלי אומר להוריד כדי למנוע את ההדרדרות מצד שני רופא הקופה מעוניין בביקורת רק בעוד 6 חודשים מה שמאלץ אותי ללכת שוב לרופא פרטי ולשלם הרבה מאוד כסף. מה לעשות?אני מוכנה לעשות הכל כדי להפטר מהנגע.האם ניתן להפטר ממנו בכלל? האם כדאי לי להתחסן?הרופא טוען שאין לכך משמעות עבורי. אשמח אם תעזרו לי להחליט כיצד לנהוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CA-125 בעלייהיהודית24/02/2009
אחותי חלתה בשנת 2003 בסרטן שחלות וכרתו לה את הרחם והשחלות וקבלה טיפול כימותרפי- קרבופלטין. היא במעקב של בדיקת דם CA125 שהיה בתוך הנורמה ובחודש אוקטובר 2008 - עמד על 31 . לפני כשבוע היא הרגישה כאבי בטן מעל שלפוחית השתן והיה לה חום 38 מעלות, לאחר מספר הימים החום ירד לנורמה והכאב פחת. עשתה היום בדיקות דם שהכל היה תקין חוץ משקיעת דם שהיה 52 ובדיקת CA125 שהיום התוצאה כבר 42.7. מה זה אומר לגבי עליית הCA125 יחד עם שקיעת דם גבוהה מהנורמה, האם זה סימן לחזרת סרטן? אלו בדיקות נוספות עליה לעשות בכדי לדעת מה קורה? מהאחות המדואגת מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית,
פרופ` יוסף מנצ`ר25/02/2009ליהודית שלום. העליה עלולה להצביע על הישנות של המחלה. אך סמן CA125 יכול גם להיות מוגבר במצבים דלקתיים. אני ממליץ שהיא תפנה לבדיקה של גינקולוג אונקולוגי.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות המשךמור21/02/2009
ולאחר הכימו שאחרי הכריתה האם קיים מצב של ריפוי מלא או זמני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדינה
פרופ' עמי פישמן21/02/2009שלום רב,
שיעור המצבים (באחוזים) בהם יש ריפוי מלא תלוי בשלב המחלה בעת האבחנה.
ככל ששלב המחלה בעת האבחנה מוקדם יותר - האחוזים של ריפוי מלא גבוהים יותר.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבת קונדילומהיעל20/02/2009
שלום האם לאחר צריבה של צואר הרחם מופיע דימום ? אני הבנתי שמופיעה רק הפרשה צהובה מה זה אומר עם כן מופיע דימום חזק כמו מחזור? מה הסיכוניים מצריבה שכזאת ? האם אורך צואר הרחם נהייה קטן יותר אם צורבים יותר מידי ? מה האורך הממוצע של צואר הרחם אצל אישה בוגרת ? תודה מראש מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למעיין
פרופ' עמי פישמן21/02/2009שלום רב,
1. דימום יכול להיות אחרי צריבה של הצוואר. אם הכמות מרובה - מומלץ לפנות לרופא המטפל
2.ל כל פעולה כירורגית בצוואר הרחם יכולה להיות השלכה על תפקוד הצוואר. פעולות כירורגיות הכוללות צריבה של הצוואר אינן אחידות בהיקפן ולכן כדאי לקבל מידע מפורט מהרופא המבצע.
3. ארוך ממוצע- 4 ס"מ
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לכליות מציספלאטין?אבי18/02/2009
שלום, אימי חולה בסרטן השחלות כשנתיים, וטופלה בקרבופלטין וטסקול, ולאחר מכן בקרבופלטין וגמזר. היא מטופלת באופן די רציף במהלך השנתיים - עם הפסקות של חודשיים ו4 חודשים, שלאחריהם המחלה חזרה (ע"פ מרקרים וסיטי), אך הטיפול הוריד את המרקרים (ע"פ המרקרים והסיטי). בפעמיים האחרונות שבה קיבלה קרבופלטין, היא סבלה מאלרגיה חמורה מאוד (על סף התעלפות), והטיפול הופסק. היום נפגשנו עם הרופאה המטפלת, שהחליטה על החלפת הקרבופלטין בציספלאטין, ויש לי שתי שאלות: 1. בדף ההסבר על התרופה של האגודה למלחמה בסרטן רשום כי התרופה גורמת לעיתים לנזק לכליות, שהוא לעיתים חמור ותמידי. עד כמה הדבר מסוכן? האם הוא יכול להגרם מטיפול אחד, או שהוא בד"כ נגרם ממספר טיפולים, וישנה שהות לזהותו ולהחליף תרופה / לטפל בו? 2. הרופאה העלתה השערה כי האצווה הסצפיפית של הקרבופלטין שאימי קיבלה גורמת לעודף אלרגיות, שכן היו באותה תקופה הרבה מאוד חולים שקיבלו אלרגיה. האם לדעתכם יש מקום לנסות שוב פעם את הקרבופלטין, למרות האלרגיות? תודה רבה, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאבי
פרופ' עמי פישמן19/02/2009שלום רב,
1. אחת מתופעות הלוואי המוכרות של ציספלטין היא פגיעה כליתית. לכן, הטיפול ניתן בשילוב עם הידרציה (העמסת נוזלים) ומשתנים כדי להפחית את הסיכון לפגיעה כזו. ברוב המקרים - ניתן לנטר את התפקוד הכליתי וברוב המקרים לא תהיה פגיעה.
2. אם הוגדרה אלרגיה לתרופה ולא הצליחו לבצע דסנסיטיזציה (הפחתת הרגישות) - לא ניתן להמשיך באותה תרופה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלותמור18/02/2009
האם לאחר כריתת רחם ושחלות יש ריפוי מסרטו שחלות גרורתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדינה
פרופ' עמי פישמן19/02/2009שלום רב,
שאלתך לא מבהירה את המצב בגללו בוצעה כריתת הרחם והשחלות.
מכל מקום, אם הניתוח בוצע על רקע סרטן שחלות גרורתי - יש צורך להמשיך בטיפול אחרי הניתוח - כמותראפיה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהעירית17/02/2009
עשיתי בדיקה CA-125 ובעבר התוצאות היו 2.2 ו-1.5. פתאום התוצאה היא 89.8 ולא אוכל להגיע לרופא בימים הקרובים. היש מקום לדאגה? תודה עירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעירית,
פרופ` יוסף מנצ`ר17/02/2009לעירית שלום רב,
לא ברור למה ביצעת את הבדיקה ועל כן אי אפשר לתת לך תשובה אחראית. תתיעצי עם הרופא המטפל בך. ימים אחדים לא ישפיעו לרעה.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחםלילי17/02/2009
הומלץ לי לעבור כריתת רחם כתוצאה מcin3. ברצוני לדעת האם רק גניקולוגים / גניקולוגים - אונקולוגים מבצעים כריתות רחם או שגם כירורגים כלליים מבצעים את הניתוחים הללו. האם כשבאים להתנתח בבי"ח אפשר לסכם מראש עם הרופא מהמרפאה שהוא ינתח או שיש סבב כלשהו בבי"ח ו"מה שיוצא אני מרוצה"? לתשובתך אני מודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שובה ללילי
פרופ` יוסף מנצ`ר17/02/2009ללילי שלום רב,
כריתת רחם הוא ניתוח המבוצע על ידי גינקולוגים.
בדרך כלל בבית חולים ציבורי אי אפשר לבחור את הרופא המנתח.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CIN1שואלת16/02/2009
אני בת 27. בעברי נעשו מספר צריבות באופן פרטי של "יבלות" על צוואר הרחם. היבלות הללו מעולם לא עזבו אותי. גם לאחר תקופות החלמה של חודשים לאחר הצריבה הן חזרו שלעומת שבאו. בעבר כל בדיקה של קולפוסקופיה שעשיתי הסתיימה,נעשה קוניזציה לפני 5 שנים. ונעשתה ביוספה נוספת לפני 4 שנים שהיתה תקינה. אתמול בתשובה של ביופסיה התגלה CIN1. ההשלכות למעשה מאז ומעולם כל יחסי מין גררו דימום שכנראה נובע מאקפוריון. (למרות שהרופא שבדק אותי לאחרונה טען שאין). יש לי בן זוג מזה 5 שנים. 1. האם יש להשתמש בקונדום בלבד בעקבות CIN1? 2. האם ישנן השלכות לגביי כניסה עתידית להיריון? 3. מדוע כאשר מגלים CIN1 רושמים שזה כנראה מHPV ולא בודקים באיזה סוג וירוס מדובר? 4. האם כדאי לעשות PCR? תודה מצפה לתשובה. מדואגת קלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
פרופ` יוסף מנצ`ר17/02/2009שלום רב,
1. קונדום נותן הגנה חלקית להידבקות ב- HPV. הוא לא יגן עליך בפני הזן בו כנראה כבר נידבקת.
2. ההידבקות אינה משפיעה על הפוריות.
3. בדיקת הסוג יכולה להיעשות באופן פרטי(כמה מאות שקלים). לדעתי אין בכך טעם א. כי אין טיפול לנגיף עצמו וב. כי את ממילא צריכה להמשיך במעקב.
4. זו הבדיקה לזן הווירוס. ראי 3.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר ושאלות נוספות
שואלת18/02/2009קודם כל תודה, המענה המהיר מאוד מסייע לשים את הדברים בפרופרציה הנכונה. אלא חשבתי שCIN1 גורם לירידה בפוריות אני חוששת מ"הסלמה" של המצב, מכיון שאני סובלת כל כך הרבה שנים מתופעות הקשורות (מאז שנבדקתי לראשונה מגיל19) .אמא שלי מפעילה עליי לחץ שבגילי 27, "אין לי כבר יותר מידי זמן". כמו שציינתי עברתי מספר צריבות וקוניציזיה. לא תמיד גילו את הוירוס, ולא נחשפתי להדבקות בין הבדיקות בחלק מן הפעמים והוירוס בא והלך בעצמו. האם HPV הוא וירוס שגם לאחר העלמותו שב ו"לעולם" אהיה נשאית שלו וכך גם בן זוגי? הבנתי שלא מבצעים PCR בגלל שלמעשה סוג הוירוס אינו משליך על אופן הטיפול. האם בכל זאת PCR יסייע לי לדעת באיזו תדירות יש לבצע מעקב? במרפאת צוואר הרחם אמרו לי לשוב עוד חצי שנה. יכול להיות שאם אדע איזה זן יש לי התדירות תשנה בהתאמה? אני פשוט לא רוצה לגלות יום אחד מאוחר מידי. אני לא התכוונתי להכנס להיריון ב3 שנים הקרובות האם לCIN1 ולאור להיסטוריה הרפואית הנ"ל יש השלכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם - גרורותמור13/02/2009
האם יש הבדל בין סרטן שחלות לבין סרטן רחם גרורתי לשחלות. האם הם סרטנים שונים בשחלות עם שלכות שונות או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדליה
פרופ' עמי פישמן14/02/2009שלום רב,
סרטן שחלות וסרטן רחם - 2 מחלות נפרדות.
כל אחת מהמחלות עלולה להופיע בשלבים שונים של פיזור גרורתי והמשמעויות הטיפוליות - שונות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה חוזרת לאחר קוניזציהשרון12/02/2009
שלום לאחר אבחון CIN3 וקוניזציה של 2 נגעים כשבבדיקה נראה שנשאר עוד "משהו" שם, ביצעתי בדיקת פאפ חוזרת לאחר 3 חודשים. בתוצאות הבדיקה רשום: Satisfactory for evaluation. Endocervical cells absent. Thick areas. Excessive cytolysis Negative for intraepithelial lesion or malignancy. Routine follow up. לפי מיטב הבנתי זה אומר שאין שם כלום יותר? מה זה אומר מבחינתי מבחינת ההמשך? שהוירוס נעלם? (אם זה באמת היה בגלל HPV) הגידולים נעלמו? אני בריאה לחלוטין ויכולה להיות רגועה לגמרי? או שמה שכבר "צמח" מת ואילו הוירוס עדיין קיים בגוף או לחילופין הנזקים שלו והרחם / צוואר הרחם עלול להמשיך בעתיד ו"לזרוע" גידולים חדשים? מנסיונכם, מה המשמעות של התוצאה הזו מבחינתי? אני בת 38 אגב, אם זה משנה. לא מעשנת ומשתמשת בטבעת נובה רינג, שבה רשום שיש לעקוב אחרי דימומים חריגים והופעה של גידולים באברי המין כ"תופעת לוואי" הרופא שלי אמר לי "הכל בסדר" (את הרופא המומחה אראה רק עוד שבועיים) אבל מעדיפה לשמוע עוד דעה אחרי שכבר כחצי שנה אני חיה עם ידיעה שיש לי גידול טרום סרטני בדרגה גבוהה שאולי יהפוך לסרטן בכל יום. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
פרופ' עמי פישמן12/02/2009שלום רב,
בדיקת הפאפ החוזרת שביצעת אחרי הקוניזציה מראה שאין חשד לתאים אטיפיים (לא תקינים). לכן, יש צורך בהמשך מעקב בלבד הכולל בדיקת פאפ נוספת אחרי 5-6 חודשים. הבדיקות לא נותנות מידע על נוכחות הוירוס. הוירוס יכול להיות נוכח ברקמה של צוואר הרחם לא להתבטא קלינית בנגעים. לכן, תידרשי להמשך המעקב.
ההקשר של וירוס הפפילומה הוא לנגעים בצוואר הרחם ואין כל קשר למחלות של הרחם או להשפעות הורמונליות של אמצעי מניעה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות דרך בגדיםאורלי10/02/2009
שלום, האם יש סיכוי להדבקה דרך בגדים או לבנים של אישה שיש לה סרטן בצוואר הרחם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה לגבי הדבקות מלבנים
אורלי11/02/2009הי, אני לא בטוחה שהבנת את שאלתי אז אני שואלת שוב. אני השאלתי מבחורה שיש לה סרטן בצוואר הרחם מכנסיים ולבנים האם יש סיכוי שאני אדבק ממנה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
פרופ' עמי פישמן12/02/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאורלי
פרופ' עמי פישמן11/02/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)